Juu, halpaa on. Silloin joskus hinta oli halpa, koska Chilessä tuotettiin kassilohta isosti. Sitten tuli el ninõ -ilmiö ja vedet lämpenivät liiaksi. Chilen lohituotanto taisi loppua siihen. Norja sai sitten ne Chileltä vapautuneet markkinat ja hinnat nousivat kolminkertaisiksi.En ole ainakaan huomannut mitään ”halpaa” -ketjua, joten laitetaan tähän kun on mielestäni maininnan arvoista.
Lohifilee kun on tässä viime vuodet maksanut 20-30 euroa kilolta, niin nyt viime viikot hinta on ollut alle 10 euroa. Prismassa oli 8,95 eur/kg fileet, joista oli jo ruodotkin poistettu koneellisesti. Ihan hyvä hinta kun saa naudan jauhelihan hinnalla. Joskus 10 - 15 vuotta sitten lohi oli tämän hintaista.
Katsotaan kuinka pitkään nämä norjalaisen lohen hullut päivät jatkuvat.
Nyt Norjassa teurastetaan kaikki, mikä mahtuu kiintiöihin, koska lämmenneet vedet ovat mahdollistaneet suomuihin jonkin loisen lisääntymisen (loinen ei vaikuta lohen lihan laatuun). Voipi olla, että lohen hinta pompaa pienen viiveen jälkeen entistä korkeammalle.