Jukurit kaudella 2016–2017

  • 242 958
  • 912

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Hieman eri aihe, eli Jukurien viisikkopelin tulkintaa tilastojen pohjalta, kun yhdeksän ottelua on pelattu.

Ensinnäkin: Jukurien Corsi% on Liigan 4. paras (52,7%). Kyseessä siis Jukurien laukausten suhde vastustajan laukauksiin 5vs5 pelissä. Corsi on jo hieman vanhentunutkin tilasto ja sitä pitää tulkita oikein, mutta yleisellä tasolla voidaan sanoa, että mitä laadukkaampi kiekollinen viisikkopeli, sitä parempi prosentti. Ei ole sattumaa, että tilaston kärjessä ovat alkukaudesta parasta Meidän peliä pelanneet joukkueet: HPK, TPS, Pelicans ja Jukurit. Toisaalta esim. Ilves, joka myös pelaa erittäin laadukasta peliä, on tilastossa vasta 13. Monet Meidän pelin joukkueet säätelevät laukomista tarkasti, joka voi vääristää tilastoa. Joka tapauksessa Corsi osoittaa, että Jukurit on pystynyt kontrolloimaan kiekkoa erittäin laadukkaasti materiaaliin nähden.

Jukurien omat laukausmäärät ovat keskivertoisia, mutta Jukurit on vastaanottanut ainoastaan 279 laukausta yhdeksässä ottelussa: ainoastaan HPK on pystynyt pitämään vastustajan laukaisumäärät alhaisempina. Lisäksi mainitsen vielä Corsi Close-tilaston, jossa on jätetty Corsista pois tilanteet, joissa kahdessa ensimmäisessä erässä maaliero on enemmän kuin yksi tahi kolmannessa peli ei ole tasan. Tässä tilastossa Jukurit on paras prosentilla 55,5. Kertoo osaltaan siitä, että Jukurit on varmistellut johtoasemaansa erittäin laadukkaasti ja korostaa Jukurien kiekkokontrollia tasaisissa peleissä.

Jukurien laukausprosentti on ollut 7,9%, Liigan keskitasoa. Maalinestoprosentti sen sijaan on Liigan paras, 95,3. Tämä kertoo osaltaan erinomaisesta maalivahtipelistä, osaltaan puolustuspelin tasosta. Jukurien vastustajat ovat laukoneet vähäiset laukauksensa huonoista asemista.

PDO (laukaisuprosentti+torjuntaprosentti 5v5) kertoo joukkueen suorittamisesta oletusarvoon nähden. PDO pyrkii aina lähestymään sataa; mitä korkeampi lukema, sitä todennäköisemmin joukkue ylisuorittaa. Jos lukema on alle sadan, joukkue mieluummin alisuorittaa. Jukurien PDO on nyt 103,1%, Liigan 6. suurin. On todennäköistä, että joko joukkueen maalintekotehokkuus tai maalinestotehokkuus tulee laskemaan kauden mittaan; jos ei paljon, niin ainakin hieman.

Jukurien rangaistusmäärät ovat Liigan keskitasoa. Isoja kakkuja ei ole yhtäkään, joka painaa kokonaisminuutteja alas, mutta pikkukakkosia on 6. eniten. Omaan silmään Jukurit on pelannut kurinalaisesti, mutta kakkosia on silti yllättävän paljon.

Ylivoimamahdollisuuksia Jukureilla on ollut toisiksi vähiten, 28. YV-prosentti on Liigan 8. paras, 17,9%. Kun mennään hetkeksi tilastoista kentän tasolle, niin Jukurien YV:n rakenne on mielestäni ollut liiankin yksinkertainen. Tehokkuuskin olisi varmasti voinut olla parempi, mutta YV:tä pitää kehittää vielä pelitavallisestikin. YV:n haku on aika simppeli, siinä ei käytetä venyttäjiä eikä variaatiota ole paljoa. Kuviopeli on nykyinen standardi eli takakolmio, mutta siinä lauotaan minusta turhan paljon ja huonoista asemista. Kiekkoa pitäisi pystyä kierrättämään enemmän päädyn kautta ja saada näin koko hyökkäysalueen tila hyödynnettyä. Sovittuja, yllätyksellisiä kuvioita on liian vähän.

Jukurien alivoima on ehdoton pettymys, prosentin ollessa 12. paras, 75,7%. Vastustaja on tarvinnut ainoastaan reilut 5,5 minuuttia yhteen YV-maaliin. Jukurien AV-miehistö on kuitenkin minusta kohtuullisen laadukas, eli AV:n rakennetta pitää pystyä saamaan paremmaksi. AV:ta on pelattu ihan aktiivisella neliöllä: syöttöjä takakolmion kärjelle pyritään estämään, toisaalta kärki myös vetäytyy tarvittaessa tukemaan kakkos-ja kolmosmiestä poikittaissyöttöjen varalta. Pääasia modernissa alivoimassa on se, että jokainen AV:n kolmesta ylimmästä pelaajasta pysyy vastustajan takakolmiopelaajien linjalla, ja tässäkin on minusta onnistuttu erittäin hyvin; no ehkä joissain tilanteessa viivapelaaja on saatu linjalta pois sivutaisliikkeellä hieman halvan näköisesti. Jukurit muuten käyttää vähän harvinaisempaa muodostelmaa kun kiekko tulee viivamiehelle: AV:n kaksi kärkeä pyrkivät asettumaan lähes peräkkäin linjalle maalin ja vastustajan viivapelaajan väliin, eli viivavetoa blokkaa käytännössä kaksi miestä. Tätä ei monet asiantuntijat kannata, sehän antaa paljon tilaa laidoille. Vaikea sanoa, mikä tuossa AV:ssä eniten mättää ja mitä pitäisi muuttaa. Toivottavasti Risto ja kumppanit miettivät asiaa ja harjoittavat alivoimaa lisää.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukurien alivoima on ehdoton pettymys, prosentin ollessa 12. paras, 75,7%.

Alivoimastakin löytyy positiivista kerrottavaa. Jukurit on pelannut neljässä pelissä yhdeksästä kahden miehen alivoimaa yhteensä 5:59 (selvästi eniten Liigasssa) ja yhtään takaiskua ei ole noissa helähtänyt. Kerran 3 vs 5 pelattiin koko 2 minuuttinen ja silloinkin taistelu kesti. Lisäksi nuo kahden miehen alivoimien tappamiset olleet hyvin ratkaisevia ottelun kääntymisten kannalta, esim. kotipeli Lukkoa vastaan.
 

Make

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kyllä on ollut ilo seurata (ruutu plussan välityksellä) syntymäkaupunkini Mikkelin Jukureiden peli-ilmettä Liigassa. Olen tsiigannut kaikki matsit ja Jukurit on taistellut mahtavasti joka jengiä vastaan, yleensä vielä halliten pelitapahtumia. Jukurit ovat ehdottomasti ansainneet kolmannen sijansa sarjataulukossa. Veikattu "heittopussi" on näyttänyt kaikille ne kuuluisat närhen munat, ja herättää jo kunnioitusta vastustajissa. Ei se suurin budjetti ratkaise, vaan yhdessä tekeminen!
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ei näköjään vieläkään saatu pistettä case J.Karalahteen. Elämä ilman jääkiekkoa alkanut vituttaa ja mieli tekisi jäälle. Suomessa ainut vaihtoehto Mikkelin Jukurit.

Kertokaahaan nyt viisaammat paljon Jere ottaisi loppukaudesta? Toivottavasti asiaa nyt harkitaan tarkkaan. Montaa sataa tuhatta kauden voitoista ei saa tuhlata.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Viisaammasta en ota kantaa. Jos intressit kohtaa, niin mikä ettei. Markkina-arvo Jukureilla on tällä hetkellä ihan erilainen kun Liigan alkaessa. Voisiko sanoa, että ostajan markkinat.
 

Camembert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Zach Budishin koeaika (11 peliä) päättyy tämän viikon vieraspelien jälkeen. Tehot, 9 peliä: 3+4=7 +7. Eiköhän jatko ole selviö. Outo juttu sinänsä noilla tehoilla, mutta minusta jotenkin tuntuu, että potentiaalia olisi vieläkin varastossa. Eri asia on sitten sen ulosmittaaminen RD:n "soturikiekossa"...
 
Kertokaahaan nyt viisaammat paljon Jere ottaisi loppukaudesta? Toivottavasti asiaa nyt harkitaan tarkkaan. Montaa sataa tuhatta kauden voitoista ei saa tuhlata.
Loppukauden nettopalkka pyörii jossain 70-100t€
Jos itse asioista Mikkelissä päättäisin, niin jättäisin kirjoittamaan blogia.
Jukureissa on kaikki, valmennusjohtoa lukuunottamatta, hillittyjä persoonia ulospäin ja tekemisestä huokuu tasa-arvo ja toisille asioiden tekeminen. Sellainen kuva Jerestä on, että välttämättä kaikkia em. kriteerejä ei täytä. Nyt niille ei edes olisi tarvetta, koska peli kulkee nykyiselläkin orkesterilla.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Pohdiskelenpa hieman tännekin J. Karalahden hankintaa. Tilannehan on tosiaan (kuten muuallakin on jo kirjoitettu), että tällä hetkellä päällä on ostajan markkinat, mitä Jukureihin siirtymiseen tulee. Seuralla on joka tasolla käynnissä todella hyvä pöhinä ja siihen nähden apuja ei tarvita. Toisaalta rosteri on edelleen kapea, maalinteko on ollut pääsääntöisesti 2. ketjun varassa ja yv:lle ei ole laittaa oikealta pelaavaa pakkia (saatikka maalintekoon kykenevää kiekollista sellaista). J. Karalahti ei siis olisi Jukureille turha hankinta, mutta tämänhetkisessä tilanteessa kaukana välttämättömästä.

Oma toiveeni onkin, että tervetuloa vaan Jere Mikkeliin jos pystyt sopeutumaan duunarijoukkueen vaatimaan henkiseen nöyryyteen (eli kaikessa tekemisessä tiimin etu päällimmäisenä henkilökohtaisen menestyksen ja gloorian kustannuksellakin) sekä firman arvoihin (kuten Simo Arkko kirjoitti omassa jutussaan, ulkomainen vedonlyöntifirma pelaajan henkilökohtaisena sponsorina ei näyttäisi liian hyvältä Jukurien kannalta). Palkan tulisi mielestäni koostua vähintään osin suorituksista js myös sakotusmahdollisuus pitäisi palkassa huomioida. Eli vaikkapa 5000€/kk, jokaisesta maalista 500€ lisää ja isoista rangaistuksista (harkinnanvaraisesti) saman verran vähennyksiä. Ykkössyötöstä 200 ja kakosesta huntti.

Ei tietenkään ole lähellekään Jeren aiempia liksoja (paitsi jos innostuu huimaan pistenikkarointiin mikä olisi toki myös Jukureiden etu), mutta kuten jo alkuvaiheessa mainitsin, voitettavaa diilissä on reilusti enemmän Jerellä.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Se, jonka pitää tulla vastaan vaatimuksissaan on JK. Jos mies suostuu pelaamaan samalla palkkatasolla kuin muu joukkue ja noudattamaan samoja sääntöjä ilman erivapauksia ja jos joukkue hänet sisäisen keskustelun tuloksena mukaan kelpuuttaa, niin sitten tervetuloa. Tässä voisi onnistuessaan olla Jerellekin hieno tarina, tulla takavasemmalta ja vetää vielä viimeinen onnistunut kausi hyvässä tikissä pikkuveljen ja lankomiehen kanssa samassa joukkueessa kohti auringonlaskua. Jos ulkokiekolliset asiat pysyvät poissa, niin kyllähän johtajuudelle, kokemukselle, kovuudelle ja rightin yv -pakille käyttöä olisi. Mutta kuten muutkin ovat sanoneet: ei hinnalla millä tahansa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Paskaan iskette kätenne, jos Karalahden hankitte. Pelilliset taidot tietysti riittää. Mutta liike alkaa olla jo kysymysmerkki ja asennepuolella saisitte pelkkää sitä itseään. Tyhmiä jäähyjä, tyhmiä pelikieltoja ja staran elkeet. Voi ottaa talteen.

edit
Jäi mainitsematta medialle laulava syväkurkku joukkueen sisältä.
 

Dängleri

Jäsen
Heti kärkeen on mainittava, että Jukurit on yksi positiivisimmista asioista, mitä Liigassa on viime aikoina nähty. Hieno "sisääntulo" sarjaan, ja muutenkin hyvä pöhinä päällä. Mielenkiintoista seurata mihin saakka eväät lopulta tällä kaudella riittää.

Mitä tulee tähän case Karalahteen, niin pakko kallistua edellisten kirjoittajien kannalle - toivottavasti Jukurit jättää tämän kortin kääntämättä. En toki tiedä missä kunnossa Jere tällä hetkellä on, ja mitkä ovat hänet perimmäiset motiivinsa jatkaa jo kerran päätettyä uraa, mutta ei tuo hänen itsensä tyrkyttäminen ja myyntipuheensa ainakaan itseäni vakuuta. Totta kai olisi varmasti siistiä pelata veljen ja lankomiehen kanssa samassa joukkueessa, mutta jos motivaatio rakentuu sille pohjalle, niin jahas. Myös tuo arvoituksellinen "miten paljon johtoporras haluaa tiettyjä asioita" -kommentti luo itselleni sellaisen mielikuvan, että seura tarvitsisi enemmän Jereä, kuin Jere seuraa. Toki omat tulkintani voi olla täysin vääriä.
 

dexter__35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks, sekä paikalliset.
Jos tulee seuralle edullisella hinnalla niin miksei. Käsittääkseni on kuitenkin fysiikaltaan tikissä ja uskoisin kilpailutilanteen veljensä kanssa tekevän hyvää. Mitä aikaisempaan Jeren teksteihin uskominen niin haluaisi varmasti näyttää esimerkkiä samalla Kenille, mikä voisi johtaa oikeastikin fiksuihin ratkaisuihin pelin sisällä. Tottakai yv mahdollisuudet vielä lisäksi. Mutta.
Mahdollisuus on myös pilata joukkuehenki, ottaa "kalliita" jäähyjä ja perseillä yleisestikin.

Luotto on kuitenkin kova valmentajiin, eli mikäli onnistuu Dufvan ja Niemisen vakuuttamaan omista hyödyistään joukkueelle, niin todennäköisesti tulee myös hyödyllinen olemaan. Ei heitä pelkillä kivoilla puheilla saada vakuutettua.
 

Maalin takaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, UuKoo
Alun perin koko Karalahti-juttu otti tuulta alleen aika tyhjästä, jos en väärin muista. Jere heitteli omiaan ja siitä juttu lähti leviämään laantuakseen ja syntyäkseen säännöllisesti yhä uudelleen ja uudelleen. Tänään taas kerran, vaikka lopettamisuutisia on luettu useammasta mediasta jo kuukauden päivät sitten. Sarjan aloitus, joukkueen ilme, suoritus ja sijoitus tällä hetkellä puhuvat omaa kiistatonta kieltään siitä, missä tilassa joukkue on. Nyt, kun koppiin astuisi kaveri, jolla on tähtistatus (mutta myös paljon muita statuksia), joka on leikkinyt Jukureilla lehtien palstoilla viimeiset puolivuotta ja ehtinyt vielä tuoreeltaan lopettaa uransa, joka veisi jonkun alusta asti pelipaikastaan taistelleen nuoremman soturin paikan ja ottaisi vielä todennäköisesti paalupaikan joukkueen palkkatilastossakin, niin ei hyvä heiluisi. Kysymys kuuluukin, miksi näin pitäisi tehdä? Luotan kuitenkin seurajohdon ja valmennuksen viisauteen enemmän kuin riskinottokykyyn.
 
Viimeksi muokattu:

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Mun on kyllä vaikea nähdä Jereä tossa jengissä. Jukurit on tällä hetkellä tiiviiksi joukkueeksi hitsautunut nippu pelaajia ilman staroja.
Jeren tuominen tuohon porukkaan voisi sekoittaa joukkueen kemiaa pahemman kerran.
Jere sattaa olla hyvässä kunnossa, mutta liike ja pelaamattomuus näkyisi varmasti kentällä. Veikkaan että tuohon rahaan olisi tarjolla parempaakin pakkia.
Ei myöskään ole Dufvan näköinen pelaaja.
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jere on varmasti ihan hyvässä fyysisessä kunnossa. Mutta liike on auttamattomasti hidastunut huippuvuosista ja alttius ottaa tyhmiä jäähyjä lisääntynyt sen myötä, kun liike ei enää riitä. Jere ei valitettavasti ole niitä parhaita joukkuepelaajia, se on jo nähty useaan kertaan. Staran itsekkäät elkeet istuvat tiukassa, vaikka pelillisesti hän ei enää sitä ole. Jukureilla tuntuu olevan joukkueessa hyvä henki ja kemia. Turha hankkia Jereä sitä pilaamaan primadonnan elkeineen.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Jos alkukauden otteisiin Jukureille jotain kaipailisin niin sanoisin että koko lahalla maalintekijää vielä, mutta siinäkin on sama riski kuin Karalahden mahdollisessa palkkaamisessa. Mitkä olisivat vaikutukset joukkueen äärettömän hyvältä näyttävään yhtenäisyyteen?
 

Make

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Yhdyn edeltäviin kommentteihin. Turha on ottaa Karalahtea noin mahtavaan yhteishenkeen säveltämään. Jos näin hyvn menee yleisömäärissä yms. niin myöhemmässä vaiheessa voitaisiin katsella yhden tai kahden maalintekijän perään, jos sellaisia yleensä sitten olisi saatavissa. Näissä on aina riskinsä, parempi on luottaa valmentajien näkemykseen, he kyllä tietävät mikä on parasta pitkässä juoksussa.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Karalahden maine huonona joukkuepelaajana on varmaan aika kaukaa. Ihan viimeisimpiä vuosia en ole seurannut, mutta ainakin Espoossa pelatessaan meritoitui nimenomaan hyvänä joukkuepelaajana. Liike on hidas, se on selvä ja lisää jäähykerhkkyyttä. Toisaalta on erinoaminen sijoittuja mikä paikkaa liikettä paljon.
 
Tänään klo 14 tiedotettavaa pelaajarintamalla Jukureilla. #TodellinenViikinki

Näin äkkiäkö sen Jeren kanssa päästiin yhteisymmärrykseen? ;)

No, leikki leikkinä. Olisko siellä joku jatkosoppari tehty?
 

Miju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tänään klo 14 tiedotettavaa pelaajarintamalla Jukureilla. #TodellinenViikinki

Näin äkkiäkö sen Jeren kanssa päästiin yhteisymmärrykseen? ;)

No, leikki leikkinä. Olisko siellä joku jatkosoppari tehty?


Olisikohan Buddhan soppari.

Buddha tarkoittaa muuten hereillä olevaa ja vaikkei tämä meidän ameriikan ihme aina hereillä ole, niin kai hänelle voi pahviin nimen laittaa.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Karalahdella on tullut kilometrit täyteen pelaajana. Haimatulehduksen ja uuden perheen myötä sekoilujakaan ei ole luvassa. Seuraavaksi Vesalainen alkaa varmaan huhuilla Marko Jantusta Jukureiden ylivoimaan.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Karalahdella on tullut kilometrit täyteen pelaajana. Haimatulehduksen ja uuden perheen myötä sekoilujakaan ei ole luvassa. Seuraavaksi Vesalainen alkaa varmaan huhuilla Marko Jantusta Jukureiden ylivoimaan.
Sehän on itse asiassa ainoastaan Karalahti kenen puolelta näitä huhuja ja nostoja on tapahtunut. Ei ole toki vielä samalla tasolla kuin Tami aikoinaan Piken saatua potkut, sehän taisi julkaista jonkun avoimen kirjeen jossa haukkui jukurijohdon näköalattomuuden kun ei ollut vielä soitettu koutsaamaan Jukureita, mutta armollisesti lupasi vielä pitävänsä puhelinta auki kunhan Toivakka riittävän nöyrästi pyytää auttamaan...
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Vaarasuo ja Valkonen pelaa IPK:ssa keskiviikkona ja lauantaina. Hyvä juttu, että pelurit saa pelituntumaa. Molempien kohdalla samaan hengenvetoon on itsellä pieni ihmettelyn aihe siinä, miksi ei yhtään minuuttia Liigaa ole vielä tällä kaudella tullut. No pelejä on paljon vielä edessä. Onneksi kuitenkn IPK on peliaikaa tarjoamassa, kun lähempää ei sitä löydy.
 

Gameson

Jäsen
Vaarasuo ja Valkonen pelaa IPK:ssa keskiviikkona ja lauantaina.

Tähän on nyt itsekin tartuttava. On melko mielenkiintoista, että kun puhutaan viikinkiheimosta ja siitä, kuinka jotkut ovat pidempään olleet "heimon" jäseniä ja ketkä vähemmän aikaa, niin onhan se melko mielenkiintoista, että sellaiset yhteensä yli 400 matsia Jukureissa tahkonut Vaarasuo ei saa edes yhtä peliä alle, vaikka on tiedossa, että hänen pelaamisensa etenkin omalla alueella riittää liigatasolle.

Hieman on kyllä outoa, että jotkut saavat tehdä virheitä toistamiseen kentällä, kun toiset, jotka ovat pitkään tehneet töitä seuran eteen, vetävät poppareita katsomossa. Siinä mielessä tuo seura tuntuu näin ajoittain hieman etäiseltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös