KalPan harjoitusottelut kaudella 2017–2018

  • 16 910
  • 41

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
KalPa pelaa syksyllä kaksi harjoitusottelua sekä yhden harjoitusturnauksen ennen CHL:n lohkovaiheen alkua.

Harjoitusottelut:
- Ke 9.8. Jukurit - KalPa (Varkauden jäähalli)
- Pe 11.8. klo 18.30 KalPa - Kärpät (Niiralan Monttu)
- Pe-la 18.-19.8. Bauer-turnaus (Spa Areena, Imatra). Joukkueet SaiPa, KooKoo, KalPa, JYP.

Tänne voipi sitten kommentoida tulevan kauden harjoitusotteluista. Jos on peliä ollut katsomassa niin olisi kiva kuulla, etenkin uusien tulokkaiden otteista. Meinasin ensin lyödä samaan syssyyn CHL ketjun kanssa mutta sotkisiko tuo sitten liikaa sitä ketjua.

Jukureita ja Kärppiä vastaan pelattuja otteluita ei ilmeisesti Ruutu-palvelut näytä, mutta tuon Bauer turnauksen alkupelit ainakin Ruudusta näkyy. Nuissa alkupeleissä KalPa kohtaa SaiPan sekä JYPn. Nuo kaksi peliä siis näkyy sitten aikanaan myös Ruudun kautta.

Toimisto palannee kesälomiltaan huomenna tiistaina 1.8.2017. Ilmeisesti samalla ajankohdalla alkaa "jääkausi" eli ukot palaavat jäälle harjoituksiin. Siitäpä onkin vain viikko ja päivä kun tuo ensimminen harjoitusottelu Jukureita vastaan pelataan. Ainakin itseäni kiinnostaa suuresti tulevat ketjukoostumukset. Saavatko nuoret Luostarinen, Ikonen, Texier isoa roolia heti alkuun ja mikä on viime kauden pelaajien Nuutisen, Ruutun nokkimisjärjestys toisella laidalla. Sitten ehkä se kaikken mielenkiintoisin juttu vielä uupuu. Eli hankitaan se the sentteri nyt ennen harjoituspelejä jo vai vasta sitten kun CHL alkaa? Omasta mielestä olisi tärkeää hommata tuo sentteri jo heti kättelyssä tutustumaan ympäristöön ja pelitapaan mahdollisimman nopeasti. No ehkäpä viikon päästä ollaan tässäkin asiassa jo viisaampia. Sana on vapaa.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
KalPan ottelut Maanviljelijöiden turnauksessa ovat siis
pe 18.8. klo 19.30 KalPa-SaiPa
la 19.8. klo 14.00 JYP-KalPa

Turnauksessa jokainen joukkue pelaa vain ennaltasovitut kaksi ottelua, eli siellä ei ole mitään varsinaista finaalia tai pronssipeliä. Tämä on ollut nimenomaan seurojen toive, koska voivat suunnitella aikataulunsa jo ennakkoon. Lieneekö paikalle tulossa muita KalPa-uunoja lisäkseni?
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Sieltäpä sitten ensimmäisen harjoituspelin kokoonpanoja ihmettelemään.

Kokoonpanot | Jukurit - KalPa 9.8.2017 | Liiga
Nämähän on toki harjoituspelejä mutta kaitpa nuista osittain voi jo ensi kauden ketjujakin miettiä.

Viime kaudella yhdessä pelanneet Jokinen+Sebok jatkaa ja siihen vierelle asettunee jalkava Lavoie. Kakkosta täyttää Tavi-Gymer-Kantola ja uskon tuohon Gymerin tilalle hyppäävän Joni Ikosen. Kolmonen on sitten melko varmuudella tulevan kauden nelosketju joskin voi olla mallia Mutanen-Vainiola-Ruuttu myös. Tällöin kolmosketjuun "jäävät" Texier-Luostarinen-Nuutinen

Jokinen-Sebok-Lavoie
Tavi-Ikonen-Kantola
Texier/Gymer-Luostarinen-Nuutinen
Mutanen-Vainiola-Ruuttu

Piipponen-Kokkala-Knuutinen

Pakkipareista silmiin pistävää on pari ekaa paria. Riikolaa pyritään selkeästi peluuttamaan "omissa pulassa olevan" Parikan rinnalla ja Seppälä pelaa Lukan kanssa. Lukka joutui viime kaudella ehkä hieman puolustavampaan rooliin kuin odotti ja siksi pistetahti ekasta kaudesta hiipui. Tälle kaudelle ilmeisesti pyritään hänestä taas ottamaan enemmän irti. Kolmos-nelospareista en sanokkaan sitten mitään. Paitsi toivon Otto Leskiselle hyvää kautta ja että saa myös enemmän vastuuta omana poikana.

Tänään siis ensimmäinen harjoituspeli Jukureita vastaan. JOS joku paikalle sattuu menemään olisi kivaa kuulla hieman pelitavasta, mutta myös miten uudet tulijat selviytyvät:

- Onko Lavoiesta ykköskentän pelaajaksi?
- Onko Kantola niin hidas tosiaan miltä näyttää?
- Gymeriä on kehuttu niin olisi kiva kuulla hänenkin otteistaan
- Ja miten nuo uudet pakkihankinnat pärjäävät, vai pärjäävätkö?
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Riikolaa pyritään selkeästi peluuttamaan "omissa pulassa olevan" Parikan rinnalla
Arvelen, että Maione on kaavailtu Parikan paikalle. Luultavasti tarvetta Riikolan paikkailuihin on siinäkin tapauksessa.
 

Jaaku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Varkaudessa pelattu ensimmäinen harjoitusottelu Jukureita vastaan päättyi siis voittolaukauskisan jälkeen KalPan 2-1 voittoon.

Tässäpä pientä rapsan tynkää ottelusta: 1. erä oli todella vaisua luisteluharjoittelua molemmilta joukkueilta. Jukurit oli 1. erässä hallitsevampi osapuoli ja sai kolme ylivoimamahdollisuutta. Ylivoimamaalilla erä Jukureille 1-0. 2.erässä KalPan peli rupesi muistuttamaan jälleen viimekaudelta tuttua nopeaa ja taistelevaa lätkää. Knuutinen laukoi ottelun komealla laukauksella tasoihin nuorisoketjun hyvän pyörityksen päätteksi. 3. Erässä ei maaleja nähty, vaikka KalPa jatkoi hyvää liikettään ja oli mielestäni lievästi hallitsevampi osapuoli. Lisäksi Jukureiden maalilla Aho säväytti komeilla gamesavereillaan. Jatkoajalla KalPa pelasi komeaa ylivoimaa, muttei saanut maalia aikaiseksi. Rangaistuslaukauksissa Hovinen pääsi helpolla, Lavoie epäonnistui, Vainiolalle ja Lukalle maalit.

Kantolan otteet jäivät erityisesti mieleen ja toisessa erässä mieheltä nähtiin mm. komea spin-o-rama yritys. Hovinen pomputteli kiekkoa pelottavan paljon. Lavoie jakeli komeita syöttöjä läpi ottelun, mutta mielestäni jäätyi maalintekotilanteissa. Riikola on edelleen ISÄNTÄ. Kaikkiaan ensimmäistä erää lukuunottamatta yllättävänkin vauhdikasta kiekkoa. Hyvä alku, mutta maltetaan nyt vielä hetki niiden torijuhlien kanssa...
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Kantola oli mielestäni joukkueen näkyvin ja paras pelaaja eilen. Liekkö johtunut Varkauden änäriaskista (26x58), mutta Kantolan liike riitti hyvin. Jakoi kovia taklauksia, repi kiekkoja joukkueelle ja väläytti kikka-arsenaalia (muun muassa Jaakun mainitsema spin-o-rama) useampaan kertaan. Pohjoisamerikkalaiseen tapaan jatkuvaa hakeutumista sota-alueelle, röyhkeästi.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
KalPan 5vs5 peli oli ihan kohtalaisen kypsää vuodenaikaan nähden. Lavoie ja Kantola jäivät hyökkäyspäässä positiivisesti mieleen. Kanto ja Seppälä puolestaan vähemmän positiivisesti puolustuspäässä. Ylivoima ei koko illan aikana tuottanut oikeastaan mitään. Tuollaisessa pikkuaskissa toivoisi näkevänsä KalPan pelit Liigassakin.

Riikola oli illan isäntä.
 

MetalT75

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Samanmoisia huomioita kuin gentlemanneilla edellä eli Kantola ja Lavoie jäivät mieleen. Tuli katsottua matsi sen verran läheltä ja alhaalta, että kokonaiskuva ei oikein vielä hahmottunut.

OT:na, että Warkis on näköjään vaihtanut KalPasta Jukureihin junioriyhteistyöseurana. Jukureiden hehkutus yrjötti suorastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Näkyyköhän illan Kalpa-Kärpät jossakin netissä ?
Ei kuulu Ruudun ottelutarjontaan. Eli tuskin, vaikka joukkueet varmasti pelin kuvaavatkin. Minusta näitä harkkapelejä voisi näyttää ilmaiseksi live-tilalla youtubella tai muulla kanavalla. Varmasti toisi katsojia lisää halliinkin asti ja mitä tuolla sitten menettäisi? Jotkut näkevät pelin ilmaiseksi ja saattavat siitä niin innostua, että saapuu ihan paikanpäälle katsomaan
 

Uncle Ben

Jäsen
Sitten tän illan kokoonpanot.

Kokoonpanot | KalPa - Kärpät 11.8.2017 | Liiga

Näyttäisi, että hyökkäyksestä on jätetty konkarit Mutanen, Vainiola ja Kantola sivuun ja tilalle nostettu nuorisoa, Joni Ikonen, Eetu Luostarinen ja Aleksi Klemetti.

Puolustuksesta ottaa lähinnä silmään se, että sen kummemmin Eetu Sopanen kuin Mathew Maione eivät ole tässä toisessakaan pelissä kokoonpanossa. Mitähän siitä pitäisi päätellä, miehet eivät ole (riittävässä) pelikunnossa, vai..
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Sitten tän illan kokoonpanot.

Kokoonpanot | KalPa - Kärpät 11.8.2017 | Liiga

Näyttäisi, että hyökkäyksestä on jätetty konkarit Mutanen, Vainiola ja Kantola sivuun ja tilalle nostettu nuorisoa, Joni Ikonen, Eetu Luostarinen ja Aleksi Klemetti.

Puolustuksesta ottaa lähinnä silmään se, että sen kummemmin Eetu Sopanen kuin Mathew Maione eivät ole tässä toisessakaan pelissä kokoonpanossa. Mitähän siitä pitäisi päätellä, miehet eivät ole (riittävässä) pelikunnossa, vai..

Sopanen oli KalPan Facebookin mukaan Mikkelissä sivussa loukkaantumisen vuoksi ja on sitä toki myös tänään. Jos kyseessä on edelleen sama loukkaantuminen kuin viime kaudella ja miksipä ei olisi, voi vain toivoa että Eetu olisi kauden alkuun mennessä pelikunnossa. Muuten tilanne alkaa muistuttaa vähän liikaa tätä erästä toista pakkiamme viime vuosilta. Maione taas oli tosiaan "huilivuorossa" ja huilit näköjään jatkuvat yhä. Maione vaikuttaa noiden IG-kuviensa perusteella olevan jo muutenkin vähän tukevatekoisempi kaveri, joten tarkemmat kuva-analyysit jätän muille, mutta jos ei muuta niin onhan tämä hyvä hetki katsoa, mihin Parikka ja Kinnunen kykenevät. Kinnusellahan päättyy try-out-sopimuskin elokuun loppuun, joten antaa Maionen vähän vielä sulatella.

Kokoonpano näyttää yllättävänkin kestävältä, vaikka siitä puuttuu viisi-kuusi vakiohyökkääjää.
 

Kalakukko

Jäsen
Kumma homma, ettei aamun Mullikassa ollut minkäänlaista mainosta tai ennakkoa. Uuden joukkueen "ensikotidepyytti" kuitenkin.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Aika mielenkiintoista on myös tuo, että Sebok ja Lavoie pysyvät yhdessä. Myöskin se, että Hovinen pelasi keskiviikkona ja myös tänään perjantaina.

Näytönpaikkojahan nämä pelit ovat nuorille / sisäänajoa uusille pelaajille. Kantola ilmeisesti oli hyvä ja tämä lupaa hyvää kautta ajatellen. Ryminän lisäsäksii saadaan luultavasti miehestä myös muutakin ulos. Sopanen tosiaan edelleen levinneenä ja Maione ilmeisesti kuntokuurilla. Alkaa tosiaan Sopasen homma pahasti näyttämään samalta kuin Lannonin aikoinaan. Hän sentään pystyi pari peliä enemmän pelaamaa
 

Uncle Ben

Jäsen
Sopanen oli KalPan Facebookin mukaan Mikkelissä sivussa loukkaantumisen vuoksi ja on sitä toki myös tänään. Jos kyseessä on edelleen sama loukkaantuminen kuin viime kaudella ja miksipä ei olisi, voi vain toivoa että Eetu olisi kauden alkuun mennessä pelikunnossa. Muuten tilanne alkaa muistuttaa vähän liikaa tätä erästä toista pakkiamme viime vuosilta. Maione taas oli tosiaan "huilivuorossa" ja huilit näköjään jatkuvat yhä.

Tää nyt on tietysti silkkaa jossittelua, mutta JOS Sopanen ei edelleenkään pysty pelaamaan viime kauden loukkaantumisen vuoksi (edellinen peli marraskuulta 2016) ja Maione on niin keskenkuntoinen, ettei kannata askiin laittaa, niin eipä kyllä puolustuksen osalta kovin hääviltä näytä.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Tää nyt on tietysti silkkaa jossittelua, mutta JOS Sopanen ei edelleenkään pysty pelaamaan viime kauden loukkaantumisen vuoksi (edellinen peli marraskuulta 2016) ja Maione on niin keskenkuntoinen, ettei kannata askiin laittaa, niin eipä kyllä puolustuksen osalta kovin hääviltä näytä.

Totuus on varmaan ikävän lähellä juuri tätä.
 

Ylänahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Chicago Blackhawks
Maione on niin keskenkuntoinen, ettei kannata askiin laittaa, niin eipä kyllä puolustuksen osalta kovin hääviltä näytä.
Majoneesi on KalPa Facebookin mukaan sovitulla reissulla Jenkeissä jossakin perhejuhlissa eli sen takia ei ole tänään pelillä. Ilmeisesti ensi viikonlopun Bauer turnauksessa Imatralla mukana normaalisti.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
OT:na, että Warkis on näköjään vaihtanut KalPasta Jukureihin junioriyhteistyöseurana. Jukureiden hehkutus yrjötti suorastaan.
Näin "puolivarkautelaisena" hieman huvitti tuo Jukureiden hehkutus. Tottakai yhteistyöseuraa tuetaan ja niin pois päin, mutta Varkaushan on alueena aika selkeästi KalPan hallussa.

Kiva oli käydä katsomassa KalPan otteita oikein kotikonnuilla, toivottavasti näin käy tulevaisuudessakin.
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Olipa tosiaan mukava päästä montun viileille lehtereille kesätauon jälkeen. Yllättävän vauhdikasta kiekkoa oli.

Parikka ja Mäkinen yllättivät molemmat. Aika hyvää peliä pelasivat.

Hyökkäyksessä Gymer oli hyvä. Nuutinen vähemmän yllättäen kokoajan jäähyboksissa. Ikonen vielä ihan yössä ja mikä huolestuttavinta niin Lavoie oli ehkä kentän huonoin. Veikkaan, että lokakuussa pelaa jo muualla.

Hovinen torjui hyvin. Pomputti kyllä lähes joka kiekon, mutta otti sitten riparit hyvin kiinni.

Voi olla, että tarvitaan hyökkäykseen vielä muitakin apuja kuin se joskus ehkä löytyvä ykkössentteri.
 

Feliks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KalPa, KuPS
Miltä Kärppien meno vaikutti?
Lasu? Vaikuttiko pelimieheltä ..
Ainakin omiin silmiin erottui selkeästi hyvänä pelimiehenä. Teki toki kaikki Kärppien maalit, mutta oli monen tilanteen arkkitehtina. Yhden pelin perusteella ei tietenkään pysty kovin hyvää kuvaa vielä saamaan, mutta vaikuttaisi onnistuneelta hankinnalta Ouluun.
 
Suosikkijoukkue
Kuhmon Kiva, KalPa, LA Kings
Miten Kuhmon miehet, erityisesti Aleksi Klemetti pelasi perjantaina Kärppiä vastaan? Ja onko Saku Kinnunen siirretty pysyvästi pakiksi?
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Miltä Kärppien meno vaikutti?
Lasu? Vaikuttiko pelimieheltä ..
Omalta osaltani peli meni pitkälti höpötellessä nuapurj'ukkelien kanssa. Sen verran vähän on tullut kommentointia näihin kysymyksiisi, että voinee mainita Kärppien hallinneen ottelua etenkin molempien maalien edustoilla. Kotijoukkueelta on toki viimeisten kahden vuoden aikana poistunut takalinjoilta erittäin paljon fyysistä vääntövoimaa eikä esim. tällainen Konsta Mäkinen oikein tunnu äijämäisenpuoleisesta sänkiparrastaan huolimatta pärjäävän, kun vastapuoli ajelee ns. simona maalille. Kärppäin "Juhani" Lasu oli kyllä melkomoisen pätevän oloinen ukkeli, joskin ehkä hieman huvitti, kun harjoitusottelussa laitetaan sama jamppa ampumaan useampi rankkari. Jari Sailion pärstä punoitti illan mittaan lupaavanpuoleisesti, eli eiköhän sieltä kauden mittaan taas kaikenlaisia välttämättömiä temppuja tuomarien selkien takana oman joukkueen menestyksen takeeksi liene luvassa.

Frank Gymer oli tässä pelissä kyllä pirteä. Keskiviikko ei nimittäin luvannut kovinkaan hyvää, kun Jukurit vei miestä kuin mätää kukkoa. Miehellä on toki niin siisti nimi, ettei nyt sentään ihan huono "pellaaja" voi olla kyseessä. Jollain tavoin Kasper Kenig tulee tästä äijästä mieleen. Aleksi Lavuaa sen sijaan pelasi melkopuoleisen vaisusti, kuten ylempänä mainittiinkin. Keskiviikkona Varkaudessa hän oli mielestäni KalPan selkeä team-leaderi, mutta ehkäpä potku ei vielä kauden tässä vaiheessa riittänyt kahteen energiseen peliin näin lyhyessä ajassa.
 

Uncle Ben

Jäsen
KalPan ottelut Maanviljelijöiden turnauksessa ovat siis
pe 18.8. klo 19.30 KalPa-SaiPa
la 19.8. klo 14.00 JYP-KalPa

Turnauksessa jokainen joukkue pelaa vain ennaltasovitut kaksi ottelua, eli siellä ei ole mitään varsinaista finaalia tai pronssipeliä. Tämä on ollut nimenomaan seurojen toive, koska voivat suunnitella aikataulunsa jo ennakkoon. Lieneekö paikalle tulossa muita KalPa-uunoja lisäkseni?

Sami Kapasen mietteitä ennen Imatran turnausta.

Tunnelmia Imatran turnauksen alla, haastattelussa päävalmentaja Sami Kapanen | KalPa

Hyökkäyspään pelaaminen on nyt ollut harjoituksien agendalla. Maione on nyt siis myös mukana ja pelaa ainakin toisessa turnauksen otteluista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös