Ilmoitukset

Nimimerkki BlackWolf on viikon ajan poissa muonavahvuudesta kirjoitettuaan henkilökohtaisen hyökkäyksen "Liigan yleisömäärät kaudella 2018-2019"-ketjuun.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin g0447u on saanut pysyvän pelikiellon. Olimme huomauttaneet häntä sekä heikosta sisällöstä että huonosta kieliasusta, ja edellisyön todennäköisesti humalatilassa kirjoitetut turhat viestit olivat meille viimeinen pisara.

Sulje ilmoitus

Nimimerkit Huikko ja KooJii_#1 kirjoittivat hyvän maun vastaisen viestin, ja tämän vuoksi he ovat seuraavan viikon ajan kokoonpanon ulkopuolella.

Nimimerkkiä Ippenator ei puolestaan nimetä pelaavaan kokoonpanoon seuraavan kahden viikon aikana offtopicin ja itsemoderoinnin vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti päätökseemme.

Sulje ilmoitus

Torstain otteluseuranta tuotti lukuisia pelikieltoja.

Nimimerkit Mensonge ja Eric Rooslind saivat viikon pelikiellon henkilökohtaisista hyökkäyksistään.

Nimimerkki Tifosi puolestaan sai viikon pelikiellon mauttomasta ja hyvän maun vastaisesta viestistä.

Nimimerkki Roger Moore huilaa viikon ajan provosointiensa ja turhailujensa vuoksi.

Lisäksi nimimerkki Äksönn kuittasi itselleen viikon pelikiellon provosoituaan Mika Pyörälän loukkaantumisella sekä otteluseurannassa että otteluketjussa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Päätykiekko opettelee seuraavat kolme kuukautta käytöstapoja katsomon puolella, sillä hänen antinsa Pelicans-osiossa oli silkkaa flametusta ja pään aukomista. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen.

Nimimerkki Katajanokan spanieli saa miettiä seuraavan viikon ajan, pitäisikö myös otteluseurannassa kirjoittaa asiallisesti.

Nimimerkki Mike on saanut viikon pelikiellon hyvän maun vastaisesta viestistä SKA Pietari - Jokerit -ketjussa.

Nimimerkki Finlandi_36 hakee seuraavan viikon ajan sisältöä viesteihinsä vaihtopenkiltä.

Nimimerkin Fernando viime aikojen tuotanto on ollut silkkaa provosointia ja pään aukomista, viimeisimpänä esimerkkinä hänen viestinsä Jesse Puljujärven ketjuun. Mittavan rikehistorian vuoksi palkitsimme hänet urakastaan kuukauden huilitauolla.

Sulje ilmoitus

Jussi Tapolan lähtölaskenta

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana karotenoidi, 05.12.2014 klo 16.23.

 1. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
  Perinteisesti Tappara-osioon on kuulunut päävalmentajan nimikkoketju, mutta nykyiselle luotsille sellaista ei vielä ole olemassa. Avaanpa siis sellaisen, kun vielä ehtii! Otsikko on ehkä hivenen latautunut, pahoittelen. Tilanne on vaan jo pitemmän aikaa näyttänyt siltä, ettei Tapolasta ole nostamaan joukkuetta ylös suosta, johon se on ajautunut. Eilinen kotitappio jumbo-Sportille oli tietenkin viimeinen pisara, sysäys joka sai luomaan tämän ketjun. Meinasin kirjoittaa tämän jo pelin jälkeen, mutta päätin periaatteeni mukaisesti nukkua ensin yön yli. Vaan eipä se tällä kertaa muuttanut mitään.

  Tapola on vapautettava tehtävästään, mitä pikemmin sen parempi. Joo, ei pyttyjä ole vissiin koskaan voitettu vaihtelemalla valmentajaa kesken kaiken mutta hei, kehtaako joku muka enää edes mainita sanaa "mestaruus"? Tämän kauden tavoite tulee jatkossa olla uskottavuuden palauttaminen. Muuten hallilta kaikkoavat ennen loppiaista masokistisimmatkin kausikorttilaiset. Hyökkäyskalusto on nimilistaltaan sitä luokkaa, ettei Tapparassa ole aikoihin nähty, ja silti minkään sortin 5vs5-hyökkäyspelistä ei ole tietoakaan. Ylivoimakin on ihan retuperällä, vaikka koostumukset vilisevät sitä maajoukkuetasollakin pelaavia "tähtiä". Tämä ei voi jatkua näin.

  Meille katsojille näkyy tavallisesti vain se, mitä jäällä tapahtuu otteluiden aikana, mikä on tietysti vain murto-osa ammattimaisen jääkiekkojoukkueen arkea. Kun kuitenkin tarpeeksi kova kriisi iskee, kuuluu asiaan, että huhuja alkaa kantautua tulehtuneista henkilökemioista. Kaikki niistä huhuista eivät todellakaan pidä paikkaansa. Toisaalta kun eripuraa tulee, ei niistä kaikki kantaudu kopin ulkopuolelle. Usein voi laskea 1+1, kun pelaajia alkaa selittämättömistä syistä olla katsomon puolella. Toisaalta näitä eripurahuhuja usein keksitään siitä, kun pelaaja istuu poppariosastolla, joten usein on vaikea erottaa syitä ja seurauksia. Tässä on vaan ollut monenmoista aina valtakunnan mediassa asti viime aikoina, kuten Greenin lausunnot Ylelle tai Urheilulehden käsitys Mäntylän lähdön syystä, jolle ovat antaneet palstatilaa kahdessa viimeisimmässä numerossa. Tai parin kuukauden case Kallela, jossa Tapola valehteli tämän olevan loukkaantunut. Sitten on päälle tornihuhut, joiden mukaan Tapolalla olisi välit poikki milloin kenenkin kanssa, viimeisimmät väittävät Marjamäen kritisoineen pelitapaa ja joutuneen siksi villaan. Jokainen meistä uskokoon mihin päättää uskoa.

  Ne jotka päätöksiä tekevät ovat sen verran lähellä joukkuetta tietävät, mitkä huhuista ovat ankkoja. Mikäli puolissakaan niistä on perää, Tapola on heivattava hiuksista vittuun kahta nopeammin. Tieto kuitenkin kiirii pelaajien keskuudessa äkkiä, ja jos ilmipiiri on synkeä tässä vaiheessa, ensi kausikin menee pilalle. Tapparaan täytyy olla imua, sillä pelaajia on naarattava ensi kaudeksi runsaasti, kun nykyinen runko hajoaa.

  Tänään pelataan sarjakärkeä vastaan Jyväskylässä. Toivottavasti hävitään ja kunnolla, jotta vääjäämätön päätös helpottuu.
   
 2. Pascal Lemoix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Joidenkin joukkueiden osaltahan perustetaan yleensä saman tien: "Eroa jo, Kalliokoski!" -tyypin ketju heti, kun päävalmentaja on palkattu. Jokaisen tappion jälkeen osa vaatii päävalmentajan eroa. Tappioputkessa useampi.

  Yleensä asioissa eletään niin hetkessä, että kuvitellaan, että yhden erottamalla kaikki muuttuu paremmaksi. Käytännössä jokaisen joukkueen fanit ovat tässä aika samanlaisia. Tulevaksi valmentajaksi yleisimmät toiveet ovat Summanen, Suikkanen ja Juujärvi. Näistä Juujärveä ei kukaan liigaseura koskaan palkkaa, mutta aina hän on huhujen kärkinimiä, luultavasti jopa niiden alullepanija.
   
 3. Ultraorthdoxjew Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko + muut paitsi sisäsiittoiset oululaiset.
  Eli.....Tappara 40 pisteellä sijalla 8. Sarjakärjellä pisteitä 49. Eli tällä logiikalla Tapolan Tappara on hävinnyt 3 peliä liian paljon nämä kolme peliä maksavat Tapolan työpaikan. Vai olisiko työpaikka turvattu 2. sijalla? Samaa logiikkaa käyttäen, tässä tilanteessa 2 hävittyä ja 1 jatkoaikatappio maksaa Tapolan työpaikan. Kuulostaa muutamanvuoden takaiselta Lukolta
   
 4. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
  Lainaus:
  Katsot eri sarjataulukkoa kuin minä. Toki liiga.fi käyttää tuota pisteiden määrää vertailevaa taulukkoa oletuksena. Tämä kuitenkin kertoo huomattavasti enemmän. 1,38 p/o oikeuttaa 11. sijaan, kun sarja lähestyy puoliväliään. Tämä puolestaan kertoo trendin, siinä Lukonkin konttaaminen kalpenee.
   
 5. peksa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Puusilmäiset kokit
  Lainaus:
  Edelline kolmeen pisteen voitto lokakuulta ja maaleja ei tehdä, hyökkäyspeli kuraa. Tuolla materiaalilla ei pidä olla tässä vaiheessa kautta sijalla ynnämuut.
   
 6. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Jos peli kertoo kaiken kuten Tukalla on tapana sanoa niin sanoma on selvä. Tapola ulos. Ei ole muuta vaihtoehtoa.
   
 7. lego Jäsen

  Eihän tämä kompurointi kivaa ole, mutta silti olisin vielä kärsivällinen ja antaisin valmennusryhmällä ainakin joulukuun loppuun asti aikaa. Dixon on kuitenkin vasta tullut ja kahdessa viimeisessä pelissä on tappiosta huolimatta ollut paljon positiivista. Todennäköisempää kuitenkin on, että ensi viikon kotipelit (Pelicans ja HIFK) ovat Tapolalle se ihan viimeinen mahdollisuus kääntää kurssi ja jos niistä ei tule vähintään neljää pistettä, niin on hyvästien aika. Tammikuun alussa kolkuttelee nimittäin sellainen otteluruuhka, että oksat pois, joten joulutauon aikana jos joskus tuo valmentajan vaihto olisi kaikkein loogisin.

  Jos valmentajaa päätetään vaihtaa, niin Kivi, Selin ja Aravirta (kyllä, luit oikein) ovat toivomuslistan kärkipäässä. Suikkaselle ei kiitos.
   
 8. Mac^ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
  Lainaus:
  Mitä positiivista eilisisessä Sport-tappiossa oli? En paljoa positiivista siitä löydä... Munaton esitys jengiä vastaan, joka operoi aivan eri tason pelaajilla.

  Tänään oli kyllä positiivistakin, sitä en kiistä. Ylivoima on kuitenkin edelleen tukossa, omista on todella vaikeaa päästä alueelle ja kollektiivinen hyökkäyspelaaminen loistaa edelleen poissaolollaan. Ei mitään henkilökohtaista Tapolaa vastaan, mutta peli on niin hirveää kuraa, että parasta kaikille - uskon, että myös Tapolalle itselleen - olisi valmentajan välitön vaihtaminen.

  Valmentajaehdokkaista samaa mieltä. Kiven ottaisin kirkuen vastaan, mutta moneen kertaan puhutuista verotussyistä en usko. Jopa Suikkanen kelpaisi minulle tässä "kriisissä", kunhan ei mitään Juujärveä...
   
 9. Stevie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Ei se tästä taida paremmaksi muuttua. Homma vaan ei toimi, eli miestä vaihtoon. Porukka jotenkin totaalisessa takalukossa ja oikein mikään ei toimi lähtien tietty tuosta umpisurkeasta ylivoimasta. Ei oikein voi verrata Mika Saarisen aikaan, koska pajatso ei todellakaan tällä kertaa tyhjentynyt.
   
 10. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Kivelle tai Selinille tervetuloa, Aravirta ja Suikkanen ei kiitos. Tänään oli vaikeuksia päästä alueelle jopa ylivoimalla ja tätä ei selitä edes peräkkäiset pelit. Hyökkääminen on aivan surkealla tasolla ja vaikka puolustaminen on kohtalaista ei näin voi jatkua. Tapparan molemmat maalit tulivat tänään vastustajan virheiden seurauksena, ei oman hyökkäyspelin ansiosta.
   
 11. Doug93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
  Ei tuo Tapparan rosteri nyt niin kovalta edes vaikuta..kärki on Ilveksen jämämiehiä.. no, vitsi vitsi...:)
  Radiossa oli keskustelua, että Tappara yrittää selvitä tilanteesta tiukalla puolustuspelaamisella. Tätä en ymmärrä.. isoimpia ongelmiahan on tehottomuus hyökkäyspäässä ja siellä on paljon kuitenkin potentiaalia.
  Itse lähtisin purkamaan tilannetta rajulla hyökkäämisellä, jopa riskirajoilla.. peräpäässä on kuitenkin Metsola turvana ja ihan sama häviääkö 2-3 tai 2-6. Kuten jo totesin, niin siellä on potentiaalia ja se legendaarinen ketsuppi pullo saattaisi aueta ja yhtä legendaarinen apina pudota ja juuri hyökkäyspään onnistumisten avulla.
   
 12. Mac^ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
  Lainaus:
  Sitähän tässä on ihmetelty porukalla. Puolustuspelikään ei tällä hetkellä toimi, mutta ei se ole ollut koko kaudella se akilleen kantapää. Taitaa tuo puolustuspäänkin sekoilu olla seurausta hirveästä jumista, huonosta itseluottamuksesta. Olen samaa mieltä kanssasi. Hyökkäyksiä, ihan omasta päästä lähtien (syöttöketjut, tiivis viisikko) sekä ylivoimaa tässä pitäisi eniten hioa.

  Ehkä se siitä. En kuitenkaan usko, että Tapolan johdolla.
   
 13. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  No joo, mulle kävisi tässä kohtaa vaikka @P.Sihvonen Tapparan penkin taakse. Tässä on nyt sellainen poikkeustilanne, että muutos jo ihan muutoksen takia olisi hyvästä. Kun pelistä on tehty liian vaikeaa, paras lääke on totaalinen nollaus, ja se onnistuu vain valmentajanvaihdoksella. Kivi, Selin, Juu Juu, Pomo Ojanen, Raipe, Sihvonen, Pena, kuka tahansa, jotain muutosta tuohon nyt tarvitaan. Jonkun mielestä JYP:a vastaan Tapparan peli oli parempaa. No, ei nyt aleta vääntämään siitä, mikä on "parempaa peliä", mutta Tapolan pelikirja ei tuottanut tänään yhtä ainoaa maalipaikkaa. JYP:n puolustus vain oli välillä jo pikkujoulutunnelmissa. Tää ei nyt vaan käänny enää punkkupullolla, eikä edes -tynnyrillä.
   
 14. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Kirjoittajan nuoren iän vuoksi tällaisen möläytyksen voi ehkä jotenkin antaa anteeksi. Jossain vaiheessa pitää kuitenkin jokaisen ymmärtää, että on olemassa asioita, joista ei lasketa leikkiä. Tämä on yksi niistä.
   
 15. Mapo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pool, Blackhawks
  Lainaus:
  Juurikin päinvastoin, erittäin hyvä tehokeino kuvaamaan epätoivon syvyyttä olematta kuitenkaan sekuntiakaan vakavissaan.
   
 16. Hantta#23 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Senverran täytyy osallistua keskusteluun että oma tuntumani on et Kivi tuskin ainakaan tulisi kyseeseen uutta valmentajaa valittaessa jos Tappara päätyy vaihtamaan Tapolaa johonkin toiseen.
  Oma veikkaukseni on että Kivi seisoo ja johtaa peliä Tepsin penkin takana yhdessä Haapakosken kanssa ensi kaudella ellei Elomo nyt sitten saa loppukaudesta Tepsiä ihan hirmuiseen vauhtiin ja joukkue napsii jonkin värisen mitalin itselleen. Perustelen asian sillä että Haapakosken kanssa tuskin oltaisiin ennen kauden alkua tehty 1+2 sopparia jollei tämän kaksikon oltaisi sovittu jo jotain ja nyt kun Suikkanen ja Lehtonen saivat lähteä niin Haapakoski jäi kuitenkin seuraan. Jotenkin tästä voisi päätellä 1+1 tietäen että he ovat yhdessä ennenkin valmentaneet.
  Mutta tämä on puhdas oma näkemykseni asiasta ja hyvinkin mahdollista että olen myös väärässä asian suhteen. Eikös jossain lukenut että Kivi olisi ollut seuraamassa Tappara-TPS ottelua. Jos näin oli niin jää nähtäväksi onko häntä jo kyselty Tapparaan vai oliko seuraamassa ensi kauden joukkuettaan.
   
 17. Mauri-Antero Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Raimo Helminen Tapparan päävalmentajana on ajatuksena yhtä hullu, kuin menisi siskon kanssa naimisiin. Mutta jos lähtee asiaa oikein kääntelemään, niin onhan Raimo ihan eri valmentajana, kuin Ilveksestä lähtiessään. Alla mm. hyvä kausi KHL:ssä Atun kakkosena. Kuten sanottu, ei se tolla porukalla voi ainakaan enempää huonontua. Ainakin saataisiin Tampereen lätkä- skene täysin sekaisin ja varmasti muutama lisäkatsojakin todistamaan moista mielettömyyttä.
   
 18. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Eipä tuollainen kuvio estänyt aikanaan Dufvaa tulemasta kesken kauden Tapparaan, vaikka oli jo tiedossa, että Risto menee seuraavaksi kaudeksi Lukkoon.
   
 19. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Nyt alkaa olemaan huhuja jo niin monesta suunnasta että voidaan alkaa odottelemaan milloin Jussi ulos ja Suikkanen sisään uutinen tiedotetaan.
   
 20. chauron Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nuoret tähdet
 21. Minä ja Kirves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tämä olisi todella hieno homma jos Jukka tulisi pitkällä sopparilla. Olisi iso merkitys myös ensi kautta ajatellen pelaajien sopimus tilannetta ja varmasti olisi imua Tapparaan. Tämän jos Mikki "nuukamies" Leinonen tuo kotiin niin ai että. Silloin ainakin näytetään taas että ollaan hommassa tosissaan mukana.

  Eikä vain puoliksi.
   
 22. peksa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Puusilmäiset kokit
  Jos toi maikkarin uutinen pitää yhtäänkään paikkaansa niin Tapola saa potkut heti kun uuden valmentajan kanssa on saatu sopimus. Jos Tapola on valmentaja vielä joulun jälkeen niin syön hatullisen mustaa.
   
 23. Z-hän elää Jäsen

  Lainaus:
  No ei takuulla ole vakavaa nähnytkään, jos yhtään minkään liigajoukkueen valmennukseen ja Tapparan vähiten heitellään jotain blogityrkkyjä tai Penaa - edes vitsinä. (Sori Fööni, totta kai painit ihan eri sarjassa, mutta käytännön huippuvalmennus ei ehkä enää oikein...:).
  Sama pätee Raipeen ja Tapparaan, tosin aivan eri syistä, joita ei varmaan tartte selostaa.

  Asiaan. On edelleen vaikea nähdä J. Jalosta minään loppukauden hätäapuna. Jos tulee, niin tulee pidemmällä pestillä. Monestakin syystä Jalonen tuntuu epätodennäköiseltä diilintekijältä, mutta ei jaksa eikä oikein ehdikään nyt ryhtyä tonkimaan tarkemmin; saapas näkee.
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2014 klo 11.59
 24. polvipetteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Karri Kivi. Yhtään tietämättä mitä mies tekee tällä hetkellä, mutta hänet pitäisi onkia vaikka sitten isolla rahalla. Edustaa nykyjääkiekkoilun ajatusmaailmaa ja hallitsee yksilöllisen valmennustavan, taktiikan ja tärkeimpänä: henkisen puolen. Tämä viimeksi mainittu on ollut puutteena monilla viime vuosia Tapparaa valmentaneilla. Nämä trappijääkiekkoilun puolestapuhujat edustavat ajatusmaailman kalkkeutumista konkreettisimmillaan.
   
 25. Sputnik Corner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Heitetään arpakoneeseen vielä Jarno Pikkarainen. Kovat näytöt Mestiksesta, mutta liigasta ei kokemusta. Loppukauden projektivalmentajaksi. Moni profiilivalmentaja miettii tarkkaan vain loppukauden kattavaan sopimustarjoukseen lähtemistä. Niitä suuria laivoja kun harvemmin käännetään kesken kautta. Voin vain kuvitella, mikä tunnelma joukkueessa on tällä hetkellä - ja Tapolalla - kun joukkueenjohto matkustaa vieraspeleihin ja media rummuttaa potentiaalisia valmentajakandidaatteja.