Ilmoitukset

Nimimerkki MachoFantastico ei jatka enää joukkueessa. Kun penkkikomennukset ja opastukset eivät nostaneet hänen kirjoitustensa tasoa, ainoaksi vaihtoehdoksi jäi kirjoitusoikeuksien poisto.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin VilleLeino provoilut taukoavat kahdeksi kuukaudeksi. Käyttäjän murheellinen rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki Malkkinen laajentaa viikon ajan sanavarastoaan ennen paluutaan palstalle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Kimmo Stasi trollaus on palkittu kuukauden pelikiellolla.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Iso Paha ansaitsi itselleen viikon huilitauon HIFK-osion turhasta, sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään.

Nimimerkki Rambokala on saanut viikon pelikiellon keskityttyään NHL-osiossa henkilökohtaiseen hyökkäykseen asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis on seuraavat kaksi kuukautta vilttiketjussa ja toivottavasti hän tänä aikana opettelee keskustelemaan ilman provosointeja ja flametusta. 

Sulje ilmoitus

Kansainväliset turnaukset

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana RetroRenttu, 18.01.2019 klo 23.26.

 1. RetroRenttu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Haukat & Leijonat
  Tarkoitus olisi tuoda esille näkökulmia kansainvälisten turnausten järjestys sykleistä sekä turnaus muodoista. Tässä omat mielipiteeni.

  MM-kisat: Mielestäni kisat voisi järjestää jokaisena vuonna paitsi olympia vuonna kisat eivät olisi pakolliset. Kisat voisivat olla myös useammin pohjois-amerikan päässä (esim diili aikuisten kisat yhden kerran viidessä vuodessa p-amerikassa ja U20 kisat joka toinen vuosi), vaikkakin NHL:n pudotuspelit ovat saman aikasesti käynnissä. Turnaus formaatti on mielestäni tällä hetkellä hyvä 14 joukkueen paketti. Joukkueiden kasaaminen olisi hyvä rajata kisojen alkuun, eli käytännössä voitaisiin tehdä sopimus että NHL:stä kisoihin sallittaisiin play-offien ulkopuolisista joukkueista tulevat pelajat.

  Olymppialaiset: Tietenkin yhden kerran neljässä vuodessa. Lähtisin viemään olympialaisia Euroopassa pelaavilla pelaajilla. Tämä nostaisi kerran neljässä vuodessa Euroopan sarjat tarkempaan kansainväliseen seurantaan ja toisi kisoihin mielenkiintoisia lähtöasetelmia. 12 joukkuetta on mielestäni ihan hyvä määrä. Turnaus formaatin voisi selkeyttää mm-kisojen tyyliseksi kahden lohkon järjestelmäksi. Tähän voisi lisätä että lohkojen parhaimmat saisivat valita omat puolivälierä vastustajat vastakkaisesta lohkoista.

  World Cup: kerran neljässä vuodessa tai jopa mahdollisuuksien mukaan joka toinen vuosi. Ajankohtana olisi hienoa nähdä jokin väli kaudesta, mutta myös syksykin kelpaa. Kaikki pelaajat käytettävissä. 8 oikeaa aitoa maajoukkuetta esimerkiksi iihf rankingin mukaan parhaimmat tai NHL:n tuntien homma kääntyisi siihen että viimeiset kaksi paikkaa menisi maille joilla on eniten edustusta NHL:ssä. Jos oikein höveliksi heittäytyy niin kisat voisivat olla myös joskus täysin Euroopan päässä, varsinkin jos päästäisiin joka toinen vuosi järjestys rytmiin.

  Vielä kaukaloista, itse pitäisin kaukaloiden koot mantereen mukaan. Euroopassa tosin voitaisiin lähteä ajamaan nykysen keskustelun vastaisesti NHL kaukaloiden sijaan tätä ns.hybridi kaukalo kokoa (60×28) kansainvälisiin kilpailuihin ja tätä kautta kenties sarjoihinkin esim Liigaan. Mielestäni kahdella erikokoisella kaukalolla on enenmän lajia rikastuttava kuin pilaava vaikutus varsinkin jos hiljalleen Euroopassakin päästäisiin kaikkialla yhteen ja samaan kaukalomalliin vr. Liigan tuhat erikokoista askia.
   
 2. kamik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Arvokisat pelattaneen vuodesta 2022 lähtien pienessä kaukalossa. Tällaista esittää IIHF:n hallitus ja kongressi sinetöine päätöksen myöhemmin. Lisää Ilta-Sanomien jutusta.

  Nyt olisi kyllä liigan otettava lusikka kauniiseen kouraan ja muutettava kaukaloita kapeammaksi heti ensi kaudesta alkaen. Jatkossa ei enää päde, että arvokisoissa on leveä kaukalo.
   
  KaljaVeikko tykkää tästä.
 3. adolf Jäsen

  Myös Olympialaiset 2022 pelataan pienessä kaukalossa. Toivottavasti viitoittaa tietä sille että NHL-pelaajat osallistuvat.
   
 4. PlayMacher Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, RoKi, Blackhawks
  Minun mielestäni tuo hybridi, eli 28x60m olisi kaikkein paras vaihtoehto kaikkiin kisoihin ja Liigaan. Tuo NHL-kokoinen aski on nykypelaajille jo niin kapea, että peli muistuttaa enemmän painia kuin lätkää.
   
 5. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  IIHF nöyrtyi rahan edessä, mutta NHL oli varmasti täysin omissa poteroissaan eikä ainakaan sieltä voinut odottaa vastaantuloa. Tämä oli ainoa tapa yhtenäistää tätä lajia. Harmi, että mentiin näin. NHL-kaukaloissa peli menettää paljon kauneudestaan ja pelaajien yhteispeleistä. Vauhtiahan siellä on.
   
 6. morukara Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, NHL, Ducks
  Pohjoisamerikkalaisessa jääkiekkokeskustelussa kuulee usein väitettävän että NHL:ssä pitää pelata pienessä kaukalossa koska aina on pelattu ja isompi kaukalo pilaisi pelin. Se on hullunkurinen väite koska NHL-jääkiekossa on 50 vuodessa muuttunut melkein kaikki muu paitsi kaukalon koko. Pelaajat ovat isompia, nopeampia, vahvempia ja taitavampia. Kaukalon kokoa pitäisi kasvattaa että taitokiekko pääsisi taas oikeuksiinsa ja kaukalon koko vastaisi pelaajien kehittyneempiä ominaisuuksia.

  Siksi en pidä tästä ideasta että myös IIHF siirtyy pienen kaukalon käyttöön. Mielestäni "hybridi" olisi ok, mutta toisaalta erikokoiset kaukalot ovat rikkaus. Onhan esimerkiksi Vaasassakin kaukalo paljon pienempi kuin vaikka Kuopiossa.
   
 7. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Päinvastoin, urheilullisuus korostuu. Pitää olla urheilija pärjätäkseen, ei riitä, että on jääkiekkoilija
  Lainaus:
  Ymmärtääkseni tarpeeksi taitavat pelaajat pärjäävät myös kapeammassa kaukolossa, korjaa jos olen väärässä. Esim. Kucherow on tehnyt änärissä lähes 1,5 pistettä/ peli ja liigan pörssikärki Leskinen on jäänyt alle piste per peli keskiarvoon. Itse näkisin mielelläni pienet kaukalot euroopassa ja Liigassa.

  .
   
 8. PlayMacher Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, RoKi, Blackhawks
  Lainaus:
  Makuasiahan tuo on. Minusta luistelu ja liike itsessään on sitä urheilullisuutta, rouhiminen ja "fyysinen peli" toki myös, mutten sitä niin ihaile.
   
 9. Rocco Jäsen

  Itse olen ehdottomasti kapean kaukalon kannalla. Isossa kaukalossa on enemmän tilaa, mutta se tila on paikassa missä siitä ei ole hyötyä. Isossa kaukalossa ei kiekoton joukkue juurikaan paineista vastustajaa korkealta, vaan yksi pelaaja lähinnä ohjaa kiekollisen pelaajan jompaan kumpaan laitaan, ja sen jälkeen punaviivalta pakotetaan lyömään kiekko päätyyn, ja neljä pelaajaa peruuttelee omalle siniviivalle. Ei siinä ole taidon kanssa mitään tekemistä. Eikä siinä, että kun sitä kiekkoa omasta päästä haetaan ja yksi vastustaja tulee päälle, ja pari ehkä siinä jossakin siniviivan kohdalla odottaa harhasyöttöä, ja sen jälkeen kaikki peruuttaa taas omalle siniviivalle.

  Kapeassa kaukalossa on karvauspeli paljon helpompaa, koska kiekolliseen pelaajaan pääsee nopeammin iholle ja sitä kautta aktiivisesti karvaava joukkue voi saada maalintekopaikkoja kiekonriistoista, juuri siellä missä kiekonmenetykset on tärkeimpiä. Lisäksi jos karvaat itsesi pihalle, et ole vaarantanut vielä juuri mitään. Isossa kaukalossa se taas takaa aika helposti vastustajalle mahdollisuuden iskeä vastaan.
   
 10. morukara Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, NHL, Ducks
  Lainaus:
  En tarkoittanut parhaiden pärjäämistä vaan pelin yleistä tasoa. On vähemmän aikaa ja mahdollisuuksia käyttää taitoa kuin vaikka 80-luvulla. Lisäksi keskialueen tukkiminen on helpompaa kapeassa kaukalossa. En ymmärtänyt mitä Leskisen pisteillä on tekemistä Kutsherovin kanssa kaukalon kokoon liittyen.

  On ihan ok perustella NHL-kaukaloa sillä että tykkää siitä miltä NHL-peli nykyään näyttää. Se on mielestäni huonompi peruste jos sanoo että pitää pelata pienessä kaukalossa koska aiemminkin on pelattu.
   
 11. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  No siis taitava pelaaja tekee NHL:ssä pisteitä enemmän kuin taitava pelaaja Suomessa. Jos se iso kaukalo olisi autuus niin Suomessa pitäisi pörssikärjen tehdä 2-3 pistettä per peli. Tai ainakin tuo 1,5. Koska oletettavasti on huonompi pelaaja kuin nHL:n pörssikärki. Kysymys, johon emme saa koskaan vastausta: Olisiko Leskisestä tullut NHL pelaaja, jos hän olisi pelannut pienen ikänsä kapeassa kaukalossa?
   
 12. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Lainaus:
  Romaniassa pelataan isolla kentällä ja siellä voidaan vetää 4,5 pistettä per peli. Kyllähän Kutcherovin tuo pitäisi NHL:ssä ylittää jos kerran on taitava pelaaja ja NHL:n kenttäkoko tekisi autuaaksi?

  Pointti on kuitenkin se, että pelaajien pistetuotantoon vaikuttaa niin paljon muukin kuin kaukalon koko. Suomessa esimerkiksi tuomarilinja on hyvin salliva ja se vähentää maalimäärää paljonkin. Romaniassa syy lienee pelaajien keskenäisessä taitoerossa.
   
  morukara tykkää tästä.
 13. RetroRenttu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho, Haukat & Leijonat
  Itse en tykkää päätöksestä muuttaa mm-kisat pieneen kaukaloon. Tämän seurauksena isot kaukalot luultavasti hitaasti häviävät kokonaan. En ole yksi selitteisesti ison tai pienen kaukalon kannalla vaan tykkään kun pelistä on tarjolla eri variaatioita. Kyllähän isojen kaukaukaloiden poistuminen kokonaan veisi jääkiekosta paljon pois.
   
  red.machine tykkää tästä.
 14. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Pienen kaukalon edut tulevat voimaan, jos tuomarityöskentely on laadukasta ja mm. estämiseen puututaan kovalla kädellä.

  Aikoinaan kun Jokerit ja HIFK pelasivat kauden avauksen pienessä kaukalossa Hartwallilla, tempo oli äärimmäisen kova ja peli laadukasta.
   
 15. Artturenos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
  Lainaus:
  Tälle täältä peukku. Tuo hybridi sopisi parhaiten myös siksi, että siinä taitaa neliöt hyökkäysalueella olla lähellä samaa mitä oikeassa pienessä kaukalossa. Euroopan askit kun ovat lyhyempiä mitä änärissä, niin täydellisiä kopioita ei voida tehdä kuin rakentamalla kaikki uusiksi. Myös se että laita viedään 2m pitkälle ensimäisestä penkkirivistä ei ole kyllä hyvä idea katsojien kannalta, ja 1m olisi huomattavasti toimivampi.

  Edit-taitaa tosin olla myös saman pituisia askeja euroopassa, mutta monessa paikassa on kyllä lyhyempi ja niihin kyllä on vaikea apinoida suoraan kapean kaukalon mittoja.
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2019 klo 11.55
 16. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves