KalPa - Hermes To 21.10.2004

  • 2 724
  • 20

avt84

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
KalPa - Hermes 21.10.2004

Huomenna torstaina taistellaan jälleen pisteistä Niiralan montussa, kun KalPan vieraaksi saapuu toinen Pohjanmaan kiekkoylpeys, Hermes Kokkolasta. Kummallakin on alla voittoputki, KalPalla se on 11 ottelua ja Hermeksellä kaksi. Mielenkiintoinen ilta luvassa huomenna, ehdottomasti.

Ennakkosuosikkia on otteluun vaikea nimetä siitäkin huolimatta, että KalPa on voittanut kaikki ottelunsa tällä kaudella, ja Hermeskin taipui puhtaasti 0-4 sen kotikaukalossa. Jos ennakkosuosikki pitää kuitenkin nimetä otteluun, on se mielestäni KalPa. Toisaalta näiden kahden joukkueen ottelut ovat yleensä olleet tiukkoja vääntöjä ja uskon, ettei huomenna tehdä poikkeusta. Jos nyt joku veikkaus pitää lopputuloksesta tehdä, niin veikataan nyt sitten vaikka 4-2 -kotivoittoa.
 

nollanolla

Jäsen
Suosikkijoukkue
HERMES & PELICANS & KPV
altavastaajana lähdetään.

Ei pitänyt viimekaudellakaan Hermeksen voittaa Kalpaa mutta niin vain sekin tapahtui.

Tänävuonna puhutaan jo sensaatiosta, jos näin tapahtuu.

Hermes on vähän vajaakuntoinen tällähetkellä,mutta yritetään, ei sitä koskaan tiedä mitä voi tapahtua? esim. Vesa pitää nollat ja Jasik tekee maalin niin siinähän se on, yksinkertaisuudessaan.
Tosin NOLLANOLLA:kin kelpaa.
 

The Johtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Tommy Kilponen
Viestin lähetti nollanolla
Ei pitänyt viimekaudellakaan Hermeksen voittaa Kalpaa mutta niin vain sekin tapahtui.

Tänävuonna puhutaan jo sensaatiosta, jos näin tapahtuu.
Hermeksen nippu vahvistui viime kauden aikana niin kovaksi että se mitä ei pitänyt ennakkoon voittaa, oli KalPan Hermestä jo suoraan kolmessa ottelussa.

Pohjanmaalla näköjään kokeillaan nyt taktiikkana uhon sijasta nöyristelyä. Eiköhän KalPallekin tule kauden mittaan vielä pelipäiviä jolloin vastustajan ei tarvitse pelata edes aivan kauden parastaan voittaakseen.
Hermeksen mahdollinen voitto tänään ei olisi sensaatio, se olisi vain kilpaurheilua.


Kakes:lle; Meillä savolaisen mielenlaadun omaavilla on ollut tässä ennätyspitkässä voittoputkessa pelkästään hauskaa niin peleissä, jälkipeleissä, kuin pelittöminä päivinäkin. Paineiden ottaminen mahdollisen tappion ajankohdasta, ja varsinkin tällaisen alun jälkeen, ei tule täälläpäin edes mieleen.
Ja loppuun lainaus Juha Vainiota, "Aina hauskaa olla pittää, aina hauskaa olla pittää - ei maha mittää".




Herbalta puuttuu tänään Pajulan lisäksi myös Uski ja joukkue näyttäisi lähtevän otteluun 19 miehellä.

Kalbalta puuttuu tänään(kin) Kaspu. Positiivista on se että ainakaan ottelun alkaessa ei miestä istu katsomossa siviilit päällä enempää. Eri asia sitten on kestävätkö kaikkien paikat vielä täyttä kolmea erää.

Vesan pelaaminen selviö, KalPa lähtee otteluun puolestaan kakkosmaalivahdillaan.
 

nollanolla

Jäsen
Suosikkijoukkue
HERMES & PELICANS & KPV
uho?

Veli,The Johtaja: Selvyyden vuoksi me Hermeksessä EMME ole se Pohjanmaalainen joukkue joka Uhoaa.
Toivokaamme tasaisen hyvää peliä,josta pisteet matkaisivat tänne Kokkolaan.
Hauskaa olatäytyy, se on selviö.
 

Börje

Jäsen
Suosikkijoukkue
R.I.P Hermes, sympatiat JHT:lle
Uski, Pajula ja Salmela?

Eli miksi nämä tärkeät miehet ovat sivussa? Flunssa vai kenties jopa loukkaantuneina? Toivottavasti ovat pian taas mukana. Taitaa tulla häviö näitten poissaolojen takia mutta ei sitä koskaan tiedä. Itse pistin kakkosen lapulle. Saas nähdä miten käy.
 

kakes

Jäsen
Re: Uski, Pajula ja Salmela?

Viestin lähetti Börje
Eli miksi nämä tärkeät miehet ovat sivussa?

Flunssaa veikkaisin.
Hyvältä näyttää ainakin eka erän jälkeen. Siellä näemmä vähän pelannut nelosketju antaa näyttöjä.
0-1 Matti Pesonen (Janne Tuominen)
Saas nähdä...
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Tiukalle veti, mutta ilman pistemenetyksiä KalPa jatkaa edelleen:

KalPa-Hermes 3-1 (0-1,1-0,2-0)
05.09 0-1 Matti Pesonen (Janne Tuominen)
20.13 1-1 Ville Hämäläinen (Marko Ahosilta)
56.45 2-1 Ahosilta (Juho Kuronen-Jermu Pisto) yv
59.41 3-1 Jussi Savolainen (Tatu Miettinen) tm

Maalivahdit:
Ari Luostarinen (KalPa) 10+5+4=19
Kimmo Vesa (Hermes) 7+16+9=32 (pois 59.20-59.18)

Yleisöä Niiralan Montussa oli Suomen Jääkiekkoliiton sivujen mukaan 2116 kpl.
 

Sheedy

Jäsen
Yksi hyvä erä riitti tänään voittoon melko heikkotasoisessa ottelussa. Kaksi ensimmäistä erää olivat varsinkin kotijoukkueelta todella nihkeää peliä ja etenkin toinen erä oli tasollisesti välillä suorastaan kiusallista katsottavaa. Kuvaavaa on että KalPa pääsi pelaamaan 5-3 ja 6-3 ylivoimaa parin minuutin ajan kun Hermekselle oli tulossa siirretty rangaistus kahden miehen av:lla. Kaikki laukaukset kuitenkin kilpistyivät johonkin tai menivät ohi/yli. Kai tiukka ottelutahti vaatii veronsa. Joka pelissä ei vain pystytä täysillä painamaan. Sinänsä ihan ymmärrettävää.

Kolmas oli kuitenkin hyvin hallussa ja paikkoja tuli niin paljon että 2-1 maali vihdoin tehtiin hyvän yv-pyörityksen päätteeksi. Hermeksellä ei sen jälkeen ollut mitään eväitä enää takaa-ajoon. Hienoa että tällaisella pelillä voittoja edelleen irtoaa. Uskoisin että sunnuntaina nähdään pirteämpi KalPa.
 

Börje

Jäsen
Suosikkijoukkue
R.I.P Hermes, sympatiat JHT:lle
Ei voi olla ihan tyytyväinen siihen että hävitään ajassa 56.45 yv-maalilla. Ilman jäähyä olisi ehkä peli päätyny tasan tai ainakin jatkoajalle menty. Hyvä suoritus kuitenkin pojilta ku vielä sivussa oli kaks parasta hyökkääjä ja luottopakki.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Edelleen säilyy jännitys siitä, mikä porukka vie Kalpalta ensimmäisen pisteen??!! Alkaa olla yhtä jännää kuin Formuloiden katsominen. Pitkävedossa voitaisi laittaa Kalpa otteluihin vaihtoehdoiksi: Voitto, Reilu Voitto ja Törkeän iso Voitto...
 

Icepowerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Hifk , HPK; KuPs, Zulimanit ...
Viestin lähetti Börje
Ei voi olla ihan tyytyväinen siihen että hävitään ajassa 56.45 yv-maalilla. Ilman jäähyä olisi ehkä peli päätyny tasan tai ainakin jatkoajalle menty. Hyvä suoritus kuitenkin pojilta ku vielä sivussa oli kaks parasta hyökkääjä ja luottopakki.

Samoin tyytyväinen pitää olla ,kun paras hyökkääjä ja kaks pakkia oli sivussa.
 

Rolle

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Alkaa näkymään tämä voittoputki myös negatiivisesti KalPan otteissa. Tänään toisessa erässä tilanne 1-1, ja silti pelaajat ovat aivan paniikissa, kun sitä maalia ei meinaa tulla. Tähän se 5vs3/6vs3 myös kaatui, kun kukaan ei rauhoita peliä. Pelataan kuin olisi ratkaisevan finaalin viimeiset sekunnit, ja vastustaja johtaa maalilla. Onneksi kolmannen erän jatkuva myllytys toi sitten lopulta sen maalin.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Meni ihan jännäksi peli lopulta. KalPa nappasi toisen ja kolmannen erän painostuksen päätteeksi työvoiton.

Oli jo kolmas peli putkeen, kun KalPa hävisi ensimmäisen erän. Huolestuttavaa tämä on sikäli, että kaksi noista kolmesta pelistä on pelattu kotona eli yleensä kotona nähtävä alkurynnistys ei ole onnistunut. Ensimmäisen erän tahmeutta tänään osoittaa sekin, että Pieniniemi päätti sotkea kenttiä toisen erän alkuun; Hall siirtyi laitaan kenttään jossa pelasivat Hämäläinen sekä Ahosilta ja Hallin paikan Mustosen ja Kaartisen välissä otti Max Kenig. Osin tähän tietysti vaikutti myös Kasper Kenigin poissaolo ja onkin mielenkiintoista nähdä palaako Hall Kaartisen ja Mustosen väliin, kun Kasper on taas pelikuntoinen. Ylivoimaa Hall kuitenkin pelasi loppuun saakka vanhojen ketjukaveriensa kanssa.

Outoa noissa ketjumuutoksissa oli se, että Hämäläinen pelasi keskellä ja Hall laidassa. Ei mielestäni kovin hyvä muutos sikäli, että Hämäläinen on pelannut koko kauden laidassa ja Hall on ollut vahva nimen omaan aloituksissa ja maalineduspelaajana. Tosin vaihto toimi sikäli hyvin, että Ahosilta-Hämäläinen-Hall-ketju teki heti toisen erän ensimmäisessä vaihdossa maalin. Vaikka Hall ei tänään pisteille päässytkään pelasi hän kohtalaisen pirteästi järjestellen katjukavereilleen pari hyvä tekopaikkaa ja myös taklaamalla kahdesti.

Ottelun teki vaikeaksi KalPalle huono viimeistely. Vesa oli maalissa hyvä, mutta ennen kaikkea KalPa veti paljon ohi. Kolmannessakin erässä Hall syötti Ahosillalle tai Hämäläiselle aivan loistavan maalipaikan, mutta ohi meni, kuten myös Max Kenigin yritys hieman myöhemmin vastaavasta paikasta. Lisäksi KalPa kilautteli tolppia, joten huonoa onneakin oli mukana.

Yleisöä, kuten todettua reilut 2000. Siihen se näyttäisi vakiintuneen Hallin tulon jälkeen. Kolmannessa erässä oli hallissa kuitenkin erittäin hyvä tunnelma, sillä KalPa metsästi raivoisasti voittomaalia ja erotuomarikin herätteli yleisöä aivan käsittämättömällä jäähyllä: Hermes-pakki työntää poikittaisella mailalla KalPa-hyökkääjän Vesan päälle ja tuomio on kaksi minuuttia KalPalle estämisestä!

KalPan ylivoimapeli on edelleen surkeaa vaikka voittomaali tänään ylivoimalla tehtiinkin. Toisessa erässä KalPa pääsi myllyttämään pitkän tovin ensin kuudella kolmea vastaan ja päälle vielä kuudella neljää ja viidellä kolmea vastaan ja parhaat maalipaikat olivat laukauksia siniviivalta! Onkin varsin erikoista, että vaikka KalPan ylivoima ei ole toiminut oikein missään kohtaa kautta, on se silti tehnyt sarjassa eniten maaleja. Olisi mukava nähdä ylivoiman tehoprosentit.
 

avt84

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tiukille meni

Ottelu oli KalPan ja Hermeksen väliseksi otteluksi juuri sellainen kuin edelliselläkin kaudella, tasainen ja kovatempoinen. Hermes taisteli loistavasti ilman kahta avainsentteriään, mutta kokemus vei nuoruuden innosta voiton. Niinkuin useasti käykin. Jälleen kerran KalPalle riitti yksi vahva erä voittoon, mutta väliäkös sillä miten se voitto tulee kunhan vain tulee. Hermeksen maalilla Vesa oli todella loistavassa vireessä kuten oli odotettavissakin.

En haluaisi millään kommentoida tuomarilinjaa - tai sen puuttumista, mutta taidan silti. Kososella ei (taaskaan) ollut minkäänlaista linjaa ottelussa, jäähyjä vihelleltiin miten sattui. Räikein esimerkki illan huonosta tuomaroinnista oli juuri tuo Korhosen mainitsema estämisjäähy, etenkin kun _oikeat_ estämiset jätettiinkin sitten viheltämättä lähes poikkeuksetta. No, ettei menisi pelkästään päätuomarin sättimiseksi, niin eivät linjatuomaritkaan olleet ajantasalla pitkien kiekkojen kanssa. Paitsiot taisivat mennä kuta kuinkin oikein, mutta pitkät kiekot eivät pääosin menneet, eivät sitten millään. Eikä ollut ensimmäinen kerta kun linjatuomarit ovat, hmm, nesteessä pitkien kiekkojen kanssa...
 

kakes

Jäsen
Se oli niin lähellä, mutta niin kaukana. Ei voi Hermestä syyttää ainakaan yrityksen puutteesta vaikka kaksi ykkössentteriä puuttuikin. Samanlaisella pelillä Tuto kaatuu sunnuntana varmasti. Kunhan vain saataisiin Uski ja Pajula takaisin ruotuun. Hyvä suoritus Hermekseltä.
 

kaksyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viestin lähetti Korhonen
Outoa noissa ketjumuutoksissa oli se, että Hämäläinen pelasi keskellä ja Hall laidassa. Ei mielestäni kovin hyvä muutos sikäli, että Hämäläinen on pelannut koko kauden laidassa ja Hall on ollut vahva nimen omaan aloituksissa ja maalineduspelaajana.

Ketähän Hämäläistä Korhonen on seurannut, sillä Vili on pelannut koko kauden (uransa?) sentterinä. Aloituksista hänet on kuitenkin tällä kaudella tuomareiden toimesta siirretty todella usein sivuun, taitaa harrastaa liikaa pilkkimistä.

Maalin edustalla Hall laiturina pelasikin, sillä paikalla sentteri on harvinaisuus. Hallin siirto laitaan oli ihan oikeutettu, sillä Kaartinen-Hall-Mustonen oli jatkuvasti ongelmissa omassa päädyssä - ei ainoastaan tässä ottelussa. On vain mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan ketjut muovautuvat, kun Kasper palaa ilmeisesti jo sunnuntaina ruotuun.

Mutta tarjottiinpa kuopiolaiselle kiekkoyleisölle jännittävä ja mielenkiintoinen ottelu. Joukkopakoa ei tällä kertaa tapahtunut ennen toista maalia - moni malttoi jopa odottaa summeriin saakka.
 

The Johtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Tommy Kilponen
Meinaa puhalluttaa vieläkin tuo eilinen peli. Tällä kertaa joukkue tarjosi kotiyleisölleen voittomaalin odottamista toisen erän alusta lähes loppuun asti. Ja kun työ viimein palkittiin, oli hieno nähdä kuinka monella ihmisellä irtosi perse penkistä kun veri veti tuulettamaan seisaaltaan.

Jaloissa tuntui otteluruuhka painavan jo ensimmäisessä erässä ja Hermeksen mentyä johtoon näytti että illasta tulee pitkä ja tuskastuttava.

Liekö Hämäläisen tasoitus antanut niin paljon energiaa vai tuliko joukkue muutenkin toiseen erään niin uudesti syntyneenä että voittoputken jatkuminen oli kiinni enää luoduista paikoista rankaisemisesta.

Toisen maalin jälkeen Kalba painoikin sitten loppuun asti sen verran ettei Herba saanut aikaiseksi edes tilanteita tasoitukseen.
Toisen ja kolmannen erän perusteella voittoputki voi jatkua vielä useammankin ottelun ajan kun joukkue pääsee välillä vähän enemmän lepäämäänkin ja peli palautuu lähemmäksi omaa tasoa.

Herballe propsit todellakin joukkueena taistelusta, tuo nippu jos taistelisi noin aina ja avainmiehet vielä takaisin niin joukkue voisi hyvin ollakin yhtä kova kuin viime kauden runkosarjassa.

Kahdessa viimeisessä kotipelissä on pistänyt silmiin maalin läheltä ylös nostetut kiekot jotka ovat paukkuneet sitten plekseihin tavallista useammin. Olisiko sitten merkki siitä että väsymyksen alaisena keskittyminen maalipaikoissa olisi jäänyt siihen aurinkokuningattaren 95:een prosenttiin vaiko sattumaa vain.

Hallin siirryttyä laitaan pääsi näkemään oikeastaan ensimmäistä kertaa nyt ammattimiehen käsiäkin. Kokoisekseen mieheksi ehkä jopa yllättävänkin hyvin käsittelee kiekkoa hyökkäyspäässä pienessäkin tilassa.

Kovempia taklauksia Hallilta ei ole vielä nähty. Johtuisiko sitten viisaasti pelaamisesta?
Kuuluvainen sitten ajelee miehiä seinälle Hallin edestäkin. Viime peleissä niitit ovat osuneet sopivasti C5:n lähelle ja Tinke saanutkin suorituksistaan heti tunnustukset.
 

avt84

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viestin lähetti The Johtaja
Liekö Hämäläisen tasoitus antanut niin paljon energiaa vai tuliko joukkue muutenkin toiseen erään niin uudesti syntyneenä että voittoputken jatkuminen oli kiinni enää luoduista paikoista rankaisemisesta.

Eipä ollut ensimmäinen kerta, kun KalPa tulee toiseen erään "kuin uudesti syntyneenä". Siis tällä kaudella, viime kaudellahan KalPan tavaramerkkinä oli nimenomaan se, että tultiin kovaa ensimmäisessä erässä, revittiin tarvittava johtomarginaali ja kaksi muuta erää sitten ikäänkuin varmisteltiin johtoa. Onneksi jääkiekkopeli kestää sen 60 minuuttia ja kolme erää...
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Viestin lähetti kaksyks
Ketähän Hämäläistä Korhonen on seurannut, sillä Vili on pelannut koko kauden (uransa?) sentterinä. Aloituksista hänet on kuitenkin tällä kaudella tuomareiden toimesta siirretty todella usein sivuun, taitaa harrastaa liikaa pilkkimistä.

Eikö KalPan kakkonen ole tällä kaudella ollut Ahosilta-K. Kenig-Hämäläinen, jossa Kenig nimen omaan keskellä? Toki tiedän, että Hämäläinen on suuren osan urastaan pelannut keskellä, mutta KalPan kotisivutkin tituleeraavat häntä tätänykyä laituriksi.

Ja jos palataan Halliin, niin mielestäni hän menee hukkaan laidassa, sillä hän on vääntänyt aloitukset Mestiksessä varmasti 70 prosenttisesti omalle joukkueelleen. Hyökkäyspäässähän Hallin rooli on ollut alusta asti maalin edessä pelaaminen ja sitä tuskin valmennusjohto alkaisi muuttamaan.

Uskoisinkin, että KalPa palaa Kasperin tullessa takaisin vanhoihin ketjukoostumuksiin ja Hall istutetaan taas Mustosen ja Kaartisen väliin. Vaikka ketjumuutokset eilen toivatkin nopean tasoitusmaalin ja Hall pelasi laidassa varsin pirteästi, niin Mustonen-Hall-Kaartinen on kuitenkin ollut toimiva ketju vaikka onkin toisinaan jäänyt pyöritykseen omaan päätyyn. Se on kuitenkin ollut vaikeina hetkinä yleensä ainoa kenttä joka on saanut edes jonkinlaista painetta vastustajan päätyyn. Uskoisin, että eilisillä muutoksilla haluttiin nimen omaan vahvistaa kakkosketjua, joka ei toiminut avauserässä parhaalla mahdollisella tavalla.
 

kaksyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viestin lähetti Korhonen
Eikö KalPan kakkonen ole tällä kaudella ollut Ahosilta-K. Kenig-Hämäläinen, jossa Kenig nimen omaan keskellä? Toki tiedän, että Hämäläinen on suuren osan urastaan pelannut keskellä, mutta KalPan kotisivutkin tituleeraavat häntä tätänykyä laituriksi.

Kasper on kyllä puhdas laituri - Max on sentteri. KalPan kotisivuilla noin tosin näyttää seisovan, mutta ei olisi ensimmäinen kerta, kun sinne asiavirhe lipsahtaisi.
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllä KalPan kakkonen on koko kauden alun ollut nimenomaan muotoa Kenig-Hämäläinen-Ahosilta. Siis Vili on pelannut sentterinä, kuten koko viime kaudenkin. Viimeksi Hämäläinen taisi pelata laiturina Tapparan aikoina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös