Jukurien juniorit

  • 328 054
  • 691

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Hyvä taustajuttu oli päivän Länkkärissä riippuen illan matsiin. Mielenkiintoinen tilanne ylipäätään, ainakin ihmeenä pidän (ja petyn) jos ei junnupelien kävijäennätystä iske pitkällä marginaalilla tänään, eli voisi kuvitella aika monen nuoren kaverin olevan ensimmäistä kertaa kotipelissä ihan oikean yleisön edessä. Nykynuoriin alkaa olla sen verran luottoa että uskon tuon tuovan lähinnä positiivista energiaa siinä missä perinteisempään suomalaisurheilijoiden mielenlaatuun sopisi paremmin romahtaa yleisöpaineen alla.

Edit. Jumaleisson, hallin pihassa saman verran autoja kuin liigan tiistaipelissä.
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Pelissä rnsimmensim erä Sportin hallintaa ja toinen Jukurien, harmillisesti ainoastaan vierasmaaleja joista molemmat toisessa erässä hirveistä maalinedushäröpalloista ronkittuna. Jukureilla jo ihan hyvää yv pyöritystäkin erän lopulla, mutta jotenkin puristaa ratkaisupaikoissa. 2 maalia ei toki iso ero ole, etenkään junnupelissä, mutta kyllä seuraava onnistuminen olisi jo tultava Jukureille ja mielellään melko pian kolmannen erän alusta.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Semmoinen junnupeli. Eipä nuo lukemat jätä arvailtavaa, joskaan ei kerro kuin kiinnostuksen loppumisesta viimeistään neljänteen kun oma hyökkääminen ei onnistunut edes vahingossa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Näin ne junnupelit elää, edellinen kotimatsi kuudella maalilla kuokkaan, tänään sitten yhtä monella voitto. Vaasassa tuli harmillisesti kolmannessa ottelussa jatkoaikatappio, niin ratkaisu siirtyy takaisin länsirannikolle viidenteen matsiin torstaille. Hyvä nousu joka tapauksessa joukkueelta lauantain lumipesun jälkeen, osoittaa kyllä että on henkistä selkärankaa ja toisaalta jälleen kerran myös sen että junnupeleissä jokainen ottelu on oma maailmansa ja yhden pelin perusteella ei yleensä voi sanoa mitään voimasuhteista.
 
Missäs Henri Nikkanen on kun ei ole hetkeen kokoonpanossa näkynyt, saattaisi olla ratkaiseva palanen tuossa A:n kokoonpanossa Kokkosen ohella. Hongan ja Tanuksen saaminen olisi Jukurien A:lle ollut lottovoitto ja mitali tuon jälkeen jopa realistinen päämäärä.
 
Missäs Henri Nikkanen on kun ei ole hetkeen kokoonpanossa näkynyt, saattaisi olla ratkaiseva palanen tuossa A:n kokoonpanossa Kokkosen ohella.

Ollut joulusta saakka alaraajavamman vuoksi sivussa. Varmaan koulu ja ylioppilaskirjoituksetkin tällä hetkellä vievät aikaa.

Henkan kannalta harmittava kyllä tuo loukkaantuminen, kun syyskausi kuitenkin sujui muutoin varsin positiivisissa merkeissä. Olisi ollut tosiaan iso vahvistus A-junnuille ja mahdollisuudet kevään U18-kisoihin pääsyyn olisivat varmasti olleet, mutta nyt tilanne on täysin toinen. Toivottavasti kuitenkin pääsisi kesän treenaamaan terveenä ja ensi kaudella taas uusi yritys.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
U18 ensimmäiseen MM-leiriryhmään on valittu Jukurien Henri Nikkanen, Mikko Kokkonen ja Eetu Randelin. Kolme omaa kasvattia leirillä on kova juttu, ja onhan siellä vielä neljäntenä Jukurikasvattina Leevi Aaltonen. Etenkin Nikkasen kuntoutuminen kisoihin tavoittelevaan ryhmään on upea juttu vaivojen takia plörinäksi menneen kauden jälkeen. Kisakomennus tekisi Henkalle hyvää myös kesän varaustilaisuutta ajatellen.

Linkki leijonat.fi: http://www.leijonat.fi/index.php/ma...35zmOEbpSF9QNqyBp5aq1SsqIvIpeyVYPoCYCQmLmGQ_g
 

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Onhan tuo aika kova juttu, toivottavasti sama tahti jatkuu myös tulevaisuudessa.
Onkohan tämän turnauksen takia jätetty Kokkonen U20:n turnauksen ulkopuolelle?

Henkalle tosiaan toivotaan onnistumisia, hieno valinta valmentajilta kun ylipäätään antaavat mahdollisuuden vaikka onkin ollut pelaamatta!
 
Onhan tuo aika kova juttu, toivottavasti sama tahti jatkuu myös tulevaisuudessa.
Onkohan tämän turnauksen takia jätetty Kokkonen U20:n turnauksen ulkopuole
U20 höntsäturnaus nyt ei taida mennä U18 MM-kisojen edelle.
 

AVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
U20 höntsäturnaus nyt ei taida mennä U18 MM-kisojen edelle.

Samaan aikaanhan ne turnaukset ei ole, että mahdollista olisi pelata molemmissa.. Ehkä vaikuttavat kuitenkin valintoihin.
 
Jukurien juniorit nappasi kaudella D2 AAA:ssa aluemestaruuden. Siellä eräs 2006 syntynyt pelaaja naputteli 29 peliin tehot 110+84= 194. Joukkueiden (Keltainen&Sininen) toiseksi tehokkain teki 29 otteluun 77+71= 148. Ihan ok tehoja pojilla.
 
Jukureiden B-nuorten tryoutit ovat menossa tällä viikolla ja tryout-porukka näyttää seuraavalta:

Maalivahdit:

Tommi Rajamäki (-03, KJT/Haukat C)
Juho Lappi (-02, Diskos B)
Veeti Partanen (-03, Jukurit C)
Joel Torniainen (-03, Jukurit C)

Puolustajat:

Heikki Lappi (-02, Jukurit B)
Stepan Nemec (-03, Pirati Chomutov U16, CZE)
Branislav Korytko (-03, HC Trnava, SVK)
Paavo Riipinen (-03, Jukurit C)
Jani Utriainen (-03, Jukurit C)
Miko Pastinen (-04, Jukurit C)
Verneri Arkko (-03, Jukurit B)
Johan Fisk (-04, Jukurit C)
Jonne Pulkkinen (-03, Jukurit C)
Valtteri Haataja (-02, PaKa Edustus)
David Mrva (-02, HC Trnava, SVK)

Hyökkääjät:

Niko Kauppinen (-02, Jukurit B/C)
Eetu Kontio (-03, Jukurit C)
Samuel Chrenka (-03, Rytiri Kladno U16, CZE)
Sampsa Huoponen (-03, Jukurit C)
Igor Polak (-02, HC Trnava, SVK)
Sayam Limtong (-02, Pelicans B2, FRA)
Rohann Missonsa (-02, Pelicans B2, FRA)
Joonas Koski (-03, LeKi-75/KalPa B2)
Saku Järvenpää (-02, JYP B2)
Ilya Ostrouhko (-03, Bilyy Bars Bila Tserkva U19, UKR)
Josef Krejsa (-03, HC Vitkovice U16, CZE)
Arttu Saikkonen (-02, JYP B2)
Jens Malmstedt (-03, Jukurit C)
Karo Koivikko (-02, K-Vantaa B2)
Veeti Pulkkinen (-03, Jukurit C)
Arttu Honkavuo (-03, Jukurit C)
Thomas Tarvainen (-03, LeKi-75/KalPa B2)
Zigmund Polak (-02, HC Trnava, SVK)

Paljon on ulkomaalaiskokelaita ja sen lisäksi sitten pääosin omia junnuja.
Ulkomaalaisista ainakin tsekkipuolustaja Nemec vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tehnyt hyviä tehoja kotimaansa junnusarjoissa ja saanut poikien maaotteluitakin tililleen. Omista junnuista taas puolustaja Fisk valittiin vastikään Pohjola-leirille.
 
Jukureiden B-nuorten tryoutit ovat menossa tällä viikolla ja tryout-porukka näyttää seuraavalta:
Paljon on ulkomaalaiskokelaita ja sen lisäksi sitten pääosin omia junnuja. Ulkomaalaisista ainakin tsekkipuolustaja Nemec vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tehnyt hyviä tehoja kotimaansa junnusarjoissa ja saanut poikien maaotteluitakin tililleen. Omista junnuista taas puolustaja Fisk valittiin vastikään Pohjola-leirille.

Ihan mielenkiintosta, miksi noin moni pelaaja tulisi ulkomailta pelaamaan Suomeen B-nuorten Mestistä. Esim. Krejsa ja Nemec luulisi pääsevän ihan B:n SM-tason organisaatioonkin. Slovakialaiset nyt ole edes kotimaansa junnusarjoissa oikein pääsarjatasolla pelannut.
 
Jukureiden A-nuorten tulevan kauden miehitystä ei ole vielä julkaistu, mutta muutamia varmoja lähtijöitä on jo selvillä.

Saku Forsblom -> Ketterä
Nicklas Rintamäki -> IPK
Matias Mutikainen -> SaPKo
Aleksi Laitinen -> Hunters
Eetu Tervala -> Peliitat
Mikkel Persson -> ?
Riku Kluukeri -> ?

Parhaan maalintekijän Rintamäen lähtö on tietysti iso menetys, mutta ei korvaamaton. Aiemmin keväällä Kauppinen arvioi 10-15 pelaajan vaihtuvan, joten vaihtuvuutta on muutenkin tiedossa.

Ykköspistemies Huttunen nousi liigarinkiin, mutta eiköhän häntä A-nuortenkin apuna nähdä tulevalla kaudella. Liigajoukkueeseen hankitut puolustajat Samuel Kemppainen ja Axel Rindell tulevat pelaamaan kauden aikana myös A-nuorissa, mikä on kyllä iso apu alakertaan, varsinkin kun isossa roolissa olleet Forsblom ja Persson poistuivat.

Mielenkiintoista myös nähdä millaisia kavereita tryout-tapahtuman kautta joukkueeseen saatiin. Uusia rintamäkiä odotellessa.

Edit: Aleksi Laitinen siirtynyt Porvoon Huntersiin ja Eetu Tervala Peliittoihin.
 
Viimeksi muokattu:

Knap

Jäsen
Nicklas Rintamäki -> IPK


Parhaan maalintekijän Rintamäen lähtö on tietysti iso menetys, mutta ei korvaamaton.
Rintamäki tosiaan solmi sopimuksen IPK:n kanssa, mielenkiintoinen haku kaikenkaikkiaan. Mies ei ole oikein koskaan muuten pisteitä tehnyt, mutta viime kaudella räjähti sitten, tosin myös erittäin hyvässä ketjussa.

Osaatko sinä, tai joku muu Rintamäen pelejä viime kaudelta nähnyt kertoa hieman hänen vahvuuksistaan ja heikkouksista? Oliko viime kauden onnistumisen kanssa kuinka suuri tekijä hyvässä ketjussa ja uskotteko, että Rintamäki pystyy olemaan jo ensi kaudella Mestis-pelaaja?
 
Osaatko sinä, tai joku muu Rintamäen pelejä viime kaudelta nähnyt kertoa hieman hänen vahvuuksistaan ja heikkouksista? Oliko viime kauden onnistumisen kanssa kuinka suuri tekijä hyvässä ketjussa ja uskotteko, että Rintamäki pystyy olemaan jo ensi kaudella Mestis-pelaaja?

Kyllä varmasti osan onnistuneesta kaudesta voi pistää toimivan ketjunkin piikkiin, mutta ei kuitenkaan täysin. Alkukaudesta vielä haki vähän paikkaansa joukkueessa, vaikka tehoja syntyi silloinkin ihan kohtuullisesti. Lokakuusta eteenpäin sitten paikka oikeastaan vakiintui ykkösketjussa Perttu Kiesilän ja Heikki Huttusen rinnalla ja kolmikko olikin Jukureiden syömähammas. Korkea maalimäärä osin selittyy varmasti toisella laidalla pelanneella Huttusella, joka monessa osumassa oli syöttäjänä, mutta pystyi hän myös itse luomaan itselleen paikkoja maalintekoon yksilötaidolla.

Hyvä luistelija, näppärä kiekonkäsittelijä ja kovalla asenteella pelaava pelaaja Rintamäki on. Pieni koko tietysti jonkin verran rajoittaa ja se varmasti isoin kysymysmerkki onkin sen suhteen, että pystyykö lyömään ensi kaudella Mestiksessä läpi. Taitojensa puolesta varmasti tulee pärjäämään, mutta kuinka sitten pystyy niitä hyödyntämään astetta fyysisemmässä ympäristössä, niin se jää nähtäväksi. Hyvä kokeilu kuitenkin IPK:lta ja voi parhaimmillaan olla kelpo pelimies Mestikseen ensi kaudellakin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Knap
A-nuortenkin tämän hetkinen joukkue on julkaistu:

Maalivahdit:

Valtteri Nousiainen (-98)
Eetu Randelin (-01)
Olli Taimi (-03, HIFK C)

Puolustajat

Jakub Martiska (-00, Dukla Trencin U20)
Arttu Venäläinen (-99)
Tom Grönblom (-00)
Julius Grönroos (-00)
Rasmus Mannila (-00)
Eetu Sarell (-00, SaiPa A)
Iiro Kurttila (-00)
Valtteri Räsänen (-01, Jukurit B)

Hyökkääjät

Perttu Kiesilä (-98)
Pekka Arkko (-99)
Ville Sivonen (-99)
Joona Viljakainen (-99)
Elmeri Hovinen (-99, Pelicans A)
Miiro Linjala (-00)
Aleksi Soijärvi (-00)
Jori Pöntinen (-00, Jukurit B)
Kalle Matikainen (-00)
Teemu Lappalainen (-00)
Morten Jurgens (-00)
Roope Remes (-00)
Taneli Häkkinen (-01, Jukurit B)
Lassi Helanen (-01, Jukurit B)
Tomas Zeman (-01)
Leevi Kukkasniemi (-02, Jukurit B)

Viime kauden joukkueesta tästä listasta jo varmistuneiden lähtijöiden lisäksi puuttuvat Benjamin Kallio, Jesse Lyytinen, Tommi Pynnönen, Niklas Mattila, Reeti Polon, Santeri Venäläinen ja Santeri Syrjälä.

Varmaankin tuohon jukurinippuunkin uusia nimiä vielä kesän ja syksyn aikana tulee, kun koulupaikat yms. alkavat varmistua.
 
Viimeksi muokattu:
Varmaankin tuohon jukurinippuunkin uusia nimiä vielä kesän ja syksyn aikana tulee, kun koulupaikat yms. alkavat varmistua.

Tähän sen verran päivitystä, että päävalmentaja Kauppinen kertoo tämän aamun Länsi-Savossa (juttu maksumuurin takana) joukkueen olevan valmis kauteen. Jos vielä jonkun sopivan pitkän tähtäimen projektipelaajan löytävät, niin voivat ottaa mukaan, mutta muutoin niin sanotusti näillä mennään.

Kiesilä, Linjala, Sivonen ja Soijärvi muodostavat lähtökohtaisesti varmaan sentterinelikon. Sivoselta varsinkin odotan viime kautta enemmän. Oli toissa kaudella tänne tullessa pirteä ja osoitti potentiaalia, mutta viime kausi oli jotenkin vaisu. Oliko sitten armeijassa, mikä olisi vaikuttanut harjoitteluun ja muuhun, kun pelimääräkin jäi kohtuu pieneksi?

Laitahyökkääjistä Matikainen ja Viljakainen ovat ainakin sellaisia, joilta tulosta voi viime kauden perusteella odottaa. Virolaislaituri Jurgens säväytti pudotuspeleissä, joten siinä voisi olla jokerikortti ensi kaudelle. Omat pojat Helanen, Häkkinen ja Kukkasniemi tekivät kovia pinnoja B-junnuissa, mutta nähtäväksi jää kuinka sitten homma sujuu A-nuorissa. Mielenkiintoisia kavereita ja potentiaalia on kyllä ottaa vastuuta ensi kaudellakin tehoista.

Puolustuksessa Grönblom ottanee ykköspakin roolin Perssonin ja Forsblomin poistuttua. Pelasi jo viime kaudella vahvasti. Slovakkitulokas Martiskalta on myös syytä odottaa vastuunkantoa. Hyvä kausi oman maansa juniorisarjassa ja sai alle myös muutaman miesten pelinkin. Grönroos esitti viime kaudella myös isännän otteita alakerrassa. Jos hieman kesän aikana saisi luisteluaan vielä kehitettyä, niin on todennäköisesti vielä parempi tulevalla kaudella.

Maalilla Randelin kantanee isoa vastuuta ja siihen kaveriin ei varmasti ensi kaudellakaan kaaduta. Ottaako toisen veskarin paikan sitten viime kaudella hajapeleissä esiintynyt Warkis-yhteistyöveskari Nousiainen vai HIFK:sta tullut lupaava Taimi, joka on Kauppiselle tuttu U16-maajoukkueesta.

Positiivista on ensi kauden joukkueessa on erityisesti tuo omien lahjakkaiden nuorten nouseminen A-junnujen rinkiin. Kertoo, että jotain tehdään ainakin oikein, kun pojat kehittyvät. Mielenkiintoinen nippu kaiken kaikkiaan kasassa.
 
B-nuorten ryhmä on tämän näköinen tryoutien jälkeen:

Maalivahdit:

Tom Turkulainen (-02, Jukurit B)
Elmeri Nikulainen (-02, Jukurit B)
Joel Torniainen (-03, Jukurit C)

Puolustajat:

Heikki Lappi (-02, Jukurit B)
Paavo Riipinen (-03, Jukurit C)
Jani Utriainen (-03, Jukurit C)
Miko Pastinen (-04, Jukurit C)
Verneri Arkko (-03, Jukurit B)
Johan Fisk (-04, Jukurit C)
Jonne Pulkkinen (-03, Jukurit C)
Valtteri Haataja (-02, PaKa Edustus)
Joni Hyvärinen (-01, Jukurit B)
Stepan Nemec (-03, Pirati Chomutov, CZE)

Hyökkääjät:

Niko Kauppinen (-02, Jukurit B/C)
Eetu Kontio (-03, Jukurit C)
Sampsa Huoponen (-03, Jukurit C)
Sayam Limtong (-02, Pelicans B2, FRA)
Saku Järvenpää (-02, JYP B2)
Arttu Saikkonen (-02, JYP B2)
Jens Malmstedt (-03, Jukurit C)
Veeti Pulkkinen (-03, Jukurit C)
Arttu Honkavuo (-03, Jukurit C)
Thomas Tarvainen (-03, LeKi-75/KalPa B2)
Juho Järvelä (-03, Jukurit B)
Eetu Tiusanen (-02, Jukurit B)
Konsta Orelma (-01, Jukurit B)

Valtteri Haataja, Sayam Limtong, Saku Järvenpää, Arttu Saikkonen ja Thomas Tarvainen nappasivat ulkopuolelta testiin tulleista paikat joukkueesta. Ilman pelipaikkaa jääneistä Karo Koivikko ainakin löysi jo uuden seuran, kun siirtyi KooKoon B-nuoriin.

Muutoin joukkue koostuu viime kaudella joukkueessa pelanneista tai C-nuorista nostetuista pojista. A-junnujen ringissä olevat Taneli Häkkinen, Lassi Helanen, Leevi Kukkasniemi, Tomas Zeman ja Valtteri Räsänen ovat myös varmasti jossain määrin kauden aikana B-nuorten apuna.
 
Viimeksi muokattu:

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viime kauden joukkueesta tästä listasta jo varmistuneiden lähtijöiden lisäksi puuttuvat Benjamin Kallio, Jesse Lyytinen, Tommi Pynnönen, Niklas Mattila, Reeti Polon, Santeri Venäläinen ja Santeri Syrjälä.

Benjamin Kallio siirtyy Jokereihin.
 
Benjamin Kallio siirtyy Jokereihin.

Varmasti ihan fiksu siirto pelaajan itsensä kannalta. Viime kaudella loukkaantui syksyllä ja oli pitkään sivussa. Sillä aikaa Randelin vei ykkösveskarin paikan, eikä siitä enää luopunut, joten Kallio jäi vähän sivustaseuraajan rooliin.

Jokereissa luulisi ruutua olevan tarjolla, kun viime kauden maalivahdeista Ratilainen jäi yli-ikäiseksi ja ykkösveskari Huhtamaa lähti rapakon taakse yliopistoon pelaamaan.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kolme Jukurien kasvattia varataan samassa NHL-draftissa.. onhan tämä ihan vähän uutta.. Kokkonen, Nikkanen ja Aaltonen, peukalot ylös pojille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös