JYPin logo – hot or not?

  • 1 459
  • 15

Mitä mieltä JYPin logosta?

  • Hyvä! Omaperäinen ja tyylikäs.

  • EOS. ”Not great, not terrible”.

  • Yäk! Ihme kikkare.


Tulokset ovat nähtävissä vain äänestämisen jälkeen.

Baldrick

Jäsen
JYPin osiossa JYPin logo on jo pitkään jakanut mielipiteitä, mutta mitä ajatellaan Ateenan ulkopuolella entisen painajaisvastustajan, nykyisen pisteautomaatin logosta?
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Vastasin EOS. Jos vaihtoehtoja olisi ollut vain kaksi ilman välimalleja, olisin vastannot "not".

Fanina logoon on ehtinyt jo tottua ja jossain määrin jopa rakastuakin, mutta vähänkin värilasien raottaminen avaa enemmän ongelmakohtia.
  1. Logon malli on outo, siitä ei varmuudella saa heti vedettyä yhtäläisyyksiä siihen mitä se esittää (hurrikaani).
  2. Logosta ei aukene yhtäläisyys sanalle JYP (ilmeisesti logossa pitäisi nähdä J-kirjain).
  3. Siitä on vaikea spinoffata mitään vaihtoehtoisia logoja tai variaatioita (esim. Kärppien logosta voi ottaa pelkän kärpän ja käyttää tunnistettavasti sitä). Tai oikeastaan tämä spinoff tehtiin vuonna 2004, kun se mahtipontinen JYP-teksti katosi yhdessä yössä, eikä ole koskaan (edes juhlakaudella) palannut mihinkään.
  4. Siitä on vaikea tehdä mitään vaihtoehtoisia versioita, Pelicans, Ilves ja Sport voivat tehdä omista "eläimistään" vaikka minkälaisia versioita, jotka liittää helposti seuraan.
  5. Logon värit ovat vaikeat. Ymmärrän halun käyttää keskisuomalaisia maakuntavärejä, mutta ei tuosta kikkareesta saa helposti tehtyä muun värisiä versioita, jolloin logo olisi monipuolisempi. Lisäksi puna-musta-valkoisessa on kaksi tylsää väriä, jolloin kaikki jää punaisen varaan.
  6. Hurrikaani-brändi on tosi outo valinta Suomeen, jossa hurrikaaneja ei juurikaan tunneta. Millä tavalla tämä nyt liittyy Jyväskylään?
  7. Hurrikaani-brändistä on mahdoton tehdä maskottia, vrt. vaikka Ilves-maskotti tai Pekko Pelikaani.
  8. Hurrikaani-brändissä on vähän turhan paljon yhtymäkohtia värejä myöten Carolina Hurricanesiin, joka tuo lisää muovisen kopioinnin fiilistä (sattumalta nämä kaksi logoa ovat syntyneet samoihin aikoihin).
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sen verran pitkään nykyinen "kiehkura" on logona ollut, että ihan matalalla kynnyksellä en usko seuran lähtevän sitä vaihtamaan.

Itse pidän kuitenkin Jyväskylän Palloilijoiden alkuperäistä sinivalkoista logoa kuitenkin merkittävästi tyylikkäämpänä ja alkuperäiset värit voisi ottaa käyttöön vaikka kolmospeliasuun.

Jyväskylän Palloilijoiden logo

Yhtä lailla myös Keski-Suomen vaakuna voisi toimia käytännössä sellaisenaan JYPin logona.

Keski-Suomen vaakuna
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Yhtä lailla myös Keski-Suomen vaakuna voisi toimia käytännössä sellaisenaan JYPin logona.

Keski-Suomen vaakuna
Menee nyt vähän itseni toistoksi, kun tästä pari päivää sitten JYP-osiossa kirjoitin, mutta JYP meinasi ottaa maakuntalintuna toimivan metson logokseen. Jostain syystä päädyttiin kuitenkin hurrikaanilogoon. Molemmat vaihtoehdot olivat samaan aikaan pöydällä.

En tiedä tämän kuvan alkuperäistä lähdettä (tietääkö @ToBey ?), mutta tuossa ilmeisesti se työpöydälle jäänyt metso-JYP.

 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Vaikka tiedän että kuvassa pitäisi olla hurrikaani, en ole ikinä oikein nähnyt sitä siinä kunnolla, enkä tajunnut mitä tuon tylsän ja ärsyttävän epäsymmetrisen kiehkuran pitäisi symbolisoida. Logona erittäin HMV, eikä anna seuralle oikein minkäänlaista identiteettiä tai luo brändiä, jota logojen pitäisi yleensäottaen käsittääkseni tehdä.

Liigan tylsintä kastia.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Kälvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
JYPin logoa ei tosiaan tunnistaisi hurrikaaniksi ilman erillistä mainintaa. Saman tosin voinee sanoa SaiPan Sputnikistakin?

Lapsena Änäriä pelatessa luulin muuten Atlanta Thrashersin logoa tornadoksi, mutta olikin lintu.
 

Danforth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Luleå HF
Tuo metsologo on muuten hieno ja linkittyy myös alueeseen. Me like.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös