Jussi Jokinen maajoukkueessa ennen, nyt ja tulevaisuudessa

  • 18 950
  • 73

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Suomen avausmatsin ollessa noin kolmen tunnin päässä lienee hyvä hetki irroittaa Jussi Jokis-keskustelu omaan ketjuunsa. Lähes kaksi kuukautta kestänyt keskustelu käy edelleen kiivaana eivätkä vastakkaiset osapuolet tunnu lähentyvän toisiaan millinkään vertaa. Kaikki olennainen on sanottu, mutta siltä varalta että joku kaivaa tämän ketjun viiden vuoden päästä jostain nettiälyttömyyksien hautuumaalta, kerrataan pääpiirteittäin.

30.12.2009 päävalmentaja Jukka Jalonen julkaisi Leijonaryhmänsä Vancouverin Olympialaisiin. Muutamaa päivää aiemmin julkisuuteen vuosi huhu Jussi Jokisen ulos joukkueesta jäämisestä. Jatkoajassa alkoi kauden 09-10 tunteikkain väittely ratkaisun mielekkyydestä. Vettä myllyyn lisäsi Jokisen vielä siinä vaiheessa kohtalaisen hyvä kausi (suomalaisten pistepörssin 4.) ja Jukka Jalosen haluttomuus kommentoida kyseistä valintaa. Salaliittoteorioita pursui joka ketjussa.

Seuraavan puolentoista kuukauden aikana Leijoniin valituista miehistä alkoi pudota porukkaa sieltä ylemmästä päästä. Kaikki kahden ensimmäisen ketjun miestä Mikko Koivua lukuunottamatta oli sivussa vielä pari viikkoa ennen kisojen alkua. Silti Jussi Jokisen puhelin ei ollut soinut kertaakaan mahdollisesta tuurauksesta. Lopulta hänen osaltaan saaga päättyi kun maanantaina 15.2. umpeutui pelaajien vaihtoaika.

Mutta keskustelu, se ei ole tauonnut mihinkään. Toivoisin että vastaisuudessa nämä Jokis-jutut voisi käydä tässä ketjussa, jättäen Suomi Vancouverissa-ketjun keskustelualustaksi niille jutuille jotka koskevat suomalaisia jotka ovat Vancouverissa. Ja sitten kun Olympialaisista selvitään niin voihan täällä sitten jatkaa spekulointia siitä pitäisikö Jussin kieltäytyä MM-paikasta. Ja sen jälkeen voi sitten perustella miksi JJ on parempi kuin OJ PC tai MAC. Itsekin mielelläni otan välillä osaa keskusteluun aina välillä sillä poisjäännissä on syvempiä kysymyksiä kuin pelkkä Jokinen vs Immonen.

Jatkakaa.
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
JJ:n kuulumisia

Vähän Jussi Jokisen kommentteja kisoista:

http://yle.fi/alueet/oulu/2010/02/jussi_jokinen_urani_kovin_pettymys_1455187.html

Täytyy Jokiselle kyllä nostaa hattua. Erittäin suoraselkäistä toimintaa ja asiallisia kommentteja suuren pettymyksen jälkeen. Ei mitään itkuraivareita, syyttelyä tai muitakaan turhuuksia. Jatkislaisista, jotka oikein toivoo, että JJ kieltäytyisi MM-kisoista ei voi sanoa samaa.

JJ:lle hyvää kevättä änärissä ja kovasti toivoen, että se antikristus-Immonen hoitaa ruutunsa kunnialla. Kumpaakaan en juuri epäile. :)
 
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Minäkin luin Jussin kommentit joku aika sitten, ja kieltämättä jätti hyvän kuvan kaverista. Vaikka olen Jalosen takana valinnoissa ja ymmärrän sen, ettei kenenkään valitun nilkoille voi kusta ilman pätevää syytä, ymmärrän kyllä Jokisenkin tuntemuksia niin paljon kuin se maallikolle voi vain mahdollista olla. Onhan nämä turnaukset kuitenkin niitä uran kohokohtia. Ihmettelen itsekin niitä, jotka uskovat lapsellisten raivareiden ja kieltäytymisten auttavan asiassa mihinkään suuntaan. Paras ratkaisu lienee se, että keväällä Jokinen on isossa roolissa Saksassa ja vastaa myös huutoon.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
En todellakaan usko, että Ville Peltonen on ominaisuuksiltaan Jussia parempi. Roolitus-puheet on pelkkää liirumlaarumia. Tulevaisuuttakin ajatellen ihmetyttää, miksi pitää ottaa mukaan konkari, kun niistä ei kuitenkaan mitään pulaa ole. Saunakaveri -peruste piilee Peltosen valitsemisessa, olkoon se joidenkin mielestä kuinka lapsellista ja epäuskottavaa, tällainen kortti Jääkiekkoliiton pakassa pyörii.

Immosen valintaa en sulata myöskään. Joukkueessa sentteri -nimikkeellä kulkee Koivut, OJ, Filppula ja Kapanen. Jos yksi loukkaantuu, korvaaja on olemassa. No mutta hei, pitäähän robotille olla selänpesijä... ja sen paikan uskon Immosen täyttävän vähintään loistavasti.
 

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
Immosen valintaa en sulata myöskään. Joukkueessa sentteri -nimikkeellä kulkee Koivut, OJ, Filppula ja Kapanen. Jos yksi loukkaantuu, korvaaja on olemassa. No mutta hei, pitäähän robotille olla selänpesijä... ja sen paikan uskon Immosen täyttävän vähintään loistavasti.

Mutta,Jalosen papereissa tuo korvaaja lienee automaattisesti Immonen. Kuvitelkaa tilanne jossa toinen Koivu loukkaantuu,kuka nousee korvaamaan?No,Immonen tietysti,onhan kaverilla niin kovat näytöt,ainakin valmennuksen mielestä.
Mitä tulee tuohon roolitukseen niin kertokaa jo joku viimein mikä on se rooli jonka Immonen pystyy täyttämään ja Jokinen ei,kun huomioidaan tosiaan tuo senttereiden paljous. No,ehkä se on tuo selänpesuhomma sit miehin Jussista ei ole.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Saunakaveri -peruste piilee Peltosen valitsemisessa
Peltonen on ikuisesti arvoturnauksissa vuoden 1995 näytöillä, piste.

Ennemminkin uskoisin Jokisen kilpailleen Antti Miettisen kanssa samasta paikasta. Jompikumpi näistä oli muistaakseni Jalosen kavereita HPK-ajoilta... eikä se ollut Jokinen. Santalan MM-paikkakin taidettiin lyödä lukkoon jo Kerhossa. Nyt vielä Somervuoren Eero maajoukkueeseen äkkiä!
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Peltonen on ikuisesti arvoturnauksissa vuoden 1995 näytöillä, piste.

Roskapuhetta. Peltonen on pelannut hyviä ja kovia arvoturnauksia monen monta kertaa. Naganossa 1998 Peltonen teki voittomaalin pronssipelissä Kanadaa vastaan, ja on aina ollut isojen pelien mies. Torinossakin Peltonen teki pudotusotteluissa maalin puolivälierässä Kanadaa vastaan ja voittomaalin välierässä Venäjää vastaan. Peltonen iski vielä finaalissakin Suomen tasoihin 2-2 Ruotsia vastaan, vaikka Ruotsi ottelun lopulta veikin.

Siitä voi halutessaan keskustella, riittääkö Peltosen vauhti juuri tällä hetkellä, mutta jos mies teki viime olympialaisissakin maalin jokaisessa Suomen pudotuspelissä, yhden niistä ollessa vielä voittomaali, niin on täyttä paskaa jankuttaa tuosta "Ville on MM-1995:n takia mukana". Ei ole.

Ville Peltonen on siksi mukana, että hän on tehnyt arvokisoissa (MM-kisat, olympialaiset, World Cup) 132 ottelussa 107 pistettä, pelasi viime kaudellakin lähes täyden NHL-kauden ja on nyt pelannut KHL:ssä Minskin kapteenina. Viimeisessä matsissa ennen olympiataukoa Peltonen teki 2+2, joten kuntokin on kohdallaan.

Lisäksi Peltosen rooli on muuttunut, ja hän pelaa neloskentän laidalla puolustavammassa roolissa, eikä häntä todellakaan ole sijoitettu mihinkään ykköskenttään viemään nuoremmilta pelaajilta pelipaikkaa. Jussijokis-keskusteluun on turha Peltosta vetää, sillä Peltonen ja J.Jokinen eivät todellakaan olleet vaihtoehtoja keskenään samaa neloskentän laiturin roolia ajatellen.

Jussijokis-keskustelussa kannattaa keskittyä halutessaan vaikka Antti Miettiseen (jonka otitkin esille), Jarkko Immoseen tai kehen tahansa muuhun jos haluaa, tai sitten mieluiten yleisempään keskusteluun siitä, miksi maalintekijät eivät ole kovinkaan usein Suomen maajoukkueisiin kelvanneet, vaan sinne on otettu perinteisesti raatajia ja yleispelaajia. Tai sitten voi keskustella siitä, paljonko Jalosen vanhat HPK-pelaajien taustat tai Risto Dufvan JYP-pelaajien taustat painoivat valinnassa.

Mutta ei sotketa sitä Peltosta tähän, jooko? Eikä oteta mieluiten enää koskaan esille tuota "Peltonen teki maalit 1995, sen jälkeen ollut maajoukkueessa siivestämässä kiintiöpaikalla viimeiset 15 vuotta"-roskapuhetta, koska se ei tilastollisestikaan, tehtyjen pisteiden ja tärkeissä peleissä tehtyjen maalien perusteella pidä paikkaansa.
 

crosby

Jäsen
Suosikkijoukkue
kalapa
Mutta ei sotketa sitä Peltosta tähän, jooko
Miksei sotkettaisi? Kaikki kunnia Villelle aiemmista vuosista ja uroteoista, mutta hän kuitenkin vie yhden paikan siinä missä muutkin. Jos keskustellaan siitä että kuka tulee ja kuka ei niin Peltosen kuuluu kuulua spekulaatioon siinä missä JJ:n, S. Koivun, Selänteen, Lehtisen ja Immosenkin. Pointtina siis että KELLÄÄN ei pidä olla mitään varmoja paikkoja. Mikä tekee juuri Peltosesta niin hyvän puolustavaan ja rikkovaan 4. kenttään? Eikö sinne sopisi vaikka Lehtinen paremmin jolloin olisi maalintekokenttään avautunut paikka JJ:lle?

Ainakin tuon ekan pelin perusteella Peltonen ei esittänyt erikoisia, vaan eipä tainnut peliaikakaan tosin päätä huimata.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Pointtina siis että KELLÄÄN ei pidä olla mitään varmoja paikkoja.

Pointtina siis, että KENENKÄÄN pelipaikkakeskustelua ei tarvitse käydä sillä onnettomalla väittämällä, että pelaaja on valittu vain ja ainoastaan 15 vuotta vanhoilla näytöillä, kuten yksinomaan Peltosen kohdalla tuntuu olevan. Siitä voidaan keskustella, onko Peltosen nykykunto ja -nopeus riittävä olympiakisoihin, mutta se ei ole mikään argumentti, että "Peltonen on kisoissa pelkästään M1995-meriiteillä", koska moinen argumentti ei ole validi. Se ei pidä paikkaansa, ja sillä perusteella olympiavalintoja ei Vancouveriin ole tehty. Muut perustelut, liittyen nykykuntoon ja paikkaan joukkueessa ovat eri asia, mutta "MM-1995"-kortti on näissä keskusteluissa likipitäen sama kuin natsikortti - se pysäyttää aina keskustelun.

Ainakin tuon ekan pelin perusteella Peltonen ei esittänyt erikoisia, vaan eipä tainnut peliaikakaan tosin päätä huimata.

Mitään ihmeitä ei minusta pitänytkään odottaa. Varsin kypsää ja taktista peliä, alivoimalla kelpo pelaamista sekä Suomen viidennen maalin alustus. Peltonen syötti oivallisesti Niko Kapaselle, tämä jatkoi Lasse Kukkoselle joka laukoi. Jarkko Ruutu ohjasi kiekon maaliin, mutta Peltosen alustuksesta tuo tilanne syntyi. Neloskentän suoritukseksi aivan kelvollinen iltama.

Mitä peliaikaan tulee, niin IIHF on ystävällisesti jo koonnut statistiikat pelistä ja pelaajista:
http://results.iihf.com/og2010/IHM400C01_74__3_0.pdf

Tuolta kun katsoo, niin Peltosen peliajaksi tuli ottelussa 10:51, Peltonen pelasi 16 vaihtoa. Tehotilastoon +1, tuosta mainitusta Jarkko Ruudun maalista. Hyökkääjistä tosin vähiten peliaikaa, mutta erot ovat hyvin pieniä, esim. Niko Kapanen pelasi yhden vaihdon ja muutaman kymmentä sekuntia enemmän, samoin Jere Lehtinen ja Jarkko Ruutu pelasivat vain vähän enemmän. Hieman yllättäen Selänteen peliaika oli kovin, 19:48.

Mutta eipä harhauduta aiheesta - jos joku nyt jussijokis-vääntöä haluaa jatkaa, niin jätetään Peltonen ja tilastot jokaisen itsensä pohdittavaksi. Minä en jaksa jussijokis-keskustelua tämän enempää: kisat ovat käynnissä, näillä äijillä pelataan.
 

#76

Jäsen
Jalonen mainosti jossain YLE:n tekstitv:n haastattelussa, että halu oli saada valmiita kaksikoita jopa kolmikoita joukkueeseen. Jussi Jokisella ei liene ketään ns. vakiparia muiden suomalaisten huippupelaajien kanssa?

Korjatkaa, jos oma muistikuva heittää:
Filppula-M. Koivu- T. Ruutu kolmikosta Koivu-Ruutu wanha tutkapari.
Vanhemman Koivun koko kenttä jo peruskauraa yhdessä.
Hagman-Jokinen-Miettinen, Hagman+OJ pelanneet usein yhdessä
Peltonen-Kapanen-J. Ruutu taitaa olla eniten toisilleen tunteman koostumus, mutta Ruudun ansioita jarrumiehenä ei käy kiistäminen.

Tietysti valinnoissa painavat aiemmat tekemiset niin uralla kuin maajoukkueessa ja jopa henkilökemiat varmaan vaikuttavat. Vaikkei Suomella mahdottoman laaja materiaali ole, niin joka joukkueessa 1-2 pelaaja yllättää valinnallaan ja vastaavasti joku suuremman yleisön mielestä paikkansa ansainnut jää pois. Haisteleeko valmennusjohto jotain vai onko mennyt sukset ristiin jonkun suositumman pelaajan kanssa? Ihmisiä ne valmentajatkin on.
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Jalonen mainosti jossain YLE:n tekstitv:n haastattelussa, että halu oli saada valmiita kaksikoita jopa kolmikoita joukkueeseen. Jussi Jokisella ei liene ketään ns. vakiparia muiden suomalaisten huippupelaajien kanssa?
Ainakin näin äkkiseltään tulee mieleen Jokisen seurakaverit Ruutu ja Pitkänen. Eiväthän ne ehkä maajoukkueessa ole olleet Jokisen vakipareja, mutta ovat pelanneet ymmärtääkseni melko paljon samoissa kentällisissä NHL:ssä.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Minäkin luin Jussin kommentit joku aika sitten, ja kieltämättä jätti hyvän kuvan kaverista. Vaikka olen Jalosen takana valinnoissa ja ymmärrän sen, ettei kenenkään valitun nilkoille voi kusta ilman pätevää syytä, ymmärrän kyllä Jokisenkin tuntemuksia niin paljon kuin se maallikolle voi vain mahdollista olla. Onhan nämä turnaukset kuitenkin niitä uran kohokohtia. Ihmettelen itsekin niitä, jotka uskovat lapsellisten raivareiden ja kieltäytymisten auttavan asiassa mihinkään suuntaan. Paras ratkaisu lienee se, että keväällä Jokinen on isossa roolissa Saksassa ja vastaa myös huutoon.

Ymmärrän tavallaan ns. molempia osapuolia. Jokiselta miehekkäät kommentit, siitä peukku, Jalonen taas otti tämän ehkä jo arvovaltakysymyksenäkin, ei voinut heti ensimmäisten oikeiden kisojen aattona myöntää tehneensä virhettä. Lisäksi on aivan totta, että jo valittujen kintuille ei aikuinen mies voisi pissiä.

Maajoukkueen tulee olla pelaajalle kunniakysymys, mutta näissä olosuhteissa ymmärrän kyllä, jos Jokisen motivaatio on hieman alavireessä. Vaikka toisaalta voi hyvin olla, ettei Jalonen edes kutsu miestä kisoihin, jos ottaa case-Jokisen riittävän henkilökohtaisena arvovaltakysymyksenä. Siinä on Jalosen vahvuus ja heikkous yhtäaikaa, ei pyydä anteeksi olemassaoloaan, mutta saattaa samalla ihan vain periaatteiden vuoksi puskea päätä seinään.
 

Schadowan

Jäsen
Tossa eilistä peliä katsoessa (ja Miettisen/Peltosen peliä ihmetellen) mietin, että...

Mites Jokisen Jussin kanssa olisi mennyt nämä hyökkäyskentät?
JJokinen-Koivu-Ruutu
SKoivun kenttä
Hagman-Jokinen-Filppula
Ruutu-NKapanen-Immonen/Miettinen

Ei paskemmat kentät, ei ollenkaan. Hagman-Jokinen-Filppula, jossa roolitus olisi mielestäni enemmän kun kohdallaan. JJokinen-Koivu-Ruutu olisi myös paperilla erittäin toimiva ketju. Jokaisessa ketjussa olisi selkeä maalintekijä (JJokinen,Selänne,Hagman), pelintekijä (Koivut ja Filppula) ja fyysisempi/kulmissa pärjäävä pelaaja (Lehtinen,Jokinen,Ruutu).

Lisäksi Pitkänen/JJokinen akseli olisi ollut loistava lisäys tuohon tökkineeseen avauspeliin+JJokinen yvspesialistina luonnollisesti oiva lisä esim kakkosyv-ketjuun. Lisäksi, kun turnausmenestys on hyvin pitkälti kiinni siitä, kuinka nopeasti pelaajilla ns. "klikkaa" toistensa kanssa, niin Pitkänen/JJokinen/T.Ruutu kolmikko olisi ollut omiaan juuri näissä ensimmäisissä peleissä, kun peli on vielä hakemista, mutta tulosta pitäisi syntyä.

Ai että kun on kiva jossitella. Olisi muuten kiva tietää, että mitkä Jussin tehot olivat olympiavalintojen aikaan. Mielestäni hän oli 3.tai 4. tehokkain suomalainen NHL:ssä jo siihen aikaan.

Ja miten Jalonen ei löytänyt tuohon top9:n JJokiselle paikkaa? Ei vaan voi käsittää, ei milloinkaan. Mielestäni Suomella on todella hyvät saumat mitaleille jo nykyisellä joukkueella, mutta noilla ketjuilla olisi härnätty tosiaan suurmaita välierissä.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Erittäin paha moka oli Jokisen valitsematta jättäminen. Ei Suomella yksinkertaisesti ole varaa jättää noin hyvässä vireessä maailman kovimmassa liigassa pelaavaa pelaajaa pois. Valitsematta jättäminen ja se, ettei joukkuetta enää lähdetty muuttamaan, ei kerro muusta kuin maajoukkueen johdon munattomuudesta. Jokinen olisi ehdottomasti kuulunut joukkueeseen ainakin ennen Immosta ja Miettistä.

Mikäli Suomi ei voita kultaa, Jokisen poisjättämisellä tullaan aina spekuloimaan ja se tulee väistämättä syömään Jalosen ja muun johdon arvovaltaa. Ja aivan aiheesta. Jos joukkuetta olisi ollut mukana kasaamassa esim. Kekäläinen, Jokinen olisi aivan saletisti mukana vaikka valinta olisi tehty vasta viime viikolla.
 

Wristlock

Jäsen
Juu Suomelle olisi jo etukäteen luovutettu kultamitalit, jos vain armoitettu maalinsylkijä ja maajoukkueemme viime vuosikymmenen tärkein yksittäinen kultamuna, J. Jokinen olisi kokoonpanossa. Pyyhkikää jo ne kyyneleet ja ymmärtäkää, että J. Jokinen heräsi liian myöhään toimimaan Staalin ja Whitneyn palopostina ja se on vaan voivoi. J. Jokisen kaltaisen alemman keskitason NHL-kiekkoilijan mukanaololla tai poissaololla ei ole mitään merkitystä Suomen tulevan sijoituksen kannalta.
 

Schadowan

Jäsen
Juu Suomelle olisi jo etukäteen luovutettu kultamitalit, jos vain armoitettu maalinsylkijä ja maajoukkueemme viime vuosikymmenen tärkein yksittäinen kultamuna, J. Jokinen olisi kokoonpanossa. Pyyhkikää jo ne kyyneleet ja ymmärtäkää, että J. Jokinen heräsi liian myöhään toimimaan Staalin ja Whitneyn palopostina ja se on vaan voivoi. J. Jokisen kaltaisen alemman keskitason NHL-kiekkoilijan mukanaololla tai poissaololla ei ole mitään merkitystä Suomen tulevan sijoituksen kannalta.

Alemman keskitason.. muttajoo, hyvää provoa sieltä suunnalta.

Perimmäinen kysymys, minkä kanssa Jalonen on paininut on varmasti ollut se, että Jokinen vai Miettinen? Peltosellehan kaavailtiin neloskentän paikkaa, johon JJokisesta ei varmasti ole, Immonen sitten spesiaalimies neloskenttään myös. Miettinen siis otettiin ihan puhtaasti hyökkäävään rooliin.

Miettisen valintaa puoltaa pari aika merkittävää seikkaa, eli ensinnäkin rightin puolen kaveri, josta on hyötyä erityisesti ylivoimalla sekä myös hyvät esitykset Minnesotassa ja edellisissä MM-kisoissa Koivun kanssa ...Ainiin, eihän Miettinen ole kummassakaan yv-kentässä, eikä pelaa myöskään Koivun kanssa. Voi ei.

Joten kysymykseksi jää, että mikä on Miettisen funktio näissä kisoissa? Millaista roolia Jalonen on tässä täydellisen roolitetussa joukkuessaan Anaconda Miettiselle oikein Miettinyt? Hagmanin kanssa hän on pelannut aikasemmin hyvällä menestyksellä, mutta mitenkään korvaamaton kaksikko ei kyseessä ole (verrattuna vaikka Koivu/Ruutu,Selänne/Koivu,Hagman/Jokinen). Fyysisellä puolella Miettinen on non-factor, kovissa peleissä mies on yleensä jäänyt pimentoon. Ja jos puhutaan Jokisen myöhäisestä "heräämisestä" vuoden vaihteen jälkeen, niin ei Miettinenkään joulukuussa mitenkään häikäissyt (mm. 8 ottelun pisteetön putki...Joulukuun viimeiset 13 peliä tuottivat pisteet 1+2). Onko hän maalintekijä? Ei. Pelintekijä? No, jossain määrin. Omaako spesiaaliominaisuuksia, joiden takia hänen valintaansa perusteltaisiin (esimerkkinä vaikka Immosen alotukset, JRuudun rottamaisuus, Lehtisen alivoimapelaaminen, Kukkosen iso leijonasydän ;) )? No ei oikeastaan. En ymmärrä tätäkään. Jos joku haluaisi vastata kysymykseeni kiitos.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Jalonen varmasti teki vaikean valinnan joulukuussa jättäessään J. Jokisen ulos joukkueesta ja haki roolipelaajia pistenikkarin kustannuksella. Jos joukkue olisi valittu nyt tai vaikka kuukausi sitten, niin varmasti J. Jokinen olisi mukana.

Oikeastaan Jalosen suurin virhe oli julkistaa koko joukkue niin hyvissä ajoin. Olisi nimennyt sellaisen n. 15 pelaajan rungon ja jättänyt pari hyökkääjä- ja puolustajapaikkaa sekä yhden molaripaikan vapaaksi. Nämä olisi sitten voinut täyttää vaikka helmikuun alussa ja näin kaikki tämän hetken kuumimmat pelaajat olisivat mukana => joukkue olisi parempi.

Siihen en ota kantaa, kenet joukkueesta olisi pitänyt Jussin tilalta pois jättää, mutta kyllä tuosta rosterista löytää puolenkymmentä hyökkääjää, joita mieluummin olisin nähnyt Jokisen joukkueessa.
 

Wristlock

Jäsen
Miettistä ei otettu hyökkäävään rooliin vaan 3- ketjun puolustavaksi hyökkääjäksi ja AV-mieheksi. Näihin rooleihin Miettinen on sopivampi mies kuin J. Jokinen. JJ:n paikkaa kannattaa etsiä meidän kahdesta YV-ketjusta ja samalla miettiä kenet Jussi siellä korvaisi ja veisi pelkällä henk. koht. panoksellaan Suomen sellaiseen menestykseen, jota ilman Jussia ei tule. Miettinen on köyhän miehen Lehtinen ja J. Jokinen tosi helvetin köyhän miehen Selänne, jos tällainen vertaus näiden kisojen peluutukseen liittyen sallittaneen.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Juu Suomelle olisi jo etukäteen luovutettu kultamitalit, jos vain armoitettu maalinsylkijä ja maajoukkueemme viime vuosikymmenen tärkein yksittäinen kultamuna, J. Jokinen olisi kokoonpanossa. Pyyhkikää jo ne kyyneleet ja ymmärtäkää, että J. Jokinen heräsi liian myöhään toimimaan Staalin ja Whitneyn palopostina ja se on vaan voivoi. J. Jokisen kaltaisen alemman keskitason NHL-kiekkoilijan mukanaololla tai poissaololla ei ole mitään merkitystä Suomen tulevan sijoituksen kannalta.

Suomen mittakaavassa Jokinen on tällä kaudella ollut yksi parhaista. Se, että maajoukkuejohdolla ei ollut enää pokkaa vaihtaa joukkuetta on minusta vässyköintiä. Eipähän olisi tarvinnut jossitella, että yksi parhaassa vireessä olevista pelaajista katselee kisoja kotonaan.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Voi nyyh, kyllä saadaan mitalitoiveet heittää, kun Jokinen ei ole mukana. Jos olisi, muun joukkueen olisikin voinut jättää pois, sillä Jokinen olisi yksin voittanut kultaa Suomelle ja tehnyt vähintään kahdeksan häkkiä per matsi. Siinä sivussa pitänyt yksinään nollapelin joka matsissa.
Ei Suomen maajoukkue kaadu yhteen Jokiseen, eikä myöskään yksi Jokinen tuo kultaa tullessaan. Se jaloselta vasta munatonta vässyköintiä olisi ollutkin, että olisi pyörtänyt puheensa ja heivannut jonkun nykyisistä ja ottanut Jokisen tilalle.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Voi nyyh, kyllä saadaan mitalitoiveet heittää, kun Jokinen ei ole mukana. Jos olisi, muun joukkueen olisikin voinut jättää pois, sillä Jokinen olisi yksin voittanut kultaa Suomelle ja tehnyt vähintään kahdeksan häkkiä per matsi. Siinä sivussa pitänyt yksinään nollapelin joka matsissa.
Ei Suomen maajoukkue kaadu yhteen Jokiseen, eikä myöskään yksi Jokinen tuo kultaa tullessaan. Se jaloselta vasta munatonta vässyköintiä olisi ollutkin, että olisi pyörtänyt puheensa ja heivannut jonkun nykyisistä ja ottanut Jokisen tilalle.

Niin kaikki Jokisen puolustelijathan ovat täällä toitottaneet, että Jussi olisi Suomen mitaleille vienyt... Tänne ilmestyy tällaisia kirjoituksia ja sitten Jokisen puolustelijat ovat lapsellisia kitisijöitä...

Ei yksi mies kesää tee, eikä tuo mitaleja se on selvä. Pudotuspelit ovat yhdestä pelistä poikki ja täten mitä vain voi sattua. Ihan hyvin voi olla niin, että jos Jokinen olisi ollut kisoissa niin hän olisi voinut möhliäkin Suomen jatkopaikan pistämällä tyhjistä ohi ja epäonnistumalla vielä rankuissakin. Mutta jos puhutaan todennäköisyyksistä niin Suomella on vain Selänne, joka tekee maalin Jussia todennäköisemmin. Jokinenhan on Hagmanin kanssa suurinpiirtein yhtä kova maalintekijä. Mitä on väläyksiä katsellut niin Jokinenhan tekee aika paljon maaleja sota-alueelta, juuri sieltä missä ne paikat isojakin maita vastaan tulevat pitkälti olemaan. Sitä pitää myös ihmetellä, että kun iso mahdollisuus, että jatkopaikkoja jaetaan rankkareilla niin Jalonen jättää Suomen parhaan rankkareiden ampujan pois. Ja vielä sekin, kun on noista tutkapareista puhuttu niin Pitkänen ja Jokinenhan ovat tavallaan yksi tuollainen. Heillä on se peruskuvio, jolla Jokinen on pelattu NHL:ssäkin monesti yksin läpi. Eikä Tuomo Ruudun kanssa pelaaminen ole outo juttu. Nämä on täällä jo todettu, mutta totesinpahan taas.

Minä en yhdy Jalosen mielipiteeseen, että Jussille ei ole roolia. Ei se minusta tee valmentajaa tai lähellekään Jalosen vertaista kiekkomiestä, mutta kai sitä mielipiteeseen on oikeus. Oli pakko sanoa, kun täällä JA:ssa riittää tosikkoa ja näsäviisasta porukkaa. Ja miksi se ei saisi harmittaa, että yksi iso pelaaja on pois joukkueesta. Miksi pitäisi fanittaa itselleen tuntemattomia äijiä vain sen takia, että niillä on Suomipaita päällä? Tästä huolimatta voi kuitenkin olla Suomen puolella, vaikka joukkue ei miellyttäisikään. Eihän tuo seurajoukkuekaan aina miellytä, varsinkaan tänä vuonna Kärppälasien takaa. Silti sitä kannattaa sitä omaa suosikkiaan.
 

Schadowan

Jäsen
Minä en yhdy Jalosen mielipiteeseen, että Jussille ei ole roolia. Ei se minusta tee valmentajaa tai lähellekään Jalosen vertaista kiekkomiestä, mutta kai sitä mielipiteeseen on oikeus. Oli pakko sanoa, kun täällä JA:ssa riittää tosikkoa ja näsäviisasta porukkaa. Ja miksi se ei saisi harmittaa, että yksi iso pelaaja on pois joukkueesta. Miksi pitäisi fanittaa itselleen tuntemattomia äijiä vain sen takia, että niillä on Suomipaita päällä? Tästä huolimatta voi kuitenkin olla Suomen puolella, vaikka joukkue ei miellyttäisikään. Eihän tuo seurajoukkuekaan aina miellytä, varsinkaan tänä vuonna Kärppälasien takaa. Silti sitä kannattaa sitä omaa suosikkiaan.

Ja kuten myös todettu monta kertaa; Suomella on täydet mahdollisuudet mitaliin ilman Jokistakin, ei kahta sanaa siitä. Joukkue on tasapainoinen, melkein täydellisesti roolitettu, mutta yksi aivopieru on Jaloselle kuitenkin käynyt ja se on syystäkin kuumentanut tunteita. Ja syy on aika yksinkertainen: Vaikka meillä onkin paras jengi vuosikausiin kasassa, niin se olisi voinut olla vieläkin parempi. Ei Jokinen ole mikään messias, niinkuin Selänne ja Koivu olivat aikanaan, kun tulivat jatkokierroksille vahvistamaan maajoukkuetta, mutta olisi hän ollut selkeä vahvistus, jonka kautta oltaisiin saatu täydellinen roolitus kaikkiin neljään hyökkäyskenttään. Nyt siellä periaatteessa Filppula ja Miettinen ovat vähän niin ja näin, varmaan itsekin hieman pihalla, mitä heidän kuuluisi tehdä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Jalonen mainosti jossain YLE:n tekstitv:n haastattelussa, että halu oli saada valmiita kaksikoita jopa kolmikoita joukkueeseen. Jussi Jokisella ei liene ketään ns. vakiparia muiden suomalaisten huippupelaajien kanssa?

Akseli Joni Pitkänen - Jussi Jokinen on varmasti kaikkein toimivimpia suomalaisten välillä NHL:ssä.

http://www.youtube.com/watch?v=KN2eFFlrceE

Jokinen on pelannut myös Tuomo Ruudun kanssa, mutta ei välttämättä sentään "tutkaparin lailla".
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Jo on mekkala käynnissä. Jussi Jokiselle pisteet suoraselkäisistä kommenteista ja eiköhän tällekin sepälle käyttöä tulevaisuudessa löydy. Hankalan pohdinnan Jalonen on varmasti joutunut joukkueen valinnan suhteen käymään, mutta näillä mennään. Siellä pelataan.

Miettisen mukanaoloa perusteltiin jo puolustavalla roolilla ja alivoimapelaamisella, mutta itse nostaisin esille myös mahdollisen Mikko Koivu -kortin. Nythän Jalosella on myös sellainen vaihtoehto, että Miettinen istutetaan Koivun laidalle, aivan kuten Minnesotassakin on joskus tiemmä menty.
 

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä J.Jokisen tapauksen yhteydessä on alkanut epäilyttään Jalosen NHL-skouttauksen taso. Onhan JJ:n tähti ollut nousussa Carolinassa jo pidemmän aikaa, mm. viime keväänä paukutti pleijareissa 7 maalia. Myös tämän kauden alku on kuulemma mennyt ihan hyvin, vaikka koko joukkue konttasikin eikä kukaan oikein pisteillä juhlinut. Ilmeisesti Nokelainenkaan ei ollut vaihtoehto KHL-miehille, vaikka on ainakin muutamissa näkemissäni Anaheim-otteluissa esittänyt ihan hyviä otteita.

Tuntuu siltä, että NHL-pelaajat on valittu tutuista ja turvallisista nimistä ilman sen kummempaa tarkempaa seuraamista. Eikö tämä osa-alue kuulu Kurrin tontille vai mikä hänen nykyinen roolinsa joukkueessa on?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös