Kärppien juniorit (U20, U18 & U16)

  • 642 792
  • 1 513

Stultus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan LämyAkat
Jos joku palstalaisista oli 220:n katsojan joukossa, jonkinlainen raportti kiinnostaisi.
Pari erää pysyin hereillä, mutta sitten oli pakko lähteä, oli kokonaisuutena sen verran heikkoa suorittamista molemmilta joukkueilta. Jos otteita vertaa tuohon viikon takaiseen turnaukseen, niin Vanttajan, Loposen, Tieksolan, Sedlakin ja vanhemman Koskenkorvan puuttuminen kokoonpanosta näkyi Kärppien pelissä kyllä todella selvästi.
 

Stultus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan LämyAkat
On muuten jäänyt melko vähälle huomiolle se, kuinka paljon Kärppien 1999-, 2000-, 2001- ja 2002-ikäluokista on viime vuosien aikana siirtynyt pelaajanalkuja maailmalle. Alla olevassa listauksessa on mukana pelaajia, jotka eivät ole puhtaasti pelkästään Kärppien tai Oulun seudun kasvatteja, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että kyse on poikkeuksellisesta volyymista.

MV - Teemu Määttä -00 (Sport A)
MV - Severi Soukka -01 (Ässät A)

P - Juho Korhonen -99 (Hermes, Mestis)
P - Valtteri Meisaari -99 (Ec Salzburg)
P - Uula Ruikka -00 (Chicago Steel, USHL)
P - Aleksi Matinmikko -00 (Ässät A)
P - Sampo Matinlassi -00 (Tappara A)
P - Samuel Kemppainen -00 (Jukurit, Liiga)
P - Aapo Holtinkoski -01 (KooKoo A)
P - Kalle Loponen -01 (Sudbury Wolves, OHL)
P - Juuso Rousu -01 (KalPa A)
P - Aaro Hilli -01 (Sport A)
P - Ilari Heikkinen -01 (Sport A)
P - Rami Määttä -02 (Ässät A)
P - Ville Ottavainen -02 (Kitchener Rangers, OHL)
P - Kasper Puutio -02 (Swift Current Broncos, WHL)
P - Samu Romakkaniemi -02 (Luleå J18)

H - Aatu Luusuaniemi -99 (SaiPa A)
H - Eetu Päkkilä -99 (Ilves, Liiga)
H - Samuli Eervasti -99 (Ässät A)
H - Kalle Matikainen -00 (Jukurit A)
H - Arttu Nevasaari -00 (TPS, Liiga)
H - Lari Heikkinen -00 (Sport, Liiga)
H - Joonas Oden -00 (KooKoo, Liiga)
H - Anton Sikorski -00 (Lukko A)
H - Juuso Heikkilä -00 (Pelicans A)
H - Eemil Erholtz -00 (Sport, Liiga)
H - Rasmus Kupari -00 (Ontario Reign, AHL)
H - Arttu Tuomaala -01 (Tappara A)
H - Joona Kiviniemi -01 (Swift Current Broncos, WHL)
H - Taneli Kovaniemi -01 (Kalpa A)
H - Markus Oden -01 (KooKoo A)
H - Oliver Suni -02 (Oshawa Generals, OHL)
H - Iivari Säkkinen -02 (Lukko A)
H - Patrik Kemppainen -02 (Sport A)
H - Valtteri Karnaranta -02 (Ässät A)
H - Olli Nikupeteri -02 (Luleå J18)

Näistä pelaajista Eetu Päkkilä, Samuel Kemppainen, Kalle Matikainen, Arttu Nevasaari, Lari Heikkinen, Joonas Oden, Anton Sikorski ja Eemil Erholtz ovat pelanneet tänä kesänä vähintään yhden harjoitusottelun Liiga-joukkueidensa mukana.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuossa Stultuksen listassa on paljon pelaajia, jotka tulevat olemaan vähintään liigatason pelaajia myöhemmin. Kärpissä siihen ei olisi ollut lähellekään kaikilla mahdollisuutta, joten ihan oikean ratkaisun tekivät kun siirtyivät muualle. Alleviivaa vain Kärppien juniorityön hyvyyttä. Ja lupaa hyvää Kärpille jatkossa. Muualle siirtyvä junnu on aina potentiaalinen paluumuuttaja myöhemmin valmiina pelaajana. Toivottavasti sama trendi jatkuu. Unelmoin edelleen siitä, että joku kausi Kärppien liigajengi koostuu täysin Kärppäkasvateista, korkeintaan parilla ulkomaalaisella höystettynä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpin A-nuoret hyvässä lennossa. 9 peliä, 9 kolmen pisteen voittoa. Maalierokin 38-11. Nuorella Joel Blomqvist (02) perus 94.38% torjuntaprosentti 8 ottelussa.
Mitenköhän Kärppien A-juniorit pärjäisivät Mestiksessä? Voisiko Kärpät pyrkiä toimintamalliin, jossa olisi A-junioripainotteinen Mestisjoukkue, jonne voisi laittaa vähälle peliajalle jääviä liigapelaajia. Tämän lisäksi olisi vielä A-juniorijoukkue, joka koostuisi pelaajista, jotka eivät Mestisjoukkueeseen pääse.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitenköhän Kärppien A-juniorit pärjäisivät Mestiksessä? Voisiko Kärpät pyrkiä toimintamalliin, jossa olisi A-junioripainotteinen Mestisjoukkue, jonne voisi laittaa vähälle peliajalle jääviä liigapelaajia. Tämän lisäksi olisi vielä A-juniorijoukkue, joka koostuisi pelaajista, jotka eivät Mestisjoukkueeseen pääse.
Olisi kyllä omalla tavallaan kihelmöivän kutkuttavan hieno sapluuna. Taloudellisesti varmaan persnettoa tekisi, mutta pelaajien ja ennenkaikkea suomalaisen jääkiekon kannalta olisi todella hienoa, jos Kärpät toimisi eräänlaisena lippulaivana asian suhteen. Jokaisen junioriluokan parhaat pääsisivät pelaamaan astetta ylemmäs, joka kehittäisi pelaajaa ihan jokaisella osa-alueella fyysisestä taktiseen.

Aikoinaan Laserin kanssa oli orastavaa yhteistyötä ja muutamat Kärppä-pelaajat sijoittivat omia rahojaan, mutta konkurssi korjasi senkin yrityksen. Suunta oli oikea, mutta toimintamalli ei. Vuosien varrella on puhuttu seurajääristä ja fossiileista Oulun seudun jääkiekkoseuroista puhuttaessa, mutta olisiko jo pikkuhiljaa aika unohtaa puolueitten jäsenkirjat ja muut höpöhöpöt ja ryhtyä yhteistyössä kehittämään jääkiekkoa ennenkaikkea oululaisesta/pohjois-suomalaisesta näkökulmasta, mutta samalla myös ihan valtakunnallisesta näkökulmasta?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Erikoinen peli tilastollisestikin, Kärpät voittti laukaukset 35-20 ja silti numerot 0-7. Kahden erän jälkeen laukaukset Kärpille 22-11, mutta numerot 0-6.
 
Kärpistä CHL:n siirtynyt viisikko aloittanut kautensa hyvin.

Oliver Suni, 12 5+10= 15 +6
Joona Kiviniemi, 12 6+4= 10 -12
Ville Ottavainen, 12 3+5= 8 +8
Kasper Puutio, 12 1+7= 8 -7
Kalle Loponen, 15 2+5= 7 +7

Puution ja Kiviniemen +/- ei kannata kiinnittää huomiota, kun pelaavat yhdessä WHL:n huonoimmista joukkueista. Kaikki varattavissa ensimmäisen kerran tulevan kesän varaustilaisuudessa.
 
Viimeksi muokattu:

Glove

Jäsen
Puution ja Kiviniemen +/- ei kannata kiinnittää huomiota, kun pelaavat yhdessä WHL:n huonoimmista joukkueista. Kaikki varattavissa ensimmäisen kerran tulevan kesän varaustilaisuudessa.
Ehkä kuitenkin sen verran, että Kiviemi johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä, mutta on samalla +/- tilaston viimeinen. Lukema on myös koko sarjan kolmanneksi huomoin.
 

Käppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kellään tietoa mikä Sedkalin tilanne on? Tällä kaudella vain 6 peliä mestistä tehoin 0+1. Sen lisäksi 2 peliä a-junnuissa. Onko ollut jotain isompaa loukkia?

Tänään näköjään ollut jotain uutista, että viikkoja sivussa, mutta kaikki maksumuurin takana.
 
U16 joukkueeseen vain yksi kärppäjunnu. Pitääkö olla huolissaan -04 ikäluokasta?
Kärppien -04 löytyy ykköskerroksesta Lauri Raiman, Aaron Hakala ja Niklas Kokko. Kakkoskerroksessa Iivari Heikkinen, Manu Mäkelä ja Robin Erkinjuntti. Sitten onkin Kärppien junnumylly tasolla pitkä pudotus alas.
 

pussukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hannes Hyvönen aloittaa C1-junioreiden valmentajana. Lähde Hyvösen oma Instagram-tili ja oheinen Kalevan uutinen.


Lisäksi nyt on taidettu virallistaa Hanneksen pesti A- ja edustusjoukkueen erikoistaito- eli laukaisu-/maalintekovalmentajana. Kyllä kelpaa! Onnea Hannes ja Kärpät!
 

Skruf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kärpät

Käppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät valittiin Pohjolaleirin parhaaksi seuraksi.

Henkilökohtaisista palkinnoista Otso Ylitalo valittiin koko turnauksen parhaaksi pelaajaksi.
Ylitalo valittiin luonnollisesti myös All-stars kentälliseen johon pääsi Kärpistä myös Emil Pieniniemi.

Jokaisesta joukkueesta valittiin myös oma fair play/ respect pelaaja ja Kärpistä kunnian saivat Pieniniemi sekä Joona Karvonen.

U16 maajoukkueen ensimmäiselle testileirille valittiin yhteensä 44 pelaajaa.
Kärpistä valittiin:

Maalivahti Visa Vedenpää

Puolustajat Joona Karvonen, Janne Peltonen, Emil Pieniniemi, Niklas Seppänen ja Arttu Tuhkala

Hyökkääjät Arttu Alasiurua, Elias Jansson ja Otso Ylitalo.



Pohjola-leirin 2020 palkitut
 

Edvard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Juuri nähdyn Kärpät vs Ässät pelin jälkeen ( 3-1) ihmetyttää edelleen, miten esim Tieksolaa tai Järvitaloa ei ole käytetty edustuksen mukana, vaikka siihen olisi ollut jo monta mahdollisuutta. Molemmat erittäin näkyvästi esillä pelissä. Ja jos vaikka vertaa ylhäällä käyneeseen Rätyyn, niin ei kyllä katsomoon näytä siltä että erot pelaajien välillä olisivat mitenkään suuret.
 

Angelo Bronte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & Luleå HF
Juuri nähdyn Kärpät vs Ässät pelin jälkeen ( 3-1) ihmetyttää edelleen, miten esim Tieksolaa tai Järvitaloa ei ole käytetty edustuksen mukana, vaikka siihen olisi ollut jo monta mahdollisuutta.
Kyllähän Tieksola välissä sai näytönpaikkoja ja ihan ylivoimavastuutakin, mutta aika vaatimattomaksi jäivät näytöt. Ensi kausi sitten on Tuukan Liiga-läpimurron vuosi, uskoisin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: 1971

Old referee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, tuomarit
Ehkä on ihan hyväkin että lupaukset kehittävät fysiikkaansa ja taitojaan junnusarjoissa isolla vastuulla. Miesten sarjaan sitten valmiimpana pelurina.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: 1971
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös