Juniorivalmentajat

  • 240 610
  • 907

ace

Jäsen
Tässä näitä lukiessa tulee mieleen eräs pelaajatyyppi, joka sattumoisin löytyy läheltäni. Eli miten suhtautuu valmentaja D-ikäiseen poikaan, joka ei ole millään tavalla kiinnostunut jääkiekosta, mutta pärjää hyvin joukossa omien kohtuullisten lahjojensa ja mukana olemisen kautta? Ongelma kulminoituu, että kun ei tippaakaan seuraa kiekkoa, niin ei välttämättä ymmärrä kaikkia (pelipaikan vaatimia) nyansseja mitä pelissä tapahtuu. Mikä välillä rehellisesti johtaa joukkueen heikompaan suoritukseen. Koska maalivahti.

Valmentajana tuohon vaikeaa antaa lopullista vastausta. Itse antaisin D-ikäisen vielä, tasosta ja joukkueesta/seurasta riippuen olla mukana. Jos haluaa lopettaa niin tulkoon sanomaan sen suoraan, kyllä D ikäisen se pitää itse osata sanoa. Mielestäni myös hänen tulee antaa harrastaa ja yrittää kannustaa pysymään harrastuksessa, jos puutteistaan huolimatta käy joukkueen tapahtumissa. Ehkä hänestä ei tule ammattilaisjääkiekkoilijaa, mutta ne ryhmässä vietetyt hetket antavat hänelle eväitä läpi elämän.

Jos pelaaja lähtee valmentajan ylipuhumana "katsomaan vielä yhden vuoden, jos kiekko siltikin olisi ykkösjuttu", tuskin on odotettavissa kovin pitkää pelaajauraa. Näitäkin on valitettavasti tullut nähtyä.

Isää minusta ei koskaan tule, joten asian siihen puoleen en osaa ottaa kantaa kuin omalta kohdaltani. Koskaan minusta ei ammattilaiskiekkoilijaa tullut, mutta junnuaikoina perheen panostuksesta se ei ollut kiinni. Omalla kohdallani vanhemmat kuitenkin edelleen kiittelevät että teiniaika meni harjoituksissa, eikä sammunutta poikaa etsimässä.

Summa Summarum:

Kilpa/tavoitteellisesta puhuen, kannusta poikaa mitä hän ikinä haluaakin harrastaa. Hän saa takuuvarmasti elämäntaitoja käydessään kiekkotreeneissä, lopullisesta urasta huolimatta ne kokemukset on pelkkää plussaa.

Ja kukapa tietää, vaikka se kiekkoilu piankin oikeaksi intohimoksi.
 

Glove

Jäsen
Eipä ole suihkukomennusta tullut (vielä), vaikka reilut 20 vuotta olen ollut valmentajan roolisssa vaihtoaitiossa. Toki se lähellä on ollut. Terveisiä vaan Piispalan umpitollolle tuomarille, joka otti meidät silmätikukseen. En suosittelee kenellekään osallistumista jääkiekkoliiton Piispalan turnauksiin. Tuomaritoiminta on jostain naurettava ja välttävän rajamailta.

@Sniper :n kysymykseen taas voisi heittää vastakysymyksen, kenen halusta poika on alkanut pelaamaan jääkiekkoa? Omasta vai vanhempien?
 

macce

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikki ne 'nimettömät' pikkuseurat..
En suosittelee kenellekään osallistumista jääkiekkoliiton Piispalan turnauksiin. Tuomaritoiminta on jostain naurettava ja välttävän rajamailta.

Jahas, hyvä tietää ennakkoon... Mä yritän muistaa palata tähän sun kommenttiin sit ko on aika
 

Glove

Jäsen
Anteeksi avautuminen. Jos olet tekemisissä juniorivalmennuksen kanssa niin tee yksi asia ennen kuin aloitat. Ota selvää asioista. Älä luule, vaan tiedä. Tiedä miksi harjoitellaan, miten harjoitellaan, mikä kehittää urheilijaa.

Nimim. Pitkä keskustelu parin valmentajan kanssa

Vai sanoisinko "valmentajan"?
 

hege

Jäsen
Mitenkä täällä on junnujoukkueiden kanssa mukana olevat huomanneet joukkueen ikäjakauman menevät? Itse sattumalta huomasin, pojan junnujoukkueessa (alakoululaisikäisten futis) kilpajoukkueessa sekä haastajissa liki kaikki ovat syntyneet Q1 tai Q2 aikana ja Q4 aikana oli syntynyt vain 2 pelaajaa (tosin kaksi pelaajaa on myös ns. vuotta nuorempia). Harrasteryhmissä tilanne on sitten varsin tasainen, mikä itselle pikkuinen yllätys kun olisi voinut kuvitella että painotus olisi ollut voimakkaammin loppuvuodesta syntyneihin. Nyt mieleen tuli, että onko tilanne jopa se, että ihan loppuvuodesta syntyneet ovat jo tippuneet pois vaikka mitään karsintaa ei ole meillä vielä ollut eikä heti tulossa vaan tarkoitus on ollut pitää kaikki kiinnostuneet mukana.

Millaista kokemusta muilla on ollut? Ja onko jollain näkemystä onko samaa ilmiötä myös yksilöurheilun puolella missä kilpaillaan myös ikäsarjoittain?
 

macce

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikki ne 'nimettömät' pikkuseurat..
Ihan mielenkiintonen nyanssi, mut ainakin omassa joukkueessa tilanne varsin erilainen tällä hetkellä - Q1 3kpl, Q2 4kpl, Q3 5kpl & Q4 5kpl
 

Glove

Jäsen
En ole koskaan ikäjakaumaan sen tarkemmin perehtynyt, kaikki pelaajat ovat yhtä tärkeintä syntymäkuukaudesta riippumatta. Tiedän kyllä että alkuvuodesta syntyneet ovat etulyöntiasemassa oli sitten kyse joukkue- tai yksilölajista. Kyllähän se tietysti voi olla vaikeaa/rankkaa jos olet syntynyt jouluna ja vastassa tammikuussa syntyneitä kavereita, eli käytännössä vuotta vanhempia. Varsinkin murrosiässä jos vielä satut olemaan vähän myöhäisherännäinen murrosiän suhteen ja kaveri on jo jossain kasvupyrähdyksen huippuvaiheessa.
 

Glove

Jäsen
Oletteko törmänny tämmöiseen: pikkujunnujen vanhempien suunnalta tulee viestiä, ettei toiminta saisi olla liian vakavaa (=ei kovin montaa reeniä viikossa tai esim. oheisharjoittelua) mutta kuitenkin niiden naama on kun petolinnunperäpuoli jos sattuu tulemaan tappio? Ainakin omasta mielestä tässä on valtava ristiriita kun pitäisi pärjätä vaikkei harjoittele kunnolla. Tiedän kyllä, että tämä taitaa olla enemmän pienten seurojen ongelma kun niissä vanhempien ääni pääsee liikaa kuuluville. Mutta oletteko huomanneet samaa?
 

macce

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikki ne 'nimettömät' pikkuseurat..
Aivan liian monesti huomannu sen, että suurin ongelma on nimenomaan vanhemmat, niin isoissa kuin pienissäkin seuroissa. Kenties se on juurikin näin, että pienemmissä seuroissa he saavat äänensä helpommin kuuluviin ja siksi se tuntuu siellä pahemmalta. Välillä pohtinut miten sen osaisi selittää vanhemmille ettei se jäähallissa vietetty aika yksinään riitä siihen, että heidän pikku Petteristään tulee vaikka liigakiekkoilija. Nää on näitä valitettavia asioita mitä me koutsit kohdataan, joskus pähkäilly millasta se touhu on vanhempien osalta esmes Kanadassa.

Yks mitä kans joskus pohtinu mikä pitäs tosin mieluummin tapahtua seuratasolla asti, mutta voisiko joskus olla vaikka vanhempi-vapaa viikkoja jäähalleilla..? Siten, että saavat tulla hallin parkkikselle mutteivat sitä pidemmälle, hallin sisus vain pelaajille ja toimihenkilöille, näistäkin vois välillä ehkä myös jojot siirtää 'kiellon' pariin. Olisikohan pelaajille vapautuneempi tilanne kun ei olisi turhia ihmisiä hallilla..? Taitaa kyllä olla aika utopistista ajattelua, mutta voihan sitä haaveilla
 

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Olisko täällä yhtään F-ikäisten maksumiehiä paikalla?

Omalla pojalla viime vuonna n. 100€/kk + muutama turnausmaksu siihen päälle. Olisko 1300€/ kausi ollu F- sarjassa lähellä totuutta.

Jääreenit 3 krt/vko kaikki hallissa.

Pelejä n. 60 kaikkinensa.

Ihan mielenkiinnosta kyselen.
 

Janatuine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen
Meän sälli nyt E2, mutta noin 1600e olla viime kausi turnausmaksuineen mitä joukkueen tilille maksettiin. Siihen päälle park mailaa, luistimet ja oisko ollu hanskat ja kypärä
 

Carlos

Jäsen
Juu about sitä luokkaa ne maksut väkisinkin on, ja sitten pisteenä i:n päälle polttoaineet ja yleinen auton kuluminen. Jolle varmaan jokainen joutuu laskemaan about 20-70 snt/km hintaa. Pidemmällä asuvia varsinkin ei naurata. Ja tottakai mitä kovemmaksi taso menee, sitä parempia varusteitakin on pakko hankkia, ja lapset tuossa iässä eivät valitettavasti lopeta kasvamista.

Vertailuna Sveitsissä kausimaksut oli luokkaa 250-400EUR ikäluokasta riippuen, siihen päälle piti vielä kerätä ovelta-ovelle tai sukulaisilta vähintään n. 260EUR vuodessa päälle, jos ei onnistunut keräämään niin sitten piti maksaa omasta taskusta. Jäätreenejä 3-5 viikossa (osa hallissa, osa tekojäällä ulkona), päälle pelejä, useimpina viikonloppuina oli kokopäiväturnaus joiden kustannuksista yleensä vastasi järjestävän joukkueen sponsorit (välillä piti maksaa 10-20 per pelaaja). Erikoisuutena pysäköinti on useimpien hallien pihoilla maksullista, ja siihen sitten kun laskee 1-2EUR/h koko kaudelta, niin ei ole muuten halpaa. Varusteet about saman kuin Suomessa. Yleensä 2 x vuodessa oli 5-päiväinen treenileiri eri paikkakunnalla, joka maksoi kaikkineen noin 200EUR per lärvi per leiri. Yhteensä taitaa mennä samoihin kaikki kustannukset, ehkä Sveitsissä sai enemmän jäätä samalla rahalla.

Että joo, elämä on, kyllä kiekkoileva juniori on perheelle valtava sijoitus niin rahallisesti kuin ajankäytöllisesti - useammasta juniorista puhumattakaan. Mutta siinä samalla voi laskea hintaa sille ettei se 12-vuotias Liisa-Petteri ole hengailemassa tupakka huulessa jossain ostarilla ja kyselemässä mukavilta 50v. sediltä josko joku voisi hakea/tarjota viinaa tai jotain mömmöjä, ja sitten illan ratoksi pistää pari bussipysäkkiä paskaksi. Muutama tonni vuodessa on itse asiassa tosi halpa hinta siihen verrattuna, vaikka laskuja maksaessa välillä itkettää ja sapettaakin.
 

Glove

Jäsen
Kaverin pojan jääkiekko maksoi joku vuosi sitten F-iässä 30 tai 40 €/kk + turnaukset. En ymmärrä tätä, että turnaukset, bussimatkat tms. pitää maksaa vielä erikseen. Kaikki kulut pitäisi sisältyä joukkueen budjettiin, eikä tulisi kauden aikana muuta kuin kuukausimaksut. Ja näin se monessa seurassa ollutkin. Mikään ei tietenkään estä seuroja/joukkueita/vanhempia keräämään sponsorirahoitusta. Itse kun taannoin toimin yrittäjänä viiden vuoden ajan niin yhden ainoan kerran kysyttiin sponsoroiksi.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
E2-ikäisellä pojalla kuukausimaksu jatkossa 150 €/kk. G2-F1 oli 100 €/kk ja maksettiin 9-10 kuukaudelta, mutta jatkossa varainhankinnalla saatua rahaa aletaan keräämään 1,5 vuoden päässä olevaan Kanadan turnausmatkaan ja kaikki toiminta pitää pyöriä kuukausimaksulla. Tällä rahalla on saanut jäät 2-3 kertaa viikossa ja yhden painitreenin, ensi vuonna neljä jäätä ja paini. Toiminta on ollut todella laadukasta ja siitä mielellään on maksanutkin. Joukkueenjohtaja ollut todella aktiivinen ja käytännössä ideoillaan pitänyt kuukausimaksun alhaalla. Myös vanhemmat ovat olleet aktiivisesti mukana toiminnassa pitämässä kahviota, järjestämässä tapahtumia jne.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Kaverin pojan jääkiekko maksoi joku vuosi sitten F-iässä 30 tai 40 €/kk + turnaukset. En ymmärrä tätä, että turnaukset, bussimatkat tms. pitää maksaa vielä erikseen. Kaikki kulut pitäisi sisältyä joukkueen budjettiin, eikä tulisi kauden aikana muuta kuin kuukausimaksut. Ja näin se monessa seurassa ollutkin. Mikään ei tietenkään estä seuroja/joukkueita/vanhempia keräämään sponsorirahoitusta. Itse kun taannoin toimin yrittäjänä viiden vuoden ajan niin yhden ainoan kerran kysyttiin sponsoroiksi.

Näissä turnausten maksujen sisällyttämisessä on vaan se ongelma, että aivan varmasti jonkun janipetterin huoltaja valittaa että miksi hän maksaa yhta paljon kuin jormauntamon vanhemmat vaikka janipetteri oli mukana yhden turnauksen vähemmän kuin jormauntamo. Ja janipetteri olisi päässyt yhtä moneen turnaukseen, häntä ei vaan ilmoitettu mukaan.

Ainakin oman kokemuksen mukaan aktiiviporukka kiertää melkein kaikki turnaukset ja sitten loppuja ei niin kiinnosta.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Oletteko törmänny tämmöiseen: pikkujunnujen vanhempien suunnalta tulee viestiä, ettei toiminta saisi olla liian vakavaa (=ei kovin montaa reeniä viikossa tai esim. oheisharjoittelua) mutta kuitenkin niiden naama on kun petolinnunperäpuoli jos sattuu tulemaan tappio? Ainakin omasta mielestä tässä on valtava ristiriita kun pitäisi pärjätä vaikkei harjoittele kunnolla. Tiedän kyllä, että tämä taitaa olla enemmän pienten seurojen ongelma kun niissä vanhempien ääni pääsee liikaa kuuluville. Mutta oletteko huomanneet samaa?
Vähän vanhempaan viestiin nyt vastaan, mutta pitää kyllä ihmetellä jos jollain on vielä kuvitelma, että niillä joukkueen harjoituksilla on joku suurikin merkitys sen lapsen kehityksessä, oli sitten laji mikä tahansa. Vaikka olisi 6 treenit viikossa, niin siinä on silti noin 20h liian vähän liikuntaa per viikko. Tässä maassa on lähtenyt täysin laukalle joku kuvitelma, että noilla ohjatuilla treeneillä tulee pelaajia. Sitten siellä juoksee aivan pikkupiltit 6x/viikko treeneissä ja kuvitellaan, että nyt tulee urheilijoita. Treenit pitäisi olla paikka missä nuorille annetaan eväitä ja ideoita mitä tehdä sitten itsenäisesti. Ohjata siihen kipinän suuntaan ja näyttää mitä tehdä vapaa-ajalla. Pelkillä joukkuetreeneillä ja niiden määrän lisäämisellä ei yhtään pelimiestä tule. Mitä aiemmin tämä on selvää niin valmentajille, vanhemmille, kuin pelaajille, niin sitä suuremmat mahdollisuudet on menestyä.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Yks mitä kans joskus pohtinu mikä pitäs tosin mieluummin tapahtua seuratasolla asti, mutta voisiko joskus olla vaikka vanhempi-vapaa viikkoja jäähalleilla..? Siten, että saavat tulla hallin parkkikselle mutteivat sitä pidemmälle, hallin sisus vain pelaajille ja toimihenkilöille, näistäkin vois välillä ehkä myös jojot siirtää 'kiellon' pariin. Olisikohan pelaajille vapautuneempi tilanne kun ei olisi turhia ihmisiä hallilla..? Taitaa kyllä olla aika utopistista ajattelua, mutta voihan sitä haaveilla
Yksi urheiluharrastusten iloista on juuri se että saa viettää aikaa omanikäisten kaverien seurassa, ja poissa vanhempien vaikutuspiiristä. Tuo mahdollisuus rikkoutuu jo osittain siinä että vanhemmat ovat joka paikassa mukana. Ja tietysti vielä pahemmin silloin jos vanhemman käytös koetaan painostavaksi tai sitä joutuu häpeämään omien joukkuekaverien edessä.
 

Glove

Jäsen
Näissä turnausten maksujen sisällyttämisessä on vaan se ongelma, että aivan varmasti jonkun janipetterin huoltaja valittaa että miksi hän maksaa yhta paljon kuin jormauntamon vanhemmat vaikka janipetteri oli mukana yhden turnauksen vähemmän kuin jormauntamo. Ja janipetteri olisi päässyt yhtä moneen turnaukseen, häntä ei vaan ilmoitettu mukaan.

Ainakin oman kokemuksen mukaan aktiiviporukka kiertää melkein kaikki turnaukset ja sitten loppuja ei niin kiinnosta.

MIelestäni kaiken sisällyttäminen kausimaksuun sitouttaa joukkueen porukan paremmin mukaan. Ei lähdetäkään mummon luokse saunaan vaan lähdetään turnaukseen, kun se "kuuluu hintaan." Se on sitten voi voi jos haluaa jäädä pois.

Vähän vanhempaan viestiin nyt vastaan, mutta pitää kyllä ihmetellä jos jollain on vielä kuvitelma, että niillä joukkueen harjoituksilla on joku suurikin merkitys sen lapsen kehityksessä, oli sitten laji mikä tahansa. Vaikka olisi 6 treenit viikossa, niin siinä on silti noin 20h liian vähän liikuntaa per viikko. Tässä maassa on lähtenyt täysin laukalle joku kuvitelma, että noilla ohjatuilla treeneillä tulee pelaajia. Sitten siellä juoksee aivan pikkupiltit 6x/viikko treeneissä ja kuvitellaan, että nyt tulee urheilijoita. Treenit pitäisi olla paikka missä nuorille annetaan eväitä ja ideoita mitä tehdä sitten itsenäisesti. Ohjata siihen kipinän suuntaan ja näyttää mitä tehdä vapaa-ajalla. Pelkillä joukkuetreeneillä ja niiden määrän lisäämisellä ei yhtään pelimiestä tule. Mitä aiemmin tämä on selvää niin valmentajille, vanhemmille, kuin pelaajille, niin sitä suuremmat mahdollisuudet on menestyä.

En minä mielestäni väittänytkään, että pelaajat tehdään joukkueen reeneissä. Mutta jos valmentajalle annetaan tunti viikossa aikaa antaa mainitsemiasi eväitä ja ideoita, niin tuskin tulee toimimaan. Nykyisenä ilmastonmuutoksen aikana luonnonjäät tulevat olemaan aina vaan harvemmin käytössä talvisin, kun ei yksinkertaisesti ole pakkasta. Jääkiekkoilija tarvii kuitenkin jäätä alleen, että voi harjoitella esimerkiksi lajissa tärkeää taitoa, luistelua. Jos ei sitä pääse harjoittamaan joukkueen reeneissä, niin missä sitten?
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
En minä mielestäni väittänytkään, että pelaajat tehdään joukkueen reeneissä. Mutta jos valmentajalle annetaan tunti viikossa aikaa antaa mainitsemiasi eväitä ja ideoita, niin tuskin tulee toimimaan. Nykyisenä ilmastonmuutoksen aikana luonnonjäät tulevat olemaan aina vaan harvemmin käytössä talvisin, kun ei yksinkertaisesti ole pakkasta. Jääkiekkoilija tarvii kuitenkin jäätä alleen, että voi harjoitella esimerkiksi lajissa tärkeää taitoa, luistelua. Jos ei sitä pääse harjoittamaan joukkueen reeneissä, niin missä sitten?
No valitettavasti siellä luonnonjäillä ja yleisöluisteluissa yms. ne vaan on sitten tehtävä. Toki 2h viikossa on tuplaten enempi kuin kerran viikkoon, mutta jos sitä verrataan omatoimisiin aamusta iltaan ulkojäillä pelailuihin, niin ero tunneissa on järkyttävä vaikka olisi jäillä kolmesti viikossa. Nyt ollaan vaan korvaamassa tätä lasten omatoimisuutta sillä, että 6x päivässä viedään hallille ja takaisin niihin joukkuetreeneihin ja kuvitellaan, että tapahtuu merkittävää kehitystä. Tätä on nyt useasta suunnasta saanut kuulla. Ennen mentiin koulusta suoraan jäille, pihapeleille, futiskentälle potkiin tms. ja viikonloppusin siellä oltiin tuntitolkulla pois tultiin kun illalla valot sammui ja joskus ei silloinkaan. Tämä myös syö suoraan pois siitä lasten omasta liikkumisesta kaikkine matkusteluineen ja kellojen kyttäämisineen.
 

Glove

Jäsen
No valitettavasti siellä luonnonjäillä ja yleisöluisteluissa yms. ne vaan on sitten tehtävä. Toki 2h viikossa on tuplaten enempi kuin kerran viikkoon, mutta jos sitä verrataan omatoimisiin aamusta iltaan ulkojäillä pelailuihin, niin ero tunneissa on järkyttävä vaikka olisi jäillä kolmesti viikossa. Nyt ollaan vaan korvaamassa tätä lasten omatoimisuutta sillä, että 6x päivässä viedään hallille ja takaisin niihin joukkuetreeneihin ja kuvitellaan, että tapahtuu merkittävää kehitystä. Tätä on nyt useasta suunnasta saanut kuulla. Ennen mentiin koulusta suoraan jäille, pihapeleille, futiskentälle potkiin tms. ja viikonloppusin siellä oltiin tuntitolkulla pois tultiin kun illalla valot sammui ja joskus ei silloinkaan. Tämä myös syö suoraan pois siitä lasten omasta liikkumisesta kaikkine matkusteluineen ja kellojen kyttäämisineen.
Joo eroa tulee, jos sitä ulkojäätä on. Täällä taisi ulkojäät tulla joululomien jälkeen ja hiihtoloman jälkeen ne oli jo aika surkeassa kunnossa.
 

tombz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps,Nhl,Tuto,Turkulainen juniorijääkiekko
Jääkiekkoilija tarvii kuitenkin jäätä alleen, että voi harjoitella esimerkiksi lajissa tärkeää taitoa, luistelua. Jos ei sitä pääse harjoittamaan joukkueen reeneissä, niin missä sitten?

Nykyään on onneksi aina isoissa kaupungeissa ns höntsäjengit joita on hyvin monen eri tasoisia ja melkein kaikki tervetulleita. Jääkiekkoa voi ainakin turun seudulla pelata niin paljon kuin haluaa. Lukemattomiin moniin eri nykyään Nhl:ssä pelaaviin olen näissä törmännyt ja se mikä eron tekee muihin juuri on valtava polte pelata isoja minuutteja. Luonnonjäät ovat oikeastaan jo kadonneet koska niiden kausi on vain muutamia kuukausia.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Nykyään on onneksi aina isoissa kaupungeissa ns höntsäjengit joita on hyvin monen eri tasoisia ja melkein kaikki tervetulleita. Jääkiekkoa voi ainakin turun seudulla pelata niin paljon kuin haluaa. Lukemattomiin moniin eri nykyään Nhl:ssä pelaaviin olen näissä törmännyt ja se mikä eron tekee muihin juuri on valtava polte pelata isoja minuutteja. Luonnonjäät ovat oikeastaan jo kadonneet koska niiden kausi on vain muutamia kuukausia.
Ei tonne oikein junnuja voi laittaa ainakaan yksin ja pienimpiä ei koskaan. Tässähän me nimen omaan puhutaan nyt junioreista ja varsinkin niistä nuorimmista. Joku B-junnu sitten ihan hyvä vaan jos treenaa sen 6x viikko joukkueen kanssa, kun siellä on mukana myös punttitreenit ja silloin pitää myös palautua ja sillon ei enää normi liikuntamäärät ole niin tärkeässä roolissa. Junnut jotka omalla kehonpainolla niin taas tarvitsevat eniten ihan puhdasta tuntimäärää luistimilla.
 

Glove

Jäsen
On niitä nimenomaan vanhemmat myös perustanut juurikin lapsiaan varten että saavat lisää jääaikaa ja se on hyvin helppoa ja edullista.
Näppituntumalla sanoisin, että Oulun alueen hallit on ihan täynnä, koska Oulunsalon halli on remontissa. Ei taida vastaavalle omatoimiryhmälle löytyä aikoja. Voin toki olla väärässäkin. Tuntuu, että täällä saisi olla 1-2 hallia lisää. Harmi kun en ole saanut Eurojackpotista kymmeniä miljoonia, että olisin voinut rakentaa kaksikaukaloisen hallin.
 

macce

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikki ne 'nimettömät' pikkuseurat..
Eiköhän se hallipula taida olla ihan valtakunnallista, pienemmissäkin kaupungeissa ois varmasti tarvetta lisäjäille. Ittellä ollu jo pitkään haaveena joku pikkupotti veikkaukselta millä vois sit rakennuttaa jonkun harjoitushallin yhdellä tai kahdella kaukalolla ja sit itse siirtyä talkkariks kyseiseen lafkaan. Vielä se ku tämä laji on valitettavan kallis on haaveena myös ollut, että voisi aloittaa yhden junnujoukkueen vähävaraisille perheille siten, että tarjoaisi näille seuran/joukkueen puolesta kamat. Joskus miettinyt kuinkahan paljon jääkiekko menettää lahjakkuuksia lajin hintatason takia...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös