JYP – pelitapansa vanki?

  • 2 720
  • 9

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valittajien luvattu maa
Avaanpa ketjun, jossa pohditaan JYPin pelityyliä. Muut valmentajat ovat kilvan kehuneet JYPin pelityyliä ja syystä. Onhan se jotain erilaista, positiivisessa mielessä. Kiekollista taitoa on korostettu, mutta poistuessani Hippokselta tänä kautena tappion karvasta kalkkia päältäni pois puistellen (vai onko se hilsettä?) on tullut pohdittua "miksi meidän pitää, jos muutkin tekevät niin".

Tarkoitan tietysti pelityyliä. Kieltämättä tuntee ylpeyttä siitä, että joukkue yrittää pelata pelaavaa jääkiekkoa, mutta tappioiden kolistessa miettii, että onko se vaivan arvoista - ja ylipäätään järkevää. Siis pelata pelaajamateriaalin rajallisuudesta huolimatta riskialtista, pelaavaa jääkiekkoa ja päristellä Soliferilla autobahnaa. Kun voisi olla kusipäisempi, kahvaavampi ja yksinkertaisempi. Katsomoon näyttää siltä, että ainakin osa pelaajista on jäänyt kiekollisen pelitavan vangeiksi. Yksinkertaisia ratkaisuja ei "uskalleta" tehdä, vaan pyritään etsimään se hienompi kiekollinen ratkaisu liian usein. Erityisesti tämä koskee ylivoimaa ja oman pään pelaamista.

Puetaanpa ajatukset sarjatulimaisen kysymysaallon muotoon, vaikka ne ovat kaikkien hyvien kirjoitustyylien vastaisia. Eli onko vika siinä, että Jyväskylässä ollaan liian kunnianhimoisia? Pistetään mopoon vahaa ja kuvitellaan sen olevan Harrikka? Onko jääkiekkojoukkueen kannattavaa pelata (puolustuksen kannalta) varminta pelityyliä ja minimoida virheet, vai sallitaanko hyökkäävyys ja epäonnistumiset? Ja voiko nykyaikaista jääkiekkoa pelata noilla resursseilla tuolla taktiikalla - ja vieläpä voittaa otteluita riittävän usein? Juu, näihin kysymyksiin ei ole olemassa helppoja vastauksia. Sydän ja pää puhuvat näistä asioista eri sävyyn. Lisäksi kysymys on myös taloudellinen: jaksaako (maksava) yleisö katsoa "pelaavaa" joukkuetta, joka häviää kauniisti, vai hylkääkö se kahvaavan joukkueen, joka voittaa rumasti (ja tähän jälkimmäiseen tarttuu taatusti joku "humoristi")? Kysymykset eivät liene vain Jyväskylää koskevia, vaan niillä on merkitystä myös suomalaisen jääkiekkoilun ja SM-liigan kannalta.

Niin. Tällaista tällä kertaa. Voi olla, että tämä kirjoitus on vain ylireagointia tämän kauden epätasaisiin otteisiin, mutta näitä asioita on syytä pohtia. Ne vaikuttavat tulevan kauden pelaajahankintoihin ja JYPin Projekti 2007:n.
 
Viimeksi muokattu:

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Totuus lienee kai, että voittava joukkue vetää yleisöä halliin ja häviävä ei, pelitavasta riippumatta. Ihmiset pääsääntöisesti haluavat nähdä kotijoukkueen voittavan. Näinhän on mennyt esimerkiksi Raumalla, jossa Lehkosen Lukko pelasi iloista hyökkäyspeliä heikohkolla menestyksellä ja Rautakorven Lukko sitten... no, ei niin iloista hyökkäyspeliä, mutta ainakin viime kauden runkosarjassa paremmin menestyen. Kyllä ne yleisömäärät kai Rautakorven Lukolla olivat isommat, vaikka pelityyli oli vähemmän viihdyttävä.

Kyllähän Alatalon ajama kiekollinen pelityyli on ehkä vähän liikaa tämän hetken materiaalille. Se kyllä kehittää pelaajia, mutta kehitys ei tapahdu hetkessä, ja sitä ennen koetellaan hermoja lukuisilla tappioilla. Mutta minä en kyllä usko, että yksinkertaistamalla pelityyliä JYP olisi kovinkaan montaa peliä enempää tällä kaudella voittanut, sillä jos nyt vaikka lähiaikojen pelejä miettii, niin puolustusvirheitä useammin tappiot ovat johtuneet maalinteon vaikeudesta ja ylivoiman huonoudesta. Enkä nyt tiedä, lämmittäisikö pari hassua pistettä tämänhetkistä enemmän, jos joukkue olisi koko syksyn esittänyt Saarisen ajan räkäkiekkoa kotiyleisölle.

2007-projektia en miettisi vielä isommin tällä kaudella. Jos (huom. jos) sen 2006-07-joukkueen ratkaisijat meinataan saada tämänhetkisen joukkueen nuoresta kaartista, on kiekollisempi pelityyli pelaajien kehittymisen kannalta perusteltu. Vaikka se vaatiikin ehkä yli-inhimillisen pitkiä hermoja välillä.
 

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPin pelityyli - itsemurha vai ennakkoluulottomuus?

Pakko palata ajassa taaksepäin aina kauteen 2002-2003 asti, jota moni JYP-kannattaja allekirjoittaneen lisäksi muistelee varmasti lämpimin mielin. Kausi oli monessa suhteessa erittäin onnistunut ja monen positiviisen yhteensattuman kausi.

Moni ei kesällä 2002 varmaankaan osannut odottaa Matti Alatalolta ihmetekoja vaan pieni epäilys oli puserossa, varsinkin kun moni odotti nimekkäämmän valmentajan astumista remmiin. Joukkueenjohdolta erittäin ryhdikäs ja ennakkoluuloton ratkaisu pestata remmiin Suomessa tuntemattomampi valmentaja. Sveitsissähän Alatalo oli valmentanut menestyksekkäästi jo vuosia. Tällä hetkellä Alatalo on pelaajien keskuudessa erittäin arvostettu, niin omassa joukkueessa kuin myös muissa joukkueissa.

JYPillä oli kaudella 2002-2003 poikkeuksellisen hyvä ryhmä, jota moni ei edes silloin tajunnut eikä moni tajua vieläkään. Joukkue oli erittäin hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta sekä hyvin roolitettu. Ulkomaalaishankinnat olivat onnistuneita Vostrakia lukuunottamatta, vaikka ei täydellinen floppi ollutkaan. Joukkueessa oli myös erittäin hyvä nuorisokaarti ja nimet Pihlman, Immonen, Mikkonen, Marttinen ja Huczkowski olivat tuolloin vasta parikymppisiä nuorukaisia. Vielä kun pari täsmähankintaa (Perrin, Korhonen) olivat onnistuneita niin kaudesta tulikin menestyksekäs.

Kauden 2002-2003 joukkue on laadukkain mitä JYPissä on ollut vuosiin ja uuden valmentajan tulo oli siinä mielessä helpompi ja hedelmällisempi. Uuden valmentajan tuomat uudet tuulet ja tietty neitseellisyys johti kuherruskauteen joten kaikki palaset loksahtivat kohdalleen eikä menestys ollut vahinko.

Tuolla kaudella uusi kiekollinen pelityyli alkoi näkymään joukkeen pelissä, mutta JYPin mittapuulla nimekäs ryhmä hämärsi todellisuutta ja seuraava kausi olikin pudotus maanpinnalle. Joukkueesta lähti nippu kovia ja kokeneita pelimiehiä ja uuden pelityylin ajaminen lähti periaatteessa alusta. Kausi 2003-2004 meni suureksi osaksi oppirahoja maksaessa ja uutta identiteettiä etsiessä. Ulkomaalaiset eivät onnistuneet ja vain kova ykkösviisikko pystyi kantamaan JYPin pudotuspelien esikarsintaan.

Uskallan väittää, että tällä kaudella JYP on pelannut pelillisesti paremmin kuin kaudella 2002-2003, vaikka tulokset eivät ole läheskään samalla tasolla. Kaudella 2002-2003 nimekäs ryhmä ei toteuttanut Alatalon pelifilosofiaa mielestäni yhtä kurinalaisesti kuin tällä kaudella, mutta joukkueen leveys ja vahvuus toi silti voittoja. Varsinkin tämän kauden hankinnat ovat osoitus siitä, että kiekollisia ja taitavia pelaajia pyritään hankkimaan ja kasvattamaan. Välillä tuntuu siltä, että ns. duunarit ja likaisen työn tekijät loistavat poissaolollaan. Kauden mittaan onkin puhuttu kiivaasti siitä, ettei JYPiltä löydy tarvittavaa kovuuttaa maalinedustoille. Kritiikki onkin ollut täysin perusteltua ja se onkin tämän hetken joukkueen heikkous. Tosin Alatalon pelifilosofiaan ja - tyyliin sopivaa duunaria on vaikea löytää pelaajamarkkinoilta. Saatikka jos hänen pitäisi vielä osata tehdä maalejakin ja vähän osata kiekkoakin käsitellä.

Tällä kaudella kiekollisuus ja kiekkokontrolli on paistanut pelityylistä jo niin selkeästi, että se on huomattu myös vieraspaikkakunnilla. Aiemmilla Alatalon kausilla vieraissa on pelattu hieman passiivisemmin ja joskus jopa 1-1-3 karvaussysteemillä. Nykyään pelityyli on rohkeampi myös vieraissa ja muistuttaa mielestäni hyvin paljon Summasen ajan maajoukkueen käyttämää rohkeaa kaksivaiheista reagointipeliä, jossa pyritään karvaamaan kiekko vastustajan puolustusalueella ja jopa vastustajan maalin takana. Karvaussysteemi on kuluttava ja vaatii laitureilta hyvää pelikäsitystä.

Kiekkokontrolli näkyy myös omassa päässä, jossa pyritään kiekko pitämään omilla, jonka jälkeen pyritään nopeisiin kontrolloituihin vastahyökkäyksiin. Alkukaudesta tuon pelityylin toteuttaminen näytti varjopuolensa ja alkoi tulla karkeita puolustuspään virheitä. Väitän, että pitkä tappioputki johtui ainakin osittain juuri tästä syystä.

Tappioputken pakottamana edessä oli pelityylin hienoinen yksinkertaistaminen. Ei pelityyli radikaalisti ole muuttunut, mutta enää ei niin selkeästi yritetä oman alueen kiekonriiston jälkeen kiekkoa pitämään, varsinkaan silloin jos vastustaja on kerinnyt ryhmittäytymään keskialueella ja karvaukseen. Uskon, että valmennusjohto on painottanut sitä, että kiekon saa myös purkaa keskialueelle. Sen sijaan turhia pitkiä kiekkoa vältetään ja kiekko pitää purkaa joko pleksin kautta tai roikkuna.

Pelityylin yksinkertaistamisen jälkeen karvaaminenkin passivoitui hieman eikä se ole niin aggressiivista, varsinkin jos vastustajalla on hyvä kiekkokontrolli. Kärkikarvaajalla on suuri vastuu tällaisessa karvauksessa, koska hän päättää milloin karvaus muuttuu aggressiiviseksi ja kiekon riistoon pyritään. Tässä tapauksessa toisen laiturin on luettava peliä ja peesattava toista laituria, ettei viisikon pelaajien väliset erot repeäisi liian suuriksi. Tuo mainitsemani kaksivaiheisuus tulee esiin varsinkin siinä, kun vastustajan pakki ahdistettuna tekee puolenvaihdon. Tässä tapauksessa kakkoskarvaajan pitäisi olla jo vastustajan painottoman puolen puolustajan iholla.

Mielestäni viime aikoina pelityyli on toiminut erittäin hyvin. Viisikko tekee kurinalaisesti juuri sen mitä valmennusjohto toivoo. Varsinkin viime torstain Saipa-ottelu oli osoitus siitä miten vaikeaa vastustajalla on jos pelityyli toimii. Saipan ykkössektorin maalipaikat olivat laskettavissa yhden käden sormilla. Tosin on muistettava se, että pelityylin toimivuus on monen tekijän summa. Niin henkinen kuten myös fyysinen puoli näyttelee suurta roolia yksittäinen pelin onnistumisessa.
 
Viimeksi muokattu:

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Parilla viime kaudella ollaan huomattu, että JYPin pelitapa on runkosarjassa hyvä ja viihdyttävä. Mutta toisaalta, kun lähdetään pelaamaan vauhdikasta kiekollista peliä, taitotasonkin pitäisi olla korkeampi, jotta sillä menestyttäisiin playoffeissa.

Oma mielipiteeni on että ehkä JYPissä on kuitenkin vähän liikaa luotettu kiekolliseen peliin. Itse haluaisin nähdä ensi kaudella suoraviivaisempaa peliä ja kovempaa vääntöä. Suomessakin ollaan menty enemmän NHL:n suuntaan, eli tilanteet vaihtuvat nopeasti ja pelaajan pitää olla hetkessä valmis haastamaan puolustajia ja menemään suoraviivaisesti maalille. Tämän tyyppisiä pelaajia JYPiltä on puuttunut, jotka väkisin vääntävät maaleja tiukoissa otteluissa. Mielestäni esim Immonen ja Virtanen eivät taidoistaan huolimatta ole tällaisia pelaajia.. Heidän pelinsä kulkee kuitenkin siinä missä muunkin joukkueen, eli maalinteko-ongelmat koskevat niin heitä kuin koko joukkuettakin.

Siis muutama voimahyökkääjä, kiitos!

Edit: Tällä kaudella meidän pelitapaa kehuttiin monien vierasjoukkueen kannattajien toimesta. Mutta onko tällä loppujen lopuksi mitään merkitystä? Toki esim roikkuminen ja kahvaaminen ei ole mielekästä katseltavaa, mutta itse katsoisin kuitenkin ehkä mieluummin menestyksekästä kuin näyttävää mutta kohtalaisen tehotonta peliä. Nyt kun kahva-leima on osin karistettu ja Shelleyn tulon myötä pelaajien munat suurenivat mukavasti (ainakin kentällä, muusta en halua tietää), olisi mukava ensi kaudellakin nähdä kovempaa peliä.
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Viestin lähetti Groove Armada
Oma mielipiteeni on että ehkä JYPissä on kuitenkin vähän liikaa luotettu kiekolliseen peliin. Itse haluaisin nähdä ensi kaudella suoraviivaisempaa peliä ja kovempaa vääntöä. Suomessakin ollaan menty enemmän NHL:n suuntaan, eli tilanteet vaihtuvat nopeasti ja pelaajan pitää olla hetkessä valmis haastamaan puolustajia ja menemään suoraviivaisesti maalille. Tämän tyyppisiä pelaajia JYPiltä on puuttunut, jotka väkisin vääntävät maaleja tiukoissa otteluissa. Mielestäni esim Immonen ja Virtanen eivät taidoistaan huolimatta ole tällaisia pelaajia.. Heidän pelinsä kulkee kuitenkin siinä missä muunkin joukkueen, eli maalinteko-ongelmat koskevat niin heitä kuin koko joukkuettakin.

Siis muutama voimahyökkääjä, kiitos!

Tätä minäkin olen kaivannut jo pitkään, olen siitä Alatalo-ketjussakin muistaakseni puhunut.
Tottakai on hienoa nähdä, että tällä pelitavalla nuoret kehittyvät (tänä vuonna esimerkkinä siitä Hytönen), mutta olisiko sitten ajaa pelityyliä ja - tapaa hieman voimakkaampaan roolituspeluutukseen?
Eli hieman lievennättäisiin tätä kaikki pelaa - systeemiä ja asetettaisiin yksi selkeä puolustavampi ketju, johon esim. Tuomas Mikkonen olisi omiaan, parhaiten hyödyksi koko joukkueelle.

Ehkä pelitapaa ei voi rakentaa niin, että jokainen pelaaja olisi 100% hyödyksi joukkueelle, vai voiko? Kyllä minä ainakaa kaipaan tuohon pelitapaan hieman vääntöä, repimistä, raastoa, taklauksia ja roolitusta. Saa nähdä tuleeko sitä sitten Alatalon viimeisellä (?) kaudella.
 

Kiuru

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897 & Pimeä Aitio
Upea ketju ja otsikko historiasta.

Jukka Seppäsen haluama pelipaikaton pelitapa keskittyy parhaimmillaan teoriatasolla joukkueen joustavuuteen ja pelaajien monipuolisuuteen sekä kykyyn tehdä itsenäisiä ratkaisuja lennosta. Tässä pelitavassa korostuu siis pelaajien kyky vaihtaa rooleja pelin aikana, mikä mahdollistaa dynaamisen hyökkäyksen ja puolustuksen. Pelipaikaton lähestymistapa rohkaisee pelaajia hyödyntämään omia vahvuuksiaan ja luovuuttaan, mikä voi luoda yllättäviä tilanteita vastustajalle. Tavoitteena on myös parantaa tiimityötä ja kommunikaatiota kentällä, jolloin joukkue voi reagoida nopeasti vastustajan liikkeisiin.

Tosiasiassa kukaan ei tiedä mitä tekee ja yllättäviä tilanteita tulee lähinnä JYPin pelaajille negatiivisessa mielessä. En usko hetkeäkään että tältä näyttäisi Pennen haluama kiekko, kun tämä näyttää juuri siltä samalta sekoilulta kun ennen ja jälkeen Rautakorven.

Kuuluisa joku voi sanoa salaliittoteoriaksi, mutta minusta vahvasti vaikuttaa, että pimeä aitio vaikuttaa edelleen taustalla miten pitäisi pelata, voin toki olla väärässä ja mielelläni olisinkin.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Huikea ketjunosto! Avausviesti voisi olla tältä syksyltä, tosin sillä erotuksella, että siellä mainittiin JYPin välillä voittaneen pelejä.

Tarkoitan tietysti pelityyliä. Kieltämättä tuntee ylpeyttä siitä, että joukkue yrittää pelata pelaavaa jääkiekkoa, mutta tappioiden kolistessa miettii, että onko se vaivan arvoista - ja ylipäätään järkevää. Siis pelata pelaajamateriaalin rajallisuudesta huolimatta riskialtista, pelaavaa jääkiekkoa ja päristellä Soliferilla autobahnaa. Kun voisi olla kusipäisempi, kahvaavampi ja yksinkertaisempi. Katsomoon näyttää siltä, että ainakin osa pelaajista on jäänyt kiekollisen pelitavan vangeiksi. Yksinkertaisia ratkaisuja ei "uskalleta" tehdä, vaan pyritään etsimään se hienompi kiekollinen ratkaisu liian usein. Erityisesti tämä koskee ylivoimaa ja oman pään pelaamista.

”Kun voisi olla kusipäisempi, kahvaavampi ja yksinkertaisempi.”

Aamen ja halleluja.
 

Baldrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio
Varsinkin, kun fluidin parviälyn osasina on sellaiset peliälystään tunnetut Sebastian Ahon kaltaiset professorit kuin Ojantakanen, Vidgren, Aliranta, Siikanen, Peltola, Liikonen jne… Aivan varmasti tulee jääkiekosta oivaltavaa taidetta tällä materiaalilla.

Voitaisko vaan Jukka ottaa vähän chillimmin sen jääkiekon uudelleenkeksimisen kanssa ja yrittää vasta sitten päivittää, kun on joku vähän suoraviivaisempi pohja alla ja soveltuvampi kokoonpano? Pliiiis! Viihtyis yleisökin ja saatettais jokunen keskikastin ja heikkomman tason vastustaja voittaakin. Olla jopa kenties puolivälierissä, herra varjele.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kuuluisa joku voi sanoa salaliittoteoriaksi, mutta minusta vahvasti vaikuttaa, että pimeä aitio vaikuttaa edelleen taustalla miten pitäisi pelata, voin toki olla väärässä ja mielelläni olisinkin.

Voi olla näinkin ja voi olla olematta.

Minä tuossa tein jopa taikauskot, menin saunomaan toisen erän tauolla ja katselin jälkibuumina kolmannen. Surukseni, tai no, eihän totuus surulliseksi saa, vaan huokaamaan, taikauskolla ei tällä kertaa ollut palaa paremman kaatamiseen, harvemmin on.

Pakko se on todeta, jättäen pimeät aitiot ja muut jäniksenkäpälät arvoonsa, että uuden JYP moodin rakennus ei valmistune tähän kauteen. Se jättääkö rotat laivan on rottien päätettävissä, mutta historiaa tuntien tilaa ei voi pitää yllätyksenä ja Rautakorpi kuvitelmista riippumatta ei ole mitään muuta kuin ollut yksi punnus lisää pohjaan vetämässä. Joku saattaa tämän pohjalla kuvitella, että halveksin muita ja omin totuutta, kuten lukea olen saanut monet kerrat, mutta omaan ymmärrykseen ja selittämiini perusteisiin nojaten minä uskon kirjoittaman todeksi, enkä muuten edes vaivautuisi kirjoittamaan. En siis ole mikään some rölli, jolle on eksistentiaalista olla oikeassa. Minusta totuus ja oikeassa olo ei ole jotakin minkä joku alfa nahjus kuvittelee voivansa omistaa tai sen kuuluvan itselleen.

Työ ei niin vain ole tulta alleen ottaakseen ja siksi taso on niin huono, ettei oikeastaan yksilötaito, joka joukkueessa on, nouse esiin. Vaan kukapa kenellekään helppoa on luvannut. Tällä hetkellä, kun taso ei näytä tuosta mihinkään pelillisellä tasolla parantuvan tie menee karsintaan ja se on minkä tässä kohtaa ansaitsee. Silti, sillä jakajallahan tämä on, että syntyykö kilpailukykyä, vai uppoaako paatti, välimuotoja ei ole. Vaikka joukkue karsisikin, se ei tarkoita, etteikö jatko voi olla komeakin, mutta kiirehtiä ei voi, perustasta se on rakennettava tuli mikä tuli.

Uskon, hyväksyn ja ymmärrän, että monille riittäisi alakastissa rimpuileva tötinää tutinaa joukkue, joka satunnaisesti kävisi ihan sääleissä asti, vaan pääosin välttelisi karsijan paikkaa, mutta itselle asia menee päin vastoin, JYPillä on eväät olla siellä keskikastissa pysyvästi kevään jatkopeleissä, mutta tunaroitujen hetkien ja väärien valintojen vuoksi se on ison työn päässä, eikä mitään takuu työtä ole edes olemassa, onnistuu tai ei onnistu, ei siinä itku auta.

Perspektiivi on siis laajempi, kuin kuluva kausi (tiedän, moni ei kykene tätä edes kuvittelemaan, saati ymmärtämään). Siihen nojaten muutama ajatus: Minusta voisi olla fiksua ajaa sisään tuloksesta riippumatta nuorta väkeä tulevaa ajatellen ja siihen nähden, Dostie ei vaan ole niin halpa, että noilla ominaisuuksilla olisi hyödyllistä laittaa tuohon rooliin. Vaikka olisi millainen tulevaisuuden Reid, niin tuossa roolissa on aivan väärässä paikassa ja halvempaa siinä paikassa olisi ajaa jotakin omaa kasvattia sisään. Tämä on toki vain minun näkemys, mutta liigaan tuo kaveri on tässä hetkessä liian köykäinen. Samoin tämä volttilähtö Huovila, kehiin vaan oppimaan, vastuuta oppii kantamaan sitä kantamalla, ei siitä unelmoimalla.

Mikä lie koominen palstatotuus tuo Seppäsen muka haluama "paikaton" on, en kyllä ole mistään löytänyt ainoatakaan todistetta sille, että joku moisia kirjoittava olisi muutakin kuin huru ukko. Hän on puhunut pelitavan kehityskaarista esittänyt viitteitä jenkkien junnu kiekkoon ja siellä työn ja tutkinnan alla olevaan itse ohjautuvaan pelaaja tuotantoon. Se, että hän ymmärtää tulevaisuuden olevan tuollaisen kehityskaavan päässä ei tarkoita millään ymmärryksellä, että JYP nyt tai edes missään lähitulevaisuudessa moiseen edes pyrkisi ja tämä on helposti todennettavissa jos katsoo miten JYP pyrkii oikeasti peliään tuottamaan, vaikka se ei toimikaan. Tuota kun pohtii ei voi välttyä ajatukselta, että kyseessä on joku persutyyppinen maalitus, jossa uskovaiset kiihotetaan kännissä ja läpällä suu vaahdossa heittämään "viisautta ja totuutta" kun kumpaakaan tuo ei tangentoi edes vitsinä.

Ehkä joku päivä joku lahkolainen lipsauttaa synnyt syvät miksi ja mitä saavuttaakseen.
 

nixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voitaisko vaan Jukka ottaa vähän chillimmin sen jääkiekon uudelleenkeksimisen kanssa ja yrittää vasta sitten päivittää, kun on joku vähän suoraviivaisempi pohja alla ja soveltuvampi kokoonpano? Pliiiis! Viihtyis yleisökin ja saatettais jokunen keskikastin ja heikkomman tason vastustaja voittaakin. Olla jopa kenties puolivälierissä, herra varjele.

Meillä oli tämä vielä viime joulukuussa, mutta sitten joku sanoi viimeisen sanan ja se oli Ei. Ja se ei ollut Maija Vilkkumaa joka niin sanoi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös