Ilmoitukset

Nimimerkki Nahkizz paljastui heti palstauransa aluksi trolliksi, joten passitimme hänet saman tien ulkoruokintaan.

Nimimerkin killswitch tuotanto ei ollut tarpeeksi hyvällä tasolla ja hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Nimimerkki sporttipappa on laitettu viikoksi katsomon puolelle rauhoittumaan Jokerit-osioon kirjoitetun henkilökohtaisen hyökkäyksen jäljiltä.

Nimimerkki Cobol kuittasi itselleen viikon pelikiellon turhasta ja provosoivasta ketjunavauksestaan Jokerit-osiossa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki BlackWolf on viikon ajan poissa muonavahvuudesta kirjoitettuaan henkilökohtaisen hyökkäyksen "Liigan yleisömäärät kaudella 2018-2019"-ketjuun.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin g0447u on saanut pysyvän pelikiellon. Olimme huomauttaneet häntä sekä heikosta sisällöstä että huonosta kieliasusta, ja edellisyön todennäköisesti humalatilassa kirjoitetut turhat viestit olivat meille viimeinen pisara.

Sulje ilmoitus

Nimimerkit Huikko ja KooJii_#1 kirjoittivat hyvän maun vastaisen viestin, ja tämän vuoksi he ovat seuraavan viikon ajan kokoonpanon ulkopuolella.

Nimimerkkiä Ippenator ei puolestaan nimetä pelaavaan kokoonpanoon seuraavan kahden viikon aikana offtopicin ja itsemoderoinnin vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti päätökseemme.

Sulje ilmoitus

Torstain otteluseuranta tuotti lukuisia pelikieltoja.

Nimimerkit Mensonge ja Eric Rooslind saivat viikon pelikiellon henkilökohtaisista hyökkäyksistään.

Nimimerkki Tifosi puolestaan sai viikon pelikiellon mauttomasta ja hyvän maun vastaisesta viestistä.

Nimimerkki Roger Moore huilaa viikon ajan provosointiensa ja turhailujensa vuoksi.

Lisäksi nimimerkki Äksönn kuittasi itselleen viikon pelikiellon provosoituaan Mika Pyörälän loukkaantumisella sekä otteluseurannassa että otteluketjussa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Päätykiekko opettelee seuraavat kolme kuukautta käytöstapoja katsomon puolella, sillä hänen antinsa Pelicans-osiossa oli silkkaa flametusta ja pään aukomista. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen.

Nimimerkki Katajanokan spanieli saa miettiä seuraavan viikon ajan, pitäisikö myös otteluseurannassa kirjoittaa asiallisesti.

Nimimerkki Mike on saanut viikon pelikiellon hyvän maun vastaisesta viestistä SKA Pietari - Jokerit -ketjussa.

Nimimerkki Finlandi_36 hakee seuraavan viikon ajan sisältöä viesteihinsä vaihtopenkiltä.

Nimimerkin Fernando viime aikojen tuotanto on ollut silkkaa provosointia ja pään aukomista, viimeisimpänä esimerkkinä hänen viestinsä Jesse Puljujärven ketjuun. Mittavan rikehistorian vuoksi palkitsimme hänet urakastaan kuukauden huilitauolla.

Sulje ilmoitus

Juuso Salmi – ikuisesti meidän

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana Lindfors, 08.10.2017 klo 23.40.

 1. Lindfors Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, YNWA
  Avataan Salmen Juusollekin ketju, onhan mies ollut jo vuosia ringissä ja etenkin eilinen jalkakynän poikanen innosti ketjun avaamiseen. Sanokaa mitä sanotte, mutta hinta-laatu on vähintäänkin kohdallaan.
   
 2. Morten Halsted Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Juusohan kävi ottamassa aikoinaan vauhtia Mestiksestä HCK:n riveissä... ei kyllä ollut siihenkään joukkueeseen vahvistus. Mutta kova on miehellä yritys ja välillä ihmettelen että millä meriiteillä on HIFK:n kirjoilla yhä kun rahaahan olisi hankkia hyviäkin puolustajia.
   
 3. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tuo jalkakynän yritys oli kyllä niin koomisen näköinen, että melkein jo sillä ansaitsee oman ketjun. Kun näin että nimenomaan Salmi painaa keskialueella alivoimalla yks-ykköseen, niin odotin että dumppaa kiekon päätyyn ja antaa AV-miehille vaihdon, mutta Salmipa ei mennytkään sieltä missä aita on matalin, ja sai pelattua vähän lisää sekunteja kellosta pois.

  En olisi uskonut että Salmi enää viime kausista kehittyy, mutta kyllähän Salmi on mennyt viime kausista eteenpäin kiekottomassa pelissä, eli 1vs1-tilanteet, kulmissa puolustaminen ja maalinedus pelaaminen on nykyisin Liigan tasoon suhtautettuna ihan hyvällä tasolla. Salmen vihaajien kannattaisi oikeasti katsoa millä prosentilla Salmi voittaa kulmissa kaksinkamppailuja, ja se kaksinkamppailun voittaminen on joukkueen pelille arvokasta siinä missä esim. kiekollisen pakin avauspelikin. Tällä hetkellä Kaski on aivan totaalinen pujottelukeppi kiekottomassa pelissä, eikä Salmelankaan taso tahdo riittää, joten Atun ja Piken on ollut pakko nostaa Salmen minuutteja ylöspäin.

  IFK:lla ei rotaatiosta tai junnuista tahdo tuota puolustusosaamista löytyä, joten kyllähän Salmi on ihan käyttökelpoinen rotaatiopakki ja loukkaantuneiden paikkaaja. Kiekollinen peli on edelleen Salmella selkeä heikkous, eli liikaa tulee peliä edistämättömiä ratkaisuja avauspelissä, ja hyökkäysalueella ne pyöritykset kuolee turhan usein kun kiekko tulee viivaan Salmelle. Salmi on onneksi älynnyt pitää sen kiekollisen pelin sopivan yksinkertaisena, ja sen takia siinä kiekollisessa pelissä ei juurikaan tule niitä totaalisia hasardeja joista vastustaja saa suoria maalipaikkoja jne.

  Salmi on niitä pelaajia jotka ei ole saaneet hirmuisia lahjoja lätkän suhteen, mutta armottomalla duunilla on pystynyt nousemaan jopa Mestiksen ja Liigan välimaastoon asti, ja se on kunnioitettavaa.

  Lainaus:
  Noista HCK:n ajoista on jo yli kolme kautta aikaa, ja epäilen että jokainen Mestis-joukkue ja jokunen peräpään Liiga-joukkuekkin ottaisi riemusta kiljuen tämän hetkisen Salmen joukkueeseensa.
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2017 klo 01.43
 4. Kake74 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  En ole salmejuuson vihaaja, mutta onhan se nyt tosiaan niin, että jos kaksinkamppailut voittaa, niin on jo hyvän tason stay-at-home-pakki.
  Ja em. herra ei kyllä niitä riittävän usein voita, tai no staattisessa vääntötilanteessa on välillä vahvempi, mutta liikkuvat 1-1-tilanteet häviää kyllä useammin kuin voittaa, tämä vaan oma havainto, eikä perustu mihinkään.
  Alivoimalla on kehittynyt, polvi ei mene jäähän kuin joka toinen kerta, kun vastustajalla on kiekko lavassa laukaisutilanteessa. Ennen se polven kastaminen tiesi aina sitä, että Juuso kierretään.
  Oikein hyvä 8-9 pakki, ja hemmetin kovakuntoinen fysiikaltaan, siitä iso hatunnosto :)
   
 5. jph27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Chicago blackhawks
  Jokainen meistä tietää miksi Juuso Salmella on kiintiöpaikka IFK:ssa. Ei tarvitse mennä kuin syksyyn 2012.

  Salmella tapahtui merkittäviä uran käänteitä siinä kahden kesän aikana. Edellisenä kesänä taisi olla harjoitusotteluissa olla eniten pisteitä tehnyt puolustaja, mutta meni rikki ennen kauden alkua. Paluun jälkeen ei pystynyt enää nousemaan sille tasolle.
   
 6. kaizu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Canucks
  Ai että Salmi saa pelata IFK:ssa sen tähden että kävi oliko nyt sitten Moseksen kimppuun siinä treenimatsissa vuonna 2012? OK, uskokoon ken haluaa, minä en usko.

  Salmi taisi viime pelissä olla jokaisen alivoiman ensimmäisessä pakkiparissa joka tuli jäälle. Eli kyllä sitä luottoa ainakin alivoimatilanteisiin riittää. Vielä kun saisi sen varressa olevan voiman jotenkin valjastettua mukaan skodeen...
   
 7. Pepper Jack Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Muutama viikko sitten palstalla mietittiin milloin Salmi tulee saamaan vetonsa maalille saakka ja vielä ilmassa. Se kuti tuppaa jäämään helposti vastustajiin ja olemaan melko löperö. Nyt on kuitenkin jo useammassa ottelussa saanut lauottua (ilman maskia) maalille saakka, niin että maalivahti on joutunut poimimaan Salmen laukauksen ihan räpylällään. Kehitystä on siis tapahtunut!
   
 8. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Itsellä on sellainen kutina, että lähiaikoina Salmi paukauttaa maalin. Nyt menee vedot jo maalille asti ja ilmassa, joten luonnollisena kehityksenä joka päivä lähtee aivan armoton kanuuna, johon Brodeurkin kauhoisi tyhjää.
  Todennäköisesti se maali toki on sellainen ripuliroikku, joka kimpoilee neljästä pelaajasta ja joka on puolet pelistä merkattuna eri pelaajalle.

  Juusolla on kaksi maalia IFK:n paidassa. Jos joku muistaa millaisia niin kuvailkaapa, koska itselläni on nämä hetket ovat kadonneet mielestä.
  Ilman tarkistusta Eliteprospectista, en olisi uskonut maaleja olevan yhtään. Ensimmäinen tuli jo kaudella 2011-12 ja toinen Stögön seksihokikaudella 2015-16.

  Salmi sai muuten Lukko-pelin jälkeen pukukopissa kiertopalkinnon joukkueelta, eli taisi jalkavipu yllättää muutkin kuin katsojat.
  Hyvä huumori ja joukkuehenki selvästi.
   
 9. R.P.M. 12 000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ei ole taevielä mistään - Kurvisen maalia odoteltiin, ja vaikka itse asiassa oli ihan normaalinkova skode ja sai kiekkoa maalille, ei mennyt sitten lopultakaan, eikä kenekään tarvinnut näyttää tissejä katsomossa. On hyvä, että meillä on aina yksi tällainen jengissä, on katsomossa mitä jännittää, myös välikausina.

  EDIT: olen ollut jo pitkään sitä vakaata mieltä, että Salmen taso riittää meille 8-9-pakiksi hyvin, jolloin pelaisi esimerkiksi n. 1/4-osan matseista. Ja niissä merkeissä itse antaisin vieläkin jatkot. Fyysisyyttä peräänkuuluttaisin vielä lisää, eli voisi vähän rähistä joskus, varsinkin tällaisella laiskanlaihalla kaudella.
   
 10. scholl Jäsen

  Minusta Salmi oli parempi jo viime kaudella ajoittain kuin mitä on ollut alku-uransa aikana. Ei ole hänen vikansa, jos hän mahtuu pelaamaan. Siis mies on täytemies, jonka on tarkoitus paikata loukkaantumisia. Puolustuksen ei pitäisi olla niin vajaa, että hänelle tulisi suurta vastuuta. SIeltä pitäisi tulla junioriputkesta uutta pelaajaa ja muutenkin pitäisi olla kilpailua pelipaikoista, mutta toisaalta aina on loukkaantumisia, eikä meillä voi olla kymmentä tähtipakkia. Sinänsä itselleni sama onko joku täytemies Salmi vai joku muu. Ei hän nyt niin huono ole. Olennaisempaa on se, miksi pakisto on sellainen, että mies pelaa niinkin paljon.
   
 11. jph27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Chicago blackhawks
  Lainaus:
  Heitin tämän kommentin kieli poskella enkä usko sen olevan juurisyy Salmen jatkosopimuksiin. Urheilujohdon vaihtuessa voi olla Salmen vaikea saada enää jatkoa IFK:ssa ellei kauden aikana tapahdu jotain ihmeellistä.

  En pidä Salmea huonona pelaajana vaan keskinkertaisen IFK:hon. Salmi on nyt 26 ja pelaaminen ei ole tavallaan mennyt millään tavalla eteenpäin. Tietysti aikaisemmat valmennukset eivät sitä ole mahdollistaneetkaan. Itse arvostan, että jaksaa vuodesta toiseen pelata IFK:ssa vaikka oletuspaikkaa kokoonpanossa ei ole. Niin kuin @scholl sanoi, ei ole Salmen vika jos mahtuu kokoonpanoon.
   
 12. Schwein Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  Hämärästi muistan tuon 2011-12-kauden maalin, tai ainakin asioita siihen liittyen. Maali tuli tiukassa kotiottelussa JYPiä vastaan kevättalvella ja oli voittomaali. Olisikohan peli päättynyt 1-0 tai 2-1. Jonkinlainen "ripuliroikku" tai ainakin viivasutaisu tuo oli.

  Juuso pääsi urheilu- tai tulosruudun haastatteluun ottelun jälkeen. Joukkuekaverit olivat pukeneet hänelle törkeän punaisen nahkaliivin päälle, eikä muistaakseni paitaa ollut alla. Tämä siis ensimmäisen liigamaalin kunniaksi. Juuso taisi täällä Jatkoajassa saada hetkellisesti lempinimen "mokkapala-Salmi", koska hän haastattelussa mainitsi, että ensimmäisen maalin kunniaksi on jotain kopissa tarjottava, joten aikomus oli pyytää äitiänsä leipomaan mokkapaloja.

  Perkele, miksi mä muistan kaikkia tällaisia epäolennaisuuksia?
   
 13. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Filppulaa taisi yrittää metsästää, mutta vanha kunnon gooni-Moses laittoi aisoihin. Mutta joo, en mäkään jaksa uskoa, että näillä asioilla on mitään tekemistä keskenään. Se että joku näin itselleen uskottelee on sitten vähän huolestuttavampi oire jostain muusta.

  Salmi on pelaaja, joka saa muutaman tonnin kuussa liksaa ja jolle pedataan kauden alla se 9-pakin rooli. Eli optimitilanteessa käy paikkaamassa loukkaantumisia ja silloinkin maltillisella vastuulla. Tuollaiseen rooliin samalla palkalla ei suostu yksikään ns. Vakaa Liigapelaaja, joka saisi enemmän peliaikaa ja parempaa palkkaa muualta.
  Miksi Salmi sitten on urakoinut isoilla minuuteilla koko alkukauden, on sitten aivan toinen kysymys. Se että kaikki riskit puolustuksessa realisoituivat heti alkuunsa ja lisäksi Salmelaa jouduttiin peluuttamaan hyökkäyksessä vaikuttivat peliaikaan välittömästi. Se että tähän tilanteeseen päädyttiin, tälläkin kaudella, liittyy puhtaasti joukkueen huonoon kasaamiseen.

  Salmi on toisaalta myös hoitanut oman ruutunsa ihan kelvollisesti. Menee tällä hetkellä heittämällä esim. Kasken ja Salmelan edelle, jotka toki ovat enemmän hyökkääviä puolustajia, mutta jotka eivät saa hyökkäyspäässä mitään aikaiseksi ja puolustuspäässä tulee virheitä solkenaan.
   
 14. Frankie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
  Lainaus:
  Minä muistan tuon Liigauran maalimäärän tuplanneen toisen maalin kuin eilisen: Se oli Stögön toisella kaudella syyskauden matsi KooKoota vastaan Kouvolassa, joka me voitettiin erittäin paskan esityksen jälkeen 3-1 (viimeinen tyhjiin, Elkins?). Salmi sai 0-0 tilanteessa viivassa kiekon, ja aika pysähtyi kuten Salmen kohdalla usein tapahtuu hänen saadessaan kiekon --> Salmi heitti perinteisen F- junnuista tutun vippauksen maalille, joka painui riman kautta ohi hölmistyneen KooKoo maalivahdin. Olin niin mykistynyt, etten pystynyt puhumaan pariin päivään mitään. Kun tarkemmin ajattelee niin Juuso Salmessa on jotain samaa kuin Wayne Gretzkyssa, sillä molempien saadessa kiekon aikaa jollain tapaa pysähtyy.
   
 15. Saskatoon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
  Lainaus:
  Jotenkin muistan, että tuo jälkimmäinen maali tuli KooKoota vastaan, pelissä jota HIFK hallitsi aika suvereenisti, mutta ei saanut mistään sisään ennen kuin Salmi pisti rannarin siniviivalta toisen erän alussa. Kaivelin vähän lisää ja löysin vielä tuon ottelunkin:
  Otteluseuranta | KooKoo - HIFK 21.10.2015 | Liiga
  (liiga.fi)

  Tuo taisi olla myös Tomi Tuomiston eka matsi HIFK:ssa ja myös hän teki ottelussa maalin.
   
 16. R.P.M. 12 000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Onko tehtävä se johtopäätös, että hifk voittaa aina kun Salmi tekee maalin?
   
 17. redzel777 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
 18. /dev/null Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Aivan kuningas ketju! Tilanteen ollessa kaukalossa mitä on, surrealistinen keskustelu helpottaa!
   
 19. Postinjakaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  En gång IFK, alltid IFK.
  Mies on matkalla seuraikoniksi. Ketä niitä vanhana muistelee?: Hakkia, Seppoa, Sakkea, Simppaa, Calounia, Zetaa, Jereä, Ruoskaa, Boykoa, Kölliä, Sakkea, Hexiä ja tietenkin Salmen Juusoa.

  Sanotaan mitä sanotaan: Mies jättää jäljen meidän kaikkien mieliin.

  Tosta kun se yhtäkkiä vielä kehittyy ja onkin pian se 600 liigapeliä pedoissa alla ja ollaan kaikki loppujen lopuksi ihan tyytyväisiä ja kiitellään seurauskollisuutta.
   
 20. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Vieläkö Alkio mainitsee jokaisessa selostamassaan IFK-pelissä - jossa Salmi on kokoonpanossa - Salmen leuavetomestaruuden?
   
 21. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Upea maali Salmelta. Putoava haavanlehti ohi hölmistyneen moken.
  Oi niitä aikoja... Salmi, Heikkinen, Tuomisto, Saarelainen, Mieho.... hiomattomat timantit hioutumassa tähdiksi.
   
 22. Jermu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Saarelainen on muuten aloittanut Mestiksessa odotetun vahvasti, 5 matsin jälkeen 4+5 ja pistepörssin 2. Tulee olemaan varmasti vielä kohtuullinen vahvistus jollekin pienemmälle liigajengille, tuskin tulee kautta pidempään Mestiksessa pelaamaan.

  Ja tämä nyt etenkin suunnattu niille "tietäjille", joita täällä on useita, jotka puhuu aina ettei nämä Salmet, Saarelaiset, Miehot, Tammiset, Åstenit ja Tepot ole "edes Mestis-tasoa".

  Juuso Salmi on liigaan ihan ok rotaatiopakki, eli joku 8.-9. pakki lähtökohtaisesti. Se, miksi Juuso pelaa illasta toiseen meillä ei ole Juuson eikä valmennuksen vika, vaan Nybondaksen. Toki tämän palstan valopäistä on aina hauska ottaa joku sylkykupiksi ja potkia jo valmiiksi maassa makaavaa. Salmi tekee varmasti parhaansa kentällä ja kentän ulkopuolella, ja jos saisi nyt ehjän kauden niin jos vaikka ottaisi sen ratkaisevan askeleen urallaan eteenpäin ja kehittyisi ihan liigakelpoiseksi peruspakiksi? Ja olihan se lauantai-illan 1 v. 1 tilanteen ratkaisu kaikessa koomisuudessaan huikea. Marekin legendaarisesta maalista onkin jo aivan liian kauan.
   
 23. Frankie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
  Lainaus:
  Siitä olen kanssasi samaa mieltä, ettei se missään nimessä ole Salmen syy, että hän mahtuu pelaamaan vaan Karavaanarin. Siinä missä minä kuulunen mainitsemaasi ryhmään "valopäät" kuulut sinä tähän osaston lapsenuskoiset eli vakavissaan odotetaan, että Salmi 26- vuotiaana yhtäkkiä oppisi luistelemaan, auttavasti käsittelemään mailaa sekä saisi jostain edes vähän peliälyä? IFKn umpisurkea juniorituotanto on sokaissut totaalisesti osan faneista, sillä täällä jaksetaan antaa ikuisesti aikaa "aikamiesjunnuille", jotka olisi pitänyt pistää kiertoon jo aika päiviä sitten. Salmi on samaa jatkumoa nimien Haverinen, Holmberg, Seppänen kanssa.
   
 24. Jermu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eli olen lapsenuskoinen jos pidän mahdollisena, että Salmesta voisi kehittyä liigatasoinen peruspakki johonkin liigajengiin? Selvä. Todettakoon myös, että silloin kun Salmi oli vielä hieman nuorempi, kovin moni tällä palstalla oli näkevinään Juusossa jotain lahjakkuutta, itse en sitä silloinkaan nähnyt. Se ei silti tarkoita, etteikö voisi olla liigatasoa.
   
 25. Kake74 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Aika paradoksaalinen kirjoitus.
  Onko ymmärrettävä niin, ettet edellytä Liigan peruspakilta minkäänlaista lahjakkuutta?