Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Jukureiden ketjukokoonpanot kaudella 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Jukurit' , aloittajana Gameson, 18.06.2016 klo 16.29.

 1. Gameson Jäsen

  Aikalailla vaikuttaa siltä, että Jukureiden joukkue saattaa olla tässä muutamaa vahvistusta lukuunottamatta. Tosin niistäkään ei ole varmuutta, sillä ainakaan huhuasteella ei ole pelaajista paljoakaan kuulunut.

  Joukkueesta löytyy isoja kysymysmerkkejä ja näin ollen ketjutkin voivat elää kauden aikana, tosin eikös RD suhtaudu aika maltillisesti ketjumuutoksiin?

  Itse lähdin miettimään ketjusommitelmia tältä pohjalta:

  Henrik Koivisto-Turo Asplund-Miika Roine

  Roine suorittaa hyvin molempiin suuntiin, joten Jukureissa aikoinaan toiminut tutkapari Asplund-Koivisto saa näyttää ainakin aluksi osaamistaan.

  Teemu Tallberg-Topi Nättinen-Jesper Piitulainen

  Tallberg tuo tähän ketjuun kokoa, Nättinen nopeutta/taitoa ja Piitulainen taiteilee tekopaikkoja aiemmille.

  Olli Sipiläinen-Ville Hämäläinen-Nestori Lähde

  Duunariketju, joka ei häikäise nopeudellaan, mutta johon voi luottaa tiukassa paikassa. Tosin miksei Hämäläisen laidoilla voisi testata jossain vaiheessa myös nopeampia ja taitavampia pelaajia? Aika näyttää.

  Niko Laakkonen-Teemu Henritius-Joonas Kalliola

  Energiaketju, joka vääntää molempiin suuntiin tasaisella varmuudella. Henritiukselta löytyy taitoa jaella kiekkoa, joten toivottavasti myös Kalliolan ja Laakkosen sihti saadaan kohdilleen.

  Lisäksi olisi mielenkiintoista nähdä, mitä Janne Kumpulainen saa aikaan. Toivottavasti hänellekin tarjotaan näytönpaikkoja.

  Pakkipareja en nyt tällä kertaa lähde arvuuttelemaan. Täytyy katsoa, jos kristallipallo sanoisi myöhemmin niiden kohdalla jotain.
   
 2. HighFlyer#95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Jesper Piitulainen-Turo Asplund-Topi Nättinen
  Teemu Tallberg-Henrik Koivisto-Miika Roine
  Janne Kumpulainen-Teemu Henritius-Janne Ritamäki
  Nestori Lähde-Ville Hämäläinen-Olli Sipiläinen
  --------
  Niko Laakkonen-Joonas Kalliola-Ville Leskinen

  Miika Koivisto-Valtteri Hietanen
  Joonas Valkonen-Ville Hyvärinen
  Marko Kauppinen-Ilkka Vaarasuo
  ----
  Samuli Piipponen-Antti Jaatinen
  Keni Karalahti

  Sami Rajaniemi (Mika Norja)

  Paria pisteiden tekoon pystyvää laituria hyökkäys edelleen huutaisi. Keskushyökkääjäkin voisi tulla kyseeseen, jos Nättistä peluutetaan laidassa. Alemmat ketjut ovat ihan ok ja omat Mestis-miehet Leskisellä höystettynä tarjoavat kilpailua sinne osastolle. Kun noihin kahteen ensimmäiseen ketjuun saataisiin vielä pari tekijämiestä, niin se taas voisi tiputtaa esimerkiksi Roineen tuohon kolmosketjuun, johon hän mielestäni soveltuisi paremmin. Potentiaalia nykyisessäkin kalustossa on, etenkin Nättisen Topin suhteen itselläni on isot odotukset ensi kaudesta. Toivottavasti saa ison vastuuta ja roolia erikoistilanteissa.

  Puolustus ei häikäise, mutta sen riittävyydestä en jaksa olla niin huolissani. Kiekolliselta osaamiseltaanhan se on kevyt, eikä se hirveästi loukkaantumisia kestä ja se tuossa voi ongelmia tuottaa. Koivistolla on iso vastuu kiekollisesta pelistä ja toivottavasti Kauppinen pystyy tarjoamaan taustatulta edes jonkin verran, vaikka ura laskusuunnassa onkin. Valkosen viime kausi Mestiksessä herätti odotuksia, joten nähtäväksi jää sanooko kolmas kerta toden liigaläpimurron kohdalla.

  Maalivahtiosastolla marssijärjestys on selvä: Rajaniemi pelaa niin paljon kuin jaksaa ja Norja hoitaa loput. Norskin viime kauteen mahtui muutamia hyviäkin hetkiä, mutta kokonaisuutta katsoen hän jäi pettymykseksi. Tosin hieman vammatkin taisivat vaivata ja onhan hän osoittanut aiemmin pystyvänsä torjumaan Liigassa, joten toivottavasti hänestä luotettava kakkonen saadaan jengiin. Ensi kaudellahan hän pääsee taas hommiin tutun mv-valmentajan kanssa.

  Tältä kokoonpano siis toivottavasti näyttäisi kauden avauksessa:

  Piitulainen-Asplund-X1/Nättinen
  Tallberg-Koivisto-X2
  Roine-Nättinen/X1-Ritamäki
  Lähde-Hämäläinen-Sipiläinen
  ----
  Laakkonen-Henritius-Kalliola
  Leskinen-Kumpulainen

  Pakisto ja maalivahdit samat.

  Tulipahan nyt sekavaa pohdintaa näin myöhäisiltaan.
   
  Viimeksi muokattu: 27.07.2016 klo 23.48
 3. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Laitellaan tähän kun en otteluketjuun viitsi: Missä Piitulainen?
   
 4. juurihoito Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Varmaan kipeänä tai poppareilla? Mistä näitä tietää..
   
 5. HighFlyer#95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  11. 0+2=2, -2. Ehkä nuo lukemat ovat puhtaasti syy sille, että tuloksentekijäksi hankittu peluri nautiskeli tänään popcorneja.

  Nyt kun tähän ketjuun pitkästä aikaa tuli kirjoiteltua, niin pohdiskellaampa samalla ketjukoostumuksia noin yleisesti.

  Tallberg-Koivisto-Budish on selkeä kasassa pidettävä kolmikko. Illasta toiseen vahvaa tekemistä ja se näkyy pistesarakkeessa.

  Toinen mielestäni varsin hyvin yhdessä toiminut kolmikko on Lähde-Henritius-Ritamäki. Kolme kovaa työmiestä, mutta heiltä löytyy myös jonkin verran käsiäkin. Tähän ketjuun voisin tehdä kuitenkin pienen muutoksen, josta tuonnempana.

  Asplund-Piitulainen tutkaparin kemioiden löytymistä on nyt odoteltu pitkin syksyä, mutta sitä ei tunnu löytyvän, joten löisin kaksikon lihoiksi ja eri ketjuihin. Roine monipuolisena pelaajana soveltuu tähän ketjuun yhtä hyvin kuin mihin tahansa muuhunkin.

  Muista pelureista Nättinen on viime peleissä osoittanut piristymisen merkkejä, vaikka tulosta häneltäkään ei ole saatu. Kalliola väläyttelee, mutta on epätasainen. Kumpulainen taas mielestäni menee hukkaan nelosketjussa.

  Roine-Asplund-Kumpulainen
  Tallberg-Koivisto-Budish
  Ritamäki-Henritius-Piitulainen
  Lähde-Hämäläinen-Sipiläinen
  ----
  Leskinen-Nättinen-Kalliola
  Laakkonen

  Jaatinen-Koivisto
  Piipponen-Kauppinen
  Hietanen-Valkonen
  ------
  Hyvärinen, Vaarasuo,Karalahti, Kokkonen

  Rajaniemi (Norja)

  Kumpulaisen nostaisin ykkösketjuun Asplundin vierelle, sillä hän on todella juonikas pelaaja ja ansaitsee mielestäni mahdollisuuden kärkiketjussa. Myös Leskistä ja sitä Nättistä (vielä kerran) voisi tässä kokeilla.Kakkosketju samassa muodossa kuin tähän asti.

  Kolmosessa Henritiukselle toiseen laitaan kiekollista taitoa Piitulaisen muodossa, sillä nyt hänenkin kiekollinen osaaminen jää hieman varjoon kahden rouhijan välissä. Ritamäki toisella laidalla tekee tilaa ja survoo maalin edessä kiekkoja häkkiin.

  Neloseen taas alivoiman erikoismiehet ja kiekonsyöjät. Riistää, raastaa ja tekee vastustajan pelin epämukavaksi.

  Kokonaisuutta katsoen yksi uusi laituri voisi olla paikallaan. Maalintekovoimaa ja laajuutta ei hyökkäyksessä liikaa ole. Sebastian Repoa tuolla toisessa ketjussa haaveilin ja jos hänet vain mahdollista olisi hankkia, niin siinä se laiturihankinta voisi olla.

  --------------

  Pakistossa ykköspari ollut kasassa kauden alusta asti ja kun Jaatinenkin tuntuu löytäneen peliinsä varmuutta, niin miksipä tätä kaksikkoa rikkomaan.

  Kakkosparissa Piipponen kuuluu myös alkukauden positiivisiin yllättäjiin. Viime kausi oli tosin jo hyvä, mutta epäilin hieman liikkeen riittävyyttä liigavauhtiin. No, hyvin tuntuu riittävän ja pelaa Kauppisen rinnalla varmaa peliä.

  Kolmosparissa Hietanen pelaa perusvarmaa peliä ja ajoittain väläyttelee kyllä kohtuullista vetoaankin. Karalahden paikkaa vakiokokoonpanossa taas en ymmärrä, kuten olen monesti todennutkin. Pelaa toki fyysisesti hyvin ja asenne on kohdillaan, mutta kun niitä virheitä tulee vähän turhan paljon ja parantunut liikekään ei ihan vielä liigan temmossa tunnu riittävän. Pakeista myös ainoana (jos tänään 2 min pelannutta Kokkosta ei lasketa) miinuksella lukemalla -4.

  Karalahden tilalla näkisin mieluiten Valkosen, sillä hän teki kokonaisvaltaisella pelaamisella vaikutuksen viime kaudella. Osaa pelata kiekolla, mutta pystyy myös fyysiseen peliin. Ei toki mikään varma kortti hänkään, mutta on siellä sitten Hyväristä ja Vaarasuotakin tarjolla siihen ruutuun.

  Maalinsuulla Rajaniemi on pelannut tätä iltaa lukuunottamatta riittävällä tasolla ja häneen homma tuskin tulee jatkossakaan kaatumaan. Norja esiintynyt myös hyvin niissä peleissä, mitkä on päässyt pelaamaan eli Rajulle uskaltaa jatkossakin antaa jonkun huilivuoronkin.
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2016 klo 00.13
 6. paraspelaaja Jäsen

  Valkonen ensimmäistä kertaa kokoonpanossa. Hyvä että testataan, toivottavasti ajettaisiin nyt kunnolla sisään tuossa Karalahden paikalla.

  Muutenkin nuo ketjut alkaa pikkuhiljaa näyttää aika tasapainoisilta. Ykkösketjun on nyt vaan pakko herätä.

  Niin ja maalilla Rajaniemi. Ei ole ehkä aivan täysin kokonaan ytimessä ollut viime peleissä? Eteenpäin pitää edelleen pyrkiä tälläkin rintamalla.
   
 7. Maalin takaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, UuKoo
  Valkonen oli kokoonpanossa, mutta ei taidettu testata vaihdonkaan vertaa. Pakkireservissä on Valkonen ja Vaarasuo, joilla molemmilla on kuitenkin liigapelejä takanaan (Vaaralla reilut 200 ja Valkosella kahta vaille 100 peliä), mutta ei vielä tässä kohtaa sekunninkaan näyttösaumaa alkukauden aikana. Kumman sitkeästi on kuitenkin mm. Karalahti ja Hyvärinen saaneet harjoitella menoa kohtuullisen kokoisin virhemarginaalein. Varmaan on olemassa joku syy tai peruste tällekin toimintatavalle ja peluutukselle, mutta itse en ole sitä vielä keksinyt.
   
 8. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Kysein aikaisemminkin ja kenties tässä ketjussa myöhemmin on asia tullut selväksi, mutta en jaksa laiskana tätä kokonaan kahlata läpi eli kysyn jälleen: Onko Jesper Piitulainen saanut pitkän koirankoppikomennuksen Dufalta? Koska Piitulainen pelasi viimeksi?
   
 9. dexter__35 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Anaheim Ducks, sekä paikalliset.
  Lainaus:
  Ilmeisesti pientä loukkaantumista alla
   
 10. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Tai vähän suurempaa kun kuitenkin edellisestä ottelusta on jo reilu kuukausi. (Kotimatsi JYPiä vastaan eikä pelannut muistaakseni kolmannen erän puolivälin jälkeen. Ihmettelin kun ei tullut voittolaukausta yrittämään mutta sittemmin selvisi ettei osallistunut ottelun loppuhetkiin lainkaan.)
   
 11. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Hieman huolestuttavalta näyttää rosterin riittävyyden kannalta kun äsken julkistettiin Ilves -matsin kokoonpanot ja Jukureilla ei ole heittää enää mukaan edes ylimääräistä pelaajaa. Ilmeisesti Kalliolakin loukkaantui eilisessä taistossa kun Laakkonen nostettu Jopin tilalle neloseen. Hietanenkaan ei kokoonpanossa ole, ei kai nyt pelirangaistus tarkoita automaattisia lisäsanktioita?!
   
 12. Jayzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, Golden Knights
  Lainaus:
  Pelikielto ilmeisesti napsahti Hietasen pojalle. Ikävä juttu, samoin kuin Kalliolan poisjäänti. En näe kyllä muuta syytä Jopin poissaololle kuin jonkun vamman tai sairastumisen. No, tuleepahan Laakkoselle peliminuutteja...
   
 13. HighFlyer#95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Hietasen tilanne meni kurinpitokäsittelyyn eli on väliaikaisessa pelikiellossa ja sen vuoksi sivussa tänään. Mahdolliset lisäsanktiot ratkeavat sitten kurinpitokäsittelyn jälkeen.
   
 14. Jukule Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Kurinpitokäsittelyyn... hohhoh, olisko nyt lähtenyt sille kuulaiselle laukalle taas? Ulosajokin tuosta oli jo liikaa.
   
 15. paraspelaaja Jäsen

  Nättinen on tänään nelosen keskellä eli eipä siellä sitten mitään pahempaa ollut.

  Kolmoseen Sipiläisen paikalle on vaihdettu Ritamäki, joka on hyvä kokeilu. Ei tuo Lähde-Henritius-Sipiläinen ole oikein pystynyt edes niitä miinuksia pitämään sarakkeesta loitolla.