Kaskiselle kenkää, kuka tilalle?

  • 591 896
  • 3 412

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Ehkäpä tiesi että oli hänelle viimeinen pressi vähään aikaan ja antoi siksi palaa.
Yhtään en puolustele Kaskista, mutta kyllähän tuossa tuli ulos vain se paha mieli. Monta kertaa toisti, ettei ala tässäkään tuomareista valittamaan, mutta kun ne ajatukset olivat päässä täysin sekaisin niin yhtä monta kertaa sitä tuomarikommenttia tuli.
Jos olisi ollut kykyä niin tuon pakollisen tilaisuuden olisi voinut kuitata käymällä ottelu läpi yksinkertaisesti vaikka sanoin "hävittiin peli jatkoajalla, mulla ei ole tässä kohtaa mitään muuta järkevää sanottavaa - kiitos"
Vaikka en Kaskista muiden lailla halua ensi kaudella Tepsin penkin takana nähdä niin onhan tämä palstan teilaus aika karmivaa luettavaa... itseänikin jo hiukan hävettää... Todistaa taas sen tosiasian, että näin anonyyminä nettiaikana on liian helppoa avautua ja haukkua kuka tahansa, edes tietämättä kaikkia asiaan liittyä faktoja. Moniko olisi mielipiteensä käynyt sanomassa kasvotusten?
 

Iceberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC ja FC TPS
Vaikeita aikoja tulee Antsalla ja olemaan. Jos mennään Kaskisella, on se selkeä viesti välikaudesta ennen seuraavaa valmentajaa (Kojo?). Miten tähän suhtautuvat yritysasiakkaat, jotka tuovat sen 50% liikevaihdosta. Jos oikein ymmärsin, tämän kauden sponsori- ja yritysmyynti on onnistunut hyvin. Pitävätkö yrityksetkin ”välivuoden”? Samalla peukaloruuvia saattaa kesällä kiristää tökkivä kausikorttimyynti.

Tämä on asia, jonka suhteen on päätökset tehtävä nopeasti. Mikä on se viesti, mikä on ensi kauden TPS? Entä sitä seuraavan?
 
Todella luotettavasta lähteestä, jonka tietoihin olen aikaisemminkin voinut luottaa.
Kallella on kolmivuotisen sopimuksen jatkoksi myös optioita jatkokausista, joten UTJ-johdossa ollaan ajateltu hänen valmentavan pitkään TPS:ssä. Ilman minkäänlaisia näyttöjä siis tällaisia sopimuksia tehtiin, kun kyseessä oli sisäpiirin oma poika. Samassa yhteydessä potkittiin kaksi ammattivalmentajaa pois ja lisäksi Juuso Niemisen urahaaveille näytettiin kunnolla takalistoa. Aika ennenkuulumatonta meininkiä, eikö vain?

Ennenkuulumatonta? Ei todellakaan. Kyseenalaista? Kyllä!

Ei tämä nyt ole ensimmäinen kerta ja ensimmäinen seura kun pieni piiri pyörii. Eikä todellakaan ole ennenkuulumatonta edes Turussa. Monista pienemmistä paikkakunnista ja seuroista nyt puhumattakaan.

Ihan kaunis ajatus tuollainen ”Växjön malli”, mutta sen onnistumiseksi kaikki muutkin sitä tukevat toimenpiteet olisi syytä tehdä huolella. Sitouttaa omia lupaavia junioreita pitkillä sopimuksilla ja niin edelleen. Ei se paljoa auta hakea pitkäjänteisyyttä kokemattomalla valmentajalla jos joukkueella ei ole minkäänlaista identiteettiä tai jatkumoa.
 
Viimeksi muokattu:

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Jarno Pikkarainen vei HIFK:n play offeissa eteenpäin runkosarjan sijalta 6.
Sikäli ottaa pattiin, että kuvittelin aikoinaan, että Selinin jälkeen Pikkarainen olisi ollut seuraava TPS:n päävalmentaja. Valitettavasti TPS:n sisäpiiritouhuilu esti tämän kehityskulun ja nyt TPS on pudonnut Kallen valmennuksessa luokkaan ynnä muut ja valtakunnan naurunaiheeksi.

Edit: korjattu sukunimi oikein
 
Viimeksi muokattu:

Expendable

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Tampa Bay Lightning
Jarno Pennanen vei HIFK:n play offeissa eteenpäin runkosarjan sijalta 6.
Sikäli ottaa pattiin, että kuvittelin aikoinaan, että Selinin jälkeen Pennanen olisi ollut seuraava TPS:n päävalmentaja. Valitettavasti TPS:n sisäpiiritouhuilu esti tämän kehityskulun ja nyt TPS on pudonnut Kallen valmennuksessa luokkaan ynnä muut ja valtakunnan naurunaiheeksi.
Vai Pikkarainen?
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jarno Pennanen
En ole tällaisesta valmentajasta kuullutkaan.

Leikit sikseen. Taas käännetään veistä TPS-fanin haavassa. HIFK ottaa luultavasti taas mitalin valmentajalla, joka olisi voinut valmentaa tänä vuonna myös Turussa.
 

Kaukalonreuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jarno Pikkarainen vei HIFK:n play offeissa eteenpäin runkosarjan sijalta 6.
Sikäli ottaa pattiin, että kuvittelin aikoinaan, että Selinin jälkeen Pikkarainen olisi ollut seuraava TPS:n päävalmentaja. Valitettavasti TPS:n sisäpiiritouhuilu esti tämän kehityskulun ja nyt TPS on pudonnut Kallen valmennuksessa luokkaan ynnä muut ja valtakunnan naurunaiheeksi.

Edit: korjattu sukunimi oikein
Menin tuossa HIFKin pelin jälkeen saunaan ja ajattelin tulla saunan jälkeen kirjoittamaan jatkoaikaan, juuri tämän saman tekstin. Kyllä hieman vituttaa, Pikkarainen voisi olla nyt Tepsin penkin takana päävalmentajana.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaikka en Kaskista muiden lailla halua ensi kaudella Tepsin penkin takana nähdä niin onhan tämä palstan teilaus aika karmivaa luettavaa... itseänikin jo hiukan hävettää... Todistaa taas sen tosiasian, että näin anonyyminä nettiaikana on liian helppoa avautua ja haukkua kuka tahansa, edes tietämättä kaikkia asiaan liittyä faktoja. Moniko olisi mielipiteensä käynyt sanomassa kasvotusten?

Vielä oikeampi kysymys lie tämä: Montako viestiä palstalle jäisi, jos alle pitäisi laittaa oma nimi. :/

Sen mitä satunnaisesti tulee suomalaisten sanomalehtien Facebook-sivujen keskusteluja esim. politiikkaa käsittelevien uutisten alla luettua (vaikka ei pitäisi), niin omalla nimellä kommentointi ei kyllä ole minkäänlainen tae asiallisesta keskustelusta yleisesti tai täysin asiattoman kritiikin puuttumisesta erityisesti. Päinvastoin. Eivät sielläkään kaikki tietysti oikealla nimellään kirjoita, mutta ainakin huomattavasti useammat kuin täällä.

Perinteinen "kritiikki on kohtuutonta" -argumentti siis kaivettu taas esiin, yllättävän kauan siihen menikin. Odotan innolla näkeväni tähän argumentointiin liittyviä, aikaisemmilta vuosilta tuttuja luonnehdintoja, joita ovat mm. noitavaino, roviolla polttaminen ja pään vaatiminen pölkylle suu vaahdossa huutaen.

Se on tietysti henkilökohtaista, mitä itse kukin pitää "karmivana luettavana", ja pyrkimys pitää keskustelu asiallisena on lähtökohtaisesti kannatettavaa. Joskus kuitenkin tulee näitä kritiikin kohtuuttomuutta koskevia valituksia lukiessa mieleen, että ulkomaalaisten urheilusaittien, tai esim. edes tämän palstan HIFK-osion seuraaminen voisi auttaa laittamaan asioita oikeisiin mittasuhteisiin. Huippu-urheilu on tunteita herättävää toimintaa - jos ei olisi, niin eivät niin monet ihmiset jaksaisi investoida sen seuraamiseen rahojaan ja vapaa-aikaansa. Tämä johtaa siihen, että tunteet käyvät kuumina ja kritiikki on ajoittain todella kovaa - ja esimerkiksi valmentajilla on yleensä niin pitkä lajitausta takanaan, että he tietävät tämän kuuluvan pelin henkeen.

Em. ei tietenkään tarkoita, että mitä tahansa pitäisi hyväksyä. Mutta jos nyt tarkastelun kohteeksi otetaan vaikka tämän palstan viime aikojen kirjoitukset, niin sanoisin lähinnä, että pieniä ovat silakat joulukaloiksi. Vaikea uskoa, että Kaskinen tai ylipäänsä kukaan keskiverto liigavalmentaja näistä jutuista vielä järkyttyisi.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kojo varmaan haluaisi ensimmäiseksi siivota urheilupuolen organisaation haluamaansa malliin. Mitä tähän sanoisivat omistajat, joiden kavereita siellä kaiketi nykyisin on? HIFK:ssa meni kaksi vuotta melkein pelkästään siihen, että Kojo toi sinne huippu-urheilemisen kulttuurin. Tämän Kojo on itsekin sanonut ääneen. Saattaahan Kojo joskus TPS:ään palata, mutta silloin se vaatii, että hänellä on myös valtaa päättää ja tehdä asioita.

Täsmälleen samaa mietin - ja sama riski koskisi ketä tahansa seuran ulkopuolelta tulevaa, riittävän meritoitunutta ja voimakastahtoista valmentajaa (Jalonen, Rautakorpi, Aho jne.). Varmaan haluaisivat heti alkajaisiksi valita valmennustiiminsä itse eivätkä suostuisi mukisematta ottamaan mukaan seurajohdon tarjoamia elomoja ja kiviharjuja. Ennemmin tai myöhemmin korkeampi vaatimustaso alkaisi kohdistua pelaajien lisäksi urheilutoimeen ja muuhun seuraorganisaatioon. Ja TPS:n organisaatio ei noin keskimäärin ole valmis ottamaan tällaista palautetta vastaan, olipa avainpaikoilla millaisia nimiä hyvänsä. Lopputuloksena olisi yhteenotto ja sen jälkeen todennäköisesti potkut, minkä jälkeen tilalle palkattaisiin taas joku valmennusuraansa aloitteleva ex-pelaaja. Paitsi jos tämä seuran toimintatapoja haastava päävalmentaja olisi poikkeuksellisen kovapäinen ja arvovaltainen tapaus. Kuuden mestaruuden mies oli sitä aikanaan, oppipojasta en ole varma.

Ideaalimaailmassa TPS tietysti laittaisi urheilutoimensa ja muun toimintansa sellaiselle tasolle, ettei päävalmentajilla olisi lihaksia tai tarvetta ryhtyä hääräämään tonttinsa ulkopuolella, mutta.

Em. ei tarkoita, ettenkö mielelläni näkisi Kari Jalosta TPS:n penkin takana. Mutta merkittäviä riskejä tähänkin valitettavasti liittyisi, kuten parin muun TPS:ään toiselle tai kolmannelle kierrokselle palanneiden valmentajien esimerkit osoittavat. Jalonen toki olisi poikkeuksellinen tapaus sikäli, että aikaisemmat paluumuuttajat olivat yleensä menestyneet TPS:ssä edellisillä kerroilla, mutta eivät välttämättä enää seuraavilla. Jalosen ensimmäinen päävalmentajapesti ei tuon ajan TPS-mittapuulla ollut varsinainen menestys (sittemmin mittapuut ovat toki hieman muuttuneet), joten josko toisella kerralla natsaisi paremmin.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Nieminen on päävalmentajana minulle hiukan ristiriitainen persoona, mutta tämän osalta täydellistä suorittamista Villeltä.

Se on minusta vielä hyväksyttävää, että välillä pelin aikana korotetaan ääntä tuomareille (toki pitää pystyä kontrolloimaan mitä huutaa) ja välillä pyritään vaikuttamaan tuomaritoimintaan myös median kautta. Kaikkensa voiton eteen tekevä valmentaja toimii näin, toki tämäkin pitää sitten suorittaa hyvän maun ja urheiluhengen mukaisesti.

Mutta kuten Nieminen sanoo, niin pelin ja ottelusarjan päätyttyä pitäisi kunnioittaa vastustajaa, peliä ja myös tuomareita. Mikään mitä sanot, ei enää vaikuta lopputulokseen. Yleistä ininää tuomaritoiminnasta ei ole tässä tilanteessa syytä jatkaa, eikä minusta ole mitään syytä nostaa esiin edes yksittäisiä virheitä sen enempää pelaajilta kuin tuomareiltakaan.

TPS:llä ei mennyt tämänkään osalta ihan nappiin tällä kaudella, mutta yritetään ensi vuonna uudelleen.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuo maikkarin juttu V. Niemisestä oli kyl loistava piikki Kaskista kohtaan.
Päivä päivältä tulee varmemmaksi siitä miten hän on menettänyt otteensa kopissa( todellisuudessa tuo joukkue ei ole näiden kahden vuoden aikana ollut missään kohtaa hänen näpeissään) ja ettei ole kykenevä toimimaan enää jatkossa Tepsissä päävalmentajana.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Radio City repäisi aprillivitsin, kuinka Kaskinen on tehnyt mehukkaan sopparin KHL:n puolelle ja tilalle astuu Tami. En ehtinyt saada tarkkaa selkoa, oliko imitaattorina kaupunkimme oma Porkka vaiko joku muu. *tirsk*

edit: tarkensivat tuon olleen aprillipila
 
Viimeksi muokattu:

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Tällaiset jutut, olkoon vaikka vain aprillipila, kertovat hyvin selvästi, millainen vitsi TPS on tämän päivän Suomessa.
Valitettavasti organisaatio ei itse tätä tunnu alkuunkaan tunnistavan. Se on todella ison säälin paikka.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Sepä se. Ja valitettavasti Turku laajemmin on aikas vitsiä. Yhtenä pienenä mainintana funikulaarimme, josta kaupunki viritti aprillipilan.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Voihan toki olla, että päästään näkemään kunnon ulostulo, mutta en vain keksi miksi se sisältäisi jotain mitä emme olisi jo kuulleet tai tietäneet.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Voihan toki olla, että päästään näkemään kunnon ulostulo, mutta en vain keksi miksi se sisältäisi jotain mitä emme olisi jo kuulleet tai tietäneet.

Sen takia tuota ulostuloa haluaisin, jotta selkeästi nähtäisiin, osaako TPS:n johto tehdä johtopäätöksiä vai puhutaanko edelleen vain aidan seipäistä, kun ongelma on itse aidassa. Kyllä kannattajat ja sidosryhmät tuntuvat tietävän aika tarkkaan, missä mennään ja mikä on vikana, mutta kun kannattajat ja sidosryhmät eivät näistä asioista päätä. Siksi "normaalissa" organisaatiossa tällaisen mahalaskun jälkeen kyllä järjestettäisiin jonkinlainen tiedotustilaisuus. Vaan turhaanpa taidetaan tätä odotella, koska nöyryys ja avoimuus asiakkaita kohtaan ei koskaan ole ollut minkäänlaisessa arvossa vaan arroganssi (=ylimielisyys) on ollut ainoa asia, mikä on osattu viedä aivan tappiin.
TPS:ssä ei vieläkään tunnuta ymmärtävän, että kannattajat ja sidosryhmät ovat asiakkaita, joille organisaation tuote pitää myydä eikä niinpäin, että TPS tekee tuotteen, joka asiakkaan pitää joka tapauksessa ostaa, riippumatta siitä, onko tuote asiakkaan mielestä sellainen, että hän sen haluaa ostaa.
 

peekay

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montreal Canadiens & #11
Minäkin haluaisin saada seuralta jonkun ulostulon, haluaisin kuulla Kaskiselta tai Nittymäeltä mikä meni pieleen - mutta mitä se auttaisi tässä vaiheessa? Olen samaa mieltä että kannattajat ja sidosryhmät ansaitsivat jotain, mutta jos miettii realistisesti mitä se ulostulo olisi niin ehkä on parempi että seuraa on vaan hiljaa.

Ei tule montaa esimerkkiä mieleen missä suomalainen seura olisi tehnyt onnistuneen julkisen esiintymsen. Ässille naurettiin kun ne kertoivat tulevista valmentajakuvioista, HIFK:lle naurettiin kun ne julkaisivat Pikkaraisen nimen kesken Selinin kauden, Össen powerpointit muistetaan - hitto suomen jalkapallomaajoukkueen paidan julkistus oli täysin naurunalainen joku vuosi sitten. Tepsille nauretaan jo nyt joten en usko että Ilta-paskojen, jatkoajan ja hämeen sanomien toimittajat vakuutetaan jollain lehdistötilaisuudella jossa kuullan latteuksia Kallelta ja Niittymäeltä. Enkä usko että me Kaskiselle kenkää ketjussakaan hyväksy mitään muuta kun että Kaskinen on irtisanottu ja Mikko Koivu on ensikauden ykkössentteri.

Minun mielestä parempi on että TPS oikeasti analysoi ja TEKEE johtopäätöksiä ja sitten kesällä antavat jonkun ison haastattelun missä avataan miksi junnuja menetään, miten voitetaan mestaruus viimeistään 2022 etc.. Kannattajien ja sidosryhmien kanssa toivottavast vuoropuhelu on olemassa mutta mitään suurta lehdistötilaisuusfarssia en nyt koe tarpeelliseksi. Farssihan siitä tulisi.
 

Tarasov

Jäsen
Kaskinen voi kyllä jatkaa sopimuksensa loppuun saakka, mutta sitten tarvitaan oikea ammattivalmentaja eikä vain hyvää kaveria.
Erinomainen vaihtoehto on isä- Timo ja poika- Petteri Nummelin sekä kolmanneksi myös kokenut Jani Kiviharju.
Nummelinilla olisi ainakin julkisuus taattu ja ovathan he pelanneet vielä tälläkin kaudella, joten pelituntuma on hyvin muistissa. Petteri oli jo menossa Sveitsiin Luganon valmentajaksi, mutta viime hetkellä sopimusta ei jostain syystä syntynyt. LIekö kysymys rahasta? Halpa ratkaisu ei Nummelinit TPS:lle olisi, mutta paras vaihtoehto vapaina olevista ammattivalmentajista. Nummelinit voisivat olla jo ensi kaudella Kaskisen apuna ja mentoreina. Nyt tarvitaan päätöksiä ja nopeasti nimet sopimukseen ennen kuin muut ehtivät edelle!!!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Bonsai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikon muut joukkueet
Tulin just mökiltä kaupunkiin. Onko se jumankekka vieläkin meillä valmentajana?? Luulin, että homma otetaan surkean kauden jälkeen jämäkästi hoitoon. Mutta eihän meillä.....
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Tulin just mökiltä kaupunkiin. Onko se jumankekka vieläkin meillä valmentajana?? Luulin, että homma otetaan surkean kauden jälkeen jämäkästi hoitoon. Mutta eihän meillä.....

Jos jotain olisi suunnitelmissa tehdä, olisi se jo tehty.

Kallella mennään
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Miika Elomoa kuulemma kysytty TPS:n penkin taakse hiljattain, mutta valitsi TuTon taloudellisin perustein. Elomon kieltäydyttyä uutta valmentajaa haetaan kuulemma mahdollisimman kaukaa omasta pesästä ja ihan afrikasta asti. Uusi valmentaja omaa kuulemma vahvoja johtajan ominaisuuksia ja muistuttaa edesmennyttä suurta päällikköä. Pistää kuulemma klaanit kerralla kuriin ja omistajatkaan eivät enää valita. Kannattajat pysyvät varmasti tyytyväisenä ja kaikki suorastaan rakastavat häntä. Eli käytännössä lähes varma valinta.

https://www.youtube.com/watch?v=K2TqyyeZlrk

Hyvää myöhäistä aprillipäivää vielä naapuriinkin, heh.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Tulin just mökiltä kaupunkiin. Onko se jumankekka vieläkin meillä valmentajana?? Luulin, että homma otetaan surkean kauden jälkeen jämäkästi hoitoon. Mutta eihän meillä.....

Jos Kari Jalonen on oikeasti palaamassa, niin siihen asti on vain kärsittävä. Olisi mielestäni järkevää vetää tähän väliin vaikka sääleihin päätyvä välikausi, jos se tarkoittaa lopulta sitä että joskus pelataan mestaruudesta. Viime kausien Tepsiä on ollut tuskaista seurata kun periaatteessa rakennetaan hyvä joukkue, mutta lopulta jätetään kuitenkin laittamatta All In!

Tallinder olisi ansainnut itselleen sellaisen joukkueen että sillä voi voittaa jotain. 45-vuotias Perrin ja vähän samasta puusta veistetty Filppula eivät edusta pelaajia joilla haastetaan Tappara ja Kärpät, pronssia voi toki saada jos se jotain lämmittää. Kun viimeiset täsmähankinnat ovat vielä tasoa ECHL-Budish tai "hyvä Jukuripakki" Salonen, niin ei siinä paljoa mestariehdokkailla alahuuli väpätä.

Jos Jalonen tulee ruoriin, niin hän vaatii varmasti oikeasti kovan joukkueen. Kun TPS täyttää vielä 100 vuotta, niin ei ole mitään tekosyitä olla jahtaamatta mestaruutta. Mieluummin joku kausi täysillä ja sitten vaikka 3 keskinkertaisella nipulla kuin ikuisuus sijoilla 3-6 vailla todellista mahdollisuutta mestaruudesta!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös