Kärpät CHL:ssä 2018–2019

Suosikkijoukkue
Kärpät
Arvoisat palstatoverit. On koittanut aika, jota allekirjoittanut on sormet syyhyten ja kieli pitkällä odottanut eli Kärppien pelien jatkuminen CHL:ssä on välivuoden jälkeen lähestymässä kovaa vauhtia.

Arvontakorit ovat seuraavanlaiset:

Kori 1
:
JYP Jyväskylä (CHLW) Växjö Lakers (SWE1) Kärpät Oulu (FIN1) Kometa Brno (CZE1) ZSC Lions Zurich (SUI1) Red Bull Munich (GER1) HC Bolzano (ITA/EBEL1) Djurgården Stockholm (SWE2)

Kori 2:
TPS Turku (FIN2) HC Pilsen (CZE2) SC Bern (SUI2) Eisbären Berlin (GER2) Vienna Capitals (AUT/EBEL2) Skellefteå AIK (SWE3) Tappara Tampere (FIN3) Mountfield HK (CZE3)

Kori 3:
EV Zug (SUI3) Nuremberg Ice Tigers (GER3) Red Bull Salzburg (AUT/EBEL3) Malmö Redhawks (SWE4) IFK Helsinki (FIN4) Oceláři Třinec (CZE4) HC Lugano (SUI4) Frölunda Indians (SWE5)

Kori 4:
HC05 Banská Bystrica (SVK1) Neman Grodno (BLR1) Storhamar Hamar (NOR1) Cardiff Devils (GBR1) Aalborg Pirates (DEN1) Rouen Dragons (FRA1) GKS Tychy (POL1) Yunost Minsk (CCW)

Lähde: Seedings revealed (Linkki vie CHL:n nettisivujen artikkeliin korijaosta, jossa selitetään hyvin myös se miten itse arvonta suoritetaan)

Myöhemmin tämän vuorokauden puolella suoritetaan arvonta, jossa selviää millaista vastusta Kärpille on alkulohkossa tarjolla. Kyseistä lähetystä pääsee seuraamaan livenä Suomen aikaa klo 17 mm. CHL:n omilta sivuilta, CHL:n Facebook-sivuilta ja C Moren kautta.

3 guests for CHL Draw Confirmed (Linkki CHL:n nettisivujen artikkeliin lohkoarvonnasta)

Tähän ketjuun sitten keskustelua Kärppien tulevasta CHL-kaudesta, siihen liittyvistä peliesityksistä, unelmavastustajista, spekulaatioista ja niin edelleen. Itselläni on sellainen kutina, että pitkälle mennään ja CHL-pytty pääsee jo toistamiseen suomalaisjoukkueen hellään syleilyyn vähän Jyväskylää pohjoisempaan tosin tällä kertaa.
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Noniin, lapset, nyt sitä taas saa! Nimittäin vatsansa täyteen CHL-puurua. Toivottavasti ainakin saadaan masut piripintaan, eli se tavallista isompi pokaali Raksilaan. Tietysti riskinä on liiallinen ahnehtiminen ja sitä seuraava ikävä oksentelu kotoisessa sarjassamme. Luottamus valmennukseen ja pelaajistoon on suuri, ja povailenkin tuplamestaruus-kautta. Vielä kun päästäisiin Suomen Cupiin nöyryyttämään Pirkkalan Pingviineitä, Pietarsaaren Jeppistä ja Oriveden Fortunaa... No, ei kaikki sentään ole mahdollista!

Minun unelmalohkossani ei olisi yhtään suomalaisjoukkuetta, niitä tulee kuitenkin nähtyä tarpeeksi muutenkin. Liikaakin, etenkin tiettyjä pelaajarykelmiä.

Toisesta korista ottaisin ehkä SC Bernin, vaikka Skellefteåkin olisi eittämättä kiinnostava. Olisihan se hauska nähdä, kun Manner kumppaneineen pyyhkii Nokka Jalosen vanhanaikaisilla taktiikkapamfleteillä pers... poskensa. Kolmannesta korista ottaisin mieluiten Frölundan, pääsisi Manner vääntämään ihailemaansa joukkuetta vastaan. Kehittäisi varmasti suosikkijoukkueeni taktista kirjavuuttakin. Neljännessäkin korissa on minusta paljon kiinnostavia joukkueita, Tychy ja Hamar esimerkiksi, mutta ehkäpä jompi kumpi valkovenäläisryhmistä olisi silti kiinnostavin puhtaasti eksotiikkamielessä? Paitsi jos he pelaavat hirveätä halonhakkuukiekkoa.

Näen CHL:n paitsi Kärppien menestysmahdollisuuksien kautta, myös kansainvälisen kiekon kehittymisen kannalta: on hyvä, että ulkomaalaiset poppoot näkevät nuoren valmentajaneromme aivoituksia kentällä, vaikka turpaan toki tulee rujosti.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pikaisella silmäyksellä helpohko lohko. Yhtään kovempaa joukkuetta ei lohkoon tullut. Jos toki ei suomalaisiakaan, onneksi. Rouen tuo sitä eksotiikkaa tähän lohkoon. Tuo Saksan nippu ei kyllä itselleni sano yhtään mitään. Eiköhän tuosta kuitenkin saada ainakin eri tyylisiä vastustajia vierailemaan Raksilaankin. Joku nimekkäämpikin olisi saanut tulla jo lohkovaiheeseen. Ruotsin joukkueista jokin tai Sveitsi-Itävalta akselilta. Mutta näillä mennään. Ilmansuunta ainakin on sama, kun lähdetään vierailuille. Ehkä sieltä tulee tuplapelireissun mahdollisuus tarjolle näin fanin näkökulmasta,
 

sakkr

Jäsen
Nopealla vilkaisulla näyttää siltä etteivät nämä tulevat vastustajat tuo katsojia Raksilaan eli mediaseksikkyys loistaa poissaolollaan. Ranskan joukkue tuo (onneksi) eksotiikkaa. Eiköhän Kärpät kairaa itsensä jatkoon tuosta lohkosta.

Ja tässä vielä Kärppien lohko:
Group F: Kärpät Oulu (FIN), Mountfield HK (CZE), Thomas Sabo Ice Tigers (GER), Rouen Dragons (FRA).
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Eli Kärpät pelaa ensi kaudella F-lohkossa:
Kärpät, Mountfield HK (CZE), Nürnberg Ice Tigers (GER), Rouen Dragons (FRA)

EDIT: Hidas
 

Petr Vousky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kunhan saavat pelipäivät sovittua niin pääsee suunnittelemaan reissuja. Tod. näk. Hradec Kralove ja Nürnberg samalle reissulle sopivan keskinäisen välimatkan vuoksi, veikkaan että joukkue operoi Prahasta käsin joko junalla tai bussilla HK Mountfield-pelin ja lyhyellä lennolla tai junalla Nürnbergin. Rouen sitten erikseen, näin ainakin ihannemaailmassa...
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Ei ole hyvä, ei ole huono. Pettymys, kun ei vaan päästä Sveitsiin sitten millään, mutta siihen nähden, miltä arvontatilanne näytti kun kolme alempaa koria oli arvottu lohkoihin, niin varmaan toiseksi paras lohko. Ainoastaan Växjön paikan olisin mieluummin ottanut. Itse katson siis asiaa matkustamisen, lätkäkulttuurin ja uusien valloitusten kannalta.

HK Mountfield ja Hradec Kralove on tosiaan jo nähty, samoin kuin Tsekki kokonaisuutena, taitaa olla ollut jokaisena vuonna tsekkiläinen samassa lohkossa. Ice Tigers, why not, Saksakin tosin on vähän nähty.
Rouen Dragons erittäin hyvä lisä, mutta kuten Petr Vousky ennustelee, mahtaa tulla se tuplareissu Tsekki-Saksa-akselille, mikä osaltaan vaikeuttaa Ranskaan reissaamista. Kärpät yrittänee vääntää tuon tuplareissun ekalle peliviikolle, ja Kärpillä ehkä on hauista vääntää. Jospa tuo Ranskan peli osuisi edes viikonlopulle niin voisi yrittää töistä huolimatta kampeutua syyskuussakin pelipaikoille.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Suomalaisten joukkueiden sattumisesta samaan lohkoon oli ihan turha huolehtia, se kun on arvonnan säännöissä estetty. Jos tulisi samasta liigasta joku, niin se siirrettäisiin seuraavaan mahdolliseen lohkoon niin ettei päällekkäisyyksiä ole.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Olisihan Bolzano ja Suikkanen (jos siellä jatkaa?) ollut melkoinen osuma Kärpille. Siinä uusi valmentajanero olisi kohdannut tuhkasta nousseen feenix-linnun.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nähdään Kärppä-legenda Nicholas Deschampsin paluu Raksilaan syksyllä!

Helpohko lohko Kärpillä verrattaen, jos olisi kolmoskorista esim Frölunda saatu samaan nippuun.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Olisihan Bolzano ja Suikkanen (jos siellä jatkaa?) ollut melkoinen osuma Kärpille. Siinä uusi valmentajanero olisi kohdannut tuhkasta nousseen feenix-linnun.
Tosin ei ollut mahdollista. Bolzano oli Kärppien kanssa samassa lohkossa. Ja Suikkanen jatkaa.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Millainen kokemus oli? Nyt on harkinnassa, jos lähtisi siellä vierailemaan.
Meitä oli reissussa n. tusina enemmän tai vähemmän toisilleen tuttua kärppäfania, lisäksi mukana oli oppaana eräs aiemmilla reissuilta tutuksi tullut tsekkiläinen "suomifani", joka puhui sujuvaa suomea. Tukikohtana oli luonnollisesti Praha. Taidettiin mennä Studentbussilla Hradec Kraloveen, ja tulla junalla pois pelin jälkeen. Kulkeminen siis helppoa, vaihtoehtoja on ja etäisyys Prahaan vain sen reilut 100 km.

Hradec Kralove on ihan sympaattinen pieni kaupunki, mutta selvästi maaseutumaisempi mm. siltä osin, että turisteina oli selvästi hankalampi saada palvelua englanniksi eikä esim. ruokalistoja ollut kuin tsekiksi. Onneksi mukana tosiaan oli paikallinen opas, niin ravintolassakin selvittiin erinomaisesti. Kovin syvällisesti ei tosin ehditty kaupunkiin tutustua, kun ei jääty yön yli.

Liput ostettiin ovelta. Halli oli mukava, niin kuin ne tuolla päin maailmaa tuppaavat olemaan - tilaa on, kun seisomakatsomoita on paljon. Pieni mutta äänekäs porukkamme sai 1. erän jälkeen ympärilleen useamman kymmentä suomihenkistä paikallista, mm. varmaan koko Vladimir Emingerin suku - hän kun vielä silloin pelasi Kärpissä. Tuolloin oli vielä aika vähän aikaa seuran muutosta Ceske Budejovicesta sponsorisekamelskan jälkeen, ja se näkyi ehkä vielä yleisömäärissä ja meiningissä, siltä osin tilanne varmaan on jo normalisoitunut.

Eli summa summarum, ehdottomasti suosittelen reissuun lähtemistä! Oma vastahankaisuuteni tässä liittyy vain siihen, että nyt on jo useampia tsekkoslovakialaisia pienempiä ja isompia kaupunki tullut katsastettua, ja seuraavat reissut saisivat sijoittua uusiin maisemiin.
 

Lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyviä leiripelejä joukkueen yhteenhitsaamiseksi nuo Tsekin, Saksan ja Ranskan reissut. Eivät varmaankaan kiinnosta katsojia Raksilassa, mutta eipä näyttänyt kiinnostavan Raksilassa viime kaudella voittava joukkue muutenkaan. :) Vitsi, vitsi... Itse jos olisin syksymmällä Oulun seudulla tai edes kohtuu lähelläkään, niin ehdottomasti olisin Raksilassa myös CHL-pelejä katsomassa. Täytyy tyytyä maikkarin antiin CHL-pelien osalta.
 
Täytyy tyytyä maikkarin antiin CHL-pelien osalta.
Saapa nähdä nyhtääkö nuo 25e/kk taas niistä parista CHL-pelistä kuukaudessa kuten toissa kaudella. Järkyttävän paska diili kun ei muu heidän tarjonta kiinnosta ja jää kyllä jälleen ottamatta jos noin. Kaudella 15-16 oli vielä se loistava 40e kertamaksu millä näki koko kauden. Noin sen pitäisikin olla, kun noita pelejä kuitenkin sen verta harvakselta tulee. Taitaa olla turha toivo tuolta sika-ahneelta firmalta.
 

Lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Saapa nähdä nyhtääkö nuo 25e/kk taas niistä parista CHL-pelistä kuukaudessa kuten toissa kaudella. Järkyttävän paska diili kun ei muu heidän tarjonta kiinnosta ja jää kyllä jälleen ottamatta jos noin. Kaudella 15-16 oli vielä se loistava 40e kertamaksu millä näki koko kauden. Noin sen pitäisikin olla, kun noita pelejä kuitenkin sen verta harvakselta tulee. Taitaa olla turha toivo tuolta sika-ahneelta firmalta.
Kyllä, oikeassa olet.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Saapa nähdä nyhtääkö nuo 25e/kk taas niistä parista CHL-pelistä kuukaudessa kuten toissa kaudella. Järkyttävän paska diili kun ei muu heidän tarjonta kiinnosta ja jää kyllä jälleen ottamatta jos noin. Kaudella 15-16 oli vielä se loistava 40e kertamaksu millä näki koko kauden. Noin sen pitäisikin olla, kun noita pelejä kuitenkin sen verta harvakselta tulee. Taitaa olla turha toivo tuolta sika-ahneelta firmalta.
Osuuspankin omistaja-asiakkaille hinta on hieman halvempi 17,50€/kk, mutta paljon kalliimmaksihan se vielä tuollakin hinnalla tulee jos vertaa vaikka juurikin tuohon mainitsemaasi 40 euron kertamaksusysteemiin pelkistä CHL-peleistä. Harmi ettei tuollaista CHL Total -pakettia ainakaan tämänhetkisten tietojen valossa ole tulossa ens kaudelle.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Parista ylläolevasta viestistä voinee päätellä että televisiointi tulee olemaan (ainakin itselle) hieman liian kallista. No,tähän voi tietenkin asiakas vaikuttaa jättämällä ostamatta ja/tai antamalla palautetta. Itse en kyllä näitä pelejä töllöstä katso ellei ilmaiseksi näe.

Onko mitään arviota lippujen hinnasta? Hinnoitteleeko Kärpät itsensä liian kalliiksi koska nämä pelit tuskin on mitään yleisömagneetteja.. Miten homma oli viime syksynä kun ei enää muista?
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärppien alkulohkon otteluohjelma:

31.8 Kärpät - Rouen Dragons
2.9 Kärpät - Thomas Sabo Ice Tigers
7.9 Rouen Dragons - Kärpät
9.9 Thomas Sabo Ice Tigers - Kärpät
9.10 Kärpät - Mountfield
17.10 Mountfield - Kärpät

Lähde CHL-kotisivut: Schedule
 

JPL

Jäsen
Parista ylläolevasta viestistä voinee päätellä että televisiointi tulee olemaan (ainakin itselle) hieman liian kallista. No,tähän voi tietenkin asiakas vaikuttaa jättämällä ostamatta ja/tai antamalla palautetta. Itse en kyllä näitä pelejä töllöstä katso ellei ilmaiseksi näe.

Onko mitään arviota lippujen hinnasta? Hinnoitteleeko Kärpät itsensä liian kalliiksi koska nämä pelit tuskin on mitään yleisömagneetteja.. Miten homma oli viime syksynä kun ei enää muista?
Eikös CHL matsit ollut jotain 5€/nuppi edellisellä kerralla? Ainakin halvempia kuin liigapelit.
 

Petr Vousky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärppien alkulohkon otteluohjelma:

31.8 Kärpät - Rouen Dragons
2.9 Kärpät - Thomas Sabo Ice Tigers
7.9 Rouen Dragons - Kärpät
9.9 Thomas Sabo Ice Tigers - Kärpät
9.10 Kärpät - Mountfield
17.10 Mountfield - Kärpät

Lähde CHL-kotisivut: Schedule
Eipä tuo aikataulu oikein innosta retkeilemään. Aiempi ennustukseni Nürnbergin ja Hradec Kraloven kokemisesta samana viikonloppuna ei toteutunut ja täten lento-/junaseikkailu Ranskasta Saksaan tulee liian tyyriiksi. Täytyy tsiigaa matsit baarissa ellei jotain huipputarjousta pukkaa syssymmällä...
 

OutlawPuppet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers, Ice Tigers
Ice Tigers on tulossa Ouluun samalla lennolla fanien kanssa, näin kertoili allekirjoittaneelle joukkueen toiminnassa mukana oleva kaveri. Toivottavasti saavat ison porukan faneja mukaan, perinteisesti hienoa fanikulttuuria kotimatseissa ainakin ollut DEL:ssä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Perjantaina on vastassa CHL-avauksessa Rouen Dragons. Muutama mielenkiintoinen pelaaja on vastustajalla riveissään:
- entinen kärppäfloppi Deschamps
- Kärppien viime kauden mestarijoukkueen raataja Juha Koivisto
- JYPissä tehoillut ja törttöilyt Miklik

Onpas mukava aloittaa ylihuomenna kauden 2018-2019 kilpajääkiekon seuraaminen!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös