Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Jukka Jalonen maajoukkueen päävalmentajana 2018–2020

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana red.machine, 04.10.2017 klo 14.03.

 1. teppana Jäsen

  Jalonen poikkeuslailla pakkotyöhön maajoukkueeseen. Kansallinen aarre!
   
  Lert ja Rinksu tykkäävät tästä.
 2. Riidankylväjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Jalonen on Jokerikasvatti.
   
 3. teppana Jäsen

  Lainaus:
  No venäläinen aarre sitten. Aarre kuitenkin.
   
  Frölunda tykkää tästä.
 4. Riidankylväjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Mjelko arvokas on hjän paineessa.
  Ljähinnä hiiltä mjuuten.
   
  teppana tykkää tästä.
 5. Bacon Jäsen

  Jalonen on ihan kelvollinen valmentaja. Saa mun puolesta jatkaa näiden kisojen jälkeenkin.
   
 6. Vatman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lempäälän Kisa
  Mikä estää Jalosta yrittämästä NHL:ssä? Aika kovat meriitit on kaverilla, luulisi viimeistään nyt herättävän jonkun joukkueen mielenkiinnon.
   
  Frölunda tykkää tästä.
 7. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Yzerman kävi Hämeenlinnassa.

  Tiedä vaikka ois valkkuja scoutannut.

  Pennanen nyt ainakin on ollut mukana tänä keväänä jokaisessa ihmeessä, että jos vaikka sieltä.
   
 8. Frölunda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Boston
  Toivottavasti Jukka saisi mahdollisuuden NHLssä, jonka on aiemmin maininnut kiinnostavan tai olevan peräti tavoitteena.

  Olis kyllä mielenkiintoinen episodi. Taitavat vaan olla niin sisäpiirikuvioita, ettei jalkaa ovenrakoon tahdo saada.
   
 9. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ehkäpä Kekäläisellä on sen verran silmää Suomen suuntaan, että siinä olisi saumaa jossain välissä.

  Toisaalta en halua Jalosen luopuvan maajoukkueen valmennuksesta :)
   
 10. Viivapelote Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tuskin saa mahdollisuutta ainakaan päävalmentajaksi suoraan. Pitäisi mennä ensin kakkoskoutsiksi jonnekin ja siitä sitten yrittää näyttää osaamistaan. En sitten tiedä, että löytyykö intoa lähtä kakkosvalmentajaksi, kun on kuitenkin n. 20 vuotta vetänyt jo ykkösenä. Toinen vaihtoehto voisi olla lähteä AHL:n kautta. Saattaisi saadakin jonkun tarjouksen päävalmentajaksi famiin. Siitäkin tietysti olisi vielä pitkä matka organisaation NHL-joukkueen päävalmentajaksi.
   
 11. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Jukka Jalonen on muuten Mike Babcockin ohella ainoa päävalmentaja joka on voittanut maailmanmestaruuden sekä aikuisissa että U20-tasolla. Oli siis toki jo ennen eilistä, mutta kuitenkin.
   
 12. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Oho. Olisin veikannut Kanadalle useamman valkun. Aika harvinainen saavutus.
   
 13. lätkämies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Columbus Blue Jackets
  Jukka Jalonen on kyllä ihmeellinen valmentaja. Ei taida olla suomalaisessa jääkiekossa yhtään toista valmentajaa, joka on ollut jo melkein kaksi vuosikymmentä absoluuttisella huipulla. Peli on muuttunut, mutta aina on Jalonen ''edelläkävijä'', kertoo paljon miehen uudistumiskyvystä. On kyllä mielenkiintoista nähdä mitä Leijona-pestin jälkeen tapahtuu, ei Euroopasta löydy enää mitään voitettavaa Jaloselle. Olisi kyllä hienoa nähdä jos JJ:n unelma änäripestistä kävisi toteen.

  Toki on Jalosellakin ollut heikot hetkensä niin seurajoukkueissa kuin maajoukkueessakin. HPK:ssa mies meinasi ajautua alkuaikoina kahnauksiin koko pelaajiston kanssa Kai Rautiomaisella tavalla, mutta niin vain asiat selvisivät ja Jalonen otti tästäkin opiksi ja kehittyi. Tuli liigamestaruus kaupungissa, jossa sitä ei ollut ennen tullut ikinä. Seuraavaksi olikin maajoukkuepesti ja Vancouverissa NHL-miehet eivät noudattaneet Jalosen pelikirjaa vaan sortuivat sooloiluun pelitapa-asioissa.. Tästäkin selvittiin, seuraavan vuoden keväällä tulikin maailmanmestaruus, ensimmäisenä suomalaisena päävalmentajana. Tämän jälkeen tulikin kotikisat ja Jalosesta tuli kansan sylkykuppi ''Meidän peli on tylsää ja paskaa - Jalonen ulos''. Jalosesta tuli kahden kevään kotikisarupeaman jälkeen Euroopan suurimman Pietarin SKA:n päävalmentaja, ei tullut menestystä mutta Jalonen jatkoi matkaa.. Jalosesta tuli U-20 päävalmentaja ja taas tuli kultaa. Ja Jokereiden kautta Jalonen palasikin sitten tänä keväänä taas ''Midakseksi'' maajoukkueeseen ja kotikisojen kritiikki loistaa taas poissaolollaan.. On se kova. Mitä se voi vielä voittaa?

  Jalosen matkassa tähän pisteeseen näkyy kyllä se kova työ ja monia pettymyksiä, mutta silti mies luo aina nahkansa uudestaan ja palaa voittajana. Uskomaton matka, kaikkien aikojen Leijona valmentaja!
   
  Mastokaupunki tykkää tästä.
 14. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  En kadehdi seuraavaa päävalmentajaa. Jos Jalonen voittaa tuolla ryhmällä niin kovat tulee olemaan odotukset jos siellä on meidän parhaita pelaajia mukana.
   
 15. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Valmentajana toki Ilveskasvatti (pelaajana Ahmat/Jyp)..

  ...valmensi Ilvestä ensimmäisinä liigapesteinään.. mm. kahdesti saman kauden aikana :-D
   
 16. Lainaus:
  Jalonen on kyllä niin kaukana siitä maailmasta kuin voi olla. Se nähtiin 2010 Vancouverissa ja se vastustus ei luultavasti ollut edes samaa luokkaa mitä tulisi olemaan NHL-joukkueessa. Vaikka tämän liki mahdottoman esteen ylittäisi en ole edes varma toimisiko se änärissä.

  Meriittien puolestakaan en usko että herättää mielenkiintoa kun pohjois-amerikkalaisten silmin niitä on vain junnukisoista.
   
 17. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kaikki kunnia Jalosen saavutuksille lyhyissä maajoukkueturnauksissa, mutta herran saavutukset seurajoukkuevalmentajana, vaikkapa viimeiseltä kymmeneltä vuodelta, ovat tarkalleen ottaen mitkä? Jukan "broidi" KJalonen olisi paljon loogisempi vaihtoehto, jos Euroopasta pitäisi miettiä edes hypoteettisesti soveltuvaa valmentajaa NHL:ään. Mutta eiköhän tosiaan juna ole mennyt näiltä 50+ -vuotiailta eurooppalaisvalmentajilta, joilla ei ole käytännössä lainkaan taustaa Pohjois-Amerikasta - pelaajana tai valmentajana - huomioiden NHL:ssä yhä vallitseva kulttuuri. Seuraava suomalainen päävalmentaja tullee olemaan pitkän uran NHL:ssä tehnyt pelaaja, joka on pelaajauran jälkeen jäänyt pohjoisamerikkalaiseen valmentajaputkeen NHL-organisaatiossa.
   
 18. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kai tämä nyt on sarkasmia koko viesti, onhan?

  Nerokas idea lähteä tarkastelemaan Jalosen saavutuksia seurajoukkueissa viimeisen kymmenen vuoden ajalta, kun alle puolet tuosta ajasta hän on ollut mukana seurajoukkueen valmennuksessa. Ne kaudet kun oli mukana seurajoukkueissa, niin onnistui ihan hyvin. SKA:ssa runkosarjat menivät ihan sarjan kärjessä keikkuen ja pudotuspeleissä jäi vähän vajaaksi. Jokereissa teki sen mitä pystyi, kun rosteri oli kuitenkin jäljessä sarjan kovimpia joukkueita.

  Ja näitä muutamaa KHL-kautta edeltävä viimeisin seurajoukkue oli HPK, jossa kuuden kauden aikana saavutti viisi mitalia ja yhden neljännen sijan, kruununa tietysti mestaruus kaudelta 05-06.

  Kyllä Jalosen näytöt seurajoukkueistakin ovat todella kovaa luokkaa.
   
  Pewros, Ippenator & Naamavelli tykkäävät tästä.
 19. Läskisalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, HauSi
  Jos mietitään Jalosta ja änäriä, niin osuvat matchit on aika vähissä. Jossain Arizonassa tai Seattlessa voisi olla mahdollisuus. Tuohon meidän peliin tarvitaan tarpeeksi nöyrä joukkue ja tarpeeksi kärsivällinen seurajohto. Muualla on liikaa "teemuja ja sakuja" jotka tietävät itse paremmin.
   
 20. Hexa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Leijonat
  Lainaus:
  Eli NHL:ssä valmentajat eivät oikeastaan valmenna, vaan ainoastaan peluuttavat ja pelaajat vetelevät sitten luomulätkää.
   
 21. Läskisalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, HauSi
  Lainaus:
  Ei, en tarkoittanut sitä, etteikö siellä valmentajat valmentaisi, vaan sitä, että "jaloslainen" meidän peli on melko kaukana "perinteisestä" änäripelitavasta. Ja jos sitä lähdetään viemään siellä läpi, on ensiarvoisen tärkeää, että johtavat pelaajat sitoutuvat toteutukseen. Jos joukkueen johtavat pelaajat ovat kuten temppasakut olympialaisissa, on joukkue tuhoon tuomittu. Olisi oikeastaan jännä kuulla Selänteen mielipide Jalosta ja hänen pelitavastaan.
   
 22. Lert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punaiset paholaiset
  Lainaus:
  Siellä olisi Jalosella oiva temppu tehdä kaikkien aikojen vallankumous jossain nuoressa nimettömässä joukkueessa.

  Hän voisi näyttää yhteistyön ja joukkuepelin voiman, joka hakkaisi 100-0 pohjois-amerikkalaisen kovistelun.

  En millään käsitä tätä hyväveliverkostoa. Samoja vanhoja pappoja palkataan vuodesta toiseen. Suomi on kansainvälisesti pystynyt todistamaan, että jääkiekkotietämys voi sittenkin olla kovempaa tasoa Euroopassa.
   
  Ippenator tykkää tästä.
 23. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Kyllä Jalonen on hyvä valmentaja, mutta onhan näitä pitkään huipulla olleita muitakin. Esimerkiksi Hannu Jortikka, joka oli huippukiekon parissa 29 vuotta. U20 MM-kultaa 1987, olympiahopeaa 1988 kakkosvalmentajana, seitsemän Suomenmestaruutta, kaksi hopeaa ja kolme pronssia. Herääkin kysymys, miksei Hannua koskaan valittu maajoukkueen peräsimeen? Näyttöjä ainakin on.
   
 24. EmeraldSapphire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Pittsburgh Penguins, Carolina Hurricanes
  Kun yllä on puhuttu siitä, miten Jalonen pärjäisi NHL:ssä, haluaisin nähdä ylipäätään, millä lailla Jalonen saisi pelitapansa sovitettua pieneen kaukaloon. Vuodesta 2022 lähtienhän MM-kisat pelataan pienessä kaukalossa. Tähän mennessä maajoukkueen menestys NHL-kokoisessa askissa on ollut heikohkoa. World Cup 2004 oli hyvää lätkää Leijonilta, mutta Doug Sheddenin valmentamissa MM-kisoissa 2008 ja Jalosen luotsaamissa Vancouverin olympialaisissa 2010 peliesitykset olivat heikkoja, vaikka kummastakin turnauksesta saatiin lopulta pronssi kaivettua. Vuoden 2016 World Cup loppui Suomen osalta niin nopeasti, etten tiedä, olisiko pelitapa alkanut toimia pidemmässä turnauksessa, mutta tulos oli joka tapauksessa täysi pannukakku (3 peliä, 3 tappiota, 1 tehty maali).

  Erityisesti U20-kisoissa on näkynyt, että suuren kaukalon turnauksissa Leijonat on menestynyt hyvin, mutta pienen kaukalon turnauksissa tulos on ollut vaisumpaa. Vasta tänä vuonna Jussi Ahokas löysi pelitavan, jolla menestyttiin pienessä askissa, ja sekin oli pienestä kiinni: ilman paria puolivälierän tuuripomppua näkemys tämän vuoden U20-turnauksesta olisi ollut aivan toinen. Pienestä kaukalosta saatu maailmanmestaruus herättää kuitenkin toiveita, että "meidän peli" on mahdollista siirtää NHL-kokoiseen askiin.

  ---

  Toinen pohdintaa herättävä kysymys Jalosesta on tähtipelaajien potentiaalin lunastaminen. Mielestäni Jalosen vahvuus on aina ollut siinä, että heikko materiaali saadaan ylisuorittamaan taitotasoon nähden. Esimerkkejä tästä ovat MM 2009, MM 2013 ja varsinkin tämä vuosi. Vuonna 2009 joukkueessa oli paljon kyseenalaisia nimiä, mutta peliesitykset olivat hyviä, ja turnaus kaatui heikkoon viimeistelyyn puolivälierässä USA:ta vastaan. Vuonna 2013 joukkueessa oli Pohjois-Amerikasta vain NHL-Korpikoski ja AHL-Granlund, mutta peli oli huomattavasti parempaa kuin nimekkäämmällä joukkueella vuonna 2012, vaikka kumpikin turnaus päättyikin samaan 4. sijaan. Vancouverin olympialaisissa 2010 ja MM-kotikisoissa 2012 Jalosella oli varsin nimekkäitä pelaajia joukkueessa, mutta kummassakaan turnauksessa peli ei puolivälierää lukuunottamatta lähtenyt kulkemaan oikein missään vaiheessa.

  Vaikka tänä vuonna maailmanmestaruus saavutettiinkin äärimmäisen nimettömällä materiaalilla, en näe, että pitkällä tähtäimellä mahdollisimmat heikot joukkueet olisivat menestyksen avain. Lisäksi Suomella on NHL:ssä niin paljon nuorta tähtipotentiaalia, että olisi erittäin sääli, jos heitä ei jatkossa nähdä maajoukkueturnauksissa. Selänteen kaltaiset egot tuottivat harmaita hiuksia Vancouverissa, mutta olen aika varma, että esimerkiksi Barkov, Rantanen, Aho, Teräväinen ja Heiskanen ovat sen verran nöyriä kavereita, että he pelaisivat joukkueelle nostamatta itseään liikaa jalustalle. En ole yhtä varma Laineen ja Kapasen asenteesta, mutta Jalonen on toisaalta valmentanut heitä aikaisemmin, joten voi olla, ettei heidänkään kanssa tulisi ongelmia auktoriteetin ja joukkuehengen suhteen.
   
 25. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  YLE: Pelaajat kertovat suhteestaan Jukka Jaloseen

  Jukka Jalosta kehutaan nyt maasta taivaisiin ja varmasti ihan syystäkin. Noista voisi tulkita sen että Jalosella on olemassa tuota hyvin harvinaislaatuista johtajuutta. Jos Aleksi Saarelakin sanoo, että antaisi vaikka toisen jalkansa Jalosen ja joukkueen puolesta, niin kyllähän se jotain miehen tavoista kertoo.

  Saataisiinpa työpaikoillekin enemmän tuollaisia johtajia.
   
  Ippenator tykkää tästä.