Kajaanin Hokki 2023–2024 – Räsäsen kolmonen

  • 7 590
  • 40

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Seuraavana vähämällä roolilla olleet hyökkääjät:

Taneli Kovaniemi edellisellä kaudella seitsemän peliä mestistä kaksi Forssassa ja viisi Kajaanissa tehoin 0+1 tällä kaudella 31 peliä 6 pistettä tehotilastolla -4, odotin ehkä enemmän, en tiedä miksi, mutta tehot lopppujen lopuksi odotetut ensimmäisellä miesten kaudella. Mestiksessä jatkossa alempien kenttien työmyyrä.

Eetu Santanen: Viime kausi kokonaan u20 sarjaa Saipassa, jossa 31 pistettä -4. Hokissa 34 peliä 9 pistettä. Parempi tulokas kausi kuin Kovaniemellä pisteissä, mutta kentällä enemmän ehkä hukassa. Huomioina neljällä viime kaudella sarja kuin sarja tehotilasto pakkasella.

Omat kasvatit: Veeti Lokka, Samppa Kemppainen ja Nooa Tuomainen stunttasivat muutaman pelin ja kaikki saivat pistetilastot mestiksessä auki. Hyvää suorittamista jokaiselta, vaikka varmasti jännitti hyppy miesten peleihin. Tekisin kaikille omille jatkosopimukset ajatuksella seuraava kausi u20 mukana pääsääntöisesti, osin edustuksen treeneissä. Kyseisillä pelaajilla voidaan korvata esimerkiksi Kovaniemi ja Santanen.

Nyt saatu tilastot lyhyesti auki näihin viesteihin. Ei monikaan pelaaja taantunut hyökkääjistä, suurin osa teki enemmän tehoja kuin toissa kaudella. Runkohyökkääjistä 8 pelaajaa teki suuremmat tehot kuin toissa kaudella. Kaksi pääsi aikalailla samaan tulokseen pisteiden valossa, kuin toissa kaudella (Seppelin, Mustonen) Kolme pelaajaa taantui selvästi osin loukkaantumisten vuoksi, mutta kuitenkaan eivät pääseet viimekauden iskuun (Nevasaari, Savolainen ja Niemi) Kaksi ensin mainittua oli varmasti laskettu Hokissa terävimpään kärkeen ja tekemään pisteitä, Niemi pelasi huonommin johtuen loukkaantumisista. Tässä voi olla syytä, miksi peli joukkueenakaan ei kulkenut, kolme isoon rooliin hankittua pelaajaa "kyykkäsi" tehojen valossa.

Ja oma totuus kenelle jatkoja seuraavaksi. Kuitenkin en tiedä pelaajien koppielämästä ja sitoutumisesta harjoitteluun yms, joten jatkot tulevat tilastojen ja nähtyjen pelien perusteella. Lyhyet perustelut perässä ja jos keskustelua syntyy, voin perustella mahdollisesti enemmänkin.

Jatkosopimusta:
- Heinänen, tuplasi pisteensä, väläytteli silloin tällöin, kärsi ettei löytynyt kiveen hakattua ketjua, jossa olisi pelannut.
- Jokinen, 26 pistettä (tuplaus edelliskauteen) on hyvä määrä, potentiaalia on. Pakkasukko lukema mietityttää.
- Koivunen, tuplasi myös pisteensä, alakenttien sentteri, kohtuu luotettava
- Komulainen, pistekunkku saa jatkaa, mutta keskusteltava roolista ja esimerkin näyttämisestä. Huikea taikuri parhammillaan, huonona iltana jäähyherkkä.
- Korjus, onnistui Kajaanissa, pisteitä syntyi kun sai roolia, omaa mielestäni potentiaalia 25 pisteeseen kaudessa.
- Paakkola, triplasi pisteet, kasvoi urheilijaksi, toivottavasti tekee kovan treenikesän ja ensikaudella verkko soi. Jos ei treenaa luistelua ja liikkuvuutta taantuu varmasti
- Pyykkönen, kuka muu muka, jos ei Pyykkönen, luotettava ja sortunut ihan pistetehtailuun viime kausilla.
- Seppelin, tietää mitä saa, 15-20 pistettä, vauhtia, karvausta ja hyvää alivoima pelaamista
- Siiki, onnistunut Kajaanissa kaikilla kausillaan, Siikin rinnalle olisi hyvä rakentaa ykköskenttä.
- Omat junnut (Lokka, Kemppainen, Tuomainen), niitä ei ole liikaa ja edustuksen sopimus kannustaisi treenaamaan.

Muille ei ainakaan ensikädessä sopimuspaperia eteen, koska korvattavissa sekä loukkeja taustalla. Myös pisteotteet taantuivat Hokissa.
 
Viimeksi muokattu:

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Ja nyt sitten odotellaan virallista yhteenvetoa niin toimistolta kuin valmennukseltakin, menneestä ja kenties myös tulevasta.
Paljon on asioita auki ja pettymys on valtava.

Tuleva valmennus, Räpsän jatko ? Valmennus ryhmä muuten, jos /kun Räpsä jatkaa. ja tietysti ennen kaikkea mahdollisimman pian kuka tilalle jos ei jatka .

Talous näkymät mennyt/tuleva. Ensikauden suuntaviivat, taloudelliset ja urheilulliset. Nämä lienee nyt ajankohtaisia joitta mielellään kuulisi. Tietysti tietty hiljainen aikahan on han ymärrettävää, ensinhän ne asiat käydään läpi siellä taustalla..

Sitten joskus keväämmällä niitä sopimuksia kun aika sille on.
 

litfam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Washington Capitals
Ja nyt sitten odotellaan virallista yhteenvetoa niin toimistolta kuin valmennukseltakin, menneestä ja kenties myös tulevasta.
Paljon on asioita auki ja pettymys on valtava.
Yllätyn jos tällaiset saadaan nykyisellä tiedottamisen tasolla!

Saatiin sieltä sentään lopulta puristettua jonkinlainen "kiitos kaudesta" postaus somen puolelle.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Seuraavaksi pakisto ja sen edesottamuksia menneellä kaudella pelaaja kerrallaan. Sen jälkeen omia havaintoja ja mahdollisia jatkosopimuksia tai tarjouksia.

Patrik Forsberg alasarjojen kiekkokiertolainen. Opiskelee ilmesti ammattikorkeakoulussa Kajaanissa. Edellisten lumien aikaan kausi Keupassa 43 peliä 0+4 -3. Nyt Hokissa 22 peliä loukkaantumisten ja pelikieltojen vuoksi tehoin 4+2 -4. Eli pisteissä pelasi paremmin Hokissa kuin Keupassa. Voi johtua, että sai ylivoima vastuutakin ja joku piste sieltä rysähti. Kovaotteisen oloinen ja siitä syystä jäähyherkkä. Toi miehekkyyttä Hokin alakertaan.

Jesper Henriksson kaudella 2021-22 49 peliä Hokissa, joissa pisteet 5+12 +3. Menneellä kaudella 35 peliä 3+15 -3. Jalkaa tuoda kiekkoa löytyy, syöttötaito ja kaverin lapaan laittaminen vauhtiin oli jopa tuskaista. Täydellä kaudella ilman loukkaantumisia olisi pelannut yli 20 pisteen kauden, joka pakille mestiksessä hyvä lukema.

Aapo Holtinkoski edellinen kausi u20 sarjaa Kookoossa ja 14 peliä Keupassa 2+8 -2. Hokissa tällä kaudella 4+24 -7. Välillä luotettavin pakki, välillä ihan karmeita harhasyöttöjä vastustajalle, kuulunee nuoren pelaajan kasvamiseen. Kiekollinen pakki, pisteet kylläkin suureksi osaksi ylivoimassa, jossa jakoi Komulainen - Siiki akselille passeja. Fyysisyys ja ailahtelevaisuus ongelmat päästä vielä liigaan.

Risto Mattila kaudella 2021-22 täydet 52 tehoilla 30 tehotilasto +4. Menneellä kaudella 8 pistettä 29 peliin -19. Ei ollut maestron vuosi. Liikeessä ja puolustuspelissä vaikeuksia. Pelasi loppukaudesta aika simppeliä peliä loukkaantumisten jälkeen.

Anton Troshin toissa kaudella Sapkossa ja Hokissa 45 peliä pistein 18 teholukemalla +5. Nyt 44 peliä pisteitä kertyi 16 ja tehotilastot +6. Ehkä kiekollisempi versio veljeksistä, liike ja syöttötaito riittää juuri ja juuri mestikseen. Tehotilasto tältä kaudelta yllätti, tuntui, että aiheutti usein ongelmia kiekon menetyksellä.

Danil Troshin toissa kausi 28 peliä pistein 6 ja pakkasta -2. Nyt pelasi 41 peliä tehoin 12 -10. Pelasi ihan fyysisesti ja jos sai vastustajan laitaan kiinni, onnistui sitomaan kyllä siinä, mutta ongelmissa luistelussa, varsinkin takaperin luistelussa kierrettiin luvattoman usein laidan puolelta. Jäähyjä 84min.

Joonas Virtanen. Ensimmäisellä Hokkikaudellaan 49 peliä ja tehoilua 6 pisteen edestä +3. Toisella Hokki kaudella 46 peliä 17 pistettä plusmiinus 0. Sijoittuminen ja pelin lukeminen vaatii vielä kehittymistä,mutta potentiaalisin pakki kehittyä mestikseen hyväksi puolustajaksi.

Omat kasvatit Eemeli Heikura ensimmäinen mestiskausi 34 0+4 -7 ja Henri Kyllönen 37 0+3 -+0. Pelasivat varmasti enemmän kuin valmennus oli suunnitellut, mutta pärjäsivät yllättävän hyvin, virheitä mahtui molemmille. Molemmilla hyvä luistelu, vaikeudet puolustusalueella ja ajoittain tilanteiden lukemisessa.

Tuossa kun katselin pakkien tilastoja minut yllätti pari asiaa mihin kauden aikana en niin keskittynyt. Ensimmäinen on, että pakistossa kukaan ei pelannut läheskään kaikkeja pelejä eniten pelasi Joonas Virtanen 46 peliä, mutta keskiarvo pelimäärissä pakeilla arvioilta (en jaksanut laskea) hiukan yli 30 peliä. Eli pakisto oli rikki ja kokoonpanot vaihtelivat, saattoi olla yksi osasyy miksi puolustuspeli oli niin perseestä kokokauden. Toinen asia, joka yllätti pakkien tehopisteet, niitä oli enemmän kuin ajattelin. Neljä pakkia teki yli 16 pistettä ja loputkin pääsivät kolmesta kahteentoista pistettä tehneisiin. Mutta olihan se syöttötaito, oman alueen puolustuspeli ja luistelu, missä meidän pakisto oli melkein kaikkia joukkueita jäljessä, vaikka paperilla pakiston ei pitäisi olla huono. Maalin edustajalla ei ollut yhtään hyvää pelaajaa. Osa pakeista pelasi olemalla siinä ja pelkäsi, että olisi maskissa. Ei pelattu miestä eikä mailaa pois, räikeimpiä asioita oli, että pelattiin joskus jopa väärältä puolelta hyökkääjää.

Ensikaudelle mielellään sellaisia pakkeja, jotka pärjäävät luistimilla kokoajan kasvavassa mestisvauhdissa ja pystyvät kehittämään. Osa pakeista pelasi aivan taitotasonsa ylirajalla eikä tuosta pysty enää parantamaan.

Sopimusta tarjoaisin Virtaselle, Henrikssonille, Forsbergille ja Holtinkoskelle (kausi mestistä ja pääsisi liigaan, nyt joutuu jojo-pelaajaksi) Sitten omat kasvatit, joilla aika hyvä kokemus jo nyt mestiksestä ja heidät uskaltaa laittaa tuuraamaan poissaoloja kasi ja ysi pakin rooliin. Kolme tai neljä reipasta pakkia erilaisin roolituksin hankkisen muualta. Noista pakeista Holtinkoskella voisi olla sopimus muualle, liigaan tai isompaan mestisorganisaatioon. Otteissa keväällä tapahtui iso muutos, peli näytti kuin ei isommin lopputulos merkitsisi. Saattaa olla ihan omaa tuntemusta vain.

Lopuilla pakeilla ei kehittymistä enää tapahdu ja nytkin pelasivat taitotasonsa ylireunalla. Puolustuspeli jos Hokilla olisi ollut kunnossa pelattaisiin vielä, päästetyt maalit 219 menevät koko joukkueen tekemisen piikkiin, mutta puolustuksella oli aika iso rooli päästetysitä maaleista, varsinkin kun iso osa tehtiin maalin edestä ja kävelemällä maalin eteen.
 

Näläkämua

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Harmi että Mattilan kausi jäi tällä kertaa heikoksi, sentään hieman piristyi loppua kohden. Loukkaantuminen ja vajaakuntoisena pelaaminen näkyi vääjäämättä. Vieläköhän Mattilasta olisi mestikseen ja Hokkiin? Toivotaan että saisi vielä tilaisuuden ja tietysti motivaation treenata sekä pelata korkealla ja voisi lopettaa uran "huipulla", vaikkapa mestismitali Hokissa kaulaan.
 

OCE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä, KooKoo, Pesä, ehkä saipuli.
Harmi että Mattilan kausi jäi tällä kertaa heikoksi, sentään hieman piristyi loppua kohden. Loukkaantuminen ja vajaakuntoisena pelaaminen näkyi vääjäämättä. Vieläköhän Mattilasta olisi mestikseen ja Hokkiin? Toivotaan että saisi vielä tilaisuuden ja tietysti motivaation treenata sekä pelata korkealla ja voisi lopettaa uran "huipulla", vaikkapa mestismitali Hokissa kaulaan.
Jos ei ura jatku niin Räpsälle apuriksi peluuttamaan puolustajia ja ohjeistamaan näitä. Näkemystä ja kokemusta varmasti on.
 

litfam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Washington Capitals
Harmi että Mattilan kausi jäi tällä kertaa heikoksi, sentään hieman piristyi loppua kohden. Loukkaantuminen ja vajaakuntoisena pelaaminen näkyi vääjäämättä. Vieläköhän Mattilasta olisi mestikseen ja Hokkiin? Toivotaan että saisi vielä tilaisuuden ja tietysti motivaation treenata sekä pelata korkealla ja voisi lopettaa uran "huipulla", vaikkapa mestismitali Hokissa kaulaan.
Pientä huhua kuulin, että olisi lopettamassa. Tai ainakin hokissa. Mutta saa nähdä, eiköhän tuokin ajan kanssa selviä.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Nythän tuolla Hokin sivulla lyhyt juttu. Kausi ei ollut onnistunut urheilullisesti, eikä taloudellisesti.

Aikalailla samoja ajatuksia kuin itsellänikin. Nyt sitten myönnetään että virhearviointeja on tehty ja korjausliikeitä tarvitaan niin urheilujohtamiseen kuin talouteenkin. Todella mietinnnän paikka mitä tulevaisuudessa ja millä tavalla ja milä sarjatasolla.
Mielenkiinnolla odotetaan mitä tuleman pitää.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Uutta valmennusta julkaistu ylen artikkelissa:

Menneellä kaudella Kuopiossa Kalpan U20 joukkueessa valmentajana toiminut Antti Halonen on Kajaanin Hokin uusi valmentaja kaudella 2023-24.

Halosen sopimus kattaa myös kaudet 2024-25 sekä option kaudelle 2025-26, jolloin Halonen aloittaa vastuuvalmentajana.

Tulevalla kaudella Hokin vastuuvalmentajana jatkaa Pasi Räsänen. Jarmo Myllyksen valmentajasopimus päättyi tähän kauteen.

Antti Halonen on tuttu kaveri kajaanilaiselle kiekkoyleisölle. Hokin Mestiksen mestaruuskaudella vuonna 2006-07 Halonen toimi joukkueen kapteenina. Halonen voitti urallaan SM-Liiga -mestaruuden TPS kaudella 2009-10. Peliura päättyi 2016 KalPan riveissä.

Liiga pelejä kertyi yli 300, Ruotsissa Elitserienissa Timrån riveissä Halonen pelasi kaksi kautta. Kajaaniin hän muuttaa elokuun alussa.
:
 

Näläkämua

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Uutta valmennusta julkaistu ylen artikkelissa:

Menneellä kaudella Kuopiossa Kalpan U20 joukkueessa valmentajana toiminut Antti Halonen on Kajaanin Hokin uusi valmentaja kaudella 2023-24.

Halosen sopimus kattaa myös kaudet 2024-25 sekä option kaudelle 2025-26, jolloin Halonen aloittaa vastuuvalmentajana.

Tulevalla kaudella Hokin vastuuvalmentajana jatkaa Pasi Räsänen. Jarmo Myllyksen valmentajasopimus päättyi tähän kauteen.

Antti Halonen on tuttu kaveri kajaanilaiselle kiekkoyleisölle. Hokin Mestiksen mestaruuskaudella vuonna 2006-07 Halonen toimi joukkueen kapteenina. Halonen voitti urallaan SM-Liiga -mestaruuden TPS kaudella 2009-10. Peliura päättyi 2016 KalPan riveissä.

Liiga pelejä kertyi yli 300, Ruotsissa Elitserienissa Timrån riveissä Halonen pelasi kaksi kautta. Kajaaniin hän muuttaa elokuun alussa.
:
Tämähän kuulostaa hyvältä! Halonen varmasti mieluinen nimi tänne joten tervetuloa?

Onko Halosesta tietoa valmentajana?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Hokki
Hokki Kainuun Mestis kausi 2022 -2023 päättyi organisaation mukaan suureen
pettymykseen urheilullisesti ja taloudellinen tulos tulee olemaan tappiollinen, huhtikuussa
päättyvällä tilikaudella.

Sarjataulukon sijoitus 11 ei tyydytä organisaatiota, omistajia, eikä faneja.
Seurajohto tulee yhdessä valmennuksen ja urheilujohtajan kanssa analysoimaan, miksi
urheilullisesti epäonnistuttiin, koska kauteen lähdettäessä odotukset olivat kovat.

Tulevalle kaudelle 2023-2024 tullaan mm. uudistamaan ja vahvistamaan valmennusta ja
urheilutoimenjohtoa, sekä pelaajahankintoihin tullaan kiinnittämään entistä enemmän huomiota.

Taloudellisesti Mestis-jääkiekko on kallistunut erittäin paljon ja se luo haasteita
pelaamiselle tulevaisuudessa myös Kajaanissa.
Koronavuodet ja kuluva kausi ovat olleet
taloudellisesti tosi haastavia ja kustannusten nousu lähes kaikissa kuluissa ovat
asettaneet toiminnalle suuria haasteita.
Jotta mestiskiekkoa voidaan jatkossa pelata Kajaanissa, joudutaan taloudellisesti
tekemään monia säästötoimia.
Säästötoimet tulee kohdistumaan kaikkiin kuluihin
toiminnassa, jotta talous saadaan tervehdytettyä mahdollisimman nopeasti.
Samalla Kajaanin Hokki tarvitsee lisää omistajia ja talkoolaisia erilaisiin tehtäviin, jotta Kajaanissa
voidaan tulevaisuudessa pelata Mestistasolla jääkiekkoa.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Halosen haastattelu näytti olevan tänään paperi lehdessä. ihan järkeviä jutteli. Otti esille mm. Liigayhteistyön jonkun seuran kanssa ihan jo pelaaja materiaalin tähden, koska tällä hetkellä Hokin vetovoima markkinoilla on huono ja kun rahaakaan ei liikaa ole. Samoin haluaisi panostaa palauttaa Prikaatin ja Hokin yhteistyön paremmalle tasolle, koska myös sitä kautta myös pelaajia olisi lisää tarjolla.

Mikäli ymmärsin lukemani oikein Halonen toimii siis tulevan kauden Räsäsen apuvalmentajana vastuu puolustus- ja alivoima pelissä ja ottaa valmennuksen vetovastuun kaudella 2024-2025 ja optio on vuodesta 2025-2026.

Sitten omiin muistoihin, Antti Halonen aloitti mestisuransa joskus 2000 luvun alussa kun "MYRSKY" Meriläinen oli valmentajana ja kyllä kuului katsomoon asti ne ripitykset mitä nuori puolustaja sai kun oppirahoja maksoi. No siitä se ura urkeni eikä yhtään hassumpi ole ollut tähän sakka ja nyt paluu takaisin juurille.
Toivotaan että paluu on kaikin puolin onnistunut ja menestykäs.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös