Jukka Valtasesta HIFK:n uusi toimitusjohtaja

  • 121 098
  • 413

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Kiitos jo etukäteen Jukka! Kun kaikki olivat poissa toimistolta, sinä aina onnistuit vastaamaan viesteihini. Se on sitä aitoa sitoutumista. Toivottavasti olet kuitenkin ehtinyt viettää viikonvaihteita ja pitää lomia ja vapaita ja teet niin myös vastaisuudessa. Onnea ja hyvää tulevaisuutta, missä ikinä sen vietätkin.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Täältä ”vieraasta” vinkkelistä katsottuna kaveri teki hyvää työtä ehkä Liigan paineistetumpana seurapomona. Jos hänestä tulee koko puulaakin tuleva pomo, yhdyn aiempiin kommentaattoreihin siinä, että toivottavasti tuo mukanaan muutoksen.

Kevennyksenä: kun luin Jatkoajan otsikon, en voinut olla ajattelematta, että Nybondaksenko kylpytohvelit sieltä verhon alta pilkistää….
 

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Täällä onkin jo sanottu melkein kaikki mitä piti tulla tänne kommentoimaan, eli että pelasti IFK:n lähes konkurssin partaalta, on tehnyt pitkäjänteisesti laadukasta työtä ja terveyttänyt talouspuolen, lisännyt myös vaikeasti rahassa mitattavaa uskottavuutta organisaatiolle, että Valtsun 13 vuotta tuntui lyhyemmältä ajanjaksolta kuin Penan 8, että hyvin vastasi myös minun sähköposteihini, toivottavasti (ja ehkä jopa luultavasti) siirtyy seuraavaksi Liigan toimitusjohtajaksi, ja että myös minun ensiajatukseni oli "ei kai nyt sentään Nybondas".

Hieman tuntemattomaksi hahmoksi jäänyt minulle tämä Markus Lindström, hänestä siis kuulisin mieluusti lisää.
 
J

Just-Ice-Hockey

Kiitos Valtsulle kaikesta siitä työstä mitä on IFK:n eteen tehnyt. Parempaa toimitusjohtajaa en olisi Pentin jälkeen osannut IFK:lle kuvitellakaan. Nyt on varmasti hyvä hetki sekä Valtsulle itselleen että IFK:lle jatkaa eri suuntiin. Valtsu pääsee uusien haasteiden pariin ja IFK:hon saadaan uutta näkemystä. Kaikkea hyvää Valtaselle jatkoon. Toivon koko sydämestäni, että miehen seuraava haaste on Liigan kuntoon laittaminen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Hienoa työtä tehnyt!

Moni ei taida vieläkään kunnolla ymmärtää sitä, kuinka syvässä kusessa IFK oli Valtasen aloittaessa duuninsa.
Taloustilanne aivan kuralla ja pankitkin taisi lyödä ei-oota tiskiin.

Vaikkei seura nyt menestyksellä ole liiemmin juhlinut, niin ainakin Valtanen on kyllä tehnyt työnsä hyvin ja ihan mukavan oloinen kaveri sen perusteella mitä olen Nordiksen käytävillä pari kertaa nähnyt.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kenties tämä jo tässä/toisessa ketjussa, mutta olen pomminvarma että Valtanen on Liigan uusi TJ.

Muistakaa, että TPS hakee myös toimaria tällä hetkellä ;)
 

Paha Elvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Valtanen nosti seurajohtamisen ammattimaisuuden aivan uudelle tasolle. Ero Sir Penan puuhasteluun on niin valtava, ettei voi edes verrata. Muutosmatka konkurssin partaalta kovaa tulosta tekeväksi firmaksi on ollut lähes järjenvastainen, ellei kävisi niin täysin järkeen, kun kyse on Suomen kovimmasta urheilubrändistä. Brändiarvon ulosmittaaminen vaatii kuitenkin bisnesosaamista, jota Jukalta löytyy. Suomi on äärimmäisen vaikea urheilumarkkina, jossa sponsorointi ei ole muodissa ja yhteiskunta ei näe ammattilaisseurojen arvoa oikeastaan millään tavalla, toisin kuin todellisissa joukkueurheilumaissa.

Suomalainen urheiluseurajohtaminen on ollut pitkä sarja surkeita epäonnistumisia lajista riippumatta. Kaiken maailman lukutaidottomat lätkäjätkät, omaa egoprojektiaan rakentavat massisedät sekä kylänpäämiehet ovat saaneet huseerata ja viedä "johtamiaan" seuroja konkurssiin tai vähintään akuuttiin kassakriisiin. Tässä joukossa Oy HIFK Hockey Ab on ollut kuin pimeässä hohtava majakka, näin runollisesti ilmaisten. Kiitos Jukka Valtanen, loistavaa duunia!
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
En voi sanoa tuntevani Valtasta, mutta olen tavannut hänet jokusen kerran ja tietysti seurannut HIFK:n toimintaa vuosien ajan melko tiiviisti. Minulle on jäänyt hänestä myönteinen kuva sekä ihmisenä, että seurajohtajana. Toivottavasti seuraaja hoitaa hommansa vähintään yhtä hyvin.
Jukka Valtaselle toivon hyvää jatkoa minne sitten meneekin.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105
Moni ei taida vieläkään kunnolla ymmärtää sitä, kuinka syvässä kusessa IFK oli Valtasen aloittaessa duuninsa.
Taloustilanne aivan kuralla ja pankitkin taisi lyödä ei-oota tiskiin.

Juurikin noin. Vajaa kymppitonni tilillä ja muutenkin asiat vähän sinnepäin Sir Pentin jälkeen, mutta aivan helvetin loistavaa duunia siitä eteenpäin. Isot on saappaat jatkajalle.
 
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Olipa todella hyvä haastattelu. Suhteelliseen lyhyeen ja helppolukuiseen juttuun oli saatu monia eri aspekteja. Monet asiat ovat muuttuneet todella paljon siitä, kun Valtanen astui puikkoihin. Näin fanin näkökulmasta oikeasti merkittävä asia on se, että HIFK:ssa on alettu ihan julkisestikin puhua siitä, mitä tehdään ja miksi. Ja ennen kaikkea kaikki kerrottu on uskottavaa. En muista, että Penan aikana olisi kauheasti muusta kerrottu kuin Liiga-jengin tavoitteista tai kommentoitu kulloistakin käsillä ollutta kriisiä. Ainakin näin jälkikäteen vaikuttaa siltä, että silloin ei mitään suuria ja seuran toimintaa eteenpäin vieviä suunnitelmia paljon edes ollut.

Jutussa mainittiin myös, että HIFK:lle löytyi pahimman kassakriisin aikana kaksi sijoittajaa, jotka pumppasivat seuraan rahaa. Toinen heistä on Leo-Dan Bensky ja toinen on Gustaf Björnberg. He laittoivat omaa rahaansa kiinni rakkaaseen seuraamme, jotta toiminta voisi edes jatkua. Tämä on sellainen yksityiskohta, jonka merkitys tuppaa liian helposti unohtumaan. Kysymys on ollut suurista rahoista, vaikka olisi miten miljonääri. Tuottoahan ei ole ollut odotettavissa lähiaikoina, pahimmassa tapauksessa ei ehkä milloinkaan, mutta lähtivät silti mukaan. Tämäkin on merkki siitä, miten tärkeä asia HIFK monelle ihmiselle on. Merkitystä ei tietenkään mitata rahassa tai omaisuudessa, mutta nämä sijoitukset kertovat kuitenkin ihan oikeasti siitä, että HIFK:n arvo ihmisille on tärkeämpää kuin raha. Ja harvoinpa oikeasti rikkaat ihmiset tekevät järjestään huonoja sijoituksia. Varmasti tätäkin sijoituspäätöstä on pitänyt tarkkaan harkita, mutta viime kädessä sijoituksen taloudellinen järkevyys on jäänyt tunteelle kakkoseksi. Joo, saihan sillä osuuden seurasta, mutta mitä arvoa sillä on, jos seura ei lopulta ole oikein minkään arvoinen? Ihmisillä on tarve tehdä merkittäviä päätöksiä ja HIFK:n näkökulmasta nämä yksittäiset sijoituspäätökset ovat olleet aivan ratkaisevan tärkeitä. Itse olen erittäin kiitollinen tälle kaksikolle, koska kuka tietää, missä seura olisi nyt, jos he olisivat päättäneet olla lähtemättä mukaan.

Turbulenssia on ollut Valtasenkin aikakaudella, mutta lähinnä urheilullisella puolella. Garden-hanke elää omaa elämäänsä, ikävä kyllä. Ikuisuusprojekti, joka syö myös seuran voimavaroja. Itse olen välillä arvostellut erinäisiä asioita hankkeeseen liittyen ja kritisoinut mm. sitä, että seura tuntui muutaman vuoden elävän sellaisessa välitilassa, että odotettiin vain uuden hallin valmistumista, eikä mitään näkyvää oikein tunnuttu saavan aikaiseksi. Voi olla, että näin ei oikeasti ole ollut, mutta näin yksityisasiakasfanille se näytti siltä. Parin viime vuoden aikana HIFK on kuitenkin panostanut enemmän mm. somesisältöihin ja se on ihan oikeasti merkittävä tapa päästä lähemmäs joukkuetta. Voi olla, että korona oli se viimeinen niitti, joka pakotti HIFK:n niihin panostamaan, mutta hyvä niin. Parannettavaa toki löytyy vieläkin, mutta ei siitä nyt tässä sen enempää.

Valtasen aikahan ei vielä ole ohi, mutta jo nyt voi sanoa, että Valtanen jättää seuraajalleen aivan eri kunnossa olevan seuran kuin millaisena itse sen edeltäjältään sai. Vaikka se ei tietenkään ole mikään mittari, aika huomioon ottaen tilanne voisi kuitenkin olla aivan erilainen ja esim. korona olisi voinut olla se viimeinen niitti seuralle, jos seuralle olisi Valtasen vuosina iskenyt jossain vaiheessa vauhtisokeus ja tulevaisuus olisi kuviteltu ruusuisempana kuin mitä se olikaan. HIFK:n arvot ovat tätä kirjoittaessani miljoona kertaa selkeämpiä kuin Matikaisen aikana ja itse koen, että yhteisön merkitys on ihan oikeasti ymmärretty. Kaikki ei voi aina miellyttää ja se pitää hyväksyä, mutta silti pitää itse tietää, mitä halutaan tehdä ja tuoda se ilmi. Se, että HIFK:ssa aidosti panostetaan mm. naiskiekkoiluun, aiempaa enemmän junnuihin ja HIFK:lla on oma Special Hockey-joukkueensa, kertovat oikeasti siitä, että seuran arvot ovat paljon enemmän kuin kauniita korulauseita. Uskon, että Valtasella on merkittävä rooli tässä.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Talouskatastrofi Valtasen aloittaessa on nykyisin kaikkien tiedossa, ja osan muistissa. Muistissa on myös se silloinen ilmapiiri hallilla, jolloin seuran meno vitutti niitä kaikkein punalamppuisimpiakin faneja. Nyt peleissä hymyilevää Valtasta katsellessa harva muistaa hänen ensimmäiset matsinsa, jolloin hallin käytävillä hänen seuranaan oli aina pari toimiston lihaisimpaan osastoon kuuluvaa kamppailun ystävää. Ilmapiiri hallissa oli painostava, ja jengi avautui hyvinkin agressiivisesti epäkohdista silloisessa menossa. En tarkkaan muista, koska noita hartioita ei enää tarvittu, mutta ei siinä kauaa mennyt.

Valtasen panos naiskiekon kehittämiseen seurassa on iso. Sekään ei näy kuin niille, jotka ovat sitä pidemmällä janalla seuranneet. Ei lady-kiekko vielä mitään premiumiviihdettä ole, mutta nyt voidaan puhua jo seuran puolesta oikeasta kilpaurheilusta. Joukkueilla on oikeat valmentajat ja taustatukijat. Taso on noussut ihan uudelle levelille.

Valtasen pitkä siivu seurassa todistaa tietysti sen, että työhön on oltu hallituksenkin puolelta tyytyväisiä. Seura on ryhdistäytynyt, miehistynyt, ehkäpä aikuistunutkin. Siis tylsistynyt. Mutta sitä se on, kun tehdään asioita oikein. Siitä ei lööppejä oikein saa. Tuossa ryhtiliikkeessä Valtasella on taatusti ollut iso osuus, mutta luulen hallituksen linjanneen asioita uudelleen silloin, kun seuran tulevaisuus vaati paperikuivaa.

Uuden hallin lanseeraus oli näin jälkikäteen katsottuna pannukakku. Silloin syntyi mielikuva, että kaupungin kanssa on kaikki selvää, ja kaivurit rouskuttaa jo Mäntymäen kentän asfalttia. Oliko tuo lanseerauksen ajankohta ja muoto Valtasen vai Everin pähkäilemää, kuka tietää... Vaatinee paritkin muistelmat, ennenkuin asia selviää. Tahallinen paitsio kumminkin, ja nyt ei peli meinaa käynnistyä millään. Itsestään selvää on, että uusi halli on uuden toimitusjohtajan prioriteetteinä korkealla.

Mutta miten sitten eteenpäin? Hallitusta pidän vastuullisena siitä, että meno jatkuu. Hallitus on vastuussa rekryistä, ja IFK:ssa jos missä on todistettu, että henkilövalinnoilla on hirvittävästi merkitystä. Urheilubisnes on erittäin haastavaa, eikä nykymaailmassa mikään ole itsestäänselvää, vaan IFK:n on tapeltava joka eurosta kiristyvässä kilpailussa.

Jos mietitään sitä oikeaa mittaria Valtasen tekemisille, niin mikä muu se voisi olla, kuin ne osa-alueet, joista toimitusjohtaja on ollut vastuussa. Ja mikä niissä on kussut? Väitän, ettei mikään. Pisteet ja papukaijjamerkit, aallot ja aplodit. Hyvää duunia!

Oma näkemykseni on, että seura jää seuraavalle sellaisessa kunnossa, että Jukka voi olla tekemisistään oikeasti ylpeä.
Tämä on seuraajalle tavallaan helpotus, ettei tarvitse kaaosta koittaa hallita, mutta myös melkoinen haaste, sillä meno ei saa hyytyä tai kääntyä huonompaan suuntaan milliäkään. Ettenpäin ja ylöspäin!
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
...Jutussa mainittiin myös, että HIFK:lle löytyi pahimman kassakriisin aikana kaksi sijoittajaa, jotka pumppasivat seuraan rahaa. Toinen heistä on Leo-Dan Bensky ja toinen on Gustaf Björnberg. He laittoivat omaa rahaansa kiinni rakkaaseen seuraamme, jotta toiminta voisi edes jatkua. Tämä on sellainen yksityiskohta, jonka merkitys tuppaa liian helposti unohtumaan. Kysymys on ollut suurista rahoista, vaikka olisi miten miljonääri. Tuottoahan ei ole ollut odotettavissa lähiaikoina, pahimmassa tapauksessa ei ehkä milloinkaan, mutta lähtivät silti mukaan. Tämäkin on merkki siitä, miten tärkeä asia HIFK monelle ihmiselle on...

Joo kyllä. Tämä Bensky/Björnberg keissi olisi ollut kyllä erittäin hyvä tieto fanikunnassakin kaikki nämä vuodet, sillä hallituksessa istuvista ihmisistä on sellainen mielikuva ihan yleisesti, ettei tollasia suurtekoja omasta pussista tehtäis ikinä missään tilanteessa IFK:n eteen, koska business (tai sen yritys). Ja business pitää ollakin, mutta ehkä tiedät mitä tarkoitan :)

Onneksi tuli ilmi tuo. Noihan ansaitsevat suunnilleen patsaan tuolla pelastusrenkaallaan yhteisön eteen, oikeasti siis.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti Valtsulle suodaan hallilla äänekkäät ja näkyvät kiitokset fanien toimesta ennen pestin päättymistä. On ne ehdottomasti ansainnut.

Skrinnarit jalkaan ja kunniakierros nakkikattilan kanssa täpötäyden Nordiksen taputtaessa. Syksyllä pikkutakki Nordiksen kattoon.

Tämä olisi tietysti kaikkein paras vaihtoehto, mutta ehkä joku varasuunnitelma on hyvä tehdä kaiken varalta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK ja Leijonat
Itse olin siinä uskossa, että Valtasen tulevaisuus olisi löytynyt IFK:n jälkeen SM-liigan johdosta. Eilisen uutisoinnin perusteella näin ei kuitenkaan käynyt. Onko kellään palstalaisella tietoa Valtasen tulevasta osoitteesta vai siirtyykö jo (ansaittuja) eläkepäiviä viettämään?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan tuo eri alueiden viranomaisten toiminta aivan käsittämätöntä ja mielivaltaista. Ei tässä ole kyse vain siitä, että katsojat ja fanit pääsevät paikanpäälle nauttimaan peleistä. Kyse on paljon isommista asioista, seurojen taloudesta ja kilpailukyvystä tuleville kausille sekä jopa olemassaolosta. Ei minkään seuran talous kestä tyhjiä katsomoita näin pitkään ellei lisärahoitusta saada omistajilta. Ennen kautta oli varmasti budjetoitu katsojamääriä joihin ei tulla pääsemään lähellekään. Ymmärtääkö tai välittääkö ne päätöksiä tekevät 28-vuotiaat uraohjus-viranomaiset mitä aiheuttavat seuroille? Tuskin.
Sekin peruste ettei kaikkia (perusoikeuksien vastaisia) rajoituksia voida kerralla poistaa on tässä tapauksessa aiheeton. Olen aika varma, että vaikka rajoitukset poistuisi nyt kaikki yhdellä kertaa niin edes 50% katsomokapasiteetin täyttäminen alkuun tekisi tiukkaa.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Onhan tuo eri alueiden viranomaisten toiminta aivan käsittämätöntä ja mielivaltaista. Ei tässä ole kyse vain siitä, että katsojat ja fanit pääsevät paikanpäälle nauttimaan peleistä. Kyse on paljon isommista asioista, seurojen taloudesta ja kilpailukyvystä tuleville kausille sekä jopa olemassaolosta. Ei minkään seuran talous kestä tyhjiä katsomoita näin pitkään ellei lisärahoitusta saada omistajilta. Ennen kautta oli varmasti budjetoitu katsojamääriä joihin ei tulla pääsemään lähellekään. Ymmärtääkö tai välittääkö ne päätöksiä tekevät 28-vuotiaat uraohjus-viranomaiset mitä aiheuttavat seuroille? Tuskin.
Sekin peruste ettei kaikkia (perusoikeuksien vastaisia) rajoituksia voida kerralla poistaa on tässä tapauksessa aiheeton. Olen aika varma, että vaikka rajoitukset poistuisi nyt kaikki yhdellä kertaa niin edes 50% katsomokapasiteetin täyttäminen alkuun tekisi tiukkaa.
Viime aikoina on pohdittu mihin Sotea tarvitaan ja tuleeko asiat parantumaan. Samaa voisi kysyä Aveista. Lisää rahan hukkaa ja demokratiaa. Toki myös työpaikkoja tyhjäntoimittajille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös