Jyväskylään uusi halli, mutta miten?

  • 514 249
  • 3 024

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mitä tuuliviirimäisyyttä tuossa nyt on ollut, Missään vaiheessa ei ole ollut koko budjetti kasassa, Fennia vaan vetäytyi pois koska selvisi täysin erinlainen totuus mitä alunperin esitettiin, miksi rahottajan pitäisi lähteä täysin utopistiseen hankkeeseen mukaan. Jos jotkut tahot on väärin laskenut hanketta ja onko ne edes perustunut faktoihin vaan toiveajatteluun.
Tämä nyt on silkkaa paskaa. Fennia tiesi alusta lähtien samat faktat kuin vetäytyessään. Vetäytymisen syyt eivät liittyneet siihen, että olisi yhtäkkiä selvinnyt hankkeen olevan erilainen kuin alkuvaiheessa puhuttiin. Hankkeella oli koko budjetti kasassa, kunnes Fennia vetäytyi omien syiden vuoksi pois.

Huolestuttaa yleisesti tämä kaupungin päättäjien keskuudessa, sekä näemmä myös kannattajien keskuudessa vallitseva lyhytnäköisyys. Aina pitäisi käyttää rahoja vain selviytymiseen, eikä elämiseen. Yhteiskunnasta tulee todella karu, jos tällä mentaliteetilla mennään hamaan tappiin saakka. Mitä syvemmälle tässä mennään, niin sitä huonommin ihmiset voivat ja terveydenhuollon kulut kasvavat entisestään.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Seppänen & kump. sekä Harvian mukana olo liittyi enemmän tuohon jäähalli/monitoima areenan rahoitukseen, ja siinäkin tuli jo muuttuvia tekijöitä. Mutta olivat kyllä kohtuullisella panostuksella mukana alkuvaiheessa. Kuka edes on missään vaiheessa että he olisivat olleetkaan pelastamassa tuota hanketta,
En minä ainakaan ole väittänyt heidän pelastavan hanketta. Totesin ettei heidän varaansa kannata laskea, jos joku näin sattuisi ajattelemaan. Joku saattaa näet ihmetellä mikseivät he tulleet Fennian jälkeen investoreiksi, vaikka olivat aiemmalla kierroksella mukana.

JOS tuo hanke olisi edes sen jäähalli/monitoimiareenan kohdalta järkevä ja sijoituksille tulisi tuotoa, hehän voisivat rakentaa yksin koko hallin,
Kyse on kohteen riskitasosta. Hippos2020:een kytkettiin iso kasa rakennusoikeutta, jotta riskeiltään isommatkin kokonaisuudet kyetään toteuttamaan. (Plus tuomaan potentiaalista arvonnousua.) On eri asia hakea lainaa, jos lainan kohteena ja vakuutena on pelkkä monitoimihalli, josta pankeilla ei ole niin paljoa kokemusta ja jonka realisointi on esimerkiksi asuntoja vaikeampaa.

ja varmaan tässä kevään ja kesän myötä tuli muuttuvia tekiötä tämän Wuhanin nuhan myötäkin. sehän on kaatanut yrityksiä seuraamuksillaan, en ihmettele yhtään että joku miettii uudestaan kannattaako mukaan lähetee kun tuotasta ei ole mitään takuita.
Wuhanin yskä on bravuuriesimerkki siitä mitä sitoutuminen vuosikymmeniksi merkitsee ja mitä yritin kuvata lyhytjännitteisyydellä. 30 vuotta sitten Nokia oli konkkakypsä pulju, Neuvostoliiton hajoaminen ja valuuttalainojen kallistuminen devalvaation myötä kaatoi yrityksiä ja velkaannutti valtion. Vuodesta 1990 eteenpäin on nähty EU-jäsenyys, Nokian nousu ja mahalasku, kolme lätkän maailmanmestaruutta plus paljon muuta. Kuka tietää miltä maailma näyttää vaivaisen 15 vuoden kuluttua? Ehkäpä tällä palstalla kiroillaan miten lyhytjänteisesti vedettiin liinat kiinni sen yhden COVIDin vuoksi.

No, en viitsi tästä enempää kirjoitella. Olemme selkeästi eri mieltä ja se on minulle ihan ok.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
"Elinkeinojohtaja Anne Sandelinin mukaan päätös oli odotettu. Se selkeyttää käynnissä olevia sijoittajaneuvotteluita ja asiassa voidaan edetä tältä osin puhtaalta pöydältä. Hämeenlinnan hallinto-oikeus totesi, ettei kaupunginvaltuusto ole käyttänyt harkintavaltaansa väärin eikä päätös ole lainvastainen."
 

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Fironic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ducks, Kraken
Jotain positiivista!? synkkään syksyyn eli Iltalehti huhuilee:

”Jyväskylässä Hippos-hankkeen rahoitusosuutta järjestellään kuumeisesti. Iltalehden tietojen mukaan asiassa päästään myönteiseen ratkaisuun lähiviikkoina.”


Kyllä kelpaisi jokin positiivinen päätös tässä(kin) asiassa! JYPin taloudellisen tilanteen huomioiden mikä tahansa positiivinen juttu olisi nyt tärkeä.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos nyt oikein optimistiksi heittäydytään (ihan niinkuin en olisi sitä muutenkin...), niin mikäli positiiviset signaalit pitävät hallihankkeen osalta paikkansa, niin se voi hyvinkin edesauttaa myös JYPin selviämistä koronan kynsistä. JYPin omistajat varmasti ovat tietoisia hallihankkeen tilanteesta ja hyvät signaalit sieltä suunnalta antavat varmasti lisämotivaatiota myös JYPin hengissä pitämiseen, vaikka ei se toki pahemmin lisämotivaatiota tarvitsekaan.

Kaikki positiivinen otetaan avosylin vastaan tällä hetkellä, vaikka olisikin pelkästä huhuilusta kyse.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä Iltalehden kertoma vastaa aika hyvin sitä mitä Jyväskylän kaupungin johto viimeksi julkisuuteen kertoikin. Loistavaa, että suunnitelma on edennyt positiivisella tavalla. Vaikeina aikoina todellakin tervetullut uutinen.

Toivottavasti mahdollisimman pian kuullaan hyviä ja virallisia uutisia hankkeen rahoituksen osalta.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Tämä Iltalehden kertoma vastaa aika hyvin sitä mitä Jyväskylän kaupungin johto viimeksi julkisuuteen kertoikin. Loistavaa, että suunnitelma on edennyt positiivisella tavalla. Vaikeina aikoina todellakin tervetullut uutinen.
Kaupungin johto on ollut positiivisella kannalla läpi projektin eri vaiheiden, ja syystä, sillä tulisihan rakentamisen seurauksena kaupungin kassaan isohko kasa euroja. Toivottavasti syytä optimismiin on muutenkin kuin ns. viran puolesta.

Vielähän meillä ei ole tiedossa miten Hippos-hanketta on rukattu sisällön ja aikataulun osalta. Jää nähtäväksi tehdäänkö nykyiselle kilpajäähallille pelkkä modernisointi vai laitetaanko uutta pystyyn. Mielelläni näen JYPin joskus pelaavan Evil Narttu -areenalla, sitä en kiistä...
 
Viimeksi muokattu:

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kaupungin johto on ollut positiivisella kannalla läpi projektin eri vaiheiden, ja syystä, sillä tulisihan rakentamisen seurauksena kaupungin kassaan isohko kasa euroja. Toivottavasti syytä optimismiin on muutenkin kuin ns. viran puolesta.

Vielähän meillä ei ole tiedossa miten Hippos-hanketta on rukattu sisäällön ja aikataulun osalta. Jää nähtäväksi tehdäänkö nykyiselle kilpajäähallille pelkkä modernisointi vai laitetaanko uutta pystyyn. Mielelläni näen JYPin joskus pelaavan Evil Narttu -areenalla, sitä en kiistä...

Tämä on totta. Itse viittasin siihen ulostuloon, kun kerrottiin, että hanketta täytyy päivittää, jotta siitä tulee rahoituskelpoisempi.

Tuon ulostulon jälkeen optimismi ainakin itseni kohdalla kasvoi ja toivottavasti kaikella on onnellinen loppu ja uusi areena myös saadaan. Toivottavasti pian kuullaan mitä nämä muutokset on ja ennen kaikkea uutisia siitä, että rahoitus on saatu kasaan.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Minun tilanne kuva on eri. Hippos 2020 ilmoitettiin virallisesti kaatuneen sellaisenaan ja viimeisin ulostulo minkä minä olen lukenut olisi juurikin se että monitoimihallia ei rakenneta. Ja iltalehden lausunto kuulostaa oudolta tässä valossa. ???
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Villi utopistinen heitto: voisiko fanit/kaupunkilaiset ottaa mukaan tukemaan tuota uutta hallihanketta rahallisesti? En muista tekikö Olympiastadion jo tämän tempun, mutta voisiko faneille tai kaupunkilaisille myydä esimerkiksi jakkaroita hallista? Jokaiseen jakkaraan tulisi joku pieni tulitikkuaskin kokoinen laatta ostajan nimellä, joka voi olla joko firma tai yksityishenkilö. Kuitenkin sen verran pieni plakaatti, ettei se estä esimerkiksi "oikeaa sponsorimyyntiä". Laatalle hintaa 100-1000e/kpl.

Onhan Jyväskylän Pavillakin seinässä jotain kuparilaattoja, jossa on erilaisten rakennusvaiheessa auttaneiden sponsorien nimiä. Listassa on muistaakseni myös yksityishenkilöitä.

Joku paremmin muistava käyttäjä voi myös virkistää muistiani Olympiastadikan osalta. Ainakin sieltä myytiin vanhoja penkkejä ulos, mutta myytiinkö uusiin penkkeihin kanssa jotain nimiä?
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Odotellaan nyt vähän luotettavammalta taholta tuota tilannetta kuin Iltalehti. Kuinkahan tarkkaa pohjatyötä toimittaja on viitsinyt tehä ja keneltä on edes kysynyt. Liian tututun tuntuoinen lausahdusn hankkeen kohdalta että rahoitus asiat on lähellä ratkaisua menee vain muutama viikko kun selviää, Ihan kun olsin tuon kuullut jo puolenkymmentä kertaa tuon projektin kohdalta.
Ai niin viimeisin virallisempi ulostulo oli että Hippos 2020 kaatui. Ja uutta pienennettyä muotoa suunnitelevat ja siinä ei ole sanallakaan maininta että mahdollista Jäähalli/monitoimiareenaa edes rakennettaisiin.
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Ja uutta pienennettyä muotoa suunnitelevat ja siinä ei ole sanallakaan maininta että mahdollista Jäähalli/monitoimiareenaa edes rakennettaisiin.

Ja mistähän sait tuollaista päähäsi? KSML viimeisimmässä jutussa on maininta siitä, että Hippos2020 ei ole suinkaan kaatunut vaan suunnitelmaa on reivattava sijoittajille sopivammaksi. Artikkelin kirjoittajan oma näkemys siihen perään oli että "Siispä todennäköisesti futisstadionin ja monitoimiareenan rakentamista pohditaan uudelleen"

Missään ei ole mainintaa siitä, että nuo jäävät pois. Toki tuo futisareena on tällä hetkellä täysin turha, se voidaan varmasti viilata hankkeesta pois, mutta se on aivan yksioikoisen varma, että tuota monitoimiareenaa ei tulla hevillä jättämään hankkeesta pois, syystä että Hippos2020 hanke on muodostettu tuon uuden monitoimiareenan ympärille. Tätä väitettä tukee myös tämä lainaamani kohta tuosta samaisesta artikkelista.

"Lähtökohtana on, että olemassa olevat vuokra- ja aiesopimukset yritysten ja muiden yhteisöjen kanssa säilyvät ennallaan ja niistä halutaan pitää kiinni, koska ne ovat hankkeen sisällön ja rahoituksen kannalta tärkeitä."

Eikö nämä vuokra- ja aiesopimukset lähes kaikki sijoittuneet juurikin tuonne monitoimiareenan yhteyteen? Jos monitoimiareenaa ei rakenneta, niin minne nämä tulevat vuokralaiset sitten dumpataan?

Myöskin toinen kohta uutisessa herätti mielenkiinnon.

"– Kaupungin investointipanos ja vuosittain tiloista maksaman vuokrasopimuksen kustannusarvio hieman pienenenevät ja ilman muuta ne pienenevät, kun investoinnin kokonaisuus pienenee."

Hieman pienenevät? Jos monitoimiareenaa ei rakenneta niin investointipanos ei käsittääkseni pienene hieman vaan aika helvetin paljon?

Jos tuon iltalehden uutisen lähteet ja faktat ovat kunnossa, niin olisi todella hölmöä lähteä tunkemaan tietojaan "Pian ratkeavista monitoimiareenan rahoituskuvioista" jos nykyistä jäähallia aiotaan vaan vähän paikkailla.

Itse ainakin uskon tähän projektiin niin kauan kuin tämä hanke on virallisesti kuopattu kivijalkaa myöden. Ympäri suomen useammalla liigapaikkakunnalla tulee olemaan uusi monitoimiareena noin 8 vuoden sisällä eikä jyväskylässä ole yksinkertaisesti varaa jäädä tästä kelkasta nyt. Tai muuten on turha kuvitella, että liigakiekkoa pelataan täällä enää tulevaisuudessa.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Ja mistähän sait tuollaista päähäsi? KSML viimeisimmässä jutussa on maininta siitä, että Hippos2020 ei ole suinkaan kaatunut vaan suunnitelmaa on reivattava sijoittajille sopivammaksi. Artikkelin kirjoittajan oma näkemys siihen perään oli että "Siispä todennäköisesti futisstadionin ja monitoimiareenan rakentamista pohditaan uudelleen"

Missään ei ole mainintaa siitä, että nuo jäävät pois. Toki tuo futisareena on tällä hetkellä täysin turha, se voidaan varmasti viilata hankkeesta pois, mutta se on aivan yksioikoisen varma, että tuota monitoimiareenaa ei tulla hevillä jättämään hankkeesta pois, syystä että Hippos2020 hanke on muodostettu tuon uuden monitoimiareenan ympärille. Tätä väitettä tukee myös tämä lainaamani kohta tuosta samaisesta artikkelista.

"Lähtökohtana on, että olemassa olevat vuokra- ja aiesopimukset yritysten ja muiden yhteisöjen kanssa säilyvät ennallaan ja niistä halutaan pitää kiinni, koska ne ovat hankkeen sisällön ja rahoituksen kannalta tärkeitä."

Eikö nämä vuokra- ja aiesopimukset lähes kaikki sijoittuneet juurikin tuonne monitoimiareenan yhteyteen? Jos monitoimiareenaa ei rakenneta, niin minne nämä tulevat vuokralaiset sitten dumpataan?

Myöskin toinen kohta uutisessa herätti mielenkiinnon.

"– Kaupungin investointipanos ja vuosittain tiloista maksaman vuokrasopimuksen kustannusarvio hieman pienenenevät ja ilman muuta ne pienenevät, kun investoinnin kokonaisuus pienenee."

Hieman pienenevät? Jos monitoimiareenaa ei rakenneta niin investointipanos ei käsittääkseni pienene hieman vaan aika helvetin paljon?

Jos tuon iltalehden uutisen lähteet ja faktat ovat kunnossa, niin olisi todella hölmöä lähteä tunkemaan tietojaan "Pian ratkeavista monitoimiareenan rahoituskuvioista" jos nykyistä jäähallia aiotaan vaan vähän paikkailla.

Itse ainakin uskon tähän projektiin niin kauan kuin tämä hanke on virallisesti kuopattu kivijalkaa myöden. Ympäri suomen useammalla liigapaikkakunnalla tulee olemaan uusi monitoimiareena noin 8 vuoden sisällä eikä jyväskylässä ole yksinkertaisesti varaa jäädä tästä kelkasta nyt. Tai muuten on turha kuvitella, että liigakiekkoa pelataan täällä enää tulevaisuudessa.
Juurikin näin, tämän kokoluokan hanketta ei tässä tilanteessa vain pystytä polkaisemaan käyntiin ennakoidussa laajuudessa. Monitoimiareena on totetuslistalla ensimmäisten joukossa, se kiinnostaa myös sijoittajia, syy siihen löytyy nimestä.
Moni unohtaa kaupungin tarpeen uusia liikuntapaikkoja pikaisesti, monnari ja harjoitushalli homehtuu pystyyn, ja korjaaminen maksaa maltaita.
Välillä on vaikea ymmärtää näitä iki pessimistejä, kusikin on paskaa jos niin haluaa ajatella.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Monitoimiareenan rakentamista voidaan toki harkita uudelleen, mutta jos ei tule monitoimiareenaa, niin sitten tulee tavanomaisempi areena. En toki tähän usko, koska monitoimiareena on paljon järkevämpi vaihtoehto, vaikka maksaakin enemmän.

Se on aivan 100% varmaa, että jos tämä hanke jollain tasolla toteutuu, niin mukana on jonkinlainen uusi areena, jota JYP pääsee käyttämään. Areena on ihan viimeinen asia joka tästä hankkeesta poistetaan.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Onkos Jyväskyläänkin suunnitteilla uusi halli? En jaksa koko ketjua lukea läpi. Lappeenrannassa ainakin jaksetaan vääntää siitä minne se tulee jos tulee ja pitäskö vaan korjata vanhaa paskaa.

Hippoksella käyny viimeeks joskus 2001 et en tiiä onko rempattu sitten mut sillonki oli kyllä paikkoja joista näki tosi huonosti. Jotenkin tuntuu et porukka ei hyväksy et näitä Liiga hallejakin pitäs joskus päivittää.
 

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Huomenna tiedoitetaan lisää.

Linkki johtaa Keskisuomalaisen verkkosivuille.

Lainaus jutusta:

Hippos-hanke
Uusia rahoittajia löytynyt
Hippoksen-alueen liikunta- ja vapaa-ajankeskittymä on notkahtamassa jälleen eteenpäin, vaikka sille ei olekaan varattu budjettirahaa kaupunginjohtaja Timo Koiviston talousarvioesityksessä.

Keskisuomalaisen tietojen mukaan hankkeelle on löytynyt uusia rahoittajia. Kaupungin on määrä tiedottaa Hippos-hankkeen uusimmista käänteistä tiistaina.

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto ennakoi syyskuussa, että jo seitsemän vuotta sitten käynnistettyä Hippos2020-hanketta on pienennettävä.

Koiviston mukaan neuvotteluja on käyty yli 30 kiinteistösijoittajan kanssa, mutta yli 200 miljoonan euron hanke on liian suuri ja uudenmallinen sijoittajille (Keskisuomalainen 10.9.).
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oheisessa uutisessa oli lyhyesti myös Hippos-hankkeesta.

"Hippoksen-alueen liikunta- ja vapaa-ajankeskittymä on notkahtamassa jälleen eteenpäin, vaikka sille ei olekaan varattu budjettirahaa kaupunginjohtaja Timo Koiviston talousarvioesityksessä.

Keskisuomalaisen tietojen mukaan hankkeelle on löytynyt uusia rahoittajia. Kaupungin on määrä tiedottaa Hippos-hankkeen uusimmista käänteistä tiistaina."


EDIT: Oltiin Helen kanssa näköjään samalla asialla.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Hieno juttu jos näin on. Hieman ihmetyttää toimittajan sananvalinta ”notkahtamassa eteenpäin”. En tiedä, että kovin moni asia notkahtaisi positiivisella tavalla.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hieno juttu jos näin on. Hieman ihmetyttää toimittajan sananvalinta ”notkahtamassa eteenpäin”. En tiedä, että kovin moni asia notkahtaisi positiivisella tavalla.

Liekö haluttu tarkoittaa, että nytkähtää eteenpäin, se ehkä sopisi paremmin. Ken tietää.

Suunnitelma on luultavasti notkahtanut rahoituksen ja hankkeen koon osalta alaspäin. Toivottavasti huomenna ollaan viisaampia, mutta pääasia olisi, että hanke nyt oikeasti nytkähtäisi eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aivan loistavia uutisia! Suoraan sanottuna en osannut odottaa, että tällaisia uutisia olisi näihin aikoihin saatu, mutta täydelliseen paikkaan tulivat.

Toivottavasti takapakkia ei enää tule, vaan hankkeen osalta päästään aidosti etenemään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös