Kaskiselle kenkää, kuka tilalle?

  • 592 027
  • 3 412

Trappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielestäni Kaskisen peräänkuuluttama tapa pelata jääkiekkoa on liian kunnianhimoinen. Tällä tarkoitan lähinnä sitä, että huippuunsa viritetty moderni Meidän Peli (sori tästä, ei ole pakko jatkossa enää käyttää tätä termia jos se joitain ärsyttää) jota aivan varmasti Kaskinen entisenä liiton huippuoppilaana ja Erkan / Laten oppipoikana melko todennäköisesti tavoittelee, asettaa aivan liian kovia vaatimuksia liigatason pelaajille.

Ongelma 1: Näkemykseni on, että vain harvoin keskitason pelaaja-aines pystyy tarpeeksi tätä vaativaa pelitavallista lähestymistä toteuttamaan, ja hyvänä esimerkkinä tästä toiminee viime kauden HPK. Tässä Kerhon esimerkkitapauksessa toki valmentajana toimi jo aiemmin pelaajien luottamuksen ja kunnioituksen aikaisemmilla näytöillään ja henkilöllään saavuttanut Pennanen. Keskitason pelaaja-aines ei tietenkään tarkoita että Tepsillä olisi kasassa huono joukkue, mutta ehkä enemmänkin se tarkoittaa sitä että ok-tason liigapelaajatkaan eivät välttämättä pysty toteuttamaan esimerkiksi sellaista lyhytsyöttöpelaamista ja tilan voittamista kuin mitä em. lähestymistapa edellyttää.

Hienoa ja tervetullutta pohdintaa kyllä, mutta olen hieman erimieltä osaltaan:

Ei tämä "Meidän Peli" (jonka kannalla ja takana itse seison ehdottomasti) aseta "aivan liian kovia vaatimuksia" liigatason pelaajille. Se nimenomaan mahdollistaa heikomman materiaalin pärjäämisen, jonka mm. Jukka Jalonen on jo useaan otteeseen todistanut. Samoin myös Westerlund. Tämä pelitapa auttaa pelaajia, joiden taidot ovat rajallisia. Paljon vaikeampaa tällaiselle "ok-tason liigapelaajalle" on pelata esim. ilman lyhytsyöttöpeliä ja puskea eteenpäin ilman tilantekimistä.
Siitä olenkin samaa mieltä, että Kalle Kaskinen ei ole kyseistä pelitapaa onnistunut tepsiin organisoimaan. Mielestäni hänen pelinsä on jonkinlaista vale-MeidänPeliä.

Kirjoitin aiemmin, että Kaskisen aloittaessa, peli muistutti erittäin paljon Selinin kausien peliä. Osaltaan se oli hyvä asia, mutta osaltaan samoja ongelmia oli yhä nähtävissä (hyökkäyspelin luovuus, avauspeli). Suorittaminen oli ehkä hivenen raikkaampaa johtuen enimmäkseen mielestäni yhä paremmista pelaajista. Mutta nyt kun aikaa on kulunut, voidaan todeta, että peli ei ole kehittynyt lainkaan, vaan tällä hetkellä peli on täysin tukossa eikä virtaa luontevasti (monet ovat valittaneet kuinka TPS on hankkinut vain hitaahkoja ja raskasjalkaisia pelaajia, mutta mielestäni pelitavan puutteet ja puskeminen saavat pelaajan kuin pelaajan näennäisesti hitaaksi..).
TPS pelasi parhaimmat Kaskisen aikakauden pelinsä Kaskisen 1. kauden alussa: TPS jäi ensimmäistä kertaa pisteittä vasta kauden 14. pelissä ja peli toimi. Mutta nyt ennen kaikkea tai viimeistäänkin tämä kehittymättömyys on saanut minut epäilemään Kaskista. Hän sai usean vuoden ajan olla osa maajoukkueen valmennustiimiä ja imeä oppia huippuvalmentajilta kuten Jalonen ja Erkka. Hänellä on ollut hyvä tai vähintäänkin ok materiaali liigassa. Mutta peli ei ole kehittynyt tippaakaan.
Uskonkin, että jollain tavalla peli nojasi pitkään pitkälti Selinin luomaan rakenteeseen. Toinen esimerkki on KalPan Sami Kapanen. Pekka Virran KalPa pelasi kaudella 16-17 finaaleissa asti uskomatonta kiekkoa. Seuraavalla kaudella Kapanen näytti jatkavan Virran jalanjäljissä ja nousevan suomalaisten huippuvalmentajien joukkoon KalPan pelatessa yhä hyvin. Kuitenkin viime kaudella eli Kapasen toisella kaudella peli oli sekasotkua vailla rakennetta kuin TPS ikään. Nyt odotan mielenkiinnolla mikä on HIFKn Pikkaraisen suunta..

Kaiken kaikkiaan nyt tiedän, että Kaskisen kyvyt olivat valitettavasti tällä erää tässä.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Taisin itsekin joskus allekirjoittaa tuntitolkulla Nokka Jaloselle kenkää- ketjuun. Hävettää helvetisti jälkikäteen. Iso ongelma valmentajan työsuhdeturvassa on se, että kannattajat vinkuvat 24/7 ja pieni tauko tulee mestaruusjuhlissa. Seurajohto reagoi siihen helposti, tosin tepsissä ei tältä osin kuti ole herkässä.
 

Guy Lafleur

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Riven Suomi, Chicago Cubs, lädifutis
Hienoa ja tervetullutta pohdintaa kyllä, mutta olen hieman erimieltä osaltaan:

Ei tämä "Meidän Peli" (jonka kannalla ja takana itse seison ehdottomasti) aseta "aivan liian kovia vaatimuksia" liigatason pelaajille. Se nimenomaan mahdollistaa heikomman materiaalin pärjäämisen, jonka mm. Jukka Jalonen on jo useaan otteeseen todistanut. Samoin myös Westerlund. Tämä pelitapa auttaa pelaajia, joiden taidot ovat rajallisia. Paljon vaikeampaa tällaiselle "ok-tason liigapelaajalle" on pelata esim. ilman lyhytsyöttöpeliä ja puskea eteenpäin ilman tilantekimistä.
Siitä olenkin samaa mieltä, että Kalle Kaskinen ei ole kyseistä pelitapaa onnistunut tepsiin organisoimaan. Mielestäni hänen pelinsä on jonkinlaista vale-MeidänPeliä.

Oikeastaan ymmärrän tämän tulkintakannan. Ostan sen. Bottom line, Kaskinen ei ole onnistunut Meidän Pelin reunaehtoja joukkueelle valmentamaan. Uskon että on aikonut ja uskonut onnistuvansa. Toisin teki muuan Pennanen.

Ehkä tuo pelaaminen on hidasta ja yksitoikkoista (esim. Tony Sundin mukaan sekavaa) ja kaikin puolin toimimatonta sen vuoksi että Kallen johtamistyylissä ja/tai hänen taidoissaan ymmärryttää kriittisiä asioita tekemisen tasolla on puutteita. Suuria sellaisia. Silti, ehkä oikeastaan nimenomaan siksi, itse odottaisin häneltä myös reagointia siihen että mikäli ei pelaajistoon opit tartu niin sitten laaditaan yksinkertaisempi lähestymistapa. Laitetaan perustat kuntoon.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Hyvää ja analyyttistä keskustelua täällä pitkästä aikaa!

Oma näkemykseni on se, että Kaskinen osaa Meidän Pelin ”nihilistisen alalajin”, eli kiekkokontrolliin perustuvan riskienhallintapelin - olen samaa mieltä, että siinä on yhtäläisyyksiä Selinin peliin, ehkä Selinin kiekko on rahtusen opportunistisempaa. Kallen tylsähköllä jauhamisella tuli kuitenkin jossain kohtaa pisteitä ihan mukavasti. Miksi se ei ole riittänyt keväällä? Osasyynä varmasti kokemattomuus ja ajoittainen höntyily sekä se tosiasia, että en näe valmennuksessa sitä johtajuuselementtiä, jolla pelaajat saadaan menemään se kuuluisa extramaili. Kalle on enemmän akateemikko kuin johtaja.

Väitän myös, että kyseinen Meidän Pelin alalaji ei ole miellyttänyt Tepsin 2017-19 operatiivista johtoa (AN, SK, ME et al), vaan kuten Kärpissä aikanaan, on haluttu jotain uutta ja raikkaampaa. Tämän seurauksena Tepsin valmennus on alkanut flirttailla Ruotsi-lätkän ja ties minkä kanssa, mikä voi olla ihan perusteltu kokeilu sinänsä. Ongelma vaan on siinä, että valmennus ei joko osaa tätä lätkää tai ei ainakaan pysty luomaan sellaista harjoituspankistoa, jolla siitä pystyttäisiin tekemään voittavaa. Riskienhallinta suhteessa pelin tuottoon on surkea, oman pään peli höntyilee. Tuloksena melkoista sekametelisoppaa. Jos halutaan muutosta, valmennustiimiin tarvitaan halutun lätkän todellinen osaaja (esim Pikkarainen ja Selin täydensivät toisiaan pelillisesti). Ei Vierumäen kasvatista tule Ruotsi-kiekon osaajaa seurajohdon e-mailiin lähettämillä Youtube-klipeillä.

Olisin jotenkin ymmärtänyt tämän aikaisemmilla kausilla, jolloin oltaisiin voitu lähteä rakentamaan uutta pitempänä prosessina. Nyt on kaikilla paine päällä ja valmennus taistelee tulevaisuuden työpaikoista. Valmentajan pitäisi valmentaa sitä peliä, jonka osaa. Varsinkin tämän kauden materiaalilla nihilistisempi lähestymistapa olisi ollut hyväksyttävää.

(Kyynisenä lisävaihtoehtona: koppi menetetty, ketään ei kiinnosta ja touhu näyttää tuolta.)

Anyway, ei käy kateeksi.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tännehän on tämän päivän aikana ilmestynyt useampikin mainio kirjoitus :). Hyvä Guy Lafleur, Jay Low, Black Star, Viheltää ja Trappi. Hyviä huomioita on esitetty ja hyvää keskustelua. Tätä lisää ja Guy Lafleuriltä vahva sisääntulo!

Olen monesti harmitellut, että eikö todellakaan tältä paikkakunnalta löydy asiantuntevia urheilutoimittajia, jotka osaisivat kirjoittaa laadukkaita lehtijuttuja ja esittää esim. Tepsin kotipelien lehdistötilaisuuksissa tiukkoja, mutta asiallisia kysymyksiä. Nythän lehdistötilaisuuksissa todella harvoin kysytään jotain. Viime kaudella muistan jonkun toimittajan kyselleen jotain todella hölmöä TPS-Tappara pelin jälkeen. Liittyi jotenkin nuorten maailmanmestareihin ja heidän ja miten joukkueissa on heidät huomioitu. Ei siis liittynyt illan peliin mitenkään.

Tepsin pelaamisessahan ei tosiaan toimi oikein mikään tällä hetkellä (Tirronen on hyvä) ja kaikki menee päin seiniä. Joukkue on pahasti takalukossa. Jos jutut pitävät paikkaansa, niin pelaajistossa on aika paljon turhautumista Kaskiseen ja muuhun valmennukseen. Totesit Guy Lafleur seuraavaa: "Kaskisen näkemys pelin organisoimisesta ja optimaalisesta pelaamisen viitekehyksestä on jostain syystä totaalisen puutteellinen ja ennen kaikkea kykynsä valmentaa pelitaktisia asioita ja vaikuttaa pelaajien tekemiin valintoihin kentällä on luokatonta." Olen itsekin tätä paljon pohtinut, että mistä johtuvat nämä Kaskisen ongelmat, koska hän on kuitenkin ollut hyvien valmentajien apuvalmentajana, joten luulisi oppia kertyneen. Nyt hän on ajanut itsensä lähinnä umpikujaan, josta ei ole muuta ulospääsyä, kuin lopputili päävalmentajan tehtävistä. Kokonaiskuva Tepsin osalta on todellakin surullinen ja surkea tällä hetkellä. Minä näkisin asian niin, että Kaskisen johtamiskyvyt ovat puutteelliset, eikä hän ole ihmisten johtajana parhaimmillaan. En tiedä valaiseeko tämä asiaa ymmärrettäväksi, mutta ehkä on on enemmän sellainen teoreetikko ja tutkija, joka tietää asioista, mutta kun asioita pitäisi ruveta käytännössä toteuttamaan ja pitäisi saada pelaajat toteuttamaan haluttuja asioita, niin sitten rupeaa tökkimään. Esimerkiksi jalkapallon puolella Hongan Mika Lehkosuota pidettiin syvällisenä taktikkona, joka osasi kaikki mahdolliset pienet pelin nyanssit. Käsittääkseni hän ei kuitenkaan ollut hyvä pelaajien johtajana, eikä hän osannut jalkauttaa pelitapaansa. Hän ei myöskään saant pelaajistaan parasta irti. Ehkä jollain valmentajilla on hyvä visio, että miten kuuluisi pelata, mutta sitten eivät vain saa asioita käytännön tasolla toimimaan. Asiat voivat teoriassa vaikuttaa hyviltä, mutta käytännön toteutus onkin ihan eri asia.

Kaskinen apureineen ei ehkä osaa jalkauttaa ideoimaansa pelitapaa. Minä kallistun sille kannalle, että nyt on kyse kahdest asiasta eli suunnittelupöydällä on tehty virheitä, kun on mietitty taktisia asioita ja pelin organisoimista, mutta kyllä kyse on myös siitä, ettei ole onnistuttu pelitavan jalkauttamisessa ja muokkaamisessa tarpeen mukaan. Tulee taas mieleen Kaskisen sanat siitä, että Tepsi tulee pelaamaan jääkiekkoa, jota muut sitten matkivat ja kopoivat. Ehkä tässä on nyt sorruttu yliyrittämiseen, yritetty tavoitella kuuta taivaalta ja sitten lopulta sorruttu liialliseen näpertelyyn, jolloin kokonaiskuva ei ole pysynyt selkeänä. Kaskisen sisään ajama pelitapa kieltämättä muistuttaa jossain määrin "meidän peliä". Tämä on jossain mielessä aika vaativa pelitapa ja sitä ei ehkä ole osattu muokata tai soveltaa.

Näkisin yhtenä suurena ongelmana sen, ettei pelitapaa ole onnistuttu tekemään sellaiseksi, mikä minimoi pelaajien heikkoudet ja maksimoi vahvuudet. Ei ole siis osattu ottaa irti pelaajista parasta mahdollista suoritusta irti. Pelitavan yhtenä tärkeänä juttuna minusta on nimenomaan tukea pelaajien vahvuuksia ja eliminoida heikkouksien negatiivinen vaikutus. Pelitavan pitäisi toimia selkänojana, jonka turvin pelaajat voivat toteuttaa itseään ja joka luo raamit pelaamiselle. Pelitapaa ei ole osattu muokata sellaiseksi, että käytettävissä olevalla pelaajamateriaalilla pystyttäisiin maksimaaliseen suoritukseen. Tässä tullaan siihen, että samat ongelmat toistuvat vuodesta toiseen. Valmennus ei mielestäni ole siis osannut sopeuttaa pelitapaa sellaiseksi, että se tukisi pelaajia, eikä ongelmia ole osattu korjata. Pennasen HPK oli viime kaudella hyvä esimerkki siitä, miten onnistutaan maksimoimaan oman joukkueen suoritus. Sen sijaan, että jääräpäisesti yritetään sillä samalla sapluunalla, niin pitäisi rohkeammin kokeilla jotain radikaalisti erilaista. Pitäisi lähteä liikkeelle ihan niistä perusasioista ja pyrkiä mahdollisimman yksinkertaiseen pelaamiseen. Valmennuksen tulisi osata paremmin sopeuttaa näkemyksiään ja ideaalista pelitapaansa pelaajien osaamisen ja kykyjen mukaan. Ei ole myös osattu tarpeeksi hyvin ajaa sisään pelitapaa tai kehittää pelaajia.

Tästä on ollut ihan tutkimuksiakin, että ne, jotka ovat olleet koulussa niitä kympin oppilaita, niin eivät työelämässä ja käytännön elämässä pärjää niin hyvin, kuin keskitason oppilaat. Ehkä kyse on nyt samasta asiasta eli teorian tasolla Kaskinen voi olla ihan hyväkin valmentaja, mutta käytännön elämässä tulee vaikeuksia, kun pitäisi ruveta soveltamaan näitä oppeja. Kaskiselle luulisi kertyneen paljon tietoa aikaisemman uransa perusteella eli tiedollisesti hän voi olla ihan päteväkin. Pelkkä tieto ei vain riitä, kun pitäisi olla myös hyvä johtamaan pelaajia, pitäisi vähän psykologikin ja pitäisi kehittää pelaajia. Voin sanoa omalta työuraltani, että nykyiseen työhöni minua perehdytti yksi työntekijä, joka varmasti tietää paljon asioista, mutta ei hän ollut yhtään sellainen tyyppi, joka osaa opettaa asioita ymmärrettävästi. Hän puhui sekavasti ja niin, ettei siitä ymmärtänyt yhtään mitään. Voi olla, että Kaskinen ja muu valmennus ei vain osaa opettaa näitä pelaajia. Jonkin verran valmentamisessa on kyse myös opettamisesta.

Se, että Tepsissä on tällä hetkellä paljon pelaajia jotka ovat turhautuneita ja pelaajia jotka alisuorittavat, niin johtuvat luultavasti näistä asioista, joista olen tässä kertonut. Valmennus ja pelaajisto eivät ole samalla aaltopituudella. Voi toki Kaskisen ja muun valmennuksen osaamisessakin olla puutteita. Hyvinkin voi olla, mutta en usko, että tämä on suurin ongelma. Suurin ongelma on pelaajien opettaminen, kehittäminen ja pelitavan jalkauttaminen. Sekin on iso puute, ettei pelitapaa osata sopeuttaa ja muokata tarpeen mukaan. En usko, että ongelmat kentällä johtuvat pelkästään yhdestä tekijästä. Kun pelaajia ei saada toteuttamaan haluttua pelitapaa, eikä muutoksia kyetä tekemään, niin soppa on valmis ja tulos taululla ei ole kovin kiva.
Sanoisin, että joukkuelajeissa ihmisten johtaminen on todella tärkeä asia. Pitää miettiä, että miten saat erilaiset ihmiset puhaltamaan yhteen hiileen ja antamaan kaikkensa joukkueen eteen. Kuinka saat jokaisen pelaajan pelaamaan parhaalla mahdollisella tavalla ja jopa ylittämään itsensä jne. jne.

Parilta kirjoittajalta hyvä huomio, mitä tulee pelaajien ajateltuun hitauteen ja pelin hitauteen. Tepsissä on hitaita ja raskasjalkaisia pelaajia, mutta kyllä sieltä nopeuttakin löytyy. Tepsin peli näyttää hitaalta ja olen monet kerrat maininnut, että kiekkoa siirrellään pelaajalta toiselle liian hitaasti. Tässäkin kyllä pelitavalla ja sen toteuttamisella on vaikutusta. Jos pelitapa ei ole selkeä ja pelaajat ovat vähän epätietoisia, että miten toimitaan, niin sekin jo hidastaa peliä heti. Sekin hidastaa peliä merkittävästi, kun kiekkoa syötellään monesti paikallaan olevalle pelaajalle, joka on vielä hyvässä lykyssä selkä kohti vastustajan maalia. Tällähän ei ole mitään tekemistä pelaajan nopeuden kanssa, jos kiekko tulee seisoville jaloille. Tämä on lähinnä pelitavallinen ongelma sekä ajoituksiin liittyvä ongelma. On kyllä aiheellista miettiä, että voisiko Tepsissä olla vieläkin enemmän nopeita pelaajia, mutta ei kaikkien tarvitse mielestäni olla mitään raketteja luistimilla. Pelinopeus on paljon muutakin kuin luistelunopeus. Pelinopeuteen vaikuttaa myös se, että kuinka asiat tulevat pelaajien selkäytimestä ja kuinka pelaajat kentällä sijoittuvat ja kuinka hyvin ovat pelattavissa. Olen sillä kannalla, että joukkue voisi olla vähän nopeampi, mutta ei tämä ongelma ratkea pelkästään sillä, että hankitaan nopeampia pelaajia.

Jos Kaskinen haluaa jatkaa tehtävässään, niin hänen pitäisi nyt palata perusasioiden äärelle.
 

Guy Lafleur

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Riven Suomi, Chicago Cubs, lädifutis
Olen monesti harmitellut, että eikö todellakaan tältä paikkakunnalta löydy asiantuntevia urheilutoimittajia, jotka osaisivat kirjoittaa laadukkaita lehtijuttuja ja esittää esim. Tepsin kotipelien lehdistötilaisuuksissa tiukkoja, mutta asiallisia kysymyksiä. Nythän lehdistötilaisuuksissa todella harvoin kysytään jotain. Viime kaudella muistan jonkun toimittajan kyselleen jotain todella hölmöä TPS-Tappara pelin jälkeen. Liittyi jotenkin nuorten maailmanmestareihin ja heidän ja miten joukkueissa on heidät huomioitu. Ei siis liittynyt illan peliin mitenkään.

Omasta mielestäni ongelma ei edes välttämättä ole tuo kysymättömyys, vaan myös se että pelistä tehtävät havainnot ja omatun materiaalin (joukkueiden toimittamat lehdistöinfot, omat muistiinpanot yms.) prosessointi on heikkoa. Freelancereinahan jotkut kirjoittelevat Turusta käsin valtakunnallisiin aviiseihinkin tekstejä mutta todella useasti sisältöarvo on huonoa. Näen itse tämän johtuvan osittain siitä että useat toimittajat ovat liian vanhoja ja leipiintyneitä eivätkä omaa ammattiylpeyttä ja kunnianhimoa tarpeeksi.

Näkisin yhtenä suurena ongelmana sen, ettei pelitapaa ole onnistuttu tekemään sellaiseksi, mikä minimoi pelaajien heikkoudet ja maksimoi vahvuudet. Ei ole siis osattu ottaa irti pelaajista parasta mahdollista suoritusta irti. Pelitavan yhtenä tärkeänä juttuna minusta on nimenomaan tukea pelaajien vahvuuksia ja eliminoida heikkouksien negatiivinen vaikutus. Pelitavan pitäisi toimia selkänojana, jonka turvin pelaajat voivat toteuttaa itseään ja joka luo raamit pelaamiselle. Pelitapaa ei ole osattu muokata sellaiseksi, että käytettävissä olevalla pelaajamateriaalilla pystyttäisiin maksimaaliseen suoritukseen. Tässä tullaan siihen, että samat ongelmat toistuvat vuodesta toiseen. Valmennus ei mielestäni ole siis osannut sopeuttaa pelitapaa sellaiseksi, että se tukisi pelaajia, eikä ongelmia ole osattu korjata. Pennasen HPK oli viime kaudella hyvä esimerkki siitä, miten onnistutaan maksimoimaan oman joukkueen suoritus. Sen sijaan, että jääräpäisesti yritetään sillä samalla sapluunalla, niin pitäisi rohkeammin kokeilla jotain radikaalisti erilaista. Pitäisi lähteä liikkeelle ihan niistä perusasioista ja pyrkiä mahdollisimman yksinkertaiseen pelaamiseen. Valmennuksen tulisi osata paremmin sopeuttaa näkemyksiään ja ideaalista pelitapaansa pelaajien osaamisen ja kykyjen mukaan. Ei ole myös osattu tarpeeksi hyvin ajaa sisään pelitapaa tai kehittää pelaajia.

Boldaus on minun tekemäni ja kokonaisuudessaan lainatusta hyvin pitkälti samaa mieltä. Ehkä muotoilin itseäni pöljästi aikaisemmin kun kirjoitin että Kaskisen tavoittelema pelitapa (ainakin itse uskon että Liiton valmennusohjelman läpikäyneenä pyrkii Erkan, Jukan, Pendon yms. tapaiseen Meidän Peliin) on väärä. Korjataan nyt lopullisesti tämä väite sellaiseksi että Kaskinen ei ole omimmillaan sanoittamaan ja treenauttamaan ko. tapaa pelata jääkiekkoa omille alaisilleen eli TPS:n pelaajille. Myös tuo jota lainauksessa sivutaan, että itsepintaisesti hakataan päätä seinään, on ongelmallista.

Parilta kirjoittajalta hyvä huomio, mitä tulee pelaajien ajateltuun hitauteen ja pelin hitauteen. Tepsissä on hitaita ja raskasjalkaisia pelaajia, mutta kyllä sieltä nopeuttakin löytyy. Tepsin peli näyttää hitaalta ja olen monet kerrat maininnut, että kiekkoa siirrellään pelaajalta toiselle liian hitaasti. Tässäkin kyllä pelitavalla ja sen toteuttamisella on vaikutusta. Jos pelitapa ei ole selkeä ja pelaajat ovat vähän epätietoisia, että miten toimitaan, niin sekin jo hidastaa peliä heti. Sekin hidastaa peliä merkittävästi, kun kiekkoa syötellään monesti paikallaan olevalle pelaajalle, joka on vielä hyvässä lykyssä selkä kohti vastustajan maalia. Tällähän ei ole mitään tekemistä pelaajan nopeuden kanssa, jos kiekko tulee seisoville jaloille. Tämä on lähinnä pelitavallinen ongelma sekä ajoituksiin liittyvä ongelma. On kyllä aiheellista miettiä, että voisiko Tepsissä olla vieläkin enemmän nopeita pelaajia, mutta ei kaikkien tarvitse mielestäni olla mitään raketteja luistimilla. Pelinopeus on paljon muutakin kuin luistelunopeus. Pelinopeuteen vaikuttaa myös se, että kuinka asiat tulevat pelaajien selkäytimestä ja kuinka pelaajat kentällä sijoittuvat ja kuinka hyvin ovat pelattavissa. Olen sillä kannalla, että joukkue voisi olla vähän nopeampi, mutta ei tämä ongelma ratkea pelkästään sillä, että hankitaan nopeampia pelaajia.

Jos katsoo esimerkiksi viime kauden HPK:ta, niin sellaiset kiekkovirtuoosit ja pikakiiturit kuin Niklas Friman, Markus Niemeläinen ja Miro Karjalainen kehittyivät aivan salonkikelpoisiksi kiekollisessa tekemisessäänkin. TPS:ssä muualla kiekolla vakuuttaneet tekevät paljon virheitä ja vaikuttavat oikeaa taitotasoaan huonommilta toopeilta. Lukka nyt ehkä suurimpana tyyppiesimerkkinä. Myös Tallinder teki yllättävän paljon kiekollisia virheitä vaikka aika kultaakin muistot ja moni muistaa hänet moitteettomana suorittajana. Tallinderhan tiettävästi olikin joistain asioista Kaskisen kanssa vahvasti eri mieltä. Ei ole faktaa tästä, mutta villi veikkaukseni on että Tallinder näki TPS-pakiston ja hyökkääjien haasteet Kaskisen peräänkuuluttaman PAHP:in toteuttamisessa ja pyrki mielipidevaikuttajana tuomaan usean pelaajan aatteet esiin.

Jos Kaskinen haluaa jatkaa tehtävässään, niin hänen pitäisi nyt palata perusasioiden äärelle.

Näkisin että too little too late. Toisaalta Kaskinen ei vaikuta siltä tyypiltä joka ensimmäisenä peiliin katsoo ja pohtii suuria muutoksia omassa tekemisessään tai peräänkuuluttamassaan tavassa tehdä asioita kentällä. Jos nyt kokee jonkun valaistumisen, niin uskon että juna meni jo. Uskottavuus on todennäköisesti niin pelaajien kuin ainakin kannattajien ja sidosryhmien keskuudessa menetetty. Kaskinen saa puolestani aivan vapaasti osoittaa edellä mainitun vääräksi, mutta oma luotto kyllä on mennyt jo viime vuoden puolella.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Eiköhän spekuloinnit Callen potkuista voida toistaiseksi haudata, mikäli toisen ketjun spekulaatiot uudesta pelaajasta pitävät paikkansa. Selvästi seuran johto on päättänyt, että valmennus on ihan hyvä ja kyllä se ketsuppipullo aukeaa, kun hankitaan uusia pelaajia. Vai onko niin, ettei kukaan halua tulla enää valmentamaan Tepsiin ja jotain tarvii kuitenkin tehdä...
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Eiköhän spekuloinnit Callen potkuista voida toistaiseksi haudata, mikäli toisen ketjun spekulaatiot uudesta pelaajasta pitävät paikkansa. Selvästi seuran johto on päättänyt, että valmennus on ihan hyvä ja kyllä se ketsuppipullo aukeaa, kun hankitaan uusia pelaajia. Vai onko niin, ettei kukaan halua tulla enää valmentamaan Tepsiin ja jotain tarvii kuitenkin tehdä...

Tuskin kuitenkaan Antsa on paniikissa faksaillut johonkin Itävaltaan. Kai näitä vähän pidempään hierotaan kuitenkin?
 
Suosikkijoukkue
TPS
Tuskin kuitenkaan Antsa on paniikissa faksaillut johonkin Itävaltaan. Kai näitä vähän pidempään hierotaan kuitenkin?
Tiedä näistä nyt sitten, että miten pitkään mitäkin sopimusta hierotaan. Antaa joka tapauksessa signaalin siihen suuntaan, että ihan heti valmennusta ei olla vaihtamassa, kun pelaajistoa lähdetään vahvistamaan. Enpä kyllä muutenkaan usko Kaskisen ennenaikaisiin potkuihin. Saunakaveria ei jätetä, jne.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Meiken

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kaskinen käynyt itkemässä, että kyl mee muuten pärjättäis, mut tarvitaan vaan lisää äijiä. Niitty totta kai auttaa miestä mäessä ja sama farssi jatkuu.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Slaigard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mottipäisillä pelaavat
Jos katsoo esimerkiksi viime kauden HPK:ta, niin sellaiset kiekkovirtuoosit ja pikakiiturit kuin Niklas Friman, Markus Niemeläinen ja Miro Karjalainen kehittyivät aivan salonkikelpoisiksi kiekollisessa tekemisessäänkin. TPS:ssä muualla kiekolla vakuuttaneet tekevät paljon virheitä ja vaikuttavat oikeaa taitotasoaan huonommilta toopeilta. Lukka nyt ehkä suurimpana tyyppiesimerkkinä. Myös Tallinder teki yllättävän paljon kiekollisia virheitä vaikka aika kultaakin muistot ja moni muistaa hänet moitteettomana suorittajana. Tallinderhan tiettävästi olikin joistain asioista Kaskisen kanssa vahvasti eri mieltä. Ei ole faktaa tästä, mutta villi veikkaukseni on että Tallinder näki TPS-pakiston ja hyökkääjien haasteet Kaskisen peräänkuuluttaman PAHP:in toteuttamisessa ja pyrki mielipidevaikuttajana tuomaan usean pelaajan aatteet esiin.

Jos tuota HPKta fundeeraa ja vertaa meidän tekemiseen, niin Pallokerhon viime kevään pelin ydin oli kiekon pitäminen mahdollisimman vähän aikaa omissa ja mahdollisimman pitkään kaverin päädyssä. Ensimmäisessä pakeilla oli tietysti aivan keskeinen rooli. HPK:n pakkien tehtävä oli välttää riskiä omissa, kiekko jatkettiin kiekollisen puolen laitaa pitkin keskialueelle, mikäli nokassa oli vähänkin palaneen käryä. Lähes kaikki juoksupallot purettiin näin. Poikki ei syötetty ikinä tai ylipäätään haettu mitään luovaa. Meillä taasen haettiin väkisin kiekollista nostoa, vaikka perse päin kenttää olevalle sentterille maalin eteen. Palve says hello. Vasta vikassa pelissä Kalle suoraviivaisti, kun seinään oli juostu jo koko sarja. Helppo ymmärtää kumman pakit näytti sarjan päätyttyä paremmilta.

Pahimmillaan PAHP tuloksena on 3-5 syöttöä omissa ja ylimmän yksinäisen miehen punaiselta sipaisema päätykiekko. Eikun vaihtoon ja seuraavat kiekottelemaan. On mielestäni aivan selvää HPKhon verraten, kumman peli kääntyy nopeammin ja kumman PAHP tuottaa kaverille vähemmän tekopaikkoja. Jos sulla on Palveita, Palmuja, Björkstrandeja, Väyrysiä ja Pajuja niin minun mielestä kiekkoja pitää saada nopeammin ensimmäisen karvaavan puolustuslinjan (hyökkääjien) taakse, jotta jätkillä on mahdollisuus tehdä jotain. Mielellään ennen kuin kaveri organisoituu, aivan kuten HPK teki. Tämä meidän maitidaks kyrvähti, kuten sanottua, siihen punaiselle. Näihin seikkoihin itselleni karrikoiden kulminoituu Kaskisen meidän pelin vammainen iteraatio ja valmennuksen reaktiivisuus.

That said, Tappara-pelissä oli viitteitä paremmasta ja nopeammasta käännöstä, jossa pakki-pakki riitti ja kiekko jatkettiin keskialueelle. Tulen ainakin itse seuraamaan varsinkin tänään paljonko eroa juuri tällä saralla on tämän kauden HPK:n ja Palloseuran välillä.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Pahimmillaan PAHP tuloksena on 3-5 syöttöä omissa ja ylimmän yksinäisen miehen punaiselta sipaisema päätykiekko. Eikun vaihtoon ja seuraavat kiekottelemaan. On mielestäni aivan selvää HPKhon verraten, kumman peli kääntyy nopeammin ja kumman PAHP tuottaa kaverille vähemmän tekopaikkoja. Jos sulla on Palveita, Palmuja, Björkstrandeja, Väyrysiä ja Pajuja niin minun mielestä kiekkoja pitää saada nopeammin ensimmäisen karvaavan puolustuslinjan (hyökkääjien) taakse, jotta jätkillä on mahdollisuus tehdä jotain. Mielellään ennen kuin kaveri organisoituu, aivan kuten HPK teki. Tämä meidän maitidaks kyrvähti, kuten sanottua, siihen punaiselle. Näihin seikkoihin itselleni karrikoiden kulminoituu Kaskisen meidän pelin vammainen iteraatio ja valmennuksen reaktiivisuus.
Amen. Siinähän se on, meidän peli. Miksette viihdy, prkl.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kaskinen pihalle ja alakerta tukkoon eli molemmat Kiprusoffit penkin taakse, Valtosen Jorma jos on maisemissa myös sinne ja Böögi ylennetään kovien poistojen erikoismieheksi eli valmentajaksi ja jos ex-TuTo koutsin Niukkasen Petrin saisi sinne vähän jyrähtämään, niin jos tällä lähtis.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eikös se Erkka Wee ole hallituksen jäsen tms. Tämä seikka pienentää potkujen todennäköisyyttä erittäin paljon nähdäkseni, tai sitten Erkka lähtee samalla oven avauksella valmennuksen kanssa, joka taas saisi Tepsin omistajaohjauksen näyttämään suorastaan koomiselta. Erkka on Suomen Ammattivalmentajien liiton puheenjohtaja, eihän hän voi olla mukana valmentajan potkuissa. Ja vielä profiloitunut minusta todella potkuvastaisena hahmona. Muistaakseni oli sitäkin mieltä että Rautakorven olisi taannoin pitänyt antaa pudottaa Nuoret Leijonat B-sarjaan.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Omasta mielestäni ongelma ei edes välttämättä ole tuo kysymättömyys, vaan myös se että pelistä tehtävät havainnot ja omatun materiaalin (joukkueiden toimittamat lehdistöinfot, omat muistiinpanot yms.) prosessointi on heikkoa. Freelancereinahan jotkut kirjoittelevat Turusta käsin valtakunnallisiin aviiseihinkin tekstejä mutta todella useasti sisältöarvo on huonoa. Näen itse tämän johtuvan osittain siitä että useat toimittajat ovat liian vanhoja ja leipiintyneitä eivätkä omaa ammattiylpeyttä ja kunnianhimoa tarpeeksi.



Boldaus on minun tekemäni ja kokonaisuudessaan lainatusta hyvin pitkälti samaa mieltä. Ehkä muotoilin itseäni pöljästi aikaisemmin kun kirjoitin että Kaskisen tavoittelema pelitapa (ainakin itse uskon että Liiton valmennusohjelman läpikäyneenä pyrkii Erkan, Jukan, Pendon yms. tapaiseen Meidän Peliin) on väärä. Korjataan nyt lopullisesti tämä väite sellaiseksi että Kaskinen ei ole omimmillaan sanoittamaan ja treenauttamaan ko. tapaa pelata jääkiekkoa omille alaisilleen eli TPS:n pelaajille. Myös tuo jota lainauksessa sivutaan, että itsepintaisesti hakataan päätä seinään, on ongelmallista.



Jos katsoo esimerkiksi viime kauden HPK:ta, niin sellaiset kiekkovirtuoosit ja pikakiiturit kuin Niklas Friman, Markus Niemeläinen ja Miro Karjalainen kehittyivät aivan salonkikelpoisiksi kiekollisessa tekemisessäänkin. TPS:ssä muualla kiekolla vakuuttaneet tekevät paljon virheitä ja vaikuttavat oikeaa taitotasoaan huonommilta toopeilta. Lukka nyt ehkä suurimpana tyyppiesimerkkinä. Myös Tallinder teki yllättävän paljon kiekollisia virheitä vaikka aika kultaakin muistot ja moni muistaa hänet moitteettomana suorittajana. Tallinderhan tiettävästi olikin joistain asioista Kaskisen kanssa vahvasti eri mieltä. Ei ole faktaa tästä, mutta villi veikkaukseni on että Tallinder näki TPS-pakiston ja hyökkääjien haasteet Kaskisen peräänkuuluttaman PAHP:in toteuttamisessa ja pyrki mielipidevaikuttajana tuomaan usean pelaajan aatteet esiin.



Näkisin että too little too late. Toisaalta Kaskinen ei vaikuta siltä tyypiltä joka ensimmäisenä peiliin katsoo ja pohtii suuria muutoksia omassa tekemisessään tai peräänkuuluttamassaan tavassa tehdä asioita kentällä. Jos nyt kokee jonkun valaistumisen, niin uskon että juna meni jo. Uskottavuus on todennäköisesti niin pelaajien kuin ainakin kannattajien ja sidosryhmien keskuudessa menetetty. Kaskinen saa puolestani aivan vapaasti osoittaa edellä mainitun vääräksi, mutta oma luotto kyllä on mennyt jo viime vuoden puolella.

HPK, Friman, Niemeläinen ja Karjalainen ovat hyviä esimerkkejä siitä, kuinka hyvällä valmennuksella, johtamisella ja pelaajien kannalta optimaalisella pelitavalla voidaan saada paljon hyvää aikaiseksi. Friman ei ollut Tepsistä lähtiessään kummoinenkaan pelaaja, mutta oli oikein hyvä viime kaudella. Hyvä liigapuolustaja. Karjalainen oli vielä toissa kaudella lähinnä pelkkä sikailija, jolla ei ollut muuta annettavaa kentällä. Viime kaudella hän pelasi hyvin ja oli kiekollakin riittävän hyvä. Niemeläinen oli ihan hyvä. Monesta muustakin pelaajasta saatiin HPK:ssa irti maksimaalinen suoritus. Moni pelaaja kehittyi ja jopa ylitti itsensä. Sitten on näitä Vittasmäkiä ja Lehtosia yms. jotka ovat tehneet muualla läpimurtonsa. Hälyttävää on se, että ulkomailta palaavat "omat pojat" kuten Palmu ja Maccelli menevät muualle pelaamaan, eivätkä tule takaisin Tepsiin. Ainakin huhujen mukaan Palmu ei tykännyt Kaskisen valmennustyylistä. Salonen aloitti vahvasti tullessaan Tepsiin, mutta sittemmin hyytyi. Sama asia koskee myös Suorantaa (toki suurimman osan ajasta ollut loukkaantuneena) ja varsinkin Palmua. Moni pelaaja on Tepsissä taantunut tai kehitys on hyytynyt. Minusta esim. Budishilta olisi voinut odottaa Tepsissä enemmän tulosta. Lukka on jopa flopannut, eikä tunnu olevan edes liigatasoa. On myös totta, että jopa Tallinder pelasi välillä kiekolla yllättävän epävarmasti ja virheitäkin tuli. Tallinder oli myös ajoittain todella turhautuneen oloinen Tepsin pelaamiseen.

Aina voi yksittäinen pelaaja taantua, alisuorittaa tai jopa flopata, mutta en jaksa millään uskoa, että näitä asioita tapahtuisi samaan aikaan näin monelle pelaajalle. Kyllä tuossa Tepsin toiminnassa on jotain sellaista, mikä saa aikaan pelaajien taantumisen, turhautumisen ja sen ettei homma toimi. Valmennus ei tunnu osaavan valmentaa ja johtaajia pelaajia niin, että heistä saataisiin irti paras suoritus. Pelaajat eivät myöskään kehity.

Kyllä minäkin olen sitä mieltä, että Kaskisen ja muun valmennuksen on aika siirtyä syrjään, eikä minulla ole luottoa heidän kykyihinsä. Kaskinen ei todellakaan vaikuta ihmiseltä, joka pystyisi katsomaan itseään peiliin ja myöntäisi, että virheitä on tullut tehtyä. Hän ei pysty myöntämään, että olen mokannut. Minusta Kaskinen olisi pitänyt erottaa jo viime keväänä. Vaikka Kaskinen nyt kokisi jonkinlaisen valaistumisen, ymmärtäisi omat virheensä ja kehittyisi paremmaksi valmentajaksi, niin juna meni jo hänen osaltaan ohitse.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Kaskinen ei todellakaan vaikuta ihmiseltä, joka pystyisi katsomaan itseään peiliin ja myöntäisi, että virheitä on tullut tehtyä. Hän ei pysty myöntämään, että olen mokannut.

Kerro lisää vaikutelmistasi. Kallehan nimenomaan on liiankin hyvä tuossa. Olisi siedettävää, jos tällaisia kirjoittavat käyttäisivät muita verbejä. Kuten tiedän tms.
 

John Shaft

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teeee Peeee Äs ja Alexander The Great
Calle pitäiskö jo vittu luovuttaa? Oli taas tänäänkin niin vitun noloa ku ei vittu kukaan tiedä mihin pitää mennä ja mistä pitää tulla
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Slaigard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mottipäisillä pelaavat
Yleisöä 4200 perjantaina hallitsevaa mestaria vastaan, ylivoimalla TAAS päästetty maali, hukattu 2-0 johto ja pelin tuttu sekoaminen ensimmäisen erän jälkeen sarjan tämän hetken huonointa vierasjoukkuetta vastaan. Päälle vielä Jatkiksen otsikko "TPS hankki yhdysvaltalais-kiinalaisen hyökkääjän Itävallasta".

Nyt vittu kaikille potkut.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Se nyt on vaan ikävä fakta että ihan sama kuka tuolle porukalle valmentaa. Kaskinen vaihtoon vaan ja antaa jonkun toisen yrittää mutta en usko että lopputulos on yhtään sen parempi. Valitettavasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös