Jukurit kaudella 2019–2020

  • 168 452
  • 431

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Pelihän näytti hetkittäin ihan lupaavalle. Viime kauteen nähden yllätyin positiivisesti myös siitä, että Kangasalusta jopa reagoi kesken pelin ja muutti yv-koostumuksista. Peukku tälle. Tanus oli huikea, rakensi monta paikkaa josta olisi voinut kaverit maalejakin lyödä.
Isoin ihmetys tälle päivälle oli kyllä se, että kaikki muut tuplapelilliset taisivat pelata eri veskarin kanssa tänään, miksei Jukurit tehnyt samaa? Ei maalit mitenkään Rajaniemen piikkiin menneet, muttei kyllä kaikki tekeminen täysin vakuuttanutkaan. Aho ansaitsee näyttö paikkansa.
 

Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim, Raahe-Kiekko, PattU, Lippo
Mikä Mikko Kokkosen tilanne on? Eikö pitänyt pelätä kauden avauksessa?
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Joukkue kyllä luo tarvittavat maalipaikat. Sehän riittää, että tekee enemmän maaleja kuin vastustaja. Partasen soisi vastaavan huutoon, kun on ollut näitä pelintappajia aiemminkin. Vai pehmensikö miehen Asplundin lähtö?

Alakerran kokemattomuus ja sisäänajo tuloksen varjolla tulee näkymään jatkossakin. Apuja ei tule ainakaan Rajaniemeltä koska nyt tarvittavaa "jumalmodea" ei ole näkynyt ennenkään. Pelkkä rutiinisuoritus ei riitä. Aho vaan pelaamaan seuraavat pelit.

Seuraaville kausille selkeä ykköskassari KalPan malliin.
 
Tuon puolustuksen takana ei vaan pääse paremmaksi, onneksi ensi viikolla on kuulemma tulossa apuja.

Tarkoitatko tällä nyt #8 paluuta kaukaloon vai ulkopuolelta tulevaa apua?

Viikonlopun peleistä pistesaldo jäi laihaksi, vaikka peliesityksien perusteella olisi ansaittu ehkä enemmän. Parannettavaakin on toki, mutta kuten tuolla edellä mainittiinkin, niin lupaavia aihioita sieltä kyllä myös löytyy.

Hyökkäyspään pelaaminen vaikutti kyllä raikkaammalta ja juonikkaammalta kuin kertaakaan viime kaudella. Kangasalustalle lähtee myös täältä peukutukset pelin aikaisesta reagoinnista, joka viime kaudella oli hieman puuttellisen oloista.

Nuoret pakit Rindell ja Kemppainen pistivät myös tänään positiivisesti silmään. Jonkin verran kiekko vielä polttelikin, mutta useampia hienojakin suorituksia nähtiin. Kemppainen sai aivan ansiostakin runsaasti tänään peliaikaa. Mahtoikohan Hyssy loukkaantua vai ottiko Kemppainen ihan puhtaasti peliesityksillään paikan kentällä, kun Hyväristä en ainakaan hirveästi avauserän jälkeen kentällä nähnyt.

Roine-Tanus-Sarault pelasi kokonaisuutena parhaan pelinsä Pelicansia vastaan harjoituspelitkin mukaan lukien. Weigelin ketjulla oli vaikeampi ilta ja ansaitusti peliaika jäi ehkä hieman normaalia pienemmäksi.

Miinuspuolena sitten isosti alivoimapeli. Pelicans tänään käytännössä pelin ratkaisi ylivoimillaan ja KalPaakin vastaan kaksi osumaa alivoimaisena omiin. Siihen tarvitaan parannusta. Ylivoimalla tänään toki onnistumisia, mutta ei sekään nyt vielä ihan hurraa-huutoja herättänyt.

Pisteitä toki pitää alkaa ottamaan, muutoin noilla hyvillä pelillisillä suorituksilla ei ole mitään merkitystä, mutta kuten Nemokin tänään totesi, niin jos tällä tavalla jatketaan, niin ennen pitkää niitä voittojakin varmasti tulee.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Mahtoikohan Hyssy loukkaantua vai ottiko Kemppainen ihan puhtaasti peliesityksillään paikan kentällä, kun Hyväristä en ainakaan hirveästi avauserän jälkeen kentällä nähnyt
Nilkutti pelin jälkeen, kuulemma polvi vääntyi.
 

hil

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Bromwich Albion, Primeira Liga e Segunda Liga
Tarkoitatko tällä nyt #8 paluuta kaukaloon vai ulkopuolelta tulevaa apua?
Ulkopuolelta, mutta tarkennus tuohon pakkiin. Viikolla eräässä torikahvilassa olin kuulevinani jotain puhetta puuttuvasta pakista, mutta nyt kun tarkemmin yritän muistella, niin se saattoikin olla laituri. Passin mukaan idästä päin olisi tulossa ja NHL-varaukset kunnossa. Kuten jäsen @Viath tuossa kertoo, niin huomennahan sitten kuulemme mikä tämä #10 oikein on. Ja oliko torikahvilahuhu kuinka kartalla.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Myös latvialaisella urheilusivustolla asia jo julkaistu.

Pakkia kyllä odotin, mutta menee tuokin. Potentiaalia on kyllä liigatasolle, mutta katsotaan nyt ensin mitä mies osaa.
Eri kansalaisuuksia alkaa joukkueessa olla jo aika pitkä lista..
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Jaahas. Alakerta näitä vahvistuksia kyllä kaipaisi. Toki, jos maaleja tehdään yhden päästettyjä enemmän, niin kai se on ok.

Potentiaalinen-sana voidaan nyt huoletta liittää tämän kauden Jukureihin. Sitä nyt on ainakin riittävästi.
 
Parin koostepätkän perusteella vaikuttaisi olevan todella luisteluvoimainen kaveri, joka pystyy ratkaisemaan sekä rakentamaan peliä. Linkit vievät Youtubeen.

Arpahan tämäkin tietysti on, mutta lähtökohtaisesti pitäisi olla kyllä vahvistus Jukureihin. Viime kaudella kuitenkin KHL:ssäkin tehnyt 13 pinnaa heikossa Riikan joukkueessa. Latvian maajoukkueessakin päässyt pelaamaan ja NHL:ään varattu kolmoskierroksella, niin kyllähän potentiaali on selvä.

Pakin toki olisin itsekin ennemmin ottanut, mutta eihän tästäkään nyt valittaa voi. Kaipa tuolla sitten luotetaan Kokkosen paluun ja nuorten kehityksen riittävän alakerrassa ainakin tällä hetkellä. Voihan sinnekin vielä myöhemmin vahvistusta tulla, jos tarvetta sille katsotaan olevan.

Dzierkalsin kohdalla sitten mielenkiintoista nähdä mihin kaveri sijoitetaan ketjuissa. Ykkönen ja kolmonen ovat olleet kasassa pidemmän aikaa ja osoittaneet toimivansa. Kakkonenkin heräili Pelicansia vastaan ja nelosketjukin hoiti oman roolinsa varsin hyvin. Kilpailua tuonee ainakin kärkiketjuihin, mikä tietysti on aina vain hyvä asia.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: AVR

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Arpahan tämäkin tietysti on, mutta lähtökohtaisesti pitäisi olla kyllä vahvistus Jukureihin.
Kliseidenvihaajana haluan olla eri mieltä tästä, että ulkomaan sarjoista tulevat olisivat jotenkin oleellisesti enemmän arpoja kuin kotimaiset pelaajat. Pelaajan pisteyttäminen ja tulkitseminen nykytyökaluin ei (varsinkaan pitkän linjan ammattilaiselle) ole mikään ongelma, oli sarja mikä tahansa, ja eiköhän taustatyöt muutoinkin tehdä tavanomaista tarkemmin ennestään tuntemattomamman pelaajan ollessa kyseessä.

Me vedetään täällä eliteprospectsin ja youtuben avulla. Siinä on arpaa kerrakseen. Toki huteja tulee ammattilaisillekin, ei sitä pidä kieltää.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: AVR

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Nonii, nyt on Latvialainenkin edustus sitten Jukureissa. Nimeä en yritä edes kirjottaa enkä edes lausua päässäni, joten olkoon Martti. Hieno juttu jokatapauksessa!

Uskon että on kaveri tullut melko halpaan hintaan, kun hyökkääjään vielä päädyttin, vaikka niitä ongelmia olisi ennemin odotettavissa tuolla puolustuspäässä. Vahvasti myös viittaa siihen että Kokkonen olisi pian pelikunnossa.

E. On kyllä juutuubin perusteella todellakin kova hyökkääjä ja kiekon käsittelijä. Kiekon ylöstuonti ollut vakuuttavaa ainakin junnuissat.
EE. Hyvärinen sivussa toistaiseksi loukkaantumisen vuoksi kertoo viikkoinfo..
 
Viimeksi muokattu:

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukurit pelasi eilen toisen erän puoliväliin asti omaan silmääni liki täydellistä jääkiekkoa ja teki kaiken sen yksilö- sekä pelitapatasolla (reagointi jokaisen pelaajan ja pelitilanneroolin osalta), jonka se saattoi pisteen eteen tehdä ehkä hieman huonosti valmistautunutta Kärppiä vastaan. Toisen erän keskivaiheilla pelirohkeus valitettavasti muutoin todella ennakkoluulottomasti pelanneella pakistolla kyykkäsi ja kiekosta alettiin tänne piippuhyllylle asti näkyvällä tavalla luopua enenevissä määrin myös tilanteissa, joissa ehdottomasti olisi pitänyt käynnistää tilantekopeli (pelata alaspäin ja kiekotella).

Rajaniemi löi ällikällä pelaamalla yhden varmimmista peleistään vuosikausiin. Ja nuoriso-osasto puolustuksessa: enää ei tarvitse epäillä, riittääkö kyvyt. Lähinnä Jaatiselle ja Jaloselle Kärppien (puolustus)pelinopeuden tuottama vaade oli liian suuri.

Kuten lienemme kaikki jo saaneet (onnellisena? - itse ainakin) huomata, Pekka Kangasalusta on kirjoittanut PAHP- ja KAHP -pelikirjansa sivut uusiksi ja näin ollen ovat vaihtuneet Jukuriviisikoiden rakenne ja käytettävissä olevat syöttösuunnat omalla- ja keskialueella. Tähän asti, kolmen sarjapelin jälkeen, kuvailisin itse näin: pieniä mausteita viime kaudesta on jätetty, eli venyttäjää, repivää hyökkääjää ja myös satunnaisia luisteluita kaistojen yli nähdään, mutta: pääasiassa on palattu - tai ei voi Kangasalustan osalta sanoa palattu, mutta Jukureissa palattu - keskialuepelaamisenkin osalta Meidän pelin rakenteisiin. Hienoa työtä ja eräänlainen nöyryydenosoitus Kangasalustan valmennustiimiltä: selvästi viime kausi on tarkasti perattu ja tultu siihen johtopäätökseen, että silloinen melko radikaalikin tapa pelata suhteessa hyväksi havaittuun suomalaiseen peli-identiteettiin (mm. suomen- ja maailmanmestaruudet viime keväänä keskinkertaisilla pelaajamateriaaleilla) oli sittenkin hieman liikaa tai liian vähän. Toki emme tiedä, miten Kangasalusta on ajatellut - eihän siitä ajatuksesta mihinkään pääse, että viime kauden pakisto näytteli rooliaan siinä, ettei tämän kauden pelitavalla pelattu viime kaudella. Nyt on sellaisia jannuja, jotka siihen viimeistään pystyvät.

Jos haluaa tilastollisesti todeta Jukurien pelitavan muuttuneen, muistelkaapa sielunne silmin paria eri muuttujaa viime kauden osalta:
1) Montako kertaa ottelua kohden näitte Jukuripakin syöttävän lyhyen avaussyötön aivan oman maalin eteen, siis siihen, mihin alakoulun liikunnanopettaja aina kielsi syöttämästä...
2) Kun lasketaan tilanteet, joissa Jukurit on riistänyt kiekon omassa päässä ja lähtee nopeaan, puolinopeaan (levittävä syöttö, josta hyökkääjälle) tai palautuksen kautta pelattavaan vastahyökkäykseen, montako kertaa kiekko kiersi lavasta lapaan ennen hyökkäyssinistä eli mikä oli syöttöketjun keskimääräinen pituus tällä välillä?

Tarkkailkaapa huviksenne nyt huomenna tai tänään, mikäli KooKoon nylkemistä katsotte, miten on tällä hetkellä asioiden laita. Montako kertaa joku Jakovenko näpäyttää lyhyen avaussyötön itsensä pelattavaksi tehneelle sentterille siihen aivan Rajaniemen (joka on ansainnut jatkaa maalissa) eteen, ja montako syöttöä pelaajalta toiselle nähdään keskialueen ylityksessä.

Jos vain laskee ja vertaa viime kauteen, todistaa itselleen: Kangasalustan Jukurit on jo aiemmin kunnossa olleiden elementtien (pelin rytmittämisen niin hyökätessä kuin puolustaessa) lisäksi palannut Meidän pelin linjalle kenttätasapainon, viisikon tiiveyden ja lyhytsyöttöpelin periaatteiden osalta. Ei ole vieläkään sahattu Meidän pelin fläppitaulua, tiedoksi Vesa Rantaselle ja companylle. :)
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Kyn pelinrakentelu tökki pahemman kerran, niin tsemppihokkareilla ja niiden kautta tulleilla kahdella maskiranteella pystyttiin kääntämään orastava konttaus voitoksi.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kyn pelinrakentelu tökki pahemman kerran, niin tsemppihokkareilla ja niiden kautta tulleilla kahdella maskiranteella pystyttiin kääntämään orastava konttaus voitoksi.
Juuri näin, joukkueen pelaaminen itsessään oli todella kaukana Oulun esityksestä. Ei nähty ennakoimiani pelejä keskustan kautta (KooKoo myös puolusti keskustaansa mallikkaasti, mutta olisi siellä ollut tilaakin) eikä keskialuetta saatu kiihtymään syöttöketjuilla.

Tiiviin viisikon pelaamisessa on se kääntöpuoli, että pelin virtausta, mihin suuntaan se sitten orastaakin, on hankala päästä karkuun luopumalla kiekosta. Viime kaudella siirtokiekot keskialueelle monesti johtivat kiekonhallinnan pysymiseen (kun hyökkääjä oli karannut ylös) ratkaisevan muutaman sekunnin ajan omalla joukkueella, ja näin saatiin aikaa ja tilaa vaihdolle sekä mahdollisuus pelata kiekko syvään seuraavaa trap-vaihetta varten. Lyhytsyöttöpelin olosuhteissa siirtokiekot viisaasti pelaavaa joukkuetta (Ahokkaan KooKoon voi laskea sellaiseksi) vastaan johtavat armotta ja tylysti vaihtorytmin menetykseen (aivan erityisesti toisessa erässä) ja pelin virtauksen kääntymiseen vastustajalle. Jatkossa on vain harjoiteltava rohkeutta pysyä kiekossa oman päätylaudan tuntumassa. Jokusen maalinkin se saattaa tällä kaudella maksaa, ne on sitten koutsin maaleja ne.
 
Eilen kauden tähän mennessä heikoin esitys, mutta onneksi puristivat voiton kolmannessa erässä. Henkiselle puolelle varmasti iso juttu.

Pitkän ylivoiman jälkeen homma lähti lapasesta ja vasta kolmannessa erässä saatiin edes sellainen pieni hento ote pelistä, mikä riitti pelin kääntämiseen. Toisessa erässä KooKoolla oli paikat karata, mutta siinä Rajaniemi oli mies paikallaan (kuten kyllä eilen koko pelin).

Dzierkalsista ihan lupaava aloitus ja Jakovenkolle peukut liigauran avausmaalista. Siinäpä suurimmat ilon aiheet kolmen pisteen lisäksi eilisestä pelistä.

Tänään pitää Kuparisaaressa kuitenkin paljon parantaa, mikäli pisteille mielitään. Joukkue on osoittanut pystyvänsä pelaamaan varsin mallikasta lätkää, joten tänään sitten kaivattaisiin niitä parempia otteita.
 

Anyukov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Kyllä on ukoilla tänään kova paikka Vaasassa.. Varmaan suht koht hyvin pakattu Kuparisaari vastassa ja sitä varten latautunut koti-spårtti vastassa. 3p jos tulee niin olen enemmän kuin tyytyväinen.
 

Robocop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hubs, Jukurit & Jokerit
Oulun peli oli erinomainen osoitus siitä mihin nippu parhaimmillaan pystyy. Tosin sielläkin viimeistelyssä oli suhteessa paikkoihin paljon petraamista. Eilen oli taas paketti aika hukassa. Pienet asiat kun jaksettaisiin tehdä huolellisemmin eli tarkkuus ja ajoitukset ovat ne, jotka lopulta ratkaisevat. Enempi olen kuitenkin huolissani toimiston eli operatiivisen johtoryhmän kyvyistä saada ihmiset hallin lehtereille. Kun kulttuuri ei vielä Etelä-Savossa kanna ja urheilullinen menestys ei takaa riittävää selkänojaa, niin lippujen hinnoittelulla on lopulta aika ratkaiseva rooli. Markkinoinnilla ei pedata mitään jos kipuraja on yksinkertaisesti liian korkea.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
Sen verran tulen vieraista huutelemaan, että hyvältähän tuo teidän peli toistaiseksi näyttää. Toivotaan playoff-kevättä Mikkeliin! Tekisi varmaan hyvää ihan orastavan fanikulttuurinkin kannalta päästä vihdoin sinne kevään tosipeleihin neljännellä yrittämällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös