RäpyläRepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bobs & vagene
Nyt olisi varmaan ajankohtaista mallailla jo ketjukokoonpanoja tarkemmin ensikaudelle ja miettiä sommitelmia, sekä mahdollisesti tarvittavia vahvistuksia. Tapana kun on ollut pitää ketjua peliesityksistä ja ketjusommitelmista erikseen, niin jatketaan hyväksi todetulla linjalla.

Jos lähdetään ihan sopimustilanteesta, niin se kutakuinkin seuraavanlaisesti (lähteenä Jatkoaika):

MAALIVAHDIT
Markus Ruusu 2021
Eetu Laurikainen 2020

PUOLUSTAJAT
Anttoni Honka 2020
Juuso Vainio 2020
Mikko Kalteva 2021
Jaakko Jokinen 2020
Roni Allén 2020(2021)
Ossi Ikonen 2020
Mikko Mäenpää 2020

HYÖKKÄÄJÄT
Patrik Siikanen 2021(2022)
David Tomášek 2020
Jani Tuppurainen 2020
Anton Stråka 2020(2021)
Juha-Pekka Hytönen 2020
Samuli Ratinen 2020(2021)
Aleksi Rutanen 2020(2021)
Ossi Louhivaara 2021
Jarkko Immonen 2020
Miska Siikonen 2021
Jerry Turkulainen 2020
Julius Nättinen 2021
Robert Rooba 2021

Lähtijöitä siis ovat Perrin, Lahti, Kolehmainen, Kuukka, Yonkman, M. Jokinen. Tulopuolella taasen Siikonen, Ruusu ja Siikanen. Ilmeisesti junnusopimuksilla häärää vielä mm. Viinikaiset?

Yleisesti ottaen jos puntaroidaan, niin joukkue näyttää kyllä suoraan pudotuspelipaikkaan kykenevältä, mutta sisältää silti paljon myös arpoja. Viime kausi oli monesta syystä ja monen osalta floppi. Voidaanko kuitenkaan kuinka luottavaisin mielin odottaa esim. Hytöseltä tai Louhivaaralta tasonparannusta? Ailahteleeko Tomasek? Vieläkö Jakke jaksaa heilua pistepörssin kärkipäässä? Ottaako Jerryn käyrä oikean suunnan pisteiden valossa vaisun kauden jälkeen? Pääseekö Tomasek vihdoin irti kentällä vai onko meno niin hurjaa, että irtautuu myös sopimuksestaan?

Paljon myös tuleva kausi vaatii nuorilta. Hongan tarvitsisi ottaa nyt se steppi Liiga-tasolle. Stråkalla ja Ratisella olisi nyt näytön paikat. Varsinkin Stråkan tulisi näyttää elkeitä, että rahkeet riittää kirkkaammissa valoissa ja suorittamiseen löytyisi tasaisuutta. Tämän kauden jälkeen jos ei kummempaa tasonnostoa ole nähtävissä, olisin valmis vapauttamaan muille metsästysmaille. Ratisen kanssa sietää varmasti optiovuoden katsoakin, jos kehitystä jossain määrin tapahtuu, vaikkei vielä mitään fanfaarinomaista nousua parrasvaloihin tapahtuisikaan. Nättisen tulisi myös pystyä tasaisemmin tuottamaan hyökkäyspäässä tulosta, sillä taitoa ja nopeutta siihen kyllä piisaa.

Uskon paranevan kuntoharjoittelun ja viime vuotta huomattavasti paremmin kasassa olevan pelisapluunan myötä seuraavan kokonaisvaltaista parannusta joukkuessa ja sen yksilöissä. Oletan vanhemmasta kaartista JP:n ja Louhivaaran nostavan tasoaan, sekä Immosen ja Mäenpään pitävän kutakuinkin oman tasonsa. Mäenpää kyllä valitettavasti loukkaantunee jo ennen joulua pitkälle saikulle totutusti, joten toivottavasti pakiston osalta pidetään öögat auki myös vapailla markkinoilla. Nuoriso-osastolta uskon myös Hongan löytävän itsensä, joskaan en liigapakkien kerman seasta, mutta perushyvänä kiekollisena pakkina, jolle siunaantuu kohtalaisesti hyökkäyspäähän tehoja. Jerry myös tehnee huomattavasti paremmat pisteet kuin viime kaudella ja Tomasekin kyllä uskon parantavan kokonaisvaltaisesti, sekä ottavat pienen parannuksen pistesaldoon laadukkaamman tekemisen seurauksena.

Ns. varmoina pidän Laurikaista, Roobaa, Vainiota ja myös Tuppuraista, joka ei koskaan petä. Paitsi syksyisin, jolloin häntä haukutaan äänekkäästi ja sanotaan, että ei vanha jaksa enää, sekä tuhoaa ketjun pelin laukomalla liikaa ja tekemällä tyhmiä ratkaisuja. Sitten tulee pisteputki ja pahat sanat unohtuvat.

Itseasiassa kaiken tämän kirjoitettuani tulin siihen tulokseen, että monia pelaajia jää tällä tapaa käsittelemättä ja teksti menee sekavaksi, joten tuossa pääpiirteittäin ajatukseni. Teen vielä pelaajakohtaisemmat ounastelut erikseen ja siirryn nyt katsomaan uusinta Game of Thronesin jaksoa. Ketjusommitelmat sitten, kun materiaali on tarkemmin perattu.
 
"Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we." - George W. Bush, 5.8.2004.

RäpyläRepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bobs & vagene
Sitten jos arvon @Moderaattorit voisi ketjun otsikosta muokata kauden oikeaksi eli 2019-20, niin olisin varsin otettu.
 
"Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we." - George W. Bush, 5.8.2004.

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Heitänpä tähän väliin hieman ketjusommitelmia siinä uskossa, että joukkue on nyt valmis. Jos vahvistuksia ilmaantuu tai muutoksia tapahtuu, niin palataan sitten asiaan.

Eli siis jotain tämän kaltaista:

Turkulainen - Tomasek - Siikonen
Tuppurainen - Immonen - Ratinen
Nättinen - Stråka - Rooba
Rutanen - Hytönen - Louhivaara

Mäenpää - Vainio
Honka - Allen
Kalteva - J.Viinikainen

Aika hyvältä tuo nimien osalta näyttää, vaikka itse sanonkin. Pakistossa on kyttäämässä monta pätevää nimeä (Ikonen, Jokinen, Niku..), mutta hyökkääjien osalta on hiljaisempaa. Tälläkin miehistöllä on hyvä lähteä kauteen, mutta 1-2 täsmähankintaa tuohon rosteriin vielä mahtuu, jos sopivia sattuu kohdalle.
 

RäpyläRepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bobs & vagene
Kuten jo avausviestissä sanoin, niin odotan lähes koko joukkueelta jonkinasteista tasonnostoa paremman kesäharjoittelun ja toivottavasti jouhevammin sisäistettävän pelitavan myötä. Ajattelinkin parissa viestissä purkaa ajatukseni näillä näkymin valmiista (?) tulevan kauden joukkueesta ja otetaanpa ensimmäisenä käsittelyyn peräpään tilkitsijät eli maalivahdit ja puolustus.

Maalivahtiparina meillä luutii selkeä ykköskassari ja Liigan maalivahtien parhaimmistoon kuuluva Laurikainen, sekä ailahteleva mysteeri ja oma poika myös eli Markus Ruusu. Menojärjestyksestä ei liene epäselvyyttä ja Laurikainen pelannee suurimman osan kaudesta. Ruusun suora kahden vuoden pahvi taas viittaa siihen, että organisaatio näkee Ruusussa mahdollisuuksia olla jotain muuta kuin paikkaaja ja täytemies. Enemmän Ruusun pelejä seuranneet voivat kommentoida hänen edesottamuksiaan pääkaupunkiseudulla, mutta ilmeisesti HIFK-faneilla ei häntä ole ikävä, joten varsin varauksellisin mielin katsotaan, että mitä sieltä saadaan.

Anttoni Honka
- Loppukausi Jukureissa antoi pilkahdusta paremmasta ja peli-ilo taisi päästä vasta valitettavasti ihan kauden viimeisimmissä matseissa. Toivottavasti syksyllä JYPin peli ei ole ihan yhtä sekaisin kuin viime syksynä, niin ehkä Hongankin on helpompi astua mukaan kuvioihin ja toisaalta ei myöskään olisi siinä tapauksessa alimpana miehenä heittelemässä hasardeja. Ympärillä olevan joukkueen on parannettava, mutta suurin työ kuuluu kuitenkin Hongalle itselleen. Kehitystä odotan erityisesti tilanteiden tunnistamiseen ja varmempaan oman pään pelaamiseen. On olemassa rohkeutta ja sitten on uhkarohkeutta. Jälkimmäinen kuvasti viime kautta, mutta uskon, että tulevalla kaudella homma sujuu kivuttomammin. Vaikea mitään sanoa varmaksi, joten toivon kuitenkin 20+ pisteen kautta ja kohtalaista omanpään peliä, mitä nyt pieneltä ja kiekolliselta nuorelta pakilta voi odottaa. Viime kauden päätteeksi uskon, että vuoden tai jopa kahden jatko JYPissä tekisi hyvää, ellei suuntaa junnusarjoihin/AHL:ään opettelemaan pienen kaukalon saloja. 2. pariin helpommille minuuteille ja hyökkäysorientoinut rooli.

Juuso Vainio
- Homma jatkunee siihen mihin jäi eli perusvarmaa kahden suunnan peliä. Tehopisteet istahtanevat sinne 15 hujakoille, mutta Vainion arvoa ei mitata tehopisteissä. On oikeastaan JYPin puolustuksen tärkein pelaaja tulevalla kaudella ja kaikessa näkymättömyydessään tärkeä, viisikon peliä parantava voima. Kun ei näy, eikä peli pyöri jatkuvasti omissa Juuson ollessa jäällä, on tärkein tehtävä suoritettu. Harvoja tapauksia viimeisen parin kauden JYP-pakistossa, joka ei luovu heti kiekonhallinnasta heittämällä ropelia poispäin, kun peli pyörii vähän omissa. Jos tarvitsee, niin taitaa senkin tehdä useimmiten pleksin kautta, jotta kiekko ei jää viivaan. TOP4-pakki.

Mikko Kalteva
- Virkistyi hieman loppukautta kohden. Luulen, että Kalteva oli suurin kärsijä syksyllä Merikiven sekoiluista ja ei sopeutunut vapaisiin raameihin. Omissa jopa junnumaisia virheitä ja pahinta oli katsoa, kun Hongan kanssa molemmat yrittää luistella monen metrin päässä olevaa samaa ukkoa pitämään. Pisteitä taitaa tulla väistämättä, mutta ilman Yogia ja Kuukkaa, sekä Kaltevan hidastuvalla jalalla toivon, että homma toimii. Jos viisikkopeli on selkeää, osaa Kalteva kyllä olla kiekon alla ja sulkea syöttölinjat, sekä pitää myös maalinedustaa puhtaana. Toivottavasti on maksimissaan 2. ylivoimalla ja peliä lähdetään viemään enemmän omanpään kautta ja hyökkäyksiinlähdöissä ensimmäisen syötön antamiseen. Saattaa olla jopa JYPin suurimpia tasonnostajia, jos viisikon peli toimii. 2. parin varmistelevampi osapuoli.

Jaakko Jokinen
- Rotaatiopakki. Ajoittain on väläytellyt, että pystyisi olemaan Liigassa päteväkin puolustamaan omissa ryyditettynä myös onnistuneilla hyökkäyspään suorituksilla. Viime alkukausi oli kuitenkin melko sekavaa ja virheitä tuli ajoittain aivan liikaa tason heitellessä. Sitten tulikin loukki, jonka jälkeen ei pelejä päässyt kertymään. Paljon riippuu harkkapeleistä ja alkukauden matseista, mutta muitakin olisi tyrkyllä, jos ei kykene rooliaan täyttämään. Jokiselta voi tulla oikeastaan mitä vaan maan ja taivaan väliltä, se nähdään.

Roni Allén
- Ennen alkuvuoden loukkia oli JYP-pakiston parhaimmistoa ja odotan, että taso nousee ensi kaudella! Keskialueen ylittäminen on Ronin suurin vahvuus ja monesti nosti itse pelin omista hyökkäyspäähän viime kaudella. Paranneltavaa toki siellä täällä, mutta tässä voisi olla JYPin pakistoon pitkäaikainen 2-way pakki ja muutaman vuoden päästä Vainion korvaaja, jos hänellä suuntimat vie muualle. Jos jotenkin kuvailisin pelityylillisesti, niin Ikonen 2.0 ja heittämällä kokonaisvaltaisesti parempi luultavasti ensi kaudella. Joillain osa-alueilla erottuu jo nyt selkeästi edukseen. TOP4-pakki.

Ossi Ikonen
- Rotaatiopakki. Periaatteessa perushyvää peliä suurin piirtein, mutta ei ole kuitenkaan sitä, mitä antoi ensimmäisellä paluukaudellaan odottaa, eikä mielestäni ole menestystä tavoittelevan seuran TOP6-osastoa. Hyvä ja monipuolinen 7. puolustaja, joka voi hädän hetkellä stuntata erilaisissakin rooleissa.

Mikko Mäenpää
- Hasardeja omissa, mutta välillä kilisee viivasta yläriman kautta toisessakin päässä. Hyödyt/haitat varmaan aikalailla +-0, mutta on varmasti apua nuorille hyökkäysorientoituneille pakeille. Toivo elää, että saisi ehjänä pelata, mutta kuten avausviestissä totesin, niin eiköhän tuo sairaslomalaisena joulukinkkunsa syö. Pelaavassa kuusikossa.

Joonas Viinikainen
- Ilmeisesti A:ssa meno on ollut hurjaa, mutta fysiikan kanssa vielä tekemistä. Harkkapeleissä vaan vastuuta ja Anttonille vähän kirittämistä. Muiden raportteihin nojaten totean kuitenkin, että ensi kausi mennee suurimmilta osin Mestiksessä vielä miehiä vastaan reenatessa, ellei säväytä alkusyksystä. Loukkantumisten sattuessa tietysti stuntteja, kun esim. Mäenpää tippuu kokoonpanosta. Annetaan tsäänssille mahdollisuus.

OP Viinikainen
- Jos jompikumpi Viinikaisista murtautuu ensi kaudella kokoonpanoon, niin minä veikkaisin tätä kaveria. Oli mielestäni niissä muutamissa peleissään useimmiten varsin sinut pelatessaan miehiä vastaan, eikä liikaa kumartele. Myös omaan päähän laadukkaasti pelaamaan kykenevää kaveria tarvitaan kasvamaan korkoa ja itse kyllä kainosti odotan, että OP:sta saadaan meille jo ensi kaudeksi 3. pariin tasapainottava puolustaja. Tämä tosin perustuu puhtaasti JYP-nutussa nähtyihin peleihin, joten KeuPaa ja A-nuoria katselleet voivat antaa tukensa tai lyödä odotukseni maanrakoon.
 
"Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we." - George W. Bush, 5.8.2004.

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Honka-J.Viinkainen pakkipari kentälle niin johan alkaa olla vauhtia ja vaarallisia tilanteita... Molemmissa päissä kenttää...
 
Olla ihminen, siinäpä työ...

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Turkulainen - Tomasek - Siikonen
Tuppurainen - Immonen - Ratinen
Nättinen - Stråka - Rooba
Rutanen - Hytönen - Louhivaara
Siikonen on ainakin äkkiseltään vilkuiltuna pelannut Pelicansissa ainakin viime kaudella pelkästään sentteriä, joten luulisin että sille pelipaikalle hän on JYPissäkin lähtökohtaisesti suunniteltu. Ja kun pidemmän sopimuksen teki niin kannattaisikin peluuttaa keskushyökkääjää niin on ainakin yksi valmis palanen vuoden päähän kun kaikki muut tuosta palapelistä saattavat jopa lähteä. Ainakin Tomasek ja Hytönen.
 
"Omasta mielestäni Cowboys from Hell kuvaa asenteeltaan tuota nykyistä joukkuetta huomattavasti paremmin, kuin Scorpionsin viikonlopun kännipanot."
-McWerkon mielipide JYPin sisääntulobiisistä

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Siikonen on ainakin äkkiseltään vilkuiltuna pelannut Pelicansissa ainakin viime kaudella pelkästään sentteriä, joten luulisin että sille pelipaikalle hän on JYPissäkin lähtökohtaisesti suunniteltu. Ja kun pidemmän sopimuksen teki niin kannattaisikin peluuttaa keskushyökkääjää niin on ainakin yksi valmis palanen vuoden päähän kun kaikki muut tuosta palapelistä saattavat jopa lähteä. Ainakin Tomasek ja Hytönen.
Joo sitä mietin aiemminkin ja Siikonen voi tuossa hahmotelmassa vaihtaa Tomasekin kanssa paikkoja, jos näin katsotaan parhaaksi.

Sieltä loppuu miehet kesken, jos Siikonen ja Tomasek pitäisi molemmat asettaa keskelle. Immonen, Stråka ja Hytönen ovat kaikki liian selviä senttereitä. Tomasek lienee siis se parhaiten laidalle soveltuva.

Tai sitten Stråka sivuun kokoonpanosta ja Siikanen laituriksi tilalle.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Tai sitten Stråka sivuun kokoonpanosta ja Siikanen laituriksi tilalle.
Tämä se todennäköisin vaihtoehto minusta on. Tomasek ja Siikonen ovat kuitenkin lähtökohtaisesti senttereitä kumpainenkin ja ovat isossa roolissa sen suhteen miten JYP ensi kaudella pärjää. Stråka väläytteli kyllä loppukaudesta ja olisi varmaan vakiokokoonpanossa jos ei ole niin täyttä.

Ja minä odotan kyllä vielä että tuohon yksi laituri hommattaisiin koodinimellä "juusopuustinen". Toki pakistoonkin olisi kärkiosaamisen tarvetta, mutta ainakin Tyni vihjaili että pakkia ei etsittäisi tällä hetkellä.
Toki puheet on aina puheita..
 
"Omasta mielestäni Cowboys from Hell kuvaa asenteeltaan tuota nykyistä joukkuetta huomattavasti paremmin, kuin Scorpionsin viikonlopun kännipanot."
-McWerkon mielipide JYPin sisääntulobiisistä

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä se yhtä laituria huutaa jo ihan rosterin leveyden vuoksi.

Tuli bongattua tuossa, että Jasse Ikonen olisi vapaana. Ei ehkä paras mahdollinen täsmähaku, mutta ei myöskään hirvittävän huono. Hinta ja laatu saattaisi kohdata aika hyvin. Ainakin tiedettäisiin mitä saadaan.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Stråka on pelannut JYPissä useampaankin kertaan laidassa. Mahtuuko edes kokoonpanoon, mitä tuumii uusi valmentaja? Myös Hytönen pelasi laidassa maajoukkuessa, mutta mahtuuko kokoonpanoon? No mahtuu ja keskellä pelaa. Nättisen pitäisi olla puhdas sentteri, mutta tällä hetkellä taitaa olla monien papereissa puhdas laituri.
 
"Sen viiden minuutin peliaikani pystyin kyllä pelaamaan kohmelossakin" - tilittää Jonne Virtanen uransa alkutaipaleita IS-Veikkaajan haastattelussa 26.3.2013.

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Nättisen pitäisi olla puhdas sentteri, mutta tällä hetkellä taitaa olla monien papereissa puhdas laituri.
Nättinen on vähän tuommoinen palapeliin täysin sopimaton palanen tuossa.
Sentteriosastolle ei ole mitään asiaa koska ei riitä ja mitään ei esittänyt kyllä viime kauden aikana sen suhteen että hänelle tehtiin kolmen vuoden sopimus. Hyvin paljon on tekemistä sen suhteen että tämä entinen superlupaus lunastaa edes hyvän liigapelaajan tason ja lähinnähän se taitaa olla ihan omasta pääkopasta kiinni.
Saa nähdä saako Tirkkonen ja Santanen ruoskittua Jullesta esiin sen työnteon tarpeen vai jääkö ikuiseksi lupaukseksi.
 
"Omasta mielestäni Cowboys from Hell kuvaa asenteeltaan tuota nykyistä joukkuetta huomattavasti paremmin, kuin Scorpionsin viikonlopun kännipanot."
-McWerkon mielipide JYPin sisääntulobiisistä

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Stråka on pelannut JYPissä useampaankin kertaan laidassa. Mahtuuko edes kokoonpanoon, mitä tuumii uusi valmentaja? Myös Hytönen pelasi laidassa maajoukkuessa, mutta mahtuuko kokoonpanoon? No mahtuu ja keskellä pelaa. Nättisen pitäisi olla puhdas sentteri, mutta tällä hetkellä taitaa olla monien papereissa puhdas laituri.
Itse ainakin näkisin että Stråkalle voisi hyvä rooli 4 ketjun sentterinä ja tuohon ympärille sitten rakentaa energisen nuorisoketjun. Hytösen ja Louhivaaran ympärille sitten ehkä tuota 3 ketjua. Ainakin näkisin että lähtökohtaisesti kuuluvat tulosketjuihin, mutta voihan sitä roolia sitten pienentää jos näyttää että viimekauden taso onkin lopulta lähempänä sitä nykytasoa näillä.
 
Hockeyarena.net

Hexa

Jäsen
Nättinen on vähän tuommoinen palapeliin täysin sopimaton palanen tuossa.
Sentteriosastolle ei ole mitään asiaa koska ei riitä ja mitään ei esittänyt kyllä viime kauden aikana sen suhteen että hänelle tehtiin kolmen vuoden sopimus. Hyvin paljon on tekemistä sen suhteen että tämä entinen superlupaus lunastaa edes hyvän liigapelaajan tason ja lähinnähän se taitaa olla ihan omasta pääkopasta kiinni.
Saa nähdä saako Tirkkonen ja Santanen ruoskittua Jullesta esiin sen työnteon tarpeen vai jääkö ikuiseksi lupaukseksi.
Nättisessä ja Kannisessa on mielestäni jotain yhtäläisyyksiä, sillä erotuksella että Nättisellä on hieman parempi laukaus jota voidaan hyödyntää YV:llä. Vaikka olihan Kanninenkin joskus JYPissä pelatessaan YV:llä. Muuten molemmilla on yhteistä hyvä liike ja luistelutekniikka, mutta jotenkin molemmista tulee mielikuva, että ihan kaikkea ei laiteta peliin aina vaan mennään hieman käsijarru päällä loukkaantumisia vältellen ja virkamiesmäisesti suorittaen, eli tehdään vain se välttämättömin.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nättinen on vähän tuommoinen palapeliin täysin sopimaton palanen tuossa.
Sentteriosastolle ei ole mitään asiaa koska ei riitä ja mitään ei esittänyt kyllä viime kauden aikana sen suhteen että hänelle tehtiin kolmen vuoden sopimus. Hyvin paljon on tekemistä sen suhteen että tämä entinen superlupaus lunastaa edes hyvän liigapelaajan tason ja lähinnähän se taitaa olla ihan omasta pääkopasta kiinni.
Saa nähdä saako Tirkkonen ja Santanen ruoskittua Jullesta esiin sen työnteon tarpeen vai jääkö ikuiseksi lupaukseksi.
Aika kovia sanoja kaverista, joka tuli kesken kauden sekaisin olevan joukkueen mukaan, teki vähäisemmästä pelimäärästä huolimatta viidenneksi eniten maaleja joukkueessa (10) ja kohtalaiset pisteet muutenkin, kun huomioidaan miten joukkue kokonaisuutena suoritti (23 pistettä 41 ottelussa). Oli myös koko joukkueen +/- tilaston ykkönen.

On selvää, että asenteen kanssa oli ongelmia, mutta juuri sen vuoksi pidän näitä tilastoja erinomaisina. Jos heikolla asenteella sekaisen joukkueen mukana onnistuu tekemään tuollaista tulosta, niin kyllä sieltä ainakin taitoja löytyy. Minä pidin Nättisen itsevarmuudesta kiekollisena todella paljon, kun peli rullasi paremmin.

Tekemistä toki on, mutta minulla on ainakin Nättiselle kovat odotukset. Kehityskäyrän mennessä oikeaan suuntaan ja asenne samalla kuntoon, niin vain taivas on rajana. Mielestäni pitkä sopimus Nättisen kanssa oli erinomainen ratkaisu.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nättisessä ja Kannisessa on mielestäni jotain yhtäläisyyksiä, sillä erotuksella että Nättisellä on hieman parempi laukaus jota voidaan hyödyntää YV:llä. Vaikka olihan Kanninenkin joskus JYPissä pelatessaan YV:llä. Muuten molemmilla on yhteistä hyvä liike ja luistelutekniikka, mutta jotenkin molemmista tulee mielikuva, että ihan kaikkea ei laiteta peliin aina vaan mennään hieman käsijarru päällä loukkaantumisia vältellen ja virkamiesmäisesti suorittaen, eli tehdään vain se välttämättömin.
En kyllä pysty allekirjoittamaan tätä sitten millään, kun puhutaan Kannisesta. Kanninen ei todellakaan pelaa käsijarru päällä, vaan JYPin paidassakin oli usein eniten töitä tekevä kaveri kentällä. Viimeinen silaus jäi usein puuttumaan, mutta työnteosta se ei jäänyt kiinni.

Teksti pätee kyllä Nättiseen kohtalaisen hyvin, kun menneen kauden otteita katsotaan.
 

Hexa

Jäsen
En kyllä pysty allekirjoittamaan tätä sitten millään, kun puhutaan Kannisesta. Kanninen ei todellakaan pelaa käsijarru päällä, vaan JYPin paidassakin oli usein eniten töitä tekevä kaveri kentällä. Viimeinen silaus jäi usein puuttumaan, mutta työnteosta se ei jäänyt kiinni.

Teksti pätee kyllä Nättiseen kohtalaisen hyvin, kun menneen kauden otteita katsotaan.
Voi olla noinkin. Itselleni on vain jäänyt tuollainen mielikuva Kannisesta jostain syystä. Jotenkin se viimeinen silaus on kuitenkin jäänyt puuttumaan niin hänen kuin Nättisenkin kohdalla.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mielestäni joukkueella on vielä ihan hyvä tilanne että se nimenomaan sai Nättisen pitkällä sopimuksella, paljon potentiaalia viimekauden perusteella. Osittain tuon sopimuksen tieltä joukkueesta toki lähti Kanninen, mutta näyttäisi Kannisen ura olevan kovassa laskusuunassa samaan aikaan kun Nättisellä hienoisessa nousussa.
 
Hockeyarena.net

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voi olla noinkin. Itselleni on vain jäänyt tuollainen mielikuva Kannisesta jostain syystä. Jotenkin se viimeinen silaus on kuitenkin jäänyt puuttumaan niin hänen kuin Nättisenkin kohdalla.
Viimeinen silaus on jäänyt molemmilla puuttumaan, mutta vain Nättisen kohdalla se johtuu pitkälti työnteon määrästä. Kannisen kohdalla tuntuu olevan itseluottamuksen kanssa ongelmia, eikä ole onnistunut aikuisurallaan missään välissä oikein vakiinnuttamaan paikkaansa missään joukkueessa tai ketjussa.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
näyttäisi Kannisen ura olevan kovassa laskusuunassa samaan aikaan kun Nättisellä hienoisessa nousussa.
Tulevia ei tässä vaiheessa voi ennustaa, tai voi, mutta yhtä tyhjän kanssa on se, sen sijaan huomioittaa tuo lausuma Kannisesta, Sällillä killuu kulta kaulassa ja soppari jatkuu mestarijoukkueessa ensi kaudellakin. Miten kummassa tuosta kukaan saa yllämainittua johtopäätöstä. Viime kauden liikut lienee olleet pakon sanelemia ja miehestä itsestä riippumattomia, mutta lopulta sitten pääsee maan parhaaseen valmennukseen. Minä sanoisin, että optiot uralla on noususuunnassa.
 

RäpyläRepe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bobs & vagene
Sitten voidaankin alkaa perkaamaan vielä hyökkäyspäätä.

Patrik Siikanen
- Ei juurikaan käsitystä pelaajasta muutamaa luettua lausetta lukuunottamatta. Ilmeisesti alkusyksystä annetaan mahdollisuus, mutta ei yllättäisi jos pelaisi vielä kauden A:ssa?

David Tomášek
- Helmikuussa 23 vuotta (!) täyttänyt pääsi viime kaudella tutustumaan Liigaan vaikeimman kautta ja vaikka peli ailahteli, niin teki kuitenkin 33 pistettä, mikä on ihan ok annetulla vastuulla. Uskon, että joukkueen ryhtiliikkeen mukana ei Tomasekinkaan tarvitse kainostella ja tulevalla kaudella nähdään vähän tasaisempaa suorittamista ja enää hyökkäyspään oivalluksista ei puhuta väläytyksinä. Tulee tekemään yli 40 pistettä, jopa yli 45, ja kantaa hyökkäyspään vastuunsa. Mikäli siis ei lähde lipettiin, toivottavasti ei. Parempaa TOP6-kamaa.

Jani Tuppurainen
- Pistemäärä osuu taas sinne 40 hujakoille ja jalka liikkuu vieläkin, kuten nähtiin loppukaudesta. Ensi kaudella taas JYPin ahkerimpia äijiä ja loppujen lopuksi varmimpia suorittajia, kun taso kovenee. Syksyllä saa totuttuun tapaan rapaa niskaan, kun ei ketjun kanssa aina peli suju, mutta ei anneta sen haitata, kun pisteitä tulee siitä huolimatta ja osaa pelata koko kentän pituudella. Lähtökohtaisesti 2. ketjun laituri, mutta ei jää kyllä tasoltaan 1. kentästäkään hirveästi.

Anton Stråka
- Tänään olisi se vuosi, kun pitäisi ottaa se steppi eteenpäin ja näyttää, että ansaitsee pelata Liigassa koko kauden. Raamia riittää ja osaa kyllä pelata, mutta saattaa kadota myös kokonaisten pelien ajaksi. 4. kenttä / rotaatio.

Juha-Pekka Hytönen
- En jaksa uskoa, että JP:n taso olisi sitä, mitä viime kaudella nähtiin. Kenties ei vain kunto riittänyt ja vaikeaa tuntui olevan. Sanotaanko näin, että toivo on kova, että palaisi sellaiseksi 2. sentteritason tekijäksi, mutta järki vähän toppuuttelee toiveita. Hytönen on aina tunnettu periksiantamattomasta työnteosta, mutta viime kaudella selkä suoristui vähän liiankin helposti. Tirkkosen johdolla toivottavasti taas taisteluilme palautuu ja työnteko alkaa maittaa. 20-30 pistettä odotuksissa. YV:lle ei ole asiaa ennen loukkaantumisia, mutta iso AV-vastuu ja bottom6-rooli lienevät sopivia kapteenille.

Samuli Ratinen
- Ratinen mielestäni näytti oikeaa työnteon ilmettä viime kaudella ja vaikka ajoittaisia junnuvirheitä omissa sattui, mielestäni ehkä oman pään pelaamista parjataan arvioissa vähän turhankin paljon. Hyökkäyspään raatamisen lisäksi välillä vähän väläytteli ja väläytyksiä nähtäneen lisää tulevalla kaudella. Odotukset on siinä, että tulee olemaan selkeästi Liiga-tason peluri ja ei jäällä näytä tippaakaan junnulta. 3.-4. ketjujen laituri.

Aleksi Rutanen
- Taisin missata kaikki tai lähes kaikki pelit JYP-nutussa viime kaudella, joten tarkempaa sanottavaa ei kyllä Rutasesta ole. Ilmeisesti rotaatiossa ja kausi lähtökohtaisesti menee KeuPassa.

Ossi Louhivaara
- Oi Herrani, anna Ossille ehjä kesä ja tuleva kausi! Uskon, että #23 näyttää, että vaikka palkka onkin kova, niin on ainakin lähes sen arvoinen. ideologisesti työttömän etunimikaimansa täysi vastakohta, joka palaa taas 10+ maalin mieheksi, vaikka ei ylivoimalle lähtökohtaisesti pääsekään. Loppukaudesta jo väläytteli, että kyllä se vanha koira vielä jotain osaa. Rooliksi näkisin tulosta tekevän 4. ketjun laiturin, joka voi stunttailla ylempänäkin ja ansaitseekin paikkaa korkeammalla, jos peli uskomusteni mukaan lähtee sujumaan. Jalka kuitenkin vielä liikkuu, selkä pysyy kyyryssä ja kamppailutilanteita ei kaihdeta. Suora luistelu laidasta sisään, maltillinen vipu, mailanvarsi kaarelle ja kädet ilmaan!

Jarkko Immonen
- Jakke on jakke. Jalka näyttää hitaalta, jokaisessa pelissä ei näytä nappaavan, mutta silti keikkuu pistepörssin 20 parhaan joukossa ja välillä, kun muut ei saa sisään, niin ottaa itse sen 3 pisteen illan. Sen verran uskon kuitenkin nuorempien esiinmarssiin, että Immosen peliaika tippuu 1-2 minuuttia (mikä voi olla lähinnä hyväkin asia), eikä loista enää yksinään. On myös kovien pelien mies. 1. sentteri kalibeeria.

Miska Siikonen
- Tässä on muutaman nähdyn pelin ja muiden kirjoitusten osalta kaveri, joka uskaltaa mennä sinne maalin eteen. Veikkaan, että Tirkkosen työkalupakkiin loistava tapaus ja ottaa seuraavan stepin urallaan. Liigan parhaita 3. senttereitä ensi kaudella ja menisi ensi kaudella monien muiden 2. sentteriksi. Paikka myös 2 YV:lle likaista työtä tekemään.

Jerry Turkulainen
- Jerry, Jerry... Peli on jo monta vuotta näyttänyt hyökkäyspäässä taianomaiselta, mutta vain Suomelan ja Puustisen kanssa se näkyi myös tehopisteissä. Viime kaudellakin highlight reel -tekemistä, mutta jotenkin se ei vain tuota tulosta. Silti uskon, että parantaa viime kaudesta ja muodostaa yhden syksyn kuumimmista tutkapareista Tomasekin kanssa, mutta keväällä hieman tahti hidastuu. Tekee kuitenkin ennätyspisteensä 35 pojoa, mutta lupaa olisi odottaa vaikka 50 esitysten perusteella. Ahkerimpia ja näyttävimpiä pelaajia, jolla saattaa todenteolla ketsuppipullokin poksahtaa. Muistetaan kuitenkin, että kyseessä on vielä 20-vuotias kaveri ja vaikka nyt tehtäisi 3 vuoden jatkosoppari, niin senkin päättyessä olisi vasta 24 vuotta eli vasta lähentelee sitä parasta peli-ikää! TOP6-laituri.

Julius Nättinen
- On koko, nopeutta ja taitoa, mutta vaatii vielä vähän opettelua miesten kanssa pelaaminen. Uskon kuitenkin, että viime kausi oli hyvää treeniä ja kesällä, jos vähän saa lihaa varteen ja tasaisuutta otteisiin, niin 30 pistettä menee puhki. 2.-3. ketjujen laituri.

Robert Rooba
- Maalintekoon kykenevä duunari, jolle voisi viime kauden perusteella heittää vaikka C:n rintaan. En usko, että parantaa enää roimasti peliesityksiään, mutta pistesarake saattaa vähän nousta ja hätyyttelee kuitenkin taas 20 maalin rajaa ja saattaa sen jopa ylittää. Kärkiketjujen duunarilaituri.

Nyt kun on pelaajat taputeltu, niin täytynee tässä jossain vaiheessa hahmotella jo ketjut kasaan ja tehdä pieni ounasteleva katsaus joukkueesta. Se sitten taas, kun kerkiää jossain vaiheessa.
 
"Our enemies are innovative and resourceful, and so are we. They never stop thinking about new ways to harm our country and our people, and neither do we." - George W. Bush, 5.8.2004.

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mielestäni joukkueella on vielä ihan hyvä tilanne että se nimenomaan sai Nättisen pitkällä sopimuksella, paljon potentiaalia viimekauden perusteella. Osittain tuon sopimuksen tieltä joukkueesta toki lähti Kanninen, mutta näyttäisi Kannisen ura olevan kovassa laskusuunassa samaan aikaan kun Nättisellä hienoisessa nousussa.
Mikähän sillä Nättisellä olisi nousussa? NHL-organisaatiosta liigan häntäpään joukkueeseen katsomo-pelaajaksi. Kutsutko sitä uran noususuunnaksi?


Edit: typoja korjattu.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sitten voidaankin alkaa perkaamaan vielä hyökkäyspäätä.

Patrik Siikanen
- Ei juurikaan käsitystä pelaajasta muutamaa luettua lausetta lukuunottamatta. Ilmeisesti alkusyksystä annetaan mahdollisuus, mutta ei yllättäisi jos pelaisi vielä kauden A:ssa?
Edmontonin varaama, piste/peli A junnuissa. Uskon, että ottaa liigasta vakipaikan.
 

Hukkaviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kannisesta, Sällillä killuu kulta kaulassa ja soppari jatkuu mestarijoukkueessa ensi kaudellakin. Miten kummassa tuosta kukaan saa yllämainittua johtopäätöstä.
Tähän on kyllä pakko ottaa kiinni. Miten se että oli mestaruuden voittaneen joukkueen silloin tällöin kokoonpanoon mahtunut pelaaja, osoittaisi mitenkään että miehen henkilökohtainen ura ei olisi laskusuunnassa?

Kyllä itse paljon mieluummin otan joukkueeseen Nättisen jolla on taidot olla johtava pelaaja liigassa mut ilmeisesti asenne on ongelma, kuin Kannisen jonka potentiaalin yläraja taitojen suhteen on mun mielestä jossain liigan 2-3 ketjussa. Asenne on kuitenkin huomattavasti helpompi saada kuntoon ku kehittää taitoja kovin paljon. Varsinkin kun Kannisella on ikää jo 25v ja Nättisellä 22v.
 

Hexa

Jäsen
Tähän on kyllä pakko ottaa kiinni. Miten se että oli mestaruuden voittaneen joukkueen silloin tällöin kokoonpanoon mahtunut pelaaja, osoittaisi mitenkään että miehen henkilökohtainen ura ei olisi laskusuunnassa?
Itse näen, että Kannisella on kyllä suurin piirtein sama potentiaali kuin Nättiselläkin, mutta vaikea sanoa mistä kiikastaa, harjoittelumotivaatiosta, itseluottamuksesta, vai mistä? Onhan muutamat loukkaantumiset myös hidastaneet nousua kovemmalle tasolle. Ensi kausi tulee määrittelemään aika paljon mihin suuntaan ura lähtee. Uskon kuitenkin, että ensi kaudeksi on kaavailtu ja luvattu isompaa roolia HPK:ssa. Tämän kauden loppu meni sielläkin hieman sisäänajoon pelitapaan ja rotaatiopelaajana olemiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy