Kärpät, tilannekatsaus kauteen 2006-2007

  • 34 782
  • 165
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Tällaista "kokonaisvaltaista" ketjua ei taida ollakaan? Kvartaalitaloudessa kun eletään, sitähän voisi pitää tällaisia osavuosikatsauksia aina taukojen tullessa, jne.

Niin, nyt kun maajoukkuetauko on käytännössä jo alkanut, voisi hieman pistää ylös mennyttä kautta. Kärpillä on siis todella positiivisesti mennyt jakso, jota on koko ajan harmittavat loukkaantumiset vaivanneet (Korpikari, Chiodo, Hyvönen, Loponen, Bros välillä, Ylönen, jnejne...). Loukkaantumisista huolimatta, on pelit menneet erinomaisesti. Toivotaan nyt, että runkomiesten jaksaminen saa pontta tauosta, sillä muutamilla pelaajilla on minuutteja kertynyt jo liikaakin (esimerkiki Mikkola). Harmiksi, joukkueen "sielu" eli duo Viuhkola-Pyörälä ei pahemmin lepäilemään kerkeä, sillä maajoukkue kutsuu. Onneksi, "vain" Suomeen. Tulkaahan ehjinä takaisin, sillä loukkaantumisia ei välttämättä hirveästi enää kestettäisi?

Niin, alkukausi on mennyt mukavasti, sillä ilta toisen jälkeen, on löytynyt aina vähintään se yksi ketju, jonka onnistumiset ovat yleensä olleet voiton avain. Tällaisena toivoisi kauden jatkuvankin, enemmänkin onnistumisia saa tulla... Käytännössä Viuhkolan kenttä on ehken ollut pirtein, luoden paikkoja ja hommaten jäähyjä, Aaltosen visiitti neloseen piristi kummasti, poikahan istuu nyt ykköskenttään suorastaan luonnollisella tavalla jo.

Bros:n kenttä on hieman hakusessa, sillä Ujcik:n onnistumiset ovat kortilla. Kalpaa vastaan kyllä, mutta liekö Vikille parempi pelipaikka jossain muussa ketjussa, kuin Bros:n vierellä? Paakkiksen ja Sahlstedtin kanssa homma on toiminut ihan eri tavalla aiemmin. Pesonen on löytänyt "uuden kevään" pelissään, josta muutkin ketjutoverit saavat omien ja yhteisten onnistumisten kautta nauttia.
Toisaalta, Sahlstedtin kentässä Mustonen on selkeästi heikoin lenkki, taitaa olla eniten miinuksella Kärppä-pelaajista (oli ainakin viikolla kun tarkistin)? Paakkikselle siis laiturin roolia tarjolla kolmosessa, aina kun tiivistetään kolmeen kenttään. Sahlstedtin kukoistuskausi on taipumassa, joten tulleeko lepo hyvään saumaan? Normio on ihan ok täytemies tuohon ketjuun, putkissa menee paremmin ja huonommin.

Kokonaisuutena, ketjut ovat kuitenkin varsin hyvät, eikä kovinkaan suuria muutoksia ole tarpeen tehdä, ellei loukkaantumisia tule. Ykkösen pitäisin nykykoostumuksessaan, kakkosen ja kolmosen kanssa mennään "päivän kunnon mukaan", sillä ykköseltä ei voine vaatia joka ikisessä pelissä johtamista. Väsy tulee ennen pitkää...

Pakisto on kestänyt uskomattoman hyvin, huikeista peliminuuteista huolimatta. Mikkolakin on pikkuisen parantanut, eli on noussut arvostelussa nippa nappa rimaa hipoen välttävän yli. Laamaselle ei oikein roolia tunnu löytyvän, YV:lla kylläkin mies paikallaan. Loponen oli todella piristävä kunnes ikävä loukkaantuminen sotki. Samoten Ylösen peli oli hyvää, kunnes hänellekin tuli ikävä loukkaantuminen. Tribu on mysteeri, pisteitä ja tehotilaston merkintöjä tulee kyllä, mutta kirkkaasti eniten merkkausvirheitä ja ylipelaamisia. Peruspakki, ei sen kummempi.
Jaakola ja Korpikari taasen... Topia on viety kerran oikein highlight-reelille pääsyä myöten (Venäläinen, Tappara), mutta jo vain tuosta sisuuntui! Komeat 1+3 kahdessa pelissä sen jälkeen! Uskaltaa ottaa kiekollista roolia hieman enemmän, joka näkyy ihmeen nopeasti pistesarakkeessa. Hyvä näin. Oskari oli todella kovassa tikissä harjoituskaudella, kunnes taas loukkaantumisen myötä peli taantui. Pikku hiljaa siis parantamaan, mutta ei vielä lähelläkään sitä peliä, mitä nähtiin ennen loukkaantumista.
Leinonen on nyt hieman päässyt jo pelaamaankin, mutta liekö miesten pelien vauhti vielä liikaa, sillä tilastoissa taitaa komeilla -1? Hyvä, että pääsee pelaamaan, sillä eipä sitä vauhtiin pääse tottumaankaan, ilman kokemusta.
Ei muuta kuin lisää rahaa pankkiin, eli Leinoselle pelejä.

Maalivahtiosaston voisi nyt Chiodon poislähettämisen jälkeen olevan yhden kortin varassa. Suomalaiselle ei tunnu vastuu kelpaavan, mutta torjuu kohtalaisesti kakkosena. Ei silti, kakkoseksipa hänet on käsittääkseni tänne hankittukin. Tarkki on ollut varmastikin lähes kaikille erittäin positiivinen yllätys. Itse pidän siitä pohjoisamerikkalaisesta tyylistä, jossa kiekkoa ei liimata torjunnoissa, vaan ohjataan riparit aina väljemmille vesille. Mailapelissä olisi vielä parantamista, mutta muuten kyllä erittäin kelpo maalivahti meillä. Mistäs hitosta tuokin löytö tehtiin, ei voi kuin ihmetellä...

Vahvistuksista on ollut puhetta. Eikä syyttä, sillä pakisto kaipaa johtajaa. Eli aika lailla joutuu Junno kukkaronnyöriä avaamaan, halvalla ei tässä vaiheessa kautta saisi edes Aki Heinoa... Juhlakausi, ollaanko valmiita panostamaan? Boumediennen, Kukkosen, Lehtosen, jonkun heidän kaltainen kaveri sieltä on saatava. Mikkolasta tai Laamasesta ei ole kantamaan johtajan vastuuta, eikä Tribusta voi sellaista haaveillakaan. Loponen on vielä arvoitus, että miten loukkaantuminen tulee vaikuttamaan, mutta mitä ilmeisimmin, "Jone" on se liideri jota tarvitaan. Silti, uutta verta tuo pakisto kaipaa. Kovuuttakin?

Kovuus lienee se ainut asia, mitä Kärppien rosterista ei löydy. Eilisessä Jokerit-pelissä vastustajan peli oli kovaa, joka ei sopinut Kärpille. Pehmeys meinasi koitua kohtalokkaaksi, onneksi ei vielä tällä kertaa. Mutta selkeä heikko kohtahan tuo pehmeys näyttää Kärpillä olevan. Tuleeko mieleen viime kauden välierät?

Valmennus on parantanut kyllä viime kautisesta, eli Jalosen pää ei ole vielä valmis vadille. Katsotaan nyt, saako Kojo vielä tästä parannettua, sillä tyytyminen tarkoittaa taantumista... Ykkösen peliin, lisää suoraviivaisuutta (Piku perkele, lauo!). Kakkoseen tasapainoa kolmikon kesken, kolmoseen myöskin. Neloselle... jotain?
Aikalisät ovat tulleet repertuaariin mukavanlaisesti, siitä pisteet. Reagoiminen pelin sisällä on parantunut selvästi. Eikä peli ole enää niin karmivaa HMV:tä, aina. Yleisökin herää, jos joukkue osoittaa olevan täydellä tunteella touhussa.

Sellaisenlaista. Muilta kommentointia asiaan?
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Niin, lisätään nyt sitten vielä nämä erikoistilannepelaamiset.

Kärpillä on tällä hetkellä liigan kovin ylivoima. Eikä ihme, sillä määrällisesti Kärpät on saanut eniten jauhaakin tuota ylivoimaa. Hyvä niin, että YV:n toimivuuteen on panostettu, sillä aika selkeä täsmäasehan se on, kun ottaa sen toivottavasti pysyvän linjamuutoksen tuomaroinnissa, sekä joukkueen nopeuden. Tuosta toimivuudesta huolimatta, välillä olisi mukava nähdä enemmänkin laukauksia, sillä hieman turhan usein koetetaan väkisin kuljettaa tai syötellä kiekko maaliin. Ei silti, hienoja maaleja on tehty paljon, joten eipä valittamista.

Alivoima on toiminut myöskin hyvin. Liekö pääsyynä Viuhkolan ja Pyörälän karmivat minuutit? Tämä pari taitaa olla aika pitkälti liigan parhaimmistoa AV:lla, joten tuossa, hyvässä neliössä ja maalivahdeissa, on menestyksen salaisuus. Kärpät on tällä hetkellä kuudentena AV-tilastoissa, joten ihan mukiinmenevä esitys. Parannettavaakin on, kun välillä jätetään se lyhyt syöttö omassa päässä antamatta, esimerkiksi Jokerit katkoi niitä turhankin usein. Suora, voimakas purku sen sijaan, ei koskaan ole huono vaihtoehto.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Edelliseen koosteeseen muutamia hajanaisia kommentteja. Omat mielipiteet myötäilevät kovasti edelle olevaa kirjoitusta.

Itselle ainakin Aaltonen on ollut pieni pettymys alkukaudella. Mies sai paikan auringossa Hyvösen loukkaannuttua, mutta ei huolinut isoja saappaita vastaan ensi yrittämällä. Alkuun tuntui, että Juhin paikka oli enemmän Salhstedtin vierellä, jossa suurin osa alkukauden pinnosita tuli. Joidenkin sanoin Nokka "kyykytti" Aaltosta ja Jalosen omin sanoin Juhi haki tiikerin silmää jopa nelosesta. Sitten alkoi tahti muuttumaan kellossa. Aaltonen osoitti selvästi, että on se oikea mies Viuhkolan ja Pyörälän vierellä. Viimeiset pelit Viuhkolan kenttä oli Kärppien dominaattori. Selkein ero tapahtui mielestäni nimenomaan Aaltosen pelissä. Juhille tuli tiettyä nöyryyttä antaa se helppo syöttö kaverille ja ennen kaikkea mies alkoi ampumaan alkukautta hanakammin. Tämä alkoi näkymään koko kentän tehoissa. Tästä on hyvä jatkaa.

Laamanen ja Mikkola taustalla nauttivat "pientä" kritiikkiä, mutta ovat mielestäni hoitaneet isot minuuttinsa kunnialla. Laamanen olisi toki voinut isoilla YV-minuuteillaan ottaa tehojen valossa isompaa roolia. Mikkola puolestaan on ollut ehkä hivenen näkymätön, mutta pelannut loistavaa plussalla olevaa peruspelaamista illasta toiseen. Ajoittain väsy on toki näkynyt otteissa. Tiukan paikan tulen mielestäni Ilu on ollut mies paikallaan. Molemmat on mielestäni selvästi parantaneet tahtiaan kauden edetessä. Kauden alun vaivat taisivat näkyä alkuun otteissa.

Brosin kenttä on ollut alkukauden paras kenttä. Siitä huolimatta tuntuu kuin siinä ei tosiaan saataisi Ujcikista kaikkea irti. Harjoitusotteluissa Aarnio pelasi kentän toisessa laidassa menestyksellä ja ihmiskuula teki yhden maalin heti yhdessä Brosin kanssa nelosessa. Mielelläni soisin ajoittain Analle paikkoja yrittää tuossa paikassa.

Kolmosen esitys on ollut mielestäni myös erinomainen. Normio-Salhltedt on ollut hyvä pari ja rinnalla vaihtuneet miehet Aaltonen, Aarnio ja Mustonen on pelanneet kenties parhaat pelinsä tutkaparin vierellä. Muutaman kuherruspelin jälkeen laiturit on vuorollaan väsyneet ja haihtuneet massaan. En tiedä vihjailiko Jääkoneenkuljettaja edellä jo, että Ujcikia voisi kokeilla Sahlstedtin rinnalla. Viime kaudella Super Sixissä miehet pelasi mielestäni hyvin yhteen. Mielestäni Normio-Salhstedt kaipaa nimenomaan kiekollista taituria rinnalleen. Jospa Ujcik pelasi myös ne parhaat pelinsä tuossa laidalla. Komonen on ollut toisaalta myös puolustus pelissä kenties Kärppien heikoin. Mielestäni siihen on ollut syynä ajoittain Salhstedtin heikko puolustaminen ja ajoittain Normion tai Korpikarin tilanteista ulos ajaminen. Jotenkin tuntuu, että Ujcikin kiekollisesta vastuusta voisi olla siihenkin asiaan iloa ja Kärppien tämä ketju pystyisi paremmin rakentamaan peliä Sahlstedtin saatua kaverin Ujcikista.

Nelonen on paljon elänyt kenttä. Sieltä on kaivettu se tarvittava energia aina tarvittaessa. Mielestäni sillä sektorilla on Kärpissä terve kilpailutilanne nuorten välillä ailahtelevien pelaajien kesken. Paakkolanvaara on otteillaan esittänyt valmiuksia isompaan rooliin, toisaalta Viuhkola, Bros ja Salhstedt on kukin vuorollaan näyttäneet kokeneina pelaajina ansaitsevan paikkansa Paakkiksen edellä, vaikka mies hyvin kolmikon on haastanutkin.

Ylivoima on ollut Kärpillä hyvää. Viuhkola-Salhstedt-Pyörälä akseli on ollut erinomaisen tehokas masiina 5-3 ylivoimassa. 5-4 vastaan Kärpillä on löytynyt kolme toisistaan hyvin poikkeavaa koostumusta. Viuhkolan ykkönen jauhaa ja pyörittelee. Brosin viisikko pelaa nopean vaihdon kovalla vauhdilla suoraviivasisesti maalille ja sitten Salhtedtin kenttä rakentaa maskin maalille ja ampuu runsaasti viivasta. Nämä kolme hyvin erityyppistä ylivoimaa tekee Kärppien YV:stä hankalan torjua. Kärpät tarvitsee niitä kaikkia.

Alivoima on tosiaan pitkälle Viuhkola-Pyörälä parin erinomaisuutta mielestäni pitkälle säestettynä Mikkolan hyvällä pelillä. Huomiotta ei jää myöskään Jaakola-Korpikarin hyvä avustus tällä sektorilla. Jaakolan tuntuu ottavan melkoisia harppauksia eteenpäin alkukauden aikana. Isoon vastuuseen on vastattu melkoisen hyvin, vaikka toki edellä mainittuja virheitäkin löytyy. Topi on kuitenkin tekaissut hyvällä ranteellaan jo kaksi voittomaalia peleissä Jokereita ja Jyppiä vastaan.

Kärppien puolustus on loppujen lopuksi ollut melkoisen harmoninen paketti. Useaan pariin on löytynyt kiekollista osaamista ja tiettyä kaksinkamppailu ja vääntövoimaa, vaikka puolustusta eri kaikkein fyysisimmäksi voi sanoa.

Maalivahtisektori on ollut hyvä. Tässä vaiheessa se tuntuu paremmalta kuin viimekaudella. Tarkki ei välttämättä ole parempi kuin Bäckström, mutta miehen alkukauden pelit kyllä kestää vertailun Bäcksiin. Suomalainen puolestaan on jäänyt selvästi kakkosen rooliin, mutta mielestäni ei tarvitse kyllä miehen heittämistä tolppien väliin, jos näyttää ettei Tarkilla kulje. Minun silmiin ainakin kakkonen näyttää edellistä kautta paremmalta.

Valmennus on hoitanut hommansa mielestäni hyvin. Pienen minnuksen voi tietysti antaa nuorien vähäiselle peluutamiselle, mutta vastapainoja Jalonen on nostanut voimakkaasti mm. Aaltosen ja Jaakolan roolia. Jokerit pelin kolmas erä oli viimeinen esimerkki, miten materiaalista otetaan kaikki irti. Nuoret vähälle peliajalle ja kärki kentälle ja tulosta tulee. Kyllä Jalonen vei Sheddeniä. Missä Sheddenin aikalisät? Samoin Jalonen vei Raksilassa toista Jalosta puhumattakaan Francisista.

Tästä on hyvä jatkaa. Nuotit lienee selvänä ja puolustukseen haetaan levennystä. Nyt nuoret on kuitenkin saaneet vastuutaan ja alkaa olla aika viritellä rosteri kiven kovaksi. Leinonen, Ylönen, Korpikari ja Jaakola on pelanneet "pankki" minuuttinsa. Varmoja vastuunkantajia, jotka vääntää muiden kärkijoukkueiden kovenevan rosterin kanssa tarvitaan. Tammikuussa kohdattavat joukkueet näyttää eriltä kuin ne joukkueet, jotka on nyt kohdattu. Esimerkkinä viimeksi kohdatulla Jokereilla oli vain yksi ulkolainen ensimmäisellä kohtaamisella. Nyt siellä tehdään jo tilaa uusille. Kärppien reagointia juhlavuonnaan odotellessa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Jaahans, pitäisiköhän tähänkin ketjuntynkään palata hetkiseksi, nyt kun joulutaukoa puskee vahvasti päälle... kyllähän kirjoittelu luonnollisesti joulutyöt voittaa (lahjaostokset ja joulusiivoukset), joten mikäpä ettei.

Edellisestä maajoukkuetauosta on nyt sitten jo tovi vierähtänyt, Viuhkolan poissaoloon on nyt sitten jotakuinkin sopeuduttu, pisteitäkin on mukavasti tullut. Kaikki hyvin, kun johdetaan runkosarjaa? Ei ole. Liigan typerimmän keksinnön eli välisarjan vuoksi Kärpät saa pelailla esimerkiksi Kalpaa vastaan aivan liian usein, josta on melkeinpä liian varmasti aina sen 3 pistettä saatu. Sarjasijoitus ei siis kerro koko totuutta joukkueiden voimasuhteista, vaan nimenomaan keskinäiset pelit. Niissä on nähty, että Kärpät on tällä hetkellä korkeintaan liigan kolmanneksi kovimmassa tikissä. Jokerit on 2-1 otteluvoitoistaan huolimatta mielestäni selvästi kovempi joukkue ollut tällä kaudella, Tapparaa ei Kärpät kykene tällä pelitavalla voittamaan laisinkaan. HIFK-tappio ei nostattanut huolia, onneksi.

Eli parantamisen varaa on reilusti. Toisaalta, nämä ennen joulutaukoa kärsityt tappiot ovat olleet aika selkeästi väsymisen merkkejä. Se ei sinänsä ole huolta aiheuttava asia, sillä miksi ihmeessä pitäisi kuntohuippuja tähän vaiheeseen kautta hakea. Parit tappiot tässä vaiheessa kautta eivät ole ongelma, ennemminkin se, että kenelle hävitään, on merkityksellistä. Kärkijoukkueita vastaan pitäisi kyetä voittoihin. Tällä on ennenkaikkea psykologinen merkitys, sillä nythän esimerkiksi Tapparasta saattaa tulla samanlainen peikko Kärpille kuin Kärpät oli toissakaudella Lukolle. Melkein pärjätään, muttei ihan...

Tuo ketjun aloitusviesti, jossa heti alkuun pelättiin ettei joukkue välttämättä kestäisi enää hirveämmin loukkaantumisia, etenkään Pyörälä-Viuhkola duon osalta. Osui näemmä suhteellisen oikeaan. Pyörälä on nyt sitten istutettu laiturin tontilta keskelle, pakon sanelemana. Tosin, täytyy muistaa että Pyörälän tehoista katosi osa Viuhkolan loukkaantumisen muodossa, kuin myös Mustosen nostamisessa ykköskenttään. Aaltonen ja Pyörälä löysivät toisiaan paremmin ja paremmin ketjun pelatessa yhdessä, mutta Mustonen on kovemmissa peleissä aina yössä. Kyllä tehopisteitä irtoaa keskikastin alapuolella majailevia joukkueita vastaan, mutta kovissa peleissä "Emppu" on painolastia. Sinänsä harmi, ettei Paakkolanvaaraa ykköseen nostettu.
Pyörälästä vielä, että onko syksyn entisestään kasvanut vastuu ja peliaika syönyt niin miestä, että peli oli todellakin niin väsynyttä miltä se parissa viimeisessä ottelussa näytti? Siksi tuo maajoukkuekomennus Venäjälle arveluttaa. Toivotaan ettei erästä Kärppien tärkeimmistä pelaajista peluuteta puhki...

Kakkoskenttä on pitänyt tasonsa, ehken kokonaisuutena jopa nostanut sitä. Ujcik on pikkuhiljaa saanut kiekot pysymään lavassaan, sekä etenkin saanut niitä helppoja ja jopa hieman vaikeampiakin syöttöjä omille. Vanha vertyy hitaasti, mutta onneksi vertyy. Pesonen on ollut välillä niin hurjassa kiidossa, ettei paremmasta väliä, Bros on ollut hyvänä kakkosena tuossa kisassa. Kokonaisuutena, erinomainen kolmikko, jonka taakse ihan ansaitusti istutetaan tämän hetken parasta pakkiparia Kärpissä, Loponen-Lupaschuk.
Ketjun tehotilasto, sekä tehdyt pisteet, vain vahvistavat sitä tietoa, että kyseessä on tämän hetken syömähammas Kärpillä.

Kolmonen on ollut milloin missäkin koostumuksessa, sillä Sahlstedtin poissaoloa nyt ei voinut kukaan ennakoida. Julkisuudessa ei ole puhuttu tarkasti syystä, miksi "Killeri" on ollut poissa, mutta ainakin ne tiedot mitä itse olen epävirallisia reittejä pitkin kuullut, ovat todella vakavia. On todennäköisempää, ettei Sahlstedtia nähdä kaukalossa tällä kaudella enää... sinänsä harmi, sillä Sahlstedtin peli oli kertaluokkaa parempaa kuin viime kaudella, vaikkei se missään vaiheessa ole yltänyt oikeastaan lähellekään hänen "kultaisten vuosien" peliä. Toki, aikakausi ja pelikin on hieman erilaista.
Normio on väläytellyt aina välillä, kaveri on ilmeisimmin tullut Kärppiin oppimaan hieman muutakin kuin vain sitä rouhijan roolia. Liekö Pyörälä sortin esikuvana? Joka tapauksessa, koko ajan parantaa, ja oppiessa saa virheitäkin tulla, pitääkin. Normion panos kolmosessa on ollut pitkin kautta ja tässä viime "stintissä" vahva. Hyvää duunia. Sitten nämä muuttuvat miehet kolmosessa, eli Paakkolanvaara ja Aarnio. Paakkis on vetänyt odotusten mukaisesti kolmosessa, eli pisteitäkin on tullut mukavasti, sekä välillä vastuuta muidenkin ketjujen mukana. Aarniolta sitä perusvarmaa suorittamista, välillä toki niitä herkullisia pommejakin, jopa veiviäkin? Hyvä kentällinen siis.

Nelosessa on sitten mitä on tällä hetkellä jäänyt jäljelle... jos realistina mietitään tuon kolmikon roolia täysin terveen rosterin kanssa, vain Karppinen pelaisi tuossa tapauksessa, penkiltä käsin. Alikoski ja Junnila ovat auttamatta liian pieniä tähän peliin. Vain alemman kastin joukkueita vastaan tällä duolla on jotain tekemistä kentällä, eli sitä nurkissa pyörittämistä. Joskus saavat jäähyn tuolla pelillä aiheutettua vastustajalle, toisinaan eivät. Omissa kolisee luvattoman helposti kovia joukkueita vastaan, kolmikon koko on jo pian puolet totuudesta miksi. Eli, välttävää suorittamista. Kunhan Viuhkola ja Hyvönen palaavat playoffeihin mennessä pelaavaan rosteriin, vain Karppiselle on tilaa (Mustosen ja Aarnion kanssa).

Pakiston osalta, pelit ovat menneet mukiinmenevästi. Joskin tietynlainen vaikeus pelata kiekkoa nopeasti ja etenkin peliä eteenpäin vievillä syötöillä vaivaa. Varsinkin jos vastustajan karvaus on agressiivista.
Laamanen on äitynyt mukavaan pistetahtiin, Mikkola on parantanut hieman aiemmasta, vaikkakin parannettavaa on reilusti edelleenkin. Joskin Mikkolan kiekollinen peli on jotain surkean ja välttävän välimaastosta edelleen. Hyökkäyspään tehot eivät koko totuutta kerro, vaan koko viisikon ottamat jäähyt sekä oman pään maalit, joihin johtaneet tilanteet ovat turhan usein päättömän kiekonkuskailun tai sen menettämisen aiheuttamia... Eli "Ilulta" voisi odottaa pelin yksinkertaistamista, C-rinnassa velvoittaa pelaamaan esimerkillisesti!
Kakkospakkipari kuten jo yllä mainittua, on osoittanut olevansa kovin. Sekä selkeästi se pari, jonka pitääkin pelata Bros:n kolmikon takana. Loponen on kuin uudestisyntynyt, viime kauteen verrattaessa! Varmuus omassa päässä, sekä kiekkovarmuus, ovat erinomaisella tasolla. Lupaschuk vieläpä vierellä, eli omissa peli toimii mainiosti, syötöt lähtevät nopeasti ja varmasti omille. Tästä parista ei jääne siis paljoa sanottavaa, erinomaista peliä kertakaikkiaan.
Kolmosen pari eli Jaakola-Tribuncovs on sitten oma lukunsa. Pelaa yhtä hyvää peliä mitä ykkösen parikin, joskin aivopierut ongelmana. Jaakola hukkaa punaista lankaa joskus, tosin paljon harvemmin mitä aiemmilla kausilla. Tribun avaukset ovat turhan usein umpikujia. Eikö Latvialaisella ole sen vertaa pelisilmää, että osaisi jakaa kiekkoa oikeassa paikassa, oikeaan aikaan, sekä etenkin oikealle pelaajalle? Omassa päässä ihan mukiinmenevää peliä kuitenkin.
Korpikarin kehitys on palautettu siis jälleen sille jokakautiselle tasolle, eli "jälkeen loukkaantumisen". Tällä menolla, en usko Junnon uusivan sopparia "Oskulle" enää tämän kauden jälkeen. Pelkät harjoituskauden erinomaiset otteet eivät kertakaikkiaan riitä.
Leinosta käy lähinnä sääliksi, sekä etenkin, Boumediennen hankinnan myötä. Vaihtaako seuraa ensi kesänä? Tällä kaudella nimittäin olisi pitänyt päästä pelaamaan eikä pelikirjamerkinnäksi. Jostakin syystä, Jalonen ei ole päästänyt tätä kaveria Hokin eikä A-junnujen (mahtuu yli-ikäisenä, eikö?) mukaan pelaamaan, eli koetappa siitä repiä huumoria. Toivottavasti on pelituntumaa kun junnujen MM-kisat alkavat!

Pakistoon hankittiin siis täksi kaudeksi kaksi uutta nimeä ennen kautta, nyt kaksi kauden kuluessa. Viimeisin nimi eli Boumedienne, on erinomainen vahvistus Kärpille. Saa nyt nähdä sitten, että miten pelit tuosta lähtevät sujumaan, pitkän loukkaantumisen jäljiltä. Hankinnan muista vaikutuksista en tässä ala ruotimaan tuota enkä tätä.

Maalivahtiosasto on pitänyt tasonsa. Suomalainen on selkeä kakkonen, Tarkki vie päävastuun. Tosin, pieni tasonlasku aiemmasta "neljänneksestä" on mielestäni ollut nähtävissä. Helppoja on mennyt aiempaan verrattuna mielestäni enemmän, mutta tuon veikkaan korjatuvan Hillittyyn tapaan.

Valmennus on onnistunut kohtuullisesti. Pelitapa on pelistä toiseen sama, vire mitä milloinkin. Väsymyksen ymmärrän, mutta en sitä, ettei kyetä vieläkään reagoimaan vastustajan kovaan karvaukseen. Kärppien hyökkäyksiin lähdöt ovat suhteellisen hitaita, eivätkä ratkaisut useinkaan ole kovin luovia, vaan pelataan orjallisesti valmennuksen luoman formaatin mukaisesti. Tästä onkin osoituksena, edellinen tappio Jokereille joka pystyi rikkomaan Kärppien hyökkäysten rakentelun ajamalla Kärppien laitaan avattavat kiinni. Kun pakit jakavat kiekon vasta siinä vaiheessa hyökkääjille, kun perse on planketissa ja selkä menosuuntaan, on helppo katkoa. Vauhtiin ei kovinkaan usein pelata, vaan jos hyökkääjät lähtevät nopeaa hakemaan, joutuvat he aivan liian usein peruuttamaan alas hakemaan sitä kiekkoa. Eli turha varmisteleva ja epävarma peli, kostautuu. Rohkeampaa ja agressiivisempaa, nopeampaa, kiitos...

Mitäpäs tässä sitten enää muuta, toivotaan nyt sitten kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että Pyörälä ja Pesonen tulevat ehjinä Venäjänreissulta takaisin!
 

Tuzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olipahan taas pohdiskelua Jääkoneenkuljettajalta. Piti hörpätä välillä kahvit ja jatkaa lukemista. Ei, ei kyllä mä hereillä pysyin muttako oli vaan niin paljon tekstiä:)

Tuosta neloskentästä, sen roolia on pohdittu kauden aikana paljon. Se on perinteisesti ollut sisäänajokenttä mutta pudotuspeleihin siitä on muodostettu toimiva jarrukenttä. Vastoin edellisiä kausia, samanlaisia pelaajia ei ole tarjolla.
Jos kaikki ovat terveinä, Paakkis pelaa nelosen keskellä. Se rooli ei kuitenkaan ole hänelle se kaikkein sopivin. Mutta hoitaa sen varmasti hyvin, vaikkei mikään Soosi olekaan. Vähän kuitenkin epäilyttää kenttämme, jossa pelaa tod.näk. Mustonen ja Aarnio ja varsinkin jos Karppinen pelaa keskellä. No aika näyttää miten käy.

Kokonaisuudessa näyttää hyvältä, erinomaisen arvosanan vie nuo loukkaantumiset ja tapaus Sahlstedt. Mutta Kallelle kaikkea hyvää minkä parissa perheesi sitten taisteleekin. Muuten, Seppo Arponen jatkaa SM-Liigan hallituksen varapuheenjohtajana joten Kärppien ääni kuuluu siis hyvin jatkossakin liiganjohdossa. Lisäksi tunnelmaa kohottaa lukeminen Jokeripalstaa missä Jokereiden toimintatapaa....lähes kaikissa asioissa....verrataan Kärppiin. Kyllä meillä asiat on ihan hyvin. Oikeasti.
 

Redbull

Jäsen
Tuzzi kirjoitti:
Tuosta neloskentästä, sen roolia on pohdittu kauden aikana paljon. Se on perinteisesti ollut sisäänajokenttä mutta pudotuspeleihin siitä on muodostettu toimiva jarrukenttä. Vastoin edellisiä kausia, samanlaisia pelaajia ei ole tarjolla.
Jos kaikki ovat terveinä, Paakkis pelaa nelosen keskellä. Se rooli ei kuitenkaan ole hänelle se kaikkein sopivin. Mutta hoitaa sen varmasti hyvin, vaikkei mikään Soosi olekaan. Vähän kuitenkin epäilyttää kenttämme, jossa pelaa tod.näk. Mustonen ja Aarnio ja varsinkin jos Karppinen pelaa keskellä. No aika näyttää miten käy.

Samaa olen mietiskellyt itsekkin, eli mikä Kärppien ketju pimentää Playoffeissa vastustajien tähdet? Viime kaudella tällaista jarrukenttää ei saatu hiottua kasaan, joka ilmeni varsinkin Ässiä vastaan.

Kaudella 2004-2005, kuten mainitsitkin, Kärpillä oli jalkeilla mahtava nelosketju eli Palsola-Sihvonen-Juntunen. Tämäntyylinen kokonaisuus tulisi koota tällekin kaudella, mutta mistä aineksista?

Paakkolanvaara on todella monipuolinen sentteri, jolle käy rooli melkein ihan mistä tahansa. Pystyy pelaamaan puolustuksen kautta ja samalla syntyy pisteitä. Asia kunnossa, vaikka sanottaisiinkin, että Paakkis menee hukkaan nelosketjussa, mutta mielestäni Paakkolanvaara on ollut parhaimmillaan silloin, kun saa pelata paineettomasti, ilman kovia pisteodotuksia. Tulisi vain löytää oikeat laiturit.

Alikoski, Junnila, Aarnio. Viimeinen olisi _ehkä_ mukiinmenevä jarruketjun grinderi. Normio puolestaan olisi sopivahko, mutta se tarkoittaisi joitain kyseisistä herroista ylempiin ketjuihin tai Mustosta. Ei kiitos.

Katseet on suunnattava muualle; Junnon on avattava kirstua veilä kerran ja on hankittava mieluiten kokenut, rikkovaan rooliin sopeutuva nelosketjun jyrä. Esimerkiksi; Jos Ässät eivät pääse pleijareihin, sieltä voisi irrota juuri sopiva mies loppukaudeksi, kuten Patrik Forsbacka.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Tämän kauden Kärpät ja joukkueen rakentaminen on jännässä tilanteessa.

Helposti voisi kuvitella, että kun 3 kärkihyökkääjää on pitkään pois, olisi Kärppien hankittava vastaavantasoisia miehiä tilalle. Minun mielestä ei kuitenkaan tarvitse. Kärppien ei tarvitse nyt hankkia Viuhkolan, Hyvösen ja Sahlstedtin tasoisia pelimiehiä.

Joukkueessa on yhä suhteellisen leveä kärki vaikka 3 huippuhyökkääjää onkin pois. Pesonen, Aaltonen, Pyörälä, Bros ja Paakkolanvaara ovat tehopisteiden osalta korvanneet poissaolevat erinomaisesti. Ongelma on muualla eli 4-ketjussa.

Luulisi, että 4-ketjun hyökkääjän hankkiminen on helppo homma. Ei varmasti ole, yhtä vaikea se on hankkia 4-ketjun kaveri kuin 1-ketjun huippuhyökkääjä.

Yllä Redbull esittää Patrik Forsbackaa - Forsbackalla on raamit ja asenne kunnossa, mutta hänessä on yksi paha puoli. Hän ei osaa pelata. (Lisäksi ollut loukkaantuneena koko syksyn.)

Toni Sihvonen oli aikoinaan K.Jaloselta loistoidea hankkia hänet Kärppiin. Sihvosessa oli paketti kunnossa, jonka lisäksi hän osasi myös pelata. Vastaavantasoinen kotimainen pelimies, laituri tai sentteri, täytyisi Kärppien nytkin löytää.

Vaikuttaa hankalalta tehtävältä. Mika Hannulan hankinta vaikuttaa etäiseltä ajatukselta. Voisiko tätä mahdollisuutta tarjota ex-kärppäläiselle, kuten J.Tuppurainen (KalPa) tai O.Julkunen (Pelicans)? Asennetta ja raameja olisi riittävästi, vaikka eivät ole ihan Sihvosen tasoisia pelaajia. Leventäisivät kuitenkin Kärppien materiaalia nimenomaan 4-ketjussa.

4-ketjun hyökkääjän hankintaan pätee samat säännöt kuin huippupuolustajan tai huippuhyökkääjän hankintaan. Tämän pitäisi olla sosiaalisesti sopiva Kärppien "pakettiin", rooli täytyisi olla oikea ja kaverin pitää osata pelata.
 

peikko#13

Jäsen
Syötä! kirjoitti:
Voisiko tätä mahdollisuutta tarjota ex-kärppäläiselle, kuten J.Tuppurainen (KalPa) tai O.Julkunen (Pelicans)?

Muuten hyvin pitkälle samaa mieltä koko viestistä, mutta itse en miellä Tuppuraista kummoseksi 4. kentän rouhijaksi. Mutta jos ex-Kärppiä aletaan tänne hommaamaan niin voitaisiin alottaa Ilmalasta. Siellä kun olisi just sopiva nelossentteri Kärpille.
 

chelios77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
peikko#13 kirjoitti:
Muuten hyvin pitkälle samaa mieltä koko viestistä, mutta itse en miellä Tuppuraista kummoseksi 4. kentän rouhijaksi. Mutta jos ex-Kärppiä aletaan tänne hommaamaan niin voitaisiin alottaa Ilmalasta. Siellä kun olisi just sopiva nelossentteri Kärpille.
Joka varmaan mielellään vaihtaa Jokereiden 1.kentästä Kärppien 4.kenttään :)
 

peikko#13

Jäsen
chelios77 kirjoitti:
Joka varmaan mielellään vaihtaa Jokereiden 1.kentästä Kärppien 4.kenttään :)

Joo no pitäisi varmaan käyttää enemmän näitä :/ hymiöitä ;D ettei :s kenellekkään jää epäselväksi, etten ollu ihan tosissaan. Ja eiköhän tuo Pakakin tulisi vaikka Oiva Virraksi kunhan riittävästi maksaa. Mutta semmonen vahva ja kokenut jässikkä nelosen keskelle olisi hyvä lisä kevättä ajatellen, varsinkin jos Sahlstedt on loppukauden poissa kuvioista.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Niin, tuo neloskenttä. Tällä hetkellä, kun ottaa ja vilkaisee tuota +/- tilastoa, on nelosen kolmikko pahanlaisesti pakkasella, etenkin kun vertaa muuhun joukkueeseen. Toki, ymmärtää senkin, ettei heillä ole takana lähes vaihdosta toiseen sama pakkipari.

Tuossapa kertauksen vuoksi koko joukkueen tilastot (luettavuuden vuoksi, poistin rangaistusminuutit):
Koodi:
# Nimi			O	M	S	P	+	-	+/-
1. Pesonen Janne  	32  	16  	19  	35  	27  	-8  	19 
2. Pyörälä Mika 	32 	19 	8 	27 	17 	-10 	7
3. Bros Michal 		28 	15 	12 	27 	21 	-5 	16
4. Aaltonen Juhamatti 	32 	10 	13 	23 	12 	-11 	1 
5. Laamanen J-P 	32 	4 	19 	23 	21 	-8 	13 
6. Ujcik Viktor 	30 	4 	16 	20 	24 	-5 	19
7. Viuhkola Jari 	21 	4 	16 	20 	14 	-7 	7
8. Sahlstedt Kalle 	23 	6 	11 	17 	9 	-9 	0 
9. Tribuncovs Atvars 	32 	4 	13 	17 	19 	-12 	7 
10. Paakkolanvaara T 	31 	6 	10 	16 	13 	-3 	10 
11. Mikkola Ilkka 	32 	3 	13 	16 	19 	-12 	7 
12. Mustonen Tomi 	31 	6 	8 	14 	9 	-11 	-2 
13. Normio Teemu 	32 	8 	5 	13 	13 	-10 	3 
14. Loponen Jouni 	23 	2 	9 	11 	16 	-6 	10 
15. Lupaschuk Ross 	11 	0 	11 	11 	13 	-3 	10 
16. Aarnio Antti	 29 	3 	4 	7 	7 	-2 	5
17. Jaakola Topi 	32 	2 	5 	7 	15 	-14 	1 
18. Hyvönen Hannes 	3 	2 	2 	4 	1 	0 	1 
19. Korpikari Oskari 	25 	0 	3 	3 	8 	-4 	4 
20. Junnila Jyri	 31 	1 	1 	2 	2 	-8 	-6
21. Karppinen Veikko 	21 	0 	1 	1 	1 	-4 	-3 
22. Alikoski Mikko 	31 	0 	1 	1 	3 	-6 	-3 
23. Ylönen Antti 	10 	0 	0 	0 	2 	-1 	1 
24. Leinonen Tommi 	13 	0 	0 	0 	0 	-2 	-2

Mutta, nelonen ei tällä kaudella ole oikeastaan jarrukenttä, eikä junnujen sisäänajokenttä. Junnila ei ole mikään juniori enää, mutta kehitys on pysähtynyt samalle tasolle missä Alikosken kanssa mennään tällä hetkellä. Karppinen on tuosta kolmikosta ehken parhaiten esiintynyt, mutta voiman (eli periaatteessa koon) puuttuminen on paha sentterille... ellet ole Kariya sukunimeltäsi.

Siitä en tiedä tuon taivaallista, että mitkäköhän mahdollisesti ovat jatkosuunnitelmat tuon kolmikon suhteen, mutta uskoisin että Junnilalle aukenee pian aivan muut ovet kuin Kärppien pukukopin. Kovasti nimittäin maistuu katsotulle kortille. Alikoskea ja Karppista voi pitää mukana vielä pari kautta, sen verran nuorista kavereista on kyse, ettei parasta ole missään nimessä vielä nähty, vaikkei Junnilastakaan.

Sitten eräs tapaus, eli Mustonen. Kovat pinnat Mestiksessä, mutta missä ovat maineteot nyt Kärppien mukana? Taitotaso ei kertakaikkiaan riitä noin kovassa ryhmässä, että kaveria voisi pitää odotusarvojensa tasalla pelanneena. Lisäksi, peli on ollut ainakin omiin silmiini todella heikkoa, kovissa otteluissa. Mainittakoot, että tällä hetkellä ainoa asia mitä häneltä itse odotan peleissä, on kuinkakohan monta kertaa äijä on naamallaan pelin aikana. Liika vauhti ja hentoinen varsi, lisätään siihen huono tasapaino? Parantamisen varaa on todella paljon, jotta paikka "ykköskentässä" olisi jollakin tasolla perusteltavissa. Toki, ymmärtäähän sen loukkaantumistilanteen, mutta esimerkiksi Paakkolanvaaran, Aarnion tai Normion panosta Aaltosen ja Pyörälän kanssa ei ole kunnolla edes testattu, mikä on mielestäni sääli.

Jonkin shutdown-pelaajan hankkimista joukkueeseen en ymmärtäisi, sillä tämän hetken tietojen perusteella Viuhkola ja Hyvönen palaavat vielä tälle kaudelle pelaavaan kokoonpanoon. Tämä siirtänee tiettyjä pelaajia pois tietyiltä paikoilta, joten suurensuurta huolta jarrumiesten puutteen suhteen ei ole. Vaikkakin, sellaiselle on tilausta joukkueessa. Pakistossa on ylitarjontaa, Korpikari rymisteleväksi laituriksi?
 

zztop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielestäni Kärpät on jo riittävän vahva ja vahvistuu sairastuvan tyhjetessä. Tällä hetkellä kaikki kuitenkin hoitavat hommansa, tosin Junnilaa kuten edellisessä viestissä näimme ei todennäköisesti ensi kaudella Kärpissä nähdä (ellei suorita ihmetekoja). Pakisto on jo moneen kertaan todettu kovaksi ja jo kauden alussa se oli mukiinmenevä. Lupalta on odotettavissa vielä enemmän ja Bumen tiedämmekin. Välillä tulee kirottua "vain" neljää ulkkaripaikkaa. Hyvähän se näin on, mutta ei noita Suomen passilla viheltäviä senttereitä puissa kasva (mukiin meneviä). Úskon siihen, että ainoa kaikilta osin vakavasti otettava seura voittaa mestaruuden tänä vuonna vaikka pakollisia tappioita välillä tuleekin.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyviä pointteja edellä olevilla kirjoittajilla. Kärpiltä tietyllä tapaa tuntuu puuttuvan jarrukenttä, mutta toisaalta mielestäni Kärppien ykkösen pari Viuhkola-Pyörälä on ehdottomasti valtakunnan ykkösjarru, jos tilannetta sillä silmällä lähdetään tarkastelemaan. Kuten edellä mianittiin Paakkolanvaara on myös hoitanut loisteliaasti tuota alivoima pelaamista.

Neloskenttä on tietyllä tapaa ollut mielestäni myös heikko lenkki. Toisaalta kentän asema vähällä peliajalla on "kylmänä" melkoisen hankala. Piruja tämän suhteen en kuitenkaan lähtisi maalailemaan seinille. Jos Paakkis vielä palaa nelosen keskelle ja sinne joku toinen myös tiputetaan Hyvösen tieltä, pitäisi senkin osaston olla kohtuullisessa kunnossa. Mikäli Sahlstedt ei palaa kentälle kauden loppuun näkisin Kärpillä pientä tarvetta kokeneelle sentterille. Toisalta yksi vaihtoehto on peluuttaa Mustosta tai Pyörälää keskellä.

Mielestäni Jääkoneenkuljettajan esille ottamasta +/- tilastosta käy hiukan ilmi, että tietyt pelaajat on joutuneet pelaamaan isommissa rooleissa kuin taidot edellyttää. Mainittu nelonen on ollut loukkantumisten myötä liian kevyt. Samaten nykyinen ykkönen ei ole ollut ihan tarpeeksi vahva taistelemaan kaikkien joukkueiden ykkösisä vastaan. Tämän voi lukea helposti siitä, että Mustosen ja Aaltosen +/- ei ole sillä tasolla mitä Pyörälällä Viuhkolalla ja Mikkola-Laamanen parilla on. Korpikari ja Jaakola on saaneet myös vastuuta, mutta miesten saldot on ihan eri tasolla kuin Loposen, Lupashukin, Tribuncovsin ja Laamasen ja Mikkolan.

Toisaalta kukaan näistä miehistä ei ole selvästi miinuksella, joten voidaan sanoa, että he ovat osuutensa hoitaneet. Syksy on ollut hyvää kasvu aikaa, mutta mestaruutta tavoitellessa ei ole enää niin tilaa kasvulle. Palikoille on myös annettava aikansa hiotua paikalleen. Mieslestäni Kärppäjohto ja valmennus on tehnyt täysin oikeita liikkuja viimeisillä vahvistuksillaan. Boumedienne ja Lupaschuk tuovat peliin sen silauksen jolla sitten miehillä edessä on hyvä pelata esimerkkinä Aaltosella keskittyä siihen minkä osaa eli pelaamaan kiekollisena. Mielestäni juuri hankitut pakit vahvistaa kolmoskentän ongelma kohtaa nimittäin kiekollista peliä. Vääntöä ja kiekollista peliä saadaan sopivasti ja oikeaan päähän elikkä vastustajan puolelle.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Uskon, että Kärpät ei hanki joulu-tammikuussa joukkueeseen enää yhtään uutta pelaajaa, ei edes yhtään hyökkääjää. Tällä joukkueella mennään kevääseen ja katsotaan mitä tapahtuu ja mihin materiaali riittää. Jos loukkaantumisia ei tule enempää ja kun kärkihyökkääjät kuntoutuvat, riittää Kärppien hyökkäysmateriaali pitkälle. Jos tilanne tästä huonontuu, on Kärpät keväällä vaikeuksissa.

Näin jo keväällä Jyri Junnilan jatkosopimuksen julkistettaessa, että Kärppien laadukas hyökkäysmateriaali loppuu Teemu Normioon ja Tomi Mustoseen. Odotin lisähankintoja heidän taakse, mutta ainakaan Jyri Junnilan sopimus ei niitä odotuksia täyttänyt. Nyt Viuhkolan, Hyvösen ja Sahlstedtin poissaollessa Kärpät on saanut maksaa siitä hintaa mm. kärkikamppailuissa Jokereita ja Tapparaa vastaan. Ketju Junnila-Karppinen-Alikoski on turhan heppoinen kärkikamppailuissa.

Kärppien olisi menneisyydessä pitänyt varautua tähän paremmin. On todella vaikea sanoa miten, mutta joka tapauksessa olisi pitänyt. Raha ei ole ongelma, sillä potentiaalisia nelosketjun hyökkääjiä Kärpät olisi voinut hankkia vaikka miljoonan.

Ongelma on Kärppien oma juniorimylly. Minun mielestä, ja varmasti kaikkien kärppäkannattajien mielestä, Kärppien nelosketjun paikat kuuluu Kärppien kasvateille. Nykyinen ongelma on mielestäni lähimenneisyydessä uusi, sillä aiemmin Kärppien hyökkäyksessä on riittänyt laatua ja potentiaalia joukkueen 4- ja 5-ketjuihin saakka. Kaikki muistaa ajan, jolloin hyökättiin mm. Lieversin ja Tenkratin johdolla ja odotettiin Jokisen, Pesosen ja kumppaneiden läpimurtoa.

Kärppien juniorimylly on toistaiseksi tyrehtynyt. Paakkolanvaaran ja Aaltosen jälkeen ei Kärppien juniorimylly ole tuottanut yhtään potentiaalista hyökkääjäpelaajaa. Jollain ilveellä Kärppien olisi saatava suunta muuttumaan, muuten tulevaisuudessa 4- ja 5-ketjun kärppähyökkääjät hankitaan muualta. Se ei ole kestävää rakentamista.

Kärpät on ensi keväänä jälleen erittäin mielenkiintoisen rakennustyömaan edessä. Jos viime kesänä kävi kato puolustuspäähän, käy se ensi kesänä joukkueen hyökkäyspäähän. Uskon, että mm. kärkipelaajista Viuhkola ja Pesonen vaihtavat maisemia, samoin myös joukkueen 4- ja 5-ketjuihin on tehtävä remontti. Minä en näe nykyisistä sopimuspelaajista yhtään varmaa jatkajaa kärppäpaidassa. Hannes Hyvösen jatkaminen Kärpissä on ehkä todennäköisin. Siitä nyt saa jokainen vähän osviittaa, että missä tilanteessa Kärpät kesällä on.

-----
Jälkiviisaana on todettava, paras konsti millä Kärpät olisi viime keväänä voinut nykyiseen tilanteeseen varautua, olisi ollut Saarenheimon tai Haatajan tai molemman pitäminen Kärpissä. Kärppien kannalta on kuitenkin sääli, että molemmat päästettiin menemään. Itse löysin varsinkin Saarenheimolle aiemminkin käyttöä, nykytilanteessa sitä käyttöä olisi löytynyt sitten huomattavasti enemmänkin.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
peikko#13 kirjoitti:
Muuten hyvin pitkälle samaa mieltä koko viestistä, mutta itse en miellä Tuppuraista kummoseksi 4. kentän rouhijaksi. Mutta jos ex-Kärppiä aletaan tänne hommaamaan niin voitaisiin alottaa ...
Rouhija? Kuka nyt jostain rouhijasta puhui? Kaverin täytyisi osata myös pelata. Ei pelkästään rouhia. Jani Tuppurainen on pelaaja, joka heitettäessä seinään jää kynsistä roikkumaan kiinni. Rautaisella asenteella siunattu kaveri, joka saa myös vuosi vuodelta tehoja enemmän irti. Hiukan pienikokoinen kyllä, mutta kova taistelija.

Kuten tuossa yllä kirjoitin, Kärpät on ensi keväänä ja kesällä tilanteessa, jossa uskoakseni joukkueen hyökkäyksessä käy melkoinen pelaajakato. Vaihtuvuus tulee olemaan kohtuullista luokkaa ja lähtijöiden paikkaamiseksi tulijoita täytyy olla vastaava määrä.

Yksi potentiaalinen ryhmä, joista paikkaajat tulevat, ovat ns. paluumuuttajat. Mieleen tulee nimet K.Koskenkorva, Teemu Virkkunen, J.Tuppurainen, O.Julkunen, myös Petri Pakaslahti, haukiputaalaisena Kari Sihvonen jne.

Kärppien on ensi kesänä paikattava aukkoja myös määrällä, ei pelkästään laadulla. Luetellut pelaajat eivät välttämättä ole nyky-Kärppien mittarilla ykkös- tai kakkosketjun materiaalia, mutta Kärppien rosterissa voi aueta keväällä pelipaikkoja myös 3-, 4- ja 5-ketjuista.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Tietenkään minun erittäin synkät ;) kärppätulevaisuuden maalailut eivät välttämättä kuulu nykytilannekatsausketjuun. Sallittakoon se kuitenkin, sillä minun mielestä nykyhetki ja tulevaisuus kulkevat käsi kädessä. Tämän hetkiset teot vaikuttavat osaltaan tulevaisuuteen jne. Ilman nykyhetkeä ei ole tulevaisuutta, ja päinvastoin. ;)
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näitä tulevaisuudn piruja maalataan jatkuvasti Kärpistä seinille. Silmiinin sattui hiljattain pinnalle ponnahtaneesta ennustusketjusta mm. seuraava ennustus tälle kaudelle:

jakumia kirjoitti:
Hämmästyttävää, että Kärpät on ennakkoasetelmissa nostettu muun maan ja oululaistenkin mielissä potentiaaliseksi menestyjäksi! Ehkä vanhasta muistista. Oma veikkaukseni on se, ettei Kärpistä ole tällä kaudella tavoittelemaan sen kummemmin runkosarjan kuin mestaruudenkaan voittoa.

Ilmeisesti vieraat eivät ole perehtyneet kunnolla siihen, mitä Oulussa on tapahtunut. Koko pakkiosasto on uudessa kuosissa, vastuunkantajat poissa, uusia ei ole tilalle saatu (Laamasta en yhden asian miehenä laske joukkoon). Maalivahtitilanne on täydellinen kysymysmerkki. Mutta se hämmästyttää eniten, etteivät täkäläisetkään tunnu näkevän kokonaisuutta.

Veikkaan että muut miehittävät kärkipään, Kärpät tulee toisessa aallossa, ei yllä edes kuuden joukkoon, vaan ajautuu vääjäämättä sääliosastolle. Seuraorganisaatiota tilanteesta ei voi silti moittia, sillä tarjolla ei ole Suomen liigaan sellaisia pelimiehiä, joita voisi käytettävissä olevilla voimavaroilla, edes Kärppien voimavaroilla, hankkia.


Tuossa puhutaan kokonaisuudesta. Harva kiinnittää huomioota siihen pitkäjänteiseen työhön mitä Kärpät tekee. Samaa tekee muutama muu liigajoukkue. Esimerkkinä HPK on pelannut pitkään samalla rungolla. Vaikka vuosi toisensa jälkeen joukkue muuttuu kohtuullisen runsaasti sen runko ja Jalosen pelitapa säilyvät ja Kerho liigan kesto menestyjä.

Kärppien kohdalla palikat samoin uunisssa. Kärpillä on jo seuraavaa kautta ajatellen 15 pelaajasopimusta ja melkein kaikki tärkeät palaset on selvillä.

Mitä Junnilaan ja Alikoskeen tulee niin pitää olla myös kärsivällisiä. Miehet on tällä hetkellä liigaan kohtuullisen kevyitä, mutta ei missään tapauksessa huonoja. Miehet on myös sellaisia pelaajia, jotka on edustaneet Suomea nuorten kisoissa. Näitä lahjakkuksia ei Kärpissä loppujen lopuksi ole ollut viime vuosina paljon. Pieniä pelaajia ei kannata hylätä liian aikaisin toivottomina tapauksina. Liigassa on ponnahtanut moni pieni "kiitäjä" uuteen arvoon lähivuosina. Kristian Kuusela, Miikka Männikkö ja Kimmo Koskenkorva esimerkkinä. Haatajan ja Saarenhimon voi siihen kastiin myös lukea. Itse asiassa pistepörssin on miehittäneet suurelta korkeintaan 180 cm pitkät pelaajat.

Moni mies, Haataja ja Saaenheimo mukaan lukien, ollaan oltu ulostamassa Kärpistä. Janne Pesosen kehityksen myös sanottiin polkevan paikallaan. Odotellaan nyt vaan rauhassa. Junnila ja Alikoski voi ottaa niitä loikkia eteenpäin. Junnila esimerkkinä on kärsinyt loukkantumisista. Miehessä on minun mielestäni maalintekijän vikaa. Mies on varsin hyvä veivaaja ja laukaus on hyvä. Joku päivä se voi olla Kristian Kuuselamaisesti hyötykäytössä. Sitten, kun NHL on vienyt Pyörälän, Pesosen ja Aaltosen. Se on enemmän Kärppien uhka kuin ettei pelimiehiä tulisi. Kärpillä on hommassa tekemisen meininki. Jaakola esimerkkinä jo väläytteli. Kenties ensi tai seuraavana vuonna pistetehtailu jää ns. päälle.
 

kymppipaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AcOulu, Liverpool, Barca
Palatakseni aiheeseen eli Tilannekatsaukseen;

Kolme tähteä syksyn osalta:
Tarkki -Yllättäen torjuntatilaston kärjessä, 4 nollapeliä. Hieman hiipui viimeisissä peleissä.
Pesonen- Kultakypärä, hyvässä lennossa (myös maajoukkueessa).
Pyörälä - Maalipörssin kärkipaikka lähellä, kova työntekijä , tasainen illasta iltaan.
alivoimapelin kuningas.
Viuhkola valitettavasti loukkaantui, muuten olisi ollut varmaan ykköspelaaja. Bros myöskin kuuluu bubbling under miehiin.
Muitakin onnistujia löytyy ja sen vuoksi sarjasijoitus onkin se mikä on. Lisäksi maaleja on tehty enemmän kuin muut ja päästettykin vähemmän kuin muut, joten eiköhän syksy ole ollut ihan onnistunut. Varsinkin kun ollaan pelattu ilman Hannesta, Pikua ja jonkin aikaa myös ilman Kallea.
Mielellänhän jotkut selittävät Kärppien helpolla välisarjalla, mutta kuitenkin muut kärkijoukkueet ovat olleet enemmän vaikeuksissa näiden Kalpojen ja Jyppien kanssa, mutta Kärpät ei kertaakaan.
Kärppien parasta oli kotipeli Jokereita vastaan ja varsinkin sen kolmas erä, jolloin myös Raksilan yleisö oli sitä mitä se parhaimmillaan on. Tuo peli antoi uskoa kevättä ajatellen. Nyt vielä hieno hankinta, Bume, ja tulevaisuus näyttää ihan hyvältä.

Hiivaista kevättä odotellessa.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Junnila esimerkkinä on kärsinyt loukkantumisista. Miehessä on minun mielestäni maalintekijän vikaa.
Hyvät kädet ja nopea, selvä tulevaisuuden huippupelaaja. Eiköhän ens kaudella isompaa roolia kun ainakin Pesonen, Aaltonen... änäriin.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Kärppien yleisilme on ollut mielestäni selvästi parempi kuin vuotta aiemmin. Viime kaudella liian useissa otteluissa joukkue esiintyi virkamiesmäisesti ja tyytyi pelkkään rutiinisuoritukseen. Tältä osin keväällä asetetuissa tavoitteissa on onnistuttu.

Ainoa huolen aihe on neloskenttä, niinkuin monella muullakin. Junnilan ja myös Alikosken kohdalla alan olla toivosta luopunut. Kun ei vaan riitä, niin ei riitä. Kumpikaan ei ole miltään ominaisuuksiltaan erityisen hyvä. Toisin kuin esim. Aarnio on vauhdiltaan ja voimaltaan selvästi näitä kavereita edellä, vaikka häviää kiekollisesti molemmille. Tuo kuitenkin kokoonpanoon uuden säväyksen.

Ongelma henkilöityy nimenomaan siihen, että neloskenttä joutuu pelaamaan tässä muodossa. Pelaajien puutteet paistavat selvemmin läpi, kun ketjuun on laitettu kolme täysin samanlaista pelaajaa. Kun kukaan ei ole kummoinen edes puolustussuuntaan, tulee joukkueelle välittömästi ongelmia kun joudutaan puolustuskannalle.

Yksi vaihtoehto on siirtää Alikoski kolmoseen ja sieltä Normio/Aarnio neloseen tuomaan voimaa, kokemusta ja puolustusosaamista. Toisaalta, kumpikaan heistä ei nykytilanteessa ole ansainnut joutua neloseen. Joten mennään sitten kolmella kentällä kärkipelit.

Kokonaisuutena Kärpät lienee valmiimpi ja harmonisempi ryhmä mestaruuden tavoitteluun kuin viime kaudella. Tuolloin puuttui yksi tärkeä ominaisuus, joukkueen sielu ja taistelu puuttui. Myös kokoonpano oli alusta asti väärin koottu, eikä siitä löytynyt oikeastaan minkäänlaista syvyyttä.

Tähän on nyt kiinnitetty huomiota ja hankittu mm. kesken kauden erilaisia pelaajia vahvistamaan paitsi kiekollista myös fyysistä puolta.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Raha ratkaisee

Mun idea jota Junno saa vapaasti käyttää:
Saarenheimo ja Haataja isolla dollarinipulla Lukosta tänne vahvistamaan meidän nelosketjua. Kärpissä on kuitenkin niin hyvä pelata että pojat varmaan kiljuen tulevat vaikka pelipaikka-status hieman laskisikin 1-2. ketjusta -> nelosketjuun. Junnila ja Alikoski huoltojoukkoihin ja nelonen olisi siten koostumusta: Aarnio-Saarenheimo-Haataja. Sitten heräsin.
 

TosiKärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bc Nokia, Arsenal
Syyskauden arvosana Kärpille 9½

Kärpät suoriutui syyskaudesta erinomaisesti ottaen huomioon vastoinkäymiset.
Itse en millään uskonut ennen kauden alkua, että Kärpät johtaisi sarjaa joulutauolla, johtuen epäselvästä maalivahtitilanteesta ja erityisesti pakiston kapeudesta.

Kärpät suoritustaso pysyi kuitenkin tasaisena ensimmäisiä pelejä lukuunottamatta. Pisteitä ropisi tasaiseen tahtiin, vaikka lievää tasapaksuutta oli havaittavissa Kärppien otteissa syksyn tummuessa.

Maalivahdit:
-Tarkki: aluksi loistava, sitten hyvä, ei vakuuttanut kovia joukkueita vastaan Arvosana: 9+
-Suomalainen: kelpo kakkonen, päihittää Pietilän 100-0 Arvosana: 7½

1.kenttä: (Aaltonen-Pyörälä-Mustonen) (Laamanen-Mikkola)
-Pyörälä: mielestäni arvokkain pelaaja Kärpille syyskaudella (loistavat tehot, totutun vahva puolustuspelaaminen, järkevä pelaaja) Arvosana: 10
-Aaltonen: äärimmäisen taitava, tehoja suhteellisen mukavasti, mutta hakee monesti liian vaikeita ratkaisuja, joissa omat eivät pysy mukana Arvosana: 8½
-Mustonen: kiekolliset taidot rajalliset, sairastuvan tyhjentyessä neloseen Arvosana 7--Laamanen: tehoja löytyy, mutta tasakentällisin ei erotu edukseen hyökkäyspäähän ja p*******n turhat kakkoset Arvosana: 8+ (tehojen ansiosta)
-Mikkola: täällä paljon parjattu, mutta mielestäni ollut silti kohtalainen, ei erityisiä vahvuuksia tai heikkouksia Arvosana: 8-

2.kenttä: (Ujcik-Bros-Pesonen) (Lupaschuk-Loponen)
-Ujcik: tahtoa löytyy, mutta vain neljä maalia huippuketjussa Arvosana:8-
-Bros: loistavan tasainen positiivisessa mielessä kaikilla pelin osa-alueilla Arvosana: 10-
-Pesonen: yltyi syksyn mittaan huipputehoihin, taitoa ja liikettä yllin kyllin Arvosana: 10
-Lupaschuk: syöttöjä on, maaleja ei, toivottavasti erottuu kiekollisessa pelissä paremmin keväällä Arvosana: 8½
-Loponen: yksi lenkki tasaisessa pakistossa, ei mielestäni parantanut niin paljoa viime kaudesta mitä täällä kirjoitettu, muutama turha jäähy, pehmeähkö Arvosana: 8-

3.kenttä: (Normio-Paakkolanvaara-Aarnio) (Tribuncovs-Jaakola)
-Normio: melko tasainen, mielestäni löytyy kiekollista potentiaalia hieman suurempiinkin tehoihin Arvosana: 8
-Paakkolanvaara: kehittynyt erinomaisesti, saanut lisää itseluottamusta, hyvä tulevaisuus edessä ainakin sm-liigassa, aloituksissa huono erityisesti kovia joukkueita vastaan Arvosana: 9-
-Aarnio: mielestäni käsiä hieman enemmän mitä yleisesti ajatellaan (tehot kuitenkin puuttuu), ilahduttavat taklaukset Arvosana: 7-
-Tribuncovs: positiinen yllätys, tehoja mukavasti, ei yhtä fyysinen kuin odotin, muutama hasardi Arvosana:8½
-Jaakola: vaikka saanut vastuuta, ei merkittävää kehitystä Arvosana:7-

4.kenttä: (Junnila-Karppinen-Alikoski) (Korpikari)
-Junnila: terävä liike ainoa selkeä vahvuus, ei tekoa ensi vuoden Kärpissä Arvosana: 5+
-Karppinen: ensimmäinen kausi liiga-tasolla, hyvä että saa peliaikaa liigassa jotta nähdään onko potentiaalia tällä tasolla, en tuomitse vielä koska ei kokemusta aiemmilta kausilta Arvosana: 5
-Alikoski: Junnila kakkonen, ei hyötyä tulevaisuudessa Arvosana: 5
-Korpikari: mukavan äijämäisiä otteita, olen ollut tyytyväinen vaikka tehoja ei löydykään Arvosana: 7+

Kärpillä näyttäisi olevan paketti hyvin kasassa kevättä ajatellen, kun sairastupakin vielä tyhjenisi, jolloin neloskentän taso nousisi huomattavasti. Eniten epäilyttää maalivahtipeli kevättä ajatellen. Okei, älkää tuohtuko, Tarkki ollut erinomainen (arvosana 9+), mutta jotenkin kuitenkin pelottaa hieman. Tarkki ei ole ollut ihan parhaimmillaan kovia joukkueita vastaan. Näillä toivottavasti kuitekin mennään ja nähdään Tarkin taso, kun paineet kasvavat.
En näe syksyn loukkaantumisia ongelmana, kunhan paranevat pleijareihin. Ollaanpahan nähty hieman pelaajien tasoa vakiokokoonpanon ulkopuolelta.

Koko joukkueen arvosana ylittää reilusti pelaajien arvosanojen keskiarvon, koska Kärpät on pelannut hyvin yhteen joukkueena.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Allekirjoitan Tosikärpän Kärppien joukkueelle antaman arvion 100%. Arvio peilaili minun ajatuksia erittäin hyvin.

Jos kuitenkin jatkan tulevaisuuden "maalailua":

Jyri Junnilalla on Kärppien kanssa sopimus vuoteen 2008 saakka. Hänestä täytyisi päästä kuitenkin sitä ennen eroon, mielellään jo heti tämän kauden aikana/jälkeen. Jyri Junnila (s.-84) on saanut jo oman mahdollisuutensa, mutta ei ole sitä käyttänyt. (Junnilan omat ikätoverit, kuten esim. Paakkolanvaara (s.-83), Aaltonen (s.-85) ja Jokinen (s.-83) ovat eri tavalla käyttäneet oman mahdollisuutensa.) Hän on oman kehitysreittinsä Kärpissä kulkenut jo loppuun, ja olisi aika katsoa pelipaikkaa jostain muualta. Jäädessään Kärppien rosteriin hän tukkii jonkun muun Kärppä-junnun kehitysreitin (mm. Mikko Alikosken).

Mikko Alikoskelle antaisin näyttöpaikan vielä tämän kauden lopun ja ensi kauden alun ajan (sopimus vuoteen 2008 saakka). Jostain se Alikosken pelillinen identiteetti täytyy löytyä? Onko Kari Jalosen Kärpät etsinyt tosissaan Alikoskelle oikeaa roolia? Outoa, että tämä vielä pari-kolme vuotta sitten erittäin lupaavana juniorina tiedetty Mikko Alikoski ei ole kuitenkaan edustusjoukkueessa saanut itsestään kaikkea irti. En jaksa oikein uskoa, että pieni koko on se ratkaiseva seikka, ettei Alikoski ole tehnyt tämän kummoisempaa läpimurtoa Kärppien joukkueeseen.

Myös Veikko Karppinen on kadottanut tämän kauden aikana pelillisen identiteetin. Karppisen ja Kärppien yhteiselolle antaisin aikaa kuitenkin vielä pari kautta (nykyisen vuoteen 2009 ulottuvan sopimuksen loppuun saakka). Senttereitä ei kasva puussa eikä Kari Jalosen Kärpät ole niistä omavarainen. Uskon, että Karppista täytyisi peluuttaa rohkeammin enemmän kiekollisissa rooleissa joko sentterinä tai sitten laiturina. Rohkeasti on ajettu aikoinaan sisään myös Jari Viuhkola, mm. siitä mallia.

Kärppien nelosen kohdalla näyttää, että heidän pelillinen identiteettinsä on tapettu. (Myönnän, että sitä teen tässä itsekin parhaillaan.) Jollain tavalla heitä yksilöinä pitäisi saada kehittymään ja kehittymistä näkymään. Sitä kautta nelosketjun panos kokonaisuutenakin paranisi. Nyt näyttää, että nelosketjun tekemisistä ei ole olemassa minkään sortin visiota, että miltä ketjun peli pitäisi näyttää, mitä pitäisi tehdä sen kehittämiseksi jne. Ero esimerkiksi Saarenheimon ketjun (Haataja-Saarenheimo-Juntunen) sisäänajamiseen on huomattava. Heillä oli sekä hyökkäys- että puolustuspään pelaamiseen visio, että mitä pitää tehdä. Lisäksi ketjun henkkoht kemiat toimivat erinomaisesti.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Kyllähän nuo nelosketjun 1+1 tehot noin 30 ottelussa ovat auttamatta liian heppoiset Kärppien tasoisessa joukkueessa. Lisäksi nelosketjun miinusmerkkinen +/- tilasto kertoo jotain: joko nelosketju on huono tai valmentaja on peluuttanut ketjua väärään aikaan. Jotain tarvitsisi tehdä? Minun käsityksen mukaan nelosketjun tärkeimmät tehtävät on antaa joukkueen pelaavimmille ketjuille hengähdysaikaa ja pelata vähintään nolla-nollaa.

Oma ajatukseni on tulevaisuuden turvaamiseksi, että kärkihyökkääjien Viuhkolan, Hyvösen ja Sahlstedtin palatessa takaisin tammikuun lopulla, sentteri Veikko Karppiselle annettaisiin joukkueessa suurempi kiekollinen rooli jopa laiturin tontilta 2-, 3- tai 4-ketjusta (kilpailua Normion, Aarnion ja Mustosen kanssa). Tällä tavalla Kärppista ajettaisiin voimakkaammin sisään Kärppiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös