JYP kaudella 2013–2014 – uudet kuviot, tutut kujeet?

  • 466 670
  • 1 405

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Ensi kaudelle Virtasella ei varmaan kauheasti ole valinnanvaraa sen suhteen ketä joukkueeseen otetaan pieniä säätöjä lukuunottamatta, kun niin monella jatkuu sopimukset. Mutta vuoden päästä keväällä onkin aika monta sopimusta katkolla ja veikkaan että joukkue uusiutuu vielä kovemmin kuin tänä kesänä ja tuota varten tehdään kulisseissakin työtä. Nythän nimenomaan pitäisi signata nuoria kavereita pitkillä sopimuksilla, että tavallaan Virtanen voi aloittaa uuden projektin kun RD:n ja Ahon aika on ohi.

Jos nyt oletetaan että (toivottavasti) Veltsu valmentaa useamman kuin yhden kauden putkeen, niin jatkossa varmaan alkaa pelityylissä ja pelaajamateriaalissa näkyä päävalmentajan ajatus enemmän, oli se sitten millainen tahansa.
 

vsop

Jäsen
Vanhat ja "Monni" lähtee, miten on ensi kauden joukkue.

Maalivahteihin en puutu.

Puolustukseen tulossa muutióksia, varmat jatkajat ovat Kalteva ja Näkyvä, optio Auvitulla, sopimukset auki Viitasella, Välivaaralla ja Auvisella. Akatemian kaverit ovat luku erikseen. Koskinen lopettanee. Malmivaara lähtee sopimuksesta huolimatta ja vienee Viitasen mukanaan. Siinä työnsarkaa puolustukseen.

Hyökkäyksessä sentterit Perrin, Myttynen ja Lahti jatkavat. Laitureista jatkaa Abid, Hubácek, Louhivaara ja Wärn. Jaatisella on optio. Akatemian hississä on sentterit Ruohomaa ja Antonen. Heikolta näyttää saada noista ukoista kolmea ketjua kasaa, mutta kaksi kuitenkin saa kasaan. Boycen sopimus on tämä kausi.Palve, Roine, Markkula, Nenonen ja Salmio viisikosta Nenosella on raameja ja ilmeisesti voimaakin murtautua edustukseen. Salmion saatava voimaa lisää päästäkseen Arsi Piispasen tasolle. Jouni Virpiökin yritti JYPissä ja Tapparassa murtautua liigakiekkoilijaksi, mutta siihen jäi kuten monella muullakin. Sipiläinen lopettanee tai lähtee, sillä tietääkseni parikin joukkuetta on miehen peräässä. Samat sävelet on Jääskeläisen kohdalla, mutta kyselijöitä on useampiakin kuin kaksi, myös ulkomaat ovat tietääkseni miehen mielessä. Virtasen lähtö lienee selvä, vain joukkueiden kesken sovittujen siirtosääntöjen takia asiaa ei voi julkistaa.

Näinkö mennää? Tuskinpa vaihtuvuus tulee olemaan noin suuri kuin annan ymmärtää. Sentteriä joukkue kaipaa. Tuskin Hytönen tulee takaisin, koska taloudelliset syyt antavat olettaa miehen jatkavan muualla kuin Suomessa. Immosesta en tiedä mitä mies tekee ja ei ole edes huhut korviin kantautuneet. Joka tapauksessa Akatemiasta tulee muutama pelaaja, joku vanhoista jatkaa ja joku tulee muualta.
 

Seventeen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän Marko Virtanen on ollut todella ajoissa tiedossa näiden jatkojen suhteen. Eli varmasti ollut päättämässä mm. Abidin jatkosta. Kaikkea ei tietenkään ole pystynyt valitsemaan.

Yksi asia mikä ihmetyttää on se että täällä ei juurikaan arvosteta sitä mitä Jaatinen saa aikaan. Kaveri on tullut hieman myöhäsemmallä iällä liigajoukkueesen ja raivannut paikan aika kovalla duunilla. Pelaa suht pienellä peliajalla ja aika vähän saanut ylivoima aikaa, (silti 5 yv maalia). Osan ajasta ollut loukkaantuneenakin. Silti joukkueen kolmanneksi paras maalintekijä. Minun mielestäni selkeä snaipperi, joita tuossa joukkueessa ei ole todellakaan ollut liikaa. Ehdottomasti optio syytä käyttää, ottajia on varmaan muuallakin. Nämä on näitä toivotaan toivotaan hakuja mestiksestä ja nyt kun tälläinen konkretisoituu paremmin kuin on alunperin arvioitu, niin miksi näistä ei oteta koko hyötyä irti. Eli ehdottomasti jatkoa.

Jonnen menettäminen harmittaa jos toteutuu, ja varmaan toteutuu, koska jatkoa ei ole julkistettu.

Sipiläisen sopimusta jatkaisin, koska pelannut hyvän kauden ja pelannut siinä itselleen omimmassa roolissa. Toki plussana tuo maalimäärä. Itse odotan Sipiltä kovaa luistelua, taklauksia, alivoimataistelua, blokkeja ja 2 alivoimamaalia/kausi.

Jääskeläinen on rajatapaus vaikka ikoni onkin. Ei ole tällä kaudellakaan päässyt omimmilleen taklaajana. Aikoinaan oli todella hyvä taklaaja, nyt menee yli puolet ohi, ja kun taklaukset on olleet koko joukkueelta piilossa niin Jäsälle ei ole oikeastaan mitään käyttöä.

Max Wärn on ollut itselleni todella suuri pettymys, koska pidin Maxia voimahyökkäjänä. Tämän kauden aikana (pl ihan alku) ei ole saanut mitään aikaiseksi ja tuolla hiihtelyllä ei ole kuin haittaa ja sotkee muidenkin pelin. viimeiset 20 peliä ja yksi maali. Rymistelijänä voisi olla käyttöä, mutta on pehmeä kuin jänis. En muista hänen taklanneen pitkään aikaan. Toivottavasti saadaan jostain uusi mikrotuki ja ymmärtää purkaa sopimuksensa.

Tässä oma ketjutus:

Petr Hubacek - Eric Perrin - Ramzi Abid

Maalintekijä -"Sulttaani" - Louhivaara

Antti Jaatinen - Matias Myttynen - Mikko Salmio

Olli Sipiläinen - Miika Lahti - Markus Nenonen


Mikko Kalteva - Kusti Näkyvä

Henri Auvinen - Jyrki Välivaara

Olli Malmivaara - Johann Auvitu
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Kyllähän ensikaudeksi tarvitaan muutama kovan luokan vahvistus. Siitä ei pääse mihinkään.

Veskariosastolla taitaa myös kaikki olla aika auki. Tarkki saattaa jatkaa tai sitten ei. Kuka tietää. Ihan hyvän kauden kuitenkin pelannut ja varmaan katsoo mahdollisuudet ulkomailta, kun alkaa viimeiset mahdollisuudet sinne siirtymiseen olla. Myllärillä on soppari ja roikkunee mukana vielä ensikauden, mutta hieman harmittaa, että vaikka Tarkki on ollut hyvä, niin kyllä Myllykosken olisi pitänyt saada hieman enemmän vastuuta. Myllärinkään siirtyminen muualle peliajan perässä ei olisi yllätys. Akatemian veskoista Rajaniemi selvästi lähempänä liigaa. Onko kuitenkaan valmis pelaamaan 10-15 peliä liigaa hyvällä tasolla. Enpä osaa sanoa. Melkein kuitenkin toivoisin Rajaniemen saavan tuon toisen veskarin paikan. Olkoon toinen sitten Tarkki tai joku uusi vahvistus. Helenius? Kelpaisi mainiosta, kun ei ainkaan AHL.ssä ole homma lähtenyt tälläkaudella kulkemaan, niin paluu voisi olla jopa mahdollinen. Toisaalta kuitenkin toivon, että jatkaa siellä ja parantaa ensikaudella ja tietenkin jo tälläkin kaudella. Se nyt ei kuitenkaan kuulu tähän. Muilla nimillä en rupea spekuloimaan, mutta mahdollisesti veskari ostoksille tie vie jälleen.

Tarkki/ykkösveska
Mylläri/Rajaniemi
Perhonen

Pakistossa on muutamia kysymyksiä myös. Joko Kalle lopettaa? Onko Malmivaaran Blues huhu mistään kotoisin? Näkyvä ja Malmivaara ovat ainoat joilla on sopimukset ensikaudesta ja jos Malmivaara päästetään menemään, niin pakka on aivan levälläään tällähetkellä. Toki omia jatkanee paljon. Kalteva, Auvitu, Auvinen, Välivaara ja Akatemian sällit. Koskinen saisi lopettaa. On vain nykyään aivan liian virheherkkä ja hyviä asioita ei muuten tule niin paljoa, että se korvaisi virheet tarpeeksi. Viitanen ollut myös mielestäni alkukauden jälkeen todella epävarma. En antaisi jatkoa. Auvitun option voisi käyttää. Ei ole ottanut kiekollisesti aivan sellaista harppausta eteenpäin, kuin olisi toivonut, mutta jatkaisin vuoden ainakin sopparia vielä. Jos Malmivaara, Koskinen ja Viitanen häipyy, niin yhden laatupakin täytyy ainakin tulla Jyväskylään. Hietanen kyllä korvaa Viitasen, mutta kyllähän pakisto kaipaa yhtä vahvistusta joka tapauksessa. Näkyvä on mielestäni ollut EHT turnauksen jälkeen todella huono ja toivon, että se oma taso sieltä löytyy taas. Enkä väitä, että tuolla EHT turnausella olisi siihen tason tippumiseen vaikutusta, mutta sen jälkeen Näkyvä on ollut selvästi vaisumpi. Välivaara tuskin vielä uraansa päättää ja uskon, että jatko tapahtuu JYP:ssä. Tuo koko Akatemian nelikko on kyllä potentiaalisia tulevia liigapakkeja, mutta ensikaudeksi odotan ehkä yhden nousua liigan vakiomiehistöön. Ossi Ikosen tialnne taitaa olla se, että kiekollinen taitokaan ei välttämättä ole niin kova, että se korvaisi isoja puutteita puolustuspäässä. Ikääkin kuitenkin jo 22v. Sen takia voi olla, että Ikosesta ei liigaan ole. Muutamia väläytyksiä tämänkauden peleissä, mutta myöskin omissa välillä suurissa ongelmissa.

Kalteva - Näkyvä
Auvitu - Malmivaara/Laatuvahvistus
Hietanen/Auvinen/Salonen/Kankaanperä - Välivaara

Hyökkäyksessä tottakai suurin mielenkiinto kohdistuu taas siihen palaako Jarkko Immonen hurrikaani paitaan. Paljonhan ei Immosen paluun varaan voi laskea, mutta kyllähän siihen isoin todennäköisyys on hänen lähtönsä jälkeen. Toinen mahdollinen palaaja voisi olla Tuomas Pihlman. Tämä toki oikeastaan tulee vain siitä, että jos Immonen palaa, niin mahdollisesti sen tekee myös Pihlman. Itse en hirveästi hurraisi jos Pile takaisin tulisi, koska en tiedä onko hänestä enään samanlaiseksi pistelingoksi kuin muutama vuosi sitten. Pihlmanin paluusta en tiedä onko ollut mitään huhua, mutta tämä oli vain ihan omaa arvailua. Perrin, Abid ja Hubacek tekevät hyvän rungon kärkiketjuille, mutta tuon ketjun sekoittamienn voisi olla ihan hyvä ratkaisu. Jormakka varmaan tulee huhuissa pyörimään, mutta en osaa kyllä arvioida kuinka todennäköistä hänen paluunsa on. Turkuun huhuttiin myös Suikkasen perässä, mikä ei yllättäisi. Virtasen lähtö nyt ei pakosti ihan varmaa ole. Kaveri kuitenkin saanut loppukaudesta hyvin vastuuta ja vituttaahan se jos Jonne lähtee. En kuitenkaan vielä sitä varmaksi sano. Toki Lahti ja Myttynen on vielä tuohon päälle, niin kyllähän se voi olla, että Jonne lähtee. Myttysen on oikeastaan pakko olla keskellä, joten saa nähdä. Nelosessa taas turha mies ja Lahti ansaitsee paikan ylempää. Immosen tullessa olisi jopa pieni positiivinen ongelma senttereiden suhteen. Hyökkäys on kuitenkin mukavampi spekuloida vahvistusten kera. Sipiläinen jatkanee, mutta Jäsän suhteen asia ei ole niinkään varma. Toivon, että vain toinen jatkaa. Akatemian miehien suhteen on vaikea arvioida. Salmio nyt on hyvä mies neloseen, mutta onko se esim. koko kaudeksi Nenoselle paras paikka? Saa nähdä. Boyce jäänee keikkatyöläiseksi, vaikka jos hyvän kauden pelaa, niin mielellään pitäisi.

Hubacek/''Jormakka'' - Perrin - Abid
Hubacek/Louhivaara - ''Immonen'' - ''Pihlman''
Louhivaara/Jaatinen - Virtanen/Lahti/Myttynen - Wärn
Nenonen/Salmio - Virtanen/Lahti - Salmio/Sipiläinen

Tuossa on kuitenkin kokoonpano josta lienee turha haaveilla. Ei kuitenkaan itse haluaisi ensikautta ihan näin kapealla materiaalilla, mitä esim nyt on.
 
Viimeksi muokattu:

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Helenius? Kelpaisi mainiosta, kun ei ainkaan AHL.ssä ole homma lähtenyt tälläkaudella kulkemaan, niin paluu voisi olla jopa mahdollinen.

Helenius teki Tampa Bayn kanssa kahden vuoden sopparin. Tämä kausi on kahdensuunnan soppari, mutta kausi 2013-2014 on yhdensuunnan, joten tuskin on tulossa takaisin Eurooppaan.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Jormakka varmaan tulee huhuissa pyörimään, mutta en osaa kyllä arvioida kuinka todennäköistä hänen paluunsa on. Turkuun huhuttiin myös Suikkasen perässä, mikä ei yllättäisi. .

Ainakin jossain ketjussa mainittiin täälläkin, että Jormakalla on valmis kahden vuoden sopimus Tapparaan.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Tuota Jormakan tappara-pestiä on tosiaan huhuttu ns varmana. Kelpaisi tännekin toki.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Toinen mahdollinen palaaja voisi olla Tuomas Pihlman. Tämä toki oikeastaan tulee vain siitä, että jos Immonen palaa, niin mahdollisesti sen tekee myös Pihlman. Itse en hirveästi hurraisi jos Pile takaisin tulisi, koska en tiedä onko hänestä enään samanlaiseksi pistelingoksi kuin muutama vuosi sitten.

Vastaus on yksinkertainen, ei ole. Tuomas Pihlman hiihtelee tällä hetkellä sellaisella tasolla, että jo liigapaikkaa on vaikea löytää ensi kaudeksi. Ei olisi mitään merkittävää eteenpäin menoa, jos verrataan vaikka Max Wärniin. JOS se yksi kärkilaituri hankitaan kesällä, niin ehdottomasti lähtökohtaisesti jo SE tykki. Ei mitään toivotaan toivotaan hakuja tai has been miehiä.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Petr Hubacek - Eric Perrin - Ramzi Abid
Maalintekijä -"Sulttaani" - Louhivaara
Antti Jaatinen - Matias Myttynen - Mikko Salmio
Olli Sipiläinen - Miika Lahti - Markus Nenonen

Mikko Kalteva - Kusti Näkyvä
Henri Auvinen - Jyrki Välivaara
Olli Malmivaara - Johann Auvitu

Yllä rivinvaihdot editoitu alkuperäisestä.

Todella samoilla linjoilla Seventiinin kanssa sillä erotuksella, että kyllähän Sulttaanin mahdollisen paluun tilanteessa hän ottaa ykkössentterin paikan ja tällöin Hubacek-tyyppinen kaveri laitaan ja toiseen maalintekijä (se hankittu) ja ai että alkaisi näyttämään hyvältä :) Toki melkoista fantasiointia tämä.

Jupa
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Seventeenin ketjut ovat ihan hyvät, mutta itse laskisin silti edelleen Wärnin tuohon, tuskinpa JYP lähtee diiliä purkamaan ja ottajia ei kauheasti liene.

Itse lähden edelleen myös siitä oletuksesta että Myttynen on todennäköisin vaihtoehto kakkoseksi ja Lahti pelaa kolmosta. Mahdollisesti haetaan joku ulkopuolelta, mutta 3-4 ketjun rooli lienee lähempänä totuutta.
Ja edelleen 2 top6-laitahyökkääjää on tuohon jengiin se kipeämpi tarve, jos Myttynen jatkaa kehittymistään.

En ole myöskään ihan täysin myyty Auvitun option käytölle. En ole ihan satavarma, tuleeko Juhanista niin tasokasta puolustajaa liigaan, että kannattaisi tässä vaiheessa viedä ne peliminuutit Auviselta ja Saloselta.

Kuten Tj:kin totesi, hankintojen on oltava tässä vaiheessa pitkäjänteisiä ja tähdättävä ensi kevättä pidemmälle. Sopimuksia loppuu edelleen niin järjetön määrä ensi kauden jälkeen ja pelaajistossa on paljon sellaisia pelureita, joita on vaikea nähdä syksyllä 2014 JYPissä. Eli uudistetaan hieman tänä keväänä, ettei leviä paletti käsiin vuoden kuluttua.

Edelleen painotan ensi kauden tärkeyttä koko JYP-organisaatiolle, Virtasen on tärkeätä äkkiä luoda pelitapa kuntoon, että nuoret ja eteenpäinmenevät pelaajat ovat kiinnostuneita tulemaan tänne. Yhtälailla myös että Immoset ja Tuppuraiset olisivat palailemassa joskus.
 
Viimeksi muokattu:

Seventeen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voi olla että Wärnin sopimusta ei pureta, mutta tuolla hiihtelyllä ei pelipaikkaa kokoonpanossa ole ansaittu. Mutta "kovempienkin" kavereiden sopimuksia on purettu kun ei ole vastannut odotuksia. Toki voi muuttaa tyyliään ja alkaa tekemään sitä mitä osaa parhaiten, mutta nykyisillä esityksillä jos jatkaa kauden loppuun on aivan varmaa että paikkaa ensi kaudelle ei tule. Kuka tahansa täyttää tuon roolin tuolla peliajalla ja ylivoimavastuulla. Kurkustakin oli enemmän iloa.

Jos Veltsu Virtanen koittaa tuoda yhtään kiekollisuutta tuohon palettiin niin puukäsillä ja koohottajilla ei ole juuri asiaa kokoonpanoon. Valitettavasti niitä on tällä hetkelläkin pakistossa aika paljon. Joten ymmärrän jos esim Malmivaaran sopimusta oltaisiin purkamassa. En osaa sanoa vaatiiko Veltsun pelikirjan kiekollisuus rymistelijää /taklaajaa, mutta jos kiekollisuutta halutaan tuoda niin turhia ovat hyökkääjistä: Wärn ja Jääskeläinen, muilla puukäsillä (Huba, Jaatinen, Louhivaara) on jotain muita avuja. Pakeista puukäsiä on Malmivaara ja Viitanen, heilläkin avut muuhun toimintaan hyvät. (Alivoimat)

Kaiken kaikkiaan hyvän rungon jälkeen jos pari peliä tekevää hyökkääjää saadaan niin hyvä porukka on kasassa. Oletukseni on että ensikaudella samantapainen vaihtoruletti toimii akatemian pelaajien kanssa. Jos vanhoja paluumuuttajia ei ole tulossa tyyliin Immonen tai Hytönen saatetaan mennä vähemmälläkin ja antaa näyttöpaikkoja nuoremmille.

Hyvinhän tällä kaudellakin on reakoitu. Hommattu toivotaan toivotaan tapauksia Quirk ja Lepine, annettu näyttää ja pistetty sitten pois. Otettu potentiaalisia junnuja organisaatioon Antonen, Stumpf, Tarjottu mahdollisuus esim Myttyselle, Hommattu NHL-työsulkuvahvisyuksia, Annettu junioreille näyttöpaikkoja. Ja hommattu kovia korvaajia Boyse. Toki myös onnistuttu joissakin hankinnoissa Kalteva ja Abid. Itse siis olen suhteellisen tyytyväinen organisaation toimintaan tämän vuoden osalta ja siksi olen luottavainen ensi kauteenkin.

Piti vielä kommentoida tuohon Philman caseen. Pile (kuten Riskakin) mielellään olisi tehnyt sopparin JYPiin, mutta sellaista ei tarjottu tai muualta tuli niin paljon kovempi. Pile nimittäin osti talonkin tästä lähistöltä ennen Poriin lähtöä.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voi olla että Wärnin sopimusta ei pureta, mutta tuolla hiihtelyllä ei pelipaikkaa kokoonpanossa ole ansaittu. Mutta "kovempienkin" kavereiden sopimuksia on purettu kun ei ole vastannut odotuksia. Toki voi muuttaa tyyliään ja alkaa tekemään sitä mitä osaa parhaiten, mutta nykyisillä esityksillä jos jatkaa kauden loppuun on aivan varmaa että paikkaa ensi kaudelle ei tule. Kuka tahansa täyttää tuon roolin tuolla peliajalla ja ylivoimavastuulla. Kurkustakin oli enemmän iloa. .

Kyllähän Wärn paikan joukkueessa kyllä on täyttänyt, mutta ei ole kuin sitä 3-4 ketjun rouhijan tasoa tällähetkellä eikä myöskään pitäisi ylivoimaan kuulua. Tarvittaisiin sitä tasonnostoa jotta täyttäisi paikan ylemmissä ketjuissa.

Piti vielä kommentoida tuohon Philman caseen. Pile (kuten Riskakin) mielellään olisi tehnyt sopparin JYPiin, mutta sellaista ei tarjottu tai muualta tuli niin paljon kovempi. Pile nimittäin osti talonkin tästä lähistöltä ennen Poriin lähtöä.

Pihlmanin palkkapyyntö vain nyt taitaa olla niin järkyttävä, että ei nykykuntoisen Pihlmanin kanssa olisikaan ollut mitään järkeä tehdä sopimusta. Vaikka olisi palkka-alennustakin tullut siitä mitä vaikka nyt taitaa Porissa tienata niin silti olisi 2-3 ketjun miehestä ollut aivan liikaa.
 

Ch4InS4w

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #49 Tuomas Pihlman
Mulla ei oo hajuakaan mitä Pihlman tienaa tällä kaudella tai tulevaisuudessa, mutta siitä mä oon varma, että haluan vielä joskus nähdä Pilen laittavan Jaken aloitusvoiton jälkeen kiekon b-pisteen kaarelta sisään.
 

Janders

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mulla ei oo hajuakaan mitä Pihlman tienaa tällä kaudella tai tulevaisuudessa, mutta siitä mä oon varma, että haluan vielä joskus nähdä Pilen laittavan Jaken aloitusvoiton jälkeen kiekon b-pisteen kaarelta sisään.

Tämä tapahtuu toivottavasti joskus 15+ vuoden päästä jossain JYP-legendat -ottelussa. Tokihan jos jollain ihmeellisellä keinolla Wärn saataisiin ulostettua joukkueesta ja Pihlman saataisiin Jyväskylään noin suunnilleen Wärnin palkalla, niin minäkin ottaisin mielellään Pilen tänne enemmin surffailemaan kuin jonkun Maxin. Harmi vain, että kummallakaan näistä pelaajista ei ole mitään asiaa kärkiketjuihin, vaan se taso löytyy sieltä max (no pun intended) kolmosketjusta.

Tämän fantasioinnin toteutuminen ei tosin liene kovin todennäköistä. Niin ja tosiaan pitäisi lisäksi hommata se sulttaanikuningastalonrakentaja tänne jakelemaan niitä passejaan.

edit. kirotusvire
 
Viimeksi muokattu:

Nypsi

Jäsen
Edelleen painotan ensi kauden tärkeyttä koko JYP-organisaatiolle, Virtasen on tärkeätä äkkiä luoda pelitapa kuntoon, että nuoret ja eteenpäinmenevät pelaajat ovat kiinnostuneita tulemaan tänne. Yhtälailla myös että Immoset ja Tuppuraiset olisivat palailemassa joskus.
Kyllähän JYP:ssä on asiat viimeisten vuosien aikana hoidettu sen verran hyvin, etten usko että yhdellä kaudella on kovinkaan suurta merkitystä. Vaikka ensi kaudella JYP floppaisikin, niin uskon, että tänne saataisiin silti jatkossa kilpailukykyinen liigajoukkue.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Kyllähän JYP:ssä on asiat viimeisten vuosien aikana hoidettu sen verran hyvin, etten usko että yhdellä kaudella on kovinkaan suurta merkitystä. Vaikka ensi kaudella JYP floppaisikin, niin uskon, että tänne saataisiin silti jatkossa kilpailukykyinen liigajoukkue.

Ei se välttämättä takaa mitään, kun otetaan vaikka esimerkiksi 2000-luvun alun Tappara ja sitten vuosikymmenen puolivälin HPK.
Pitkäaikaiset projektit päätökseen ja varmaan SM-liigan seuraavaa ihmiset tietävät, miten sen jälkeen seuroilla on mennyt. Tähän kun lisätään entisestään kiristynyt kamppailu pelaajista, niin en lähtisi tuudittautumaan tilanteeseen tuolla tapaa.

Tämä kevät kertoo jo vetovoimasta oman osansa. Pitääkö Malmivaara Bluesiin - huhu paikkansa, entä Tarkin paluu Kärppiin? Keitä saadaan sisään ja millaisilla sopimuksilla, sen tiedämme varmaan huhti-toukokuussa.
 
Viimeksi muokattu:

Nypsi

Jäsen
Keitä pelaajia laittaisit viime vuosien ajalta kategoriaan nuori ja eteenpäin menevä, joita JYP on riveihinsä haalinut ja jotka ovat olleet suuressa roolissa JYP:ssä? Itse selailin noita vanhoja kokoonpanoja ja mielestäni siellä oli yllättävän vähän tuohon kategoriaan sopivia pelaajia.
 

Ch4InS4w

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #49 Tuomas Pihlman
Tämä tapahtuu toivottavasti joskus 15+ vuoden päästä jossain JYP-legendat -ottelussa. Tokihan jos jollain ihmeellisellä keinolla Wärn saataisiin ulostettua joukkueesta ja Pihlman saataisiin Jyväskylään noin suunnilleen Wärnin palkalla, niin minäkin ottaisin mielellään Pilen tänne enemmin surffailemaan kuin jonkun Maxin. Harmi vain, että kummallakaan näistä pelaajista ei ole mitään asiaa kärkiketjuihin, vaan se taso löytyy sieltä max (no pun intended) kolmosketjusta.

Vaikutat hienolta mieheltä, kun et toivo oman kasvatin nousevan takaisin liigahuipulle. Mä ainakin uskon - ja ennen kaikkea toivon - että Pile pystyy vielä tekemään comebackin vaikka selväähän se on ettei se enää näiden vuosien jälkeen helppoa ole. Mutta en mäkään sano, että nykytason Pihlmania pitäisi tänne ykkösketjun laiturin liksalla raahata.

Silti... vielä joskus. Immonen-Pihlman. Uskominen siihen on jokaisen oma asia.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Vaikka Pihlman pelaisi JYPissä ilmaiseksi, niin en tiedä kannattaisiko miestä ottaa joukkueeseen. Vakiokokoonpanoon tuskin mahtuu, loukkaantumisia paikkaamaan korkeintaan. Raaka totuushan on että Pilellä ei ole enää asiaa kahteen ensimmäiseen ketjuun, mutta palkka miehellä on luultavasti edelleen kovempi kuin esim Jaatisella tai Jääskeläisellä. Pile tienasi vuonna 2011 180 484 euroa (selittyy osin Jokeri-keikalla) joten onhan tuo aivan laiton palkka miehelle joka on ollut viimeksi iskussa yli 3 vuotta sitten.

Toivon Pihlmanille kaikkea hyvää mutta huonolta näyttää uran kannalta. Se ei lähtenyt uuteen nousuun Jokereissa eikä JYPissä. Eikä näytä lähtevän Ässissäkään.
 

Janders

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mä ainakin uskon - ja ennen kaikkea toivon - että Pile pystyy vielä tekemään comebackin vaikka selväähän se on ettei se enää näiden vuosien jälkeen helppoa ole.

Sanokaan vaikka näin, että kyllä minäkin toivon voittavani lotossa, mutta en silti suunnittele elämääni sen mukaan, että tulen joskus voittamaan lotossa. Vaikka Pihlmanin liigan huipulle palaamisen todennäköisyys ei ihan lottovoiton luokkaa olekaan, niin kyllähän kertoimet kuitenkin ovat aika vahvasti sitä vastaan. "Toivotaan toivotaan" -miehiä on tällä kaudella riittänyt Jyväskylän korkeudelle yli oman tarpeen, enkä usko niistä olevan tulevinakaan vuosina pulaa, ilman että tänne raahattaisiin kavereita, joiden ura on ollut jo useamman vuoden selvässä laskusuhdanteessa.

Mutta en mäkään sano, että nykytason Pihlmania pitäisi tänne ykkösketjun laiturin liksalla raahata.

Ollaan siis samaa mieltä, hienoa!
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vaikka Pihlman pelaisi JYPissä ilmaiseksi, niin en tiedä kannattaisiko miestä ottaa joukkueeseen. Vakiokokoonpanoon tuskin mahtuu, loukkaantumisia paikkaamaan korkeintaan. Raaka totuushan on että Pilellä ei ole enää asiaa kahteen ensimmäiseen ketjuun, mutta palkka miehellä on luultavasti edelleen kovempi kuin esim Jaatisella tai Jääskeläisellä. Pile tienasi vuonna 2011 180 484 euroa (selittyy osin Jokeri-keikalla) joten onhan tuo aivan laiton palkka miehelle joka on ollut viimeksi iskussa yli 3 vuotta sitten.

En tiedä miten nuo palkkasysteemit menee, mutta taitaa suurimmaksi osaksi tuonkin vuoden palkoista olla kuitenkin ihan myös JYP:n pussista joten kertonee vähän että hyvin on tienattu tuota rahaa vaikka ihan pelikunnossa ei ole ollutkaan. Mahdolliset rahastoinit vielä päälle. Eikä miehen palkka varmaan Ässissäkään ihan pohjapalkalla pelaa edelleenkään, vaikka varmaan ihan huippuluvuista varmaan päästykin alaspäin.

Jääskeläisen hintaa kun tuossa koitti katsella niin taisi ainakin 2010 verotiedosisa olla n. 55K, tuskin on ainakaan noussut tuossa joten Pilen hinnalla varmaan saisi ainakin 3 Jääskeläistä ja melkein samat tehotkin iskeneet miehet, vaikka voisi olettaa Pihlmanin pääseen myös ehkä ylivoimaa pelata.. kertonee miehen ainakin nykykunnosta jotain. mutta jos suostuu tulemaan jollain pohjapalkalla niin tervetuloa vain, alle 100K palkkaan lähivuosina en usko silti..

Tosin nyt mennään varmaan paljon varmaan metsään kun Pihlmanista edes täälä puhutaan, vaikka Immonen tulisi niin silloinkin Pihlmanin ottaisin ehkä Try-outille pohjapalkalla vain, kuitenkin kun verrataan vaikka jaatiseen niin toisella on ura pahasti menossa pohjalle päin kun toinen iskenyt osittain aika pienelläkin roolilla ihan ok määrän maaleja ja uralla mennyt kokoajan etenpäin, vaikka loukkaantumisien takia Jaatisenkin ihan läpimurto tekemättä.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mikäli huhuttu Malmivaara ja Viitanen Bluesiin sekä Virtanen IFK:hon toteutuu, tekisin kyllä parin vuoden jatkot Välivaaralle ja Sipiläiselle sekä yhden vuoden jatko Koskiselle. Myös Jaatisen jatkoa pitäisin selviönä.
 

McGregor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaiPa
Voi Jonne Jonne...

Mahtavaa peliä tänäänkin SaiPaa vastaan. Kevään otteilla olisi ollut JYPin 2. ketjun sentteri ensi kaudella. Kaikkea hyvää mutta olisihan se hienoa jos maitojunalla takaisin hurrikaaninuttuun.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Mikäli huhuttu Malmivaara ja Viitanen Bluesiin sekä Virtanen IFK:hon toteutuu, tekisin kyllä parin vuoden jatkot Välivaaralle ja Sipiläiselle sekä yhden vuoden jatko Koskiselle. Myös Jaatisen jatkoa pitäisin selviönä.

Jep, se on juur näin. Jos olisin JYPin toimari, yrittäisin kaupata Kaltevan vielä eestä poijes, ja hankkisin Quirkin takaisin hinnalla millä hyvänsä. Kolmen vuoden sopimus mieluiten samantein. Nojoo, Sipiläisen voisin näillä otteilla vielä pitääkin, mutta kaikella kunnioituksella varsinkin Koskista kohtaan, eiköhän ole jo aika...? Välivaaralle kai jatkoa tarjotaan, vai loppuiko se sopimus vielä tänä keväänä. No, kumminkin.

Mistä tuo "huhuttu" Viitanen Bluesiin-juttu oikein on lähtöisin? Viitanen on pelannut mielestäni erittäin hyvin tällä kaudella, tuonut paljon tarvittavaa kovuutta ja ei ole pahemmin näkynyt kentällä. Ja tämä tarkoittaa samaa kuin Malmivaaran kohdalla: ei ole näkynyt koska ei ole virheitä pahemmin tullut. Jos Malmi ja Viitanen kummatkin lähtevät, minua vituttaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös