Kärppien kauden 2010-2011 edistymisen seurantaketju

  • 257 083
  • 702

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Junnuille täytyy nyt tehdä tilaa. Muukalaislegioonan ulkomaalaiset eivät näytä Krepsiä lukuunottamatta syttyvän ollenkaan pelaamaan. Sicak vetää välillä kaukalossa ihan asenteella, joten hänkin voi jäädä. Rosasta ja St. Pierresta voisi vielä saada ihan ok korvauksetkin, joten ei muuta kuin näkemiin ja Donskoi/Junttila/Salomäki tilalle.

Luovuttaa ei pidä, mutta katseet voi jo jossain määrin suunnata ensi kauteen ja senkin varjolla junnut on nyt hyvä ajaa sisään.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Peli on sitä itseään tällä hetkellä, kun playoff-viivan alapuolella majailevatkin vievät tällä hetkellä kuin pässiä narussa. Eiköhän haaveet mistään hankinnoista voi jo unohtaa, sillä tuohon syöpään ei kannata terveitä soluja enää pilattavaksi hankkia.

Krepsille patsas torille. Iso rasti seinään, ettei Junno tuota kieltänyt. Ja voi kauhistus sitä kukkahattujen vikinää tuon jälkeen, kun kaukalossa on "väkivaltaa". Eiköhän varmaan poliisille kilauteta tuosta pöyristyttävästä näytelmästä, sillä varmasti taas jonkun vatipään mielestä lapset saavat tuosta pahoja vaikutteita. Traumaattista varmaan ollut, kun Raksilassa on kerrankin nähty mylly.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Luovuttaa ei pidä, mutta katseet voi jo jossain määrin suunnata ensi kauteen ja senkin varjolla junnut on nyt hyvä ajaa sisään.

Juuri näin! Ei mietitä mahiksia mitalipeleihin, suunnataan katse pitemmälle ja siinä avainasemassa ovat nämä nuoret kaverit. Etunenässä just Donskoi, Junttila, Salomäki ja kumppanit.

Odotan silti helmikuun lupausta Aralta. Näinkö vanha kettu on kuitenkin hommat hoitanut oikein ja pitää sanansa siitä, että Kärpät on silloin oikeassa iskussa. Se olisikin todella viimeinen kattaus Kärppien pöydältä, sen jälkeen juhla-ateriat menee muualle, jos ei kunnollista suunnan muutosta ole aikaansaatu.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mäkiaholle ei jatkoa ja nyt kallistuin viimein sille kannalle, että Rosan ja St. Pierren voi aivan hyvin päästää pois. Jos ei kerran pelaaminen kiinnosta tuon enempää, niin parempi lähteä. Nuorisoketju tilalle kokoonpanoon, ovat taatusti parempia. Nelosketju oli tällä viikolla Kärppien ylivoimaisesti paras osa, joten he saavat myös jatkaa.

Puolustajista tekisi mieli potkia Mikkola pois, mutta kun siinä taitaisi vaihtoehtona olla joku vatun Liljeblad... Ensi kaudeksi tuo puolustus vain on laitettava uusiksi, Mikkola, Ylönen ja Helbling on minimissään lähtijät.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Puolustajista tekisi mieli potkia Mikkola pois, mutta kun siinä taitaisi vaihtoehtona olla joku vatun Liljeblad... Ensi kaudeksi tuo puolustus vain on laitettava uusiksi, Mikkola, Ylönen ja Helbling on minimissään lähtijät.

Ehdottoman tärkeää on että Mikkola pistetään pois niin pian kuin mahdollista. Jos ottajaa ei löydy kesken kauden niin ainakaan sopimusta ei tule tämän kauden jälkeen jatkaa. Kahdeksan mestaruutta on nähtävästi riittävästi ja kaveri on laiskistunut niin että ihan hävettää. Saisi luopua vapaaehtoisesti kapteeniudestaan jos kukaan ei tajua sitä C-kirjainta ottaa rinnasta muuten.
 

Teme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
On tämä nykypäivän Oulun Kärpät melkoinen pelaajien hautausmaa. Esimerkiksi takuuvarmasti pinnan per peli tahtia AHL:ssä jo vuosia tahkonnut St.Pierre tulee tänne ja on nyt iskenyt viimeisessä kymmenessä pelissä kaksi pinnaa. Joku tässä organisaatiossa on todella pahasti vialla, koska kukaan joukkueeseen liittyvä ei tunnu pääsevän tasolleen. Lehtonen lienee se poikkeus, joka vahvistaa säännön. Alatalon ja Haapakosken luoma häviämisen kulttuuri ja kaikkien rimojen alta menevä vaatimustaso lienevät rapauttaneet koko organisaation ilmapiirin niin pahasti, että täydellistä peruskorjausta vaaditaan, että tämä homma saadaan uuteen nousuun.

Vaikea on esimerkiksi tämän viikon kotipelien jälkeen perustella itselleen miksi menisi halliin katsomaan peliä ja vielä maksaisi siitä.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Nyt kun ei ole edes junnuja mukana tuossa porukassa, tulee esille vielä selkeämmin kuin hengetön porukka on kasassa. Surfaajia löytyy aivan liikaa, ja näyttäisi ettei tuosta joukkueesta taida voittavaa eikä yhtenäistä saada oikein mitenkään.

Aravirtakaan ei ole vielä hirveitä aikaan saanut, peli näyttää lähes yhtä karmealta kuin Mikonkin aikana. Joitain parannuksia siihen on tullut, mutta ihan perusasiat mm. ne paljon puhutut hyökkäyksiinlähdöt ovat niin järkyttävää katseltavaa ettei pysty edes ymmärtämään miten se on mahdollista liigatasolla. Ei saatana voi olla, ettei pelaajien peliäly riitä hakemaan kiekkoa oikein edes välillä. Noh onhan tässä reilut 2 kautta ilman pelitapaa pelailtukin, ehkäpä se näkyy vieläkin.

Tämä kausi kyllä voidaan jo taatusti unohtaa. Ukkoa myyntiin ja junnuketju kakkosketjuksi ihan kylmästi. St. Pierre ja Rosa voivat painua yksinkertaisesti vittuun. Ei kiinnosta kyllä katsella tuota surfailua enää yhtään peliä. Rosalle menolippu kivaan Sveitsiin, jossa chantataan nimeä niin pääseepähän egoilemaan. St. Pierre on myös hirveä floppi. Miinuksia pelistä toiseen kun ei yksinkertaisesti ole asennetta. Eikä saa enää edes hyökkäyspäässä mitään aikaan kun ei noilla jaloilla ehdi tilanteisiin. Näiden kavereiden pelinopeus on järkyttävää katseltavaa.

Kuusela menköön vielä tämän kauden, mutta no thanks enää ensi kaudella. Joku varmempi kaveri siihen ykkösketjuun tarvitaan. Kreps on yhä tehoton, mutta näyttäisi silti että asennetta kuitenkin on. Ja näkisin, että myös potentiaalia pisteidenkin tekoon. Tenkratillakin näyttäisi halua olevan. Tarvii tosin hyvän pelintekijän rinnalleen, mutta onhan tuo 15 pistettä 21 peliin ihan hyvin, jos vertaa muiden pistekeskiarvoja.

Captain Mikkola onkin sitten oma lukunsa. Ei todellakaan ansaitsisi C:tä rintaan, eikä peliaikaa tuon vertaa. Pystyy olemaan osa voittavaa joukkuetta, mutta nyt kun tarvisi ottaa oikeasti vastuuta niin tulos on tämä.

Helbing myös ulos kiitos, ei edes Liljeblad pääsisi, eikä pääsyt, tommoisiin miinuslukemiin. Aina vaarallinen omassa päässä. Niin paska hankinta kun voi olla.

Positiivisena näkisin maalivahtiosaston. Karhunen on esittänyt ihan hyviä otteita, ja Hostikka oli tämän pienen nousukauden takuumies. Noilla kavereilla voisi jopa katsella ensi kauttakin.
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaukokiikarin lopputili
Nykyporukassa ehdottomasti säilyttämisen arvosia jätkiä on pakeista Lelu ja Sicak joka on parantanu huimasti, senttereistä Kreps ja Kemppainen, laitureista Kertsi ja tietyin varauksin Tenki. Hostikalta odotan hyvää ja tasasta suorittamista ennen jatkon siunaamista. Ja tietysti junnutrio kuuluu tähän osastoon myös. Pikusta ei voi sanoa mitään, tiedä tuleeko miehestä ehjää enää ikinä. Karhunen on aivan hyvä kakkonen.

Rosaa parjataan mun mielestä vähän liikaa. Yritystä vois tietysti olla enemmänki mutta kyllä vanha vielä osaa rakentaa tilanteita ja laukaukset on alati vaarallisia. Onko hintalapun arvoinen, en tiiä.

Ei voi tajuta mitä vittua St. Pierrelle on tapahtunu. Ouluun tullessaan oli liikettä, pelinopeutta ja pelisilmää. Tehojakin tuli vaikka joukkue oli täydellisessä kaaoksessa. Joulutauon jälkeen turistien turisti, ja jos Kalevan jutusta jotai pysty rivien välistä lukemaan, alkaa Arankin usko Martinia kohtaan horjumaan. Ulos vaan ja helvetin äkkiä jos joku suostuis vaikka Sveitsissä palkanki maksamaan.

Kaikista alisuorittajien alisuorittajista surkein on herra C kuten jo moneen kertaan ketjussa on mainittu. Ilu on aivan hirvittävä säkki, epävarmin alakerrassa, ei saa äijiä siivottua maalin edestä eikä edes perkele osaa sijottua tollasella kokemuksella. Timo on myös sellanen vuoristorata jota ei mielellään jatkossa näkis. Välillä jäätävä, välillä Ilun tasoa, liikaa jälkimmäistä.

Kaikki loput on harmaata massaa josta ei oikein erotu kukaan. Mm. pelistä toiseen ykkösessä surffaileva Kuusela ja yläketjuissa rajusti kylläkin töitä tekevä mutta täysin tehoton Kossu.

Kaikkihan sen jo tietää, mutta toistetaan vielä: ens kauden joukkueen kasaamisen vois vaikka alottaa sieltä pakkikalustosta. Se on ihan sama mikä Crosby hyökkääjän selässä lukee ku kiekkoa ei saada omasta päästä toimitettua nopeasti ja tehokkaasti liikkeessä oleville miehille.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse muutin taas vaihteeksi mielipiteeni Ohtamaan suhteen. Olen ollut sitä mieltä, että joutaa mennä, mutta oli eilen yksi harvoista, jotka halusivat ottaa vastuuta. Sitä nyt sitten meinasi tulla liikaakin ja sitä kautta virheitä, mutta tuolla asenteella olevia kavereita me tarvittaisiin enemmän. Kolmospakkiparissa Ohtamaa olisi aivan oikeassa paikassa, ainakin jos pelisysteemi saadaan kuntoon, sellaisessahan huonommatkin parantavat.

Eli ensi kaudeksi uudet pakit Mikkolan, Helblingin ja Ylösen tilalle. Jokinen voi lähteä samalla oven aukaisulla, Lehto seitsemänneksi pakiksi. Eli jokaiseen pakkipariin tarvittaisiin yksi kaveri:

Lehtonen - X
Sicak - Y
Ohtamaa - Z
Lehto

Hyökkäyksessä tarvitaan kaksi ykkösketjun miestä, esimerkiksi Pyörälä ja Erkinjuntti, jos Viuhkolasta saadaan vielä leivottua pelikelpoinen. Muuten tarvitaan ykköskorin sentterikin. Krepsin palkka taitaa olla liian kova, uutta Brosia ei tullut. Kakkossentterinä tai oikeanlaisten laitureiden kanssa olisi käyttökelpoinen, mutta jannepesosia ei tahdo olla saatavilla. Tenkrat ei ole epätasaisuutensa (pisteettömät putket) vuoksi omia suosikkejani, mutta taas eilen hän kuitenkin uskalsi ottaa roolia.

Kemppainen on puolustavan ketjun sentterinä mies paikallaan (joukkueen ylivoimaisesti paras tehotilasto) ja yhden ketjun saa koottua junnuista. Alikoski on halpuutensa ja asenteensa vuoksi ansainnut paikan Kemppaisen laitaan. Keränen sitten toiseen.

Eli melkoinen rakennusprojekti tiedossa, ellei sitten jatketa samalla huonoksi havaitulla linjalla.

Jotain tällaista voisi kaavailla:

Pyörälä - Viuhkola - Erkinjuntti
Donskoi - X - Y
Keränen - Kemppainen - Alikoski
Toivo - Salomäki - Junttila

X ja Y voisivat olla ulkomaanapuja. Tällöin joukkueessa olisi Sicak mukaan lukien kolme. Jos Viuhkola ei vielä kesälläkään pääse treenaamaan kunnolla, tuokin paikka pitää varmaan täyttää ulkomaalaisella. Suomalaisia tarpeeksi tasokkaita senttereitä ei taida olla saatavilla.

Ja Erkinjuntti siis sillä oletuksella, että Suikkanen on ensi kauden valmentaja, olettaisin, että kiinnostus olisi tällöin aika konkreettista.
 

balde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Koko kausi ollaan odotettu jotain. On odotettu Viuhkolaa, on odotettu Preissinggiä, on odotettu Rosaa, sitte valmentajan vaihdosta, sitte joulutaukoa että päästään treenaan, nyt odotetaan junnuja takas kokoonpanoon.. Olisko kuitenkin parempi odotella kevättä ja toivoa lämmintä kesää.

Toivottavasti ensi kaudella joukkue on valmiimpi jo kauteen lähdettäessä, ettei tarvisi odotella. Kovan luokan valmentaja, YKKÖSpakki ja YKKÖSsentteri pitää olla valmiina. Eikä enää laskettaisi (odotella) Viuhkolan kuntoutumisen varaan yhtään mitään.
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Kyllä tämä kausi on taputeltu. Kyllä tässä yksinkertaisesti on enään mahdotonta uskoa, että tällä kaudella tästä porukasta enään mihinkään on. On taas ihan uskomatonta, että miten saatiin kustua viime viikon ok vieraspelit. Aivan vitun uskomatonta. En tiedä saako tätä laumaa kukaan valmentaja pelaamaan. Joukkueessa on liikaa pelaajia, jotka eivät halua pelata joukkueelle. Tulos on tämän näköinen, kun pelaajat eivät ole sitoutuneita joukkueen tekemiseen.

Raivostuttaa tämä joukkue. Onko tuolla kuinka monta oikeasti ammattilaista? Vituttaako nuita edes hävitä pelejä? Pääasia, että palkka juoksee. Kyllä tässä vaiheessa voisi jokaisen kalliin surffailijan heittää helvettiin. Tuskin tulos ainakaan tuosta enään huonommaksi voi tulla. Ehkä nuoremmat kaverit toisi edes asennetta pelaamiseen.
 

Kramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Koko kausi ollaan odotettu jotain. On odotettu Viuhkolaa, on odotettu Preissinggiä, on odotettu Rosaa, sitte valmentajan vaihdosta, sitte joulutaukoa että päästään treenaan, nyt odotetaan junnuja takas kokoonpanoon.. Olisko kuitenkin parempi odotella kevättä ja toivoa lämmintä kesää.

Aivan! Ei tule kesää tällä porukalla. Rosa Sveitsiin rakastamaan paikallista kansaa, yleisöä ja kukkuloita. Pyhä Pierre Oulunsalosta mukaan samaan koneeseen, ilmeisesti tarvitaan vaihto arlandassa jos luuvanilla lennetään.

Makiksella hyviä hahmotelmia ensi kautta ajatellen, siihen vois rakentaa oikeaa joukkuetta.
 

VTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
... En tiedä saako tätä laumaa kukaan valmentaja pelaamaan. Joukkueessa on liikaa pelaajia, jotka eivät halua pelata joukkueelle. Tulos on tämän näköinen, kun pelaajat eivät ole sitoutuneita joukkueen tekemiseen.

Juuri näin! Näitä surffailijoita on turha edes laittaa jäälle. Pistetään valmennusryhmästä joku pojille mukaan ja pelin ajaksi lenkille. Kun palkkaa kerran maksetaan niin jotain on tehtäväkin. Myyntikojuissa voisi kanssa olla jotain sopivaa hommaa - siellä voi seisoskella velttona kahvia ja makkaraa ojennellen.

Jääkiekkoilijatko ammattilaisia? Vi**u millä asenteella jotkut voikin työpaikallaan pyöriä! Ihan turha selittää, että valmentajissa on vika. Jossei itse osaa edes yrittää ilman, että joku komentaa niin ammatinvaihtoa kannattaa harkita. Tosin, en tiedä missä tuollaisia kavereita tarvitaan?
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Rosaa parjataan mun mielestä vähän liikaa. Yritystä vois tietysti olla enemmänki mutta kyllä vanha vielä osaa rakentaa tilanteita ja laukaukset on alati vaarallisia. Onko hintalapun arvoinen, en tiiä.

Ei voi tajuta mitä vittua St. Pierrelle on tapahtunu. Ouluun tullessaan oli liikettä, pelinopeutta ja pelisilmää. Tehojakin tuli vaikka joukkue oli täydellisessä kaaoksessa. Joulutauon jälkeen turistien turisti, ja jos Kalevan jutusta jotai pysty rivien välistä lukemaan, alkaa Arankin usko Martinia kohtaan horjumaan. Ulos vaan ja helvetin äkkiä jos joku suostuis vaikka Sveitsissä palkanki maksamaan.

Pakko melkein yhtyä Kalevan näkemykseen siitä että sekä Rosa että St Pierre haluavat myyntilistalle ja pois oulusta kesken kauden. Melkein kannattaisi päästää. Win-win sekä pelaajille että seuralle, paska maku jää vaan suuhun molemmista. Aran kommenteista päätellen ainakaan St Pierren kohdalla tämä ei välttämättä ole edes kaukana. Uskon, että nähdään vielä parin pelin kokeilu jossa Rosa ja St Pierre pelaavat eri kentässä ja jos sama meno jatkuu, alkaa tapahtumaan.

Kaikista alisuorittajien alisuorittajista surkein on herra C kuten jo moneen kertaan ketjussa on mainittu. Ilu on aivan hirvittävä säkki, epävarmin alakerrassa, ei saa äijiä siivottua maalin edestä eikä edes perkele osaa sijottua tollasella kokemuksella.

Kyllä se näin on. Kärpät otti kaksi voittoa vierasreissulta Lehtosen johtaessa alakertaa yksin Ilun ollessa saikulla. Kun puolustuksen liideri vaihtui Lehtosesta Mikkolaan esitys on ollut sitä mitä tällä viikolla on kotipeleissä nähty. Ilu puhui joukkueelle tunteikkaasti ennen TPS peliä siitä kuinka oli katsonut HIFK pelin telkkarista ja ei pitänyt pelityylistä, vaan RAKASTI SITÄ. Mikkola on kyllä liigatason pakki ja pelaa lisäksi keväällä yleensä aina hyvin. Se ei vaan riitä! Aivan kuten Rosan kohdallakin, tuollainen vätysolemus tarttuu muihin pelaajiin. Nämä muut eivät välttämättä osaa karistaa sitä enää harteiltaan sitten todella tiukan pelin tullen, vaikka Rosa ja Mikkola sen osaisivatkin tehdä. Ja kaveri on vielä kapteeni prkl! Kapteeni joukkueessa jossa on paljon nuoria pelaajia ja esitys on tuollaista paskaa!

Kaikkihan sen jo tietää, mutta toistetaan vielä: ens kauden joukkueen kasaamisen vois vaikka alottaa sieltä pakkikalustosta. Se on ihan sama mikä Crosby hyökkääjän selässä lukee ku kiekkoa ei saada omasta päästä toimitettua nopeasti ja tehokkaasti liikkeessä oleville miehille.

Kuten jo toisessa ketjussa sanoinkin, ensi kauden joukkuetta kasattaessa pelaajan asenteen tulee olla kohdallaan. Pitää vetää vähän Bluesin linjaa: sotureita, illasta toiseen kaikkensa likoon laittavia suorittajia. Niitä tarvitaan! Vaihtuvuus tullee olemaan suuri, ainakin sen pitäisi olla. On se nyt nähty jo että väkisin kun yritetään pitää kiinni tästä voittamisen kulttuurin ajasta niin se ei johda enää menestykseen vaan päinvastoin uuteen floppiin kaudesta toiseen.

Mitä tähän kauteen tulee, niin toivoisin Aralta löytyvän munaa viltittää nämä velliperseet. Nykyinen nelonen on pelannut ihan mukiinmenevästi, annetaan sen jatkaa ja otetaan Donskoi-Salomäki-Junttila ketjuna sisään. Näin voidaan pistää ketjullinen hyökkääjiä miettimään kiinostaako pelata vai ei.
 

Watson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Arsenal
Makiksella hyviä hahmotelmia ensi kautta ajatellen, siihen vois rakentaa oikeaa joukkuetta.
Kyllä ehdottomasti. Mikko Niemelä vain pitäisi saada myös listalle, mielestäni lahjakkaampi kuin Lehto.

Ohessa tämän kauden mestis-tilastot:

NIEMELÄ Mikko 12 ott, 0+4, +3, 4 min
LEHTO Nico 21 ott, 0+2, -3, 30 min

Itse vaihtaisin Niemelän (jos on terveenä) jo nyt välittömästi Mikkolaan, ei voi olla ainakaan huonompi.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä ehdottomasti. Mikko Niemelä vain pitäisi saada myös listalle, mielestäni lahjakkaampi kuin Lehto.
Niemelä pääsi unohtumaan.

Voisi tehdä vaikka niin, että katselisi kesällä, miltä homma näyttää, ja jos joko Niemelä tai Lehto osoittavat oikeita elkeitä, tuo Z olisi sitten näistä se parempi. Eli silloin tarvittaisiin vain kaksi pakkia, ykkös- ja kakkospariin kumpaankin yksi. Ei mitenkään mahdoton vaatimus, ja rahoituskin on kunnossa kun laittaa nuo ylijäämämiehet kiertoon.
 
Itellä päällimmäisenä mielessä se ettei enää ensi kautta rakenneta Viuhkolan varaan. Nyt on apaut kaks kautta saatu lueskella Kalevasta mitä se Jari nykyään hommailee. Joten olisikohan aika pikku hiljaa siirtyä eteen päin ja hommata semmonen kaveri joka olisi myös pelaavassa kokoonpanossa mukana.
 
Positiivisena näkisin maalivahtiosaston. Karhunen on esittänyt ihan hyviä otteita, ja Hostikka oli tämän pienen nousukauden takuumies. Noilla kavereilla voisi jopa katsella ensi kauttakin.

Itse en näe, en sinne päinkään. Aivan huikealla riskillä lähdettiin joidenkin fanien mieliksi kauteen erittäin kokemattomalla kaksikolla. Aika nopeasti kävi ilmi, että ei riitä. Hostikka taas on pelannut aivan hyvin, vaikka ei häntäkään huippuvahdiksi sanoa. Hän on kolmikosta selkeästi paras torjuja, mutta se kertoo enemmän kahdesta muusta molarista.

Maalivahtitilanne on sanalla sanoen heikko. Toisaalta jos ajoittain "ihan hyvät" otteet riittävät niin sittenhän tuollaisella kolmikolla voidaan jatkaa. Minusta maalivahdit ovat kivijalkoja pakiston kanssa, jotka pitävät korttitaloja pystyssä. Tällä kaudella eivät ole pitäneet. Tosin tällä hetkellä pitäisi olla melkoinen taikuri, että pystyisi joukkuetta kannattelemaan. Silti välillä käy mielessä, että mikähän olisi joukkueen meininki ja itseluottamus, mikäli kauden alusta olisi ollut maalivahti joka joskus voittaa pelin yksinkin? Olisiko paremman itseluottamuksen puolesta tullut aavistuksen parempaa tulosta, jonka avulla pelaajat uskoisivat pelisysteemiinsä enemmän ja vetäisivät täten paremmin? Melko varmasti ainakin maalin tappioista olisi enemmän pisteitä tullut.

Maalivahti on kuitenkin tärkein yksittäinen kenttäpelaaja. Ykköseksi ei tarvita ketään kasvamaan ja pääsääntöisesti kaikki molarit ajetaan sisään pitkän kakkosmolarirupeaman kautta. Ykköseksi pääsee vasta, kun on valmis.. tai siis pitäisi päästä.
 

Itäpuu

Jäsen
riskillä lähdettiin joidenkin fanien mieliksi kauteen erittäin kokemattomalla kaksikolla.

Nyt kyllä kuvitellaan itsestään vähän liikoja. Hillin muita meriittejä en tähän sotke, mutta maalivahdeista mies kuitenkin jotain ymmärtää. Eiköhän Hilli nähnyt että Koivisto ja Karhunen klaaraavat homman, ja aika moni on edelleen samaa mieltä. Maalivahtipeliin ei ole homma kaatunut.
Hostikka on hävinnyt vain kaksi seitsemästä, ja oikeasti pelannut todella hyvin. Mitä muuta vielä voi molarilta vaatia tuollaisen joukkueen takana?
 
Nyt kyllä kuvitellaan itsestään vähän liikoja. Hillin muita meriittejä en tähän sotke, mutta maalivahdeista mies kuitenkin jotain ymmärtää. Eiköhän Hilli nähnyt että Koivisto ja Karhunen klaaraavat homman, ja aika moni on edelleen samaa mieltä.

Jaa kuvittelen vai? Ainoastaan rahan ja pari vuotta sitten tehdyn lupauksen takia Koivisto on tällä kaudella ykkösvahti. Pelkästään sen vuoksi, että nuorukainen paini viime kaudella pahojen loukkaantumisten kanssa riittäisi syyksi ettei hänestä pitäisi tehdä ykkösvahtia. Sen lisäksi kaveri näytti jo viime kaudella, että kun pelejä tulee alle, alkaa tekniikka ja pää murenemaan. Karhunen puolestaan on täysin kokematon kaveri, jonka sisäänajamiseen tarvittaisiin ennen kaikkea sitä vahvaa ykkösveskaria.

EDIT:

Hostikka on hävinnyt vain kaksi seitsemästä, ja oikeasti pelannut todella hyvin. Mitä muuta vielä voi molarilta vaatia tuollaisen joukkueen takana?

En ole kieltänytkään. Vaan hän ei silti ole huippuvahti, vaikka kärppäpaita päällä onkin.

EDIT: Tuossapa Porvoon kärpältä aika hyvä ennustus, joka toivottavasti toteutuu maalivahtien osalta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ainoa oikea ratkaisu olisi ruveta keskittymään jo nyt ensi kauteen. Runkosarjan häntä on sen verran kaukana että vaara karsintoihin joutumisesta on aika minimaalinen. Ja toisaalta sääleistä tapellaan kyllä hieman "heikommallakin" rosterilla. Säälejä korkeammalle taas on turha lienee kuvitella enää yltävänsä vaikka mitä temppuja tehtäisiin.

Kisajunnuille pitää antaa loppukaudeksi mahdollisimman paljon vastuuta. Tässä on potentiaalinen ykkös-kakkosketju ensi kaudeksi. Heidän on hyvä alkaa opettelemaan sitä roolia jo nyt. Samoin ainakin Körkölle nelosesta enemmän vastuuta, ylivoimasellaistakin. Körkkö on siitä aika harvinainen Kärppäjunnu, että hän on pelityyliltään erittäin ahne maalari ja laukoo yleensä aina kun on paikka. Potentiaalia on jonkinlaiseksi Hannes Hyvöseksi tulevaisuudessa vaikka laukaus ei toki ihan samanlainen hevosenpotku ole kuin Hurja-Hanneksella.

Ulkkareista Rosa ja St.Pierre joutaa myyntilistalle heti. Helbing taas ei kelvanne kellekään joten purkoon vaikka tuppea tai pelatkoon alemmissa pareissa. Sicak ja Tenkrat saavat minun puolestani jatkaa vaikka ensi kaudellakin. Tenkin taidot ja tehot eivät ole hävinneet mihinkään ja ensi kaudella kun Piku toivon mukaan on taas kehissä, hän on valmis snaipperi Pikun rinnalle. Krepsiä tuskin saadaan pidettyä, eikä hänelle toisaalta ole oikein tilaakaan jos Piku kuntoutuu ja Salomäki ottaa kakkossentterin paikan.

Mikäs Mika Pyörälän tilanne Ruotsissa on? Muistaakseni ainakin jossakin vaiheessa kautta miehestä puhuttiin jopa jonkinlaisena floppina tuolla sveanmaalla? Lähdettäiskö kyselemään vaihtuisiko kaveri jo tällä kaudella vaikkapa Rosaan tai St.Pierreen? Voisi olla win-win sekä Kärpille että Frölundalle. Pyörälä olisi sopiva kolmas lenkki Tenki-Piku akselille myös ensi kaudeksi.

Hyökkäys näyttäisi loppukaudella ja ensi kaudellakin jotakuinkin tältä:

Pyörälä-Kreps/Viuhkola-Tenkrat
Junttila-Salomäki-Donskoi
Keränen-Kemppainen-Körkkö
Koskenkorva-Karppinen-Koponen

Nelosta voisi toki ensi kaudeksi hieman muokata sikäli mikäli Kossulle vain joku muu loppusijoituspaikka löytyy ja Karppisen tilalle löytyy parempi. Koponen on mielestäni osoittanut miehekkäitä otteita joten hän saa minun puolestani jatkaa myös ensi kaudella alemmissa ketjuissa.

Puolustuksessa Mikkola joutaa jo muualle ensi kaudeksi. Helbling samaten. Jokinen on paha rajatapaus koska soppari on jo valmiiksi ensi kaudeksi eikä varmasti ole mitään parasta myyntitavaraa. Pari kovaa hankintaa ja Niemelä ylös Laserista, siinäpä se.

Lehtonen-x(koodinimi Kukkonen)
Sicak-x(Jaakola?)
Ohtamaa-Niemelä
Lehto-Pokka

Maaliin tarvitaan takuuvarma ykkönen. Tämä kausi on osoittanut, että noista nykyisistä ei ykköseksi ole. Karhunen tosin voi vielä kehittyä jonkin verran ja Hostikassakin on potentiaalia, mutta molempia ei voida pitää. Koivisto saa lähteä etsimään peliaikaa muualta.

"Bäckström" (ei siis Nikke, vaan joku vastaava pomminvarma ykkönen)
Karhunen/Hostikka (jompi kumpi näistä.
 

kop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vaikka olen aika pitkäpinnainen näiden asioiden suhteen niin nyt on usko mennyt. Täyttä sontaa koko peli ja pienestä ryhtiliikkestä huolimatta mikään ei lopulta ole muuttunut. Väärin rakennettu, väärään aikaan rakennettu, vanhastaan mätä runko jne.. lista on loputon. Vaikea löytää tämän kauden joukkueesta mitään positiivasta. Suorastaan vit*ttaa katsoa tuota halutonta hiihtämistä!
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Kyllä tämä kausi on ollut niin hirveää katseltavaa, ettei mitään rajaa! Vuoristorataa alusta loppuun eikä valoa tunnelin päässä hirvesti näy. Kaksi vieraspeliä vuoden alkuun ja sitten kuukauden tauon jälkeen takaisin kotikaukaloon. Fanien odotukset ovat pilvissä... tästäkö tämä homma lähtee ja saadaan voittoputki tammikuun alkuun?! Mitäs hemmettiä.. kaksi kotipeliä, kaksi tappiota, maalit 2-8 eikä pelata edes voitosta. Huoh.. hiljaiseksi vetää.

Jos Aholla ja Junnolla on yhtään järkeä päässään, niin muutamasta syöpäsolusta on päästävä eroon ja äkkiä. St.Pierre, Mikkola ja varauksella Rosa joutavat myyntilistalle. Junnut kentälle eikä kukaan huomaa eroa.. peli kulkisi todennäköisesti selvästi paremmin. Nelosketju on ollut Kärppien paras osa viimeisessä kahdessa pelissä.. kaikki kunnia heille, mutta eihän homma voi toimia noin. Kyllä kärkipelaajien pitää näyttää suuntaa! Muutamien mätien omenoiden myynnillä paikattaisiin taloutta ja annettaisiin samalla lupaaville nuorille elintärkeää peliaikaa ja kehittymismahdollisuus. Donskoi, Junttila, Komulainen, Niemelä, Körkkö ja Salomäki vaan pelaamaan.

Vieläkös täältä löytyy joltakin haluja tarjota Mäkkärille jatkolappua? Kaveri on ollut totaalinen nolla pelaamissaan neljässä pelissä eikä ole tuonut joukkueelle yhtään mitään lisäarvoa. Oikeastaan tästähän puuttuisi vaan se, että Aho tarjoaa Hillin tyyliin pelaajan omalla optiolla Mäkiaholle jotain 1+3 vuoden sopimusta ja sen päälle valmennuspestiä Kärppiin...

Ensi kaudesta sen verran, että organisaatio joutuu/pääsee lähtemään uudelta pohjalta seuraavaan kauteen. Peruspilarit kuntoon aluksi eli valmennusjohto, ykkössentteri, ykköspakki sekä ykkösmaalivahti. Näiden osa-alueiden on oltava ensiksi kunnossa, mikäli Kärpät meinaa nousta takaisin kotimaisen kiekon huipulle. Nyt ollaan nimittäin tultu ryminällä alas pohjasakkaan ja edes liigakarsinnat eivät ole poissuljettu lopputulema tälle kaudelle.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Kun kauden edistymisestä puhutaan, mitä otsikko koskee, niin voi sanoa suoraan, ettei se ole edennyt. Alusta lähtien koko homma on näyttänyt aivan kauhealta. Eikä valmentajan vaihdos ole tuonut juurikaan mitään muutosta peliin, aivan samanlaista päämäärätöntä ja halutonta neppailua se illasta toiseen edelleen on.

Olen aiemminkin sanonut, ettei Kärpistä voi muodostua ikinä tällä ruletilla oikeaa joukkuetta. Eikä siinä sitten näin käynytkään. On vain kasa tilipussia odottavia pelaajia sekä puolenkymmentä tulevaisuuden lupausta. Joukkueen ydin on täysin läpeensä mädäntynyt ja koko joukkueesta löytyy vain yksi pelaaja, joka on pelannut odotuksiin nähden paremmin kuin piti. Kyseessä on Juho Keränen.

Hankinnat ja joukkueen rakentaminen on epäonnistunut niin pahasti, ettei kenenkään päätä voi tästä katastrofista silitellä.

Loppukauden ainoa tehtävä on poistaa jokainen virhehankinta ja haluton pelaaja pihalle sekä kiinnittää tammikuun aikana pitkällä sopimuksella se markkinoiden osaavin valmentaja, joka lähtee jo kevään aikana rakentamaan uutta, pelifilosofiaansa sopivaa joukkuetta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös