Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jukureiden harjoitusottelut 2015–2016

Viestiketju osiossa 'Jukurit' , aloittajana HighFlyer#95, 11.06.2015 klo 22.55.

 1. HighFlyer#95 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Avataan nyt näillekin oma ketjunsa.

  Alustavasti harjoituspelilista on seuraava:

  Torstai 13.8.2015 Jukurit- Kärpät, klo 15.00 Hämeenlinna (SSAB-turnaus)
  Perjantai 14.8.2015 HPK-Jukurit, klo 19.00 Hämeenlinna (SSAB-turnaus)
  Torstai 20.8.2015 Jukurit - SaPKo, klo 18.30 Mikkeli
  Keskiviikko 26.8.2015 SKA Karelia - Jukurit, klo 18.30 Imatra
  Torstai 27.8.2015 SKA Karelia - Jukurit, klo 18.30 Imatra
  Torstai 3.9.2015 Jukurit - JYP-Akatemia, klo 18.30 Mikkeli
  Keskiviikko 9.9.2015 JYP-Akatemia - Jukurit, klo 18.30 Jyväskylä

  Elokuussa Jukurit siis osallistuu HPK:n järjestämään SSAB-turnaukseen, johon Jukureiden lisäksi osaa ottavat Liiga-joukkueista isäntäjoukkue Kerhon lisäksi Kärpät sekä viime kauden CHL-mestari Luleå.

  Muuten tuo lista näyttää hyvin perinteiseltä Akatemioineen ja SaPKoineen. Karelian pojatkin kohdataan viime kesän tapaan kahdesti Imatralla. Liiga-joukkueita ei ole muistaakseni muutamaan vuoteen harjoituspeleissä kohdattu, joten mukavaa vaihtelua tuovat nuo syksyn ensimmäiset pelit.

  Luulen kyllä, että yksi Savonlinnassa pelattava SaPKo-peli tuonne listaan vielä jossain vaiheessa tulee, mutta näin tässä vaiheessa.
   
  Viimeksi muokattu: 11.06.2015 klo 23.00
 2. Vasen pakki #4 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
  Mikkelissä pelattaneen vain yksi harjoitusottelu.
  3.9. JypA -peliä suunnitellaan puoliväliin Kangasniemelle.
   
 3. paraspelaaja Jäsen

  Olisikohan enää mahdollista järkätä harkkamatsi KooKoota vastaan, vaikkapa Kalevankankaalle(kun ei täällä liikaa harjoitushöntsiä ole nähtävillä). Olisi jotenkin mielenkiintoista nähdä, missä mennään Mestiksen todellisen kärjen ja Liigan todellisen mutaojan välillä. Suorastaan vaadin KooKoota Mikkeliin, pelkään vaan, etteivät uskalla tulla! Siitä ottelusta voitto olisi jotenkin ironinen ja.. nautinnollinen kokemus. Siitä huolimatta että kyse olisi harkkamatsista.
   
 4. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Lainaus:
  Joudut varmaan tyytymään A-junnujen harkkamatsiin. Toivottavasti saat märkiä unia siitä.
   
 5. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  No en tietenkään saa. KooKoon A-junnuthan saattaa olla ihan uskottava joukkue valmentajineen.
   
 6. Harppa-setä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Se mitä KooKoo nyt tarvitsee tulevaa kautta varten on itseluottamusta eikä minkään mutasarjassa pelaavan joukkueen jyrän alle jäämistä. Jäisivät ressukat varmaan nollille tuossakin pelissä :)

  Voisin melkein ennustaa, että kun takana on liigan kymmenen kierrosta ja pisteplakkarissa yksi jatkoaikatappiopinna, maaliero 5-55 ja päällä hirvee kriisi, niin muistetaan varmasti mainita Mikkelin huonot yleisömäärät :)
   
 7. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Nojuu, kyllä näinkin, olet oikeassa. Olisihan se noloa. Juuri siksi heidät tänne olisin halunnutkin.

  Mutta kuten sanoin, tuskinpa heistä on tulijaksi. Tappio pelottaa, ja kun täällä on se mediakuutio ja PA-laitteistokin! (nimim. otin eilen popparit esiin ja luin suosikkiromaanini, "Katsomokulttuuri Mestiksessä-ketju, finaalisarja 2015")
   
 8. TeePee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä & SaiPa
  Jukurit kohtaa Pietarin SKA:n akatemiajoukkueen SKA Nevan kahdesti Imatralla.

  Ottelut pelataan;
  ke 26.8. klo 18.30 ja to 27.8. klo 13.00

  Tässä linkki Ketterän kotisivujen uutiseen
   
 9. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Mahtaako Ketterä järjestellä streamia kyseisiin matseihin? Tuolla on ainakin maalikoosteita sekä taltiointeja aiemmista Ketterän järjestämistä peleistä, joten toivoa sopisi, että ottelut tulisi vaikka jälkikäteen katsottaviksi sivustolle.
   
 10. TeePee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä & SaiPa
  Lainaus:
  Streamia ei valitettavasti ole luvassa. Jälkikäteen katsottavaksi tulevat taltioinnit on mahdollisia, katsotaan saadaanko järjestymään.
   
 11. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Persketti, sitähän vois järkätä jonkuulaisen lutuurimatkan Imatralle kun roadtrippeilykelitkii jatkuu.
   
 12. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Lainaus:
  Esitäpä tuo suoranainen vaatimuksesi mitä pikimmiten Jukuri -toimistolle ja siellä otteluista päättäville tahoille, että sieltä voidaan olla yhteydessä KooKoon vastaaviin henkilöihin.

  Vieläpä jo keräisitte jonkinlaisen addressin nimilistoineen ihan tässä hetikohta niin ehkä Jukuri -toimisto voi laittaa rattaat pyörimään. Muutenhan tuo sinun vaatimuksesi tuskin tuottaa turskaakaan.

  Ja kun Jukuri -organisaatio on esittänyt ottelupyynnön ja liittänyt siihen keräämänne addressin niin saadaan iltapuluihin ja muuhun meeeeediaaaan jutunjuurta KooKoon pelkurimaisesta kieltäytymisestä.

  Tämän palstan kautta tuskin tiukinkaan vaatimus ja pelkuriksi herjaaminen tuotaa mitään tulosta, koska molemmat organisaatiot keskittynevät tiukasti tulevaan kauteen, harjoittelemiseen ja vielä jäljellä oleviin harjoituspeleihin.

  Mutta kannattanee siellä Mikkelinsuunnalla laitella asioita liikkeelle turhan huutelun sijaan.
   
 13. TeePee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä & SaiPa
  Tänään Imatralla pelattavasta Jukurit - SKA Neva ottelusta on liveseuranta Ketterän twitterissä @ImatranKettera. Seuranta pyritään järjestämään myös huomenna pelattavasta ottelusta.
   
 14. juurihoito Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Minkätasoinen porukka tuo Ska Karelia on? Miltä Jukureiden peli näytti paikanpäällä olleiden silmin?
   
 15. KOOKOOBOY Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Jukurien voitettua HPK ja hallitseva mestari Kärpät on täällä ollut hiljaisempaa. Toki joku heitti heti Kärpät voiton jälkeen että Jukurit on Suomen kovin jengi... Tähän kai pitäisi sanoa että niin on, heti Jyp-Akatemian jälkeen. Mutta huumori sikseen ja asiaan. Voisiko joku hieman valottaa Jukureiden esityksiä Hämeenlinnan turnauksen jälkeen. Sapkosta 2-0 voitto ja sen jälkeen kolme ottelua takkiin.

  Miltä peli on näyttänyt? Kannattaako betsata ekoilla kierroksilla Jukureita? Onko minkälainen pöhinä Jukureiden ympärillä Mikkelissä? Joukkue pelannut vasta yhden pelin kotihallissaan ja yleisöä oli vain 812. Toisaalta kesän ensimmäinen koitos ja vielä kauniissa säässä joten ei nyt vedetä liikaa johtopäätöksiä siitä. Odotetaan kauden alkua ja katsotaan 7-10 ensimmäisen kotipelin jälkeen niitä yleisökeskiarvoja.

  Paikalliset avautukaa ja antakaa realistista näkemystä treenikaudesta. KIITOS!
   
 16. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Paikalla olleen ja asioista ymmärtävän silmin Jukurit oli Hämeenlinnassa pelannut suht täydellistä Meidän peliä, joka oli tietenkin mahdollistunut hyvällä valmistautumisella. Yksilötasolla oli ollut tuttua varmuutta, muutama todella positiivinen yllätys ja 1-2 yksilöä, joilla ei taso ollut riittänyt. Molemmat maalivahdit oli vakuuttanut. Se, että Jukurit pelasi todellakin lausunnon mukaan lähestulkoon valmista peliä, kertoo siitä, että pelillinen kivijalka on Pennasmaisen tukeva.

  SaPKo-peli oli jo ohitapahtuma, luistin ei liikkunut eikä siten Pennasen pelinopeutta vaativa pelikään toiminut. Jukurit jaksoi vääntää väkisin tarvittavat maalit, mutta ei se hyvästä harjoitustapahtumasta mennyt. Toivottavasti treeneissä vaatimustaso on korkealla.

  Sittemmin on ollut kolme peliä, joita en ole nähnyt, mutta lausuntojen perusteella hieman vaikuttaisi, että yleinen väsymys on niissäkin ollut isossa roolissa.

  Yhteenvetona voisin erinäisten tietojen pohjalta vetää, että Jukurien tärkeimmät yksilöt ovat kovassa ja vakuuttavassa kunnossa, ja Jukurien viisikkopeli tulee olemaan sitä, mitä Pennasen peli on; upeaa ja tehokasta. Tai tämä toki jakaa mielipiteet, jonkun mielestä se voi olla tylsää ja tehokasta. Kysymysmerkkejä ovat päivittäisen tekemisen taso, jonka tosin myös pitäisi Pennasella olla korkealla, sekä mahdollinen "mestaruusväsymys" tai muu krapula. Luotto on kuitenkin siihen, että kun oikeat pelit alkaa, löytyy uusi kipinä tekemiseen. Tuloskeskeisestihän ei Jukureissa ajatella. Kyllä niitä voittoja sieltä tulee, jos asiat tehdään niin hyvin kuin pystytään.

  Lainaus:
  Ehei, Mikkelissä tuo ei ole vain, se on jopa. Täällä Mestiksen harjoituspelit on kiinnostanut kuin kilo kinuskia. Esim. vuosi sitten harkkamatsissa KK:ta vastaan porukkaa oli reilut 500. Ja nyt SaPKoa vastaan reilut 800. En kauheasti antaisi harkkamatsien yleisömäärille painoarvoa, mutta jos pakko on, niin tuostahan voit yhtälön rakentaa. 60% lisäys yleisömääriin, ja tämä kun lisätään viime kauden runkosarjan keskiarvoon.... lähes 2400 katsojaa! En sanoisi, että vain :)
   
 17. Vasen pakki #4 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
  Lainaus:
  JypA peli Kangasniemellä oli kaikki ottelut nähneiden mielestä heikoin harjoitusottelu ja täytyy kompata sen pelinä nähneenä, että sekalaiselta ja saamattomalta peli näytti. "Mitäs nyt" - katkoksia tuli vielä paljon, ajatus ja ajoitus oli vielä haussa. JypA:n aktiivinen suoraviivainen taktiikka näytti toimivan hyvin jukuripeliä vastaan ainakin männäviikolla etenkin samassa arassa paikassa kuin viime kaudellakin eli oman päädyn prässi tuotti vaikeuksia. YV pyöri parilla peruskuviolla tehottomasti, mukana oli pitkä pätkä 5-3 ilman mitään tulosta ja kaikki vastustajat varmaankin ymmärtävät ottaa Makon kiinni viivalta. Kolmannen erän tappiotilanteessa peli meni yllättävänkin paljon vuorotellen yksin yrittämiseksi. Kokonaisuutena aika vaisu ja väsynyt kuva jäi pelistä, josko keskiviikon toinen JypA -peli antaa enemmän osviittaa tulevasta.
   
 18. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä näin, mutta toisaalta uhka avaa aina tilan muualle. Jos vastustaja päättää sulkea viivan, avautuu vapaa tila syvään/poikittaislinjalle. Siellä tulee kuitenkin olemaan Hiltusta, Rantaa ja Sammalmaata rightin puolen pelaajina laittamassa onetimeriä sisään. Ja eiköhän tutusti syvän kautta käyttämällä saada revittyä pommitustilaa Makollekin.

  Jukuri-yv on todella hyvin organisoitu ja varioitu. Avauspeliin on pari kuviota, hyökkäysalueen aloituksiin pari kuviota ja ainakin viime kaudella uhkaa saatiin pidettyä käytännössä jatkuvasti koko viisikon alueella. Mutta se on vain ihmeellinen juttu, että jos pääkoppa ei käy tarpeeksi lujaa, niin jääkiekko-nimisessä pelissä mistään ei tule mitään. Ja sellaisessa joukkueessa, jossa pelissä on paljon ns. "liitoskohtia", kuten viisikon sisäistä reagointia ja vastaliikettä(=tarvitaan keskinäistä ajoitusta), tällaiset ongelmat korostuvat. Kaiken tämän lisäksi Jukurien pelissä korostuu pelinopeuden merkitys. Vastustajan kärjestä on päästävä ennakkoon suunnitelluilla syöttöketjuilla(useimmiten pakki-pakki-laita-keskusta) ohi, ja viime kaudella tuli huomattua, miten tällaisessa pelitavassa on tietty "kriittinen piste", jolloin pelinopeus suhteessa vastustajaan ei kertakaikkiaan riitä ja peli sekoaa. Tuossa vielä yksi esimerkki viime kaudelta, juurikin Akatemian aggressiivista karvausta vastaan. Noissa tilanteissa tarvittaisiin vain sitä kuuluisaa (yksilökohtaista) pelinopeutta, tarkemmin reagointi- ja suunnanmuutosnopeutta.

  Miten äskeinen tyhjänjauhanta nyt sitten liittyy Jukurien harkkapeleihin, niin ei ehkä muuten kuin siten, että Pennasen pystysuunnan peli ei todellakaan toimi höntsätessä. Jos päästään oman käsitteeni, "kriittisen pisteen" yli, jälki on mukavaa katsottavaa. Toivottavasti joukkueella on ylihuomenna tekeminen kohdallaan.
   
 19. Vasen pakki #4 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
  Lainaus:
  Juurikin näin. Samassa videossa 1-1 tasoitusmaalissa on sattumoisin myös esimerkki siitä, miten oikein ajoitettu aggressiivinen karvaus aiheuttaa ongelmia sinikeltaisille. Sama asia oli näkyvissä selvästi esim. kaikissa viime kevään Kookoo - finaaleissa.