Ilmoitukset

Nimimerkki Evil on kirjoittanut useamman aivan turhan viestin ja samalla syyllistynyt myös asiattomuuksiin ja provosointeihin. Näiden seikkojen vuoksi asiantuntijaraati päätyi passittamaan hänet viikon rauhoittumislomalle.

Sulje ilmoitus

Kaikki kunnossa IFK:n organisaatiossa?

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana Jake74, 16.05.2005 klo 15.47.

 1. Jake74 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Ajattelin nostaa kissan pöydälle ja avata aiheesta oman ketjun, koska tästä aiheesta on niin paljon keskustelua muissa ketjuissa. Eli toivoisin tänne rakentavia kommentteja ja näkemyksiä aiheesta sekä puolesta että vastaan. Alkuun esitän lyhyen alustuksen ja palautan mieliin IFK:n menestyksen/menestyksettömyyden edellisinä vuosista:

  Viimeisen 15 vuoden aikana IFK:n menestys on ollut hyvin laihaa pois lukien ajanjakson, jolloin Jarmo Kekäläinen toimi organisaation urheilutoimenjohtajana hankkien joukkueeseen pelaajat ja valmentajat. Koko 90-luvun alun joukkuetta kävi luotsaamassa jos jonkinlaista ”valmentajaa” ja sijoitukset olivat sen mukaisia. Tosin pelaajamateriaalikaan ei ollut kummoinen siihen aikaan. Poikkeuksena taisi olla kausi 94-95, jolloin Kapaset tulivat perheen voimin vahvistamaan IFK:ta, mutta tyly oli loppu tuonakin kautena, kun Ässät tiputti IFK:n pudotuspeleissä heti kättelyssä. Myöskään IFK:n näköisestä, kovasta pelityylistä ei ollut tietoakaan tuona aikana.

  Hommaan saatiin tekemisen meininkiä, kun Moberg palkkasi Jarmo Kekäläisen seuran urheilutoimenjohtajaksi. Ensimmäinen kausi meni Kekäläiselläkin opetellessa, mutta kahtena seuraavana kautena tuli jo tulosta mestaruuskullan ja hopean muodossa. Kekäläinen siirtyi tämän jälkeen rapakon taakse suurempiin ympyröihin, ja IFK:ssa palattiin vanhaan aikaan.

  Frank Moberg siirtyi eläkkeelle TJ:n toimesta vuonna 2001 ja Pentti Matikainen astui Mobergin saappaisiin. Matikaisen työssä on näkynyt selvää kehittymistä alun sekoilujen jälkeen joka vuosi, ja viime kaudeksi hän kokosi uskomattoman tasokkaan joukkueen. Jossain onnistuttiin kuitenkin taas sähläämään ja ”varma” mestaruus haihtui savuna ilmaan alkumetreillä. Ns. varmat ammattilaiset pettivät pahemman kerran ja edelliskauden pronssivalmentaja Hannu Aravirta sai lähteä kesken pudotuspelien.

  Hieman outoa oli myös ilmoittaa kauden aikana Aravirran sopimuksen loppumisesta, kun myöhemmin kävi ilmi, ettei hänelle oltu vielä valittu seuraajaa. Myös pelaajamarkkinoilla oltiin jälleen kerran myöhässä, vaikka oli jo aikasemmin tiedossa, etteivät joukkueen ykköskentän pelaajat, Kuhta, Pärssinen ja Söderholm, jatka seurassa ensi kaudella. Hieman helpotusta toi ajatus, että joukkueen tulevan päävalmentajan, Dave Kingin, mukana tulisi suurin osa ykköskentän pelaajista.

  Jälleen tapahtui jotain käsittämätöntä, kun King ei kunnioittanutkaan IFK:n kanssa tekemää sopimusta vaan päättikin lähteä valmentamaan Venäjälle. Oliko tämä taas vaan huonoa tuuria IFK:n osalta vai miten tämä oli mahdollista?

  Mitkä ja ketkä ovat syynä IFK:n kehnoon menestykseen ja uskomattomiin sekoiluihin viimeisen 15 vuoden aikana? Menestymättömyys ennen Kekäläistä johtui varmaan pitkälti huonoista pelaaja- ja valmentajahankinnoista. Frank Moberghan vastasi sinä aikana tästä toimesta samoin kuin pari vuotta Kekäläisen jälkeenkin, jolloin menestys vältteli taas IFK:ta. Oliko tuolloin syy loppu kädessä Mobergin? Viimeiset neljä vuotta Matikainen on hoitanut tämän tehtävän. Kuten sanoin, Matikaisen käyrä on ollut nouseva ja viime kaudeksi hän kokosi todella kovan ryhmän, jossa ei pitänyt olla heikkoa lenkkiä. Monet ovat vierittäneet syyn Aravirran niskaan, mutta tähän en voi täysin uskoa. Kyllä maajoukkueen monivuotisella valmentajalla on sen verran auktoriteettia, ettei sen pitäisi siitä olla kiinni. Oliko se sitten täydellisesti flopanneen maalivahdin vika? Ja miten noin kokenut ja loistava maalivahti voi ylipäätään flopata tällaisella hetkellä?

  Mikä ihmeen kirous tätä seuraa vaivaa? Ovatko nämä jatkuvat ongelmat vain todella huonoa tuuria vai onko syyt jossain paljon syvemmällä, niin kuin joissain viesteissä on annettu ymmärtää? Olisiko IFK:n organisaatiossakin aika tehdä samanlainen perinpohjainen tuuletus kuin Bluesissa on tehty? Hakea nuorta ja ammattitaitoista verta organisaatioon, niin että saataisiin tämä seura sille kuuluvalle paikalle Suomen jääkiekossa.

  Lopuksi haluan vielä todeta, että IFK:lla on sellaiset resurssit (mm. fanit, sponsorit, brändi) käytettävänä, että sen pitäisi taistella joka vuosi tasapaisesti Jokerien, Kärppien ja TPS:n kanssa mestaruudesta. Jokerit on ollut jo monta vuotta edellä ja Kärpätkin tulivat muutamassa vuodessa rinnalle ja menivät hetkessä kirkkaasti ohi. Onko jotain pahasti pielessä IFK:n organisaatiossa?
   
 2. Balderis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk + Edmonton Oilers
  Loistava kirjoitus Jake! Sanasta sanaan olen miettinyt samaa. Onko meillä varaa ilkkua ( syytän myös itseäni ) esim Bluesille heidän jatkuvista valmentajanvaihdoksistaan kun meilläkin ovat ovet käyneet lähes jatkuvalla syötöllä. Herää kysymys haluaako kukaan edes meille enää valmentamaan? Ei työrauhaa, ei mahdollisuuksia pitkäjänteiseen valmennustyöhön tyyliin Tappara ja Rautakorpi/Makkonen. En lähtisi yksistään Penaa syyttämään minäkään. Moberg/Heino kun ovat takapiruina niin kaikki paska on mahdollista. Herrathan elävät vielä 70-luvulla. Tuleva kausi näyttää kaikkea muuta kuin hyvältä jos vain riisuu punaiset lasit nokaltaan niin näkee ettei tulevalla kaudella taaskaan pystytä haastamaan tosissaan Kärppiä, Tepsiä tai Jokereita. Milloin esim olemme olleet kaksi kautta peräkkäin "stadin ykkösiä"? Tulevalla kaudella Blueskin pyyhkäisee ohitsemme ainakin joksikin aikaa.

  No, tulipahan päästettyä höyryjä ulos! God bless you all
   
 3. pXi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK, EPS
  Lainaus:
  Muistaakseni homma meni niin, että IFK:n piti tammikuun loppuun mennessä päättää optiostaan Aravirtaan kaudelle 05-06. Ja tammikuun lopussa se päätös tuli. Ei tässä mun mielestä ollut mitään outoa (myös Jokerit ilmoitti kesken kauden, ettei Jortikka jatka, ja silti jengi meni finaaliin).
  Seuraajaa ei oltu päätetty, mutta niin kuin Arallekin kerrottiin, uusi projekti oli alkamassa. Tämän jälkeen kuvioissa alkoivat kummitella nimet Lener, Fleming sekä yksi vanhentunut aprillipila.
   
 4. Jermu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Voistko perustella miten OLTIIN/OLLAAN pelaajamarkkinoilla myöhässä? Onko joku pelaaja mennyt ohitse sen vuoksi, ettei oltu ajoissa liikenteessä? MM-kisat loppuivat eilen, AHL:n pudotuspelit ovat vielä käynnissä. On varsin selvää, ettei ainakaan tässä vaiheessa olla voitu julkaista kaikkia sopimuksia. Kukaanhan meistä ei tiedä, onko monta julkaisematonta sopimusta jo tehtynä.

  Ja jos HIFK:ssa hankitaan pelaaja, joka solmiikin sitten heinäkuussa NHL-sopimuksen, on täällä taas itkijäosasto ruikuttamassa, kuinka faneja on kusetettu (vrt. case Santala). Miten tahansa asia tehdäänkin, se on joidenkin mielestä aivan väärin.

  HIFK ei edelleenkään tiedottanut sitä, ettei Aravirran kanssa käytetä optiota. Aravirta ilmoitti asiasta pelaajille, ja tottakai tieto leviää julkisuuteen. Sitä en voi ymmärtää, miten asiaan vaikuttaa se oliko IFK:lla uutta valmentajasopimusta valmiina.

  Ja voi ziisas jos jotenkin saadaan Kingin sopimusrikkomus vielä Penan/HIFK:n syyksi, niin sitten ollaan jo sellaisessa keskustelussa johon en halua todellakaan osallistua. Pieni raja jo siihen kritiikkiinkin (josta osa on toki perusteltua, mutta nämä "seuraava kausi on välikausi, se ollaan hävitty jo" -fanit saavat puolestani vapaasti poistua Ilmalan tai Espoon suuntaan).
   
 5. Jake74 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Re: Re: Kaikki kunnossa IFK:n organisaatiossa?

  Lainaus:
  Näinhän se meni, mutta yllättävän pitkään valmentajan valinnassa meni. Kuitenkin uusia pelaajia hankittaessa seuraavan kauden valmentajan nimi olisi hyvä olla tiedossa. Luulisin. Toki IFK:lla on varmaan ollut potentiaaliset ehdokkaat (Lener, Fleming ja King) tiedossa jo tammikuussa, joita he ovat voineet esitellä tuleville pelaajahankinnoille.

  Toivottavasti ei olla pelaajamarkkinoilla myöhässä. Hieman toki pelottaa, koska Kingin mukana/skouttaamana piti tulla ne ensi kauden vahvistukset. Nyt ei ole Kingiä, eikä ehkä vahvistuksiakaan. Toivottavasti ei kuitenkaan näin.

  Jermulle vielä, etten syytä Kingin sopimusrikkomuksesta Matikaista/ketään muutakaan. Ihmettelen vain, että taas kävi näin juuri IFK:lle. Ehkä se on sitten vain huonoa tuuria.
   
 6. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Re: Re: Re: Kaikki kunnossa IFK:n organisaatiossa?

  Lainaus:
  Huonoa tuuri tai ei, mutta nämä oharit kohdistuvat SM-liigaan ja eurooppalaiseen jääkiekkoon muutenkin. Ne kertovat ennen kaikkea siitä, että SM-liigalla ja eurooppalaisella kiekolla ja sitä kautta IIHF:llä ei ole mitään todellista vaikutusvaltaa, jos kyseessä on asia, joka liittyy tavalla tai toisella kahden suuren intressiin. Nämä suurethan ovat NHL/Pohjois-Amerikka ja Superliiga/Venäjä. Pohjois-Amerikka on vielä paljon vahvemmilla kuin Venäjä, sillä Pohjois-Amerikan markkinoilla on niin paljon enemmän rahaa ja ostovoimaa. Tosin Superliiga ajaa eroa koko ajan pienemmäksi.

  Jos katsotaan HIFK:nkin kokemia sopimusongelmia, niihin kaikkiin liittyy joko Pohjois-Amerikka tai Venäjä (mukaan lukien entinen Neuvostoliitto).

  Perusongelma ei siis ole huono tuuri tai Matikainen. Perusongelma on se, että kansainvälinen kiekkoliitto IIHF ja Suomen SM-liigan todellinen johtaja Kalervo Kummola ovat antaneet rahalle ja sopimuksien noudattamattomuudelle jatkuvasti periksi. Kannattaa huomata se, että toiseen suuntaan tällaista ei tapahdu. Ei edes pienissä asioissa. Jokainen muistaa Karalahden ja sen, että hän ei saanut pelilupaa Suomen joukkueessa World Cupiin.

  On kokonaan toinen asia, miksi SM-liiga, Kummola ja IIHF ovat joutuneet nielemään kaiken sen paskan, mitä aiemmin Pohjois-Amerikka ja nykyään myös Venäjä tarjoilevat. Onko kyse todellisesta pakosta vai siitä, että puikoissa on väärät miehet, siihen ei taida löytyä ainakaan täysin yksiselitteistä vastausta.

  Matikaisen ja HIFK:n kunniaksi sanon saman kuin ennenkin. On erittäin hyvä, että yritetään saada tunnettuja ja taitavia pelaajia Larionovista ja Maddenista alkaen. Valmentajista King on tunnettu, joten hänet voitaneen laskea ainakin jossain määrin mukaan.

  Tosin tämä asia taitaa vielä muuttua iloksi. Eräs joskus asioista perilläkin oleva taho virkkoi, että Matikaisella on jo uusi sopimus paljon paremman valmentajan kanssa. Saas nähdä.
   
 7. tohtori4 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pro Pena- leiri
  Mielenkiintoinen topic johon minäkin voisin jotakin kommentia laittaa....

  On kai siellä organisaatoin sisällä jokin pielessä, täytyy se myöntää. Mutta se mikä on niin siihen en osaa sanoa syytä. Meinaan se ongelma taitaa olla vähän joka puolella organisaatiossa. Osoitain varmaan ongelmaa on akselilla Moberg, sillä käsitääkseni vieläkin tämä vanha pieru vaikuttaa Penan ja koko Hifkin tekemisiin.

  Mutta se on varma, että jokin on organisaatoissa pielessä kun menestys on ollut suht koht laihaa varsinkin 2000-luvulla. Mutta ei tilanne ole niin paha mitä Bluesissa oli ennen tätä organisaatoin uudistusta.

  Silloin kun Pena tuli puikoihin 2001 niin kieltämättä alku oli aika häsläystä. Mutta on kokoajan parantanut ja parhaansa yritänyt varmasti.

  Eli ei tätä paska ämpäriä nyt kokonaan
  voi Penan päälle kaataa, on siellä organisaatioissa varmasti muutkin tyrineet.

  03-04 kausi ei mikään katastrofi ollut. Finaalipaikka oli meinaan lähellä ja pronnsi tuli sitten lopulta. Ihan puhtaat peperit sai ainakin minulta vaikka pientä sähläystä silloinkin oli. Erityisesti ulkomaalaisten kanssa, jolloin hankittiin ennen kauden alkua kaikki paikat täyteen ja sitten jouduttiin katsomossa aina vuorollaan pitämään jotakin ulkomaalaista.

  04-05 kaudella eli tämä juuri päättynyt kausi oli minusta vähän kaksijakoinen kausi. Viides sija tuolla pelaaja arsenaalilla oli aivan katastrofi kun noilla äijillä jotka joukkoeessa pelasi olisi pitänyt hankkia poika meille ja kirkaasti. Mutta mielestäni Pena ei niinkään tässä tyrinyt, enemmän Ara. Ei tietenkään ole reilua koko paska ämpäriä Aran päälle kaataa, mutta huomasi sen kyllä, että ei Ara hallinnut joukkoetta niin kuin pitäisi tuossa pleijari sarjassa Lukkoa vastaan. Pena hankki joukkoeeseen pelimiehet ja Aran tasoisen valmentajan pitäisi saada ne pelaamaan joukkoeena vaikka sitten väkisin. Mistä Pena olisi voinut tietää etteivät nämä tähdet pelaa joukkoeena pleijareissa? Varsinkin kuin runkosarjassa ihan hyvin pelasivat. Ja sitten kuin itse "Hillokuningas" astui penkin taakse niin ei siinä ajassa enään pysty Penakaan ihmeitä tehdä. Tuolla kai haettiin vain sitä, että joukkoe heräisi....eikä herännyt valitettavasti :(...

  Ja tämä King episodi on sitten luku konsanaan jossa on vain paljon huonoa tuuria. Tätä ei mitenkään saa vieritettyä sitten Penan viaksi. Pena palkasi tuon Ara-episodin jälkeen Dave Kingin vastuuvalmentajaksi, jonka edelleen uskon olevan ihan hyvä valmentaja. Sitten Kingin piti mennä scoutaus matkalle P-Amerikkaan AHL:n pudotuspeleihin ja hankkia meille pellimiehiä mutta sitten rikkoikin sopimusta ja solmi uuden sopimuksen MM:n kanssa. Ja sitä, että Penan palkkaama valmentaja loikkaa rahan pärässä Super ligaan niin mitä Pena tälle mahtaa....ei yhtikäs mitään.

  Nyt koko Hifkin joukkoeessa pakka on enemmän tai vähemmän ihan sekaisin ja näyttää ensi kausi pahalta. Mutta tälle ei koko HIFK organisaatio mahtanut yhtikäs mitään.

  Eli tämän sekavan ja turhan viestin tarkoitus on sanoa, että organisaatiossa on jotakin pielessä, mutta yksin tästä ei Penaa voi millään syyttää....
   
 8. #12 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Nämä tällaiset keskustelut pyörivät aina samojen teemojen ympärillä; resurssit ja urheilullinen (ja jos se on kunnossa, niin taloudellinen) menestys ja kritiikki on joka kerta, joka lajin ja lähes jokaisen joukkueen osalta samansuuntaista. Parempaan pitäisi pystyä. Parempaan kenen näkökulmasta - Gloryhunterin? Rivifanin (mikä se on?) Joukkueen osakkeenomistajien?

  Minusta tällaisissa tyypillisissä ja harvinaisen hedelmättömissä väännöissä usein unohtuu, että HIFK on paljon lätkän edustusjengiä suurempi juttu monestakin näkökulmasta.

  En malta olla toistamatta tätä vanhaa kliseistä vertausta: Jos laitat muutaman euron kiinni Episode III-elokuvaan etkä siitä kokonaisuutena pidä ([viisastelu]"olisi niiden pitänyt päästä parempaan lopputulokseen resursseista päätellen"[/viisastelu]) niin teilaathan samalla lailla Lucasfilmsin toimarin ja hallituksen?

  Fakta nyt kuitenkin on, että George "koukkupolvi" Lucas on pykännyt ihan kivan konseptin jonka ympärillä pyörii niin paljon fyrkkaa ja huomioarvoa, että se on ihan sama mitä yksi satunnainen elokuvankatsoja on mieltä. Se joka jotain saa aikaan, myös aikaansaannostaan valvokoon. Suotakoon tämä Georgelle ja myös HIFK:n koukkupolville. Jos joku haluaa tehdä asiat paremmin, niin siitä vaan. Hjallis ainakin yritti/yrittää, entä nämä JA:n valittajat?
   
 9. Kalkun rusakko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Varmasti näinkin, mutta kuinka kauan on mahdollista tehdä tappiota taloudellisesti sekä urheilullisesti. Ei joukkueen, joka on Helsingistä, pitäisi vuodesta toiseen pyöriä sijoille 5+muut. En pysty millään näkemään mitään puolusteltavaa tässä asiassa. Metsään on menty aivan liian monta kertaa viimeisten vuosien aikana. Parempaan pitää ehdottomasti pystyä urheilullisesti näillä resursseilla, siinä ei paljoa auta hurskastelut siitä mitä IFK oikeasti on ja merkitsee.

  Penan niskaan en paskaa kaataisi. Hänellä on ollut ehdottomasti nousujohteinen käyrä Ifkissä, saa nähdä kuinka pitkälle se riittää.
  Kyllä tilanne tällä hetkellä kuitenkin jonkun verran huolestuttava on; kaksi ensimmäistä ketjua puuttuu lähes kokonaan,päävalmentaja, sekä pari pakkia, joista toinen profiilipakki tsekeistä.
   
 10. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  Toi oli #12 aivan helvetin hyvä kirjoitus. Olen sanonut monta kertaa ennenkin: HIFK ei tee tuotettaan muutamalle kymmenelle ultrafanilleen. Kuulun itsekin tähän äärijoukkoon, silti ymmärrän HIFK Hockey Oy:tä. HIFK on jääkiekon edustusjoukkueen lisäksi iso junioriseura, siis kun puhutaan pelkästä jääkiekosta. Lisäksi emoseura tekee paljon muutakin ja jääkiekkopuoli on itse asiassa siirtymässä yhä enemmän erillisestä saarekkeesta emoseuran osaksi. Tämä merkitsee muutoksia myös kilpaurheilupuolelle ja uskoakseni nuo muutokset ovat positiivisia. Vierastyövoiman käyttö tulee vähenemään kaikilla sektoreilla ja siihen on kiekonkin taivuttava.

  Mutta HIFKin jääkiekkotoiminto vm. 2005? Miksi siellä ylipäätään kuunneltaisiin vähälukuista, mutta kritiikissään täysin ylitsevuotavaa joukkoa? Haluaisinpa nähdä joukkueen ja pelaajiston, johon kaikki olisivat täällä tyytyväisiä. Ja nyt puhun reaaliajasta, en besserwissermäisestä jälkikäteen oikeassa olemisesta. Kaikki rakastavat nyt 97/98 HIFKiä, vaikka itse muistan esimerkiksi syyskauden sekavana ja monenlaisia vitutuksia herättävänä. Lukko-tasurin jälkeen itkettiin Viidessä pennissä "Me on hävitty tää kausi" ihan niinkuin nykyäänkin. HIFKin jääkiekolla menee Suomen olosuhteisiin nähden hyvin, pidettiin siitä täällä tai ei. Katsojaluvut ovat olleet erinomaiset, eivätkä ne tule alas ensi kaudellakaan. Ei vaikka päällään seisoisi. Sponsorit ja yhteistyökumppanit ovat samoja vanhoja tuttuja, jotka pysyvät kelkassa edelleen. On niin helppo sanoa, että HIFK on totaalikriisissä, kun katsoo vain jääkiekon edustusjoukkuetta ja vain tätä hetkeä. Jos HIFK on niin kriisissä ja kaukana menestyksestä suhteessa panostukseen, niin kertokaa minulle, miksi katsojia on niin pajon? Se on epäsopiva elementti tähän kriisikokonaisuuteen. Viime kausi oli erikoinen, yritettiin Dream Team -joukkuetta. Ei onnistunut, mutta hyvä että yritettiin. Sen seurauksena tehdään taloudellinen tappio, joka ei tule horjuttamaan HIFK Hockeyn perustuksia kuitenkaan. Kyseessä oli hallittu riski ja kassanpohja ei vielä -valitettavaa joidenkin mielestä- näy. HIFK on kriisissä, kun sen katsojakeskiarvot siirtyvät pysyvästiBluesin lukemiin. Tämä ilman vittuilua Bluesille, otin esimerkin läheltä. Lyön vetoa, että ensi kaudellakaan näin ei tule käymään. HIFK on Suomi-kiekon ikuisuuselementti, aina mukana.

  HIFKin toimintojen katsominen liiketoimintanäkökulmasta on paljon kliinisempää kuin puhtaasti urheilullisesta näkökulmasta. En minäkään tietenkään ole urheilulliseen kuvioon tyytyväinen. Mutta konseptina ja -heh- brändinä HIFK on edelleen vahva. Lisäksi moni urheilumenestystä haikaileva unohtaa surutta sen, että sekin maksaa ja hyvä urheilullinen menestys ei todellakaan merkitse automattista hyvää taloudellista tulosta. HIFKin taloudellinen tulos 97/98 oli muistaakseni hanurista. Kovin monet urheiluseurat Suomessa lajissa kuin lajissa tekevät pahimmat dyykkauksensa hetkellisen menestyksen jälkeen. 90-luvun alun Kalpa? Pari-kolme kautta sitten kärjen tuntumassa viihtynyt Pelicans? Jokerien viimeisimmästä mestaruudesta on vain 3 kautta - Jokerikonsernin taloudellinen tilanne on suhteellisen synkkä tänään. Miksi kaikki tämä? Eivätkös nämä puut kasva aina taivaaseen saakka tämän kaavan mukaan: menestys > huipputulos > lisää menestystä > vielä parempaa tulosta....ja tätä seuraa 50 vuotta putkeen. Eiks juu?
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2005 klo 20.43
 11. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Se että miksi Hifkille sattuu aika paljon näitä tapauksia kuten King,Santala yms on tietysti se että Hifk ei kulje ns turvallisilla vesillä vaan hakee sitä suurta kalaa joka sitten useimmiten jää saamatta.
  Esimerkiksi Virmasella on se kanta nykyään että avainpelaajiksi hankitaan sellaisia pelaajia jotka eivät varmuudella lähde mihinkään kesken kauden.
  Ei välttämättä saada niin suurta kalaa mutta toisaalta joukkue on kasassa jo huhtikuussa ja valmentajalla joka on hankittu hyvissä ajoin on huomattavasti helpompi tehtävä edessään kun tietää kenen kanssa voi tehdä töitä tulevaisuudessa.

  Ehkä tästä narrien ja Hifkin viime aikojen välistä löytyisi se kultainen tie joka tuottaisi menestystäkin hieman nykyistä enemmän.

  Viime kaudella hankittiin kyllä näyttävia pelimiehiä enemmän mitä laki sallii mutta toisaalta oliko Hifk JOUKKUE ratkaisevilla hetkillä?

  Aika paljon Pentti luottaa tuuriin jos ajatellaan juuri tapauksia Santala,työsulku asiassa,Salmelainen ensi kaudella.
  Välillä toimii mutta useimmiten ei.
  En silti panisi pahakseni että uusia ajatuksia tulisi myös Hifkiin.
  Keklu oli tälläinen uusi hyvä henkäys Hifkissä ja joillekin ehkä oli vaikea nieltäväksi että mies Kuopiosta tulee ja panee asiat mallilleen.
  Pitkään puhuttiin siitä kuinka mestaruus kaudella tehtiin millin (markan) tappiot enkä edes tiedä tehtiinkö mutta pieniä ne tappiot ovat viime vuosina tehtyihin.
  98 joukkue oli kuitenkin ehkä liigahistorian paras joukkue.
   
 12. Apassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  HIFK osiossa on keskustelu käynyt sellaisella taajuudella kauden päätyttyä, että ei ole ollut vaikeuksia olla osallistumatta tähän sen kummemmin.

  Huolestuisin IFK:n tulevaisuudesta enemmän siinä vaiheessa, kun omilla entisillä pelaajilla ei olisi enää halukkuutta edustaa IFK:ta. Viime kausi osoitti, että halukkuutta löytyy edelleen. Tämä on sellainen voimavara, johon IFK voi nojata pitkään. Tässä tilanteessa IFK:lla on sellainen asema, jota on rakennettu koko IFK:n historian ajan. Sitä ei saavuteta muutamassa vuodessa tai edes vuosikymmenessä.

  Tulevasta kaudesta tulee vaikea. Siitä voi tulla juuri niin vaikea, kuin miten nimettömältä joukkue tällä hetkellä paperilla näyttää. Valmentajavaihdos sotki ja hidastutti IFK:n pelaajahankintojen etenemistä entisestään, mutta minun puolestani IFK voi lähteä kauteen vaikka näillä miehillä ja valmentajalla, jos ilme pysyy taistelevana. Esitys ei varmastikaan tulisi olemaan huonompi, kuin joillakin huomattavasti nimekkäimmillä IFK joukkueilla.

  Sellainenkin vaihtoehto on, että IFK:sta tulee ainakin hetkellisesti runkosarjasijoituksen perusteella pääkaupunkiseudun kolmosjoukkue, mutta siitä olen varma, että viimeistään vuoden päästä IFK tulee siirtomarkkinoillakin takaisin entistä suuremmalla ryminällä.
   
 13. Johannes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, jääkiekko.
  Viime kaudella minusta meillä oli parempi joukkue kuin kaudella 97/98 ja kiitän seuran johtoa yrityksestä tarjota meille loistavaa viihdettä ja voittaa mestaruus. Kysymys, mihin HIFK:n organisaatio romahti, kun kiekon pelaaminen kaukalossa ei lopulta onnistunut, sitä en ymmärrä ollenkaan.

  Organisaatio on kuin Star Warsin "voima". Välillä se tuntuu heikkenevän, välillä vahvistuu. Ei seuran jääkiekkotoiminnan osaaminen ole hävinnyt mihinkään ja HIFK saattaa yllättää meidät kaikki jo ensi kaudella pelaamalla voitokasta jääkiekkoa.

  Toisaalta täytyy myöntää, että kaikkein hauskimmat keskustelut erätauoilla ainakin meidän A6-porukassa käydään, kun HIFK:lla on todella kehno joukkue ja jengiin tehdään koko ajan toinen toistaan epätoivoisempia pelaajahankintoja. Tulee mieleen esim. legendaariset Jeff Scissons, Yorick Treille ja Frantisek Mrazek.

  Odotan siis innolla kautta 05/06, on se urheilupuolen menestykseltään millainen hyvänsä, kiitos HIFK jo etukäteen.

  HIFK on todella huono joukkue gloryhunterille. Itse olen jo tottunut tähän meininkiin, jolla joukkuettamme pyöritetään vuodesta toiseen. Meillähän on todellista fanikulttuuria, johon kuuluu mukana eläminen myötä- ja vastamäessä. En kuitenkaan ymmärrä miksi tosifanit eivät saisi olla aidosti huolissaan tämän hetkisestä tilanteesta HIFK:ssa.

  Kyllä meille pitää kuitenkin hommata ennen juhannusta hyvä valmentaja ja muutama nimimies ykköskentälliseen. Nyt ei hemmetti voida odotella elokuuta 17 nimeä rosterissa. Minä kuitenkin luotan, että kova työ on menossa kulisseissa ja muutaman viikon sisällä "ensi kausi pelastuu", kun ilmoitetaan valmentaja ja ne tarvittavat vahvistukset.
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2005 klo 23.30
 14. Isaksson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kai ne loppujen lopuksi aika mallilleen meni, kun mestaruus tuli, mutta ei se Keklunkaan aika nyt niin kauheasti poikennut nykyisestä. Ensin ulos play-offseista, kaikki ulkomaispelaajat vaihtoon yhden kauden jälkeen. Sitten teki valmentaja Kingit keskellä kesää ja pitkin seuraavaa kautta raahattiin ulkomaisvahvistuksia ihan Scissons & Treille tyyliin enemmän kuin lentokoneeseen kerralla mahtui. Ok, lopussa kiitos seisoi, mutta kyllä siihen mukaan mahtui ihan samanlaisia tapahtumia kuin nytkin ja isolla kädellä vielä kaiken lisäksi. Mutta aika kultaa muistot.

  Ai niin kyllä Pentti viime kaudella paremman ryhmän kasasi kuin Keklu mestaruuskaudella. Ara vaan sössi kaiken viimeisen päälle. MM-kisojen Suomen kaksi parasta pistemiestä, paras pakki ja päälle 2 maailmanmestaria ja All-Stars pelaajaa. Kyllä niillä olisi pitänyt voittaa ja vähintäänkin täysin naurettavia ovat itkut, että organisaatio jotenkin munasi viime kauden. Organisaatio hankki sellaisen rosterin, josta muut joukkueet näkivät vain unta. Vika löytyi muualta ja siksi vika pistettiin pois.
   
 15. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Lainaus:
  Ei ajan tarvitse kullata muistoja kun se kulta tuli silloin muutenkin.
  Eikä ne Keklun hankinnat kesken kauden kaikki mitään Treillejä olleet sillä esimerkiksi Jamie Baker ei vain tainnut olla muuten kunnossa mutta oli pelannut monta hyvää kautta puolustavana sentterinä San Josessa.
  Ja täytyy muistaa että kuka hankki aikanaan tuon "vian" joukkueeseen?
  Hifkin organisaatio hankki Aran kuten kaikki muutkin epäonnistuneet valmentajat viime vuosina.
  Kyllä organisaatio silloin on epäonnistunut jos sen tärkein lenkki eli valmennus ei toimi.
   
 16. Isaksson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Baker oli siis hyvä hankinta, mutta Madden huono. Organisaatio on paska, koska palkkasi Aran. Mutta sama organisaatio sen Keklunkin palkkasi- muistaakseni. Organisaatio on paska, koska King rikkoi sopimuksen, mutta Keklu on kunkku, vaikka Eaveskin rikkoi sopimuksen.
   
 17. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Isaksson

  En mielestäni sanonut että Baker oli hyvä hankinta mutta nimenä ihan eri tasoa kuin Treillet yms.

  Tässä onkin se ongelma että kun joskus ollaan saatu menestystä kuten Keklun aikana niin nyt sitten ajatellaan että kaikki menee hyvin eikä mitään virheitä ole tehty.

  Tässä muutamia epäkohtia mihin toivoisin parannusta.

  Miksi esimerkiksi mestaruusvuoden jälkeen ei ole onnistuttu kertaankaan valmentaja valinnoissa?

  Tai kun urheilutoimenjohtaja kokeilu onnistui erittäin hyvin niin miksi sitä ei jatkettu Kekäläisen jälkeen?

  Miksi Hifkissä ei ole ammattinsa osaavaa koulutettua maalivahtivalmentajaa?

  Ja lopuksi niin kyllä mulle Keklu on joukkueenkokoajana Kunkku.
  Hänen aikanaan tuli menestystä ja joukkue pelasi myös Hifkin näköistä kiekkoa.
  Ja vielä viime kaudellakin saatiin nauttia hänen löydöistään kun Marek,OJ ja Lydman pelasivat Hifkissä.
  Vastaavia pelaajia ei ole sen jälkeen Hifkiin löytynyt.
   
 18. Lalli68 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Keklun hankinnat

  Eikös Keklulle/organisaatiolle käynyt ekana kautenaan vähän kuin Penalle tänään tapauksessa King - ulkoinen rahan voima vei miehet mennessään. Voi olla että olen väärässä, mutta Bosman-päätös tuli voimaan juuri kun keklu oli ensimmäistä hifk-kokoonpanoaan kasaamassa, ja ainakin Molinia, Erikssonia ja Bissetiä isommat rosteriin suunnitteilla olleet kotimaiset kalat livahtivat muille vesille siirtokorvausten katoamisen myötä, joita sitten esim. em. henkilöt eivät oikein stuntanneet. Minulla on mielikuva, että tällaista Keklu jossain jälkikäteen kirjoitteli. Voin muistaa väärinkin. Mutta tällöin se, että ulkomaisista seurasiirroista perittävä siirtomaksu hävisi kokonaan ja helpotti pelaajien siirtymistä paremmille apajille, johti siihen että HIFK mallia Keklu I oli aikalailla huono. Ei silloin organisaatiossa ollut vika, vaan jopa samanlaista "haetaan isointa kalaa" -meininkiä oli ilmassa, joka sitten seuraavana vuonna konkretisoitui, kuin mitä Pena nyttemmin on noudattanut...?!?
   
 19. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Re: Isaksson

  Lainaus:
  Olihan teillä Kaarela, jota pidän edelleen yhtenä parhaimpana. Jotenkin teillä tuntuu olevan sama ongelma, kuin meillä aikoinaan. Paniikkinappulan painajalla on liian nopeat kädet ja jälki on sen näköistä.

  ps. ja pikkulinnut visertävät veikeitä valmentajasta. Tai toisaalta, meillä Wade teillä Sakke. Olisi siinä maakuntien miehillä hauskaa.
   
 20. JHag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
  Re: Isaksson

  Lainaus:
  Näissä on toimittu huonosti, ehdottomasti. Vaikkei sekään ole HIFKiä mihinkään kriisiin ajanut - viittaan katsojaluku/yht.kumppani -analyysiini.

  1. Yritettiin sieltä mistä aita on matalin. Märkäkorva Lehkonen voisi tsägällä onnistua ja olisi paljon halvempi kuin SW. Paha moka, Ika tuhosi paljon HIFKiä, kruununaan Eki Rajamäen ja Tuomo Ruudun sekä Luciano Borsaton & Oscar Ackerströmin ulostaminen. Myöhemmin on käytetty rahaakin, silti epäonnistuttu. Mutta sekin on suhteellista. Ara oli tänä keväänä kädetön tunari, mutta hän toi meille kaudella 03/04 menestyksen ohi Jokereiden sekä keskinäisissä, runkosarjassa että lopullisissa sijoituksissa ja sen päätteeksi vielä pronssin. Tämä ei ole millään mittarilla huono HIFK-kausi.

  2. Rahansäästöä haettiin eikä asia ole mielestäni edes kovin olennainen Suomen kokoisessa maassa. Henkilöt scouttaavat ja tekevät sopimuksia. On aivan sama onko joukkueen kokoamisesta vastaavan henkilön titteli tj, utj tai joukkueenjohtaja. Henkilön pitää olla hyvä, Keklu oli. Ei scouttaus muutu sen paremmaksi, jos Harri Rindell palkattaisiin kokopäivätoimiseksi utj:ksi ja vielä kovalla liksalla. Tj Matikainen kokosi vähintään yhtä kovan joukkueen kuin utj Kekäläinen aikoinaan.

  3. Pahin puute ehdottomasti. TPS on yli muiden tässä. HIFKin onneksi mv-taso ja mv-valmennuksen taso ei päätä huimaa muuallakaan. Siltikin tässä olisi hyvä paikka juurojen panostamiseen. Peruste: on aika mikä hyvänsä eli pelataan dream teamilla tai omilla junnuilla, on hyvälle maalivahdille AINA käyttöä. Erityisen hienoa olisi se, että mv olisi tämän lisäksi kotimainen ja jopa oma kasvatti.
   
 21. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  JHag

  Kiitos asiallisesta vastauksesta.
  Tuohon kohtaan 2 haluaisin sanoa sen että mielestäni toimitusjohtajalla ei ole scouttaamiseen aikaa tarpeeksi vaan sen takia pitäisi olla siihen oma henkilönsä.
  Mielestän se voisi tuoda jopa säästöä kun vikahankintoja tulisi vähemmän.
  Ja kaikella kunnioituksella Penan työtä ja hankintoja kohtaan niin hän ei ole pystynyt (ja johtuu mielestäni ainakin osittain ajan puutteesta) tekemään sellaisia löytöjä kuten nyt vaikkapa Keklu jotka olisivat hyviä kehittymässä olevia hyviä pelimiehiä mutta eivät tulisi niin kalliiksi kuin tälläiset vanhat starat tyyliin Pärssinen.
  Ja tuohon "Tj Matikainen kokosi vähintään yhtä kovan joukkueen kuin utj Kekäläinen aikoinaan" täytyy sanoa että kyllä se sitten maksoikin.
   
 22. dude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalevan Haukat
  Re: Re: Isaksson

  Lainaus:
  Jari Kaarela on erinomainen maalivahtivalmentaja maajoukkueeseen. Hyvä pitämään vireystilaa yllä ja ennenkaikkea erinomainen scouttaamaan vastustajan maalivahteja.

  Mikään maalivahtien kehittäjä tai pelityylin muokkaaja Kaarela ei ole. Kannattaa kysyä esim. Ari Ahoselta tai Niklas Bäckströmiltä.
   
 23. Jake74 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Aihe herättää selvästi keskustelua, mikä on hyvä asia, mutta tavallaan ikävää, että tästä aiheesta tarvitsee ylipäätään keskustella. Muutamille ’itkijöiden itkijöille’ haluaisin sen verran sanoa, että ei tässä mistään itkemisestä ole kyse, vaan rakentavan kritiikin, kommenttien ja näkymysten esiin tuomisesta. Muutamia kirjoituksia haluaisin vähän kommentoida:

  #12: Tottakai IFK:n kokoisen seuran pitäisi pystyä parempaan sekä taloudellisesti että urheilullisesti kaikkien seuraan liittyvien sidosryhmien (fanit, sponsorit, omistajat, seurajohto) näkökulmasta. Vai oletko sinä tyytyväinen IFK:n viimeisen 20 vuoden menestykseen? Eikä tässä tarvitse heti gloryhunteriksi haukkua, jos toivoo joukkueeltaan mestaruutta useimmin kuin joka 15. vuosi.

  JHag: Tottakai viime kaudella saavutettiin todella hyvä yleisöka., koska joukkuekin vilisi yleisöä kerääviä tähtiä. Ja tottahan se on, että IFK:n yleisömäärät ovat joka vuosi olleet suht korkeat, vaikka menestystä ei ole tullut, ja mielestäni siihen on osittain syynä juuri IFK:n menestyksettömyys. Ajatellaan vaikka TPS:ää ja Jokereita, joilla molemmilla on lähimenneisyydessä ns. dynastian ajat, milloin katsomot pullistelivat yleisöä. Lopulta gloryhunterit ja satunnaiset katsojat saivat makeaa mahan täydeltä ja katsomoihin jäivät vain ns. tosifanit. Luulen, että näin käy kohta Oulussakin, jossa nyt eletään sitä jääkiekkobuumia. Ja kyllähän Helsingin kokoisessa kaupungissa jääkiekkojoukkue saa helposti >5000 katsojaa paikalle.

  Mixu&Isaksson: Mielestäni Mixu on siinä mielessä oikeassa, että ei sitä likasankoa voi aina kaataa päävalmentajan päälle, koska seurahan sen päävalmentajan on alun perin palkannut. Täälläkin on aina haukuttu aikaisempia valmentajia (Lehkonen, Suhonen, Aravirta, Blomqvist, Kaarela jne.), mutta samalla unohdetaan, että IFK:n johto on heidät palkannut.

  Kun verrataan Kekäläisen ja Matikaisen ulkomaalaishankintoja, niin mielestäni niissä on se ero, että Kekäläisen hankinnat eivät olleet ns. paniikkihankintoja. Hänen aikanaan ulkomaalaiskiintiössä oli tilaa, ja hän halusi ottaa kundeja (Savoya, Bergland, Weinrich (vai mikä se Linnan teloja oli?) , Doyle) try-outille, kunnes sitten löytyi se oikea pelaaja (Halkidis, Thomas, Baker) joukkueeseen. Matikaisen hankinnat ovat usein olleet paniikkihankintoja ulkomaaliaskiintiön ollessa jo täynnä, kun joukkueeseen on kaivattu 2. sentteriä/maalivahtia (Scissons, Hurtaj, Stathos) tai loukkaantunutta stunttaamaan (Treille, Mrazek), jolloin ulkomaalaiskiintiö on ylitetty ja ylimääräinen kaveri on istunut katsomossa hodari kädessä.

  Lähimenneisyydestä löytyy myös joitain käsittämättömiä tekoja / tekemättä jättämisiä, jotka eivät tavallaan liity mitenkään IFK:n menestykseen/menestyksettömyyteen, mutta ne mielestäni hoidettiin huonosti:

  - miksi joukkueen kapteeni Christian Ruuttu potkittiin pihalle sopimuksesta huolimatta?
  - miksi Jarmo Kekäläisen sopimusta ei jatkettu menestyksestä huolimatta tai miksei häntä korvattu jollain toisella?
  - miksi Westerlundin ja Summasen sopimuksia ei jatkettu menestyksestä huolimatta?
  - miksi silloinen IFK-ikoni Esa Tikkanen päästettiin naapuriin?
  - miksi silloinen IFK-ikoni Ville Peltonen päästettiin naapuriin?
  - miksi IFK:n ehkä kaikkien aikojen lupaavin juniori Tuomo Ruutu päästettiin naapuriin?

  JHag tuossa vastasikin jo osittain näihin.
   
 24. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Re: Re: Re: Isaksson

  Lainaus:
  Tai muistaakseni Sulanderilta 90- luvulla, niin tiedän väärä jengi. Mutta Kaarela ei lopettanut tuolloin keväällä kauttaan, kun ifk lopetti vaan siirtyi sparraamaan Suloa.
   
 25. roni3 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK & Laura Ruohola
  Re: Re: Kaikki kunnossa IFK:n organisaatiossa?

  - miksi Westerlundin ja Summasen sopimuksia ei jatkettu menestyksestä huolimatta?

  -Tuskin miehillä oli edes halua jatkaa? Eiköhän perfektionistit suuntaa suuremmille vesille kokoajan.

  - miksi silloinen IFK-ikoni Esa Tikkanen päästettiin naapuriin?

  Itsehän hän halusi lopettaa uransa sieltä, mistä aloitti. Niin ainakin ymmärsin hänen puheistaan silloin kun asia oli akuutti.

  - miksi silloinen IFK-ikoni Ville Peltonen päästettiin naapuriin?

  Rahan perassä juoksi. Olisiko edes silloin ollut järkevää aloittaa rahalla kilpailu. Eikö ifk:ssa tarvitse olla halua pelata, tehdä kompromisseja muissa sivuseikoissa, kuten raha. Peltonen pelaa siellä, missä on rahaa eniten, sydän on unohtunut -90 -luvulle.

  - miksi IFK:n ehkä kaikkien aikojen lupaavin juniori Tuomo Ruutu päästettiin naapuriin?

  Tuota en itsekään ymmärrä. Tuli kuitenkin kotiin takaisin ja hyvä niin.  HIFK:n (ne 2 herraa) on tajuttava, että skoutti on ostettava.