Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä kun vihdoin Kaskinen on saatu pihalle, ja kun katsoo tuota sekavuutta missä joukkue on, tulee mieleen mitä Kaskinen konkreettisesti sai aikaan seurassa.

Itselleni tulee mieleen lähinnä negatiivisia asioita, ja kiinnostaisikin tietää onko myös jotain positiivista.

Pääpointit jotka itselle tulee mieleen:

-1. kauden runkosarjan hyvä sijoitus, playoffeissa sulaminen. Nuoria pelaajia tuotiin mukaan, mutta selkeää kehitystä ei ollut kenelläkään. Kallion ja Tallinderin opein mebtiin pääasiassa pelillisesti?

2. kauden runkosarja hyvää marraskuun loppuun asti. Joulukuusta alkaen sakkaamista, 2019 vuosi täyttä tuskaa, ml. käytännössä varman 2. sijan menettäminen runkossrjassa. Playoffeista pataa Kerholta ja kausi pannukakku. Nuoria pelaajia (pl Kakko) ei saatu tuotua esille.

3. Kausi alkoi sillä että valmentaja kertoo että tavotteita ei ole urheilullisesti. Joukkueen pelaaminen aivan sekaisin, joukkueen roolitus aivan sekaisin, rosteri luokkkaa Mikki Hiiret Disney On Ice:lla, vaatimustaso kesätreeneissä ja jäätreeneissä mallia d juniorit..

Yleisesti: mikromanageeraus, pelaajien kuunteleminen, pelaajien henk. koht kehittäminen, pelistrategian muutos tarvittaessa, pelin keskellä reagointi...

Itsellä on pelko, että tuota Kaskisen tekemistä ei enää tämän kauden aikana korjata.

Ihan mielenkiinnosta, voisiko joku luetella jotain positiiviisia asioita. Kakon läpilyöntiä en lakse Kaskisen ansioksi, sen verran kova lahjakkuus on kyseessä.

Ja viimeisenä.. Miten kauan tästä aiheutuu seuralle vahinkoa (yleisö, sponsorit, pelaajat, urheilullinen tekeminen). Pystyykö Virtanen tässä ajassa korjaamaan Kaskisen 'meidän peli' sähellykset.

Mahtaa Kalliota vituttaa..
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Eipä tuohon Turnipsin listaan paljon lisättävää ole... Ensimmäiseen kauteen voisi vielä lisätä sen, että Kaskinenhan sanoi suoraan, ettei ole tarvis lähteä muuttamaan hyviä asioita. Siitä syystä kaiketi tuo eka kausi menikin niin hyvin - lisäksi mukana oli nuo kolme johtavaa pelaajaa sekä muita hyviä yksilöitä. Toisella kaudella Kaskinen lanseerasi ilm. tuon Meidän Pelin, jonka takia alkukausi meni kohtuullisesti. Ottaen huomioon kuitenkin, että lähinnä yksilöiden varassa mentiin. Vastustajat saivat hyvinkin nopeasti juonesta kiinni ja kun ei siellä vihossa ollut lisää sivuja niin lopputulos oli kaikkien nähtävillä.
Tuon omasta mielestäni katastrofaalisen kauden jälkeen ei meillä jäänyt joukkueestakaan kuin ruvet käsiin. Yksilötkin lähtivät - osa luonnollisesti isompiin kuvioihin, osa varmaan vitutuksesta toimintaan. Ja sitten vielä tämä case Jonne.
Nyt sitten olemme päässeet vielä siihen tilanteeseen, jossa pelaajat valitsevat muut seurat Tepsin sijaan (Bono, Palmu, Eronen, Järvinen...). Ei kukaan varmaksi näitä voi sanoa, mutta aika hyvin sopii tähän sapluunaan. Itse olen jopa vakuuttunut siitä, että esim. Kallio olisi jatkanut vielä kauden tai kaksi jos tilanne valmennuksessa olisi ollut toinen. Tai sitten vaan jään hämmästelemään, miksi kolme kautta lähes ennätyspisteitä latonut jääkiekkoikoni olisi laittanut hokkarit naulaan? Tuskin se oli kiinni niistä vanhoista rikkinäisistä hanskoistakaan... Bono sanoi alkukesällä haastattelussa, että todennäköisesti ura jatkuu - ja Tepsissä, mikäli mahtuu mukaan. Nyt teki kuitenkin melko luonnollisen ratkaisun valitessaan Lukon.
Tässä on nyt Kaskisen aikana menetetty niin paljon, että kaiken korjaaminen kestää jälleen useita vuosia - ainakin mikäli valmennukseen ei ensi kaudesta alkaen ole saatu uskottavuutta. Onko se sitten Kivi tai joku muu, on ensisijaisen tärkeää, että joukkue rakennetaan oikein ja tuleva valmennus on kokoamisessa vahvasti mukana. Turussa ei enää jakseta lähteä mihinkään viiden vuoden uudelleenrakennusprojektiin ilman todella vahvaa visiota. Ja niin, ettei mukaan sotketaan eri klaaneja ja niiden edustajia - tähän on kuitenkin todella vaikea uskoa kun tätä on reilut kolme vuosikymmentä seurannut.

Mutta toivottavasti edes tämän Kaskisen jälkeisen paskan korjaamiseen tai edes paikkaamiseen annetaan Virtaselle työrauha ja täysi tuki. Muuten on todella tuskaista käydä hallilla...
 
"Jutin sanoin - mennään eteenpäin!

W124

Jäsen
Tällaisen kauden jälkeen TPS voi ostaa jonkun kiertolaisporukan miljoonamiehiä, joiden sitoutuminen joukkueeseen on hyvin ohutta. Tällaisella toiminnalla voi saada pikavoittoja tai sitten...

Toinen vaihtoehto on parantaa toimintatapoja joka osa-alueella pieni askel kerrallaan ja yrittää saada positiivista kierrettä aikaan. Tällöin menestystä ei tule nopeasti, mutta jatkuvuudella saadaan pidempiaikaista ja kestävää menestystä. Kumpaa seuran kannattajat ja omistajat toivovat, pikavoittoja vai hyviä toimintatapoja ja kestävää kehitystä.
 
Jouni ”Kultaranne” Rinne ja Kalpa kaudella 98-99: joukkueenjohtaja, ykkösvalmentaja, kakkosvalmentaja ja sitten jäälle ylivoimalla
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy