JYP kaudella 2021–2022

  • 587 805
  • 4 307

avjk

Jäsen
Suosikkijoukkue
No mitä näitä nyt on...
Eli avaatanpas nyt jo tällainen ketju, koska uskotaan ettei JYP nurin mene.

Sopimuksen alaiset pelaajat (lähteenä JATKOAIKA). Nimen perässä sopimuksen viimeinen vuosi

Maalivahdit
-

Puolustajat:
Anttoni Honka 2022
Aleksi Salonen 2022
Kimi Kuusela 2022
Aleksi Malinen 2022
Joni Jurmo 2022(23)
Tomi Niku (optio 2022)


Hyökkääjät:
Patrik Puistola 2022
Antti Kalapudas 2022
Jerry Turkulainen 2022
Brad Lambert 2022
Severi Lahtinen 2022
Samuel Helenius 2023(24)
Samuel Valkeejärvi 2022(23)
Joni Airo (2022+1)

Optiot:
Patrik Siikanen 2022
Mikko Salmio 2022

Eli aika rajusti on joukkue menossa uusiksi ja ehkä ihan hyvä niin
Siikoselle ja Kakkoselle toivoisin jatkosopparia.
Omissa toiveissa järjestyksessä.
1. Valmentaja
2. Maalivahti
3. Ykköskorin puolustaja

edit. Malinen, Jurmo, Kuusela ja Valkeejärvi lisätty
edit.2 Airo ja Niku lisätty
 
Viimeksi muokattu:

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
P.S
Mikseiköhän muuten esim. Helenius ja Jurmo ole tuossa pelaajalistassa ollenkaan?
(Tuo Heleniuksen soppari otettu eliteprospectista)

Ei taideta jatkoajassa noita pahemmin päivittää. Elitessä on ajankohtainen lista eli tuosta puuttuu ainakin Malinen, Jurmo, Kuusela ja Valkeejärvi joilla ensikaudesta sopimus.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sitten tuosta @avjk in listasta puuttuu vielä KeuPassa vauhtia hakevat Niku (optio 2022) ja Airo (2022+1).
 

Baldrick

Jäsen
Huolestuttavan köykäisen ja kokemattoman näköinen pakisto. Tuossa sitä työnsarkaa eniten olisi. Joku Skrbekin talousversio eli kylmän viileää ja näkymätöntä tekemistä omissa. Päälle joku jykevämpi ukko, jolla viuhuu viivalämäri ainakin silloin tällöin maalille asti, kun tilaa jää yv:llä. Mieluiten vielä sekaan sellainen kehittyvä kahdensuunnan pakki vähän kuin Vainio aikanaan. Tähän viimeiseen rooliin voidaan katsoa myös Kakkosta, mutta ei haittaisi, vaikka Kakkonen tulisi näiden kolmen päälle. 2 pakkia ainakin on hankittava.

Sitten katsellaan mitä jää, kun yllämainitut on kunnossa. Millään maalivahdillakaan ei tilannetta pelasteta, jos maalia lähimpänä on 2 vastustajaa ja toisen heistä selän takana näennäisesti yrittävä mikkihiiri.
 

Coutinho

Jäsen
Toivon ja uskon, että todellla lahjakkaat omat juniorit Joakim Kemell ja Topias Leinonen ovat mukana 21-22 kaudella. Molemmilla sopimus vuoteen 2023. Kemell on ikäisekseen hyvässä vauhdissa U-20. 23 peliä ja tehot 13+5. Vertailun vuoksi Brad Lambert teki viime kaudella 42 peliin 18+20.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Joku oman pään pakki olisi toivelistalla. Ei tartte osata muuta kuin antaa poikkaria ja vetää pitkää kiekkoa ja pysyä pystyssä luistimillla.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Joku oman pään pakki olisi toivelistalla. Ei tartte osata muuta kuin antaa poikkaria ja vetää pitkää kiekkoa ja pysyä pystyssä luistimillla.
Mitähän tämä toisi nykyjoukkueeseen jonka iso ongelma näyttää olevan hyökkäysten rakentaminen, ei varsinaisesti Papp.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mitähän tämä toisi nykyjoukkueeseen jonka iso ongelma näyttää olevan hyökkäysten rakentaminen, ei varsinaisesti Papp.

Itse kaipaisin että jotain Jakko Jokisen kaltaista yleispeluria, nyt pari peluria malinen ja Kuusela on ihan liian isossa roolissa, mutta näillä mennään mitä on. Tämä kommentti siis yleisesti en tänään ole matsia nähnyt kun Dplayn tilaus on jäissä ennenkuin otteluohjelma julkaistaan ensikuulle :)
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Ensin pitäisi saada jotain järkeä pelinrakenteisiin, kuin tuoda jotain puukäsipakkeja joukkueeseen, nykyisessä joukkueessa moni toki pelaa liian isossa roolissa, mutta ominaisuuksien puolesta pystyisivät pelaamaan hyvää ja modernia kiekkoa, valitettavasti JYPin valmennuksella ei tunnu olevan mitään annettavaa joten, oikeastaan on ihan sama kuka tuolla pelaa. Ilman ihmeitä peli ei tule tuosta myöskään parantumaan, toki intohimoisena kannattajan tuota toivoo ja siihen jopa uskoo, ainakin niin kauan kun ei ala asiaa enemmän analyyttisesti katsoa ja miettiä.

Sitten kun asioita katsoo analyyttisesti ja järjellä, pystyy toteamaan sen valitettavan faktan, että ellei JYPin valmennus löydä jotain viisasten kiveä, ei peli tule myöskään parantumaan. Pelissä ei oikeastaan näy ollenkaan toisteisuutta tai rakenteita, hyökkäyksien rakentaminen ja keskialueen peli huonompaa mitä monella Mestis tai juniorijoukkueella. JYPillä lienee liigan huonoin valmennus ja täten pelikirja/tapa tai miksi tätä nyt kukin haluaa kutsua.

Ilman valmennuksessa tapahtuvaa ihmettä on se ja sama kuka tai mikä tuolla pelaa ja tulokset eivät tule merkittävästi parantumaan. Tästä syystä Tirkkosen ja Co'n lomautuksien jatkuminen on JYPin tämän kauden osalta erittäin ikävä asia. Oikeastaan ainoa mahdollisuus saada pisteitä enemmän kuin tähän asti, lepää siinä että erikoistilanteissa joukkue petraa, tuo voisi pelastaa jotain mitä pelissä itse annetaan tasoitusta, kun joukkueen rakenteet eivät ole kunnossa.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Pelissä ei oikeastaan näy ollenkaan toisteisuutta tai rakenteita, hyökkäyksien rakentaminen ja keskialueen peli huonompaa mitä monella Mestis tai juniorijoukkueella.

Tätähän se on ollut mun silmiin jo Tirkkosenkin aikana, jotta eipä syytetä syyttömiä. Tuossa mielessä tämä lomautuskuvio on ihan ok. Se taas ei, että tuskin siellä on mitään pelikirjavelhoa uutta luomassa, joka olisi vähän niinkun must tässä hetkessä. Kuitenkin, JYP joutuu/pystyy antamaan nuorille paikkoja hakea kokemusta liigapelistä tulevia kausia silmällä pitäen ja se on kun panisi rahaa pankkiin. Voi kuitenkin olla, että ihan lähikausina ei suorista po paikoista kamppailla, mutta asioille ei joskus voi mitään. Avaimet olla merkittävästikin parempia on kuitenkin olemassa, joten ei päätä pensaaseen. Uskolla, toivolla ja vastustajien ylimielisyydellä on mahdollista välttää jumbopaikka tälle kaudelle ja se lie mihin on mahdollista yltää.

Väkisinhän tämä myös avaa spekulaatiot, kuka, kutka on penkin takana ensi kaudella? Näillä tuskin mennään, mutta mitään suuria nimiä ei JYP likviditeetillä naarailla, mutta osaavia voisi löytää toki. Keillä mahdollisilla nimillä ajattelisitte paukut riittävän? On ihan yksi lysti, tuleeko ulkoa vai organisaation helmoista, kunhan intohimo ja osaaminen on konjunktiossa. Vain sillä voi nousun rakentelu oikeasti alkaa.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
JYP joutuu/pystyy antamaan nuorille paikkoja hakea kokemusta liigapelistä tulevia kausia silmällä pitäen ja se on kun panisi rahaa pankkiin.
Kenenköhän tilille sitä rahaa ollaan laittamassa? Kyllä se on niin että JYP kasvattaa muille seuroille liigapelaajia jatkossa. kuten vuosituhanne alkupuolellakin. On palattu ns juurille tässäkin suhteessa. Saataa sieltä sellaisia hups kausia tulla jolloin sääleissä pyörähtävät yhden kotiottelun verran. jos sarjasysteemi pysyy nykyisellään.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kuitenkin, JYP joutuu/pystyy antamaan nuorille paikkoja hakea kokemusta liigapelistä tulevia kausia silmällä pitäen ja se on kun panisi rahaa pankkiin. Voi kuitenkin olla, että ihan lähikausina ei suorista po paikoista kamppailla, mutta asioille ei joskus voi mitään.
Tämä kommenttisi koskien nuoria pelaajia vastaa omaa käsitystänikin, ja realiteetti lienee mainitsemasi, ettei tuloksellisesti ole luvassa loistokausia.

Käväisi mielessäni parikin seikkaa koskien pelaajasopimuksia (spekulatiivinen hypoteesi eli olen täysin tietämätön asioiden oikeasta laidasta):
  1. Pelaajien kanssa on päästy sopimuksiin palkanalennuksista. Onko nämä sopimukset edellyttäneet muita muutoksia sopimusehtoihin koskien seuraavaa/seuraavia kausia? Lähinnä mieleen tuli sopimuskauden lyhentäminen jne.

    No, katsoin sopimustilanteen JYPin kannalta ja totesin, että eipä niitä pitkiä sopimuksia juurikaan ole lyhennettäviksi. Turkulainen, Honka, Kalapudas, Puistola, Lahtinen, Lambert, Salonen, joilla soppari 2022 asti. Tulevan kauden hinnasta riippuen Turkulainen ja Lambert niitä, jotka haluaisin nähdä ensivuonnakin näkeväni JYPissä - kärjistäen.

  2. "From the scratch" - todellakin uudelleenrakentamisen paikka. Mistä pelaajia ja millä lihaksilla (valmennus, raha)?
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kenenköhän tilille sitä rahaa ollaan laittamassa? Kyllä se on niin että JYP kasvattaa muille seuroille liigapelaajia jatkossa. kuten vuosituhanne alkupuolellakin. On palattu ns juurille tässäkin suhteessa. Saataa sieltä sellaisia hups kausia tulla jolloin sääleissä pyörähtävät yhden kotiottelun verran. jos sarjasysteemi pysyy nykyisellään.

Tämä on yksi mahdollinen tulema. Niitä on toki muitakin. Organisaation visiosta ja sen toteutuksesta on tietenkin paljon kiinni kuinka käy. Vaan vähän sama on tämä kuin itse pelikin: aina voi onnistua tai epäonnistua. Kaikissa skenarioissa realistinen tulema on, että Vähään aikaan lie turha haaveilla kovin tuloksekkaista kausista. Kunhan menee eteenpäin kaikilla osa - alueilla, pitää olla tyytyväinen.

Melkein joukkueella kuin joukkueella on jossain vaiheessa korpivaellus joka on käytävä läpi, hihat ylös ja hommiin ilman turhaa mutinaa, sillä se ratkeaa kaikilla organisaation tasoilla ilman taikatemppuja ja lottovoittoja.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Säälikisi käy jokaista pelaaja jolla on sopimus ensi kaudelle ja ei ole purkupykälää
Miksi?

Käsittääkseni julkaistuja ensi kauden koskevia sopimuksia on sangen vähän ja tietämättä muita ensi kautta koskevia sopimuksia (talven aikana tehtyjä) niin en ymmärrä sääliä ketään sopimuksenalaista.

Pääosin sopimukset ovat nuorien, kynsiään näyttämättömien pelaajien kanssa, joille sopimus JYPin kanssa on mielestäni suuri mahdollisuus niin nuorille kuin JYPillekin, koska ikä/kokemus/taito mahdollistaa nuorille enemmän näytönpaikkoja (peliaika, pelipaikka) kuin normaalisti. Samalla JYP pystyy tervehdyttämään talouttaan. Mielestäni tilanne on useimmille sopimuspelaajille ja JYPille win-win?

Jos sopimuspelaaja haaveilee mestaruuspokaaleista, niin JYP on väärä paikka.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Miksi

Jos sopimuspelaaja haaveilee mestaruuspokaaleista, niin JYP on väärä paikka.
Tuskin kukaan on väittänyt että tuossa joukkueessa on yhtään pelaajaa joka luulee pelaavan edes mitalleista JYPn paidassa. Se sääli pleijari paikkakin on aika kaukana varsinkin nyt sekä tulevaisuudessa.
Kyllähän tuo nykyinen jyp on myös täysin väärä paikka Lambert, Puistola, Turkulainen, jossain muualla kehittyisivät paremmin. Heleniukselle ja häne tyyppisille ehkä se kehityksellisesti oikea paikka, kun heidän tulevaisuus on siellä alemmissa ketjuissa isoissa kaukaloissa JYPssä oppii olemaan vastustajaa nähden jyrän alla.
Se että johonkin isompaa ei kyllä sarjan heittopussi joukkueista mennä, uran kannalta max kaksi vuotta jypin tasoisessa joukkueessa ja sitten parmpaan liigaorganisaatioon tai joukkueeseen niin sieltä sitten maaimalle, Se ei kyllä edes palvele jyppiä jos täällä joku junnu pyörähtää alaikäisenä vuoden pari
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Säälikisi käy jokaista pelaaja jolla on sopimus ensi kaudelle ja ei ole purkupykälää
Edelleenkin, miksi käy sääli?

Kyllähän tuo nykyinen jyp on myös täysin väärä paikka Lambert, Puistola, Turkulainen, jossain muualla kehittyisivät paremmin. Heleniukselle ja häne tyyppisille ehkä se kehityksellisesti oikea paikka, kun heidän tulevaisuus on siellä alemmissa ketjuissa isoissa kaukaloissa JYPssä oppii olemaan vastustajaa nähden jyrän alla.
Miksi mainitsemillesi pelaajille JYP on väärä paikka? Käsittääkseni JYPissä heillä on nimenomaan mahdollisuus kehittyä, jos itse tahtovat. Esimerkiksi Turkulainen on kehittynyt erittäin paljon, koska hänelle on annettu vastuuta ja hän on ottanut vastuun vastaan erittäin hyvin.

Valmennus on se suuri kysymysmerkki "kehittymisen" suhteen, mutta jos (nuorelle) pelaajalle annetaan vastuuta ja peliaikaa niin kyllä se "kehittymisvastuu" kuuuu myös sille nuorelle pelaajalle.

Näet Heleniuksen "alempien" ketjujen miehenä. Minä näen hänet erittäin kyvykkäänä ylempien ketjujen pelaajana, jos oppii käyttämään kroppaansa paremmin, muutoin jää ne alemman ketjun positiotkin täyttämättä.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Enemmän näkisin että JYP on todella mielenkiintoinen vaihtoehto nuorille pelaajille ensikaudella, jos vaan palkkansa saavat ja talousongelmat ei liikaa haittaa toimintaa niin mitään ongelmaa ainakaan nuorien kohdalta, enemmän varmaan on tunkua kun että haluttaisiin pois.

Vanhempien pelaajien kohdalla tilanne voi olla hieman eri kun isoja palkkoja ei varmasti ole halukkuutta maksaa, toki tilanne on varmasti kaikkien joukkueiden kohdalla sama. Nuori runko kuitenkin tarvitsisi myös sitä kärkiosaamista joten saa nähdä saadaanko siellä pidettyä esim. Rooba joukkueessa ja toisaalta taas hankittua esim. Kaltevan, Salmion, Louhivaaran, Tuppuraisen, Immosen ym.. tilalle taas joku joka pystyisi kannattelemaan joukkuetta vaikeimpina hetkinä.
 

Powerage

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks
Valmennuksella on iso osa vetovoimaa varmasti muun pelaajiston lisäksi, kyllä sillä saadaan näkyvyyttä ja uskottavuutta. Ja valkkujen arvostus on todennäköisesti kiekkoilijoiden tiedossa paljon paremmin kuin se mitä meille mediassa näkyy.

Kyllä myös minusta kehittyä voi lähtökohtaisesti missä vain. Kärkiketjuissa tai niissä alemmissa, kunhan ei ihan heittopusseiksi joudu, kuten JYP tällä kaudella. Paha kehittyä ja saada onnistumisia kun ympärillä on tarjolla pelkkää fleguilua ja eläkerahojen tienaamista. Mutta lähtökohtaisesti ollaan oltu hyvä paikka kehittyä ja edelleen voidaan olla niin junnuille kuin kokeneemmillekin sotaratsuille. Ei ole pakko olla Kärppien ykkösen laidalla keräilemässä helppoja syöttöpisteitä kehittyäkseen.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jotenkin ihan turhanpäiväistä arvuutella ja päivitellä tässä vaiheessa ensi kauden kokoonpanoa. Vuodesta toiseen sinne on pompsahtanut aivan puskista iso joukko pelaajia, joita kukaan ei olisi osannut arvata etukäteen. Jos JYP onnistuu rimpuilemaan hengissä ensi kauteen, tullaan taas näkemään joukko pelaajia, joista kukaan ei vielä tiedä tässä vaiheessa mitään, pitäen (kenties) sisällään myös jatkosopimuksia. Nimimiehistä ei tietenkään puhuta, se nyt on kohtuu selvä juttu. Mutta nyt eletään aivan poikkeuksellista aikaa edellisiin vuosiin verrattuna ja kaikki tuollainen jatkumon spekulointi tuntuu epäolennaiselta, ei sillä ettenkö uskoisi, että ensi kaudella JYP on edelleen mukana.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pitkään ehkä ollut sillä kannalla että ainakin tietyllä hinnalla voi tietyille vanhemmille pelaajille tehdä jatkoa mutta jos taloustilanne on näin heikko ja pelaajien anti ei ole iso ollut niin eiköhän tuossa ensikaudeksi kannata pistää kaikki kortistoon.

Ei jatkoon Allen, Kalteva, Immonen, Louhivaara, Salmio, Tuppurainen.

Jatkopaperit sitten Ruusu, Kakkonen, Siikonen, Rooba, Siikanen (optio). Kalajanniska ja Parkkinen pienellä varauksella jos onnistuvat loppukaudella. Junnuista molemmat Koskelat ja Kemell liigasopimukselle.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Allen, Kalteva, Immonen, Louhivaara, Salmio, Tuppurainen.

Mainitsemistasi jatkaisin kyllä herrojen Kalteva ja Salmio sopimusta. Heille on tarjolla rooli, johon taidot riittävät jatkossakin. Salmion suolaaminen viime aikoina on jopa hieman ihmetyttänyt, kun on parhaiten kokeneesta kaartista rooliaan suorittanut. Tietysti jos odotukset ovat jotain muuta pelaajaa kohtaan (siis epärealistiset), niin pettymyksen soijaahan se pukkaa.

Tulevasta permanentistahan nuo tietty myös riippuu, eli onko minkäsortin pelimiestä tilalle tulossa ja mitä haluttu pelitapa (toivotaan, että sellainen on edes suunnitelmissa) edellyttää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös