JYP kaudella 2022–2023 – JYP 2.0:n toinen vuosikurssi

 • 543 732
 • 4 427

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
3-1 maalissa taas perinteisesti parivaljakkomme Peltola-Teves paikalla

Tämän maalin kohdalla on pakko antaa synninpäästö Tevesille, ihan oikein hän pelasi syöttöä vastustajalle maalin eteen pois, eikä siten voinut ehtiä tulppaamaan maalinedustaa. Sentterin se olisi pitänyt osata lukea tai laiturin, jotta maalin eteen ei pääse kunniakujaa pitkin.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuli tuossa taas tuijoteltua vähän lähimenneisyyttä, eli viittä edellistä peliä. Noissa peleissä JYP ei tosiaan ole onnistunut tekemään yhtään yv-maalia, kun vastustaja on niitä tehnyt kolme kappaletta. Näiden päälle sitten vielä yksi alivoimamaali. Jatkoajan 3 vs. 3 maalit menee puolestaan JYPille 2-0.

Kaiken kaikkiaan tuolla jaksolla on tehty seitsemän maalia, eli siis viisi maalia tasakentällisin varsinaisella peliajalla, joista tasavajaalla yksi. Maali per peli tasakentällisin siis.

Meitä vastaan on tehty 10 maalia, joista tasakentällisin kuusi. Tuosta onkin sitten helppo todeta, että tasakentällisin ollaan hävitty maalit viidessä pelissä 5-6 (jos jatkoajat laskee niin 7-6). Jos on oma maalintekotehokkuus tippunut, niin ei ns. peruspelissä omiinkaan paljon mene.

Viimeisen 17 pelin paremman tuloksen teeseiksi nostan tämän perusteella ja toisia kirjoittajia kompaten seuraavaa:
 1. Erikoistilanteet - ennen kaikkea yv:lle tehoa. Kuten täällä on kirjoitettu, Gardiner kaarelle ja Jerry saa ampua. Kakkos-yv mietityttää, miksei tosiaan vaikka kahta pakkia voisi koittaa tähän? Ottavaiselle ehdottomasti paikka yv:lle.
 2. Tasaisempi peluutus - Kova on kuorma muutamalla pelaajalla. Tuskin tätä kautta siihen hävitään, vaikka esim. Jerry pelaa alle 20 minuuttia peliä kohti.
 3. Lahtinen & Puustinen - molemmat mielestäni ovat olleet tällä jaksolla varjojen mailla. Vara parantaa!
 4. Ei hierota enää, ilo tekemiseen - joku suuri bisneskonsultti loihe lausumahan, että "celebrate success". Ilo irti pienistäkin onnistumisista.
 5. Edellisestä huolimatta, napsu tarkkuutta lisää. Värilasein katsottuna vaikuttaa usein siltä, että meidän maalit vaativat valtavan työn, kun vastustaja kuittaa meidän virheistä.
 6. Christofferin paluu - kolme peliä vielä ilman, otetaanko pisteitä ja muuttuuko tahti hymypojan paluun jälkeen?
Vaasan Urheilu muuten otti kolme pistettä tänään ja samalla kolmen pisteen kaulan JYPiin. Perjantaina on hyvä mahdollisuus ottaa tuo kiinni. HPK jäi yhteen pisteeseen.
 
Viimeksi muokattu:

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Alkaahan tuo huonolta näyttää. Jopa minimitavoitteeseen, 10. sijaan. Kai tuo joukkue sit vaan on liian kapea, kun tähdet heiluu pörssien kärjessä ja joukkue sielä toisessa päässä. Laulu on se perinteinen: hävitään tiukat pelit järjestään. Se ei välttämättä kerro kehnoudesta, vaan siitä että joukkueella ei sitä rutiinia selkätukena vielä ole, toisin kuin monella vastustajalla. Puolustus on kokematon, ja sanalla sanoen aika paska. Parhaat puolustajat on oikeesti hyökkääjiä.

Meinasin vitutusketjuun tämän, mihin osin kuuluukin, mutta muistetaan nyt vaikka HIFK 2008-2011. Ei se ihan putkeen sielläkään mennyt, kunnes meni. Uusi valmentaja, uudet kujeet. Tästä ollaan onneksi saatu konsensus JA:ssakin että nyt purraan hammasta ja mennään; jos pelaajat ostavat valmentajan, niin tulee meidänkin. Jos ei riitä, ei voi mitään.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Minkä huomion myös tein, mutta joka on ollut näkyvissä pitkin kautta tuli hienosti Tepsin puolelta esiteltyä. Juuri tuon vuoksi minä sen Berzinsin perään vähän kaiholla katselin, kun tuossa jengissä ei ole kunnollista maskipelaajaa, sitä ei ole bc, vaikka monessa hyvä on ollutkin. Sekin on erikoisosaamista ja laatua, joka näkyy eritoten ylivoimissa. Tietenkin pelaajan pitää olla riittävä siihen viisikkotyöhön, mikään ylivoimalla räppääjä vie vaan pelaajalta paikan joukkueessa.
En täysin ymmärrä tuota "Berzins oli maskipelaaja jumalan armosta" kaihoa enkä etenkään samaan hengenvetoon BC:n dissausta maskipelaajana. Berzins pelasi neljä matsia tehoin 0+0, ja joukkue voitti kaksi ja hävisi kaksi. Ei mainetekoja tilastoihin.

That said, en väitä, että olisi katsonut läpi noiden neljän ottelun ylivoimamaalit JYPin osalta, mutta oli siellä tepsi-pelissä (oh the irony) yksi(1) ylivoimamaali JYPiltä, jossa Berzins teki täsmälleen samalaisen jumalamaskin kuin edellisessä tepsi-pelissä tehty voittomaali. Fanipaita tilaukseen siis.

Silti väite, että BC ei olisi kunnollinen maskipelaaja on aivan käsittämätön. Siellähän se huseeraa maalivahdin liepeillä aina kun pitää ja todistettavasti myös välillä, kun ei pitäisi. Siitä kärsii nyt.

On tehnyt itse suurimman osan (kaikki?) maalinsa maalin edestä ja osaa kyllä siinä ohessa sen laadukkaan maskipelaamisen, siitä todisteena ylivoimamaalit, joita syntyi n. 25% teholla vielä ennen BC:n pelikieltoa ja nyt 0% teholla.

Siitä olen samaa mieltä, että kunnollisia maskipelaajia saisi olla enemmänkin ja tämän kauden otannalla Berzinsille olisi ollut paikka rosterissa. Berzins Plattin tilalla niin missä lie oltaisi.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
En täysin ymmärrä tuota "Berzins oli maskipelaaja jumalan armosta" kaihoa enkä etenkään samaan hengenvetoon BC:n dissausta maskipelaajana. Berzins pelasi neljä matsia tehoin 0+0, ja joukkue voitti kaksi ja hävisi kaksi. Ei mainetekoja tilastoihin.

En tietääkseni sanallakaan dissannut Christofferia, totesin ainoastaan, ettei hänen maskipelaamisensa ole osaavan maskipelaajan tasoa, kai sen voi kokea dissaamisena jos niin haluaa, mutta omasta mielestäni totesin vain tosiasian ja kuten kirjoitin Braden on hyvä monella muulla tapaa maalin eduspelaamisessa. Muistaakseni tästä jonkun analyysin tänne raapustanutkin.

Mitä tulee Berzinsiin, se vähä aika minkä esitystä ehti katsella tuotti minulle näkemyksen hyvästä puolustavasta sentteristä, joka pystyy viisikkoaan rytmittämään, mutta ei ole mikään pistelinko, enemmänkin tämmöinen alle kymmenen maalin ja alle 25 pisteen /kausi jamppa, jonka arvo piilee siellä mihin klikkiotsikot ei yllä.

Muistan ainakin kaksi yv maalia, joita ei olleet tekemässä meidän ykköspyssyt, eikä vedot olleet mitään "jäätäviä" jotka meni sisään siitä yksinkertaisesta syystä, että Berzins osasi jotenkin vaistomaisesti sen maskin oikea aikaisesti luoda. Näillä perustein oma hehkutukseni, jos tätä sellaiseksi kehtaa kehua, mutta lopullista totuuttahan asiaan meillä ei ole siitä, millainen pelimies olisi ollut pelistä toiseen pitkän sarjan ajan.

Juu, ei mainetekoja tilastoon, eikä klikkiotsikoita sen kummemmin, ei tehnyt edes ainoasta läpiajostaan, vaikka sitten koitti urheasti paikata maalin takaa heittämällä lätyn maalin yli. Mutta eipä tuo ehtinyt suuremmin esiintyäkään, muutaman huomion verran, ei enempää.

Vielä kerran kuitenkin haluan laittaa alleviivaten BC:tä en ole dissannut kuin viime kauden tekemisissä ja niissäkin olin enemmän konsensus miehiä kuin primus motor osastoa.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuosta (ylivoiman) maskipelaamisesta kun puhutaan, niin muistelen että ainakin muuan Jokerit-kannattajakin kävi täällä kehumassa männävuosilta Plattin pelaamista tuossa maalinedustan maskimiehenä pelaamisessa ohjureineen. Jyväskylässä taisi vähän aikaa sitten tyyylikkään ohjurimaalin tehdäkin... Odotin itsekin Plattista silloin syksyllä solidia kahden suunnan sentteriä joka myös kokemuksellaan näyttäisi esimerkkiä joukkueelle ja sipaisee siinä sivussa muutaman maalinkin. No ei saatu mitä tilattiin, Plattin lähdöstä saati popparikomennuksesta on jo hyvä tovi, ja voidaankin kai ihan aiheellisesti kysyä miksei tuohon keskikaistalle sitten tuotu korvaavaa jamppaa edes kokeiluun. Oikeastiko markkinat on niin kuivat? Koskelan sisääntulo oli hyvä, sittemmin on vaipunut harmaaseen massaan ja Lassilan taso ei ole vielä riittänyt vaikka sinänsä tuo on toivonmukaan kuin rahaa laittaisi pankkiin peluuttaa nuoria tulevaisuuden lupauksia.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Koskelan sisääntulo oli hyvä, sittemmin on vaipunut harmaaseen massaan ja Lassilan taso ei ole vielä riittänyt vaikka sinänsä tuo on toivonmukaan kuin rahaa laittaisi pankkiin peluuttaa nuoria tulevaisuuden lupauksia.

Ihan noin raaka en olisi Koskelaa kohtaan. Viisikkotyö ei ehkä jouhevinta ole, mutta ei ole lähinnä selviytymässä kuten ikävä kyllä Lassila oli. Kuitenkin se isoin kanto kaskessa ei minusta linkity niinkään yksittäisiin pelaajiin, vaan siihen viisikkotyön vajauteen, kun yhtä/varauksin kahta kenttää voi pitää kokonaistasoltaan riittävänä viisikkopeliä tuottamaan. Ihan sen lisäksi, että peli vaikeutuu viisikolta se myös estää tehokkaasti yksittäisten pelaajien mahdollisuutta tuoda siihen viisikkotyöhön sitä ekstraa, mikä pelaajan henkilökohtaisessa tasossa olisi ulos mitattavissa. En siis sano, että kärjen jälkeen siellä ei olisi tasoa olla liigan viisikkopelaaja tuottavasti, vaan tekijää ei riitä kaikkiin viisikkoihin osaamisen ulosmittaamiseksi viisikkotasolla ja tämä vajaus koskee ihan kaikkia viisikon ruutuja, ei pelkästään puolustusta, kuten jotkut tuntuvat mieltävän.

Minusta pysäyttävää katseltavaa oli TPS pelissä kolmannen erä mankeli, kun kentällä oli yhtä aikaa Suhonen ja Kemell, kumpikin ominen pelillisine vajavaisuuksineen olivat lyömässä naulaa JYPin arkkuun. Virheet kun usein on vähän lumipalloja, jotka jostain hetkestä lähtevät vyörymään kohti lopputulemaa, vaikka nimetyt eivät fyysisesti tappiomaalien tullessa enää olisikaan kentällä, noista hetkistä TPS sai sen edgen ja uskon voittoon ja pelin päälle, jos sanotaan, että maalit ohjaa peliä, niin kyllä sitä ohjaa enemmän viisikkotyön ontuminen momentumin pois antamisessa.
 

Ciccarelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Berzinsistä kun nyt puhutaan ja mietitään miten hyvä maskimies ja maalineduspelaaja on niin hänhän urallaan ei ikinä ole päässyt kymmeneen maaliin kaudessa ja tälläkin kaudella Tšekin DIVARISSA tehnyt 40ottelussa 7+8 tehot. Ehkä ihan pikkusen on nyt laukalla Berzinsin hehkutus.
Berzinsin näkisin hyvänä pelaajana KeuPalle.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Berzinsistä kun nyt puhutaan ja mietitään miten hyvä maskimies ja maalineduspelaaja on niin hänhän urallaan ei ikinä ole päässyt kymmeneen maaliin kaudessa ja tälläkin kaudella Tšekin DIVARISSA tehnyt 40ottelussa 7+8 tehot. Ehkä ihan pikkusen on nyt laukalla Berzinsin hehkutus.
Berzinsin näkisin hyvänä pelaajana KeuPalle.

Kukin katsonee silmillään, ei siinä mitään. En koe mitenkään hehkuttaneeni kyseistä pelaajaa, vaan oman näkemykseni sen pohjalta mitä nähnyt olen laitoin. Siitä saa ja voi olla erimieltä, eikä meillä ole olemassa mitään mittaria siihen onko joku oikeassa vai ei.

Kuten ihan laitoin, siinä on alle kymmenen maalin mies liigassa kun liigassa ja avunsa joukkueelle ihan muualla kuin tehoissa. Vaikka siitä kohelosta muoviliigana puhutaankin, niin en mä nyt silti sitä laittaisi liigan ja mestiksen väliin tasoltaan, sitähän tuo sinun Keupa heittosi indikoi. Minun ymmärtääkseni ihan samoin avuin veteli siellä, kun vetelee varmaan nykyisessään.

Mitään sateentekijää en miehestä ole koskaan kuvitellut olevan yhdellekään joukkueelle, kun sen sortin pelimanne ei selvästi ole. Mutta, jos oli syyt mitkä tahansa joiden vuoksi ei JYPissä jatkanut, hän on nähdyn perusteella ihan liigajoukkueen viisikkotyöläisen tasoinen pelimanne ja tosiaan liigassa ei nää kovinkaan usein pelaajaa, jolla on oikeasti kyky hyvään maskipelaamiseen. Mitenkään hehkuttamatta, on myös niin, että jos avaruusajattelu on myötäsyntyistä, on myös silmä käsi koordinaatio hyvä. Tätä ei tuo pikku stintti ehtinyt mitenkään avaamaan.

Silti, ohjurien osaamista ei pidä sotkea hyvään maskipelaamiseen kuitenkaan. Hyvä maskipelaaja osaa omalla pelin luvullaan luoda sen optisen harhan veskarille jolla niitä maaleja syntyy, niistä ei tule tehopisteitä, eikä niillä pääse tilastoniiloille esiin, mutta iso apu se joukkueelle on, jos tämmöinen seppä on omasta takaa. Silti, tämä avu ei yksin riitä, pitää olla kelvollinen pelimies myös siihen arkiseen viisikkotyöhön. Kyseinen pelaaja ei vakuuttanut stintillään minua aloittajana, mutta liikkui hyvin kiekottomana ja osasi rytmittää viisikkoaan sen perusteella mitä ehti näkemään. Tavallaan yllekirjoitettua voinee pitää itsestään selvyytenä, sillä ei entisessä kohelossa kovin pitkään vajavaisella tasolla kurvailla.

Vaan kyllähän Keupakin pelimiehistä hyötyy, eipä siinä, silti sielläkään ei olisi mikään tulos vastuu sentteri tai sateen tekijä, se kun ei laatunsa selvästi ole. Duunari mikä duunari.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näistä kuvitelmista on muuten viikko aikaa. IFK 11 pistettä nyt edellä, vaikka tänään voittolaukauksilla hävisikin KooKoolle. Peli vielä vähemmän pelattunakin.
Tästä tuli mieleen myös seikka, että vaikka kuinka täällä kuvitellaan Hifkin menevän menojaan jättäen Kookoon, JYPin ja Jukurit ja ketä siellä vielä on, viimeisestä paikasta kamppailemaan, asia ei välttämättä ole niin.

Posiketjusta tämä. Niin, en minä tiedä onko täällä muut kuin minä tuota lainattua "kuvitellut". Perustuu paljolti niinkin suuriin kuvitelmiin ja utopiaan kuin viime aikoina saavutettuun tulokseen pisteissä mitattuna. JYPillä siis edellisestä 5 pelistä 5 pistettä, ja 10 pelistä 12. IFK:lla sama 12 pistettä edellisestä kuudesta pelistä.
Loppukauden aikana JYPin on oltava sarjan paras, jos meinataan säälejä pelata. Nautitaan kuitenkin, kun edes pelataan ja joukkue ei kyykkää, kuten SaiPa tänään.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Kyllähän tämä kausi on ollut ihan farssi. Mutta kuinka helvetin huonoja me ollaan oltu viime kaudet, jos sarjasijoitus on 14 ja ollaan samalla sitä mieltä että pelaaminen on isossa kuvassa parempaa? No joo, hemmetin monta maalin peliä on hävitty, periaatteessa siitä ei ole enää valtava matka siihen että aletaan voittamaan niitä maalin pelejä. Silti.. vittu toiseksi viimeisenä!! Alkaa olla taas se hetki että ei jaksa napostella seurata koko touhua.

Olisi edes joku iso ja ilkeä AHL ukko aiheuttamassa pahennusta. Mikki-hiiriä sen sijaan riittää. Viimeistään nyt on todistettu että "nykykiekossa ei pärjää jos on isoja ja ilkeitä pakkeja" väite on ihan paskaa. Mitä nämä ringette pakit on saanut aikaiseksi? Sijan 14. Taas. Ja yhä uudelleen. Kiekollisten pakkien sekaan tarvitaan myös vääntö voimaa. Äijää seinälle, maalin edessä levyksi. Vastustajan hyökkääjille pitää tehdä selväksi että maalin edessä tekee myös kipeää. Nämä saatanan pörriäiset ei saa kammettua maalin edestä edes omia hanskojaan. Vittu kun vituttaa taas.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mutta kuinka helvetin huonoja me ollaan oltu viime kaudet, jos sarjasijoitus on 14 ja ollaan samalla sitä mieltä että pelaaminen on isossa kuvassa parempaa?
Viime kaudella pistekeskiarvo oli hikisesti yli 1 ottelua kohti. Tällä kaudella pistekeskiarvo on pyörinyt siellä 1.2-1.3:n välissä.

Sitten maalierosta. Höhö! Toki tätäkin via Dolorosaa on vielä 17 peliä jäljellä ja maalisuhde on 11 maalia pakkasella, mutta viime kaudella se oli kauden päätteeksi... kyllä, 82 maalia pakkasella! Omiin keskimäärin 3.68 maalia per peli. Tällä kaudella vastaava luku on 2.86. Tehtyjä maaleja tällä kaudella on 2.6 peliä kohti, viime kaudella 2.32.

Eli oltiin oikeasti ihan helvetin paskoja viime kaudella. Tällä kaudella voi jättää tuon "helvetin" tuosta pois.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Pumppausliike alhaalta ylös
Näistä kuvitelmista on muuten viikko aikaa. IFK 11 pistettä nyt edellä, vaikka tänään voittolaukauksilla hävisikin KooKoolle. Peli vielä vähemmän pelattunakin.Loppukauden aikana JYPin on oltava sarjan paras, jos meinataan säälejä pelata. Nautitaan kuitenkin, kun edes pelataan ja joukkue ei kyykkää, kuten SaiPa tänään.

Tää on totta. Kaikki muut raapii pongoja tällä hetkellä paitsi JYP
 
Suosikkijoukkue
Jyp HT
3-1 maalissa taas perinteisesti parivaljakkomme Peltola-Teves paikalla,
Olen itse ihmetellyt, miksi selkeisiin epäkohtiin ei reagoitu (Plattin lisäksi) jo samoihin aikoihin kun Vehviläinen tuli tai viimeistään silloin kun Laurikainen lähti. Samalla ovenavauksella olisi pitänyt laittaa miehiä ulos, joiden tekeminen ei riitä ja antaa mahdollisuus reservissä oleville nuorille kavereille, jotka ovat työllään ansainneet mahdollisuuden. Ja samalla valmistelemaan treidejä, jos heidän tasonsa ei vielä riitä.

Se vain syö vääjäämättä muiden harjoittelu- ja työmotivaatiota, jos heikosti suorittavat pelaajat saavat pelata illasta toiseen vanhojen näyttöjen tai tilastoissa näkymättömän "kokemuksen" perusteella. Suomalaiset ja myös Pohjois-Amerikkalaiset arvostavat joukkueen johtamisessa reiluutta, mikä myös vaatii sen, että tulos ja työnteko vaikuttavat peliaikaan - vaikka kuinka haluaisi yrittää saada tukossa olevia tähtiä "mäkilähdöllä" käyntiin. Severikin rupesi hommiin kun käytettiin Nemon hlökoht aktiivimallia.

Nyt pelajasiirtoihin on aikaa 8 peliä ja alle 3 viikkoa, ja jotenkin pitää reagoida. Mikäli tietäisi, ketä on tulossa ensi kaudeksi ja ketä lähdössä, olisi parempi pohja nostaa nimiä esille. Ja Liigassa luovuttajia ei ole tässä vaiheessa kuin Saipa. Mutta alla pari ehdotusta:
 • Ei ole hyväksyttävää, että Tevesin tason pelaajalla on joukkueen toiseksi huonoin +/- eli -11 eikä pisteitäkään ole kuin 3+7=10. Hän ja Platzer pelaavat aivan liian pehmeästi, ja vaikka Tevesin 183cm on OK Liigassa, niin 77 kiloa tarkoittaa sitä, että lihasvoimaa on vain ammattilaiselle liian vähän vaikka ikää on jo 28 vuotta: vertailun vuoksi vuotta nuoremmalla ja hieman pidemmällä Nikulla on 11 kiloa enemmän massaa, mikä myös näkyy kaukalossa. Ehdotus: Teves Saipaan ja Greg Moro tilalle vaikka loppukauden lainalle (mieluummin pidemmällä). Mies tuo +10cm pituutta/ulottuvuutta, +16 kg voimaa, on rightin pakki ja plus-miinus on Liigan huonoimmassa Saipassa vain -1 kun pelaa yli 20 min per peli. Ja jos 8 pelin jälkeen näyttää siltä 15.2., että Jyp ei ole pleijareissa, niin varmasti saa myös kaupaksi eteenpäinkin - ja voitolla.
 • Vaikka Suhosen plus-miinus ei ole "kuin" -2 niin hänen pitäisi olla roolissaan tehnyt huomattavasti enemmän pisteitä hyökkäysalueella. Puolustuspäässä viime peleissä hän on ylittänyt jopa Arto Ruotasen maaottelujen ennätykset hazardeissa omalla alueellaan ja saa kiittää sentteriä, pakkikaveriaan ja Veiniä siitä, etteivät tilastot ole kuin Tevesillä. Eikä Suhosen 175cm rungolla ikävä kyllä heitellä TPS:n pelaajia seinille tai siivota maalinedustaa. Ehdotus: "Alpo" Keski-Eurooppaan tai Saipaan vaihtokaupassa Henri Hietalaan, joka toisi puolustukseen kokoa (198/97), tulevaisuuden potentiaalia (s. 2001) ja luotettavuutta (Saipassa kohtuulliset -5 nuorelle pakille). Tai Kalapudakseen, voisi tuurata Braydeniä hänen poissaollessaan.
 • Antaisin myös Rooballe vapaata kapteenin hommista: maalintekeminen on niin tarkkaa hommaa, että kapteenin vastuu ja siihen kuuluvat on/off-ice hommat sotkee fokuksen helposti. En omassa joukkueessani IKINÄ laittaisi maalintekijää kapteeniksi, vaikka firman PR-osasto kuinka sitä vaatisi. Veikkaan, että kapteenin hommat vakavasti ottavan Rooban maalinteko kärsii tehtävästä. Siksi hänelle A-rintaan ja ohjeet, että maalinteko auttaa nyt joukkuetta eniten. Nikulla olis aika vahvat eväät nykyisen tasonsa esimerkillä ja P-Amerikan kokemuksellaan viedä kausi loppuun kapteenina.
Edit. Kalapudas, Vauhkosen siirto.
 
Viimeksi muokattu:

Ciccarelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämän viikonlopun jälkeen ero viivaan voi olla 1p tai sitten pahimmassa tapauksessa ero on 13p.
Jos ne kaikki taivaankappaleet on kohdillaan ja ero kaventuisi pisteeseen niin sittenhän tämä taisto vaan jatkuu, mutta jos ero kasvaa yhtään niin kyllä sitten viimeinenkin oljenkorsi on käytetty.
Sinänsä mielenkiintoista nähdä miten joukkue vastaa siihen viimeiseen saumaan. Tänään todellakin mieluummin tunne rajusti yli kuin ali ja runnotaan väkisin se 3p.
 

KOLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toistaseks tän kauden isoin viikonloppu edessä. Toki tätä voi jonkin verran toistella myös tämän viikonlopun jälkeen.

Kuutta pinnaa tässä odotellaan ja toivotaan, kyllä ne sieltä tulee. Tänään kotona käynnistellään ja pistetään Sportti nurin, siitä hyvä jatkaa huomiselle LahiAwaylle huikeella porukalla. Siellä otetaan halli haltuun ja pisteet mukaan Jyväskylään.

Ihan pikkusen, sillai vähän vaan jännittää!! Nautitaan matkasta.
 
Suosikkijoukkue
Jyp HT
Vauhkonen on siirtynyt pari viikkoa sitten Sparta Prahaan ja pelannut siellä jo muutaman pelin.
Niin taisi ollakin. Liigan sivustolla mainitaan "#: Siirtynyt pelaaja" mutta ainakaan Vauhkosen kohdalla ei ole ko. merkkiä ja hänet listataan Saipan pelaajana. Ei hirveästi sinänsä yllätä, mutta tietysti olisi kiva jos tämmöiset pikku asiatkin kuin pelaajasiirrot päivitettäisiin Liigan sivulle.
 

Kotka1939

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Toistaseks tän kauden isoin viikonloppu edessä. Toki tätä voi jonkin verran toistella myös tämän viikonlopun jälkeen.

Kuutta pinnaa tässä odotellaan ja toivotaan, kyllä ne sieltä tulee. Tänään kotona käynnistellään ja pistetään Sportti nurin, siitä hyvä jatkaa huomiselle LahiAwaylle huikeella porukalla. Siellä otetaan halli haltuun ja pisteet mukaan Jyväskylään.

Ihan pikkusen, sillai vähän vaan jännittää!! Nautitaan matkasta.
Nää on hienoja pelejä vaikka taivaan ja helvetin välinen ero hyvin pieni. JYP tarvii tänään pakosta 3 pistettä, sport puolestaan ainakin 1-2, joten panosta on.

SaiPa saattaa nousta ratkaisevaksi tekijäksi pudotuspelipaikkojen suhteen vielä jos jatkaa perseilyään loppuun asti. Toki meillä on ainakin ollut tapa käydä Leprassa häviämässä mutta tämä siis jos viime pelien otteet jatkuu ja jengi tyhjennetään huolella. Viivan tuntumassa Sport, Hifk ja KooKoo pelaa kahdesti SaiPaa vastaan vielä. Ässät ja JYP kertaalleen. Kerho ja Jukurit puolestaan ovat jo SaiPa-pelit pelanneet. Kuitenkin tässä tilanteessa olettama on että SaiPa jatkaa alle piste per peli ja näin ollen lähtökohtaisesti kerho ja Jukurit vähän takamatkalla. Sama tilanne kotiedun puolella nelospaikan suhteen: Pelicans pelaa 3, TPS 2 ja kärpät 0 kertaa SaiPaa vastaan joten ainakin Pelicansilla iso etu jopa nykykunnossaan.
 

KOLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nää on hienoja pelejä vaikka taivaan ja helvetin välinen ero hyvin pieni. JYP tarvii tänään pakosta 3 pistettä, sport puolestaan ainakin 1-2, joten panosta on.
Näin juuri. Jos tää ei sytytä niin sit en tiedä mikä on. Täällä(kin) rämmitty useampi kausi, eikä tällaisia hetkiä ole päästy kokemaan, kun tässä kohtaa realistiset haaveet playoffeista on ollut jo jossain romukopan pohjalla jonkin aikaa. Tulee hieno ilta, millään ei malttais odotella.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Rakkaat syskot, hyvät veljet! Vaikka pelejä on vielä vaikka kuinka jäljellä, niin silti jotenkin tuntuu, että tänään on se henkinen game seven. Mutta nyt se kelkka kääntyy. Tänään alkaa piiiiiiiiiiiiiiiiiiitkä voittoputki ja parin viikon päästä katsellaan sarjataulukkoa, että kukakohan sieltä mahtaa säälien jälkeen seuraavana tulla vastaan.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pudotuspelithän on sitten lastenleikkiä nykyiseen tilanteeseen nähden! Jos nyt pitää voittaa 2/3:sta, niin pudotuspeleissä voi ottaa rennosti. Siellä kun riittää voittaa sarjassa yksi enemmän kuin vastustaja. Nyt mitataan tuota joukkuetta!
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pudotuspelithän on sitten lastenleikkiä nykyiseen tilanteeseen nähden! Jos nyt pitää voittaa 2/3:sta, niin pudotuspeleissä voi ottaa rennosti. Siellä kun riittää voittaa sarjassa yksi enemmän kuin vastustaja. Nyt mitataan tuota joukkuetta!
Juuri näin! Kyllähän JYPin mestaruus alkaa olemaan käytännössä varma juttu.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Pumppausliike alhaalta ylös
Huh hah hei, taas on JYP mielessä vaikka viikonloppu näyttää siltä että ei kerkeä kumpaakaan peliä väijymään. Ihme juttu kyllä palata aina tähän samaan lapsen uskoon ennen jokaista peliä. Joko tänään? Ihan kun joku fiksu ja viisas olisi joskus määritellyt hulluuden jotenkin tähän suuntaan
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Huh hah hei, taas on JYP mielessä vaikka viikonloppu näyttää siltä että ei kerkeä kumpaakaan peliä väijymään. Ihme juttu kyllä palata aina tähän samaan lapsen uskoon ennen jokaista peliä. Joko tänään? Ihan kun joku fiksu ja viisas olisi joskus määritellyt hulluuden jotenkin tähän suuntaan

Aika hyvin tuntunut JYP myös vievän näitä pelejä jossa se on selkä seinää vasten ja melkein pakkovoiton edessä 6 pisteen otteluissa. Sitä salaa vain itse toivoo että kotijoukkueet tänään veisi matsit ja kausi alkaisi käytännössä taas uusiksi jännistä asetelmista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös