Katsomokulttuuri Mestiksessä

  • 318 621
  • 1 517

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
On se hienoa että Lempäälässä ollaan vihdoin havahduttu kannattamaan omiaan "hieman" äänekkäämmin, olette kuitenkin varmuudella playoffeissa, jopa kotietuisena joukkueena. LeKi tarvitsee oman kannatusjoukkonsa - aivan kuten mikää muu joukkue tahansa - mutta teillä on pyyhkinyt viime aikoina erityisen hyvin. Muut saisivat ottaa teistä mallia, ei se vaadi kuin yhden aloitekykyisen henkilön.

Pitää heti mainita, että Heinolalla oli iso merkitys tässä projektissa. Fanimatka oli niin hieno tapahtuma ja 90 henkilön väsymätön kannustus tappiosta huolimatta loi toiveen siemenen. Nyt täytyy vain toivoa, että tämän projektin siemen pääsee kukoistamaan korkeuksiin isoksi puuksi saakka ja teemme pioneerityötä lempääläläisessä fanikulttuurissa ja saamme positiivisen vastaanoton, sillä onhan tämä jotain uutta ja ihmeellistä täällä. Parasta toivotaan!
 

arska89

Jäsen
Suosikkijoukkue
MansePP
Sellaista ajattelin kysyä, että mistä näkee Mestiksen seurojen yleisömäärät? Minkälaisia määriä missäkin seurassa on?
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona

Hexus

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuRy, Jukurit, TPS
Luin tuolta otteluketjusta Jukurit-Sport pelin kommentteja parilta nimimerkiltä ja heräsi joitain ajatuksia.

Åpa kirjoitti:
¤Sarvis Club 5v. Jee. Eipä viidessä vuodessa ole katsomotoiminta kovinkaan kummoiseksi kehittynyt, mutta jos se pilkkiminen ja ystävyysottelut ovat ensisijaisen tärkeitä, niin eihän sitä kaikkeen voi panostaa... Rumpuja toki hävinnyt onneksi vuosien mittaan, mutta se onkin korvattu aivan tautisen hirveellä palosireenijumpjumpjump pauhulla kajareista joka välissä. Jokainen toki kannustaa tavallaan, mutta jos viiden vuoden jälkeen osataan lausua kaksi sanaa putkeen (jukurit-maali-jukurit-maali), niin aika köyhältä meno tuntuu näin ulkopuolisen silmin ja korvin. Jos se on sitä mistä tykkäätte, niin jatkakaa ihmeessä samaan malliin. Se ei ole multa pois.

Kopioin tuon kokonaan (sorry modet, eihän liian pitkä)..
JSC:n toimintaa melko läheltä, sivusta seuranneena tuon 5 vuotta, joillain fanimatkoillakin käyneenä, otan kantaa tuohon Åpan kirjoitukseen. JSC:n toiminta on ollut noina vuosina mielestäni erittäinkin hyvää. Fanimatkoja on yhdistys tehnyt eniten Mestiksessä (näin olen ymmärtänyt). Matkoilla ei kaiketi ole ollut sen suurempia härdellejä, tappeluita tms. Joissain medioissa on jopa kannustusta kehuttu. Tuo kannustus katsomossa voisi olla ilman muuta parempaa, äänekkäämpää ja monipuolisempaa. Se on totta. Mutta ei tuota kannustusta kai tehdäkään vastustajan faneille, vaan omalle joukkueelle. Uskoisin, että kun Jukuri-pelaajat huomaavat vieraskaukaloon mennnessään, että taas on JSC heidän mukanaan, niin se jo nostaa fiilistä kummasti. Pelin aikana sitten jokainen kannustaa ja huutaa omalla tavallaan, toiset äänekkäämmin ja toiset vähemmän. Neljän vaasalaisen "kannustaminen" tuossa keskiviikon pelissä kai oli heidän tapansa osoittaa mielipidettään pelistä, kadet puuskassa seisoen hiljaa 65 minuuttia. Ihmeen vähän noita fanimatka ilmoituksia on vaasalaisten sivuilla näkynytkin, mistä sitten moinen johtuu, sitä en tiedä.

Joitain muita faniryhmiä tuntuu kauheasti nyppivän JSC:n muu toiminta. Kysynkin esim. sinulta Åpa, mitähän väärää on sinun mielestäsi esim. JSC:n järjestämässä Jukuri-pilkissä? Koko Jukuri-joukkue on tuossa tapahtumassa mukana ja vielä innokkaasti ja omasta halustaan. Tapahtumalla tuodaan Jukureita ehkä sellaistenkin tietoon, jotka harvemmin hallilla ovat käyneet. Varsinkin pienemmille faneille on varmasti ikimuistoista, kun saavat muutaman tunnin viettää aikaa omien kiekko-idoliensa seurassa, makkaranpaistossa ulkona, kysellä idoleiltaan mitä mieleen juolahtaa. Tälläiset hetket ovat Åpan mielestä täysin fanitoiminnan vastaisia?

Muista jutuista, sählyistä yms. olen lukenut jo vääntöä monilla palstoilla, niin en viitsi niistä paljon alkaa kirjoittaa. Sen kirjoitan kuitenkin, että haukkujina on kovin monesti olleet mm. vaasalaiset ja kouvolalaiset. Kovasti on kuitenkin ainakin kouvolalaisia aina kiinnostanut pelailla sählyä ja kesällä futista. Nyt huomasin tuolta sivuilta, että JSC ottaa Ruutanoista mittaa ihan oikean kiekon parissa. Hieno pelin avaus, joka saanee kuitenkin lokaa niskaan jostain suunnasta, mutta sehän kuuluu kai jo asiaan, kun on kyse muusta kuin katsomossa huutamisesta.

Itse kannustamisesta..vaasalaisilla (Red army) on hieno meno kotihallissaan, sen myöntää kai jokainen. Samoin Kouvolassa, Joensuussa on välillä ihan kunnolla ääntä. Pari kertaa, kun olen ollut paikalla kyseisissä paikoissa, niin olen kiinnittänyt huomiota yhteen pikkuseikkaan. Tuo kannustus on hyvää niin kauan kuin oman joukkueen peli kaukalossa on hyvää ja oma joukkue johdossa. Tappioasemassa se on ainakin noilla kerroilla, mitä olen nähnyt, loppunut kuin se kuuluisa kananlento. Ymmärrettäväähän se on, että silloin kun menee hyvin on helppo huutaa. Harva sitä krapulassakaan rallattaa.. JSC:n paljon parjattua kannustusta on ihan pakko kehua tässä asiassa. Se (varsinkin vaasalaisia) ärsyttävä Jukurit-maali-Jukurit-maali -huuto on kyllä kuulunut, vaikka Jukureilla ei pelissä ihan parhaalla mahdollisella tavalla olisi mennytkään. Jostain luin 60 minuutin paineesta katsomossa, sitä JSC:llä on ihan oikeasti. Propsit siitä sinne.

Miksi näitä faniryhmien toimia katsomossa ja sen ulkopuolella pitää vertailla keskenään? Åpa kirjoitti : Jos se on sitä mistä tykkäätte, niin jatkakaa ihmeessä samaan malliin. Se ei ole multa pois. Tuo on ihan viisaasti sanottu. Jokainen tehköön tyylillään ja niin, mikä oikealta tuntuu. Tuskin on olemassa sitä yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa fanittaa, vaikka jokainen faniryhmä kai pitää sitä omaansa sinä ainoana oikeana.

Toivottavasti tämä herättäisi jopa asiallista keskustelua. Tämän kirjoituksen tarkoitus ei ollut provota ketään eikä mollata ketään.

Ps. Vilpittömät onnittelut JSC:lle sen viisivuotisesta toiminnasta katsomossa, sen ulkopuolella, tien päällä ja mikkeläisen fanikulttuurin ylläpitämisestä.
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Tuskin on olemassa sitä yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa fanittaa, vaikka jokainen faniryhmä kai pitää sitä omaansa sinä ainoana oikeana.
No näinhän se loppupeleissä menee. Ei sitä voi kieltää. Jos nyt saanee kuitenkin hieman arvostella, niin tuo kannustamisen monotoonisuus eniten tuossa toiminnassanne pistää korvaan. Tästä itsekin taisit mainita, että ei ole kovin monipuolista tuo itse katsomotoiminta. Ennen siellä osattiin hakata vain ja ainoastaan rumpuja ja nyt se on vaihtunut tuohon "jukurit-maali-jukurit" hoilaukseen ja bassojumputuksen tahdissa käsiä yhteen hakkaamiseen. Eiköhän sinne Mikkeliin kuitenkin sen verran ole aivosoluja jaettu, että hieman monipuolisempaan toimintaan olisi resursseja? Onhan niitä muitakin asioita, joita vois arvostella, kuten esim. en ite lähtis lätkämatsiin pukeutuneena viininpunasiin tuulihousuihin, fanipaitaan ja viikinkikypärään, mutta se nyt kuuluu varmaan kategoriaan "kukin tyylillään". Se, mistä voitte olla ylpeitä toiminnassanne, on vieraspelimatkojen järjestely. Toki Mikkelistä on lyhyt matka moneen Mestis-kaupunkiin, etenkin kun vertaa Vaasaan, mutta siitä voi kuitenkin antaa tunnustusta.

Tuosta pilkkimisestä.. jos se on teistä mielekästä, niin antaa mennä vaan. Kunhan provokatiivisesti parjasin sitä, että pilkkimiseen ja sen suunniteluun kuluneen ajan voisi käyttää paremminkin eli katsomokoreografioiden suunnitteluun.

Toivottavasti tämä herättäisi jopa asiallista keskustelua. Tämän kirjoituksen tarkoitus ei ollut provota ketään eikä mollata ketään.
Provoaminenhan on nettikeskustelujen suola. Anna tulla vaan...
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Hexus

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuRy, Jukurit, TPS
. Eiköhän sinne Mikkeliin kuitenkin sen verran ole aivosoluja jaettu, että hieman monipuolisempaan toimintaan olisi resursseja? Onhan niitä muitakin asioita, joita vois arvostella, kuten esim. en ite lähtis lätkämatsiin pukeutuneena viininpunasiin tuulihousuihin, fanipaitaan ja viikinkikypärään, mutta se nyt kuuluu varmaan kategoriaan "kukin tyylillään".

Uskoisin, että Mikkelissä on ihan riittävästi jaettu noita mainitsemisia aivososoluja. Jopa niin paljon, että niitä osataan käyttää järkevästi vieraspaikkakunnilla vierailtaessa. Tämä ei ikävä kyllä päde kaikkiin ryhmittymiin. Ja edelleen, kannustamisen tarkoitus ei ole miellyttää vierasfaneja ja muita katsojia. Ei se teidän kotihallissa esittämä lauluntapainenkaan niitä miellyttävimpiä ole, mutta se ei kai ole tarkoituskaan.

Tuo pukeutuminen on aina yhtä mielenkiintoinen aihe..jos jossain Mestis-ryhmässä joku rohkea vetää hieman erilaista päälle (oman joukkueen värit, tunnukset, jne), niin se on aivan kauheeta (varsinkin vaasalaisista). Sama toiminta maajoukkueen peleissä onkin sitten täysin hyväksyttävää..? Itselle riittää pelkkä Jukuri-paita, mutta kukin tyylillään niinkuin Åpa sanoikin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Näissä fanittamiskeskusteluissa ei tulla koskaan pääsemään puusta pidemmälle. Jokaisen mielestä oma tapa kannattaa joukkuettaan on se ainoa oikea ja samalla (ainakin useimpien mielestä) kaikki muut väärin. Tähän yhdistetään vielä faniuden pohja, eli tietty fanaattisuus, jolloin aika harva on valmis rakentavaan keskusteluun - saati sitten ottamaan minkäänlaista kritiikkiä vastaan.

Periaatteessa kotimaisissa halleissa esiintyvät fanit voitaisiin jakaa karkeasti kolmeen ryhmään:

1) Perinteiset kannattajat, eli uskollisin perusyleisö. Istuvat kolmatta vuosikymmentä vakiopaikoillaan, vähintään yhtä vanha nahkatakki päällä. Saattavat innostua joskus jopa taputtamaan, mutta ilmaisumuoto yleisimmin kovaääninen "Nuija"-huuto sekä jatkuva marina siitä, kuinka huonosti oma jengi pelaa. Motiivina kai jonkinlainen perinne tai tapauskollisuus.

2) Karnevaalifanit. Näitä voisi kai kutsua Karjala-miehiksikin: tietty ihmisryhmä ostaa ihan oikeasti lipun johonkin turhanpäiväiseen maaotteluun, lähtee porukalla reissuun, vetää vähän pohjia matkan aikana ja ördää sitten hallissa leijonapaitaan, sinivalkoiseen peruukkiin ja kasvomaalauksiin sonnustautuneena. Motiivina vain ja ainoastaan hauskanpito; irroittautuminen hetkeksi arjesta. Seuratasolla sitoutuneempia: mukana rumpuja, hassuja lempinimiä ja yhteistä puuhastelua.

3) Uusi aalto eri variaatioineen. Vaikutteita haettu niin hyvässä kuin pahassakin "isoilta pojilta", eli esimerkiksi Italian ja Englannin futiskatsomoista. Pääosin 15-25-vuotiaita nuoria miehiä, joille kannattaminen on tapa kuulua johonkin porukkaan. Tunnusmerkkejä laulut, lakanat, uho ja se että joskus sattuu ja tapahtuu. Kellepä ei olisi sattunut tuon ikäisenä poikaporukan kanssa liikkeellä oltaessa? Vaikeuksia ymmärtää vanhoja pieruja ja heidän tapojaan. Motiviina kollektiivisuus ja ryhmähenki.
 
Everton osuu kyllä kantaan. Faniporukasta on tullut enemmänkin kaveripiiri, joiden kanssa sattuu ja tapahtuu aina välillä. Hauskaa on ollut ja siitä mä pidän.

Ääni numero kolmoselle.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
1) Perinteiset kannattajat, eli uskollisin perusyleisö. Istuvat kolmatta vuosikymmentä vakiopaikoillaan, vähintään yhtä vanha nahkatakki päällä. Saattavat innostua joskus jopa taputtamaan, mutta ilmaisumuoto yleisimmin kovaääninen "Nuija"-huuto sekä jatkuva marina siitä, kuinka huonosti oma jengi pelaa. Motiivina kai jonkinlainen perinne tai tapauskollisuus.

Oli motiivi mikä tahansa, niin tämä kannattajakunta on se kaikkein laajin ja uskollisin. Ennemmin hallille 1000 perinteistä kannattajaa kuin 10 äärifania. Vaikka edellämainitussa skenaariossa onkin hiljaisempaa, niin nämä ihmiset tuovat leijonanosan lipputuloista ja kannattavat omaa seuraansa, vaikka eivät halua/jaksa pitää asiasta sen enempää meteliä. Perinteisessä suomalaisessa "totisessa" kannattamisessa on paljon hyvää verrattuna välillä keinotekoiseen karnevaalimeininkiin tai ääri-ilmiöitä saavaan aggressiokannattamiseen.

Sitä paitsi lähes jokaisesta täyspäisestä ihmisestä tulee vanhemmiten ja nuoruuden pahimman innon laannuttua tämäntapainen kannattaja, joka jättää melskaamisen nuoremmilleen ja istuu vain nauttimassa pelistä omalla tavallaan, irtautuen arjesta ja seuraten tarkemmin itse peliä sen sijaan, että keskittäisi huomionsa pelin ulkopuolisiin asioihin kuten ylenmääräiseen melskaamiseen ja joutavanpäiväiseen seurusteluun muiden ihmisten kanssa. Itse ainakin alan vuosi vuodelta kallistua enemmän tähän klassiseen kannattajakategoriaan, vaikka joukkueen pelipaitaa Kupittaalla päälläni pidän. Alla on kyllä nahkatakki, mielellään aina se sama vanha...

2) Karnevaalifanit. Näitä voisi kai kutsua Karjala-miehiksikin: tietty ihmisryhmä ostaa ihan oikeasti lipun johonkin turhanpäiväiseen maaotteluun, lähtee porukalla reissuun, vetää vähän pohjia matkan aikana ja ördää sitten hallissa leijonapaitaan, sinivalkoiseen peruukkiin ja kasvomaalauksiin sonnustautuneena. Motiivina vain ja ainoastaan hauskanpito; irroittautuminen hetkeksi arjesta. Seuratasolla sitoutuneempia: mukana rumpuja, hassuja lempinimiä ja yhteistä puuhastelua.

Hupinsa kullakin. Henkilökohtaisesti Karjala-lippismiesten "hauskanpito" ei ole minulle avautunut, enkä ikinä lähtisi matsiin vain riehumaan ja ördäämään täysin piittaamattomana pelin kulusta ja sen lopputuloksesta.

Itse kuitenkin erottaisin seuratason näkyvämmän ja räväkämmän kannustustoiminnan rumpaleineen, lakanoineen ja faniporukoineen tuosta edellämainitusta paidattomien kaljaveikkojen (maajoukkue)rymistelystä. Seuratasolla näkyvämpi hyvätunnelmainen kannustus on aina paikallaan, ja paras vaihtoehto aktiiviselle kannustamiselle. Ei se ole synti eikä rikos, jos on porukalla hauskaa eikä homma ei ole niin kuolemanvakavaa, etteikö voisi "siviilissä" suhtautua vaikkapa toisen joukkueen kannattajiin asiallisesti ja antaa anteeksi heidän puutteensa, koska he ovat valinneet väärän seuran...

3) Uusi aalto eri variaatioineen. Vaikutteita haettu niin hyvässä kuin pahassakin "isoilta pojilta", eli esimerkiksi Italian ja Englannin futiskatsomoista. Pääosin 15-25-vuotiaita nuoria miehiä, joille kannattaminen on tapa kuulua johonkin porukkaan. Tunnusmerkkejä laulut, lakanat, uho ja se että joskus sattuu ja tapahtuu. Kellepä ei olisi sattunut tuon ikäisenä poikaporukan kanssa liikkeellä oltaessa? Vaikeuksia ymmärtää vanhoja pieruja ja heidän tapojaan. Motiviina kollektiivisuus ja ryhmähenki.

Kiihkeä oman joukkueen kannatus lauluineen ja lakanoineen sekä ryhmähenkineen on toki kannatettavaa, mutta Suomeenkin tietyille paikkakunnille osin pesiytynyt rettelöinti, yli-ihmisajattelu ja avoimen väkivaltainen ja ylimielinen aggressiokulttuuri on jotain aivan muuta. Minulla ainakin on vaikeuksia ymmärtää, mitä hienoa on pääasiassa äärioikeistolaisten, usein avoimesti rikollisten huligaaniryhmittymien ihailussa.

Ja voiko esimerkiksi sovittua, järjestäytynyttä väkivaltaa ("kannattajien" joukkotappeluita on Suomessakin aikaansaatu niin jääkiekossa kuin jalkapallossakin) kutsua termillä "aina sattuu ja tapahtuu"? Pojat ovat aina vain poikia, vaikka hyökkäisivät toisen joukkueen kannattajien kimppuun kättä pidempää käyttäen? Kun "aina sattuu ja tapahtuu", niin vaikkapa Kärppä-paitaisia naisia voidaan pahoinpidellä Jokeri-faniporukoiden toimesta kuten viime keväänä?
http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli...ja+käännytettiin+Areenan+ovelta/1135244384503

Tai sitten kun "sattuu ja tapahtuu", niin vastavuoroisesti Kärppä-fani voi pahoinpidellä vaikkapa sokean ihmisen, koska tämä kannattaa Jokereita?
http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=651233

Luonnontieteellisesti ja kulttuurien lainalaisuuksien perusteella on ennustettavissa, että spontaaneita ja ei-niin-spontaaneita tekoja sattuu jatkossakin. Varsinkin jos kyseessä on ryhmä alkoholia vahvasti nauttineita, useimmiten myös heikosti koulutettuja ja huonosti tunne-elämänsä hallitsevia nuoria miehiä joiden elämä ja itsetunto ovat sidoksissa kollektiiviseen ryhmä/laumakäyttäytymiseen ja eläindokumenteista tuttuun reviirin puolustukseen ("joukkueen värien" puolustamiseen tms). Näistähän ns. "ultrakannattajat" pääosin muodostuvat (vaikka heidän puolustuksekseen on sanottava, että heistäkin enemmistö sentään tyytyy vain yläastetasoiseen haistatteluun ja uhoamiseen. ).

Onneksi sentään iän ja järjen karttuessa sekä ylimääräisen jälkiteini-ikäisen testosteronihöyryn haihtuessa näistäkin rettelöitsijöistä tulee useimmiten täysin tavallisia kansalaisia ja perheenisiä, jotka siirtyvät vaivihkaa kannattajakategoriaan 1 ja vievät lapsensa aikanaan halleille. Sitten tulee taas uusi sukupolvi nuoria homo sapiens -uroksia, jotka yrittävät aggressiivisesti uhoamalla osoittaa parittelukelpoisuutensa mahdollisille naaraille ja samalla vahvistaa sosiaalisen asemansa valitsemansa lauman jäsenenä. Heille vanha sukupolvi on aina "vanhoja pieruja", niin kuin darwinistisesti ajatellen oikein onkin.
 

Riffsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
Eilen oli Joensuun kiekkokarnevaalissa hyvä fiilis. Muutamat SaPKofanit kävivät aukomassa päätä jo ennen ottelua ja pelin jälkeen pantiin pikku hässäkäksi :)

Nyt oli tunnelmaa Mehtimäellä, tekohengitetty ahtaus päätykatsomossa sai ainakin taputukset leviämään kiitettävästi myös muihin katsomonosiin. Jos tämä olisi esimakuta taas kevään korvalla...

edit: Kouvolassa mtv3:n mukaan Mestiksen katsojaennätys 3500 katsojan paikkeilla, Joensuussa oli vain 4135 tjsp.
 
Viimeksi muokattu:

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Eilen oli Joensuun kiekkokarnevaalissa hyvä fiilis. Muutamat SaPKofanit kävivät aukomassa päätä jo ennen ottelua ja pelin jälkeen pantiin pikku hässäkäksi :)

Juu, jotenkin hassu episodi. Todettakoon kuitenkin, että eipä ole ihan hetkeen täällä SaPKo-faneista noin suuren suurta edustusta ollutkaan, siitä peukku. Ilmoitettu oli 58 henkeä, joka on minusta vaikuttava määrä. Näistä ilmeisesti ainakin suurin osa myös tuli katsomaan peliä, eikä ainoastaan ostosmatkalle Joensuuhun. :P

Itse katselin matsia samalta kyljeltä kuin missä tämä savonlinnalaisfaniosasto oli, joten en osaa sanoa sitten kannustuksesta tai muusta menosta juutajaata. Eiköhän siellä kuitenkin suuuuuuri valtaenemmistö osannut käyttäytyä vallan hienosti. Liikaa vierasfaneja täällä ei ole käynyt, joten tervetuloa vaan toistekin.

Hienoa huomata, että tänä vuonna aivan uudet porukat (SaPKo-fanit, Kisa-osasto) ovat innostuneet reissun päälle.
 
Typerää käyttäytymistä savonlinnalaiselta. Jääkiekko ei saa olla niin vakavaa, että antaa aiheen pahoinpitelyyn. Tää yksittäinen Ultra Bimbos kannattaja tuskin antoi kasvot SaPKo-kannattajille. Tsemppiä Jokipojille kevääseen.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Eka kerta kun kuulin että SaPKon fanilla on palanut pinna. Yleensä jokainen reissussa käyttäytyy tosi hyvin ja keskittyy kannustamiseen ja oluenjuontiin.
Sattuneesta syystä en ollut itse tälläkertaa mukana. Pitää varmaan lähteä ensi kerralla...kannustamaan ja juomaan olutta.

Tuli mieleen että joku on ottanut sanonnan "Pässi puskee taas" vähän liiankin kirjaimellisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Jone29

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, sympatiat KalPalle
Eilen oli Joensuun kiekkokarnevaalissa hyvä fiilis. Muutamat SaPKofanit kävivät aukomassa päätä jo ennen ottelua ja pelin jälkeen pantiin pikku hässäkäksi :)

Aika jännä juttu, koska itse olin matkassa mukana, mutta nyt vasta ekaa kertaa kuulin tapahtuneesta! Olisikohan ollut joku SaPKo-kannattaja, joka ei tullut fanibussin mukana?
 

Randy Marsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Olisikohan ollut joku SaPKo-kannattaja, joka ei tullut fanibussin mukana?

Eiköhän, sillä Karjalaisen uutinen tietää kertoa että "pahoinpitely" tapahtui klo 19.35. Eilinen pelihän kun oli vielä normaalia melko paljonkin lyhyempi, sillä koko setti kesti vain vähän reilu 2h. Tuskin savonlinnalaisporukka jäi rientoihin pitkäksikään aikaa..
 

Nyrpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pässilauma!
Kyllä kyseessä on ollut joku fanibussin ulkopuolinen, sillä kaikki 58 bussissa mukana ollutta poistui paikalta n. 15 min ottelun päättymisen jälkeen.

Valitettava tapaus kuitenkin
 
Monen mielestä tuntuu olevan vääriin sonnustautua halliin peruukkeihin sun muihin lisävarusteisiin niin katsokaapa NHL pelejä ja Sveitin liigan pelejä, niin huomaatte että siellä näin toimii moni, eli kuuluu kiekkokatsomoon.. Eikö kiekkokatsomossa ole tarkoitus olla hauskaa? Onko sitten oikea tapa katsomossa se että vedetään ensin pää täyteen ja hoilataan levottomia ja pelin jälkeen pitää saada vastustajan fanien kanssa myllyjä? Voi kyllä sanoa todella että jokainen tyylillään..
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Hienoa huomata, että tänä vuonna aivan uudet porukat (SaPKo-fanit, Kisa-osasto) ovat innostuneet reissun päälle.

Täytyy sen verran näsäviisastella, että Kisa-Osasto perustettiin Heinolan fanimatkan jälkeen, joten ihan anonyymeinä siellä painettiin. Oli kyllä hienoa, että saatiin jopa 90 kisalaista liikkeelle kannustamaan omia! Näyttäisi siltä, että Kisa-Osaston ensimmäinen fanimatka suuntautuu 24.päivä keskiviikkona Turkuun, jos asiat järjestyvät ja paikalle saadaan varmaan helposti täysi bussilastillinen sakkia, joten siitä ei jää kyllä kiinni.

Toivottavasti muutenkin ryhmämme toiminta on ollut vierasfaneille yllätys positiivisessa mielessä ja toivottavasti keskiviikkoiseen KooKoo-peliin saadaan katsomoon vieraita myös Kouvolasta!
 
Monen mielestä tuntuu olevan vääriin sonnustautua halliin peruukkeihin sun muihin lisävarusteisiin niin katsokaapa NHL pelejä ja Sveitin liigan pelejä, niin huomaatte että siellä näin toimii moni, eli kuuluu kiekkokatsomoon.. Eikö kiekkokatsomossa ole tarkoitus olla hauskaa? Onko sitten oikea tapa katsomossa se että vedetään ensin pää täyteen ja hoilataan levottomia ja pelin jälkeen pitää saada vastustajan fanien kanssa myllyjä? Voi kyllä sanoa todella että jokainen tyylillään..

Tuohan vaan nostattaa tiimspirittiä!

Tuohan kuulostaa ihan normaalilta suomalaiselta baari-illalta. Ensin vedetään päätäyteen pohjia, jonka jälkeen siirrytään baarin puolelle karaokeen ja tapin jälkeen haetaan myllyjä viereiseltä nakkikioskilta. Tämä sattui vaan lätkäpelissä.
 

muumijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Tappara
Kyllä kyseessä on ollut joku fanibussin ulkopuolinen, sillä kaikki 58 bussissa mukana ollutta poistui paikalta n. 15 min ottelun päättymisen jälkeen.

Valitettava tapaus kuitenkin

Juu, joku porukka oli rantautunut perjantaina kaupunkiin, SaPKo-faniloita, jotka on muuttaneet aikain saatossa pois kotikonnuiltaan ja tapasivat nyt Joensuussa.

Homma oli kuitenkin järkkäreiden ja poliisin toimesta hoidettu kohiltaan, joten asia virinnee sitten jotain muuta kautta jatkossa jos on aiheellista.
 

sinitonic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki hockey
Eilen oli Joensuun kiekkokarnevaalissa hyvä fiilis. Muutamat SaPKofanit kävivät aukomassa päätä jo ennen ottelua ja pelin jälkeen pantiin pikku hässäkäksi

Noooh.. Tästähän nyt saisi herkempi jo kuvan jostain "savo-ultrasista". Lätkähän vaan nyt on NIIN hieno laji että herättää voimakkaita tunteita meissä muuten niin rauhallisissa suomalaisissa, että tuskin tässä nyt mistään hässäkästä tarvitsee puhua. Jollain känniääliöllä nyt palo käpy, tällä kertaa hävityn pelin tuloksena, ensi viikonloppuna varmaan jostain muusta syystä?
 

Lättykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dayton Bombers
5 minuuttia pelistä D Team - Hokki ja sain tarpeekseni. Kutsuuko joku tuota rummutusta todella kannatukseksi? Käy sääliksi D Teamin pelaajia, kun tuossa paukkeessa joutuvat 22 peliä pelaamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös