Kaikkien aikojen flopit

  • 292 496
  • 597

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Toisena hyvänä esimerkkinä Eric Perrin joka jäi Jokereissa kuuteen peliin tehoilla 1+1=2

Tuolloin Perrin ei ollut jalkavamman takia lähelläkään huippukuntoa. Kyseessä ei nyt varsinaisesti ollut mikään ongelma sopeutumisen tai viihtyvyyden kanssa, Perrinin tyylinen kaveri ei vain joukkuetta voi auttaa yksijalkaisena. Ässiin kesken kauden siirryttyä mies alkoi saada itseään kuntoon, mutta oikeastaan vasta Jypissä mies nousi suurempaan tietoisuuteen. "Välikausi" Kerhossa meni ihan hyvin, mutta kovemmat tekijät (Vujtek, Miettinen, Somervuori, jne.) veivät sekä huomion että peliajan.

Tuli tuossa myös muisteltua hiukan lisää. HIFK:n leirissä voitaneen Matias Loppi nostaa listoille. Oma kasvatti palasi seuraan, edellisen kautena 55 matsiin 58 pistettä ja sitä edellisellä 41 pistettä 56 ottelussa. Molemmilla kausilla voitti Pelsujen pistepörssin, jälkimmäisellä jopa kirkkaasti. Niin vain sitten homma meni vituiksi ja kauden puolenvälin tietämillä tie vei Saksaan.

Tavallaan tekisi mieli nostaa myös Yves Racine listoille. OK, mies pelasi hyvän kauden ja oli meidän parhaita pakkeja, mutta se hype... Ei kyllä heti tule mieleen yhtä paljon vatvottua hankintaa. Ennakkohypen perusteella miehen piti olla vähintään liigan paras pakki, ellei jopa Euroopan. Lehdistötilaisuus sai muistaakseni enemmän julkisuutta kuin yksikään tilaisuus aiemmin, hallin seinillä Yves mainittiin jatkuvasti ja Harkimo oli aivan myyty. Hyvä pelaaja oli kyseessä, mutta ei vastannut mediassa asettuja odotuksia läheskään. Toki samaan hengenvetoon pitää mainita, ettei kukaan olisi.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Mikäli hyökkäys kärsii loukkaantumisista, on vitosketju valmiina taistoon:

Pavel Vostrak - Peter White - Matt Hussey

Oliko White liian hyvä pukukoppipelaaja, vai miksi on joutunut tyytymään vitosketjun paikkaan? Aivan uskomattoman paska pelaaja oli kyseessä. Tosin osasi oikeasti aloittaa huikean hyvin, joten tuolla verukkeella voin hyväksyä sijoittamisen vitosketjuun. Aivan huikeaa on muuten sekin, että Cipruss pääsi kokeilemaan sekä Jokereihin että Hifkiin. Oksennus tulee jo, kun näkee äijän aivan helvetin ruman ja ärsyttävän naaman. Mua oikeasti vitutti kyseinen pelaaja Hifkissä jo pelkästään sen lärvin takia. Lähimainkaan yhtä oksettavaa olisi ollut se turkulainen Marko takatukkineen viilettämässä punaisissa. Muitakin syitä toki alkoi löytyä jo pian kauden alkamisen jälkeen.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Otetaan tähän ketjuun vielä pari valmentajaa pk-seudulta, tosin voi olla, että nämä on jo mainittukin, mutta ainakaan ihan uusimmissa viesteissä ollut.

Tietysti moneja floppeja on silläkin puolella nähty, mutta...

Pietilä ja Suhonen Jokereissa - en halua olla jälkiviisas, mutta molempien kohdalla tiesi, että homma ei tule toimimaan ja molempien potkut oli pelkästään hyvä asia Jokeri-fanille.

Ted Sator Blues ja Bob Francis HIFK - molemmat tulivat kovilla NHL-statuksilla ja varsinkin jälkimmäisellä oli kyllä hyviä näyttöjä. Satorin rooli jäi todella epäselväksi ainakin minulle, oliko ensin jonkinlainen konsultti tai kakkosvalmentaja. Sitten yritti vähän aikaa vastuuvalmentajana, mutta siirrettiin syrjään. En tiedä voiko puhua ihan flopista, mutta ei tuo kovin onnistuneelta vaikuta.

Francisin kohdalla meni moni asia pieleen, mutta sen verran täytyy selitellä ja puolustaa IFK:n hankintapolitiikka, että mies oli tuolloin pahasti alkoholisoitunut, en tiedä mikä tilanne on nyt.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Arsenal, KuPS, Kalikka, BVB ja Eagles
Dimitri Filimonov, ei saatana. Oli kyllä aikanaan kyllä yksi uskomattomista kavereista KalPassa. Sanat: iso ja kankea pitivät kyllä kutinsa tämän herran osalta.

Joskus liikkui huhua, että Junno ulosti kaverin seurasta aika härskillä tavalla. Kuten muistetaan, että Filimonov kärysi auton ratista Kuopiossa ja seura ilmoitti purkaneensa sopimuksen kyseisen taphtuman perusteella (toki aiheesta). Huhujen mukaan Junno hoiteli poliisit paikalle puhallattumaan juotettuaan ensin Filimonoville hieman miestä väkevämpää...Tiedä sitten tarinan paikkansa pitävyydestä, mutta respektit Junnolle ilman muuta jos näin kävi.

Entäpä Marek Jass. Kaveri kävi KalPassa pelailemassa 4 peliä 0+0 tehoin surullisen kuuluisella 1998-1999 kaudella. Muistaako kukaan kyseistä kaveria tuolta kaudelta? Sen jälkeen Marek löysi itsensä JokiPojista.
 
Viimeksi muokattu:
Peter White. Kaverista odotettiin suurin piirtein kultakypärää ja suurta messiasta. Kentällä tämä eläkeläinen oli kuitenkin yksi liigan hitaimmista pelaajista ja muiltakin avuiltaan korkeintaan keskitasoa. Käytännössä koko kausi isossa roolissa ilman tulosta, mitä nyt joku (Pena?) taisi mainita miehen olevan pidetty pukukoppipelaaja. Tosin eipä se pukukoppipelaajan status paljon auta, jos kolmosketjun tehojen lisäksi palkka ja rooli ovat ykkössentterille mitoitettuja.

Tuolla 2005-06 kaudella IFK:ssa pelasi toki muitakin maininnan arvoisia pelimiehiä kuten Mark Murphy, Brad Parsons, Jonathan Zion, Ladislav Benysek, Peter Freiberg ja Sebastien Centomo. Lista on itseasiassa niin surkea että siihen verrattuna samalla kaudella joukkueessa pelanneista mm. Jokereihin päästetty Tom Askey sekä Robert Schnabel vaikuttavat vähintäänkin onnistuneilta hankinnoilta.

Voi vain miettiä mikä tulos olisi ollut paremmilla ulkomaalaisvahvistuksilla kun samalla kaudella joukkue oli runkosarjan kakkonen ja välierissä (putosi HPK:lle 2-3 otteluvoitoin)..
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Totta, Ei Miller mikään floppi ollut siinä mielessä että odotusarvot olivat mitä olivat. Piros oli enemmän floppi, mutta jotenkin tuossa kaverissa haisi jo saatanan kauas että ei tule onnistumaan.

Toisaalta molemmat kaverit "myytiin" faneille uusina ykkösenttereinä ja Piros vieläpä kalleimpana ulkomaalaisena koskaan joten sikäli floppipuheille on jotakin katetta. Ei floppaaminen aina liity siihen millainen pelaaja oikeasti on. Jos taas lähihistoriasta poimitaan joku muu esimerkki, niin kyllähän Rob Hiseyn paluu Ässiin kaudelle 07-08 oli hälyyn nähden melkoinen floppi. Samaan sarjaan voisi periaatteessa liittää myös Matt Nickersonin paluun samalla kaudella, toisaalta siinä puhutaan jo odotuksista joita kukaan ei olisi pystynyt täyttämään. Eikä se Matti nyt silloin sentään aivan paska ollut. Mutta kokonaisuutena lähihistoriaa katsoessa taitaa juhlakausi 2007-2008 olla kaikkine lieveilmiöineen se kaikista karmein floppi.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Ilmeisesti JYPistä ei ole mainittu vielä Stefan Örnskogia, jota ainakin Keskisuomalainen nimitti tuolloin JYPin kaikkien aikojen kalleimmaksi hankinnaksi. Pelasi JYPissä 90-luvun loppuvuosina pari kautta. Kova kohu ja kovat meriitit (olympiavoittaja, Ruotsin mestari), mutta JYPissä touhu meni puihin ennen kaikkea loukkaantumisten vuoksi. Ei vikaa siis miehessä itsessään asenteen tms. osalta, mutta floppi mikä floppi odotuksiin nähden.

JYPille nostettava hattua ettei ole ainakaan liigan pahimpia toheloja värväysonnistumisten osalta. Toki kun napeilla pelaa, ei juuri voi tehdä isoja tunarointejakaan.
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Ilmeisesti JYPistä ei ole mainittu vielä Stefan Örnskogia, jota ainakin Keskisuomalainen nimitti tuolloin JYPin kaikkien aikojen kalleimmaksi hankinnaksi. Pelasi JYPissä 90-luvun loppuvuosina pari kautta. Kova kohu ja kovat meriitit (olympiavoittaja, Ruotsin mestari), mutta JYPissä touhu meni puihin ennen kaikkea loukkaantumisten vuoksi. Ei vikaa siis miehessä itsessään asenteen tms. osalta, mutta floppi mikä floppi odotuksiin nähden.
Örnskogin kanssa samaan aikaan Ruotsista rantautui Robert Nordberg joka oli täysi floppi. Örnskogista odotettiin ehkä hieman liikoja koska ei pelaajatyypiltään ollut mikään ykkösen pisteitä takova sentteri. JYPin ruotsalaishankinnat epäonnistuivat legendaarisen Berndtsson-Sjögren-Larsson kentän jälkeen täydellisesti. Samoihin aikoihin Örnskogin ja Nordbergin kanssa Jyväskylään saapui David Ytfeldt ja jo aiemmin mainittu Calle Steen joka tosin tuolloin oli vielä pelkkä junnu jolta ei paljon mitään odotettukaan.

Justin Dubermania ei muuten ole vielä tässä ketjussa mainittu.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Tapparan ykkösfloppi taitaa olla aika pitkään eräs Tomas Chlubna.
Pakeista ykköspaikkaa taitaa pitää Matthieu Descoteuax Eliteprospects.com - Matthieu Descoteaux joka hankittiin ykköpakiks. Pelas kaikki 6 peliä kiikaritehoilla.

Maalivahdeissa Tappara on onnistunut tuolla saralla. Scott Bailey, Alfie Michaud ovat helmiä siinä laatikossa. Andrew Raycroft floppas tapparassa myös.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Pubi teki kuitenkin 24 peliin 22 pinnaa, mutta olihan se Pubin tasoiselle huono tulos. Mutta en puhuisi missäännimessä ihan totaali flopista.

Floppi on ehkä huono termi, mutta totaali pettymys Calounin kausi tuolloin oli, vaikka tilastot "ihan ok:lta" ehkä jälkeenpäin näyttävätkin. Toki odotuksetkin olivat huimat, mutta kahden täysdominointi kauden jälkeen pääasiassa ihan perusteltuja. Muistan elävästi miten isoa hype oli, kun mies saatiinkin yllättäen takaisin Columbuksesta ja toisaalta sen miten miten valtava pettymys oli, kun hommat kaukalossa ja kulisseissa eivät toimineet ollenkaan niin kuin toivottiin.

Calounin erottaa näistä muista flopeista ja pettymyksistä se, että oli jo näyttänyt taitonsa ja toisaalta pystyi (osin) tekemään come backin tuon heikomman jakson jälkeen. Hienoimpia liigapelaajia kautta aikojen joka tapauksessa.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Mitähän tässä oikein tapahtui Espoon suunnalla? Siirto Hämeenlinnaan ja poppariosastolta muutamassa kuukaudessa maajoukkueleirille?

Laaksohan joutui jo tuolla hyvällä kaudellaan Petun koirankoppiin, kun puolustuspeli ei oikein maistunut. Sen jälkeen pääsi pelaamaan harvoin ja vielä harvemmin itselleen sopivassa roolissa, eli kahdessa ekassa parissa sekä ylivoimassa. Niissä harvoissa paikoissa, kun pääsi tuohon rooliin, näytöt olivat kovin vähissä. Tietenkin ihan ymmärrettävistä syistä. Loppua kohden uskon, että Aleksikin tiesi, että ura jatkuu jossain muualla ja sellainen apinanraivo yrittää antaa kovia näyttöjä Blues-paidassa katosi. Kyllä hänen potentiaali tiedettiin Espoossakin, mutta aina homma ei skulaa. Varmasti sekä seura, että pelaaja itse olivat tähän syyllisiä. Nyt Aleksin ura näyttää lähteneen uuteen nousuun ja hyvä niin. Pari kautta Kerhossa kovilla minuuteilla ja pääkaupunkiseudun kautta pohjois-amerikkaan/venäjälle...
 
Ilmeisesti JYPistä ei ole mainittu vielä Stefan Örnskogia, jota ainakin Keskisuomalainen nimitti tuolloin JYPin kaikkien aikojen kalleimmaksi hankinnaksi. Pelasi JYPissä 90-luvun loppuvuosina pari kautta. Kova kohu ja kovat meriitit (olympiavoittaja, Ruotsin mestari), mutta JYPissä touhu meni puihin ennen kaikkea loukkaantumisten vuoksi.

Muistin toki Önskogin mutten tätä laskisi flopiksi juuri loukkaantumisten sekä väärin asetettujen odotusten takia. On totta että tällä oli ihan vakuuttava meriittilista - joskin kukaan ei vain välittänyt katsoa taustoja sen pidemmälle. Kunhan vain tohistiin että Nykäskylään saadaan Ruotsin olympiavoittaja ja maajoukkuepelaaja, kyllä nyt kelpaa! Maajoukkueessa ja Elitserienissä nimittäin Örnskog oli hyvä joukkuepelaaja jonka ympärille rakentaa muu porukka, ei sen enempää. Örnskog oli pelannut HV:ssä suurinpiirtein 25 pisteen kausia (yhtä parempaa kautta lukuunottamatta). Maajoukkueessa tehot olivat per turnaus samoin varsin helposti yhden käden sormiin mahtuvia.

En onko mitään asiayhteyttä että kun ensimmäisellä kaudellaan JYP:ssä Örnskog pelasi 32 ottelua niin seura oli viimeinen play-off joukkue. Kun Örnskogin pelit toisella JYP-kaudella jäivät 17 kappaleeseen niin JYP oli kahdentoista joukkueen sarjassa kymmenes ja sekin vain kahden pisteen erolla toiseksi viimeiseen Ässiin.

Niin tai näin, Örnskogista ei olisi ollut kunnossakaan JYP:n profiilihahmoksi mutta tästä ei voi syyttää itse pelajaa. Vertauskuvana voisi sanoa että tuolloin JYP osti isolla rahalla komppikitaristin ja odotti tästä rock-tähteä.

Ruotsissa Örnskog on ilmeisen arvostettu koska HV jäädytti tämän numeron (#15) yhdessä Fredrik Stillmannin (#14) kanssa vuonna 2001. Tätä aiemmin HV:llä ei ollut yhtään käytöstä poistettua pelinumeroa.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Joskus liikkui huhua, että Junno ulosti kaverin seurasta aika härskillä tavalla. Kuten muistetaan, että Filimonov kärysi auton ratista Kuopiossa ja seura ilmoitti purkaneensa sopimuksen kyseisen taphtuman perusteella (toki aiheesta). Huhujen mukaan Junno hoiteli poliisit paikalle puhallattumaan juotettuaan ensin Filimonoville hieman miestä väkevämpää...Tiedä sitten tarinan paikkansa pitävyydestä, mutta respektit Junnolle ilman muuta jos näin kävi.

Kuulostaa kyllä aika uskomattomalta tarinalta, ja nimenomaan tarinalta. Mutta toisaalta jos joku tuollaisen kuprun täällä suomessa jollekin on tehnyt niin juuri Junno kuulostaa kyllä aika todennäköiseltä vaihtoehdolta.
 
Kuulostaa kyllä aika uskomattomalta tarinalta, ja nimenomaan tarinalta. Mutta toisaalta jos joku tuollaisen kuprun täällä suomessa jollekin on tehnyt niin juuri Junno kuulostaa kyllä aika todennäköiseltä vaihtoehdolta.

Tuo on tosiaankin vain tarina ilman totuuspohjaa. Minua vain ihmetyttää, että mistä ihmiset ovat saaneet Junno-kuvansa? Ei Junno ole mikään limanuljaska, mitä täällä annetaan ymmärtää. Lipeäkielinen myyntimieshän tuo, eikä sen kummempaa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Minua vain ihmetyttää, että mistä ihmiset ovat saaneet Junno-kuvansa? Ei Junno ole mikään limanuljaska, mitä täällä annetaan ymmärtää. Lipeäkielinen myyntimieshän tuo, eikä sen kummempaa.

Ainakin tuo Filimonov-keissi oli ihan suoraan, ilman mitään kiertoilmauksia tai vihjailua, Veikkaajan parin vuoden takaisessa SM-liigaennakossa. Samassa jutussa muitakin Junnon "suorituksia" vuosien varrelta... joten varmaan vastaavien lehtijuttujen perusteelta ihmiset ovat mielikuvansa muodostaneet.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Ainakin tuo Filimonov-keissi oli ihan suoraan, ilman mitään kiertoilmauksia tai vihjailua, Veikkaajan parin vuoden takaisessa SM-liigaennakossa. Samassa jutussa muitakin Junnon "suorituksia" vuosien varrelta... joten varmaan vastaavien lehtijuttujen perusteelta ihmiset ovat mielikuvansa muodostaneet.

Näinpä. Ja kun nämä skeemat ovat muokkautuneet ihmisten mieleen, niin ei niitä kovin helpolla saa muokattua ellei tule julkisuuteen täysin päinvastaista tietoa Junnosta.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kerran olen tavannut Junnon henkilökohtaisestikin ja minulle tulee vaan tuosta herrasta sellainen olo että kaikki mitä tuo mies suustaan ulos päästää on joko valetta tai ainakin vahvasti väritettyä että saa sen avulla myytyä jotain. Juuri sellainen lipeväkielinen myyntimies joka myy vaikka sielunsa jos siitä jollain tavalla uskoo hyötyvänsä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ainakin tuo Filimonov-keissi oli ihan suoraan, ilman mitään kiertoilmauksia tai vihjailua, Veikkaajan parin vuoden takaisessa SM-liigaennakossa. Samassa jutussa muitakin Junnon "suorituksia" vuosien varrelta... joten varmaan vastaavien lehtijuttujen perusteelta ihmiset ovat mielikuvansa muodostaneet.

Ja koska Junno ei tuosta mitään suurempaa numeroa tehnyt - ja Veikkaaja uskalsi sen julkaista - voi pitää lähes varmana, että juuri noin on käynyt.
 

demitra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pietilä ja Suhonen Jokereissa - en halua olla jälkiviisas, mutta molempien kohdalla tiesi, että homma ei tule toimimaan ja molempien potkut oli pelkästään hyvä asia Jokeri-fanille.

Tämä Pietilä kaudella 1997-98 on tietysti loppuun kaluttu aihe, mutta flopiksi miestä ei voi mitenkään kutsua. Jokerit aloitti kauden kahdella tappiolla ja kolmanteen otteluun tuli vastaan HPK Areenalle. No, kaikkihan arvaa, miten siinä kävi ja tästä alkoi Jokerien seitsemän ottelun voittoputki ja oltiin liigan kärkipaikalla. Sitten muutama huonompi peli, joista viimeiseksi jäi tappio Jyväskylässä 6-0. Ellen aivan väärin muista, niin Pietilän saadessa kenkää Jokerien saldo oli 8-1-4 ja liigassa oltiin kolmantena. Tuo tahti olisi hyvinkin voinut riittää runkosarjan voittoon, mutta Hjallis ei sitä vauhtisokeudessaan ymmärtänyt.

Vaikka naapurin tuon kauden joukkue on liigan legendaarisin, niin kuka tietää, mihin Jokerit olisi tuona kautena yltänyt, jos Pietilä olisi saanut jatkaa kauden loppuun. Tuloksena oli kuitenkin kaikkine valmentaja- ja pelaajasekoiluineen pronssia ja kyllä tuolla kokoonpanolla oltaisiin voitu mennä myös päätyyn asti:

Jokerit.com - Pistepörssit vuosittain
 
Ainakin tuo Filimonov-keissi oli ihan suoraan, ilman mitään kiertoilmauksia tai vihjailua, Veikkaajan parin vuoden takaisessa SM-liigaennakossa. Samassa jutussa muitakin Junnon "suorituksia" vuosien varrelta... joten varmaan vastaavien lehtijuttujen perusteelta ihmiset ovat mielikuvansa muodostaneet.

No sepä kyllä. Vaikka siinäkin jutussa oli asiavirhe toisensa jälkeen, niin kyllähän nuo ihmisten mieliin jää totuutena.

Kerran olen tavannut Junnon henkilökohtaisestikin ja minulle tulee vaan tuosta herrasta sellainen olo että kaikki mitä tuo mies suustaan ulos päästää on joko valetta tai ainakin vahvasti väritettyä että saa sen avulla myytyä jotain. Juuri sellainen lipeväkielinen myyntimies joka myy vaikka sielunsa jos siitä jollain tavalla uskoo hyötyvänsä.

Itsekin olen tavannut ja jutustellut muutaman kerran, eikä mies vaikuta sen suuremmalta valepukilta kuin muutkaan. Myyntimieheltä kylläkin ja osaa kertoa tarinoita. Osaa kertoa nolojakin tapauksia itsestään ja epäonnistumisia. Ei hauku eikä henkilöitä epäonnistujia. Pelaajat ovat käsittääkseni oikein tyytyväisiä tapaan, jolla seura Junnon johdolla hoitavat heidän tarpeitaan. Oli tarpeena sitten asuinpaikka tai stereot.

Ei minua sinänsä haittaa, että ihmiset eivät Junnosta pidä. Ihmetyttää vain antikristuksen leima.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Lukko on tässä listassa aivan kärkipäätä koska onnistuivat hankkimaan pelaajan nimeltä Allan Globensky 70-luvun loppupuolella. Kyseessä taisi olla Lukon ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus koskaan, ja arpa ei silloin ollut suosiollinen.

Jossain vaiheessa 80-lukua joku mainitsi, että tämä jätkä oli parempi koripallossa kuin jääkiekossa, mutta tiedä sitten oliko kyseessä vain jotain urbaanilegendaa. Lukon silloisesta toiminnasta tarinoita kuulleena voin kyllä uskoa, että roudattiin koripalloilija mukaan vaikka kiekkoilijaa oltiin hakemassa.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Lukko on tässä listassa aivan kärkipäätä koska onnistuivat hankkimaan pelaajan nimeltä Allan Globensky 70-luvun loppupuolella. Kyseessä taisi olla Lukon ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus koskaan, ja arpa ei silloin ollut suosiollinen.

Jossain vaiheessa 80-lukua joku mainitsi, että tämä jätkä oli parempi koripallossa kuin jääkiekossa, mutta tiedä sitten oliko kyseessä vain jotain urbaanilegendaa. Lukon silloisesta toiminnasta tarinoita kuulleena voin kyllä uskoa, että roudattiin koripalloilija mukaan vaikka kiekkoilijaa oltiin hakemassa.

Tuossa kaverin kuva Lewiston Evening Journal - Google News Archive Search

Ei ole Camilo Miettisen afro mitään tuon rinnalla.
 

Isorumailkeä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anonyymit kotikiusatut
Lukko on tässä listassa aivan kärkipäätä koska onnistuivat hankkimaan pelaajan nimeltä Allan Globensky 70-luvun loppupuolella. Kyseessä taisi olla Lukon ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus koskaan, ja arpa ei silloin ollut suosiollinen.

Jossain vaiheessa 80-lukua joku mainitsi, että tämä jätkä oli parempi koripallossa kuin jääkiekossa, mutta tiedä sitten oliko kyseessä vain jotain urbaanilegendaa. Lukon silloisesta toiminnasta tarinoita kuulleena voin kyllä uskoa, että roudattiin koripalloilija mukaan vaikka kiekkoilijaa oltiin hakemassa.
Lukko haki kahta kanadalaista puolustajaa saadakseen hieman kovuutta takalinjoilleen ja Globenskyn kanssa samassa kyydissä tuli Tom Serviss, joka sittemmin osoittautuikin sentteriksi, joten scouttaus on Lukossa ollut kunnossa jo vuosikymmeniä. Ilmeisesti Globensky hommattiin siksi, että syntymäpaikka on Montreal. Kaikkihan siellä pelaavat ja osaavat pelata jääkiekkoa.

Globenskystä kerrotaan sellaistakin urbaanilegendaa, että mies olisi ollut ennen jääkiekkoilijan uraansa mm. sparraamassa Alia kehässä. Esko Sahlstedt sanoi aikanaan, että Globensky oli todella lahjakas urheilija ja kaikissa lajeissa Lukon sen aikaisen joukkueen paras. Paitsi siinä, missä piti.

Muistaakseni jossakin Lukkoa käsittelevässä kirjassa (en muista, mikä se oli) sanottiin, että Raumalta Globensky siirtyi Australiaan pelaamaan koripalloa ammatikseen. Parhaiten Globensky jäi mieleen olemattomasta luistelutaidosta, mursunviiksistä (joilla olisi saavuttanut suuren menestyksen saksalaisissa opetuselokuvissa) ja siitä, että yritti kuristaa Arto Jokisen. Hieno mies.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös