Kaapo Kakko – Church of Kakko Manhattanilla

  • 561 874
  • 1 906

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
@FASlapsi Keihin Rangers -kannattajiin viittaat? Siis tuossa, että onneksi ei saatu sitä vitun Hughesia. Eihän se ollut edes saatavilla, mitä sitä murehtimaan.

Kovasti Rangers- fanit ainakin murehtivat ennen draftia että Devils ottaisi Kakon ja juhlat oli valtavat kun eivät saaneet Hughesia :D Lisäksi tässäkin ketjussa nähty aika kultaisia analyysejä Hughesista näin jälkikäteen luettuna kuten myös Suomen mediassa yleisesti.

Mitä Kakkoon tulee niin itekkin olen jokusen ottelun nähnyt tällä kaudella ja todettava että tekeminen on ihan eri tasolla kun aikaisempina kausina. Toivotaan että niitä pisteitäkin alkaa tulemaan, jos pelaa samalla tasolla jatkossakin.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
@FinDevil Jaa, katos vaan. Eipä se silti kovin harvinainen psykologinen ilmiö ole, että omasta todennäköisestä varauksesta aletaan ahmimaan joka suunnasta infoa, ja lopputuloksena kiinnytään pelaajaan ja yliarvostetaan sitä muiden kustannuksella. Varsinkin Rangers/Devils -asetelmassa tuolla rapakon takana. Ja toki Kakkoon oli ladattu myös sellaisia odotuksia ja hypeä, että varmasti maistui tietyille ihmisille ennen koulupoika-Hughesia.

Hughes on kyllä aivan uskomattoman upea pelaaja ja viihdyttävä seurattava, ihan oikealla paikalla draftissa meni. Mutta ei tässä minulla ainakaan sen kummemmin ole jäänyt takaraivoon kaivelemaan, Kakossa on aika hyvä juttu käsissä ja kyllähän se on myönnettävä että tämän tason suomalaislupauksen varaaminen synnytti omaankin kannattamiseen ihan uutta kipinää.

E: Jos joku haluaa jossitella, niin ilman lotteryn voittoa olisivat ottaneet Zegrasin. Ja seuraavana vuonna Lundellin.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ymmärrän kyllä, että 0+0=0 hehkutus ärsyttää, kun se tulee hyvin vähän Kakon pelejä nähneeltä, mutta kun odotukseni olivat tosiaan aika valtavat Kakon siirtyessä NHL:ään. Eikös sillä ole jo neljäs kausi NHL:ssä menossa ja tuota 0+0=0 linjaa saa lukea edelleen...kauhea pettymys. Ja kun edes highlightseja katsoo, niin kyllä se tappamisen asenne puuttuu, eikä satalasissa mene ainakaan hyökkäyspäähän päin.

Enhän minä sitten kritisoi, jos on 0+0=0 ja kaveri on luistellut ja painanut koko ottelun kuin raivo härkä alusta loppuun, mutta en vain näe tuollaista Kakolta. Turhan kiltisti pelaa ja röyhkeyttä tosiaan puuttuu.

Noita kommentteja (Kakko pelaa tosin hyvin, ja kohta ketsuppipullo aukeaa varmaankin) on saanut nyt lukea jo useamman vuoden ja toivon koko ajan, että näin tapahtuisi, mutta neljättä kautta mennään ja tehoja ei vain löydy.

Kokeilisivat Kakkoa nyt siten parin matsin verran ykkös-YV:ssä ja katsotaan, onko niissä peleissä 2+2=4 taululla. Mutta luulen, että Kakon pitää todistaa tehokkuutensa ensin tasakentällisin, ennen kuin sinne ykkös-YV:hen pääsee mukaan yrittämään.
 
Paras kausi? En tosissaan sitten tiedä mistään mitään, mutta Kakon ollessa kentällä myös omissa on soinut. Kai +/- tilasto kertoo jotain? Se että pörrää kiekon kanssa hyvin ei mielestäni vielä tee loistavaa pelaajaa.

Onhan Kakon alkukausi ollut selkeästi hänen nuoren NHL-uransa paras. Tästä ei saada edes mitään järkevää väittelyä aikaan, sillä jokainen Kakon pelejä (enemmän kuin viisi erää) nähnyt pystyy tuon allekirjoittamaan.

Plusmiinus tilasto kertoo varmasti jotain. Mitä se jotain sitten on, jokainen arvottakoon itse. En henkilökohtaisesti pidä tehotilastosta, mutta jos siitä jotain haluaa tulkita, niin Panarinin kanssa on -6 ja muiden ketjukavereiden kanssa plussalla. Eli ehkä ei Panarinin kanssa ihanteellinen laituripari. Ja siltä se on kentällä käyttänytkin, että Kreider ja Zibanejad sopivat paremmin Kakolle ja myös Chytilin kanssa homma on toiminut.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Team Maltilliset Odotukset (Rantanen, Aho, Hintz) tosiaan suomalaisten pörssikärkinä tällä hetkellä. Team Valtavat Odotukset (Laine, Kakko, Puljujärvikin) taas vetää vähän hiljaisemmalla tahdilla. Voisi melkein saada käsityksen, että kovat odotukset ei vain sovi suomalaisille.

Mutta kyllähän Kakko tosiaan hienosti on tällä kaudella pelannut, niissä peleissä jotka olen nähnyt. Pisteet on siihen nähden aika alakanttiin. Jossakin 0+0 pelissään taisi syöttää 2-3 tolppalaukausta, joten syöttöpisteiden vähyydestä on paljolti kyllä huonoon tuuriin laitettavissa.

Maalit sen sijaan kun paljolti tekee kuljettamalla kiekon verkon perukoille asti, niin ehkä ei ole ihme jos niitä kertyy harvakseltaan.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Team Valtavat Odotukset (Laine, Kakko, Puljujärvikin) taas vetää vähän hiljaisemmalla tahdilla. Voisi melkein saada käsityksen, että kovat odotukset ei vain sovi suomalaisille.
Top 5 varaus ei sovi suomalaisille.
Aki-Petteri Berg #3 1995
Olli Jokinen #3 1997
Kari Lehtonen #2 2002
Joni Pitkänen #4 2002
Sasha Barkov #2 2013
Patrik Laine #2 2016
Jesse Puljujärvi #4 2016
Olli Juolevi #5 2016
Miro Heiskanen #3 2017
Jesperi Kotkaniemi #3 2018
Kippo Kaapo #2 2019

Tai näin ainakin luulin mututuntumalla, mutta listan koottuani oikeastaan Juolevia lukuunottamatta kaikki pelasivat/pelaavat hyvän NHL uran, ei ehkä varauksensa arvoisen mutta NHL-uran kuitenkin, joten kyllä tässä on todennäköisyydet Kaapon puolella. Eli kyllä ne suomipojat taitaa kuitenkin paineet kestää.
Jotenkin yllätyin itsekin tästä NHL pelien määrästä tältä ryhmältä kun ajatuksissa oli että kaikki korkeat suomalaisvaraukset aina floppaa mutta siinä taidetaan mennä jo off topicin puolelle.
 

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
Täällä on aina säännöllisin väliajoin Rangersin suurinumeroisemman voiton jälkeen kavalkadi kertomassa, kuinka kehnosti asiat ovat, kun Kaapo on jälleen kerran nollilla.
Todettakoon tässä kohtaa, että Kaapon tämän(kin) kauden pelit ja vaihdot on katsottu varsin tarkasti, paria kolmea matsia lukuunottamatta.

Ensinnäkin on varsin helppoa todeta, että kuluvan kauden alku on ollut huomattavalla erolla parasta änäri-Kaapoa pelilliseltä näkökantilta. Tämän voi kaikella todennäköisyydellä vahvistaa kaikki vähänkään pelejä seuranneet. Myös valmennusjohdon suorat puheet haastatteluissa tukevat tätä väitettä.

Hyökkäysalueella kiekonhallinta ja kiekon kanssa liikkuminen sekä kiekon suojaaminen ovat olleet odotetusti sitä Kaapon kovinta kamaa, joista parit highlightitkin on täällä nähty. Tällä hetkellä Kaapo pääsee päätypeleistä aiempaa helpommin liikkeelle, eikä miestä saada liimattua seinille viime kausien tapaan.
Toisena selvästi kohentuneena asiana nousee hyökkäysalueen puolustuspelaaminen ja vastustajan nopeamman transitiopelaamisen sekoittaminen. Tämän myötä kiekonriistoja ja tärkeitä hyökkäysten/syöttöjen katkoja (näistäkin löytyy jo muutamia highlighteja) on näkynyt silmänmääräisesti viime kautta merkittävästi enemmän.

Puolustukselliset heikot kohdat löytyvät enimmäkseen PAPPin puolelta, jonka vuoksi miestä ei todennäköisesti AV:lla lupaavasta preseasonista huolimatta ole näkynyt. Jotenkin peli jää edelleen staattiseksi seurailuksi, ylipelaamiseksi ja -ajatteluksi. Staattisuuden vuoksi myös hyökkäyslähdöt oman sinisen lähistöltä ovat olleet yleensä haasteellisia ja lähinnä paineen purkamiseen johtavaa.

Hyökkäysalueella omaan silmään se suurin haaste on tällä hetkellä vaarallisiin maalipaikkoihin johtavien syöttöjen ja ratkaisuyritysten laadussa. Haluaisin uskoa, että se ensimmäisten kausien aiheuttama itseluottamuksen puute näkyy edelleen valintojen pakottamisena ja sitä kautta ratkaisujen hitautena, ylitekemisenä. Kuten joku sanoikin yllä, tällä kaudella tuntuu Kaapo yrittävän kiekkoa maaliin lähinnä kuljettamalla. Laukaukseensa mies ei tunnu edelleenkään hirveästi luottavan. Syöttämisen rohkeus hivenen uupuu, ja turhan usein valinta hyökkäysalueella on ennemmin "alibisyöttö" kuin se hetkellisesti auki oleva maalitilanteeseen johtava passi. Nämä varmemmatkin syötöt toki löytävät yleensä omien lapoihin, ja ehkä tästä syystä sitä Kaapon "kolmossyöttöjen" määrää täällä on harmiteltukin.
Omaa uskoa tuloksenteon kehittymiseen lisää se, että niitä varsin mielikuvituksellisiakin ratkaisuja kyllä nähtiin liiga-aikana. Nyt se sama rangasta lähtevä pelaaminen täytyy vaan kaivaa tuohon ympäristöön, kun muut em. pelilliset asiat eivät enää sakkaa viime kausien tyyliin rinnalla.
 

Vikings

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mutta aika paksua pitää Kakkoa Rangersin vaarallisimpana hyökkääjänä alkukauden osalta niin kauan kun samassa joukkueessa pelaa Artemi Panarin.
No tuossa oli kyllä väärä sanavalinta eli käsi pystyyn virheen merkiksi. Vaarallisimpia hyökkääjiä on kohtuullisempi sanavalinta kuin vaarallisin, koska Panarin on varsinkin ylivoimalla melkoinen seppä ja muutenkin.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ensinnäkin on varsin helppoa todeta, että kuluvan kauden alku on ollut huomattavalla erolla parasta änäri-Kaapoa pelilliseltä näkökantilta. Tämän voi kaikella todennäköisyydellä vahvistaa kaikki vähänkään pelejä seuranneet. Myös valmennusjohdon suorat puheet haastatteluissa tukevat tätä väitettä....
Uskon koko sydämestäni, että kaikki sanomasi on totta, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että nolla plus nolla on edelleenkin nolla. Minulle maalit ovat pelin ehdoton suola, ja jos niitä Kaapo ei pysty suoraan tuottamaan muuta kuin jollain nelossyötöillä, niin minua surettaa se mahdollisesti takana oleva loistava tulevaisuus tuikkivana NHL-tähtenä. Saku Koivullakin oli tietty ihan hyvä NHL-ura, mutta sekin jäi kaivelemaan, kun odotin hänestä, jollei nyt uutta Gretzkyä, niin jotain pistepörssien voittajaa ainakin.

Ehkä pitäisi oppia kahlitsemaan odotuksiani. Kakko oli lukemani mukaan loistava Mälikkälän kentällä, ja peippaili vielä hyvin Tepsissäkin vähän aikaa, mutta se kaikki ei valitettavasti tarkoita välttämättä sitä, että hänestä tulisi NHL-tähti.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt sitten vaan odottamaan kommentteja, joiden mukaan Kaapo dominoi kaukaloa ihan suvereeniin tapaan...

En ole Kakon otteluita nähnyt kuin muutaman NHL:ssä (tai tietty muuallakaan), mutta ei hän noissa peleissä ainakaan mitenkään dominoinut.

Haluatko vielä näyttää tästä ketjusta sen kommentin jossa Kaapon kerrotaan dominoineen kaukaloa? Jos täällä raportoidaan että Kaapo on pelannut hyvän pelin tai ollut kentän parhaimpia pelaajia ei tarkoita että hän dominoi NHL-pelejä. Siinä on pieni ero. Ainakin mulle dominointi tarkoittaa sellaista suorittamista mihin pystyy vain kourallinen NHL-pelaajia.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Florida, Colorado ja Carolina
Haluatko vielä näyttää tästä ketjusta sen kommentin jossa Kaapon kerrotaan dominoineen kaukaloa? Jos täällä raportoidaan että Kaapo on pelannut hyvän pelin tai ollut kentän parhaimpia pelaajia ei tarkoita että hän dominoi NHL-pelejä. Siinä on pieni ero. Ainakin mulle dominointi tarkoittaa sellaista suorittamista mihin pystyy vain kourallinen NHL-pelaajia.
Semantiikkaa ja tyhjänpäiväistä sanahelinää. Pointin pitäisi tulla kyllä selväksi ilman lillukanvarsiin tarttumista. Kakko on todella tehoton pelaaja rooliinsa nähden, ei siinä selitykseksi käy sen kummemmin kakkos-YV:ssä pelaaminen, pappit, pippit, puppit saatikka xxg:t ja muut vastaavat selittelyt. Pettymys mikä pettymys ja menee samaan kategoriaan Puljujärven ja Kapasen kanssa. Ja Lambert tulee sieltä sitten lujaa perässä. Ikävä kyllä Suomi-kiekon lupaukset ovat aivan liian usein jonkin tietyn erityisosaamisen varassa, mutta se tärkein eli nopea ja pelifiksu pelipää puuttu. Samat ongelmat tässä asiassa noilla kaikilla edellämainituilla pelaajilla. Ei siinä selitykset auta, kun tulos on mitä on. Tulosurheilusta kun on vielä kyse eikä mistään estetiikkalajista.
 
Viimeksi muokattu:

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Ymmärrän kyllä, että 0+0=0 hehkutus ärsyttää, kun se tulee hyvin vähän Kakon pelejä nähneeltä, mutta kun odotukseni olivat tosiaan aika valtavat Kakon siirtyessä NHL:ään. Eikös sillä ole jo neljäs kausi NHL:ssä menossa ja tuota 0+0=0 linjaa saa lukea edelleen...kauhea pettymys. Ja kun edes highlightseja katsoo, niin kyllä se tappamisen asenne puuttuu, eikä satalasissa mene ainakaan hyökkäyspäähän päin.

Kokeilisivat Kakkoa nyt siten parin matsin verran ykkös-YV:ssä ja katsotaan, onko niissä peleissä 2+2=4 taululla. Mutta luulen, että Kakon pitää todistaa tehokkuutensa ensin tasakentällisin, ennen kuin sinne ykkös-YV:hen pääsee mukaan yrittämään.
Odotuksistahan se toki paljon on kiinni, että kuinka pettymykseltä mikäkin kuulostaa. Jos Kakosta odotti sitä sadan pisteen pelaajaa, niin hetken voi joutua vielä odottamaan. Voihan sitä olla pettynyt vaikka Connor McDavidiin kun ei ole 150 pisteen pelaaja, nämä ovat yksilöllisiä asioita. Mutta kuten olen aiemmin tainnut todeta, niin neljännellä NHL-kaudellaan pelaa tällä hetkellä laadukkaassa jääkiekkojoukkueessa merkittävässä roolissa, ja on joukkueen syvyyskartan paras oikea laitahyökkääjä. Kyllähän sitä itsekin olisi ennen NHL-uran alkua odottanut että tässä kohtaa olisi enemmän kasassa kuin 64 tehopistettä, mutta minulle on tärkeää nähdä nousujohteisuutta tuolla kaukalon puolella tapahtuvassa pelaamisessa. Hän tuo kuitenkin pelaamisellaan todella paljon tehopisteiden ulkopuolistakin arvoa joukkueelle.

Samaa mieltä toki siitä, että tuota tappajanvaistoa ja ratkaisuhalukkuutta haluaisi nähdä enemmän. Sen verran kuitenkin pakko todeta, että monesti ihmisille asenne on kiekossa yksi yhteen sen kanssa, että pelaaja vaan tikkaa kentällä helvetin lujaa menemään päästä päähän. Tälläinen polkeminen ei Kakon tyyliä ole.

Tasakentällisten tehopisteet tällä kaudella Rangersin osalta: Fox 11, Panarin 9, Zibanejad 7, Kreider 7, Lafreniére 7, Goodrow 6, Chytil 6, Kakko 6, Trocheck 6. Ei tule pääsemään ykkösylivoimaan ilman loukkaantumisia, mutta onko tuo nyt poikkeuksellisen tehotonta?

Semantiikkaa ja tyhjänpäiväistä sanahelinää. Pointin pitäisi tulla kyllä selväksi ilman lillukanvarsiin tarttumista. Kakko on todella tehoton pelaaja rooliinsa nähden, ei siinä selitykseksi käy sen kummemmin kakkos-YV:ssä pelaaminen, pappit, pippit, puppit saatikka xxg:t ja muut vastaavat selittelyt. Pettymys mikä pettymys ja menee samaan kategoriaan Puljujärven ja Kapasen kanssa. Ja Lambert tulee sieltä sitten lujaa perässä. Ikävä kyllä Suomi-kiekon lupaukset ovat aivan liian usein jonkin tietyn erityisosaamisen varassa, mutta se tärkein eli nopea ja pelifiksu pelipää puuttu. Samat ongelmat tässä asiassa noilla kaikilla edellämainituilla pelaajilla. Ei siinä selitykset auta, kun tulos on mitä on. Tulosurheilusta kun on vielä kyse eikö mistään estetiikkalajista.
Viime yön kiekkoilun jälkeen 130 pelaajaa on tehnyt tasakentällisin enemmän tehopisteitä kuin Kakko. Tuosta kun alkaa jakamaan pelaajia 32 joukkueeseen, niin eikö tuo nyt palikkamatikalla ihan top 6 -hyökkääjän vauhti ole tehokkuudessa? Kun nyt ilmeisesti ollaan täysin ehdottomia näissä argumenteissa, niin tuossa on aika selkeää statistiikkaa.

En ole ikinä ostanut väitettäsi siitä, että Kakolla olisi huono peliäly. Hänen vahvuutensa jääkiekkoilijana on nimenomaan kiekollinen peli, kun nuo muut mainitsemasi nimet ovat tsemppaavia koohottajia (Lambertista en osaa sanoa mitään). Näetkö mitään arvoa tehopisteiden ulkopuolisella pelillä?
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Florida, Colorado ja Carolina
Odotuksistahan se toki paljon on kiinni, että kuinka pettymykseltä mikäkin kuulostaa. Jos Kakosta odotti sitä sadan pisteen pelaajaa, niin hetken voi joutua vielä odottamaan. Voihan sitä olla pettynyt vaikka Connor McDavidiin kun ei ole 150 pisteen pelaaja, nämä ovat yksilöllisiä asioita. Mutta kuten olen aiemmin tainnut todeta, niin neljännellä NHL-kaudellaan pelaa tällä hetkellä laadukkaassa jääkiekkojoukkueessa merkittävässä roolissa, ja on joukkueen syvyyskartan paras oikea laitahyökkääjä. Kyllähän sitä itsekin olisi ennen NHL-uran alkua odottanut että tässä kohtaa olisi enemmän kasassa kuin 64 tehopistettä, mutta minulle on tärkeää nähdä nousujohteisuutta tuolla kaukalon puolella tapahtuvassa pelaamisessa. Hän tuo kuitenkin pelaamisellaan todella paljon tehopisteiden ulkopuolistakin arvoa joukkueelle.

Samaa mieltä toki siitä, että tuota tappajanvaistoa ja ratkaisuhalukkuutta haluaisi nähdä enemmän. Sen verran kuitenkin pakko todeta, että monesti ihmisille asenne on kiekossa yksi yhteen sen kanssa, että pelaaja vaan tikkaa kentällä helvetin lujaa menemään päästä päähän. Tälläinen polkeminen ei Kakon tyyliä ole.

Tasakentällisten tehopisteet tällä kaudella Rangersin osalta: Fox 11, Panarin 9, Zibanejad 7, Kreider 7, Lafreniére 7, Goodrow 6, Chytil 6, Kakko 6, Trocheck 6. Ei tule pääsemään ykkösylivoimaan ilman loukkaantumisia, mutta onko tuo nyt poikkeuksellisen tehotonta?


Viime yön kiekkoilun jälkeen 130 pelaajaa on tehnyt tasakentällisin enemmän tehopisteitä kuin Kakko. Tuosta kun alkaa jakamaan pelaajia 32 joukkueeseen, niin eikö tuo nyt palikkamatikalla ihan top 6 -hyökkääjän vauhti ole tehokkuudessa? Kun nyt ilmeisesti ollaan täysin ehdottomia näissä argumenteissa, niin tuossa on aika selkeää statistiikkaa.

En ole ikinä ostanut väitettäsi siitä, että Kakolla olisi huono peliäly. Hänen vahvuutensa jääkiekkoilijana on nimenomaan kiekollinen peli, kun nuo muut mainitsemasi nimet ovat tsemppaavia koohottajia (Lambertista en osaa sanoa mitään). Näetkö mitään arvoa tehopisteiden ulkopuolisella pelillä?
Suora vastaus viimeiseen kysymykseesi. En näe yhtään mitään arvoa tulosurheilussa muulla kuin sillä tuloksen tekemisellä. Erityisesti tuloskentissä pelatessa näin. Toki se on hyvä bonus, jos peli näyttää hyvältä ja kivalta, mutta silläkin on merkitystä vain siihen, että voidaan ehkä vahvistaa tuloksellisesti hyvän pelaamisen mahdollisuutta myös jatkua tuloksellisena. Irrallisena hyvältä näyttävä peli on täysin irrelevanttia tekemistä, jos sillä ei vain tulosta saada aikaan. Tulosurheilusta kun vain on kyse, eikä estetiikalla ole lajissa todellisuudessa pärjäämisen kanssa mitään tekemistä.

Ja henkilökohtaisessa tuloksentekemisessä menen niin suoraviivaisesti asiaan, että vain tehdyt maalit, pisteet, maaliero kentällä ollessa (erityisesti 5 vs 5 pelissä) sekä voitot ja tappiot yhdessä kertovat pelaajan ja toki samalla joukkueenkin lopullisen tason. Kaikki muut tilastot ovat pelkkää paskaa suoraan sanoen.

Niin, ja vielä sellainen kommentti, että se, että pystyy pysymään kiekossa ja on siten kiekollisena hyvä pelaaja, ei kerro yhtään mitään pelaajan peliälystä. Se taas nimenomaan kertoo, miten pelaaja osaa oikeaan aikaan, nopeasti ja tarkasti luopua pelivälineestä oman joukkueen hyväksi nimenomaan maalipaikkoja muille tai itselleen tällä peliälyn nopeudella ja tarkkuudella luoden.
 
Viimeksi muokattu:

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Semantiikkaa ja tyhjänpäiväistä sanahelinää. Pointin pitäisi tulla kyllä selväksi ilman lillukanvarsiin tarttumista. Kakko on todella tehoton pelaaja rooliinsa nähden, ei siinä selitykseksi käy sen kummemmin kakkos-YV:ssä pelaaminen, pappit, pippit, puppit saatikka xxg:t ja muut vastaavat selittelyt. Pettymys mikä pettymys ja menee samaan kategoriaan Puljujärven ja Kapasen kanssa. Ja Lambert tulee sieltä sitten lujaa perässä. Ikävä kyllä Suomi-kiekon lupaukset ovat aivan liian usein jonkin tietyn erityisosaamisen varassa, mutta se tärkein eli nopea ja pelifiksu pelipää puuttu. Samat ongelmat tässä asiassa noilla kaikilla edellämainituilla pelaajilla. Ei siinä selitykset auta, kun tulos on mitä on. Tulosurheilusta kun on vielä kyse eikä mistään estetiikkalajista.
Joopa joo, olet lytännyt vuorotellen Rantasen, Hintzin ja Maccellin. Toki jätät aina itsellesi kivan pienen pujotteluraon, josta voi sitten huudella "ONPA KIVA KUN OLIN VÄÄRÄSSÄ". Kaapolla ei ole peliälyssä tai nopeudessa mitään vikaa, niin kauan kuin paikkoja tulee joka pelissä, ei ole mitään hätää. Mitään Puljujärvi tyylistä räpiköintiä se pelaaminen ei todellakaan ole ja Kapanen ei ole koskaan paremmista tehoistaan huolimatta pelannut yhtä hyvin kuin mitä Kaapo tällä hetkellä.

Mika Zibanejadilla on 8p tasakentällisin, Kakolla 6p. Kyllä se vaan sillä YV:llä selittyisi, kun ei sielä Rangersissa mitään kakkos YV:tä ole edes olemassa, mutta vitustako sinä sitä tietäisit, kun et ihan tasan tarkkaan katso pelejä.

No, pannaan viesti talteen ja palaillaan vaikka 2024 asiaan.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Niin, ja vielä sellainen kommentti, että se, että pystyy pysymään kiekossa ja on siten kiekollisena hyvä pelaaja, ei kerro yhtään mitään pelaajan peliälystä.
Ei oikeastaan suoraan kerrokaan, mutta kahden ensimmäisen kirjoittamasi kappaleen perusteella tätäkään keskustelua on turha sen enempää lähteä jatkamaan. Pidän tuollaista ajattelumallia kauniisti sanottuna hieman liian yksiulotteisena.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Florida, Colorado ja Carolina
Joopa joo, olet lytännyt vuorotellen Rantasen, Hintzin ja Maccellin. Toki jätät aina itsellesi kivan pienen pujotteluraon, josta voi sitten huudella "ONPA KIVA KUN OLIN VÄÄRÄSSÄ". Kaapolla ei ole peliälyssä tai nopeudessa mitään vikaa, niin kauan kuin paikkoja tulee joka pelissä, ei ole mitään hätää. Mitään Puljujärvi tyylistä räpiköintiä se pelaaminen ei todellakaan ole ja Kapanen ei ole koskaan paremmista tehoistaan huolimatta pelannut yhtä hyvin kuin mitä Kaapo tällä hetkellä.

Mika Zibanejadilla on 8p tasakentällisin, Kakolla 6p. Kyllä se vaan sillä YV:llä selittyisi, kun ei sielä Rangersissa mitään kakkos YV:tä ole edes olemassa, mutta vitustako sinä sitä tietäisit, kun et ihan tasan tarkkaan katso pelejä.

No, pannaan viesti talteen ja palaillaan vaikka 2024 asiaan.
No voi hellanlettas, menikö siellä ihan tunteisiin, kun suosikkipelaajaa paskasta tuloksenteosta syystä moititaan? Lasket vaan kymmeneen ja otat syvään henkeä, niin kyllä se siitä.

Ja edelleenkin Kakolla on NHL-tasolle keskinkertainen peliäly. Ei se huono varmaankaan ole, mutta ei myöskään sillä tasolla jolla tehtäisiin oikeasti kovaa tulosta. Eikä tilanne siitä muuksi muutu, vaikka kuinka angstaisit ja öyhöttäisit.
 

Tonny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, sympatiat KooKoo
Noita kommentteja (Kakko pelaa tosin hyvin, ja kohta ketsuppipullo aukeaa varmaankin) on saanut nyt lukea jo useamman vuoden ja toivon koko ajan, että näin tapahtuisi, mutta neljättä kautta mennään ja tehoja ei vain löydy.
"Kakko pelaa hyvin ja jos jatkaa samaa mallia niin kyllä ne pisteet sieltä tulee". On muuten ihan pari kertaa tullut luettua vastaava lause tässä muutaman vuoden aikana.

Useamman pelin Kakolta nähnyt tällä kaudella ja ihan hyvinhän tuo pelaa ja oikeasti ihmettelen, että mikä ihmeen kirous tuolla pojalla oikein on tehopisteitten suhteen. Siitä kyllä aivan samaa mieltä, että en näe Kaapon pelissä semmoista tiikerinsilmää.
 

Ice-Cold

Jäsen
Kakko on kieltämättä jonkin verran parantanut peliä, josta itsekin vähän olen yllättynyt kun tähän asti ollu semmosta pupertamista kaikki kolme kautta. Negatiivisena liike ei jotenkin ole vieläkään riittävän räjähtävää ja semmoinen tappomeininki puuttuu kokonaan. Jos ja kun voimaa on valtavasti hänellä ja tasapainokin on hyvä, pitäisi omaa preesenssiä näyttää vieläkin enemmän ja ajaa tilanteisiin kovempaa, taklata varsinkin enemmän.
 

Vogoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL, Tappara
Pisteiden tekoa helpottaa huomattavasti, kun on juuri oikeenlaista kemiaa jonkun kanssa. Kaapo Kakon pitäisi löytää tutkapari itselleen.
Esim. Sasha Barkovilla on nyt hieman hiljaisempaa pisteiden kanssa, kun Anthony Duclair on saikulla. Patrik Laine ja Johnny Gaudreau eivät ole löytäneet toisiaan ja pisteodottamat laahaavat. Sen sijaan Rantas Mikolla ja Roope Hintzilla on tutkaparit ja pisteitä tulee odotetulla tahdilla.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Pisteiden tekoa helpottaa huomattavasti, kun on juuri oikeenlaista kemiaa jonkun kanssa. Kaapo Kakon pitäisi löytää tutkapari itselleen.
Esim. Sasha Barkovilla on nyt hieman hiljaisempaa pisteiden kanssa, kun Anthony Duclair on saikulla. Patrik Laine ja Johnny Gaudreau eivät ole löytäneet toisiaan ja pisteodottamat laahaavat. Sen sijaan Rantas Mikolla ja Roope Hintzilla on tutkaparit ja pisteitä tulee odotetulla tahdilla.
Toivottavasti pisteitä alkaa tulla nyt kun "Kid-Line" on pistetty takaisin kasaan. Tuossa ketjussa oli ainakin kemiat kohdallaan.
 

Vogoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL, Tappara
Toivottavasti pisteitä alkaa tulla nyt kun "Kid-Line" on pistetty takaisin kasaan. Tuossa ketjussa oli ainakin kemiat kohdallaan.
Kid Line loi jatkuvalla syötöllä maalipaikkoja ja painoi pelin vastustajan päätyyn. Joku viisas voisi selittää, miksi tuo ketju purettiin?
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
"Kakko pelaa hyvin ja jos jatkaa samaa mallia niin kyllä ne pisteet sieltä tulee". On muuten ihan pari kertaa tullut luettua vastaava lause tässä muutaman vuoden aikana.

Useamman pelin Kakolta nähnyt tällä kaudella ja ihan hyvinhän tuo pelaa ja oikeasti ihmettelen, että mikä ihmeen kirous tuolla pojalla oikein on tehopisteitten suhteen. Siitä kyllä aivan samaa mieltä, että en näe Kaapon pelissä semmoista tiikerinsilmää.
Pitkässä juoksussa tuuri tasaantuu. Tarkoittanee että ura menee just näin, hyvin pelaten mutta ilman isompia pisteitä. Kunnes on 36-vuotias eikä enää pelaa hyvin, mutta kiekot alkaa kimpoilla kaikista ihme paikoista sisään, ja tekee 93 maalia kaudessa.
 
Pisteiden tekoa helpottaa huomattavasti, kun on juuri oikeenlaista kemiaa jonkun kanssa. Kaapo Kakon pitäisi löytää tutkapari itselleen.

Tässä yksi pointti, jota olen itsekin paljon pohtinut. Olen aiemminkin kirjoittanut siitä, miten Kakko tuo tietyiltä osin mieleen Mikko Rantasen, ja samalla tavalla tämä Rangersin "kid line" muistuttaa potentiaaliltaan paljon Colorado Avalanchen Landeskog-MacKinnon-Rantanen kolmikkoa. Rantanenhan pelasi jo ensimmäisellä täydellä NHL-kaudellaan MacKinnonin tutkaparina, ja usein kolmantena lenkkinä toimi juurikin Landeskog. Tuolla ensimmäisellä kaudella Rantanen ja MacKinnon olivat n. 40-50 tehopisteen miehiä, mutta nyt jälkeenpäin on kiva katsoa, miten kemiat ovat kehittyneet ja miehet dominoivat tutkaparina kaukaloita aivan miten vain haluavat. En siis sano, että esimerkiksi Kakko-Lafreniere kaksikosta tulisi varmasti joskus yhtä hyviä, mutta kaikki mahdollisuudet sellaiseksi piste per peli tai jopa 100 tehopistettä per naama -tutkapariksi ovat olemassa.

Ongelmana Rangersin junnujen kehityksessä Avalanchen verrokkeihin verrattuna on se, että Coloradossa seurajohodon sekoilun ja muiden olosuhteiden pakosta kärkihepat (mm. O'Reilly, Duchene, Stastny, Iginla) myytiin pois edestä, ja nämä edellämainitut junnut saivat paljon peliaikaa ja ylivoima-aikaa kehittymistä varten, vaikka joukkue oli toki muutaman vuoden ajan liigan pohjasakkaa. Rangersissa kärkiheppoihin ja joukkueen menestymiseen on sen sijaan panostettu, enkä usko, että seuran strategia tulee tulevien vuosien aikana muuttumaan. Nämä junnustarat joutuvat sitten kehittymään hiukan varjoissa, mikä saattaa hidastaa prosessia, vaikka potentiaalia onkin jo ollut näkyvillä. Itselläni on kuitenkin edelleen kova usko siihen, että jo tällä kaudella pisteitä alkaa tulla kiihtyvään tahtiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös