Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
Kärpät 2012-2013 , Aravirran viimeinen aikakausi?

Kauteen lähdetty seuraavalli sopimuksilla:

Maalivahdit:

#31 Johan Backlund (G)
#33 Tomi Karhunen (G)
#1 Olli Kälkäjä (G)

Puolustajat:

#15 Oscar Eklund (D)
#25 Juho Jokinen (D)
#7 Nico Lehto (D)
#26 Mikko Lehtonen (D)
#6 Ilkka Mikkola (D)
#8 Ville Mäntymaa (D)
#28 Mikko Niemelä (D)
#5 Atte Ohtamaa (D)
#2 Ville Pokka (D)


Hyökkääjät:

#72 Joonas Donskoi (LW/RW)
#27 Juha-Pekka Haataja (RW)
#3 Mika Halava (RW) Try-out
#71 Ivan Huml (LW/C)
#12 Joonas Huovinen (C)
#13 Julius Junttila (LW/RW)
#23 Joonas Kemppainen (C)
#19 Juho Keränen (RW)
#30 Joonas Komulainen
#11 Markus Korkiakoski
#85 Toni Kähkönen (LW/RW)
#21 Tomi Körkkö (RW/LW)
#37 John Norman (C/LW)
#39 Tomas Plihal (LW/C)
#22 Miikka Salomäki (LW/RW)
#37 Simon Suoranta (LW)
#24 Jari Viuhkola (C)

Toimikoon nyt näin avauksena kauteen 2012-2013 ja kohti kevättä.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
UUH. Aravirran viimeinen aikakausi saattaa tuottaa meille suurta tuskaa ja kärsimystä. Yksi peli takana viimeistä aikakautta ja minä olen valmis Aravirran lähtöön. Kaksi vuotta on ollut tällä herrasmiehellä aikaa vaikuttaa Kärppien kokoonpanoon ja laittaa joukkueemme peli kuntoon. Eipä ole onnistut Aravirta ei. Koko Aravirran päävalmentajakauden ajan Kärppien kaksi suurinta ongelmaa ovat olleet samat: ylivoimapeli ei toimi, eikä hyökkäykseenlähdöt toimi. Aikaa on ollut kaksi vuotta, siis perhana, kaksi vuotta. Kertokaa nyt viisaammat, eikö sen pitäisi riittää? En usko enää hetkeäkään, että tämä Leijonakuningas pystyy nämä perusasiat hoitamaan. Aravirralla on ollut koko ajan Kärpissä ollessaan riittävät palaset ohjata joukkueemme menestykseen. Tästä miehestä ei vain ole ollut näiden palojen kokoajaksi. Harmi.

Yksi peli takana. On hullua olla huolissaan. Toki näinkin on. Isossa kuvassa tilanne on kuitenkin oikeasti huolestuttava. Laiva on seilannut kaksi vuotta väärää reittiä kohti haaksirikkoa Aravirran valvovien silmien alla. Vaihtoehtona on uppoaminen tai kapina. Kapinan kautta uusi mies ruoriin. Reksa kävelee Raksilan käytävillä tyhjän panttina. Olisiko hänestä kääntämään laivamme suunta?
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Vasta yksi peli takana hei! Älkää nyt vielä heittäkö toivoa menemään. Eihän tuo kauden avaus mennyt ihan putkeen, mutta toisaalta SaiPa on kyllä ollut haastava vastustaja viime vuosien aikana.

Aravirta on ollut parannus Alataloon ja Haapakoskeen verrattuna, mutta vasta tällä kaudella saadaan se lopullinen tilinpäätös Aran ajasta Kärppien valmentajana. Katsotaan nyt siis loppuun asti tämä tie ja toivotaan samalla kädet ristissä, että seuraavan päävalmentajan valintaan panostetaan kaikki mahdollinen. Araa on toki helppoa kritisoida monestakin asiasta ja itseänikin on ärsyttänyt tietyt pelitavalliset ongelmat jatkuvine yv-vaikeuksineen ja hmv-peliesitysten muodossa. Pitää myös katsoa valmennuksen taakse ja oma katseeni kääntyy tässä tapauksessa Harri Ahoon. Mitkä ovat Haba Ahon näytöt ihan oikeasti ja kuinka monta superhakua kaveri on pystynyt tekemään SM-liigatasolla katsottuna kärkibudjetilla ja resursseilla? Muut seurat tuntuvat löytävän melkoisia helmiä pienemmällä rahalla, mutta Kärpät ei ole viime vuosien aikana onnistunut löytämään kovinkaan montaa ns. varmaa pelimiestä, jotka olisivat supertähtiainesta liigatasolla. Tähän Kärppien pitää nykyresursseilla pystyä. Tokihan Ara on antanut siunauksensa tehdyille hankinnoille, mutta kyllä Kärppien olisi pitänyt pystyä parempaan nimenomaan pelaajamarkkinoilla.

Tuolla toisessa ketjussa tästä jo puhuttiinkin, mutta laitetaan nyt tähän uuteenkin ketjuun eli ihmetyttää nämä tämän kauden hankinnat tietyltä osalta edelleen. Norman hankittiin Eklundin kaveriksi, koska pitäähän ruotsalaisella olla kaveri kaupungissa. Ei siinä, saattaahan Norman olla ihan hyvä haku, mutta näin lähtökohtaisesti Norman ei ole kärkiketjujen pelaaja Kärppiin ja siksipä voikin hyvin kyseenalaistaa miehen hankintaan, koska joukkueesta löytyy valmiiksikin saman pelipaikan pelaajia ihan riittämiin. Viime vuosien aikana Kärpät on antanut nimenomaan sentteriosastolla siimaa vastustajille. Viuhkolan varaan on laskettu aivan liikaa viime vuosina ja sama tahti jatkuu näköjään edelleen. Edelliskaudella huomattiin, että selkeä ykkössentteri puuttuu, mutta mitä tekevät Kärpät? Hankkivat kärkisentterin rooliin Tomas Plihalin, joka on pelannut kolme kautta liigassa eikä ole sinä aikana kyennyt ottamaan edes tepsissä selkeän johtosentterin roolia itselleen. Pätevä kakkossentteri mies varmasti on, mutta Kärpät olisi tarvinnut supersentteriä johtamaan joukkoja edestä tyyliin Dixon tai Perrin. Humlin kaveriksi hankittu siis? Ja ei varmaan edes tarvitse mainita Plihalin loukkaantumishistoriasta mitään. Nyt meni kokonainen yksi peli, että mies hajosi ja vaikka mukana oli taas kerran huonoa tuuria, niin iso riski on silti olemassa.

Puolustuspäässä tehtiin näköjään samat virheet, mitä aiempinakin vuosina on tehty. Materiaali on liian kapea eikä riittäviä toimenpiteitä tehdä vaikeuksien edessä. Mieleen muistuu kirkkaana syksy jolloin Kärpiltä hajosi useampia kärkipakkeja ja heitä paikattiin Teemu Metsolla ja Joni Liljebladilla. Nyt ollaan tilanteessa, jossa Eklund on sivussa pitkään ja on jopa todennäköistä, että kolmikosta Mikkola, Lehtonen ja Mäntymaa joku tulee olemaan sivussa jossain vaiheessa kautta. Sitten kentällä pelaavat Niemelä, Lehto ja Eminger. Kärkiosaaminen puuttuu nimenomaan kiekollisten pakkien osalta, jos ei lasketa lukuun Ville Pokkaa. Viivapelotetta ollaan toivottu Kärppiin jo useamman kauden ajan, mutta toivo on laitettu lähinnä Lehtoseen ja Ilkka Mikkolaan, joka kaudesta toiseen jauhaa jostain ihmeellisestä syystä ylivoimaa. Lehtosen ura on mennyt useamman kauden ajan alamäkeä ja niinköhän mies enää pääsee takaisin huippuvuosiensa tasolle. Joku Timo Helbling sinne on aiemmin hommattu "parhaana vapaana olevana pelaajana", mutta viikko sen jälkeen esimerkiksi SaiPa hankkii moninkertaisen MM-kisakävijän Slovakiasta Lintnerin muodossa.

Katseet kääntyvät jälleen toimistolle. Onko siellä ihan oikeasti pätevimmät miehet töissä? Kärppätoimistolla on varmasti hauskaa olla töissä, koska kavereita löytyy ja hymy on kaikilla suupielissä. Hymistellään ja ollaan tyytyväisiä, että rahaa virtaa kirstuun. Mutta kuinka kauan? Urheilullinen menestys on mennyt monta vuotta karua alamäkeä olkoonkin, että viime kaudella oltiin aika lähellä mitalipelejä. Pelillisesti Kärpät on todella heikossa jamassa ja itseäni pitkäaikaisena kärppäkannattajana pelottaa se, että häviäminen kulttuuri näyttää olevan juurtuneena syvään nyky-kärpissä. Ei olla oikeasti (oikealla tavalla) vihaisia tappioista, vaan ikään kuin tyydytään siihen mitä saadaan. Tehdäänkö joukkueen sisällä ihan oikeasti kaikki mahdollinen menstymisen eteen? Ollaanko valmiita viemään pelaajia vaatimustasollisesti äärirajoille, että pelaajat ihan oikeasti ovat tulosvelvollisia? Jos pelaat päin persettä, niin tuleeko sieltä palautetta, kritiikkiä tai jopa katsomokomennuksia, vai hymistelläänkö ja halaillaanko tappioden jälkeen? Onko Arasta ihan oikeasti vaatimaan pelaajilta riittävästä? Ilmeisesti ei, koska Ara on itsekin todennut, että "jotain on pielessä, jos hänen täytyy motivoida joka päivä pelaajiaan."

Miten voimme selittää Kai Suikkasen menestymisen jokaisessa kiekkojoukkueessa, jota hän on valmentanut? Miksi Suikkanen saa ajettua pelitapansa joukkueeseensa lyhyessä ajassa? Miksi Aravirta on pulassa samojen ongelmien kanssa, joita Kärpissä on ollut useamman vuoden ajan? Syy on mielestäni siinä, että Suikkanen vaatii pelaajiltaan jatkuvasti parempaa ja parempaa. Suikkanen motivoi pelaajansa antamaan oikeasti kaikkensa joukkueen eteen ja niin he tekevätkin. Milloin olemme nähneet kärppäjoukkueelta ehjän kuusikymmenminuuttisen, jossa pelaajat ovat antaneet kaikkensa joukkueen eteen? Milloin Kärpät on ollut joukkueena kunnon flow-tilassa, johon esimerkiksi Suikkanen kykenee nostamaan omat joukkonsa?

Vaikka tässä tulee paljon negatiivista asiaa, niin en siltikään pidä Kärppien tilannetta toivottomana. Joukkueessa on voittamiseen tottuneita pelaajia, jotka tietävät kyllä sen, mitä voittamisen eteen pitää tehdä. Nuoriso-osasto ei sitä (vielä) tiedä ja esimerkiksi Joonas Donskoin paras saavutus SM-liigassa on puolivälieräpelit. Siitä on pitkä matka voittajaksi, emmekä voi olettaa, että nämä nuoret ovat niitä palasia, jotka johtavat joukkueen menestykseen. Voittamisen taito pitää oppia ja siihen nämä nuorukaiset ovat vasta matkalla. Kun Kärpät voitti mestaruuksia, niin miettikää minkälaisia pelaajia Kärpät hankki. Esimerkiksi Bros ja Kratena olivat moninkertaisia Tshekin mestareita ja he tiesivät tasan tarkkaan, että mitä voittamiseen vaaditaan. Toki ajat ovat muuttuneet eikä SM-liigaan saada enään maajoukkuemiehiä entiseen malliin. Siksipä toimistolla pitääkin olla entistä terävämpänä! On oltava oikeasti ajan hermolla siinä, millaisia pelaajia tarvitaan, että voidaan menestyä. Onhan se helppoa hankkia tutuilta agenteilta pelaajia ja toivoa sitten, että homma toimii. Ei se niin mene. Pitää olla laajat verkostot, pätevät henkilöt scouttaamassa ja tutkimassa eri sarjoja ja pelaajia. Pitää osata hankkia sellaisia pelaajia, joita joukkue todellisesti tarvitsee menestyäkseen. Minkälaisella tasolla on Kärppien pelaajascouttaus? Kuka siitä vastaa? Onko sellaista edes olemassa? Miksei seura palkkaa tärkeisiin pesteihin parhaita mahdollisia voimia?

Kärpillä on uskomattoman hieno tilanne siinä, että joukkueessa on yksi lahjakkaimmista kiekkosukupolvista vuosikymmeniin. Joukkueessa on voittaneita pelaajia ja kokenut päävalmentaja. Mutta jotain puuttuu. Selkeä punainen lanka siitä, millä menestyväksi seuraksi jälleen päästää. Onko koko organisaatio niin pöhöttynyt ja johtoporras maha täynnä, että nykyinen taso riittää? Kärpillä on kaikki ainekset olla johtava liigaseura Suomessa, mutta kaikki tekeminen pitää silloin olla viimeisen päälle. Esimerkiksi Jyp on tehnyt viime vuosina uskomatonta työtä suhteellisen vaatimattomilla resursseilla verrattuna Kärppiin, joka on kaudesta toiseen jauhanut 3 milj. budjetilla, joka on siis liigan suurimpia. Jokerit on uusinut lähes koko organisaationsa Kekäläisen johdolla ja Stadin herruus on pakottanut IFK:n viemään toimintaansa eteenpäin. Kärpillä pitäisi silti olla kaikki mahdollisuudet olla kärkijoukoissa, kun puhutaan mesturuuksien voittamisesta ja mitaleilla olemisesta. Joukkueeseen pitää vaan saada oikea tekemisen meininki jokaiselle sektorille.

Tämän vuoden osalta mestaruus on ja pitää olla edelleen päätavoitteena, vaikkei Mikkola siihen kapteenina ilmeisesti uskokaan. Joukkueessa on riittävästi osaamista, jos kaikki pelaajat saadaan vain sitoutumaan täydellisesti yhteiseen tekemiseen. Ei jääkiekko ole mitään ydinfysiikkaa, vaan pikemminkin hyvin selkeää ja yksinkertaista. Tavoite on olla vastustajaa parempi ja tehdä enemmän maaleja. Keinoja sen tavoitteen saavuttamiseen voi olla useita erilaisia ja nyt pitää vaan löytää keinot voittamiseen. Vaatimustason on noustava, sillä nyt tuntuu, että pelaajilta ei vaadita tarpeeksi. Jos Ara ei tähän kykene, niin sitten johtoportaan on otettava ohjat käsiinsä. Jos et vaadi, niin et voi saadakaan mitään.

Itse uskon vakaasti, että Kärpillä on riittävä materiaali mestaruuteen, jos pelaajat pelaavat joukkueena omalla tasollaan ja jotkut jopa ylittävät sen. Sitä se menestys vaatii, että pyritään oikeasti siihen parhaimpaan suoritukseen, eikä tyydytä vähempään. Kuten allekirjoituksenikin Plihalin osalta kertoo: "Haluan olla tämän joukkueen johtaja. Haluan olla kentän paras pelaaja joka päivä." Tällaista haluaisin kuulla jokaiselta pelaajalta! Jokainen kun ajattelee tuolla tavalla ja toimii sen mukaan, niin hyvä tulee. Ihme on, jos tuollaisen asenteen jälkeen SaiPa kävelee enää samalla tavalla kärppäjoukkueen ylitse. Nyt vaan tekemisen meininki päälle, vahvistuksia loukkaantuneiden tilalle ja suunta kohti SM-finaaleja ja mestaruutta!

Kausi on vasta alkanut.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse uskon vakaasti, että Kärpillä on riittävä materiaali mestaruuteen, jos pelaajat pelaavat joukkueena omalla tasollaan ja jotkut jopa ylittävät sen. Sitä se menestys vaatii, että pyritään oikeasti siihen parhaimpaan suoritukseen, eikä tyydytä vähempään. Kuten allekirjoituksenikin Plihalin osalta kertoo: "Haluan olla tämän joukkueen johtaja. Haluan olla kentän paras pelaaja joka päivä." Tällaista haluaisin kuulla jokaiselta pelaajalta! Jokainen kun ajattelee tuolla tavalla ja toimii sen mukaan, niin hyvä tulee. Ihme on, jos tuollaisen asenteen jälkeen SaiPa kävelee enää samalla tavalla kärppäjoukkueen ylitse. Nyt vaan tekemisen meininki päälle, vahvistuksia loukkaantuneiden tilalle ja suunta kohti SM-finaaleja ja mestaruutta!

Kausi on vasta alkanut.
Tähän uskon minäkin. Pelaajamateriaali on riittävän hyvä mestaruuteen. Kysymys kuuluukin: "Onko valmennus?"
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Aravirta on ollut parannus Alataloon ja Haapakoskeen verrattuna
Tuohon lauseeseen on erittäin vaikea yhtyä.

Alatalo toi Kärpille toistaiseksi viimeisen mitalin (hopea), ja Haapakosken Mikon aikana joukkueen peliesitykset olivat täysin samaa tasoa kuin Aravirran ollessa puikoissa. Mikon puolustukseksi pitää vielä sanoa, että hän joutui tulemaan toimeen todellisella budjettijoukkueella - suuria pelaajahankintoja tehtiin vasta Aran otettua valmennusvastuun.

Kaikki kunnia Aravirralle, mutta nyt olisi oiva hetki tehdä "KalPat". Ara eläkkeelle ja tilalle vaikka Zamboni-kuski. Ei tuosta peli voi juuri heikentyä.
 
Lunta munille!

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
Vasta yksi peli takana hei! Älkää nyt vielä heittäkö toivoa menemään. Eihän tuo kauden avaus mennyt ihan putkeen, mutta toisaalta SaiPa on kyllä ollut haastava vastustaja viime vuosien aikana.


Kausi on vasta alkanut.
Taisi jäädä tuo ? pois tuolta otsikon perästä, niin saisi vähän tasapainoa tähän mielenilmaisuun ainakin omalta kohdalta Aravirtaa kohtaan. En nyt rupea spekuloimaan enempää ennen kuin nään omin silmin miten pelaavat nyt runkosarjassa, esim. huomenna Jyp-Kärpät tv:stä.

Valmentajien osalta ei ole tullut sellaisia napakymppejä kuin Jalonen tai Heikkinen hetkeen, mutta odotellaan.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Itse en ole valmis potkimaan Aravirtaa pois yhden pelin perusteella. Katsellaan se kymmenen kierrosta ja sitten olemme huomattavasti viisaampia. Nämä loukkaantumiset ovat todella valitettavia ja selvää on, että ne heikentävät menestymismahdollisuuksia, mutta nyt sitä valmennusta mitataan! Huominen Jyp-peli tulee antamaan jälleen paljon vastauksia, sillä Jyp näyttää melkoisen valmiilta ainakin tällä hetkellä menevän Jyp-Kalpa -pelin perusteella. Kärppien pitää nyt kyetä parantamaan pelaamistaa kaikilla osa-alueilla ja valmennuksessa myös. Ara reagoi sen verran, että Karhunen pelaa maalilla, joten mielenkiintoista nähdä, että miten Karhunen onnistuu.
 

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
Haasteellista tulee olemaan jo huomenna, kun ajoittain näyttävästi Kalpaa pyörittelevät mestarit tulee vastaan, ja vieläpä Hippoksella,missä nostetaan vielä mesturuusviiri kattoon. Voi olla haasteellinen peli ja mittaa todella tuon pakiston kestävyyden. Mielenkiintoista myös nähdä hankintöjen vahvuus.


Samoin paljastuu jo vähän, mikä on valmennuksen linja maalivahtien peluutukseen.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Tuossa kun katselee Tuomas Tarkin pelaamista Jypin paidassa, niin auttamatta tulee mieleen, että tehtiinköhän sitä sittenkään oikeaa maalivahtivalintaa...

Toivottavasti Backlund-Karhunen osoittautuu lopulta oikeaksi valinnaksi, mutta senhän näemme vasta myöhemmin.
 

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eternal Pyörälä
Tuossa kun katselee Tuomas Tarkin -- Toivottavasti Backlund
Nojoo, ainakaan näitä kahta ei kannata verrata keskenään, sen verran eri tason vahdeista on kyse. Molemmat on aloittaneet mielestäni kauden ihan omalla tasollaan.

Mitä tekee Karhunen? Hänellä olisi nyt sauma napata ykköstorjujan paikka pois kuleksimasta. Silloin Kärpillä olisi 260 kiloeuron mies luukkua avaamassa. Se jos mikä olisi kova juttu, hei.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Vasta yksi peli takana hei!
Niin takana on kaksi kautta silkkaa paskaa tai pikemminkin kolme kautta puhdasta luuserointia. Fakta on se, että harjoituskausilla peli on ollut silkkaa paskaa, ja runkosarjassa peli on ollut heikkoa. Kun peli on ollut harjoituskaudella heikkoa, ei se ole siitä liigassa parantunut.

Jumalauta se on ihan varma, ettei Aravirta tuosta joukkuesta mitalijengiä saa. Sija 7. on maksimi tällä kaudella.
 
I was born Roman and Romanista. And I will die that way. - Francesco Totti
Suosikkijoukkue
Kungen Nicklas
Ara eläkkeelle ja tilalle vaikka Zamboni-kuski. Ei tuosta peli voi juuri heikentyä.
Niin no. No niin...

Aravirralla ei ole muuta annettavaa oululaiselle kiekolle näillä neuvoin, kuin hyvä kämmenlyönti tenniksessä. Se nyt sitten kertoo enemmän Aravirrasta kuin sen tenniksestä.

Tämähän nyt on vain vanhan kertaamista kausi kauden jälkeen (edellisestä mitalista lähtien, sillä eihän tässä tarvitse mitään 80-luvun Kärppiä muistella, vaikka pitäisikin), kun kaiken voittaneet vitun oloneuvokset saavat järkyttävää palkkaa ja koko vitun organisaatio on noita oman erinomaisuuteensa hukkuvia täynnä. Onhan meillä yhteensä ainakin neljännettä kymmenettä mestaruutta rosterissa ja toimistossa, mutta näkyykö se peleissä? No eipä näy ei, eikä ole näkynyt kausiin.

Kiva kun kävit Ara, mutta ei se nyt enää yksistään sinun vikasi ole, ettei nämä täydellä mahalla läskistelevät enää suoriudu. Läskistelevillä saatan tarkoittaa Junnoa, Ahoa ja kapteenistoa.
 
..i.,

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Kärpillä on sama ongelma kuin ihan yleisesti valtionhallinnossa: hienoja strategisia rakenteita ja maailmaa syleileviä visioita heitellään yhä kiihtyvällä vauhdilla, mutta niitä asioita on toteuttamassa se sama vanheneva rupusakki, joka joskus sai aikaan jotakin ja nousi hierarkiassa huipulle vastaamaan kaikesta => tappavan tasainen persmäki vain jatkuu...

Ei ihminen muutu eikä ole halukas edes opettelemaan uusia asioita, vanhenee vain eikä se ole paras tae uusissa haasteissa tarvittavan lisäenergian luomiseksi - uskokaa minua, kokemusta on jo yli puoli vuosisataa...
 
Minäkö tyhmä - nyt en ymmärrä!?

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Tulee vain mieleen, että onko Aravirralla tarpeeksi kova vaatimustaso joukkueelle? Peli ei varsinaisesti ole parin kauden aikana mennyt niin hyvään suuntaan mitä olisi voinut toivoa. En tiedä, että oliko turhaa odottaa, että Aravirta tuo ihan jo kokemuksellaan ryhtiä joukkueeseen ja samalla joukkueen peli paranee sille tasolle, että mitaleista voitaisiin ihan realistisesti puhua. Kokoajan on perkeleen epävarma olo joukkueen suhteen ja esitykset kentällä vaihtelevat pelistä peliin todella paljon. Miten se on mahdollista edes? Parina viime kautena on saanut tottua siihen, että ensin voitetaa muutama peli ja sitten otetaan turpaan aivan kunnolla useampi peli putkeen. Tasaisuus on pelistä puuttunut. En tiedä sitten onko siellä pelaajilla liian mukavaa ja tekemisen taso sitten on mitä on. Aravirran pitäisi uskaltaa ja nimenomaan pystyä vaatimaan varsinkin kokeneimmilta pelaajila huomattavasti parempaa panosta pelistä peliin. Nyt näissä parissakin pelissä, kun ollaan lopussa haettu kavennusta tai muuta, niin joku kokeneista pelaajista ottaa jonkun ihan typerän jäähyn. Se on minusta sellaista kurittomuutta, mihin valmentajan pitäisi puuttua välittömästi.

Ei siitäkään voi Aravirralle aivan kauheasti plussaa antaa, että pari viime kautta joukkueen ylivoimapeli on ollut ihan kauheaa paskaa. Nykyään jääkiekossa ylivoimalla ja sen toimivuudella on todella iso merkitys. Miten se voi olla mahdollista, että kokenut valmentaja ei saa sitä toimimaan edes välttävästi? Ei se ihan oikeasti voi olla noin vaikeaa.

Minua ainakin vituttaa sekin, että on kauniita puheita, mutta teot kentällä ovat aivan jotain muuta. Puhutaan menestyksestä ja sitten ollaan jossain saatanan sääleissä pelaamassa. Se on kaukana menestymisestä ja tuolla pelaajabudjetilla mikä Kärpillä on käytössä, niin sääleissä pelaaminen ei pitäisi olla edes vaihtoehto. Sitten harmitellaan loukkaantumisia ja niiden vaikutusta peliin. Totta kai niitä on ihan jokaisella joukkueella. Ei tule mieleen yhtään joukkuetta, jossa näin ei olisi. Tullaan taas siihen, että valmentajan pitää saada revittyä siitä materiaalista kaikki mahdollinen irti, mikä sillä hetkellä on käytössä. Tietenkin, jos pelitapa on kunnossa, niin silloin ei välttämättä liian paljon näy sekään, jos muutama pelaaja kokoonapanosta on sivussa. Onko Kärpissä sekään puoli vieläkään kunnossa?

Kyllä Aravirrankin pitää pystyä parempaan tuolla penkin takana. Ei paljon tyydytä itseäni, jos taas ollaan sääleissä ja pudotaan sitten puolivälierissä. Jos näin tulevalla kaudella käy, niin minä olen sitä mieltä, että Aravirta on epäonnistunut pahasti omassa pestissää Kärpissä. Siinä ei kauniit puheet auta pätkääkään.
 
" Don´t drink and drive. But if you do, call me."

- Saul

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
Pari sanaa YV-pelistä, lähinnä eilisestä matsista:

Ensimmäinen YV oli kuraa, ei päästy edes hyökkäysalueelle, ja sisääntuonti oli surkeaa.

Sitten alkoi rullata. Maskimiehenä taisi toimia mm. Kähkönen ja Kemppainen, joka toimi kyllä ajoittain hyvin, maalia tuottamatta. Kerrankin oli edes jonkinlaista tekemisen meininkiä. Donskoin peli-ilme sekä Komulaisen asenne isot plussat.

Mutta viivapeli.. Suoraviivaisuus jäi kyllä välillä taas matkalle. Ja YV:tä pelattiin aikas paljon juuri Lehtosen kautta, harmikseen kun todella ei ole muita peluutettavia. Taisi siellä Mikkolakin pari väläytystä tehdä, mutta hehtaaripyssyllä ei osuta kyllä mihinkään, enintää oman kasvoihin ja ohhoh, taas pitenee sairaslistat.

J.Pitkänen, vaikka miten olisit cuspää ja muuta, mutta tervetuloa jos siltä tuntuu, ei todellakaan olisi viivapyssylle vastusta. Samoin J.Jokinen, sitä legendaarista ratkaisuhenkeä ja muutamien vuosien takaista takaa-ajo meininkiä takaisin tuomaan. Vaikka oltaisiin 2 maalia tappiolla lopussa, niin maalille ja yritystä. Eilen toki oli sitäkin lopussa, mutta _MAALIT_, missä lienette. Tarkki oli toki loistava ja varma, harmillisesti.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Täyttä asiaa edellä. Olen samoilla linjoilla ja nyt Aravirran on siirryttävä sanoista tekoihin! Joukkue on juuri sellainen, mitä Aravirta on toivonut ja nyt mennään viimeistä kautta, joten tuloksen tekohetki on nyt käsillä.

Jääkiekko on suhteellisen helppo peli ja jotenkin tuntuu, että tekeekö Ara siitä nyt liian vaikeaa liiallisilla ja sekavilla vaatimuksilla? Pelaajat eivät tunnu tietävän selkäytimellään, että mitä missäkin tilanteessa tulisi tehdä. Arpomista, miettimistä ja ajattelua on ihan liikaa, kun päätökset ja teot pitäisi tulla selkäytimellä pelin eri tilanteissa. Onko nyt menty ylikoutsaamisen tielle, jossa pelaajat eivät kykene toteuttamaan Aran "vaatimaa" pelitapaa, koska se ei mene jostain syystä pelaajille jakeluun? Eikö Ara kykene opettamaan pelaajilleen haluamiaan asioita, vai onko niitä yksinkertaisesti liikaa?

Pelaaminen vaatisi nyt selkiyttä ja suoraviivaisuutta. Nämä heijastuu eritoten ylivoimapelissä, joka on täyttä tervanjuontia Kärpille. Pelaajat eivät saa mitään irti ylivoimilla, joilla pelit pitäisi pystyä ratkomaan. Mistä muuten johtuu, että viisi-viisi -pelissä ollaan paremmin kartalla, mitä ylivoimilla...

Loukkaantumiset vaikuttavat se on selvää, mutta ei sen taakse saa mennä! Nyt pitää kaivaa se apinanraivo sinne kentälle ja nyt pitää tehdä niitä oikeita asioita siellä kentällä! Rosteri riittää kyllä, mutta nyt pelaajille pitää antaa mahdollisuus toteuttaa itseään parhaalla mahdollisella tavalla kaukalossa ja vastuu on nyt valmennuksella. Alatalo ei kyennyt tuomaan Kärpille mitään pelillistä tai valmennuksellista antia, mutta Alatalo tajusi sentään antaa pelaajilleen käytännössä vapaat kädet kaukalossa ja sillä saavutettiin finaalipaikka. Kykeneekö Aravirta johtamaan joukkojaan itse vai pitääkö se olla sitten pelaajalähtöistä... jotain on kuitenkin tehtävä ja pian.
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Moni tuntuu ehkä hieman ylianalysoivan tilannetta. Joukkue pääsee laukaisupaikoille ihan hyvin, mutta laukausten laatu on surkea. Eilenkin meni järkyttävä määrä kuteja ohi maalin. Peli oli pitkät pätkät hyvin hallussa ja paremmalla maalivahtipelillä tulos olisi ollut tiukempi. Ei siinä Aravirta paljoa voi tehdä jos pelaajat ei saa kiekkoa mistään sisään. Kaksi peliä vasta pelattu, joten katsellaan.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Kaksi peliä vasta pelattu, joten katsellaan.
Tätä nyt moni toistelee, "kausi on vasta alussa", "kaksi peliä vasta pelattu".

Ei. Kyllä tässä on pelattu jo 12 peliä joista saldona yksi voitto varsinaisella peliajalla ja yksi rankkareilla. Jos noista harjoituspeleistä olisi parempi saldo alla, olisi vähemmän syytä olla huolestunut, mutta kun ei ole.

Ensi torstaina Ässät-pelin jälkeen voidaan jeesustella vaikka että "yksi peli vasta tällä viikolla pelattu, ei mitään syytä huoleen".
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tätä nyt moni toistelee, "kausi on vasta alussa", "kaksi peliä vasta pelattu".

Ei. Kyllä tässä on pelattu jo 12 peliä joista saldona yksi voitto varsinaisella peliajalla ja yksi rankkareilla. Jos noista harjoituspeleistä olisi parempi saldo alla, olisi vähemmän syytä olla huolestunut, mutta kun ei ole.

Ensi torstaina Ässät-pelin jälkeen voidaan jeesustella vaikka että "yksi peli vasta tällä viikolla pelattu, ei mitään syytä huoleen".
Joo. No revi sinä verkkarit ja minä syön sipsejä samalla kun seurataan miten homma etenee seuraavat kymmenisen kierrosta. Jospa sieltä vaikka Jokinen saadaan pistämään kiekkoja häkkiin niin vähän helpottaa.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Joo. No revi sinä verkkarit ja minä syön sipsejä samalla kun seurataan miten homma etenee seuraavat kymmenisen kierrosta. Jospa sieltä vaikka Jokinen saadaan pistämään kiekkoja häkkiin niin vähän helpottaa.
Joo, viime kaudellahan tuo nähtiin että odottamalla se peli paranee. Kyllä siellä alkais nyt olla muutosten aika kun tuloksia ei tule.

Jokinen olisi aika lyhytaikainen apu. Kivahan hänet on pitkästä aikaa nähdä kärppäpaidassa mutta se hupi loppuu 10 pelin jälkeen ja sitten on maalinteko taas noiden muiden vastuulla.
 

Itäpuu

Jäsen
Eiköhän unohdeta Jokiset ja Pitkäset, kyllä homman pitää toimia ilmankin, muuten ei hyvät heilu. YV:hen voisi saada vähän järkeä laittamalla Komu viivaan, Mikkolan puolestaan ei pitäisi edes nousta seisomaan aitiossa yv:n aikana. JYP av on ehkä liigan paras, ja sitä vastaan päästiin kuitenkin paikoille, että ehkä kaikki ei ole vielä menetetty.
Ei oikein tiedä pitääkö tässä alkaa jo ihailla Aravirran uskoa omaan tekemiseen, kun mitään muutosta ei tapahdu ja mihinkään ei reagoida. Siispä kymmenen pelin päästä joko kulkee niin pirun hyvin tai äijällä monoa perseessä. Molempi parempi.
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo, viime kaudellahan tuo nähtiin että odottamalla se peli paranee. Kyllä siellä alkais nyt olla muutosten aika kun tuloksia ei tule.

Jokinen olisi aika lyhytaikainen apu. Kivahan hänet on pitkästä aikaa nähdä kärppäpaidassa mutta se hupi loppuu 10 pelin jälkeen ja sitten on maalinteko taas noiden muiden vastuulla.
Eipä tässä muutakaan voi tehdä. Toimisto joko antaa Aralle kenkää nyt tai antaa aikaa korjata laivan kurssi. Jälkimmäinen on tässä tilanteessa realismia. Jos syksy on täyttä kuraa niin Aralle vaan kenkää ja rojektivalmentaja soheltamaan penkin taakse. Ensi kauden valmentaja kun taitaa olla jo toimistolla tiedossa. Se on sitten eri juttu miten valmentajan vaihtaminen parantaa yksilöiden viimeistelytehokkuutta, mutta kai voidaan elätellä toivoa että sitten se ylivoima alkaa toimimaan jne.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei oikein tiedä pitääkö tässä alkaa jo ihailla Aravirran uskoa omaan tekemiseen, kun mitään muutosta ei tapahdu ja mihinkään ei reagoida. Siispä kymmenen pelin päästä joko kulkee niin pirun hyvin tai äijällä monoa perseessä. Molempi parempi.
Aravirrasta on vuosien varrella jäänyt sellainen kuva jääräpäisestä miehestä, joka ei ihan vähästä muuta mielipidettään/vaihda omasta mielestään toimivaa kokonaisuutta. Pieleen menevää kurssia ei sitten ole pystynyt kääntämään, poikkeuksena ehkä se kausi jonka keskellä siirtyi tähän nykyiseen pestiinsä. Sekin kausi tosin jäi tulokseltaan puolitiehen.

Eiköhän kaikki mahdolliset "omat" NHL-avut ole tervetulleita, järkevään hintaan. Toinen asia tietenkin montako lopulta tulee, vai tuleeko ketään.
 

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne

bus81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
"Heikkinen"?

Kuka "Heikkinen"? Aravirta"juuri" on näyttönsä antanut jo aikapäiviä sitten. PISTE! No second change out there.
 
MCMLXXXIV. Huonoa vuosikertaa...
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy