Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Kajaanin Hokki 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana rosswell, 26.02.2016 klo 01.39.

 1. rosswell Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, vain ja ainoastaan
  Kerrankin päästään tekemään tämä tulevan kauden joukkuetta koskeva ketju ihan hyvissä ajoin.

  Lainaus:
  Kuten kahvakiekko yllä sanoi, Hokilla on päävalmentajan sopparin lisäksi 8 pelaaja sopimusta jo lyötynä tiskiin.
  Harvinaista herkkua Mestiksessä, erityisesti Hokissa. Joonas Karjalaisen mukaan "lista olisi voinut olla nyt pidempikin" kuin tuo kuusi jatkosopimusta, eli oletettavaa on, että muitakin jatkajia on tiedossa jo, mutta julkaistaan sitten vasta kauden jälkeen.

  Mutta julkaistujen sopimusten suhteen tilanne on nyt tämä:

  Maalivahdit:
  -

  Puolustajat:
  Seppälä
  Viirlas
  Turtiainen
  Kauppinen

  Hyökkääjät:
  Piipponen
  Pyykkönen
  Kaarlela
  Korkiakoski


  Saas nähdä löytääkö herrat Piispanen, Näppi ja Kristof itsensä Kajaania, ja mahdollisesti Mestistä isommista ympyröistä ensi kaudella, mutta jos näille kavereille jollain ilveellä jatkot saadaan, niin upeaa toimintaa Hokilta!
  Humalojan otteet Kärpissä ovat olleet ihan kohtuullisia, joten Miskan ura ainakin taitaa jatkua liigan puolella.
  Mutta nautitaan harvinaislaatuisesta tilanteesta, että Hokilla on n. kolmasosa ensi kauden joukkueesta jo julkaistuna.
   
 2. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Matka seuraavaa kautta kohti alkoi jo hyvissä ajoin maaliskuulla tehdyillä jakosopimuksilla. Tällä ja ensi viikolla valmennus ja generalmanager Karjalainen istuvat pöytään ja käyvät läpi kenelle ehdotetaan jatkosopimusta. Tämä tieto Kainuun sanomista. Tänään sitten tuli julki, että kakkosvalmentaja Antti Turunen siirtyy jypin organisaatioon valmennuspuuhiin ja Aleksi Mäkelä niinkuin oletettavaa oli siirtyy Kärppiin luutimaan. Ilmeisesti lähiviikkoina kartoitetaan ketkä haluaa jatkaa Hokissa ja kenelle jatkopahvia tarjotaan. Tämä yhtälö kun on ratkaistu aletaan ulkoapäin täydentää joukkuetta.

  No itse jos saisin päättää maalivahteja tarvitaan kaksi, toinen voisi olla Smura ja toinen sitten jostain hommattava, kun Lehtonen siirtyi ilvekseen. Apuvalmentajakin olisi hyvä hommata piakkoin. Uskon, että Turusen siirto tuskin yllärinä tullut, joten melko varmaan kartoitettu kuka tilalle. Kolme sentteriä on jo ensikaudeksi, selkeä ykkössentteri ja yksi ykkös-kakkosketjun laituri, joka pystyisi pelaamaan keskellä olisi toiveissa. Muuten nuoria ja potentiaalisia pelaajia kaipaan, jotka sitten kasvaa Hokissa esimerkiksi liigaan. Puolustuksessa sitten pari mestistason pakkia olisi hyvä alku. Seppälän varaan ei paljoa kannata laskea, jos jatkaa samalla tasolla kuin viime kaudella saattaa kirkkaimmat valot tulla kysymykseen kesken kauden.

  Toki kirkkaimpia valoja on tarjolla myös Hokissa, sillä hallia ehostetaan kesän aikana uusilla led-valoilla ja videotaululla, toki en ole kaupungilta tätä varmistanut, mutta tälläistä puhutaan. Eiköhän Hokki tuossa mm-kisojen lomassa tule uutisilla julki.
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2016 klo 12.52
 3. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Harri Ahon mukaan Sami Väliharju pelaa tulevan kauden Kajaanissa lainalla. Tällaista kertoili viime viikolla ilmestyneessä Forum24 -lehdessä.
   
 4. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Lainaus:

  Kävin lukee jutun, vaikka pelaa Kajaanissa niin on kärppien kutsuttavissa pois. Eli kaksi sopimusvahtia tarvitaan Kajaanissa, vaikka Väliharju pelaakin täällä. Saattaisi tulla tilanne, ettei maaliin saada ketään, jos kutsu käy.
   
 5. rosswell Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, vain ja ainoastaan
  No vaikka kuinka olisi oma sopimus, niin jos Kärpät haluaa pelaajan, niin tuskin Hokki voi hirmuisesti pistää vastaan - noin niin kuin ihan aidosti. Periaatteessa voi, mutta halutaanko taas sukset ristiin Kärppien kanssa? En usko.

  Mielestäni Väliharju - Smura kaksikolla voitaisiin ihan hyvin lähteä liikkeelle. Kärpillä on kuitenkin kaksi kelpo molaria omasta takaa, luukkua avaamaan saavat tarvittaessa jonkun muunkin.

  Mielenkiinnolla odotan pääseekö Hokki apajille, esim. Jukureista yli jääneiden pelaajien osalta (Palve, Ranta, Sammalmaa, Suhonen, Turunen, Hiltunen, Turtiainen jne jne...), tai saisiko Bluesin exiä houkuteltua (Westermarck, Seppälä, Arkiomaa, Andersson, Iisakka, Nikula). Lukko ja JYP ovat jo parhaat vieneet päältä Espoosta, ja varmasti muutkin liigaseurat ovat vielä tarkkailuasemissa, mutta Mestikseen osa vapaalla olevista kavereista voisi olla jopa ihan pelimiehiä, kun kerran Liigassakin pelasivat loppukaudesta kuvia kumartelematta. Tosin ne Espoo United -suunnitelmat saattaa pilata näitä toiveita...

  Laukkanen on tehnyt hyvää työtä, pelaajavirta Ouluun on toiminut...joten uskon että kyllä tänne saadaan houkuteltua ihan kelpo joukkue jälleen ja odotan että kärkikahinoissa ollaan tulevallakin kaudella.

  Oma ennusteeni on että ensi kauden kärkinelikossa Hokin lisäksi ovat TuTo, Jokipojat ja mustana hevosena JYP-akatemia (JYPillä niin laaja rinki että Akatemiaan riittää pelimiehiä parin kentällisen verran silloin kun loukkaantumisia ei ole päällä...). Jos Salonoja saa Espoo Unitedin Mestikseen, niin se kyllä mahdollisesti pistää sitten pakkaa sopivasti sekaisin. Vielä kun saataisiin joskus taas Liiga auki...

  EDIT: Seppälä lähti Ässiin, Palve ja Turtiainen HPK:hon...nää olikin vähän turhan isoja toiveita :D
   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2016 klo 20.44
 6. Al Dente Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Jokipojat, HIFK
  Lainaus:
  Mihinkähän tuo ennusteesi perustuu? Kun mikään noista mainitsemistasi joukkueista ei ole vielä edes runkoaankaan julkaissut... Ehkä kannattaa jättää ennustamiset tuonnemmaksi. JYP:in laajasta ringistä ei ainakaan viime kaudella ollut hirveästi apuja Akatemiallekaan.
   
 7. WigWam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Warkis, KalPa.
  Lainaus:
  Tämä lienee tiedostettu Jyväskylässä

  Holtari tarinoi
  JYPin pelaajatoimenjohtaja Jukka Holtari kertoi myös seuran pitkän tähtäimen pelaajastrategiasta.

  − Joukkueeseen on haettu pelaavuutta ilman että annetaan periksi sitkeydestä ja luovuudesta. Isossa kuvassa hakusassa on pikkuisen pelaavampi JYP.

  − Organisaatiossa on paljon pelaajia, mutta olemme miettineet myös Akatemian asemaa. Sinne pitää välillä vähän panostaa, kun pari-kolme vuotta on lähinnä vaan kiskottu sieltä pelaajia. Välillä pitää istuttaa siemenperunaa, filosofoi Holtari.

  JYPille kahdeksan uutta peluria - Hytönen palaa Jyväskylään - LIIGA - 27.04.2016 - Uutiset - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
   
 8. rosswell Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, vain ja ainoastaan
  Lainaus:
  Ensinnäkään Jypillä EI ollut kovinkaan laaja rinki viime kaudella...plus sitten liigan puolella tuli vielä uskomaton loukkaantumissumakin. Nyt Liigan Jypillä on 6, itseasiassa melkein 7 kentällistä hyökkääjiä. Periaatteessa kuusi hyökkääjää saa loukkaantua, ennen kuin joutuvat kuppaamaan akatemiaa. Ja tosiaan parin kentällistä pelaajia voi pelata akatemiassa, mikäli loukkaantumisia ei ole, ja nämä pääsääntöisesti sellaista porukkaa, joilla on jo kohtuullisesti liigakokemusta. Mutta kun ollaan Hokin ketjussa, niin tämä on offtopicia, joten se siitä.

  Perustan "ennusteeni" tässävaiheessa kautta tietysti puhtaaseen mutuun. Se mikä siihen mutuun vaikuttaa, on se miten joukkueet menestyi päättyneellä kaudella (ja millainen historia niillä muuten on = ns. Mestiksen "isoja seuroja"), se millainen valmennus niissä on, ja muita asioita jotka mahdollisesti vaikuttavat siihen, minkälaisen joukkueen uskon/oletan/arvelen/luulen heidän saavan jalkeille, ja varmaan vähän värilasitkin. Toisin sanoen, ennuste on ehkä luokkaa "syyskuun päiväkohtainen sääennuste kajaanin jäähallin yllä".

  Onhan tässä vielä kaikenlaisia skenaarioita olemassa, jotka heilauttelevat tilannetta suuntaan ja toiseen, eikä vähäisin vaikutin ole se, että joukkueilla ei välttämättä ole julkisuudessa vielä yhtään sopimusta. Hokilla esimerkiksi on parin kentällisen verran soppareita, ja siinä mielessä joukkueen rakentaminen näyttää paremmalta kuin koskaan ennen (ei voi sanoa että joukkue olisi parempi kuin koskaan ennen, mutta Huhtikuun lopulla ei olla tyhjän päällä).
  Ensi viikolla aletaan tarjoamaan jatkosoppareita, ja sitten varmaan alkaa kova houkuttelu ulkopuolelta tuleville. Kärppien kanssa neuvotellaan varmasti ketä voisi tulla ensi kaudeksi Kajaaniin. Onko armeijaan tulijoita? Ketä testataan miesten peleissä?

  No, loppujen lopuksi ennusteet ovat muutenkin turhia (joskin ihan hauskoja), katsotaan ensi huhtikuussa miten kävi.
   
 9. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Jokerit, Vegas Golden knights
  Ville Saukko ei ainakaan jatka teillä, kun teki sopimuksen Sportiin. Mielelläni kuulisin Hokki-faneilta, miltä Saukon pelaaminen mestiksessä viime kaudella näytti?
   
 10. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Lainaus:
  Vahva peruspuolustaja, ei kiekollinen avaava perussyöttö lähtee. Ei riskialtis mestiksen vauhdissa. Jalkanopeus ehkä heikkous. Ihan ok laukaus, käyttää vaan harvoin.
   
 11. Lätkä Jäsen

  Hokilta puuttuu enää identtinen peliasu Kärppien kanssa! Lienee parasta siirtyä SaPKon kannattajaksi... Hetdän sarvensa ei ole myytävänä!
   
 12. jaakkopavunvarsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Ja kotipelit voisi siirtää Ouluun, niin ei tarvitsisi pelaajien turhaan rampata Kajaaniin välillä.
   
 13. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Siirrytään keskustelemaan uudesta kakkosvalmentajasta, Niko Härkönen uusi tuttavuus ainakin itselle. Hyvä, että tässä vaiheessa nimi selvillä. Ei ainakaan suomalaisia ole pelannut viime kaudella hänen alaisuudessaan, niin mukana tuskin ketään tulee. Joku potentiaalinen ulkkari kelpaisi. Lisää ainakin tuntemusta ulkomaalaisista pelaajista, kun keskieuroopassa valmennellut viime ajat.
   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2016 klo 16.27
 14. rosswell Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, vain ja ainoastaan
  Uusi nimi itsellekin, toivotaan että yhteistyö Laukkasen kanssa toimii saumattomasti ja on avuksi Hokille. Keskustelua on vaikea saada aikaiseksi sen enempää tässä vaiheessa, kun ei ole kerran mitään tietoa kyseisestä herrasta :D
   
 15. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Huomenna sitten tulee pelaajasopimuksia klo 14 julkisuuteen. Henkilökohtaisesti toivon, että nyt julkaistaisiin lisää jatkajia. 4-6 jatkajaa kun saisi, niin olisi sopivasti pysyvyyttä kun lasketaan mukaan aikaisemmin julkaistut jatkajat.
   
 16. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Hokilla jäähallin käyttömaksuja maksamatta 126000 €. Vanhimmat rästit vuodelta 2009. Kaupungilta hyvä asenne ettei rästejä olla laittamassa perintään vaan etsitään muita keinoja.

  Linkki Kainuun Sanomien uutiseen:

  http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/urheilu/kaupunki-puuttumassa-hokin-rasteihin/

  Toivottavasti löytyy ratkaisu joka edesauttaa tilannetta. Tällaisessa todellisuudessa eletään. Kärppä-yhteistyö nykyisen kaltaisena on välttämättömyys jos aiotaan hengissä säilyä.

  Toivottavasti Espoon tulo Mestikseen tuo näkyvyyttä sarjalle enemmän ja sitä myöten rahaa kassaan Hokillekin.
   
 17. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Neljä jatajan sopparia ihan ok. Mattila ja Seppelin oli toivessa itsellä ja he myös tuli. Sitten ajatuksissa oli Rajala, Saarenpää akselin pelaajaa. Nopeasti katottuna puolustus on vailla 1-2 vakio kokoonpanon pakkia ja yhtä syvyyspelaajaa. Hyökkäyksessä nelos-ja kolmoskentät alkaisi olla valmiina.
   
 18. rosswell Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, vain ja ainoastaan
  No niin, runko on aika lailla hyvässä vaiheessa. Todennäköisesti sellaiset 5-6 hyökkääjää ja yksi puolustaja puuttuisi jengistä. Tuo pakin paikka on varattu Laukkasen mukaan Kärpistä mahdollisesti tulevalle lainapelaajalle (Ronkainen/Siikaluoma?) ja uskoisin että hyökkäykseenkin odotellaan sieltä vähän apuja.
  Hyökkäys on vielä vaiheessa...viime vuodelta jatkavien lisäksi kaikki ovat minulle täysin vieraita pelaajia, joten ei uskalla edes päässään vielä alkaa minkään asteisia ketjuhahmotelmia tekemään. Toivottavasti jostain kaivetaan oikein tehokas ykkösnyrkki, ja melkeinpä koko kakkosketjukin tarvittaisiin. Minun silmääni tämän hetken hyökkäys näyttää siltä että alaketjut ovat täynnä.
   
 19. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Lainaus:
  Itseasiassa huomenna tulee Hokin ilmoituksen mukaan "tuoreita" pelaajia rosteriin. Samanlaisia ajatuksia itsellä, sellainen terävin kärki, joka ratkoo pelejä puuttuu vielä. Kärjen takana on nyt hyvin näitä potentiaalisia nuoria ja muutama jatkaja, jotka voivat nousta seuraavalle tasolle ensikaudella. Hokki on tehnyt sopimuksia kovempien pelimiesten kanssa usein vasta loppukesästä. Esimerkiksi viimekaudella Piispanen ja Näppi, muutama kausi sitten Guttig ja Da Costa. Uskoin, että vielä sieltä pelaajia tulee kärkeenkin, koska Laukkanen tuntee sarjan ja tietää minkä tasoisia pelaajia ykkös-kakkoskentissä pitää olla. Katsotaan huomiset sopimukset ketä ja mihin rooleihin tulee.

  Alla hahmotelma minun mielestäni pelaajien roolituksesta:

  1.kenttä: -

  2.kenttä: Markus Korkiakoski, Joni Piipponen,

  3.kenttä: Christoffer Seppelin, Samu Pyykkönen, Jarkko Harjula

  4.kenttä:Matti Kaarlela, Heikki Klemetti , Riku Korhonen, Oscar Leppänen


  1.pakkipari: Risto Mattila, Mikael Seppälä
  2.pakkipari: Sakari Turtiainen, "Siikaluoma tai Mäkelä lainalla"
  3.pakkipari: Roni Viirlas, Reko Tornberg
  4.pakkipari: Samuli Tanhua, Tino Kauppinen
   
 20. Canis Lupus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki, LuPo
  Oho. Hiltunen, Huttu, Kouvalainen, Ollikainen. Kolme ennestään tuttua ja mukavasti maailmalla korkoa kasvanutta pelaajaa ja yksi sangen työteliäs laituri. Yhden kärkilaiturin (X) tulolle jätettiin varaus vielä.

  Sinänsä ykkönen ja kakkonen lienevät nyt hyvin tasaiset, eli makuasia, kumpi on kumpi. Alaketjuissakin lähtökohtaisesti heti hyvä kilpailutilanne, eikä mitään automaatiopaikkaa kokoonpanossa.

  Eli rosteri voisi nyt olla jotakin seuraavan näköistä:

  1. kenttä: X - Teemu Huttu - Pasi Kouvalainen

  2. kenttä: Timo Hiltunen - Markus Korkiakoski - Joni Piipponen

  3. kenttä: Christoffer Seppelin - Samu Pyykkönen - Anton Ollikainen

  4. kenttä: Heikki Klemetti - Matti Kaarlela - Jarkko Harjula

  Reservi: Riku Korhonen, Oscar Leppänen + omat junnut

  1.pakkipari: Risto Mattila, Mikael Seppälä
  2.pakkipari: Sakari Turtiainen, "Siikaluoma tai Mäkelä lainalla"
  3.pakkipari: Roni Viirlas, Reko Tornberg
  4.pakkipari: Samuli Tanhua, Tino Kauppinen

  MV:t Smura, Väliharju (& Nyyssönen junnuista luukkuvahdiksi tarpeen vaatiessa)

  Yllättävän hyvältä näyttää.
   
 21. Sikako75 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Kajaanin Hokki, HPK, Leijonat
  Nyt ollaan hyvässä tilanteessa joukkueen rakentamisen kanssa. Hyvältä näyttää sopimusten suhteen ja varmaan yhteistyö Kärppien kanssa tuo muutamia pidempiäkin lainoja, joka antaa vielä särkymävaraa. Toivottavasti ei viime kautisen tapaista tilannetta pääsisi tulemaan.
  Oisko meillä ensi vuonna kärkikentässä paikka ulkkarille, joka toisi mukanaan fiilistä katsomoon suorituksillaan? Onkohan Niko Kähkösen kautta millaset kontaktit vaikka Itävaltaan ja sitä kautta muihinkin Keski-Euroopan sarjoihin.
  Mielenkiinnolla odotan tuota laituria...
   
 22. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Lainaus:
  Hyvä on tilanne Hokilla, joukkueesta puuttuu vain yksi kärkilaituri ja valmentajan mukaan koko kesä aikaa löytää sopiva pelaaja kyseiseen ruutuun. Ulkkari olisi mielenkiinnon kannalta jees, mutta sopeutumis- ja floppaamisriski on suomalaista pelaajaa suurempi, toki kohtuullisen kokoisella rahallisella panoksella voi saada mestiksen kärkipelaajan ulkomaalaishankinnan muodossa. Itse mieten pelaajia, jotka olisivat sellaisia kärkipelaajia, jota varmaankin ykköskentän laitaan haetaan ja listasin muutamat pelaajat tähän alle. Alla olevien pelaajien sopimustilanne ja se onko Hokilla massia hankkia ko pelaajia ei sisälly tähän spekulaatiolistaukseen:

  - Janne Kivilahti: Liukas ja ovela pelaaja, pisti silmään viimekaudella Hermeksen riveissä. Teki ovelia ratkaisuja hyökkäyspäässä. Tehot 17+19 viimekaudella.
  - Rasmus Kulmala: Taitaa olla sentteri en tiedä miten menestyisi laidassa, Tutossa hyvä kausi, Taitavasti piti kiekkoa. Tehot 12+18

  Sitten muutama sellainen pelaaja, joka saisi esimerkiksi ulkomailla enemmän palkkaa, mitä Hokki maksaa, mutta mielestäni Hokista olisi helpompi ponnistaa takaisin liigaan, kuin ulkomaiden alasarjoista sekä saisi asiallista valmennusta+mahdollisuus voittaa jotain Hokissa:

  - Teemu Rinkinen
  - Aki Kangasmäki
  - Antti Jaatinen
  - Juuso Rajala
  - Jarkko Hattunen
  - Saku Kinnunen
  - Matias Myttynen

  En sitten tiedä ovatko liian kovia mestikseen, mutta jos itse olisin pelaaja ja haluaisin takaisin liigaan, uutta nousua uralle pitäisi varmaan koettaa jostain mestiksen kärkiporukasta ja kärkiroolista.
   
  Viimeksi muokattu: 28.05.2016 klo 20.33
 23. rosswell Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, vain ja ainoastaan
  Huomenna julkaistaan uusi pelaajasopimus. Onkohan tämä nyt koko kauden kattava kärppälaina puolustukseen, vai se kärkilaituri, jota oli koko kesä aikaa etsiä??
   
 24. Korpikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki, IPK,
  Näppi jatkaa!!!! Todella tärkeä jatkaja tulevalle kaudelle. Hienoa..
   
 25. Korpikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki, IPK,
  Rajala siirtyi sitten ruotsiin pelaamaan. Ite olisin mieluusti nähny kesän kovaa harjotelleen rajalan hokissa enskaudellakin.