Kaapo Kakko – Church of Kakko Manhattanilla

  • 658 298
  • 2 216

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Tähän keskusteluun täytyy kyllä sanoa nyt, että jos Kaapo ei 2 ensimmäisessä kentässä Rangersin miehistössä pelaa laitahyökkääjänä, niin onhan se huikea pettymys odotuksiin nähden ja siis ihan realistisiin odotuksiin nähden. Jos olisi sentteri, kuten Barkov, niin sitten on eri asia. Vaikka se olisi pettymys, niin 3 kentässä 30 pistettä olisi kutenkin mielestäni hyvä suoritus 18 vuotiaalle ja siihenkin olisin tyytyväinen. Ja vaikka ei pelaisi kuin sen 9 ottelua, niin kyse ei olisi katastrofista.

Kuitenkin on mielestäni pessimististä sanoa, että Kaapo pelaa 3 kentässä tai hakee pelipaikkaa joukkueessa. Kyllä se pelipaikka hänelle annetaan, siis jos nyt vaan pelaa edes lähelle samalla tasolla mitä loppukaudesta MM-kisoissa ja sillä pelillä tulee pelaamaan kärkikentissä.

Mikä se pelipaikka lopullisesti sitten on, niin aika näyttää, mutta kun on 18 vuotias pelaaja, niin loppuviimeiksi kaikki käy tai mitä se edes meille kuuluu, muuta kuin siis fanina.
 

JJ#36

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Niin makoisalta kuin tuo Panarin-Zibanejad-Kakko näyttääkin paperilla, itse toivon että KK aloittaisi vähän alempana. Kärkiketjussa kundi joutuisi tosiaan painimaan illasta toiseen vastustajan ykköspakkeja vastaan ja vaikka Kaapo onkin fyysisiltä ominaisuuksiltaan monia ikätovereitaan edellä, täytyy muistaa että kyseessä on silti 18-kesäinen julli joka aloittaa ensimmäisen kautensa NHL:ssä. Alla on kuitenkin nätisti sanoen tapahtumarikas kausi sekä kesä, joten tuntuu että jonkinmoinen väsähtäminen on väistämättäkin edessä viimeistään ensi keväänä vaikka nuori kaveri onkin kyseessä. Täyden NHL-kauden kuormitus tuntuu varmasti etenkin ensikertalaisella jossain vaiheessa, ja muistaakseni Kotkaniemellä oli juuri tuollaista piiputtamista oman kautensa loppusuoralla. Samalla Kakon harteilta otettaisiin pois sitä tulosvastuuta. Osa faneista tuntuu olevan tosissaan sitä mieltä että 70-80 pinnaa on täysin realistista odottaa, etenkin jos Kakko pelaa ykkösketjussa. Vähän nyt jäitä hattuun ja antaa Kaapon totutella rauhassa uusiin kuvioihin. Jos joulukuun alussa on kasassa 3+3 niin ei se maailmanloppu ole.

Hyvä kirjoitus kokonaisuudessaan. Naurakaa vaan ensi keväänä sitten mun ennustuksille, mutta väitän että ilman loukkaantumisia 60 pinnaa menee rikki tulokaskaudella. Tuo Rangersin tilanne on Kakon kannalta aivan ihanteellinen, jos peli vähänkin kulkee niin vastuuta tulee, myös ylivoimalla. Tuon ikäisenä Kakko on paras suomalainen laitahyökkääjä koskaan ja on onneksi vielä fyysisestikin ihan riittävällä tasolla että pystyy hyödyntämään omia vahvuuksiaan. Kakko on kuin kala vedessä kun pyörii kulmissa, pelityyli sopii hienosti nhl:ään. En usko että sopeutumisessa kauaa menee.

Sellaista kiekon ylöstuojaa Kakon ketju tosin todennäköisesti kaipaa, siinä on Kakon heikkous. Mutta jos Rangersista löytyy riittävän kevytjalkaista kaveria auttamaan siinä niin hyökkäysalueelle kiekon saatuaan alkaa tapahtua. Jos pääsee vielä Panarinin kanssa pelaamaan, niin löytyy samasta ketjusta kaveri joka laittaa laattaa pussiin. Voi Kaapo keskittyä enemmän jakelemaan namupasseja. Sanotaan varovaisesti 23+40=63 avauskauden tehoiksi. Kai sitä joutuu koittaa vähän väijyä pelejä ihan reaaliajassakin syksyllä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Naurakaa vaan ensi keväänä sitten mun ennustuksille, mutta väitän että ilman loukkaantumisia 60 pinnaa menee rikki tulokaskaudella.
Kakkohan on sen tyyppinen pelaaja, että hän pystyy pelaamaan urallaan useammankin +100 pisteen kauden. Itselleni ei tuo 60 pinnaa kauden päättyessä olisi oikeastaan ihmeellinenkään yllätys. Muistan jo vuosi sitten jonnekin TPS:n osioon kirjoittaneeni, että kaikki Kakon ominaisuudet huutavat siihen suuntaan, että tämä jätkä tekee pisteitä. Kakko ei ole, eikä tule olemaankaan mikään puolustava pelaaja, vaan nimenomaan ykkösketjun mies, jonka homma on tuottaa pisteitä ja olla etunenässä joukkueen pelillisiä lliidereitä. Aika näyttää miten isot saappaat hän urallaan täyttää.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Perustuen ei niin mihinkään, veikkaan Rangersin ainakin kokeilevan vakavissaan sekä Kakkoa että Kravtsovia Panarinin kanssa.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voidaanko nyt jo pitää varmana että ensi vuonna Calderin nappaa Kaapo Kakko? Hughes saattaa sit parin vuoden päästä tehdä jotain pisteitä, kun on eka saanut massaa kasvatettua tuplaan tuosta nykyisestä 42 kilosta, ens kaudella pyörii vielä aivan poijuna siellä kentällä. Onks siellä ketään muita jotka voisi Kaapoa uhata? Jotain viime kauden varattuja jotka vielä tulokkaiksi lasketaan?

Onko muuten Selänteen lisäksi kukaan suomalainen koskaan Calderia voittanut ees?

Saatana kuitenkin O’Reilly saa senkin koska se voitti edellisenä vuonna Stanley Cupin finaalin seiskapelin.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Kyllä minä jatkoaikaa ainakin pidän paljon parempana foorumina tässä mielessä, kuin vaikkapa hfboardsia. Täytyy nyt muistaa, että kaikki realistiset puheenvuorot eivät ole mitään syvää pessimismiä, vaan ihan vain realismia. Iloinen asia, että jatkoajassa on myös paljon näitä kirjoittajia, jotka ovat vuosikausia seuranneet NHL:ää ja pystyvät suhtautumaan neutraalisti suomalaispelaajiin. Näiden kirjottajien puheenvuorot ainakin itse otan eniten vakavasti, kun haluan tietää että miltä suomalaispelaajien tulevaisuus mahdollisesti joukkueissaan näyttää. Tälläistä suomipelaajien fania aina ajoittain se totuus hieman nipistää, kun selviää että ei se tulevaisuus jollain meidän pelaajalla välttämättä niin ruusuiselta näytäkään, mitä itse on ajatellut.
Tartun nyt tähän joka on mielestäni oikeasti mielenkiintoisin asia, ainakin näin aivan jatkoaika-aloittelijana.
Tietysti hyvä että on ihmisiä "jokaiselta alalta" mutta kun ei itse vielä suoraan tunnista ketkä hehkuttavat omiaan ja ketkä oikeasti puhuvat faktoista faktoina niin se on välillä hämmentävää.

Oli miten oli, yhdyn mielipiteeseen, yleisesti ottaen ihan hyvää infoa ja faktaa täältä saa ja samalla ei fanipoikien erottaminen neutraaleista ole vaivalloista. Eri asia sitten kun puhutaan vähemmän näkyvistä pelaajista, varsinkin tuolta prospect-poolin pojista.Välillä todella vaikeata suhteuttaa jotain liigapelaajan hehkutusta esim WHL/OHL tjsp sarjan pelaajan hehkutukseen. Se voi tosin johtua siitä että sarjoja on todella vaikeata suhteuttaa toisiinsa mutta ehkä se riittää tästä aiheesta. Loppuun kyllä haluan sanoa vielä sen että keskimäärin suomalaispelaajien potentiaalia ja taitotasoa pidetään täällä(kin) aivan ripauksen kovempana kuin mitä se omasta mielestä on. Sekin toki voi olla omaa puolueellisuutta.

Jotta ei lähdettäisi ja pysyttäisi aivan väärillä urilla niin heitän tähän loppuun näennäisesti asiaan liittyvän kommentin.
Onko kellään tietoa miten Kakon kesäreenit menee ja mitä sieltä oikeasti haetaan? Oletettavasti haetaan voimaa koska ainahan junnut sitä hakee mutta onko jotain poikkeavaa?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Coloradon Makaria joku ainakin povaili Calderiin ja pari muutakin kovaa luuta taitaa löytyä. Helpolla ei pysti irtoa.
Quinn Hughes on varmaan saamassa Vancouverissa mahdollisuuden nousta oikein isosti esiin.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Kakkohan on sen tyyppinen pelaaja, että hän pystyy pelaamaan urallaan useammankin +100 pisteen kauden. Itselleni ei tuo 60 pinnaa kauden päättyessä olisi oikeastaan ihmeellinenkään yllätys. Muistan jo vuosi sitten jonnekin TPS:n osioon kirjoittaneeni, että kaikki Kakon ominaisuudet huutavat siihen suuntaan, että tämä jätkä tekee pisteitä. Kakko ei ole, eikä tule olemaankaan mikään puolustava pelaaja, vaan nimenomaan ykkösketjun mies, jonka homma on tuottaa pisteitä ja olla etunenässä joukkueen pelillisiä lliidereitä. Aika näyttää miten isot saappaat hän urallaan täyttää.
Oletan kyllä itsekkin että tulee tekemään, sanotaan keskimäärin 50+p kausi tasolla, potentiaalia kovempaankin mutta silti pistää silmään tuo komentti että "sen tyyppinen pelaaja että pystyy pelaamaan urallaan useammankin +100 pisteen kauden"
Ottaen huomioon että yli 100p kausia on ollut noin 90 pelaajalla yhteensä?
Aika rajua ehdottaa tuollaista pelaajasta joka ei ole edes pelannut yhtä NHL peliä.
Ei siinä, siis talentteja tosiaan tulee ihan mistä tahansa ja jotkut vaan on älyttömän kovia mutta kun tota listaa selasin niin olihan siellä paljon "vanhempien aikojen" pelaajia, tosin nykyään taitaa tulevan näitä kovien pisteitten aikoja.
Ei mahdotonta mutta silti todella raju heitto

Edittiä:

Mitkä ne ominaisuudet siis ovat?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ei mahdotonta mutta silti todella raju heitto
Ei tuossa minusta ole mitään rajua. Jos siellä kerran Barkov ja Rantanen jo flirttailee tuon 100 pinnan rajan kanssa, niin en minä näe mitään syytä miksei Kakko voisi tuota 100 pinnaa puhkaista useammankin kerran urallaan.

Niin niistä ominaisuuksista. Noh, jos nyt vähääkään piti viime kaudella silmiään auki, niin kyllähän jokainen ne Kakon vahvuudet tuntee.

50 pinnaa / kausi keskimäärin oli aika heikko trollaus. Tai jos ei ollut trollaus, niin sitten et oikein ole ymmärtänyt minkälaisesta pelaajasta tässä nyt puhutaan.
 
Viimeksi muokattu:

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Oletan kyllä itsekkin että tulee tekemään, sanotaan keskimäärin 50+p kausi tasolla
Loppuun kyllä haluan sanoa vielä sen että keskimäärin suomalaispelaajien potentiaalia ja taitotasoa pidetään täällä(kin) aivan ripauksen kovempana kuin mitä se omasta mielestä on. Sekin toki voi olla omaa puolueellisuutta.
No tähän pohdintaan löytyikin vastaus aika nopeasti.


Kysymykseesi oma mielipiteeni:

Kaapo on taitava jokaisella hyökkäyspelin osa-alueella ja hänen ketjunsa peli kulkee hyökkäyspäässä lähes poikkeuksetta hänen kauttaan, sillä Kakko rakastaa pitää kiekkoa ja olla se joka heiluttaa tahtipuikkoa. Tämän takia en minäkään mitään 100p kausia pitäisi yllätyksenä, varsinkin jos tämä pistetehtailu jatkuu yleiselläkin tasolla NHL:ssä näin korkeana.

Jos Kotkaniemi vääntää 34p kolmosketjun sentterinä 18-vuotiaana ja Patrik Laine 64p tulokaskaudellaan, niin kyllä Kaapolta on lupa odottaa heti 60-70p kautta. Turha lähteä ujostelemaan. Ei sinne änäriin kakkosvarauksella mitään keskinmääräisiä 50p miehiä varata ja jos Kaapo Kakosta tällainen sattuisi tulemaan, niin voi häntä sanoa pettymykseksi.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Ei tuossa minusta ole mitään rajua. Jos siellä kerran Barkov ja Rantanen jo flirttailee tuon 100 pinnan rajan kanssa, niin en minä näe mitään syytä miksei Kakko voisi tuota 100 pinnaa puhkaista useammankin kerran urallaan.

Niin niistä ominaisuuksista. Noh, jos nyt vähääkään piti viime kaudella silmiään auki, niin kyllähän jokainen ne Kakon vahvuudet tuntee.

50 pinnaa / kausi keskimäärin oli aika heikko trollaus. Tai jos ei ollut trollaus, niin sitten et oikein ole ymmärtänyt minkälaisesta pelaajasta tässä nyt puhutaan.
Niinno, Barkov parhaana kautena 96 viime kaudella ja rantanen tietääkseni ei ole ylittäny 90p rajaa. Oletuksenasi on siis ilmeisesti että on useamman kerran parempi kuin kumpikaan näistä tähdistä tähän mennessä?
Vaihtoehtoisesti oletat että molemmat nakuttavat yli 100p kausia reilusti jotenka olisi vain lähes samalla tasolla/parempi?
Avaatko hieman millä kaikilla osa-alueilla Kakko on selvästi parempi kun kerta pidät todennäköisenä että nakuttelee noin kovia lukemia?

keskimääräisesti ei siis tarkoita missään nimessä että uran huippukausi olisi ~0.66ppg vaan että koko uran aikanana olisi se reilu 0.6 ppg joka on siis oikeasti hyvä. Oletan siis, tietysti tyhmää olettaa mutta siihenhän itsekkin sorrut, että loppu vuosina tehot romahtavat rajusti.
Näyttivät statistiikat mitä tahansa (tai siis tässä vaiheessa olemattomat statistiikat) niin on mielestäni tervettä ja loogista että ei lyödä lukkoon ns potentiaalin perusteella mitään.

Aina voi toivoa, mutta tosiasia on se että 100p jannuja on kyllä todella vähän, vielä harvemmassa ovat ne jotka oikeasti latovat yli 100p kausia useampia. Tästä johtuen siis todella rajua odottaa yli 100p kausia, huom kausia.

Tosiasia on se että Kakko ei ole pelannu vielä peliäkään NHL:ssä

ps. 65p per kausi tarkoittaa 0,8ppg (karkeasti), siihen siis oletan että Kakko pystyy parhaimpina vuosina. Toivottavasti paremmin mutta en olisi pettynyt jos liikkuisi 0.7ppg
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
@laamis

Ei mulla ole tapana osallistua näihin nollatason jankkaamisiin, enkä meinaa tehdä sitä tälläkään kertaa.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Okei, no sit jää vissiin tähän. En tosin tajua mikä tässä on "nollatasoa".
Antaa siis olla, jatkoja

Millaista ppg:tä odotat kakolta ?

No jos Jussi Jokinen veti kokonaisuudessaan NHL:n runkosarjaa keskiarvolla 0.59p/matsi, niin on kyllä melko rajua aliarviointia lyödä Kakkoa odotusarvoltaan samaan koriin.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Mielenkiintosta on kyllä nähdä peluutetaanko Kakkoa sitten laiturina vaiko sentterinä. Omasta mielestä kun Kakolla on kyllä kaikki avut pelata senana.
StoneHenke jo puolustuspelin vaativuudesta mainitsikin, mutta uskon lisäksi, että Rangersin sentteri-intressit ovat ensin omassa nuoressa sentterikolmikossaan, ennen kuin alkaa ajamaan jotain laituri-Kakkoa sentteriksi. Tämä tosin ei tarkoita sitä, etteikö Kakko myöhemmin sentteriksi voi siirtyäkin.
 

JJ#36

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Oletan kyllä itsekkin että tulee tekemään, sanotaan keskimäärin 50+p kausi tasolla, potentiaalia kovempaankin mutta silti pistää silmään tuo komentti että "sen tyyppinen pelaaja että pystyy pelaamaan urallaan useammankin +100 pisteen kauden"
Ottaen huomioon että yli 100p kausia on ollut noin 90 pelaajalla yhteensä?
Aika rajua ehdottaa tuollaista pelaajasta joka ei ole edes pelannut yhtä NHL peliä.
Ei siinä, siis talentteja tosiaan tulee ihan mistä tahansa ja jotkut vaan on älyttömän kovia mutta kun tota listaa selasin niin olihan siellä paljon "vanhempien aikojen" pelaajia, tosin nykyään taitaa tulevan näitä kovien pisteitten aikoja.
Ei mahdotonta mutta silti todella raju heitto

Edittiä:

Mitkä ne ominaisuudet siis ovat?

Tämä arvio Kakosta ei ole edes varovainen vaan melkeinpä inhorealistinen. Mielestäni on turha miettiä sitä tuleeko uran loppupuolella kuinka monta pisteiden valossa heikompaa kautta, jotka laskisivat uran pistekeskiarvoa. Tai oikeastaan vaikka tulisikin, niin 50p keskiarvo on rajua aliarviointia. Ihan ilman mitään fanitusta tai värilasejakin.

Tietysti loukkaantumisia ei voi ennustaa mutta muuten kaikki viittaa menestymiseen. Tämän ikäisenä Kakko on parempi kuin Selänne, Kurri, Rantanen tai kuka tahansa suomalainen koskaan. Barkovista voi ehkä keskustella. Kun kysyit niistä ominaisuuksista, niin mielestäni tärkein on se, että kun Kakko on kentällä niin koko hyökkäysalue on yksi potentiaalinen maalipaikka, käytännössä joka vaihdossa syntyy joku tilanne kun Kakko saa kiekon. En itse asiassa usko että maalimäärä tulee välttämättä olemaan mikään aivan maaginen uran aikana, mutta kun otetaan syötöt mukaan niin pisteitä kyllä tulee ropisemaan laariin kovaa tahtia. Yksittäisistä ominaisuuksista voi tietysti nostaa vielä kiekon suojaamisen ja käsittelemisen pienessä tilassa, Kakko kääntyy tuon kokoiseksi kaveriksi todella sähäkästi ja siitä kyydistä tulee aika moni nhl-puolustaja vielä tippumaan.

Pistä Youtubesta pyörimään Aleksei Kovalevin highlighteja, niin näet millaiseen kiekonkäsittelyyn Kakkokin parhaimmillaan kykenee. Ja perään Jaromir Jagr niin siitä saa vähän lisää mallia, miksi hyvällä kiekon suojaamisella ja pelisilmällä tekee aika paljon nhl:ssä:)
 

Gust

Jäsen
Pistä Youtubesta pyörimään Aleksei Kovalevin highlighteja, niin näet millaiseen kiekonkäsittelyyn Kakkokin parhaimmillaan kykenee. Ja perään Jaromir Jagr niin siitä saa vähän lisää mallia, miksi hyvällä kiekon suojaamisella ja pelisilmällä tekee aika paljon nhl:ssä:)
Samoin Forsbergin highlightit. Foppan pelityylistä tulee suorastaan ällistyttävän paljon Kakko mieleen. Kiekon suojaus, kynäilyt ja tietty röyhkeys hyökkäysalueella ovat kuin yksi yhteen.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Pumpataanko Kakon renkaita fanien toimesta liikaa? Ennen ensimmäistäkään NHL-peliä on useita yli sadan pisteen kausia horisontissa. Mielestäni aika kevyesti tuota pistemäärää, jota ei ei kaikissa organisaatioissa saavuteta vuosikymmeniin, heitellään keskusteluun. Viime kaudella Bruinsilta Marchand pystyi tähän ja edellinen kerta oli kaudella 2002-03 Jumbo-Joen toimesta. Verrokkina Rangersilta 2000-luvulla tähän on pystynyt Jagr kerran (2005-06) ja koko seuran historiassa sataan on päästy kuusi kertaa.

Perjantaipähkinä: Montako kertaa sata pistettä on saavutettu 2010-luvulla ja kuinka monen pelaajan toimesta?
18 kertaa 12 pelaajan toimesta: Crosby (3), McDavid (3), Kucherov (2), Kane (2), D. Sedin, Malkin, Ovechkin, Draisaitl, H. Sedin, Giroux, Backstrom, Marchand. Näistä neljä oli tasan sata eli yli on menty 14 kertaa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Palstasisaruksilla on nyt pikkaisen luetunymmärtämisen kanssa vaihteeksi ongelmia. Ei tässä kukaan ole väittänyt, että Kakko varmasti tulee tuon rajan useamman kerran rikkomaan.

En nyt vain oikein ymmärrä, että mikä tässäkin taas ongelmana oli, jos sanoo että potentiaalia hänellä kuitenkin on siihen?
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
En nyt vain oikein ymmärrä, että mikä tässäkin taas ongelmana oli, jos sanoo että potentiaalia hänellä kuitenkin on siihen?
Ei ole ongelmaa, normaalia fanittamista. Minä täältä lahkon ulkopuolelta keskustelen Kakon tulevaisuuden uroteosta näköjään historiaan nojaten.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ei ole ongelmaa, normaalia fanittamista. Minä täältä lahkon ulkopuolelta keskustelen Kakon tulevaisuuden uroteosta näköjään historiaan nojaten.
Niinno... toisaalta voisit tulla ihan tänne muiden ihmisten tasollekin keskustelemaan sieltä. Olisi enemmän seuraakin. Voisit vaikka ensintöiksesi todeta sen, että mitään lahkoa ei ole olemassa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tehdään @Pica sillä tavalla, että jos haluat jatkaa ajatustenvaihtoa, niin laita privaa. Ehkä saat silloin selville, mitä tarkoitin. En halua omalta osaltani olla tekemässä tästä samanlaista paskasaavia, kuin mitä tuo Laineen ketju oli monta vuotta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös