Jukurien maalivahtitilanne

  • 119 952
  • 417

Ronde79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Tappara, (Hermes)
Saataisiinkohan tähänkin päätökseen jonkinlainen salaliittoteoria ympättyä? Eli Jokerit otti Niemen kolmosvahdiksi jotta ainakaan jukurit ei häntä saa. Tämä siis sen vuoksi että tasotettaisiin tietä ensikauden tulevalle yhteistyökumppanille - Sportille - jolla näin ollen voisi olla helpompi työ voittaa tämän vuoden Mestis?!? Kaukaa haettu, mutta salaliittoteoriat on aina ne hauskimmat pyöritellä.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eli Jokerit otti Niemen kolmosvahdiksi jotta ainakaan jukurit ei häntä saa. Tämä siis sen vuoksi että tasotettaisiin tietä ensikauden tulevalle yhteistyökumppanille - Sportille - jolla näin ollen voisi olla helpompi työ voittaa tämän vuoden Mestis?!?
Todellakin kaukaa haettu. Tämän kauden Jukurit ei Niemenkään avustuksella olisi Sportin tiellä. Tässä taistellaan ihan muista sijoituksista ja tällä hetkellä ylipäätään kauden jatkumisesta runkosarjan jälkeen.

Toivottavasti tämä maalivahtitilanne ratkeaa pian. Vaikka Galanskyn johdolla pärjättäisiinkin jonkun aikaa, niin pikainen ratkaisu helpottaisi loppukauteen keskittymistä. Tässä tilanteessa kaikki epävarmuus on lisähaitaksi.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Mitään muuta se ei vaadi kuin normaalisuorituksen ja muutaman hyvän kopin silloin tällöin + sen ettei polvien tutina näy katsomoon asti toistuvien hörppyjen kera.

Kyä näino. Jos ei tartu, tulee joka pelissä hörppyjä ja helppoja ripareita niin kyllä se vaikuttaa edessä puolustavan porukan pelaamiseen. Lähdetään "varmuuden vuoksi" peittämään molarille kuuluvia vetoja, sijoitutaan hieman väärin samasta syystä, ylipelataan jossain, heittäydytään väärissä paikoissa jne. Hyökkääjä pistää kiekkoa sivuun ja syöttää takakulmalle tyhjiin, laukoo pakin jaloista tai vastaavaa ja taas soi omissa ja homma on entistä enemmän sekaisin. Jos molarilla tarttuu niinkuin tällä tasolla pitäisi, se vaikuttaa välittömästi puolustavan kentän pelaamiseen, itseluottamukseen ja sitä kautta koko pelin normalisoitumiseen.
 

Steus

Jäsen
Tämän kauden Jukurit ei Niemenkään avustuksella olisi Sportin tiellä.

Timo Niemi ja Sportin kesyys olivat kaksi suurinta syytä Sportin pleijareiden katkeamiselle jo puolivälierissä viime kaudella. Vahvistaako Joensuu? Nyky-Jukurit tosin eivät viime-kauden-Niemelläkään välttämättä pelastuisi, mutta olisi hän ollut selkeä parannus nykyhetkiseen.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jos molarilla tarttuu niinkuin tällä tasolla pitäisi, se vaikuttaa välittömästi puolustavan kentän pelaamiseen, itseluottamukseen ja sitä kautta koko pelin normalisoitumiseen.

Tästä on hyvin paljon ollut kiinni Jukureiden pelaamisessa tällä kaudella. Epävarmuus maalivahtiasioissa on takuu varmasti vaikuttanut KOKO JOUKKUEEN tekemiseen kauden peleissä. Yksi epäkohta vaikuttaa toiseen jne.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Setänen on tulevaisuuden lupaus, mutta näen että mikkelin tän hetkiseen tilanteeseen ei voida enää palkata yhtään poikaa kasvamaan. Tade jo on ja nyt tarvitaan meriittiä rinnalle.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Setänen on tulevaisuuden lupaus, mutta näen että mikkelin tän hetkiseen tilanteeseen ei voida enää palkata yhtään poikaa kasvamaan.

Ei Setästä tarvitsisi ottaa kasvamaan. Oskari on nuoresta iästään huolimatta hyvä ja "valmis" maalivahti. Ja ihan riittävä torjuja koko Mestiksen voittamiseen.
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mulle taasen kelpaisi!

Ei ole liiemmin "sulanut" liigakäynneillään. Muistaakseni erään joukkueen "joku" Husso ei ole liian nuori kantamaan vastuita. Siis parempi ehdottomasti, kuin ei mitään.

Mutta, olisiko muita vähän kokeneempia tarjokkaita?
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Jos huhuja halutaan niin tässä yksi sellainen. Timråssa Mika Norjan varjoon jääneelle Jonathan Iilahdelle etsitään kuuleman mukaan uutta seuraa loppukaudeksi. Siitä vaan Mikkelissä soittamaan Timrån suuntaan. Nuori kaveri on Iilahtikin (21), mutta Mestis-kokemusta kyllä löytyy.
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mulle taasen kelpaisi!

Ei ole liiemmin "sulanut" liigakäynneillään. ...

Perjantai!
Taas nappasi! Kolme osumaa jo viikon sisään. Ei huonoa ollenkaan.

Nyt mä heitän ilmoille sen "Maaliahneen hyökkääjän" ja "Pommittavan pakin" toiveen. Nämä Ystävänpäivän lahjoiksi. Kiitos.
 
Viimeksi muokattu:

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Aikako loppuu? Asiat alkaa järjestyä päivä päivältä. Kevääseen on pitkä matka ja juuri nyt tippui ehkä tämän kauden suurin mietinnän aihe pois ongelmien listalta. Setänen on huippuvahti jo nyt(tulevaisuudessa tähti), näin uskallan sanoa.

Kevään joukkue!
 

Kiikartorni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Rantanen
Onnittelut! Toivotaan, että Setänen torjuu Jukurit pitkälle!

Mies oli harjoituskaudella Zapolskia varmempi, ja lähti syyskuussa kauteen Lukon kakkosena haastamaan tosissaan jenkkiä ykkösvahdin paikasta. Itse asiassa Setäsen ansiosta Lukko uskalsi ottaa riskin ECHL-maalivahtihankinnan kanssa. Viime kaudelta Setäsellä oli pohjalla A-junnujen pronssi. Oli junnuissa dominoiva.
Ensimmäisen kerran Setänen aloitti kauden neljännessä pelissä Tampereella Ilvestä vastaan ollen itse varmuus. Toisessa pelissään Oskari tuli vaihdosta sisään Pelsujen pommitettua Zapsin vaihtoon. Yksin joutuivat veskarit tuossa pelissä.

Setäsestä on jäänyt varsin kokonaisvaltainen mielikuva. Vaikkei olekaan veskariksi kookas, peittää hyvin ja torjuu eleettömästi (Vehaselta opittua). Hyvä hanskakäsi ja terävät reaktiot. Kysymys kuuluukin: "Miten on toipunut vammastaan?" Jos mies on ehjä ja pääkoppa entisellään, on takuuvarma liigan ykkösveskari lähitulevaisuudessa...
 

HockeySpirit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Vai pääsee Similä Liigajoukkueen testiin. Toivotaan että hän pääsisi pelaamaan pari peliä ja onnistuisi myös niissä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Lempäälän pelin perusteella meidän maalivahtiprobleemat ovat vihdoin ja viimein OHI. Setäsen otteet vakuutti, ja Taden pelaamisen tietää kaikki. Nyt voidaan keskittyä sitten muihin asioihin.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Lempäälän pelin perusteella meidän maalivahtiprobleemat ovat vihdoin ja viimein OHI. Setäsen otteet vakuutti, ja Taden pelaamisen tietää kaikki. Nyt voidaan keskittyä sitten muihin asioihin.

Kyä näi o, uskokaa tai älkää. Pitkään tämänkin kanssa taisteltiin.

Torjuntaprosentti 94.7 ekassa (ja maalivahdille vaikeassa) pelissä ei ole sattumaa, niin varmalta homma näytti. Meillä on huippukaksikko kevääksi.

Kiitos Jukurit, Kiitos Lukko.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Katsoin eilen illan kahmussa Jyp-A - Jukurit pelin koosteen ja melkoisen vahvasti Setänen torjui.
Koosteessa oli useita sellaisia paikkoja, joista ei olisi voinut veskaria syyttää vaikka olisi verkko heilunutkin. Mutta, eipä heilunut kun Setänen otti kiekkoja kiinni kerta toisensa jälkeen.
Samassa koosteessa käy myös ilmi se ettei Jukureiden puolustuspelaaminen ole sellaisella tasolla, että "ihan hyvä" veskari voisi siellä alakerrassa itsekseen pisteitä pelastaa.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Ehkä enemmänkin tämän ketjun aihetta...
Pari viikkoa kauden alkuun ja pari viimeistä peliä kuokkaan maalierolla 3-10. Toki vasta harkkapelejä, mutta ei tuo signaali joukkuepelaamisesta kovin itseluottamusta herättävä ole. Maalivahdit ei ikävä kyllä ole tämänkään joukkueen ehdoton muuri ja vuori johon joukkue voisi turvautua, kun tuntuu pahalta. Takavuosien Mestis-sarjan Bernard, Setänen olivat sen ajan joukkueidensa tukipilareita. Aho ja Rajaniemi ovat ihan ok. tähän sarjaan, mutta se ei vaan riitä, jos muu joukkue kyntää. En nyt tarkoita, että harkkapeleissä maalivahdit petti. Vaan noin yleisesti maalivahdeista.
Tähän sarjaan Aho on kakkosena välttävä ja näen että toivoa on kehittyä(kuten viime syksy antoi viitteitä), mutta mielestäni Rajaniemi on ykkösveskarien joukossa ollut Jukureiden liigataipaleen ajan bottom 5 sijoilla. Jotenkin kehitys on jäänyt junnaamaan paikalleen, joten voisi tästä sormella osoitella myös maalivahtivalmennuksen suuntaan. Ongelmapisteet on edelleen samoja kuin Mikkeliin tullessakin, esim. Sijoittuminen yhtenä isoimpana ongelmana. Näkynyt helppoina etukulmasta lurahtamisina ja ylipelaamisena.
Lähtökohtaisesti Jukurit kuitenkin tarvitsisi sellaisen ykköskassarin, joka pystyy oikeasti paria väläytystä kaudessa useammin pitämään joukkuetta pystyssä. Toivottavasti Rajaniemi ottaisi askeleen tai kaksi eteenpäin, koska jos kympin sakkiin halutaan niin myös maalivahdilta vaaditaan niitä gamesavereitä.
Toki en pahastuisi vaikka Ahokin ottaisi ison buustin eteenpäin.
 

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Samaa mieltä @5hole n kanssa.

Edellinen nollapeli Rajaniemeltä kaudelta 2016-2017. En jaksa sen tarkemmin kaivaa, mutta 2017-2019 on Rajulla pelattuna 100 peliä, joten nollapelistä on aikaa YLI 100 peliä.. Tuon sadan pelin aikana Aho on pelannut 26 (osa puolikkaita) peliä, joista kuitenkin 3 nollapeliä..

Aho ei varmasti ole saanut pelituntumaa päälle missään vaiheessa Jukureissa, joten paha arvostella tai arvioida oikeastaan mitenkään. Senverran ylivoimainen ykkönen on Raju ollut valmennuksen mielestä. Todellinen kilpailukin tuntuu puuttuvan?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös