Ilmoitukset

Nimimerkki Evil on kirjoittanut useamman aivan turhan viestin ja samalla syyllistynyt myös asiattomuuksiin ja provosointeihin. Näiden seikkojen vuoksi asiantuntijaraati päätyi passittamaan hänet viikon rauhoittumislomalle.

Sulje ilmoitus

Kalevankankaan jäähalli

Viestiketju osiossa 'Jukurit' , aloittajana Jape, 08.08.2006 klo 10.36.

 1. Jape Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Avataanpa oma ketju myös Jukurien kotihallille.

  Alkuun hieman historiaa hallin rakentamisesta. Hallihan valmistui syksyllä 1982 paikalla sijainneen Kalevankankaan tekojääradan päälle, joka oli valmistunut joulukuussa 1973. Jukurit oli hallin perään haikaillut jo vuosia ennen sen valmistumista, sillä olivathan olosuhteet Mikkelissä 70-luvun lopulla divaritasolle aika heikot. Kaupungin valtuuston jalkapallomieliset kuitenkin ajoivat Mikkeliin jalkapallon suurhallia. Mikkeli jäi kuitenkin alakynteen Palloliiton liitohallituksessa ja suurhalli rakennettiin lopulta Lahteen.

  Niinpä kunnallishallinto alkoi vihdoin kuunnella Jukureita ja jäähalli nousi esityslistoille kaupunginvaltuutettu Pentti Kääriäisen aloitteesta v.1979.
  Liikuntalautakunta suhtautui nyt aloitteeseen myönteisesti ja esitti palloiluhalliin varattujen rahojen käyttämistä jäähallin rakentamiseen. Jäähallin rakentaminen kuitenkin viivästyi vielä muutamalla vuodella eduskunnan säätämän investointiveron ja inflaatiosta johtuneen rakennuskustannusten nousun vuoksi. Valtuusto hyväksyi keväällä 1981 tiukan äänestyksen jälkeen hallituksen esityksen, vaikka hallin kustannusarvio oli parissa vuodessa liki kaksinkertaistunut. Kalevankankaan jäähalli otettiin käyttöön syksyllä 1982.

  Hallia on vuosien varrella paikkailtu vähän sieltä sun täältä, mutta yleisilme ei ole juurikaan muuttunut. Eniten on muuttunut näkymättömät osat, kuten laatta+jäähdytyslaitteisto, Jukurien pukukoppitilat, äänentoisto ja ottelutapahtuman palvelut. Jäähalli itsessään oli aikoinaan yllättävänkin hieno, mutta 24 vuoden jälkeen peruskorjaus olisi jo paikallaan.
  Suurimmat puutteet lienevät tulostaulu, valaistus ja äänentoisto. Mahdollista SM-liigaan tavoittelua varten hallista puuttuu kunnolliset mediatilat, aitiot sekä ravintola. Katsomotiloja on mahdollista viilata siten, että kriteerinä ollut 5000 ihmistä halliin mahtuu jos vaan viranomaiset sen sallivat. Tässä tuli vain muutamia parannusehdotuksia. Todellisuudessa kohteita on varmasti paljon enemmän.

  Mikä on tilanne hallin kohentamisen/peruskorjauksen suhteen. Asiasta on kirjoiteltu jo vuosia ja rahaakin hallin kunnostukseen on luvattu. Viime vuonna uusittiin laatta, mutta tänä vuonna ei tietääkseni ole paljoa tapahtunut. Kevään aikana hallin kehittämisestä (aitiot ym.) ilmeisesti teetettiin suunnitelma arkkitehtitoimistolla, mutta onko asia mitenkään edennyt?

  Kouvolassa jäähallin peruskorjaukseen liikeni 4,3 miljoonaa euroa. Mikkelissä tuskin tuollaisia rahoja on mahdollista halliin irrottaa, mutta pienemmälläkin rahalla saataisiin jo paljon aikaiseksi. Taitaa vaan olla taas kovin jukuri-vetoinen tämä halliprojekti. Kaupungin päättäjien suunnalta kaipaisi enemmän aktiivisuutta. Ymmärrän tietysti hiljaiselon jos rahaa ei yksinkertaisesti ole.
   
 2. Jukka L Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mikkelin Jukurit
  valot ainakin uusittu tälle kaudelle
   
 3. Gianfranco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Joko, joko, joko? Saadaanko nyt kenties pimennettyä halli gladiaattoreiden saapuessa jäälle? Lois pikkasen vielä lisää tunnelmaa upeaan Kalevankankaan yleisömeren korvia huumaavaan meteliin.... Vitsi, vitsi....
   
 4. ANEH Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Juu uudet valot on.. :) ja uudet kajarit siellä keskellä kattoa.
   
 5. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Uudet hienot äänentoistot tosiaan on hallissa. Ainut vika vaan, että Sidin kuulutuksista ei saanut Kookoo-pelissä mitään selvää, ainakaan päätykatsomossa. Musiikkikin kuulosti hiljaisemmalta kuin ennen. Olisi ehkä pientä hienosäätöä vailla..no harjoituspelit on harjoituspelejä tässäkin mielessä.
   
 6. Rocco Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Toivottavasti Mikkelissä ei ole tehty sitä mokaa että kaikki kaiuttimet ovat keskellä hallia... Tällainen tilanne oli Vaasassa silloin kun halli uusittiin 90-luvun lopussa.

  Se että kaiuttimet olivat kaikki keskellä hallia teki sen että kun istumakatsomoihin (pitkillä sivuilla) kuului hyvin, seisomakatsomoissa (päädyissä) ei kuulunut mitään muuta kuin vaimeaa muminaa. Jos volumea nosti niin että päätyyn kuului sopivalla volumella (mutta silti ääni puuroutui matkalla) niin istumakatsomossa lensi vaikut korvista. Mahdoton yhtälö toteuttaa että kaikkialle kuuluisi hyvin. Istumakatsomo oli 15 metrin päässä kaiuttimista, mutta seisomakatsomo yli 30m päässä. Jos koitettiin lisätä diskanttia ja poistaa bassoa ettei ääni puuroudu niin sitten korkeat äänet oli niin teräviä ettei katsomossa voinut olla missään.

  Nykyisin Vaasassa on kaiuttimia katossa kaikkien katsomonosien päällä ja äänet ovat hyvät. Kaikkialla katsomossa kuuluu tasaisesti ja äänen laatu pysyy hyvänä, kun matka kaiuttimista kuulijoille on lyhyt.
   
  Viimeksi muokattu: 09.08.2006 klo 15.15
 7. jesse72 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
  Lainaus:
  Samaan asiaan kiinnitin huomiota KooKoo pelissä. Pelaajakokoonpanot olivat epäselvää muminaa ja musiikkikin oudon hiljaisella. No, toivttavasti oli vain alkukankeutta. Hallimusiikki on aina ollut Mikkelissä mestiksen eliittiä ja toivotaan että sama jatkuu..
   
 8. Harppa-setä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Uudet polttimot hallissa on, mutta järjestelmä on sama. Syttymisaika pitää testata ennen kauden alkua. Todennäköisesti se on edelleen pitkä?

  Uusi äänentoisto on, mutta kaiuttimet ovat edelleen keskellä, (keskellä kuuluu kyllä, mutta päädyt jäävät aika hiljaisiksi) suuntaus on pikkuisen liian alas ja järjestelmän rakentanut professori on vetänyt kaikki säätimet lukkojen taakse.

  Tämän johdosta Sidin äänensäätöihin ei (tällä kaudella) tähän mennessä ole voinut puuttua. Ei voimakkuuteen eikä sävyihin. Toivottavasti asia saadaan korjattua Marskiin mennessä.

  Mitä tulee mainittuun KooKoo-peliin, niin ääniosasto meni aika säätämiseksi, koska joku oli unohtanut laittaa koko järjestelmän päälle. Korjausmahdollisuutta ei edes ollut, koska ei ollut pääsyä säätöihin.

  Keskiviikon Kvantaa-pelissä systeemi oli jo kokonaisuudessaan päällä ja kuulutuksetkin kuuluivat paremmin.

  Musiikki oli ihan tarkoituksella hiljemmalla. Ei ole mitään mieltä luukuttaa melkein tyhjässä hallissa (532)!
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2006 klo 14.18
 9. Gianfranco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Voi voi, kun olis saatu sellanen systeemi, et hallin ois voinu pimentää ennen ottelun alkua jäälletulon ajaks. Olis musiikillakin pikkasen mahtipontisempi vaikutus, kun spottien seuratessa äijät loikkais pimeälle jäälle. No, pitää toivoo, et tääkin tässä vuosien varrella toteutuu. Ihan noin kysymyksenä valojen uusimiseen liittyen, mitä uutta remontti valoihin toi, vai oliko kyseessä vain "polttimoiden vaihto"-tyyppinen remontti?

  Lainaus:
  Joo, ja tuohon kun saadaan sit kaudella pari mokomaa lisää ja keskiarvo sinne 1500 paikkeille, niin avot. Sit voi kääntää "fenderit kaakkoon"! Kehitysideana; aina kun yleisömäärä jää alle tonnin, voisit yhdellä katkolla soittaa pätkän "merisäätä"... Sehän sopis tunnelmaan aika hyvin, eiks jee?
   
 10. Camembert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Nopeasti syttyvät valot ovat ilmeisesti n. 3 kertaa kalliimmat kuin nuo nykyiset. Siinä todennäköinen syy siihen että tekniikka on uusimisenkin jälkeen samantyyppinen.

  Sellaisen uutuuden ainakin minä huomasin että valo jakautui kenttään tasaisesti eikä ns. keltaisia alueita ole enää. Lisäksi valot ovat luonnollisesti ainakin näin alussa myös hieman kirkkaammat. Molemmat helpottavat esim. tv-kuvauksen laadun varmistamista.

  Musiikin suhteen on jatkossakin se ongelma että niillä alueilla, joissa istutaan kuin kirkossa musiikki kuuluu monien mielestä liian kovaa (sivut) ja niissä missä on elämää (päädyt)(ja sellaista väkeä joka haluaa musiikkia kuulla) ei oikein kuulu mitään. Homma vaatisi toimiakseen ainakin ne päätykaiuttimet.
   
 11. Jape Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Laitetaanpa viestiä oikeaan ketjuun, kun sellainen kerran on avattu.

  Nim. Jukuristi kyseli tuolla kausiketjussa, että onko kaupunki sitoutunut mitenkään halliremppaan.

  Minun ymmärtääkseni kaupunki on sitoutunut niiltä osin, kun saneeraus koskee hallin yleistä kuntoa ja tekniikkaa. Ottelutapahtumaan liittyvien palveluiden, kuten aitioiden, ravintolapalveluiden ym. investointi- ja saneerauskustannuksiin kaupunkin tuskin osallistuu.
   
 12. Jukuristi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Puheenjohtaja Toivakka väläytteli sunnuntain Urheiluruudussa sellaisista suunnitelmista, että Kalevankankaan jäähalli saadaan kyllä liigakriteerit täyttäväksi (5000 katsojapaikkaa) muuttamalla istumapaikkoja seisomapaikoiksi.

  Onkohan siinä mitään järkeä? Harvemminhan nuo liigahallit ovat nykyäänkään täynnä pienemmillä hallipaikkakunnilla. Itsekin tuota epäili, sillä sanoi samassa haastattelussa, että mikkeliläisille kyllä riittää noin 4500 katsojan halli. Lienee tuokin istuimien repimissuunnitelma takataskusuunnitelma vain siinä tapauksessa, mikäli asiassa ollaan jostakin syystä pikkutarkkoja. Ilmeisesti Jukurien mahdollinen liigabudjetti saadaan kasaan hallin katsojakapasiteettia suurentamatta.

  Onkohan liigakriteereissä määritelty hallin istuma- ja seisomakatsomopaikkojen määrää erikseen? Aika moni halli saadaan Suomessa muutettua 5000 katsojan halliksi muuttamalla istumapaikkoja seisomapaikoiksi.
   
 13. Wilzu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Lainaus:
  Toivakkahan puhui siis seisomapaikkojen lisäämisestä, ei istumapaikkojen muuttamisesta seisomapaikoiksi.

  En tiedä, mikä insinöörityön huipentuma Kalevankankaan nykyiset päätykatsomot ovat, mutta ne toimivat paremmin kaikkena muuna kuin seisomakatsomona. Katsomoissa on paremmin tilaa, kun ihmiset istuvat. Jos vaikka alettaisiin siitä, että katsomoiden porrastusta tiivistettäisiin reilusti, niin tilaa tulisi jo huomattavasti lisää. Vertailukohdaksi otettakoon vaikka Talvisalon seisomakatsomo.

  Lisäksi kannattaisi tutkia mahdollisuuksia laajentaa katsomorivejä kiinni kaukalon laitaan. Nythän alimmalta katsomoriviltä on aikamoinen matka kentälle. Tällä keinolla saataisiin peleihin taas hieman intiimimpi tunnelma ja samalla muutamia paikkoja lisää.

  Kapasiteetti 4500 sinänsä on täysin riittävä liigatasolle muutenkin. Jyväskylän Hippokselle (joka muuten on tiloiltaan lähinnä sardiinipurkin luokkaa) mahtuu tätä nykyä suunnilleen saman verran.

  Itse olen joskus maalaillut seuraavaa melko lennokasta visiota. Toteutettuna tämä voisi ratkaista montakin ongelmaa:

  Kilpahallin ja harjoitushallin väliin jää tällä hetkellä muutaman metrin levyinen tila, jonka voisi hyödyntää rakentamalla. D- ja E-katsomoiden taakse syntyisi täten paljon hyvää tilaa, jonne voisi pystyttää monenmoisia myyntipisteitä. Samalla kulku D- ja E-katsomoihin järjestettäisiin tämän uuden myyntitilan kautta, jolloin alakäytävältä katsomoon johtavat porraskäytävätkin voisi ottaa katsomokäyttöön.

  Tähän kun yhdistettäisiin se, että sisääntuloaulaa laajennettaisiin, niin hallin käytäville tulisi reilusti lisätilaa, koska osa tällä hetkellä hallin ainoaa käytävää kuormittavasta liikenteestä tapahtuisi "yläkautta".

  Helpotusta tulisi myös harjoitusjäähallin yläkerran VIP-tilojen käyttöön, sillä kulku sinne tapahtuisikin sisätiloissa, eikä VIP-vieraiden tarvitse kastella itseään syyssateessa tai talven tuiskuissa.

  Mikäli kaupunki ja/tai joku muu asian tärkeäksi kokeva taho haluaa hyödyntää visiotani, olen valmis täsmentämään ajatuksiani sopivaa konsulttipalkkiota vastaan.
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2007 klo 15.40
 14. pikkukatti Jäsen

  Itsekin on tullut visioitua samoja asioita hallista. Alas saisi hyvin muutaman rivin lisää. Esim. juuri Hippoksella alimmat paikat on suoraan kaukalon reunalla. Jotain pitäisi tehdä niille käytäville. Jos paikalla on yli 2000 katsojaa ei siellä mahdu liikkumaan erätauolla. Sama tuli mieleen kuin Wilzulla, eli harjoitushallin yhdistäminen päähalliin. Ja jonkunnäköistä anniskelu-aluetta sinne ylös, mistä näkisi peliäkin. :D Olen myöskin ihmetellyt seisomakatsomon tilavuutta. Jos takana ei ole ketään niin mahtuu paremmin istumaan kuin istumakatsomossa. Nykyinen määräkin paikkoja luulisi riittävän vaikka olisi liigassa. Yli 5000 katsojan keskiarvoja on aika harvalla liigajoukkueella. Tosin alkuun voisi jopa Mikkelissä olla halli täysi kun olisi joukkue ensimmäistä kertaa liigassa. Eri asia taas kuinka kauan jaksettaisi hallilla käydä kun joukkue tuskin huimaa menestystä saavuttaisi ekoilla kausilla...
   
 15. Jukuristi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Ymmärsin Toivakan puhetta sitten väärin, mutta ei ole onneksi ensimmäinen kerta kun ymmärrän jotain väärin.

  Hyvä idea tuo Wilzun mainitsema seisomokatsomoiden uudelleenporrastus tiheämmäksi. Tehtäköön se myös puusta, kuten esimerkiksi Kotkan hallissa on tehty, niin se olisi hieman lämpimämpi takapuolen alla. Eiköhän seisomokatsomossa kuitenkin aika usein (ellei aina) istuta.

  Mielestäni myös A-katsomon puoleiset lehdistön, Harpan ym. käytössä olevat kopit vievät nykyään liian paljon katsomotilaa. Miksi niiden pitää olla käytävän etupuolella ja miksi ne ovat niin korkeita? Katsomo voisi jatkua silläkin puolella korkeammalle ja kopit/aitiot sitten jonkinlaisena parvekkeena ylös. Mahdollinen käytävä sitten katsomolaajennuksen alle. Lieneekö tuollaiseen kuitenkaan tarpeeksi tilaa?
   
 16. Wilzu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Sattuuhan noita väärinymmärryksiä. Toki jos asiaa lähtee katselemaan ihan katsomokulttuurin kannalta, niin seisomakatsomostahan se tunnelma löytyy..

  Lainaus:
  A-katsomon puolen remontoiminen Jukuristin näkemysten mukaiseksi vaikuttaa tällä tavalla maalaisjärjellä pohdittuna melko hankalalta. Katsomoiden alle kätkeytyvät nimittäin Jukureiden pukukoppi ja valmentajien toimistohuoneet, joita ei oikein järkevästi saa muualle.

  Lehdistöaition ja muiden kopperoiden sijoittelu parvekkeeksi kaikkien yläpuolelle on kieltämättä mielenkiintoinen ajatus, mutta mahtuisivatko ne kuitenkaan halliin? Lisäksi TV-kameroille on oltava oma paikkansa hallin keskellä. Kahden-kolmen katsomorivin tähden ei tämmöisiin urakoihin kannattane ryhtyä.

  Joku tosin voisi selventää, mitä varten tämä kameraparveke on rakennettu siten, että lehdistökatsomosta ei näe kunnolla kentän toista päätyä..
   
 17. Cassu Jäsen

  Mielestäni vaikka Kalevankankaan jäähalli tarvitsee parannuksia niin isot pukuhuoneet saa kyllä kiitosta. Kun on reissannu junnujen kanssa ympäri Suomea niin kyllä täytyy todeta että omasta hallista löytyy tilavimmat pukukopit myös vastustajalle. Tosin niitä voisi olla enemmän...
   
 18. Jape Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Hallissa on jälleen jäätä ja uusi kausi lähenee. Onko Kalevankankaan halliin tehty muutoksia kesän aikana? Onko jotakin uutta tulossa?
  Hurjia suunnitelmia on ainakin olemassa hallin sisälle ja ympärille, mutta onko toteuttamisista mitään päätöksiä?

  Kun liigapaikan tavoittelussa vietetään nyt välikausi, niin hallia tulisi todella alkaa uudistamaan liigakelpoiseen suuntaan. Rahoitus kuitenkin lienee suurin ongelma. Kaupungin rahatilanne on surkea ja Jukureilla tuskin on varaa suuria summia halliin sijoittaa. Näihin kysymyksiin olisi mukava saada vastauksia. Näin nykyisenä ulkopaikkakuntalaisena en tosin tiedä vaikka jotakin olisi Länsi-Savossa jo kesän mittaan ollutkin.
   
 19. FinJeevel_86 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, NHL, Liigakarsinnat
  No niin, nyt kun kausi on ohi niin voidaan alkaa puhumaan kesällä aloitettavasta halliremontista, jossa tarkoituksena on kunnostaa pukukoppi-, aitio-, ravintola- ja kokoustiloja. Hintaahan tuolle operaatiolle tulee n. 9 milj. euroa.

  Länsi-Savo

  Yle Etelä-Savo

  Nyt voidaankin alkaa listaamaan tänne omia toivomuksia ja näkemyksiä, mikä asia hallissa on huonosti ja mitä pitäisi kehittää.
   
 20. Jukuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, Hydraulic oilers, JYP, HIFK
  No, ideoitahan olisi kaikilla varmasti vaikka millä mitalla, mutta ne kaikki varmasti maksavat ihan mukavan summan rahaa.

  Eiköhän ne pukukopit ole ne ensisijainen uudistamisen kohde, ja hyvä niin. Lisäksi kioskitiloille ja paikoille pitäisi keksiä jotain uutta paikkaa tai ideaa. Savonlinnassa ja Kouvolassa ainakin on VIP-tila tai anniskelualue sellaila että sieltä voi seurata peliä ja samalla nauttia kioskituotteita. Tollainen toisi varmasti lisätuloja, mutta sitä että miten sen hallille saisi toteutettua onkin jo vaikeampi homma.

  Toivotaan nyt kuitenkin että se remontti tulee ja hallia uudistettaisiin, se on ensimmäinen askel kiekkobuumin takaisin nostattamiseksi Mikkelissä.
   
 21. ahal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Remontille on annettu aika pitkä periodi toteutua, peräti 3-4 vuotta, mutta taloustilanteen tuntien lie perusteltu. Onhan siellä torikin mullin mallin. Ykkösasia on ilman muuta pelaajien ja huollon olojen kohentaminen. Ehkä jo ensi kaudeksi.

  Seuraavaksi kunnon ravintolan pykääminen olisi poikaa, mielellään juuri sellainen, mistä näkisi kentällekin. Pitäneekö toinen pääty uhrata - tai sitten hankkia jompaan kumpaan päätyyn ravintolatilaa "pullistamalla seiniä ulospäin" kaarimaisesti, kuten Vantaalla tehtiin vuosituhannen alussa. Päädystä näkee hyvin tulostaululle ja kentälle. Vantaan remppa tehtiin teknisesti nopeasti, yhden kesän aikana. Kioskeja on kuitenkin helpompi sijoitella sinne tänne.

  Toivotaan, että olisi valmista esim. jo syksyllä 2012... kun uusi buumi puskee päälle :D.
   
 22. Andi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, Tappara
  Rahastahan tuo jaahallin korjaaminen on jo kai pidempaan kiinni ollutkin. Toivottavasti se nyt tosiaan etenisi hankesuunnitelmasta paivittamisen jalkeen seuraavalle tasolle. Vaikka mikkelilaiset tuntien ei olisi kauhea yllatys, jos joku valopaa tulisi ja alkaisi valittaa asiasta kun homma kayntiin paasee. Sehan tuntuu olevan jo muotia nykyisin.

  Tasta korjaushommasta tuli muuten mieleen, etta mita kuuluu niille Jukureiden hallimaksuille? Kesallahan lansi-savossa oli juttua etta niita oli jonkin verran maksamatta, mutta en huomannut uutisoitiinko asiasta jalkeenpain jotain muutakin?
   
 23. Wilzu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Charlestown Chiefs
  Lainaus:
  Kaupunki ainakin antoi Jukureille 12 000 euroa sponsorirahaa, joten eiköhän tuossa ole samalla mukavasti "unohdettu" hallimaksuja. Nehän nyt saavat jäädäkin vähän rästiin, toisin kuin esimerkiksi verot, joista voi tulla vähän hankalampia jälkiseuraamuksia.

  Nyt olisi tosiaan hyvä tehdä myös ero sille, mitä kaupunki ja Jukurit jäähallilta tarvitsevat. Jos Jukurit haluaa halliin aitiot, mitä esimerkiksi hallia satunnaisesti käyttävät junnut tai muut seurat eivät tarvitse, Jukurit kustantakoon ne itse. Mikkelissä on paljon muitakin peruskorjauksen tarpeessa olevia liikuntapaikkoja.

  Ensimmäisenä varmaankin tosiaan kunnostettavaksi päätyvät pukukopit. Eräässäkin ottelussa taisi vierasjoukkueen kopissa olla kymmenkunta astetta lämmintä. Ei paljon naurata, varsinkin kun se koppirakennus näyttää jo ulospäinkin melko karmealta murjulta.

  Ehkä tällainen PässiPubin tai Vantaan päätyravintolan tapainen systeemi kelpaisi Kalevankankaallekin. Katsomokapasiteetistakin voisi tarvittaessa tinkiä, kun ei halliin yli 2000 ihmistä enää tunnu millään löytyvän.
   
 24. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
  Lainaus:
  Tammikuussa 2007, kun oltiin lohipaitojen kanssa Mikkelissä, huoltaja mittasi vierasjoukkueen kopista lämpötilaksi + 6 astetta ja tämä on taivahan tosi. Toi oli tosin erittäin poikkeuksellinen tilanne, kopin patterit oli pamahtanu edellisenä yönä, tuohon aikaan ei ulkona mitkään paukkupakkaset paukkuneet eli se ei ollut syynä. Eipä tuosta pelaajat kauheasti häkeltyneet, vaan jatkoaikavoitto 4-5 lähti mukaan Vantaalle.