Kärppien peliesitykset kaudella 2022–2023

  • 995 965
  • 19 703

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät on mukana!

Ei ollut mitään hurmoshokia. Kärpät tuli paikalle, ja ilmottautui isosti mukaan!

Kiva oli nähdä Kärpiltä hyvää vääntöä. Julle psyykkasi Tappara tähdet Lehterän ja Savinaisen raivon partaalle. Mörkö oli sama Mörkö kuin Leijonissa.

Blomma on kyä loistava. Ei hermoile, eleetön, pitää paketin kasassa, teknisesti loistava. Lese tulee vielä, vähän puristaa mailaa, vähän tukkosta, mutta tulee kyllä vielä, ja varmasti aika piankin.

Pelistä jäi erittäin hyvä ja luottavainen maku Kärppien mahkuihin tällä kaudella.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Varsinainen Joukkupelin ja kollektiivin suoritus! Todella makoisa voitto tähän alkukauteen! Pelikuri, pelin jänne, kärsivällisyys, yhtenäisyys sekä todella korkea puolustuspelivalmius (mutta ei todellakaan mitään valrmistelua), vaan samalla myös korkea hyökkäyspelivalmius, jos paikka iskeä on! Hieno suoritus kerrassaan! Ja yleisö tuntui olevan, etenkin lopussa, todella hyvin mukana ja loi erinomaista tunnelmaa.
Oli todella miellyttävää katseltavaa, juurikin mainitsemistasi syistä. En oikein edes muista, milloin Kärppien peliä olisi viimeksi ollut näin nautinnollista seurata. Tämän perustan päälle kun jatketaan vaan määrätietoisesti rakentamista, niin keväällä nähdään upeita asioita.

Tapparan foorumin otteluseurantaketjua vilkaisemalla toki kävi selväksi, että siellä jotkut vaativat kärkiseuroja "poistamaan käden käsijarrulta ja painamaan tallan pohjaan" ja Kärppien voittoa vähäteltiin sanoin "Heikko ottelu kahdelta jättiläiseltä. Kärpille pisteet käsijarru päällä". Siinä runsaassa ja estottomassa kaasunkäytössä muiden ajamisen osa-alueiden kustannuksella vaan tuppaa olemaan se ongelma, että ajoneuvo rysähtää joko seinään tai lentää ensimmäisessä mutkassa ulos.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On kova jengi joka Kärpät keväällä kaataa neljä kertaa seitsemästä. On niin kokonaisvaltaista peliä joka puolella kenttää jo nyt. Hyökkäyspäässä uskalletaan haastaa, siihen löytyy myös taitoa eikä tyydytä nurkissa pyörimiseen. Omissa pystytään puolustamaan jäähyttömästi ja maalilla on Niken kaltainen viileä muuri. Vääntövoimaa sekä halua uhrautua löytyy myös kiitettävästi. Ihan sama minkä kentän heittää kentälle, sinne mennään pelaamaan eikä selviytymään.

Kiitos Kärpät!
 

Goljat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, PattU
Loistava voitto ja mukava oli käydä ihan paikan päällä katsomassa peliä.

Tappara pidettiin pois sota-alueelta, eli puolustettiin erinomaisesti. Oli siinä tosin aihioita Tapparallakin, mut onneksi olivat monesti aika huolimattomia hyökkäys alueella ja Kärpät pääsi aika helpon näköisesti katkaisemaan.

Kyllä kivistöllä jalassa jotain häikkää taitaa olla. Muutaman kerran kävi pelikatkolla kokeilemassa jalkaa, jo ennen sitä "loukkaantumista" ja sen jälkeen. Toivottavasti ei mitää isompaa.
 

Micol

Jäsen
Kyllä kivistöllä jalassa jotain häikkää taitaa olla. Muutaman kerran kävi pelikatkolla kokeilemassa jalkaa, jo ennen sitä "loukkaantumista" ja sen jälkeen. Toivottavasti ei mitää isompaa.
Toivottavasti ei tosiaan mitään pahempaa. Paaso kyllä tuuraa hyvällä tasolla, jos tarvetta tulee hieman lepuuttaa Kivistöä.
 

Oikea Pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Olipa kyllä kiva käydä kattomassa peliä paikan päällä. Hyvä tunnelma hallissa, erityisesti kannattajakatsomossa ja voitto Tapparasta, niin kyllähän tämä kelpaa. Ei laiteta vielä kannua jakoon, mutta oli luottamusta herättävä esitys Kärpiltä, nimenomaan joukkueena ja varsinkin puolustuspelin osalta. Blomma on huikea kaveri ja Mörön mailan pituutta on vähän kadehdittava.
 

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kahden kotipelin otannalla Pelicans oli parempi kuin Tappara, tai vastaavasti Kärpät nosti tasoaan. Hyvä näin silti! Maalit 6-2 tähän saakka. Voittavan pelin avaimet ovat käsissämme tällä haavaa.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kylläpä joukkue on ihan eri kaliberia verrattuna pariin viimeiseen vuoteen.
Joukkueen ilme, taitavuus, asenne ja lataus on ihailtavaa katsottavaa.
Pitkästä aikaa meillä on joukkue joka hyökkäyspäässä aiheuttaa jatkuvaa uhkaa
ja päänvaivaa jokaiselle joukkueelle. Ainoastaan aloitukset eivät natsaa muilla
kuin Kunykilla, siinä pitää Kepun terävöityä. Hyvä tästä tulee...
 
Viimeksi muokattu:

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärppien puolustus ja maalivahtipeli kyllä sitä tasoa, että kova vastus tulee olemaan Liigassa.

Pakit yksilötaidollaan lähinnä tässä pelissä mailapuolustuksellaan pelastivat pahoja tilanteita, jotka varmasti vähenevät, kun peli tuosta vielä jalostuu. Blomqvist sitten viimeisenä lukkona.

Hyökkäys kun tuosta vielä parantaa ja ylivoima alka toimia niin aikamoista marssia tiedossa. Tuosta leveydestä pitäisi löytää kyllä väkisinkin tehot. Silti ei tuossa kovin monen pelaajan märkää ruutia tarvita jotta maalinteko on melko tuskaista.

Maaleja joukkueessa tehtäneen hyvin tasaisesti. Pakit tekevät varmaan myös hyvän määrän häkkejä.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Suosikkijoukkue
Kärpät
Voisiko jokainen päävalmentaja vastaisuudessa poistua haastattelusta samalla tyylillä kuin kyseisessä videossa? Rautakorpi tanssahtelemassa ulos kuvaruudustusta olisi jotain todella kaunista.
Kieltämättä ajatus siitä, että Kärpät on juuri voittanut JYPin 10-0 ja Rautakorpi toteaa haastattelun lopuksi videolla esiintyvän nuorison tavoin "Ja peli ei ollut yhtään tiukka. Moikka!" iloisesti käsiään heilutellen ja tanssahdellen sai hymyn huulille.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Olipa jotenkin jämäkkä esitys, vaikka ei tuo peli vieläkään täysin uomissa ollut. Tuohon puolustukseen on kyllä hyvä nojata.

+ Byström: olipa fantastinen peli kaikkinensa
+ Kivistö : on yllättänyt allekirjoittaneen
+ Blommalta varma peli, vaikka kovin montaa huippupaikkaa ei Kärpät Tapparalle antanut
+ Neloskentältä hyvä peli
+ Tiivolan kenttä kokonaisuudessaan
+ Kunykilta & Junttilalta hyvä peli

Ylivoima on nuhaista, mutta pitkä kausi pistää sekin kuntoon

Jos jotakin kehityskohteita yv:n lisäksi:

- Aloitusympyrässä oltiin yllättävän huonoja
- Kemppaiselta odotan vielä enemmän
- Emanuelsson --> mies kyllä kaipaa nyt yhden maalin
 

Oikea Pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kirjoitellaanpa vielä hieman tajunnanvirtaa eilisestä. Ennen ottelun alkua oli mukava huomata, että alkushow oli kokenut pientä päivitystä mm. musiikkien, historiakatsauksen ja joukkue-esittelyn osalta. Ne tukivat mielestäni hyvää fiilistä hallissa ja sekin oli hienoa, että mm. täällä Jatkiksessa esitettyjä toiveita oli otettu huomioon.

Ottelu itsessään oli melko tarkkaa pelaamista, jossa kummatkin joukkueet pyrkivät puolustamaan keskustaa. Molemmat olivat selvästi perillä siitä, miten toinen peliä avaa, koska peli puuroutui keskialueelle moneen otteeseen. Lisäksi puolustajilla oli välillä aikamoisia vaikeuksia löytää vapaata syöttöpaikkaa erityisesti omaa siniviivaa ylitettäessä. Osin tässä oli kenties myös kyse siitä, että avauspelaamisen ajoitukset eivät ole vielä hioutuneet aivan kohdilleen. Ehkä vertaus shakkiin ei tässä yhteydessä ole kovin kaukaa haettu siinä mielessä, että toisen siirrot olivat melko hyvin tiedossa, niihin oltiin valmistauduttu ja tämä pakotti toisen joukkueen käyttämään ottelun aikana erilaisia variaatioita mm. hyökkäyksiin lähdöissä. Ihmettelin hieman muutamia "tylsä läpsyttely, eteenpäin" -kommentteja Jatkiksessa lähinnä vastustajan leiristä, kun itse nimenomaan tykkäsin siitä, että peli oli tarkkaa, taktista ja sisälsi mukavasti fyysistä kamppailua. Toki 7-6 päättyvissä sexyhockey-peleissä on oma viehätyksensä ja ne tuovat ehkä hieman erilaisia tunteita esiin, mutta arvostan niitä pieniä nyansseja, joita eilisen kaltaiseen kamppailuun liittyy.

Kärppien puolustuspelaaminen vaikuttaa olevan jo tässä vaiheessa kautta melkoisen kovalla tasolla. Joku tässä ketjussa mainitsikin, että erityisesti laadukkaalla mailalla puolustamisella estettiin useampia Tapparan tilanteita, joissa oli potentiaalia kehittyä todella vaarallisiksi, ja saatiin muutama hyvä vastahyökkäyskin aikaan. Mörkö-Markon maila on kyllä uskomattoman pitkä ja vaikka kaikki liigapelaajatkin sen varmasti hyvin tietävät, niin silti tuntuu siltä, että hän pääsee välillä yllättämään vastustajan katkomalla syöttöjä ja yltämällä mailahäirintään todella kaukaa. Lisäksi puolustuspelissä nähtiin muutamia hyviä blokkeja, niitä on aina pakko arvostaa. Mm. Leskinen laittoi kroppaa likoon. Blomqvist oli rauhallinen ja varma maalinsuulla, nolla kiekkoa omiin tällaisessa matsissa lämmittää varmasti hänen sekä monen kannattajan mieltä. En ole maalivahtipelin asiantuntija, mutta vaikuttaa siltä, että Blomma osaa sijoittua niin hyvin, että jokaisen torjunnan ei tarvitse olla urheiluruutu-venytys, vaan pystyy ensinnäkin peittämään paljon ja toisekseen pienillä liikkeillä ottamaan kiinni vetoja, jotka eivät tule suoraan kohti. Lisäksi sellainen asia nousi mieleen, että mm. edellisellä kaudella yksittäisen pelaajan virhe näkyi kentällä usein todella karusti, mutta nyt kun viisikko on tiiviimpi ja tuki lähempänä, ehditään myös kaverin virheitä paikkaamaan paremmin. Oikeat etäisyydet auttavat toki kiekollisessakin pelissä. Näillä tunnusmerkeillä ja esityksillä sanoisin, että Kärppiä vastaan ei ole ihan helppoa tehdä maaleja tällä kaudella.

Kiekollisessa pelissä pidin erityisesti siitä, että Kärpät pyrki pelaamaan kiekon hyökkäysalueelle kuljettamalla. Vaikka tilaa ja aikaa oli näin alkukausi huomioon ottaen melko vähän, kiekkoa pyrittiin pitämään varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä (ja monin paikoin kolmannessakin) järkevästi, eikä juurikaan roiskittu päätyyn. Tällainen pelitapa vaatii sekä rohkeutta pysyä kiekollisena että luisteluvoimaa. Annettakoon tässä tunnustusta Tapparalle, joka myös halusi kontrolloida peliä hallitsemalla kiekkoa. Jonkin verran oli vielä Kärppien pelaamisessa heikkoja ratkaisuja, joiden määrä vähenee toivottavasti kauden mittaan. Tarkoitan tässä nimenomaan valintoja, jotka eivät olleet pakotettuja, vaan tilanteen olisi voinut pelata toisinkin. Näistä aiheutui mm. muutama vaarallinen tilanne omiin, jotka kuitenkin Blomma hoiteli mallikkaasti.

Sekin oli kiva huomata, että peli ei ollut pelaajille ihan pelkkä syysläpsyttely, vaan tunnettakin nähtiin kentällä. Nostettakoon tässä esille Junttila, joka ei antanut tuumaakaan periksi Lehterälle ja Savinaiselle. En nyt ehkä Jullelle vielä ärsyttäjän roolia kovin vahvasti tarjoile, mutta mukava, että saa vastapelurit "syttymään" nähdyn kaltaisesti. Savinaisen viime hetken rangaistus meni vähän ohi, mutta oletan sen olleen turhailujäähy, vaikka syyksi merkittiinkin pelin viivyttäminen. Noin yleisesti tuomarit onnistuivat mielestäni vähintäänkin kohtuullisesti. Kaikkea harmaan alueen ja rangaistusrajan ylittävää mailahäirintää on livenä vaikeampi huomata kuin teeveen ääressä hidastuksista, mutta yleisesti ottaen esimerkiksi kulmissa sai kamppailla ja vääntää siten kuin tällaisessa ottelussa kuuluukin. Ottelu pysyi tuomareilla hyvin näpeissä.

Mainittakoon vielä lopuksi, että Kärppien fanikatsomossa oli mainio meno ja muutamia uusia chanttejakin kuulin perinteisten lisäksi. Erityisesti Hyryn chantti hymyilytti, käykäähän kuuntelemassa, jos ette ole siitä vielä tietoisia. Jatkiksen Liiga-osion kannattajaketjussa on käyty keskustelua siitä, että saavatko liput heilua pelin ollessa käynnissä. Tässä täytyy nostaa fanikatsomolle hattua ensiksikin siitä, että lippuja oli useampia ja toiseksi siitä, että pelin pyöriessä liput laskeutuivat alas, jolloin kenttätapahtumia pystyi seuraamaan hyvin.

Hyvä fiilis jäi sekä ottelutapahtumasta että ottelusta. Tästä kelpaa jatkaa eteenpäin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mainittakoon vielä lopuksi, että Kärppien fanikatsomossa oli mainio meno ja muutamia uusia chanttejakin kuulin perinteisten lisäksi.
Kyllä! Fanikatsomo on aloittanut kautensa ehkäpä parhaasti ikinä. Hyvä tunnelma välittyy tällaiselle D-katsomon taputtajalle ja yksittäiselle huutajalle. Hienoa pelisilmää myös ottelun lopussa, kun pyrkivät nostattamaan koko hallin seisomaan. Vielä ei ollut jäyhän tuulipukukansan aika lämmetä moiselle. Viimeisellä minuutilla myös hyvä idea kannustaa yksinkertaisella Kärpät huudolla, sillä siihen pääsi hallissa halukkaat mukavasti mukaan. Hienoa toimintaa, kiitos!
 

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärpät -huuto on tavallisen yleisön kannalta hyvä. Ei mitään monimutkaisia lauluja ym., joita ei osaa kuin fanikatsomon väki. Muukin kotiyleisö on yleensä kunnon kannattajia, jotka mielellään huutaisivat, jos siihen on helppo lähteä mukaan.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Savinaisen viime hetken rangaistus meni vähän ohi, mutta oletan sen olleen turhailujäähy, vaikka syyksi merkittiinkin pelin viivyttäminen.
Turhautuminen purkautui Anttilan maalin jälkeen ja vippas keskialueella kiekon katsomoon. Mielestäni täysin typerä ja ajattelematon teko kokeneelta pelaajalta, jonka mielestäni olisi voinut palkita lisäksi myös käytöskympillä. Ei tuollaisessa tilanteessa katsomossakaan osata olla valmiina siihen, että kiekko lentää pelikatkolla katsomoon.
 

Humuli71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Niemelä ikuisesti
Kärpät -huuto on tavallisen yleisön kannalta hyvä. Ei mitään monimutkaisia lauluja ym., joita ei osaa kuin fanikatsomon väki. Muukin kotiyleisö on yleensä kunnon kannattajia, jotka mielellään huutaisivat, jos siihen on helppo lähteä mukaan.
Kyllä perus Kärpät huuto kuultiin eilenkin yli 10 kertaa matsissa, mutta ei siihen kannattajakatsomon ulkopuolella kukaan mukaan lähtenyt. Vaikea uskoa, että muu halli kykenisi joukkuetta ääneen kannattamaan edes yksinkertaisilla huudoilla, kun hallitsevan mestarin voittaminen ei edes riitä siihen, että nousisi seisomaan viimeiseksi minuutiksi.

Hyvä tunnelma ollut toki näissä kahdessa ekassa matsissa. Hyvin lähtenyt halli taputuksiin mukaan otteluiden kiimaisimmissä hetkissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös