Katsomokulttuuri Mestiksessä

  • 310 300
  • 1 466
Niin siis tarkoitin, että vittuilemme (naljailemme) vastustajalle. Ei vastustajan faniryhmä ole mikään meidän "vastustaja." Minulla oli ainakin helvetin hauskaa katsomossa, kun lauloimme Hokkia vastaan Papu Laukkaselle vähän lauluja, sekä muille Hokki-sotureille. Ehkä kauden hauskin peli, hyvin tuntui toimivan, kun peli oli täysin yhtä päätyä. Toki myös oli kiva huutaa SaiPan kannattajille heidän pikkuveljettelyiden jälkeen, KooKoon voittaessa harjoituspelin ja toivottaa heidät tervetulleeksi Mestikseen.

Ei siellä ole tarkoitus mitään homovittua huutaa. On niitäkin sattunut, mutta niistä ylilyönneistä on opittu. Kolumnista en tiedä, mutta uskoisin taustalla olevan enemmänkin kirjoittajan omaa skismaa? Enemmän sitä väkeä on tullut katsomoon kuin lähtenyt, joten suunta lienee oikea... Henkilökohtaisesti happyhappyjoyjoy-meininki ei ole oma juttuni katsomotoiminnan saralla. Peli kuuluu vetää täysillä oman joukkueen tukena.

Vähän toki on sääli, että tämäkin keskustelu tuppaa jäädä yksipuoliseksi, kun muualta ei oikein vastusta katsomotoiminnassa ole tullut. Paras saavutus Kouvolassa on tällä kaudella ollut Peliittojen kolmen hengen porukka, jossa ainakin yritystä oli. Ehkä sitten vajaan kuukauden päästä, kun on KooKoo - Jukurit?
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kuinka moni on muistanut Anni Saarelaa palautteella? Minulta lähti tuo jo aiemmin tännekin laittamani ja siihen vielä jälkisanat. Ja lähetin palautteen ihan omalla nimelläni ja toimivalla s-postiosoitteella kuten aina.

Sori ot, mutta saitko palautetta palautteeseen kirjoittajalta?
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Mitään kommenttia ei ole tullut palauteestani, ei Saarelalta eikä Wennströmiltä. Myöskään Jatkoaika.com -toimitus ei ole mitään lähetellyt. Muiskaakseni joskus 3vuotta sitten toimitus vielä lähetti jonkin vastakommentin palautteisiini, mutta sen jälkeen ei ole koskaan tullut mitään.

Sanotaan Pirkka Antilasta mitä tahansa niin hän ainakin on aina vastannut asiallisiin kysymyksiini tai palautteisiini.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Tämä on mielenkiintoinen kysymys, jonka voi yrittää selvittää hyvin pitkälti psykologian keinoin. Kuten KKtig yrittää väittää, tuskin kukaan vittuilee sen takia että se on vaan niin hauskaa. Vittuilussa tai alistamisessa ylipäätään ei itsessään ole mitään, mikä aiheuttaisi iloa sellaiselle ihmiselle, jonka tarpeet ovat tyydyttyneet. Toki tyyliin kakkos-kolmosluokalla saatetaan kiusata puolustuskyvytöntä yksilöä ihan vaan "huvin vuoksi", ymmärtämättä edes miksi niin tehdään. Ja mistäs sitä tietää, vaikka KKtig ja kumppanit ovatkin sen ikäisiä.. Nojoo, todennäköisempänä vaihtoehtona pidän ainoastaan sitä, että "vittuilevalla" yksilöllä on siihen jokin tarve(lue: vaje). Joku perustarpeista on jäänyt lapsuudessa/nuoruudessa tyydyttämättä, ja nyt sitä yritetään kompensoida erilaisten skeemojen avulla.

Nimim. paraspelaaja repertuaari on melkoisen laaja. Johtavasta "kotisohvapelianalyytikosta" "vakavastiotettavaksi keikkiöpsykologiksi". Molemmissa analyysit ovat ihan kohtuullisia.

Tosin kiusaaminen ja vittuilu ei lopu ala-asteikään vaan joillakin se jatkuu ihan siihen asti kun siinä vierellä vaan on joku jota nöyryyttää. Meillä on ihan valtiojohdossa sellaista sakkia, jotka varmasti hallitsevat molemmat ikävät tavat toimia. Tietysti siellä ei tehdä tätä huvin vuoksi, mutta ei se kolmasluokkalainenkaan ilman motiivejä sitä vielä heikompaa kyykytä.

Tämähän koko homma lähti siitä upeasta kolumnista ja varmaan se kirjoitus on näin täyttänyt tarkoituksensa. Kaikki tietävät että jotain tapahtuu jossain, kukaan ei kerro mitä ja missä eikä milloin ja kaikki ovat kuuleet että jossain on joskus tapahtunut jotain, mutta kukaan ei muista milloin ja missä.
 

EagleEye

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ilmeisesti KKP oli käyttäytynyt ja vetänyt hienosti Vantaalla eilen. Ainakin twitterin mukaan. No itse en ole montaa kertaa kuullut negatiivista KKP:n reissuista ja Sumulaaksossakin kuulee hyvin paljon positiivista, mut liiotelluista negatiivisista vain kirjoitetaan.

Edit. En siis itse ollut paikalla eilen.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Ruutanoiden huivihelikopteri KiVan maalien jälkeen on kyllä sellaista Mestiksen katsomokulttuuria parhaimmillaan, jota jää jollain kaurismäkeläisellä tavalla ikävä.
 
Ruutanoiden huivihelikopteri KiVan maalien jälkeen on kyllä sellaista Mestiksen katsomokulttuuria parhaimmillaan, jota jää jollain kaurismäkeläisellä tavalla ikävä.
Ihan totta. Unelmani, joka jäänee on toteutumatta, olisi se, että he voisivat vielä yhdistää moukarinheiton vauhdinoton tuohon heilutukseen. Muuten eilen Vantaalla oli kyllä vahvasti kouvolalaispainoitteinen tunnelma ja niinhän tuo tuppaa olemaan nykyään Mestiksessä vähän joka hallissa, jos meidän porukka on liikenteessä. Sääli, että muutamat Mestis-tasolle isot ryhmät ovat romahtaneet. Ruutanoitakin taisi olla eilen n. 5 ja jokaisella oli 5 metrin välimatka toisiinsa.

Keuruun sambakarnevaali on vielä kokematta, mutta sekin korjaantuu ensi vuoden puolella.
 

Jaded

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Puhvelit ja KPL
Vähän tosiaan eilen ihmetytti,että minne on Ruutanoitten väki kadonnut? Kattelin Jukurit-K-Vantaa maalikoosteen huvikseni,niin siellä oli huomattavasti enemmän väkeä kannattamassa kuin kotipelissä.. Onko kaikki huivin heiluttajat pubin puolella koko pelin?
Mutta joo voi sanoo,että kauhulla oottaa Keuruun sambakarnevaalia kun hermot menee jo Jyväskylän sambakarnevaaleissa. Todella rasittavia nuo 52 eri rumpua ilman suurempaa huutoa.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Nostellaanpa ketjua ylös. Eilisen pelin rapon perusteella Keuruulla paukkuu ainakin huolella rummut ja fanikatsomo oli sijoitettu vieraskannattajien viereen. Mielenkiintoinen kombinaatio.
Heh, tästäkö tunnelmaa halleihin. KKP Sarviksen viereen seuraavaan matsiin? Riittäisi puhuttavaa seuraavallekin päivälle..
 

EagleEye

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Heh, tästäkö tunnelmaa halleihin. KKP Sarviksen viereen seuraavaan matsiin? Riittäisi puhuttavaa seuraavallekin päivälle..

Ei tarvisi kummankaa valittaa et toisen huudot ja laulut ei kuulu kun olisi vierekkäin. Voihan se olla et pientä huutoa toisilleen vois tulla, mut KuudesKP ja Sarvishan on tunnetusti hyvissä väleissä keskenään. Vaikkakin yhdistykset on hyvissä väleissä, mut kaikista yksityishenkilöistä en tiedä onko niin hyvissä. Itse henk.koht onnistuisi kyllä vierekkäin olo. Tulispahan kovempaa huudettua.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Minä olen vähän miettinyt noita katsomokulttuuri juttuja ja tullut siihen tulokseen, että kai suomalaista kulttuuria on se jäyhäjökötys. Olen monta hemmetin kertaa kironnut Talvisalon yleisöä, joka ei osaa edes taputtaa kun jäällä tapahtuu hienoja juttuja. Ainoa mitä se halli huomaa ovat maalit ja "muka kaltoinkohtelu" tuomareilta. Sitten on niitä jätkiä ja leidejä jotka näkevät siitä pelistä enemmänkin kuin maalit ja niistä jokainen hauskasti hyppelehtii ja karjuu kuka missäkin päin katsomoa.
Mutta, on siinä se hienoa, että tämä kannatusmuoto on uskollisesti säilynyt ja säilyy. Tauolla ei montaakaan ihmistä tapaa jotka eivät nimenomaan keskustelisi meneillään olevasta pelistä tai joukkueesta.

Sen sijaan sitten tätä kannattajakulttuuria on vähän teennäisestikin viritelty sellaiseen ulkosuomalaiseen suuntaan joka mukanaan tuo sitten kaikenlaista. Esimerkisi voin nyt sanoa, että olen jo monta mitättömän typerän kuuloista laulun luritusta kuullut tämän kauden mittaan. Minä en mahda sille ajatukselle mitään, että se kuulostaa omaan korvaan nimenomaan teennäiseltä ja kun en tasan pidä mistään muustakaan teennäisestä kuten teennäisistä ihmisistä niin en sitten pidä tuostakaan.
Tämä nyt on ihan vain minun oma näkemys asiasta,ja itse olen sitä mieltä, että parhaan tunnelmaan halliin luo mahdollisimman ison joukon spontaani pelissä mukana eläminen.
En minä käsitä sitäkään, että jäällä nähdään vaikka upea takakarvaus tai taklaus ja sen päälle vaan jollotetaan jotain olee oleeta, mutta tuota yksittäistä suoritusta ei osata erikseen huomioida.

E: oli melko paljon kirjoitusvirheitä...saattaa olla vieläkin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
"muka kaltoinkohtelu" tuomareilta.

Tämä oli hyvä huomio josta olen täysin samaa mieltä. Välillä sormissaan tunsi että hallissa on käyttämätöntä potentiaalia, mutta kun ei uskalleta huutaa.
Se puretaan sitten näihin tuomareihin kohdistuvina eivittussaattananuijajäähymjötääähh- möykkinä, jotka eivät läheskään aina satu kohdilleen.
Suomalaista katsomokulttuuria, ja tuomarin tehtävähän on vapaaehtoinen (ja hemmetin epäkiitollinen) Eli onhan sekin sitten kotijoukkueen tukemista.
 
Tämä oli hyvä huomio josta olen täysin samaa mieltä. Välillä sormissaan tunsi että hallissa on käyttämätöntä potentiaalia, mutta kun ei uskalleta huutaa.
Se puretaan sitten näihin tuomareihin kohdistuvina eivittussaattananuijajäähymjötääähh- möykkinä, jotka eivät läheskään aina satu kohdilleen.
Suomalaista katsomokulttuuria, ja tuomarin tehtävähän on vapaaehtoinen (ja hemmetin epäkiitollinen) Eli onhan sekin sitten kotijoukkueen tukemista.
Kyllä se asiaton mölinä tuomarillekin joukkuetta auttaa. Nimittäin ei se yleisön kannustaman pelaajankaan näkemys tilanteesta mikään objektiivinen ole. Jos yleisö osoittaa tukensa, varsinkin silloin kun kannustettu pelaajaa on rikottu eikä rikkoja, niin kyllä se varmasti lisäenergiaa antaa pelaamiseen, vaikka neutraalista katsojasta aiheettomalta itkemiseltä kuulostaisikin. Kyse on eräänlaisesta vuorovaikutteisesta teatterista kahden pelaajan, tuomarin ja yleisön välillä, jossa jotkut osapuolet ovat aina väärässä ja jotkut osapuolet oikeassa, mutta kaikki näyttelevät omaa rooliaan riippumatta siihen kuinka hyvä näkemys tilanteesta tällä kertaa sattui olemaan.

EDIT!
Sen sijaan tuomarivirheiden nostaminen faniyhdistyksen tiedotukseen ei mielestäni palvele mitään järjellistä tarkoitusta, vaikka toki kyseisen faniyhdistyksen totuttuun linjaan sopiikin kuin peruukki päähän.
 
Viimeksi muokattu:
No niinhän minä tuossa kommentissani totesinkin, sulla ongelmia lukutaidossa?
Ohhoh. Taitojen suhteen en myönnä mitään, mutta suorituksessa ilmeisesti jotain vikaa on ollut. Varmaankin viimeinen virke jäänyt kokonaan lukematta tai ainakin rekisteröimättä, pahoittelen! Ajatus ei ollut kuitenkaan mitenkään vastavängätä vaan jatkaa samasta aiheesta, aika usein sitä tulee turhaan lainattua tekstejä vaikka vastaus ei sitten kovin suoraan niihin kohdistuisikaan.
 
Eli Keuruulla oli mikkeliläiskannattajat sijoitettu vastustajan rumpuryhmän viereen? Ei hyvä.

Kouvolan suunnasta reagoidaan jo hyvissä ajoin, että mitään ylilyöntejä ei pääse sattumaan, koska KKP:llä on buukattu kaksi lauantai-reissua Keuruulle ja se on selvää, että sieltä tulee jengi enemmän tai vielä enemmän marinaadissa ja jos siinnä hakataan rumpua korvaan metrin päässä, niin se on selviö, että kalvoja puhkeaa muulloinkin kuin after-partyissa. Tosin mitä Mestis-TV:stä seurasin tuota Keuruun touhua, niin tuskin tammikuun jälkeen tarvitsee sinne enää toista kertaa lähteä, koska se päätön rummun hakkaaminen on niin naurettavaa touhua, mitä ei jaksa kuin yhden kerran.
 

Pervert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitospaidat
Eli Keuruulla oli mikkeliläiskannattajat sijoitettu vastustajan rumpuryhmän viereen? Ei hyvä.

Kouvolan suunnasta reagoidaan jo hyvissä ajoin, että mitään ylilyöntejä ei pääse sattumaan, koska KKP:llä on buukattu kaksi lauantai-reissua Keuruulle ja se on selvää, että sieltä tulee jengi enemmän tai vielä enemmän marinaadissa ja jos siinnä hakataan rumpua korvaan metrin päässä, niin se on selviö, että kalvoja puhkeaa muulloinkin kuin after-partyissa. Tosin mitä Mestis-TV:stä seurasin tuota Keuruun touhua, niin tuskin tammikuun jälkeen tarvitsee sinne enää toista kertaa lähteä, koska se päätön rummun hakkaaminen on niin naurettavaa touhua, mitä ei jaksa kuin yhden kerran.

Eli tällä kirjoituksella jo etukäteen hyväksyt rähinät joita näyttäisi tulevan puheidesi perusteella.
Käsien pesu etukäteen-oikein!
 
KKP onkin ihan helvetin tunnettu etukäteen järjestetyistä rähinöistä. Eiköhän ne ole teidän fantasioita, kun on taas katsottu ihanaa Charlie Hunnamia kannattamassa West Hamia. Puhallelkaa rauhassa kuplia!

Mutta tottahan se on, että varmasti jollain hermo palaa, kun joku hakkaa rumpua vieressä ilman minkäänlaista järkeä 60 minuuttia. Ja miten helvetissä fanit voivat olla vierekkäin? Ei tolkkua.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Mutta tottahan se on, että varmasti jollain hermo palaa, kun joku hakkaa rumpua vieressä ilman minkäänlaista järkeä 60 minuuttia. Ja miten helvetissä fanit voivat olla vierekkäin? Ei tolkkua.

Perjantaina muuten kiinnitin huomiota kun Keuruulaisten rumpuryhmä tuli Talvisaloon ja satuin olemaan ovella yhtäaikaa kun järjestyksen valvoja osoitteli siihen ovenpuoleiseen päätyyn ylös jossa vieraskannattajat yleensä ovat.
No mitäs sitten tapahtui, toisessa erässä rumpuryhmä olisi sijoittunut SaPKon pienen kanttajaryhmän yläpuoleisille penkeille ja takoi sitä virveliään kun mielenköyhät. En yhtään tiedä olivatko asiasta sopineet, ja sen nyt tiedän, ettei siinä SaPKon kannattajaryhmässä ole yhtään tiukkapipoa ja heille se luultavasti sopikin ihan mukavasti.
Minulle se sen sijaan ei sopinut, onneksi en ollut päreissä niin ei tarvinnut mennä toivottelemaan hyvää kotimatkaa mutta kyllä jonkun verran sankasti vitutti se rummunpäristys. Jos sitä soittelette omassa hallissa niin menkööt, mutta kun ne perkeleen rummut ei kuulu tuollaisenaan jäähalliin.
Hemmetin mukavaa, että porukka oli lähtenyt liikkeelle, mutta jättäkää se kannu ensi kerran kotiin.
Minullakin on rummut, ihan täysi setti ja muutaman keikan soittaneena osaan niitä vähän muksiakin, mutta en ole nähnyt mitenkään tarpeelliseksi koskaan kantaa niistä yhtään mukanani jäähalliin.
 
Muutama jantteri oli ollut Keuruulla katselemassa KooKoon matsia tässä kuukausi takaperin ja Keuruun peltipoksissa oli nimittäin pikkasen kolissut, kun rumpuja oli hakattu ilman minkäänlaista päämäärää. Äijät takoi rumpua ja pikkujunnut huusi neljästään "KEUPAA!"

In my opion, tuo ei ole kannustamista tuo on täyttä tuskaa. Ymmärrän patarummun käytön laulujen ja taputusten tahdittamisessa, mutta jos lähtökohta on se, että hakataan virvelirumpuja koko matsi ilman pointtia, niin voihan Kari Tynin Hockey Night-takki!
 

Steus

Jäsen
Minusta taas ei saa liikaa takertua siihen, että vain tämä "eurooppalainen kannatuskulttuuri" monipuolisempine chantteineen olisi ok. Juurikin noille pienemmille faniporukoille sopii paremmin rummun (yksi [1] rumpu) paukutus ja joukkueen nimen huutaminen. Esimerkiksi HCK:lla se homma oli minusta ihan ok.

En tosin itse tahtoisi olla lähelläkään sellaista infernoa, jossa vain paukutetaan kattiloita möykkäämisen ilosta varsinaisen kannustamisen sijaan (vrt. Kajaani).
 
Yleensä vaan sellainen hassuhattu/rummutus on suurimpana kehityksen esteenä. Kukaan ei halua mennä sinne itseään nolaamaan, sen takia toiminnan pitääkin tähdätä siihen mihin perusjanari haluaisi lähteä. Veikkaan, että aika moni haavelisi olevansa paikanpäällä katsomassa muualla Euroopassa matseja, kun faniporukat on tuhatpäisiä / kymmentuhatpäisiä ja meininki on ihan käsittämätöntä.

Hauskaa jossain Dortmundissa, kun puolet niistä 20 000 ihmisestä, jotka ovat Südtribünessa eivät edes tule matsin takia sinne, vaan sen takia, että siellä otetaan vähän olutta ja pidetään hauskaa ja luodaan jotain uskomatonta meteliä, joka saa välillä suunnilleen ihmisen menemään transsiin. Ne on kuin helvetin isot markkinat stadionilla.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Onko SarvisClub ja Jukurikannattajat totaalisen loukkaantuneett, suuttuneet ja vittuuntuneet KooKoon kannattajiin ja Kouvostoliittolaisiin? Tämä kysymys ja epäilys heräsi kun katselin kourallista katsojia joilla saattoi olla Jukuri -kannatuslippu mukana Pe 14.11. KooKoo - Jukurit -ottelussa. Vai olivatko Jukurikannattajat levittäytyneet ympäri hallia? Tällainenhan on ihan sallittua ja suotavaa. Näin minäkin teen kun menen omatoimimatkalle vierasotteluun.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Onko SarvisClub ja Jukurikannattajat totaalisen loukkaantuneett, suuttuneet ja vittuuntuneet KooKoon kannattajiin ja Kouvostoliittolaisiin? Tämä kysymys ja epäilys heräsi kun katselin kourallista katsojia joilla saattoi olla Jukuri -kannatuslippu mukana Pe 14.11. KooKoo - Jukurit -ottelussa. Vai olivatko Jukurikannattajat levittäytyneet ympäri hallia? Tällainenhan on ihan sallittua ja suotavaa. Näin minäkin teen kun menen omatoimimatkalle vierasotteluun.
En ole asianosainen, enkä siten omaa kompetenssia antaa virallista selvitystä, mutta Sarvis teki kaksi päivää aiemmin neitsytmatkan Keuruulle, joten voisin veikata ettei resurssit sitten riittänyt enää Kouvolaan. Joka oli minusta hieman outoa, koska ainakin minulla oli ollut vakaassa harkinnassa lähteä matkailemaan, mutta pari päivää ennen h-hetkeä sainkin tietää, ettei sinne (Kouvolaan) olla koskaan oltu lähdössä. Keuruulle en sentään vaivautunut.

Ja kun kerta Sarvis otettiin esille, niin puolueettomasti (ja edelleenkin ei-asianomaisena) voisin heittää muutaman kommentin yhdistyksen tilasta, ja toki ainoastaan IMO. Lähdetään siitä, että yhdistyksen pelien ulkopuolinen toiminta, kuten matkojen järjestäminen, kumppanuussuhteet ja yleinen järjestäytyneisyys on edelleen monen vuoden jälkeen, uskallan KooKoo-fanien pällekarkauksen uhasta huolimatta sanoa, Mestiksen parasta. Siitä iso kiitos sinne minne se kuuluu. Mitä sitten tulee siihen tärkeimpään eli kotiotteluiden kannatukseen.. Porukkaa varsinaisessa fanipäädyssä on ollut keskimäärin ehkäpä 20, parhaimmillaan jopa 30, joka on oikein kelvollinen lukema. Mutta sitten tullaan siihen kritiikkiin. Viime kaudella uuden hallituksen myötä hommaan tuli todella paljon uutta ilmettä ja uudistuksia; uusia chanttejä kehiteltiin, provosoitiin juuri oikealla tavalla rivikannattajia mukaan meininkiin, väkimäärä lisääntyi, äänentaso lisääntyi, pienestä katsomotaiteestakin saatiin nauttia. Sarviksen yleinen imago ja houkuttelevuus olivat kovassa nousussa ja homma näytti olevan energisissä käsissä. Sanon tämän nyt ihan rehellisesti siten miten nään: edellä mainitut johtuivat vain ja ainoastaan uudesta puheenjohtajasta. Viime kauden PJ kuitenkin jättäytyi täksi kaudeksi hommasta pois. Tälle kaudelle monet viime kauden uudistuksista ovat jääneet elämään, mutta kyseisen henkilön poisjäännin myös ikävä kyllä huomaa päädyssä. Äänentaso ja yleinen energisyys on laskenut, laulujen monipuolinen käyttö on hieman taantunut, saati että olisi jotain tifojärjestelyjä sun muita.

Toivon, etten ole yhdenkään osapuolen mielestä jäävi kertomaan mielipidettäni(enkä toivottavasti loukkaa sillä ketään), mutta olen tullut siihen tulokseen, ettei nykyisestä johtoryhmästä ole viime kauden meiningin palauttajaksi. Tämä ei tarkoita sitä, että haluaisin heidät ulos, vaan Sarvikseen olisi saatava uusi johtohahmo nimenomaan luomaan tunnelmaa päätyyn. Jos tässä Liigaakin tavoitellaan, niin kyllä se toiminta on saatava sellaiseksi että porukka haluaa sinne päätyyn mennä. Kuten sanoin, väkimäärä päädyssä on ihan kelvollinen mutta kyllä se nyt yhtä energistä liideriä huutaa.

Kiitos ja anteeksi.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Minusta taas ei saa liikaa takertua siihen, että vain tämä "eurooppalainen kannatuskulttuuri" monipuolisempine chantteineen olisi ok. Juurikin noille pienemmille faniporukoille sopii paremmin rummun (yksi [1] rumpu) paukutus ja joukkueen nimen huutaminen

Tämä on totta, ja se yksi rumpu sopii hyvin jos sitä käytetään järkevästi eikä jatkuvana ratattattaratttattaarattatarrattattrratartrtart jolloin se kuulostaa yhtä viisaalle kuin tuo edellä kirjoittamani. Sitäpaitsi siihen hyvään käyttöön sopisi paljon paremmin joku tomppa kuin virveli. En itsekään innostu tuosta "eurooppalaisen kulttuurin" apinoinnista, se kun sopii vähän kuin kirjolohi tai minkki Suomen luontoon. Olenkin jo kertonut mikä minusta on parasta. Oikein - se sponttaani ja rehti tunteella pelissä mukana eläminen.
Kaikenlainen ja kenenkään provoaminen on täyttä skeidaa.

Taidan alkaa toistaa itseäni joten eiköhän tämä nyt tästä aiheesta riitä.

Off Topic...
Minskissä kuulin (ehkä tietämättömyyttäni ensimmäisen kerran) hienoimman luikautuksen mitä koskaan olen kuullut. Sitä hoki keski-ikäinen päihtynyt mies pahvikypärä päässään.
"Suomi on hyvä, Suomi on kova, Suomi sen tekee, kohta reppu repee...jeeeeeeeeeeeeeee!!"
Kaikessa yksinkertaisuudessaan ja sen huutajan habituksessa tuo oli loisteliasta ja sitä korosti aina pystyyn nostettu nyrkki, etenkin tuon viimeisen karjaisun luonne säväytti. heheh
Ei se saattanut olla tuon ensiesitys, mutta ensimmäinen mikä minulle on jäänyt näistä mieleen kun en muuten niistä juuri perustakaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös