Kajaanin Hokki 2018–2019 – joko karsimaan?

  • 206 779
  • 796

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Aloitetaan sitten uuden kauden keskustelu jo nyt, kiitos aikaisen kesäloman alkamisen.

Tulevaan kauteen päästään aika lailla eri lähtökohdista kuin menneeseen, jossa kaikki piti rakentaa uudestaan. Joukkueen rakentaminen käynnistyy kuuleman mukaan jo maaliskuun aikana ja pelaajasopimuksia tullaan näin ollen tekemään hyvissä ajoin.

Spekuloidaan sitten vähän ketkä jatkaisivat myös ensi kaudella.

– Kaikki 14 A-junnuikäistä pelaajaa, jotka pelasivat/olivat joukkueessa menneellä kaudella.
– Roberts Locans, oli joukkueen paras hyökkääjä loppukaudesta.
– Niko Saarenpää, kausi meni ihan ok, vaikkei mies aivan täysin terve tainnut olla.
– Martins Vitolins (varauksin), jos kehittyy ja saa voimaa lisää, saattaisi olla ensi kaudella hyvä?

Tässäpä muutama nimi alkuun.

Tavoite täytyy olla kova, eli Mestis-karsinnat.

...jatkakaa tästä arvon palstaveljet!
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Itse jatkaisin Liulchukin sopimusta noiden ensin mainittujen lisäksi. Kehittyi tänä vuonna ja ensi vuonna on jo paljon valmiimpi pelaaja sarjaan kuin nyt. Locans ja Vitolins voisivat jatkaa myös. Nuoret kannattaa pitää mukana kuten ketjun avaajakin sanoi, kaikki ovat ensi vuonna paljon valmiimpia pelaajina kuin nyt. Jos sitä Suomi-Sarjan voittavaa joukkuetta ensi kaudeksi kasataan niin näiden lisäksi tarvittaisiin sitten se ykköskentällinen. Vähintään. Mieluiten puolitoista kentällistä.

Saarenpään lisäksi ehkä ( iso ehkä ) Niemelä voisi näistä vanhemmista tämän kauden pelaajista jatkaa. Muut eivät oikein vakuuttaneet tällä kaudella.

Koivisto suoriutui hyvin maalilla. Kaveriksi sitten kokeneempi kassari näyttämään mallia ja pelaamaan sarjaa puoliksi Koiviston kanssa.

Mestis-karsinnat ovat vähimmäistavoite.
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Kirjoittelin tässä romaania, joten @kumikiekko ehti täydennellä ensin näkemyksillään. En ole kovin kaukana näkemyksellisesti.

Heittelin tämän kauden joukkueen neljään koriin, joiden nimistä näkee, mitä mieltä olen heidän asemastaan ensi kauden joukkueessa.

1. On jo sopimus, joten pelaa, jollei ole ihan junnu -osasto:
MV: Lari Kukkohovi (2019)
P: Juho-Ville Kyllönen (2019), Henri Kyllönen (2021)
H: Jesse Niskanen (2019), Tommi Klemetti (2019), Erno Räisänen (2019), Teemu Kemppainen (2021)

2. Olisi hyvä saada jäämään/jatkamaan -osasto: Riku Korhonen, Heikki Klemetti, Alejandro Ramirez, Roberts Locans, Niko Saarenpää, Niki Huovinen, Patrik Koivisto

3. Ihan sama jääkö vai lähteekö –osasto: Peter Gápa, Alexander Liulchuk, Martins Vitolins, Olli-Pekka Tuikka, Tuomo Viitasalo, Micke Niemelä

4. Kiitos kuluneesta kaudesta ja näkemiin uusissa ympyröissä –osasto: Jaakko Heiskanen, Oscar Leppänen, Vili Kauppinen, Toni Koskinen, Jarkko Heikkinen, Robin Ullberg, Jesse Manninen, Ville Taskinen.

Kainuulaisuusasteen nostaminenkaan ei hirvittävän helppoa ole. Liigaa pelanneet jätin suosiolla laskuista. Tällaista joukkoahan siellä sitten olisi (mitään kyseisten pelaajien suunnitelmista tietämättä), eli ryhmä 5:
MV: Teemu Seppänen (lausuntonsa mukaan ei pelaa Mestistä enää, mutta tää onkin Suomi-sarja, Gentoften konkka???)
P: Eetu Heikkinen (Fassa), Lauri Heinonen (IPK), Ville Määttä (JHT), Eetu Martikainen (KalPa-A)
H: Jarkko Hattunen (Kalmar), Jarkko Oikarinen (Kalmar), Samu Pyykkönen (IPK), Matti Kaarlela (Hermes), Jevgeni Fofanov (IPK), Eemeli Sormunen (Pyry), Tuomas Ahtonen (KalPa-A), Teemu Pyykkönen (KalPa-A), Jussi Vikholm (KalPa-A).

Näistä varsinkaan KalPan A-junnuissa pelanneet ovat tämän kauden olleet kohtuullisen hukassa. Hokin A:han olisivat joka tapauksessa hyvä vahvistus, joten pienimuotoinen maitojunailu olisi paikallaan. Rauhassa kotiin laittamaan paikkoja kuntoon ja sillai. Roolin ottamista ja perusasioihin paluuta...
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Sopimukset Hokilla on seuraavien pelaajien kanssa, puolustajat: Juho-Ville Kyllönen, Henri Kyllönen.
Hyökkääjät: Jesse Niskanen, Tommi Klemetti, Erno Räisänen, Teemu Kemppainen
Maalivahdit: Lari Kukkohovi

Itse ehdottomasti tarjoaisin jatkosopimusta: Alejandro Ramirez (p), Micke Niemelä (p), Niko Saarenpää (h), Heikki Klemetti (h), Riku Korhonen (h)
Varauksin, jos haluaa kehittyä ja sitoutuu joukkueeseen: Alexander Liulchuk (p), Niki Huovinen (h) Oscar Leppänen. Ei välttämättä kaikkia kolmea, mutta toinen kaksikosta Leppänen - Huovinen.

Ulkomaalaisten määrää halutaan vähentää, joten Vitolins ja Locans todennäköisesti lähtevät muualle. Potentiaalisia kavereita, mutta ainakin Locans vaikea pelaajatyyppi ja Vitolins heiveröinen. Gapa on korvattavissa suomalaisella pelaajalla.

Pelaajia oli ainakin syksyllä ilmoittautunut jonossa Hokkiin pelaamaan, katsotaan jatkuuko hyvä imu tulevalle kaudelle. Hokkihan on ollut tunnettu, että pelaajista pidetään huolta ja täällä pystyy harjoittelemaan ainakin määrillisesti niinkuin mestiksessä. Inttiin tulevia kiekkoilijoita kannattaa myös seurata ja yrittää rekrytoida myös vaihtamaan palveluspaikkaa Kainuun prikaatiin, jos ensivuonna jollain pelaajalla tarkoitus intti suorittaa. Mielenkiinnolla odotan, keitä Hokki yrittää tai saa jatkamaan ensikaudelle, rungon pitäisi pysyä samana, että kehitystä joukkueena tapahtuu. Ja kärki saisi olla hiukan terävämpi, jotta ensikaudella päästään mennyttä kautta pitemmälle.

ps. samaa asiaa veli suden kanssa, yhtäaikaa Iijoki-sarjaa kirjoiteltu..
 
Jatkoa
Ramires
Taskinen
H Klemetti
Korhonen
Locans
Saarenpää

Ehkä
Koivisto
Heikkinen
Gapa
Heiskanen
Huovinen
Leppänen
Vitolins

Ei kiitos
Liulcuk
Niemelä
Ullberg
Viitasalo
Tuikka
Kauppinen

Eli kokoonpano näyttäisi jota kuinkin tältä

Saarenpää "Korkiakoski" "Hattunen"
H Klemetti Heiskanen Korhonen
T Klemetti "Pyykkönen" Locans
Leppänen Niskanen Räisänen
Kemppainen Huovinen a-junnu

"E Heikkinen" J Heikkinen
Taskinen "Kokkonen"
"Heinonen" Ramires
J Kyllönen H Kyllönen

Ykköskassari Koivisto

Onko sitten realismia niin en tiedä? Tavoite pitää asettaa Mestikseen tai ainakin mestaruustaistoon. Vähempään tuskin Kajaanilainen jaksaa syttyä.
 

Lätkä

Jäsen
Omilla tulevaisuuteen!

Parasta kaikessa olisi, että junantuomat ulostettaisiin ja joukkue rakennettaisiin kokonaisuudessaan kajaanilaisista/kainuulaisista pelaajista. Kukaan ei kuvittelekaan, että askar on helppo, mutta tulevaisuudessa kiitos seisoisi. Seuratähtäin on asetettu tulevaisuuteen ja tämä olisi luonnollinen osanen sitä. Maailmalla on HYVÄN joukkueellisen verran kajaanilaisia/kainuulaisia pelureita ja voimavarat olisivat panostettava heidän paluuttamiseensa. Lisäksi kaikille kynnelle kykeneville junioreille täytyisi antaa maximaalinen peliaika edustuksessa.

Lainaan hokkikommentoijan laatiman listan, joka kertoo paljon. Se myös kertoo, että miehiä on maailmalla ja osan kanssa jopa neuvoteltu paluusta.

MV: Teemu Seppänen (lausuntonsa mukaan ei pelaa Mestistä enää, mutta tää onkin Suomi-sarja, Gentoften konkka???)
P: Eetu Heikkinen (Fassa), Lauri Heinonen (IPK), Ville Määttä (JHT), Eetu Martikainen (KalPa-A)
H: Jarkko Hattunen (Kalmar), Jarkko Oikarinen (Kalmar), Samu Pyykkönen (IPK), Matti Kaarlela (Hermes), Jevgeni Fofanov (IPK), Eemeli Sormunen (Pyry), Tuomas Ahtonen (KalPa-A), Teemu Pyykkönen (KalPa-A), Jussi Vikholm (KalPa-A).

Mitä on kainuulaisten jääkiekkoihmisten kanssa asiasta keskustellut, niin olipa sitten vastapuolena kuhmolainen, suomussalmelainen, kajaanilainen, sotkamolainen jne., niin kaikki ovat tässä asiassa yhtä mieltä. Hokki täytyy SAADA kainuulaiseksi, jotta se mielletään Kainuulaiseksi Hokki Kainuuksi!
 
Viimeksi muokattu:

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Kajaanissa on omien poikien kotoutuskartoitus maailmalta käynissä... Koskee kaikilla sarjatasoilla pelaavia kajaanilaisia/kainuulaisia. Mikäli kaikki saisi paluutettua, niin eiköhän heitä yhden liigajoukkueellisen verran olisi. Muutaman osalta homma koskee myös Iisalmella!

Lainasin tämän tuolta Mestis-puolelta IPK:n ketjusta. Jos Lätkä vaan jaksaa listata niin olisi mukava nähdä nimilistana ne Kainuulaislähtöiset pelaajat joista saataisi liigajoukkue kasattua? Itse kun en keksi kuin muutaman liigatason pelaajan?
 

Rollo

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi Hockey
Lainasin tämän tuolta Mestis-puolelta IPK:n ketjusta. Jos Lätkä vaan jaksaa listata niin olisi mukava nähdä nimilistana ne Kainuulaislähtöiset pelaajat joista saataisi liigajoukkue kasattua? Itse kun en keksi kuin muutaman liigatason pelaajan?
Tämä pisti itsellekin silmään. Jospa Lätkä valaisisi asiasta tietämättömiä lisää? Toisaalta puurot ja vellit on ollut sekaisin jo pidemmän aikaa mitä postaukset ovat antaneet ymmärtää, ettei yllätä pätkääkään :).
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Liigajoukkuetta ei kyllä saa, mestisjoukkueen aikalailla. Suomisarjaan saisi jo kovan nipun, se että kaikki saataisiin Hokkiin on unen näköä, mutta toivottavasti Kainuulainen invaasio Hokkiin tulisi edes pieni muotoisena. Jos isolla kädellä menestystä seurana haettaisiin, niin joku voisi innostua palaamaan kotikaupunkiin ja hyvät pelaajat houkuttelee hyviä pelaajia seuraan. Tällä tarkoitan sitä, että kun seuraa miettivä pelaaja näkee, että onpa tuolla hyvä rosteri, voisinpa pelata tuolla itsekkin, kun pisteitä tulisi hyvien pelikaverien ansiosta ja seura todennäköisesti pääsisi pitkälle.

Mestiksessä pelaa puolenkymmentä Hokin kasvattia, suomisarjassa pari, ulkomailla muutama ja a-junnujen liigassa puolenkymmentä. Ja sitten on näitä Saarenpään tyyppisiä pelaajia, jotka voi laskea "Kainuulaisiksi" esimerkiksi Virtalan Teemu pitää Hokkia "kotijoukkueenaan".
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Tuli semmoinen asia mieleen, että kun joukkuetta rakennetaan, sitä ei voi rakentaa pelkillä nimillä, numeroilla ja yksilötaidoilla, eikä sillä mistäpäin pelaaja on kotoisin.

Kaikkihan tämän tietää, etenkin valmennus hommia seuraavat.

Jotkut pelaajat eivät vain yksinkertaisesti sovellu kemioiltaan, profililtaan tai muusta syystä tiettyyn kentälliseen, tai pahimmassa tapauksessa, ei koko joukkueeseen.

Tämä asettaa tietenkin omat haasteensa, kun valmentajat yrittävät kasata esim. "Kainuulaisjoukkuetta".

Tällä yritän sanoa sen, että kaikki Kainuulais lähtöiset pelaajat eivät välttämättä ole soveliaita samaan joukkueeseen.
 
Viimeksi muokattu:

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Jos pitäisi pelkästään kainuulaislähtöisistä pelaajista joukkue kasata niin Suomi-Sarjaan saisi pärjäävän joukkueen. Mutta ei ylemmäs. Toivottavasti uusi harjoitushalli asiaa pitkässä juoksussa parantaa. Ehkä ainakin jonkin verran.

Mikään itseisarvo se ei minun mielestäni ole. Juuri nuo edellä mainitut asiat vaikuttavat aika paljon enemmän. Miten sopii joukkueeseen, mikä on taitotaso ja miten pelaaja ominaisuuksillaan saa joukkueesta tehtyä paremman. Sanoisin että se kainuulaisuus vaikuttaisi ainoastaan siinä tapauksessa että kaksi muuten täysin samalla viivalla olevaa pelaajaa on joista pitää valita toinen. Tietty varsinkin nyt kun pelataan tätä alasarjaa niin paikallinen pelaaja on ehkä halvempi kuin muualta tuleva jos asunto ja opiskelu/työ/whatever jo pitävät valmiiksi paikkakunnalla.

Mutta omat pojat romantiikka on mennyttä aikaa tänä päivänä. Paitsi pikkujunnuissa.
 
Juu kyllä pelkästään Kainuulaisesta joukkueesta uneksiminen on aika vanhan aikaista. Millä liiga tai mestis joukkueella on pelkästään omia junnuja joukkueessa?

Jos Hokki pystyy pitämään 5-8 Kainuulaista joukkueessa niin mielestäni se on jo riittävä määrä. Enempää ei näillä väestö pohjilla tai harjoitus olosuhteilla voi vaatia. Tulevaisuudessa ( pitänee odottaa lähemmäs 10 vuotta?) voinee odottaa niitä enemmän kun harjoitushalli saadaan pystytettyä.

Suomisarjassa nuo 5-8 pelaajaa pitäisi saada pelaavaan kokoonpanoon, Mestiksessä 4-6.

Tämän hetken 7 sopimuspelaajasta oikeastaan kaikki voi jollain tapaa laskea Kainuulaisiksi vaikka Kukkohovi ja Räisänen eivät syntyjään Kainuusta olekaan. Kukkohovilla lähtee jo viides kausi Hokissa ja Räisellä kuudes. Eli kyllä siinä Hokin junnupolku on tehnyt heistä Suomisarjan tasoisia pelaajia.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Tuo 5-8 Kainuulaista pelaajaa on ihan hyvä määrä suomisarjaan tai mestikseen. Mutta LEIKITELLÄÄN ajatuksella millainen Kainuulainen joukkue voisi olla, tämä on sitten ihan hetkessä kasattu:

Jarkko Hattunen - Teemu Virtala - Niko Saarenpää
Eetu Heikkinen Lauri Heinonen

Riku Korhonen - Samu Pyykkönen - Heikki Klemetti
Eetu Martikainen Jarkko Heikkinen

Tommi Klemettti - Matti Kaarela - Evgeny Fofanov
Juho-Ville Kyllönen - Ville Määttä

Erno Räisänen - Jesse Niskanen - Eemeli Sormunen
Henri Kyllönen

Tuomas Ahtonen - Teemu Pyykkönen - Jussi Viklholm / Teemu Kemppainen

Maalivahdit Teemu Seppänen ja Tuomas Tolonen

Suomisarjassa tuolla yllä nipulla voisi pärjätä tai mestiksessä ehkä jollain tavalla, jos junnut saisivat vielä vuoden kasvaa suomisarjassa. Ja kentälliset ei alempien kenttien osalta niin, että vitoskentän mies olisi huonompi kuin joku kolmoskentän ukko.
Jarkko Oikarisen jätin pois, koska hänellä sopimus Ruotsissa vuoteen 2020 saakka, Aleksi Klemetti on Kalpan sopimuspelaaja vuoteen 2020 saakka.
 
Suosikkijoukkue
Hokki,Kärpät,Florida Panthers
Milloinkohan ekoja sopimuksia rupeaa tippumaan tänne julkisuuteen. Kenelläkään sisäpiiritietoa onko semmosia edes saatu aikaseksi ?
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Luulisi ensi viikolla jo alkavan kuulumaan.

Käsittääkseni menneillään olevana viikonloppuna joukkue (pelaajat) ovat kauden päättäjäisissä Levillä. Eiköhän tämän tapahtuman jälkeen ala sopimuksia tulla ensiviikon aikana. Usein annetaan joukkueen päättäjäiset pitää ennen kuin seuraavan kauden soppareita julkaistaan.
 

Velhelmiina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Onko kuulunut huhuja jatkajista / paluumuuttajista / uusista tulijoista?

Jututin viimeisen pelin jälkeen muutamaa pelaajaa kajaanilaisessa ravintelissa ja on siellä kyllä mieluisia jatkajia, jos eivät ole aivan muuttaneet mielipidettä jatkosta Kajaanissa. Muutama ihan ykköskentän mies on vahvasti kiikarissa, toivotaan että tärppää!
 
Suosikkijoukkue
Hokki,Kärpät,Florida Panthers
Tänään kuulin semmosia huhuja että Christoffer Seppelin olisi palaamassa hokki paitaan. Olisi Suomi-sarjassa aika kova pelaaja sillä nopeudellaan mikä hänella on.
 
Tänään kuulin semmosia huhuja että Christoffer Seppelin olisi palaamassa hokki paitaan. Olisi Suomi-sarjassa aika kova pelaaja sillä nopeudellaan mikä hänella on.

Toteutuessaan melkoisen hieno juttu! Toivottavasti Seppelin palaa Kajaaniin !

Luulisi jo tällä viikolla selviävän osa jatkajista vai säästääkö Hokki sopimus uutisia pääsiäisen tienoille ?
 

Velhelmiina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Toteutuessaan melkoisen hieno juttu! Toivottavasti Seppelin palaa Kajaaniin !

Luulisi jo tällä viikolla selviävän osa jatkajista vai säästääkö Hokki sopimus uutisia pääsiäisen tienoille ?

Pidetäänhän kummiskin huhut huhuina, Sepe menossa näillä näkymin Vaasaan try-outille ja jos ei sopparia sinne irtoa, niin ei kyllä Suomi-sarjaan ole tulossa.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Pidetäänhän kummiskin huhut huhuina, Sepe menossa näillä näkymin Vaasaan try-outille ja jos ei sopparia sinne irtoa, niin ei kyllä Suomi-sarjaan ole tulossa.

Pikkuisen liian kova ukko suomisarjaan olisi eli en usko tulevaksi, vaikka hyvät suhteet puheenjohtajaan taitaa ollakkin. Eiköhän nyt Hokki kartoita jatkajia, uusia nimiä varmaan mietinnässä, muttei sopimusneuvotteluissa.
 

Lätkä

Jäsen
Tänään kuulin semmosia huhuja että Christoffer Seppelin olisi palaamassa hokki paitaan. Olisi Suomi-sarjassa aika kova pelaaja sillä nopeudellaan mikä hänella on.

Jonkin aikaa ollut keskustelun alla..

Ymmärsin, että Sepe olisi halunnut jäädä Hokkiin ja Kajaaniin jo vuos sitten tulleen sarjasta pudottamisuutisen jälkeen. Hokki Kainuu Oy:n perustaminen vaan otti aikansa ja Rovaniemi lipoi miestä kieli pitkällä...eli se sitten siitä.

Hyvä jos palaa, koska varmaan sarjassaan ainoa rantaruottalainen, joka kotiutunut Kainuuseen. Sepe todellakin on ilm. tykännyt nämä vuodet Kajaanista ja kainuulaisista. Samaa voi sanoa kajaanilaisena Sepestä...hieno mies! Tuon lisäksi onhan tässä vuosia hänen läpilyöntiään uumoiltu, niin josko se aika nyt lopultakin olisi. Äijä aivan menneiden vuosien Paren kopio. Lyhyt, hurja luistelunopeus ja napakka laukaus! Muissa mailataidoissa tosin jää Parelle.

Ei muuta, kuin tervetuloa Sepe "kotiin"...ja samma på svenska. Tusen tack! Välkommen till Kajana och Kajanaland.
 
Viimeksi muokattu:

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Hieman eksoottiselta kuulostaa että Seppelin Suomi-Sarjaan tulisi. Toisaalta kun katselee tilastoja niin ainakin pisteiden valossa suunta tänä vuonna oli selvästi alaspäin. Joten Rokissa ei joku natsannut. Vuosi Suomi-Sarjaa saattaisi siinä valossa olla hyväkin ratkaisu että saisi vastuuta ja tonttia enemmän ja peliä kulkemaan sitä kautta? Olisi todellakin tervetullut pelaaja tänne jos on tulossa.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Hieman eksoottiselta kuulostaa että Seppelin Suomi-Sarjaan tulisi. Toisaalta kun katselee tilastoja niin ainakin pisteiden valossa suunta tänä vuonna oli selvästi alaspäin. Joten Rokissa ei joku natsannut. Vuosi Suomi-Sarjaa saattaisi siinä valossa olla hyväkin ratkaisu että saisi vastuuta ja tonttia enemmän ja peliä kulkemaan sitä kautta? Olisi todellakin tervetullut pelaaja tänne jos on tulossa.

Taisi olla Sepe melko pitkän pätkän loukkaantuneena, niin tilastot on heikommat kuin aikaisemmin. Virkeä Sepe oli peleissään, mitä fanseatin kautta katsoin. Eihän se iso rooli suomisarjassa tutussa seurassa heikkoa uralle tekisi, mutta pelaaja päättää miten uransa kansa toimii ja epäileväinen olen Sepen palaamisen suhteen. On kyllä ollut ja onkin suosikkipelaajia Hokin lähihistoriassa itselle.

Hokki uloittaa muuten toimintaansa aikaisempaa enemmän tapahtumien järjestämiseen, huhtikuussa ravintola Onnelassa lätkäilta, jonka Hokki järjestää. DJ:nä toimii tapahtumassa toimii Amanda Harkimo, jokahan Amanda tietää mitä DJ tarkoittaa..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös