Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Jussi Tapolan lähtölaskenta

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana karotenoidi, 05.12.2014 klo 16.23.

 1. hardflip Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Alexander Barkov Jr.
  Kuten tuoss yhdessä kolumnissa täälläkin sanottiin, Tappara tarvitsee ryhdikästä johtamista. Ja kaveri joka sitä tulee tekemään niin ei voi olla Mestis-Noviisi joka tulee puremaan lepakon pään pois vaan joku uskottava valmentaja jolla on oikeasti näkemystä tämän päivän kiekosta muuallakin kuin teoreettisellä tasolla.

  Pelaajat eivät vain nyt tiedä kuinka pitäisi pelata. Ei näytä olevan hajuakaan kuinka toteuttaa sitä mitä Tapola on heille myynyt kesän ja syksen. Ja se näkyy juurikin tuommoisena sekamelskana jossa pahimmillaan ei päästä edes punaisen yli maalinteosta puhumattakaan.
   
 2. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  mut jos "palovakuutusasiamies" Rautakorpi on Tapparalle se ainoa oikea valmentaja, ja muut savustetaan ulos jo ennen joulua, niin onko mitään syytä uskoa, että Jukka "meidän peli" Jalonen saisi hommat toimimaan? Ymmärtääkseni Tapola on yrittänyt seurata suht. orjallisesti Rautakorven viitoittamalla tiellä, kun taasen Jalonen pistäisi pelikirjan aivan uusiin puihin.
   
 3. peksa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Crystal Palace
  Kalevi Numminen olisi vielä vapaana ja vaarina saisi kunnioitustakin. No jos nyt Tapparan näköistä valmentajaa etsittäis niin ensimmäisenä mulle tulis mieleen Kari Heikkilä. Vapaana olevia valmentajia Jalosen ja Suikkasen lisäks voisi olla vaikka Mälkiä. Mutta olisi sekin toisaalta hauskaa jos Fööni tai Ape tulis penkin taakse.
   
 4. Pascal Lemoix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Jukka Jalonen olisi oikeasti mielenkiintoista nähdä. Samaa mieltä siitä, että olisi syytä olla jatkoakin sitten, jotta olisi oikeasti hyötyä. Juuri Dufvan jämäkausi oli huono esimerkki valmentajan vaihdosta. RD kommentoi silloin, että "Jos ei näy valmentajan kädenjälki, niin näkyy jalanjälki." Oikeasti tätä vaaraa ei juuri ollut, koska Dufvalla oli joka tapauksessa tiedossa turvattu asema Lukossa.

  Varmaan Jalonenkin tarttuu mehukkaaseen KHL-pestiin heti, kun sellainen jostakin aukeaa.

  (Jos jatketaan Tapolan kanssa, niin hänen lähtönsä KHL:ään näillä näytöillä on aika pieni.)
   
 5. Wille Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tänään 7:20 YLE Tampereella Mikki Leinonen sanoi, että ei ole puhunut Jukka Jalosen kanssa noin puoleentoista vuoteen. Haukkui MTV Sportin toimittajan "alisuorittavaksi mediatoimittajaksi", koska ei ole tarkistanut mitään tietojaan.

  Jos vaihtoehtoina olisi JJ ja JJ, niin se riihimäkeläinen kelpaisi, toinen ei. Sen verran paloi sillat jo viime kerralla, että nyt varmaan palaisi rantatunnelikin.
   
 6. tsekkipiiska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, tunnusta väriä
  Ihan suoraan sanoen harmittaa Tappara fanien puolesta. Tänään itse peliä en nähnyt, mutta tulos kertoo varmaan kaiken? Jokohan toi toppahousu Tapola sais kenkää? Fanit varmaan ainakin yksimielisiä?
   
 7. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Lainaus:
  No ei kerro tulos kyllä mitään. Jokohan teidän toppahousut sais toimiston puolella kenkää? Fanit varmaan aika yksimielisiä? Tulos ainakin kertoo kaiken?
   
 8. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  No kertoo se sen, että turpaan tuli taas kerran. Toki pelin nähneenä niin eihän se ollut Tapparalta ihan mikään kaamea esitys. Virheet omassa päässä vain ratkaisivat pelin tällä kertaa Pelsuille. Tiedä sitten riittääkö tämä raikas ilme takaamaan Tapolalle työpaikkaa.
   
 9. Babbel85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Arsenal, Juventus
  Lainaus:
  No huhuh.. Kukas sun iltapalaas on paskonu? Toverilta asiallinen viesti ja vedät herneet nenään! Virveliä kainaloon sitten varmaan ottaa vedon vastaan että kumpi tekee tästä kaudesta isomman miinuksen taloudellisesti? Minä sanon että Ilves se ei ole. Jokohan teidän toppahousut sais toimiston puolella kenkää?
   
 10. lego Jäsen

  Lähinnä tässä harmittaa Tapolan ja joukkueen puolesta. Tänäänkin erinomainen peliesitys, mutta tämä on urheilua, vain maalit lasketaan ja enemmän maaleja tehnyt joukkue voittaa. Simple as that.

  Moni kannattaja ottaisi tällä hetkellä varmaan kenet tahansa penkin päähän, jotta muutos tapahtuu, mutta itse en ole niin radikaali. Ennemmin vaikka Tapolan kanssa hamaan loppuun, kuin joku "huippuvalmentaja" loppukauden sopimuksella ja kesällä taas uuden valmentajan hankintaan. Tulokset ovat olleet paskoja, kyllä, mutta ilman järkevää suunnitelmaa vaihdoksessa ei ole mitään järkeä. Ymmärrän Tapolan puolustelijoidenkin (joihin itsenikin osittain lasken) pointin - katsokaa esimerkiksi tämän hetken JYP:iä. Virtanen olisi ollut helppo erottaa monessa vaiheessa, mutta niin vain tukea on löytynyt ja joukkue on tällä hetkellä Liigan kärjessä. Tässä yhteydessä täytyykin antaa pyyhkeitä myös seurajohdolle lausuntojen suhteen.
   
 11. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tiukastihan seurajohto on Jussi takana seissyt. Mutta Tapparalla on se "hopea kullaksi" -materiaali nyt käsissään tällä kaudella. Jos playoffeja ei pelata pitkään tuolla joukkueella niin voin vakuuttaa, että turskaa tulee ovista ja ikkunoista. Ensi kaudella palikat ei sitten välttämättä ole ihan samaa luokkaa.

  Tappara pelasi tänään hyvin, mutta se ei ole johtanut ottelun ottelua kuukauteen. Jos tuo henkinen umpisolmu jollain taikaiskulla saadaan auki niin tulos voi olla mitä tahansa taivaan ja maan välillä. Eletään jänniä aikoja. Jos joukkue tuon umpisolmun yhdessä selvittää voipi olla, että joukkue voi ponnistaa siihen suonenvetoonsa vielä. Mutta nyt ei tarttis miettiä tuota vaan sitä, miten ihmeessä me voitetaan yksikin peli ennen joulua....Tauosta tulee joukkueelle ja faneille pitkä, jos lauantainakin tulee IFK:lta lisää lunta tupaan.
   
 12. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Tapparan kannalta kriittinen hetki on ensi vuoden alku. Sillä on 2-10.1 viisi ottelua kahdeksassa päivässä enemmän tai vähemmän päävastustajia vastaan (TPS, Ässät, KalPa, SaiPa ja HIFK). Silloin joukkueen on yksinkertaisesti pystyttävä keräämään pisteitä eikä mikään hyvä peli-ilme riitä. Muuten se pelaa itsensä lopullisesti ulos kärkikymmeniköstä. Tuolloin on myös todella iso riski vaihtaa valmentajaa kesken tärkeiden ottelujen tai juuri ennen niitä. Riski olisi myös odotella Tapolan kanssa sinne asti. Siksi on melko ymmärrettävää että valmentajanvaihtoa pohditaan juuri nyt. Tuolloin uusi valmentaja voisi saada kuviot kuntoon tammikuuhun mennessä.
  Oikeastaan olen sitä mieltä että Tapparan on joko vaihdettava valmentajaa nyt tai mentävä loppukausi Tapolalla. Melkein voisi sanoa että se on jo viikon päästä liian myöhäistä.
   
 13. tsekkipiiska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, tunnusta väriä
  Lainaus:
  Tarkoitus ei ollut loukata ketään, vaan kysyä näyttikö peli paremmalta? Itse en peliä nähneenä voi ottaa kantaa näyttikö peli paremmalta vai ei. Itse en mikään Tappara vihaaja ole, joten tämä ei missään nimessä ollut tarkoitettu piikittelynä.

  Ja asiasta lentokoneeseen, Ilveksen talousasioille löytyy oma ketjunsa tuolta ilveksen puolelta. Tämä ketju käsittelee Tapolan lähtölaslentaa, ellen ihan väärässä ole.
   
 14. Jyty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  käyttää lehväslukkoa logonaan.
  Eilinen Tappara-Pelicans oli oikein painajainen pelinä päävalmentajalle, jonka työpaikkaa kyseenalaistetaan peliesitysten takia.

  Metsola imee oikein vuosituhannen imun, ja joukkue luo hurjan määrän loistavia tekopaikkoja. Mutta kun kiekkoa ei saada sisään ja selkeästi huonompi joukkue voittaa, niin tilanne on Tapolan kannalta vittumainen.

  Onhan Tappran viisikkopelaamisessa puutteita ja jopa suoranaisia vääryyksiä. Kuskataan kiekkoa kun pitäisi syöttää ja päinvastoin. Puolustuspäässä eilenkin Pelsujen yhteen maaliin kolme äijää meni yhteen pelsumieheen ja niin jäi vapaa mies maalin eteen.
   
 15. Rafael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Bristol City
  En tiedä mikä masokisti minussa toivoo Tapparan kääntävän kurssia Tapolan johdolla. Eilinen Peltolan Jugin haastattelu vahvisti tätä tunnetta. Kirjoitettaisiin historiaa ja paskatoimittajat saisi nenilleen Solmu etunenässä. Kyllähän Tapparalla kuitenkin rakennetta on hyökkäys- sekä puolustuspelaamisessa. Etäisyydet ja tiiviys ovat vain ihan vituillaan. Tämän katson kuitenkin johtuvan paljolti hakatusta itseluottamuksesta ja yliyrittämisestä. Kaikki menee omiin, mutta itse ei saada mistään sisään.

  Toisaalta onhan tämä outo tilanne että joukkue on huippu, mutta koutsille annetaan vielä joulutaukoakin ennen mentorointiapua.( jos siis pitää paikkaansa) Nyt pitäisi seurajohdon tehdä heti ratkaisu. Joko Tapola ulos tai sitten selvä viesti että näillä mennään.
   
 16. reaper78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HIFK
  Lainaus:
  Onko tästä mentorointiavusta jossain enempää tietoa, minä kun en Tapparan omaa foorumia seuraile, ainoastaan täällä Jatkoajan puolella esitän kiinnostunutta?
  Eli kuka tuo mystinen mentor on ja onko se todellakin paikkansa pitävä / edes vähän sinne päin?
   
 17. JPL Jäsen

  Täältä peukkua Rafaelin ajatuksille (vaikka kilpasisarusten väreistä huutelenkin). En jaksa uskoa, että valmentajaa vaihtamalla oikeasti muutosta tulisi. Toki ulkopuolelta on vaikea arvioida joukkueen sisäistä tilannetta, mutta jos pelaajisto antaa oikeasti (ei siis vain median suuntaan) tukensa valmennukselle, peli ei miestä vaihtamalla parane. Jos valmentajasta johtuen joukkueen sisällä on tulehtunut tilanne, niin tilanne on eri. Tällöin ei vaihtoehtoja oikeasti ole ja käskijää on vaihdettava. Jos eilinen peli oli oikeasti hyvää lätkää, niin kannattaa jatkaa pään hakkaamista seinään. Kyllä se seinä aikanaan antaa periksi.
   
 18. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Mitäs Kivestä puheltiin ennen joulua pari vuotta sitten? Mites siinä sitten kävikään. Eli tammikuussa Dixon myyntiin?
   
 19. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Kysynpä sellaisen täysin mielikuvituksellisen jutun. Olet kymmenen viimeistä viikonloppua yrittänyt saada pimppiä baarista ja aina on vaan tullut korville. Yhdentenätoista viikonloppuna saat yhden muikin mielenkiinnon heräämään ja lähdette sitten samalla taxilla jo kotia kohti. Olette päätyneet sinun luo ja otatte lasin viiniä. Sittenpä muikki ottakiin käsiveskansa olalle ja sanoo moikka, oli hauska tutustua. Käsi ylös kuinka moni silloin taputtelee itselleen ja peilaa peilistä miten tänään jo menikin hemmetin hyvin ja iskureplat toimi, ei harmita yhtään että jäi saamatta koska olin kuitenkin näinkin vetovoimainen.

  Tapolan ja joukkueen peli ei ole voittavaa, ja nyt pelataan kuitenkin vain ja ainoastaan voitosta, eikä mistää hyvistä elementeistä. 11 ottelua 5/33 pistettä, niin en ymmärrä miten kauan voi aikaa antaa. Joukkue vilisee Palolaa, Jormakkaa, Dixonia ym. mutta sillä ei voiteta.
  En myöskään ihan tarkkaan oivalla miten eilisestä pelistä sai hyvän, kun eihän se sitä ollut. Siinä oli hyvää yksittäisten pelaajien taitotaso ja monen pelaajan kova taistelutahto. Kolmas erä oli tappioasemassa hurjaa 110 lasissa koohottamista mutta silläkin jäi maali tekemättä. Kaikki varmasti yrittivät sen mitä itsestään irti saivat. Keskialueesta Tapparan puolelle mennään kuin mätimuna makarooni siivilästä ja omalta alueelta lähteminen nopealla helpolla avauksella on tuntematon käsite. Joku Mäkinen toi eilen varmaan 15 kertaa kiekon jalalle ja heitti kiekon päätyyn kun muu viisikko seisoskeli viivalla odottlemassa milloin pääsee perään. Montako noista lähdöistä johti maalipaikkaan, tai monestako saatiin edes kiekko? Eikö nämä pari perusseikkaa eli keskialueen puolustaminen ja pelin avaaminen ole juurikin valmentajan näköisiä normaalisti?
   
 20. t.m.a.l Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SPORT
  Lainaus:
  Hyvä vertaus!:) Niin jos mää olisin Tapparan isopamppu, niin ottaisin tämänpäiväisestä kolumnista oppia. Aurinkokuningas pelastaa Tapparan otsikko kertoo oleellisen. Satavarmasti saisi viimeisimmänkin velttoperseen pelaamaan täysillä. Tolla rosterilla ja taitotasolla rymisteltäis helposti kärkikahinoihin. Kun vaan joku laittais "poikiin" potkua. Loppuis se surffailu. Kiitos ja anteeksi.
   
 21. Luke72 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuomaristo, Kaavin Kaiku
  Eilisestä Pelicans pelistä hyvän tekikin juuri se, että se ei enään ollut sitä rutikuivaa ja kliinistä puolustamista mitä on totuttu näkemään. Eilinen peli oli selkäydinjääkiekkoa, voittoa ei tullut mutta parempi mieli silti monelle. Muutos ennen JYP pelejä pelattuihin pelihin oli silmiinpistävä, mikäli yhtään jääkiekosta ymmärtää. Velttoperseitä ei ollut yhtäkään enää, no ehkä yksi kaksonen.

  Minulle tuli mieleen että mikäli Tapola pystyy moiseen muutokseen, pidetään ihmeessä äijä täällä. Toinen korvani kuuli samalla tosin että miten se vaati 10 tappioo enne kuin peli muuttui tälläiseksi enemmän yrittäväksi. No, oli miten oli, vastustajakin huono kai, mutta harvoin on valmentajan vaihdolla saavutettu yhtään mitään. Pelaajat on jatkuvasti tuoneet esille sitä että me käännetään tämä. Se on hieno asia.
  Tuurikin pitää tietysti ansaita mutta olihan se hirveä imaisu Metsolta ja Saravon katsomokiekossa kävi jo miestä sääliksi. Ilme oli joukkueella aivan eri kuin viikko sitten. Katsotaan nyt, kaksi viime peliä on kääntäneet minun mielipiteen Tapolan hyväksi.
   
 22. Pascal Lemoix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Niin, onko sitten parempi jatkaa yrittämistä sen muikin kanssa, joka on edes jonkinlaista mielenkiintoa herättänyt ja joka luultavasti löytyy vielä seuraavanakin viikonloppuna kyseisestä baarista vai satsata oman kuukausipalkkansa verran fyrkkaa "rakkauden ammattilaiseen", joka vielä -95 niitti suurtakin mainetta Ranskassa ja oli vähän jokaisen huulilla. Nyt voisi käydä niin, että lopputulos olisi tällä kalliillakin avulla se, että ei saada niitä voittosamppanjoita kuitenkaan virtaamaan.

  Ensi syksynä oltaisiin taas samassa baarissa ilman seuraa ja vielä velat niskassa.
   
 23. PTS Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Onhan tämä tietyllä tapaa mielenkiintoista: Villeä monet samat nimimerkit olivat valmiit potkimaan pois pelillisillä argumenteilla, kun on "ammattilaisurheilusta kysymys". Nyt sitten osoitetaan ylitsevuotavaa tukea Tapolaa kohtaan, vaikka valmentajan vastuu tilanteesta on aivan kiistaton - yhdestä kuntopuntarin jumboa vastaan pelatusta pelistä huolimatta (jossa oli mahdollisuus voittaa). Tunteilijat, tämä on ammattilaisurheilua! Kehtaako kukaan enää väittää, että Niemisen Villen poispotkimiselle oli etupäässä pelilliset perusteet? Kyse on nyt vain siitä, kuka on saunakaveri ja kuka ei.
   
 24. Aatos Jäsen

  Lainaus:
  Näin ilvesläisenäkin harmitti Ville kohtalo. Ja kyllähän sitä jo kesällä viisasteltiin että hänellä olisi varmasti annettavaa joukkueelle. Pelillisesti mutta ennenkaikkea muuten. Ja nyt sitä antia tarvittaisiin.

  Huonoa politiikkaa Leinoselta. Mies on kuitenkin sydämestään todellinen Tappara. Touhuaa Tapparan hyväksi edelleen. Vaikka näin: http://www.iltalehti.fi/smliiga/2014092618698148_sm.shtml

  Viimeinen typeryys oli antaa Dixonille numero 17.
   
 25. PTS Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tämä on mielestäni täysin totta. Oikeanlaisen tunnetilan löytämisen ja tietynlaisen johtajuuden merkitystä ei pitäisi väheksyä. Pelitavan toteutus kun ei tapahdu ainoastaan paperilla vaan käytännössä. Tähän Villen merkitys tiivistyy osaltaan ja se merkitys oli kyllä minusta nähtävissä myös esimerkiksi viime kevään pudotuspeleissä. Nyt lähdettiin kliinisesti "pelikirjan" teorian kautta ja tässä on tulos.

  Toki on varmasti tosiaan vaiettu salaisuus, että Villen potkujen syyt lienevät olleet enemmän henkilökemioihin liittyvät. Kun tätä Tapparan nykyistä tilannetta tarkastelee, niin kannattaa muuten lukea Urheilusanomien kaudenalusartikkeli vielä kertaalleen...