Kajaanin Hokki 2014–2015 – uuden alku

  • 147 193
  • 346

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Tänään ollut aikaa olla konella ja jatkoajassa, niin laitetaanpa kolmas viesti tälle päivää. Katselin tuossa liigasta maalivahteja, joita palstaveljen sanoin voisi hattu kourassa pyytää lainalle, ainakin viikonlopuksi. Katselin, että emoseurassaan saaneet vähemmän peliaikaa ja saattaisi olla kaikkien etu saada pelituntumaan kavereille : Joni Myllykoski, Joonas Korpisalo, Samu Perhonen, Aaro Peltonen, Kristian Järvinen, Janne Juvonen,

En sitten tiedä miten realistista saada ketään lainalle ja yllä olevat pelaajat vaan esimerkkejä maalivahdeista, jotka eivät ole olleet liigassa niin paljoa tolppien välissä.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Ja Perhonenhan sieltä tuli. Toivottavasti auttaa pisteitä keräämään vkl aikana!
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
No ei oo Hokillakaan maalivahtiongelmaa, niin kauan kun Perhonen on maalinsuulla. Erittäin kova veskari tähän sarjaan.
 

Nixe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät,Hokki,SoJy
Loistavaa! Jospa Perhonen toisi viisikolle työrauhaa edes parin pelin ajaksi niin näkisi suuntaa, kuinka syvissä vesissä se Hokki todellisuudessa tällä hetkellä ui. Väärästä päästä Laukkanen komentelee miehiä katsomoon, ensin Toivo ja sitten Humaloja. Voisi heittää kourallisen äijiä, jotka sinne mainitun kaksikon edeltä todellakin kuuluisi, alkaen Mikusista ja jatkuen Pyykkösellä...
 

Foxtrot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimet sarjat
No ei oo Hokillakaan maalivahtiongelmaa, niin kauan kun Perhonen on maalinsuulla. Erittäin kova veskari tähän sarjaan.
Ei Perhonen nyt vielä ihan noin kova maalivahti ole. Viime kausi ei varsinainen menestys ollut ja kausi päättyikin täällä etelässä HIFK A:n maalilla. On kuitenkin pelannut jo useampana vuonna myös Mestiksessä, vaikka taitaa olla samaa ikäluokkaa ('93) nykyisten Hokin kassareiden kanssa. Ja Kalpassa onnistui nyt hyvin, kun paikan sai. Perhoselle on hyvä pitää virettä yllä Hokin maalilla, kun odottelee Kilpeläisen sulamista kevätauringon myötä ja pelaavan moken paikkaa Liigan pleijareissa.
 
Mikus syöttää siinä vaiheessa kun on ajanut itsensä viimeiseen nurkkaan eikä pääse enää laukomaan. Siinä vaiheessa valitettavasti syöttö on jo niin vaikea ja mahdoton ettei siitä seuraa kuin kiekon menetys vastustajalle. Tämä "KHL" on nähty, ei käyttöä. Täysi turhake joukkueelle. Niin vaikuttaisi olevan myös Sebok. Tämän vuoden ulkomaalaispelaajat ovat aika heikko esitys viime vuoteen verrattuna. Toivottavasti tämänvuotisiin ei ole tarvinnut rahaa laittaa.

Toki ulkomaalaisten taso on viime kautta heikompi, mutta toisaalta Guttigin ja Da Costan jälkeen odotusarvokin on erilainen. Mikus toki on ollut pettymys, mutta oikein roolitettuna hänestä voi olla joukkueellekin hyötyä (vrt alkukausi Mannisen kanssa). Sebokista eri mieltä, ei ole turhake, joskin ei ole alkukaudesta loistanutkaan. Harjoitusottelut enteilivät hyvää, mutta ei ole vielä toistaiseksi päässyt sille tasolle. Sebokhan on lainalla Kärpistä, joten tuskinpa on Hokille kallis lysti. Eikä alunperin odotusarvokaan ollut hänen kohdalla kovin korkealla.

Tänään sitten Mattila katsomossa. Ilmeisesti nuo pakkaslukemat herättivät myös Laukkasen ja kieltämättä ihan hyvä veto laittaa Mattila nyt katsomoon miettimään puolustusalueen puolustuspeliä. Eihän tuo pakkikalusto edelleenkään vakuuta, toivottavasti Perhonen seisoo päällään ja Hokki saa edes jotain kotiinviemisiä.
 
Noin. Ei se tarvitse kuin kunnon maalivahdin, niin homma alkaa luistamaan.

Kai sen voi nyt viimeistään julistaa, että joukkueen kasauksessa on tehtiin virhe. Maalivahti on joukkueen tärkein pelaaja. Hokissa maalivahdin rooli on vielä ylikorostetun suuri joukkueen menestyksessä.

Vaikka pienellä budjetilla mennään, niin tuohon maalille vaan kova veskari ja tiedä miten pitkälle keväällä voidaan mennä. Tämä päivä antoi siitä merkkejä, että kenttäpelaajissa on potentiaalia.
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Varmaankin kauden taspainoisin suoritus Hokilta, joka erä voitettiin, eikä notkahduksia tapahtunut, kiitos vaan Kalpalle lainasta, jospa vielä huomennakin onnistuttaisiin Heinolassa samanlaiseen esitykseen?
Tänään Sebok 1+1 ja Wilenius 2+0 ja Mikus teki myös maalin.
 
Viimeksi muokattu:

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Tärkeä voitto tänään ja huomenna olisi yhtä tärkeä peli taas. Toivottavasti huomennakin tulee pisteitä! Johtuiko sitten Perhosen tuomasta varmuudesta että kentän suoritus oli hyvä vai jostain muusta? Jos ensimmäisestä niin toivottavasti laina jatkuu vielä.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Sehän oli menestyksellinen viikonloppukiertue, joukkuekin varmaan hitsautuu paremmin yhteen, kun rökeletappion jälkeen noustaan kahteen voittoon. Kyllä Perhosen lainalle voidaan laittaa iso osa siitä miksi pisteitä etelänturneelta saatiin. Eilen Perhosella Heinolassa 39 torjuntaa. Veikkaan, että omilla maalivahdeilla Hokin pelatessa olisi peliitat tehneet pari enemmän ja voittaneet. Ikävä kyllä. Varmasti seurajohtokin on tämän havainnut, että meiltä puuttuu voittava maalivahti. Ensiviikolla, kun pelataan parit pelit omilla maalivahdeilla, niin nähdään miten se peli toimii kokonaisuutena. Toivottavasti kenttäpelaajat saivat itseluottamusta viikonlopun peleistä ja maalivahdit lepoa sekä paineita pois niskasta, kun pisteitäkin tuli.

Sarjahan on tasainen ja kyllä Hokki voi hyvänä päivänä taistella pisteitä mestiksen suuria vastaan, onhan esimerkiksi Kookoo, Jukurit ja Tuto hävineet pienemmilleen, miksikähän ei Hokki kaiken onnistuesssaan metsästä heiltä pisteitä.

Ps. Mikä ihmeen tapaus tuo Kinnusen luistimet jäi Kajaaniin juttu on? Onkohan kuhmon pojalla kaikki kunnossa..
 
KalPassa pelannut Heikki Liedes siirtyi Kerhoon. Voisi siis ainakin olettaa, että Vuoti pelaa täällä vielä pidempäänkin ellei Kerholle tule mitään yllättävää loukkaantumissumaa.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Kauden paras esitys Hokilta. Perhonen oli hyvä, mutta vain 17 torjuntaa tarvittiin nollapeliin. Kertoo siitä että muu joukkuekin oli kovassa vedossa. Kolmannessa erässä hetkellinen väsähtäminen, mutta muuten peli hyvin Hokin hallussa koko ajan.

Seppelin parantaa koko ajan. Uusivirta oli erittäin hyvä! Sebok pelasi hyvän pelin, pelaa paljon paremmin kun Mikus ei ole haitoilla samassa kentässä. Suoranta oli hyvä. Vuoti on kyllä näppärä kaveri kiekollisena.

Tälle illalle ei epäonnistujia jäänyt mieleen ainuttakaan, ehjä kokonaisuus. Tällaista kiekkoa katsoo kyllä oikein mielellään.
 
On se varmasti kenttäpelaajillakin kiva pelata kun joukkueella on Maalivahti isolla M:llä. Tiedä sitten mitä tapahtuu kun Perhonen ei ole enää maalilla. Ainakin nyt pelaaminen näyttää ihan kelvolliselta. Hokki ei tänään mitään ihmeitä esittänyt, mutta silti laariin napsahti 3 pistettä. Ihan positiivista siinä mielessä.

Muutama ranskalainen:
+ Perhonen. Antaa joukkueelle mahdollisuuden voittaa joka ilta. Voittava maalivahti.
+ Kalapudas. Parantaa peli peliltä. Pyörittää ylivoimaa 18-vuotiaaksi todella hyvin. Toivottavasti jatkaa täällä koko kauden. Olisi nimittäin todella tärkeä pelaaja myös jatkossa.
+ Mikus. Siperia opettaa. Niin myös katsomokomennus. Tänään nähtiin jäällä astetta nöyrempi Mikus. Askel oikeaan suuntaan.
+ Seppelin. Taisi hankkia puolet TuTon jäähyistä. Toivottavasti ei loukkaantunut.
+ Uusivirta. Oli hyvä. Vaikuttaa oikein onnistuneelta haulta. Jatkoon.
+ Mäkelä. Tykkäsin. Aivan eri mies kuin alkukaudella. Tietää Hokille hyvää jatkossa.
+ Seppälä. Puolustuspäässä aivan kurko. Hokin paras puolustaja tällä hetkellä. Toivottavasti jatkaa pidempään.

- Klemetti. Edelleen pehmeä. Joutui kesken 2.erän vilttiin. En tosin tiedä, miksi alunperinkään oli Sebokia edellä nokkimisjärjestyksessä.

Vaikea tuolta on muita epäonnistujia löytää. Jopa Saukko on alkanut näyttää Mestis-tason pakilta. Voiko Perhosen rooli olla oikeasti noin suuri?
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
TODELLA hyvä viikko Hokilta, niin kaatui mestikset suuret ja yhdeksän tärkeää pistettä lakkariin. Peli on rauhoittunut ja enää ei vastustaja pääse helpolla hääräämään parhailla maalintekosektoreilla. Toki maalivahtipeli on antanut mahdollisuuden voittoihin, Yhteen helppoa ei Perhoselle mennyt. Mennyt viikko luo varmasti uskoa joukkueeseen ja tästä on hyvä lähteä ensiviikkoon. Mielestäni pelaajista tasoa ovat nostaneet Sebok ja Mäkelä sekä Kalapudas, joka on ottanut ykkössentterin roolin. Kalapudakselle tekisi hyvää koko kausi mestiksessä, jämäminuutit liigassa eivät nuorta kaveria kehitä. Uusivirta on ollut jämäkkä haku, toivottavasti parantaa vielä, kun pääsee joukkueeseen kunnolla sisään, potentiaalia taitaa häneltä löytyä.
 
Mielestäni pelaajista tasoa ovat nostaneet Sebok ja Mäkelä sekä Kalapudas, joka on ottanut ykkössentterin roolin. Kalapudakselle tekisi hyvää koko kausi mestiksessä, jämäminuutit liigassa eivät nuorta kaveria kehitä. Uusivirta on ollut jämäkkä haku, toivottavasti parantaa vielä, kun pääsee joukkueeseen kunnolla sisään, potentiaalia taitaa häneltä löytyä.

Jep samaa mieltä. Sentterinelikolla Kalapudas-Humaloja-Sebok-Pyykkönen pystyisi varmasti viemään kauden ihan mallikkaasti läpi. Lisäksi Hokilta löytyy Wilenius, Mikus ja Korkiakoski jotka pystyvät pelaamaan keskellä tarpeen vaatiessa. Mutta tuo Kalapudas olisi todella tärkeää saada jäämään loppukaudeksi.

Mielenkiintoista nähdä minkälaiseksi Hokin joukkue muotoutuu maaottelutauon jälkeen. Muistini mukaan niitä pelaajia joiden laina päättyy tuolloin ovat Seppälä, Kinnunen ja Kalapudas. Aika kylmä tulee jos koko kolmikko pakenee Kajaanista. Lisäksi Uusivirralla on tuohon maaottelutaukoon kestävä try-out, mutta näillä esityksillä tuon loppukauden pestin julkistuksessa ei pitäisi olla epäselvyyksiä. Vuotin lainasopimus taisi kestää toistaiseksi.
 

Kolaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
PPS, Hokki
Kävikö niin, että Tuton Tuohilampi ajeli entisen joukkuekaverinsa Seppelinin telakalle ja selvisi ilman pelikieltoa, kun Ika avautui pressissä kurinpidosta?
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Kävikö niin, että Tuton Tuohilampi ajeli entisen joukkuekaverinsa Seppelinin telakalle ja selvisi ilman pelikieltoa, kun Ika avautui pressissä kurinpidosta?
Kyllä siinä taisi juuri niin käydä. Paskempi homma mutta aina ei mee niin kuin pitäisi.
 
Hieno voitto taas kerran. Pelillisesti tämä ei mikään klassikko ollut, mutta 3 pistettä on se tärkein juttu.

Muutamia ranskalaisia:
+ Perhonen. Ei maaginen esitys, mutta on voittava maalivahti. Se riittää.
+ Näppi. Nyt hoksasin miksi Näppi paukutti viime kaudella A-junnuissa yli 40 kaappia. Rannari lähtee nimittäin todella terävästi. Olisi kyllä voinut iskeä siitä tyhjästä maalista sisään, mutta käy se syöttöpistekin.
+ Kalapudas. Taas Hokin parhaita. Rakentaa hyvin maalipaikkoja ketjukavereille, 1-0 maali siitä hyvä osoitus.
+ Sebok. Parantaa koko ajan. Haistelee hyvin maalipaikat, mutta tänään ei uponnut.
+ Humaloja. Tänään taisi hankkia Jukureille 3 jäähyä. Tekee juuri sitä työtä mikä on joukkueelle arvokasta. Voitti myös mukavasti aloituksia.

- Suoranta. Liigamieheksi varsin näkymätön. Voisi käyttää kokoaan vielä härskimmin hyväkseen. Valitsee nyt mielummin kulmassa pyörimisen kun voisi ajaa maalille.
- Kinnunen. Melkein sama kuin Suorannan kohdalla. Puolustaa hyvin mutta hyökkäyspäässä todella vaisua tekemistä.

Hokilla on nyt kolme toimivaa ketjukokonaisuutta. Kinnusen ketju ei tänään toiminut johtuen pitkälti Seppelinin loukkaantumisesta. Mielenkiintoista nähdä mihin Saarenpää istutetaan.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Kotona Lekistä ei ollut vastusta. Aika yksilökeskeistä oli Lekin peli, ehkä huononta viisikkopeliä vastustajista pitkään aikaan pelasivat. Suhteellisen helpolla pääsivät Hokin pelaajat maalipaikoille. Tänään sitten uudelleen Lekiä vastaan, mielenkiinnolla odotan, pystyykö Hokki pitämään tasonsa ja kykeneekö Leki parantamaan kotona. Jukuri pelasi eilen hyvin, vaikka pahimmat testit jäivät Lekiltä tekemättä, kavennusmaaliin ei voinut mitään. Jukuri sijoittautui hyvin maaliin ja ohjasi laukauksia varmasti kulmiin, Mietin peliä Jukurin peliä katsoessa, että Tolosen pahimmat ongelmat maalilla ovat mielestäni sijoittumisessa, esim maski laukauksissa. Tänään sitten mennään kolmella sentterillä, peliruuhka aloittaa joka syksyisen loukkaantumissuman. Käsittääkseni hyökkääjistä Saarenpää, Seppelin, Humaloja poissa loukkaantumisen takia. Mattila näkyy palaavan kokoonpanoon ja Seppälä poissa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mä jo vähän varovaisesti povailin Laukkaselle kenkää muutama viikko sitten 0-8 -kotiraiskauksen jälkeen. Tuo matsi ja siitä kirvonnut kritiikkikö on sitten joukkueen herättänyt? Vai muutaman täsmälainan onnistumiset ja sen tuoma itseluottamus? Niin tai näin, niin oma osansa on joka tapauksessa valmentajallakin, joten ainakin minä myönnän erehtyneeni arveluissani.

Nyt on menossa 8. peli tuon jälkeen ja tulossa yhtä mones voitto. Liekö jopa Hokin ennätyksiä rikkoutumassa positiivisemmissa kategoriossa? Näistä voitoista vieläpä seitsemän varsinaisella peliajalla - ja mitä olen pätkiä peleistä nähnyt, niin huomattavasti rennomman näköistä on ollut koko joukkueen pelaaminen.

Mutta mitäpä tiiviisti seuranneet sanovat, onko pelitavassakin nähty jonkinlainen muutos?
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Mutta mitäpä tiiviisti seuranneet sanovat, onko pelitavassakin nähty jonkinlainen muutos?


Hokki puolustaa nykyään maalin edustaa tarkemmin, aikaisemmin vastustajat päästettiin parhaille maalinteko paikoille pariin metriin ja puolustajat olivat näennäisesti kiinni vastustajissa. Maalin edus peli on parantunut aikaisemmasta, lisäksi viisikkona puolustetaan paremmin. Jännä sinänsä, että maalin tekokin on alkanut maistua puolustuspelin parannuttua. Laina maalivahdit ovat tarjonneet voittoja, koska helppoja ei enää ole mennyt.
 

Nixe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät,Hokki,SoJy
Varmaan se persraiskauskin herätti porukkaa, mutta mielestäni tolppien välistä lähti putki käyntiin. Perhonen kävi palauttamassa itseluottamuksen jengiin ja jätkät muisti, että ei tässä nii paskoja ollakkaan! Toki jokunen täsmähankita mm. Uusivirta on tuonut lisäarvoa porukkaan ollessaan todella hyvä puolustaja mestikseen.
Pelitapa näyttää sinällään näin katsojan silmään ihan samalta, joukkue vaan toteuttaa sitä ihan eri tasolla tällä hetkellä. Hokki on pelannut viime aikoina aivan jäätävän hyvää lätkää!
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Jaettu kärkitila tehdyissä maaleissa kertoo siitä että käsiä joukkueessa riittää. Maaleja on tullut hienosti. Toisaalta neljänneksi eniten päästettyjä kertoo siitä mikä on se ongelma ollut. Varsinkin kun viime peleissä on päästetty todella vähän.

Nopeaa peliä ja hienoa kiekonsiirtelyä mieheltä toiselle saa tämän kauden Hokki aikaan kyllä. Toivottavasti maalivahtiongelmaan saadaan pysyvämpi ratkaisu jossain vaiheessa loppukauden ajaksi.
 
Uusivirta siis jatkaa kuten pitääkin. Ollut tähän asti suorastaan loistava, hänen varaan on hyvä rakentaa paljon pelaava ykköspakkipari.

Jos Heikkisen Jakekin tuosta vielä kuntoutuisi, niin puolustusta voisi rakennella jotenkin näin:

Uusivirta - Mattila
Pälve - Heikkinen
Hyvärinen - Mäkelä
Saukko (+Määttä)

Kyllähän noista jo ihan kohtalaisen pakiston saa kasaan. Vielä kun Mattila oppisi puolustamaan niin hyvä siitä tulee. Hyökkäys kaipaa kovasti Kalapudasta, toivottavasti palaa vielä Kajaaniin.

Maalivahtitilanne on mielenkiintoisin. Lehtonen ei taida olla vielä pelikunnossa ja Tolosta ei kukaan selväjärkinen valmentaja istuta pidemmäksi aikaa maaliin. Perhostakaan tuskin voidaan roikottaa täällä pidempään kuin peli tai viikko kerrallaan. Onko siinä sitten pitkässä juoksussa järkeä, mene ja tiedä. Se kuitenkin lienee ilmeistä, että siirtoikkunan jälkeen Perhonen ei täällä pelaa. Tai jos pelaa niin silloin on Hokilla pullat hyvin uunissa. Seppänen sai seuran talousongelmien vuoksi potkut, mutta tuskin tänne palaa. Häkkisestä ei ole myöskään kuulunut mitään.

Asiasta leivänpaahtimeen, veikkaan että ensi viikko mennään joko Jukurilla tai Perhosella. Sen jälkeen toivoisi jo Lehtosen olevan pelikunnossa jotta saataisiin myös hänelle pelejä alle. Ei se alkukausi nyt mikään aivan täysi katastrofi ollut, mitä nyt muutama helpohko upposi. Olihan siellä seassa myös uskomattoman hienoja torjuntoja, joten ei sitä tiedä vaikka homma lähtisi pelittämään kun puolustus on parantanut pelaamistaan. Ja tuskin nuo viime kauden hyvät prosentit Akatemiasta mitään tuuria olleet, joten itseluottamus kuntoon ja kiekkoja kiinni.

Toivottavasti myös Hokki-palstan kokeneemmat kirjoittelijat aktivoituisivat pikkuhiljaa niin ei menisi aivan yksinpuheluksi.

E. Mikähän mahtaa olla Korkiakosken tilanne? Ei ole vieläkään pelannut ainuttakaan peliä tällä kaudella. Onkohan jo joukkueharjoituksissa mukana?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös