Jukka Rautakorpi – kauan odottamamme Messias?

  • 206 365
  • 724

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Kyllähän Rautakorpi ansaitsee myös tunnustuksen, vaikka paljon olen itsekin kritisoinut lähinnä asennetta ja käytöstäkin matsien jälkeen. Jollain tavalla vielä uskomaton, että valmennusura päättyikin sitten vielä toimintakiellossa, kun koko kausikin päättyi ennen aikojaan...
Vai päättyikö sittenkään? Tuntuu että aina kun Rautakorpi on Tapparan valmentamisen jättänyt hän on aina palannut lopulta...Tapparan valmentajaksi. Nyt tosin ei ole siis seuraa jättämässä. Välillä on kyllä nopeita ollut käänteet ja jotenkin vaikuttaa että on sitten kuitenkin enemmän "haalariosaston" kuin "hallintopuolen" miehiä. Esimerkiksi jo 2003 kun jätti Tapparan mestarivalmentajana eikös hän siirtynyt Kuortaneen urheiluopiston tehtäviin - kunnes jo seuraavana syystalvena tuli kesken kauden Lukon valmentajaksi. Ja nopeita käänteitä on senkin jälkeen ollut, kuten Tapparasta lähtö 2006 tai 2014.
Voi toki olla että tekee vielä hyvänkin uran Tapparan UTJ:na, mutta ei nyt välttämättä suljeta pois etteikö palaisi vielä Liigaan valmentajaksi ennen eläkepäiviä. Tapparaan tai johonkin muuhun seuraan...
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Kuinka pitkä sopimus J.R.:llä on urheilutoimenjohtajana ? Palaakohan sen jälkeen taas päävalmentajaksi -Putin-Medvedjev -tyylisesti?

2+3 vuotta muistaakseni.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jukalla on halutessaan vielä paljon annettavaa valmentajana, jos vaan oma motivaatio ja kunnianhimo säilyvät. Mies on pysynyt huipulla lajin rajussa muutosvauhdissa vuodet 1995-2020, joten en näe mitään estettä miksei uraa olisi vielä jäljellä urheilujohtajapestin jälkeen. Ydinasia on oma palo ja intohimo, Jukka aivan varmasti itsekin tämän tiedostaa eikä lähde puolivaloilla enää mukaan. Urheilujohtajana tilanne on uusi, ja nähtäväksi jää miten hän tehtävään sopeutuu, mitkä ovat tulokset ja miten tehtävä 30 vuotta valmennustyötä tehnyttä kehäkettua motivoi. Tätä tehtäväähän rakennettiin Rautakorvelle jo viime vuosikymmenellä, mutta suunnitelma meni holdiin KHL-houkutusten käytyä liian suuriksi kesken sopimuskauden keväällä 2014. Mies ei itse ollut tuossa vaiheessa valmis laittamaan valmennusuraa tauolle, mutta nyt aika näyttää olevan kypsä muutokselle.

Jos Rautakorpi vielä joskus palaa valmentajaksi, niin toivottavasti hän tuolloin panostaa valmennustiimin kokoamiseen. En tiedä, mutta jotenkin tästä viimeisestä jaksosta jäi sellainen tunne että tiimissä olleet Marko Ojanen, Janne Grönvall ja Pasi Puistola eivät ole sellaisia valmentajia ja persoonia jotka parhaalla tavalla täydentäisivät ja paikkaisivat Rautakorven heikkouksia. Jussi Tapolan valinta apuvalmentajaksi ennen edellistä Tappara-jaksoa (2012-2014) on osoittautunut jälkeenpäin todella onnistuneeksi ja jotain tällaista Rautakorven pitäisi tulevaisuudessakin keksiä jos aikoo vielä valmennusuraa jatkaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tuntuu että aina kun Rautakorpi on Tapparan valmentamisen jättänyt hän on aina palannut lopulta...Tapparan valmentajaksi. Nyt tosin ei ole siis seuraa jättämässä. Välillä on kyllä nopeita ollut käänteet ja jotenkin vaikuttaa että on sitten kuitenkin enemmän "haalariosaston" kuin "hallintopuolen" miehiä.


Toisaalta sanoo itse että tuo urheilujohtajan homma sydäntään lähinnä. Luulen että toimitusjohtajan homma ei ole kiinnostanut, koska siinä on ollut se bisnes-puoli mukana. Mutta UTJ:nä voi pysyä tuosta erossa ja Aro hoitaa sen homman.

Jos Rautakorpi vielä joskus palaa valmentajaksi, niin toivottavasti hän tuolloin panostaa valmennustiimin kokoamiseen. En tiedä, mutta jotenkin tästä viimeisestä jaksosta jäi sellainen tunne että tiimissä olleet Marko Ojanen, Janne Grönvall ja Pasi Puistola eivät ole sellaisia valmentajia ja persoonia jotka parhaalla tavalla täydentäisivät ja paikkaisivat Rautakorven heikkouksia.

Nyt nimenomaan alkaa tämä aikakausi, että Rautakorven tehtävä on etsiä Tapparaan aina se lupaavin valmentaja. Joko suoraan päävalkuksi muualta tai sitten Tapolan aisapariksi kasvamaan. Putin/Medvedev systeemi toki vaikuttaa hyvältä, koska tuossa systeemissä se valmentajan naama ei kulu liikaa, mutta Tapolan aisapariksi on löydettävä joku uusi vuorottelija.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL


Nämä oli hauskoja keskustelun aiheita aikanaan.

Joulukuussa 2002 avattuja, eli 17 vuotta sitten.

Rautakorven asema oli "vaakalaudalla".
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara


Nämä oli hauskoja keskustelun aiheita aikanaan.

Joulukuussa 2002 avattuja, eli 17 vuotta sitten.

Rautakorven asema oli "vaakalaudalla".
Ei mainittu sanallakaan treenijumia?
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Hienoja kirjoituksia.
Vähintäänkin valtava persoona Jukka on ja monesti ärsyttävä useimmille tahoille. Minä kyllä lähes oletan, että Tapolan kahden vuoden pesti päättyy siihen että Jukka palaa taas penkin taakse... No sen näkee sitten, ei ehkä mikään houkuttelevin vaihtoehto, mutta niin kuin todettua, varmaa työtä mies tekee.
Päättynyt kausi kyllä melkein säälitti Jukan osalta, vaikka mm Lukolla esimerkiksi olisi kenties ollut dream team millä mennä harvinaisen pitkälle, niin olihan Tapparalla todella hyvä playoff porukka kasassa ja viimeinen peli antoi viitteitä siitä että peli aukeaa isoon menoon. No näin se päättyi kuitenkin, viimeinen peli muutenkin jätti hyvän maun niiden erikoisten sulamisten jälkeen. Tragikoomista toki että Jukka seurasi ottelua sivusta..
Yhtäkaikki, todella värikäs valmentajaura äijällä vaikka peliä monet tylsäksi moittivat. Pelaajilta toisaalta äärimmäisen vähän tullut negatiivista julkisuuteen ja kyllähän kaikki tulokset viittaa Jukan erikoistaitoihin. Niin monta uraa on noussut ukon komennossa aivan toiselle tasolle ja vaivaisilla jatkunut hieman pidempään kuten Barkov sr ja Arto Kuki mielikuvieni mukaan.
Hauska nähdä kuinka tuo toimistonpuoli sujuu ja maistuu
 

pelimies69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei valittu Rautakorpea vuoden 2019-20 koutsiksi, vaikka voitettiin kauden viimeinen peli ja kausi muutenkin olisi ollut nosteessa. Onneksi voitti kuitenkin kauden 2002 kolmannen finaalipelin. Onnea siitä.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Enpä ollut tuollaiseen merkintätapaan koskaan ennen törmännyt. Oppia ikä kaikki.
Mielenkiintoinen tosiaan, kun yleisemmin jos puhutaan esim kaudesta 2013 tarkoitetaan kautta 2012-13, eikä kautta 2013-14. Mikäli tuo toinenkin on yleisemmässä käytössä, mihin en kyllä ainakaan itse ole törmännyt aiemmin, nii sekavaksi menee.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Eikä pelkästään ok käytöksenä, vaan ihan taktisena toimintana. On sitä kaikenlaista. Rautakorpi menetti malttinsa, kuten niin usein. Siinä se. Impulssikontrolli kuntoon, niin hyvä tulee.
No jaa. Mieluummin sitä katselee (ja kuuntelee) räiskyviä koutseja a la Raato ja Jortsu ja Tukka-Jukka kuin suolapatsaiksi jähmettyviä humanisteja a la Alpo Suhonen.
 

pelimies69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No jos aletaan pilkkua viilaamaan niin okei. Jos nyt kuitenkin puhuin kolmannesta fiinaalista ja sen onnistteluista, niin jokainen ymmärtää sen ken haluaa. Otti taas monelle koville, kun hieman sohaisi muurahaispesää. On ne herkkiä kavereita, mutta sehän on tullut jo monelle selväksi. -50 tarkoitta alennusprosenttia ja se rautalanka rittää senkin selvittämiseen.
 

pelimies69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No jaa. Mieluummin sitä katselee (ja kuuntelee) räiskyviä koutseja a la Raato ja Jortsu ja Tukka-Jukka kuin suolapatsaiksi jähmettyviä humanisteja a la Alpo Suhonen.
Niin kuten nyt katseltiin kauden 2002-2003 finaaleita, niin siellä Rautakorpi oli vielä aktiivinen, mutta tänä vuonna muissa oli vain vikaa useimmiten tuomareissa. Alpo Suhonen muuten on valmentanut NHL:ssä! Mites Rautakorpi ja kumppanit? Ei ole ihan räiskyvyys riittänyt rapakon taakse.
 

manageri6969

Jäsen
Suosikkijoukkue
Osaavat Jääkiekko-organisaatiot, Jypinkylä
Ensin pahoittelen tänne vieraisiin pöytiin kirjoittelua, mutta sukunimeä Rautakorpi huhutaan Jypin penkin taakse tulevalle kaudelle. Löytyykö tähän "käytävä huhuja" vahvistukseksi?
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei löydy, mutta jotain supsutuksia ollut, että Jukan veljenpoika olisi tämä JYP:iin yhdistetty Rautakorpi.

Meidän puolella on huhuttu molempia Rautakorpia JYPin suuntaan, eli Jukka tulisi edustuksen päävalmentajaksi ja Toni sitten A-junnuja luotsaamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös