Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Jukka Jalonen maajoukkueen päävalmentajana 2018–2020

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana red.machine, 04.10.2017 klo 14.03.

 1. Lert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punaiset paholaiset
  Jos Jukka Jalonen onnistuu ensimmäisenä vuonna edes kelvollisesti, niin löisin heti kaksi vuotta lisää sopimukseen silmälläpitäen olympialaisia ja World-cupia. Ja jos niissäkin menestytään, niin lisää vain jatkoa. Jukka on ihan kiistatta Suomen menestynein, kokenein ja yhdellä sanalla sanoen paras jääkiekkovalmentaja.

  Nyt kun alkaa olla vielä sellainen tilanne, että suomalaisten pelaajamäärä ja laatu NHL:ssä nousee, niin Jukalla on nähdäkseni paljon parempi tilanne kuin edellisen pestin aikana. Ja hänellä on vieläpä U20-pestin perintönä hyviä kokemuksia osan kanssa. Varmasti Suomen parantunut pelaajatuotanto oli yksi osasyy, mikä sai Jukan tarttumaan taas pestiin. Ja tottakai hän etsii varmasti kovaa haastetta itselleen ja sellainen maajoukkueen päävalmentajan paikka on.

  Eli toiveissa Jukasta pitkäaikainen koutsi. Nuorempien aika koittaa sitten vielä. Manner, Tapola jne.
   
 2. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Onhan NHL.ssä hyvää pelaaja-ainesta, mutta Euroopassa ei ole. Myös Jukka Jalonen tarvitsee MM-kisoihin NHL-kärkipelaajia, että menestys on mahdollista, olipa se pelitapa kuinka hyvä tahansa. Suomella on jonkinlainen aukko pelaajamateriaalissa, mitä tulee Euroopassa pelaaviin. Kontiola, Koskiranta, Lepistö, Hietanen jne, niiden aika alkaa olla ohitse MM-tasolla. Mistä mitat täyttäviä korvaajia löytyy kisoihin? Edes KHL-taso ei välttämättä takaa MM-tasolla yhtään mitään. Jukka Jalosella oli edellisessä päävalmentajapestissään joukko todella hyviä Euroopassa pelaavia pelaajia, joita täydensivät NHL-pelaajat, ne, jotka nyt sattuivat mukaan tulemaan.
   
 3. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Lainaus:
  Niin kauan kun päävalmentajan valitsee hyväveli -verkosto, ei suurta parannusta ole odotettavissa. Ehkä nämä nuoremmatkin, valmennettuaan ensin pari vuotta jokereissa, pääsevät kokeilemaan maajoukkueen valmentamista.
   
 4. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Tämä on ihan oikeasti ongelma ja mielestäni tähän ei olla riittävästi kiinnitetty huomiota. Jos vaikka miettii viimeisintä MM-kultaa tai vaikka edes 2014 olympiapronssia, niin silloinhan suuressa roolissa oli juurikin nämä Euroopassa pelaavat kärkipelaajat. MM-kisojen 2011 joukkue oli ihan muutamaa pelaajaa lukuunottamatta kasattu Euroopan sarjojen pelaajista ja silloin Jarkko Immonen voitti maali- ja pistepörssit, ja samassa ketjussa Granlund ja Pesonen pelasi myös loistavasti.

  Olympialaisissa 2014 jouduttiin toki osittain pakon sanelemanakin käyttämään eurosarjojen pelaajia kun ennen kisoja tippui pois M. Koivu ja Filppula ja S. Koivu oli jo aiemmin ilmoittanut että ei tule kisoihin mukaan. Kyllä vaan noissakin kisoissa Jori Lehterä otti isoa roolia ja myös Petri Kontiola oli hyvä, ja nämä savat kaverit oli hinaamassa Suomea MM-hopealle samana keväänä. Myös Jarkko Immonen oli hyvä perusvarma sentteri vielä tuolloinkin.

  Eurosarjojen johtavat kiekolliset sentterit (!), missä ovat he nykyään? Liigan pistepörssin voittanut Antti Suomela oli ihan vitsi MM-tasolla ainakin tällä kertaa, ja nykyään ei esim. KHL:ssä ole saman tasoisia kiekollisia senttereitä mitä nämä Immonen, Kontiola ja Lehterä olivat joitain vuosia sitten. Joku Joonas Kemppainen on erittäin hyvä yleissentteri, mutta ei ole kuitenkaan samalla tavalla kiekosta elävä sentteri vaan enemmänkin kahteen suuntaan pelaava yleissentteri.
   
 5. SouthernSun76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
  Iltalehti uutisoi taas kerran "upeasti". Jukka Jaloselta yllätysvalinta - HIFK legenda joukkueenjohtajaksi. Valitseeko päävalmentaja tosiaan joukkueenjohtajan maajoukkueelle? Luulisin, että tuon valinnan tekee kyllä Jääkiekkoliitto. Korjatkaa jos olen väärässä.
   
 6. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Kun Kari Jalonen valittiin päävalmentajaksi, oli esillä sellainen tieto, ettei hän ollut tyytyväinen Jutilan ammattitaitoon. Siksi tuohon tehtävään valittiin Kari Savolainen. Kai jos liitto saisi päättää, niin Juti olisi yhä siinä hommassa. Aikanaan toki se on takuulla ollut niin, että Kummola sen pestin saajan on päättänyt.

  Mitä tulee sitten Kölliin, niin en tiedä. Tuossa tehtävässä pitää osata hoitaa käytännönasioita, mutta myös motivoida ja luoda hyvää henkeä. Ehkä edeltäjä ei ole siinä onnistunut ja siksi haettiin nyt entistä pelaajaa. Toivotaan, että Kölli onnistuu luoman hyvän fiiliksen porukkaan.
   
 7. Tjapalala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen urheilu
  Lainaus:
  Eikös tossa lue että oli Lehtisen poimima? En tiedä sitte onko Jukka sanonu että Kortelainen tulee ja Jere vieressä nyökytellyt ja hoitanut Köllin hommaan.
  Luulen jos itse jotain pitää veikata että Lehtinen on hommaan valinnut.
   
 8. Lert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punaiset paholaiset
  Kölli voi olla todella hyvä tuohon hommaan. Sellainen yleismies jantunen, joka ei varmaan ärsytä ketään vaan hoitaa hommansa hyvin.
   
 9. Kopari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
  Lainaus:
  Ja mikä parasta, tuota hommaa tehdessä ei voi olla minkään valtakunnan jääkiekkostudiossa antamassa asiantuntijalausuntoja! Siinäkin mielessä hyvä valinta, täydet pisteet.
   
  Brother Whisper tykkää tästä.
 10. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Lohvan nimityksestähän taisi nousta puheita, että miten mediassa työskentelevä voi toimia tällaisessa roolissa maajoukkueessa. Mistähän Lohva tähän hommaan keksittiinkään? Tuskin nyt sentään Maikkari-tausta vaikutti.

  Mielestäni Kortelainen kuulostaa äkkiseltään hyvältä valinnalta. Myös Kari Savolainen suoriutui tehtävästä K. Jalosen aikana hyvin, onhan Savolaisella kokemusta samoista ympyröistä muutenkin, tosin valmentajana.
   
 11. Kahvitunti Jäsen

  Lainaus:
  Kelvollinen ei riitä, mitalipeleissä pitää olla vähintään. Itse olen lähinnä odottavalla kannalla, annetaan Jukan pistää näytöt ensin pöytään ennenkuin nostetaan jalustalle tai dumataan. Aika moni on valmentajana huomannut että vanhoilla meriiteillä ei enää pärjätä vasn pitää oystyä uudistumaan. Toivottavasti Jalonen ei myöskään muuta tuota viime mm-kisojen pirteätä vauhtikiekkoa takaisin omanmaalintakanaseisoskeluun.
   
 12. Peluuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokipojat-
  Lainaus:
  Mutta eihän mitalipeleihin pääsy voi olla mikään mittari. Sen neljännesvälierän voi hävitä, vaikka pelais loistavan turnauksen tai pelillisesti loistavan 4-välierän. Jos matsi on pelillisesti tasainen, sattuma on suurin vaikuttaja siihen, kumpi menee jatkoon. Totuuden näkee siitä, miltä peli näyttää. Sama koskee myös esim ylivoimapeliä. Ei muutaman ottelun ylivoimaprosentit kerro mitään ylivoimapelin laadusta vaan se, miltä yv näyttää.
   
 13. Lert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punaiset paholaiset
  Lainaus:
  Minusta vuoden U20 kisat osoittivat, että Jukka ihan oikeasti osaa päivittää pelikirjaansa ja on ennen kaikkea loistava turnausvalmentaja. Ihan omassa kastissaan Suomessa. Ja kun hän nyt lupautui uudemman kerran maajoukkueen peräsimeen, niin jatkoa vain niin paljon kun hän haluaa. Jos pelataan World-cup 2020, niin haluaisin kyllä mieluiten nähdä siinö Jukka Jalosen, jolla on todella iso kokemus vastaavista isoista turnauksista versus joku juuri palkattu räkänokka.

  Nuorempien aika tulee sitten kyllä. Nyt vain ei ole kyllä yhtään sellaista näkyvillä, joka kannattaisi palkata. Manner voi olla 4-5 vuoden päästä.
   
 14. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Se oli 2016 ja nyt on nyt. Viimeksi kun Jukka Jaloselle sorvattiin jatkoa sopimukseen, viimeisenä kautena oli aika lailla banaani otsassa. Sanoisin, että kannattaa nyt ensin katsoa, miltä peli näyttää esimerkiksi eka kaudella. Lisäksi saattaa olla, että päävalmentajan paikasta hohto katoaa jo kahdessa kaudessa eikä Jalonen edes halua jatkoa.

  World Cup ja vieläpä pohjois-Amerikassa olisi toki mukava nähdä Jukka Jalosen komennossa. Että miten Jalosen pelikirja toimii pienessä kaukalossa. Eri asia taas, kiinnostaako Jukka Jalosella sinne lähteä.
   
 15. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Joo ja sitten Jalonen voi hakea taas uutta motivaatiosta seuravalmennuksesta ja sieltä tarttua vanhan tutun Jokereiden tarjoukseen. Samalla Marjamäki vapautuu sopivasti maajoukkueen käyttöön kerättyään kokemuspankkiin pari kautta valmennuskokemusta seuravalmennuksesta KHL:ssä.
   
 16. TeePee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä & SaiPa
  Jukka Jalosen haastattelu la 18.8. Bauer Imatra-turnauksessa.

  Linkki vie Ketterän YouTube-kanavalle
   
 17. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Jalosella on nykyaan kroonisesti hiekkaa pillussa ja naama norsunvitulla. Tama vaginaalinen habitus ei tietysti minulle varsinaisesti kuulu mutta rehellisena veronmaksajana se pistaa miettimaan, etta ei sen edustushomman ihan noin vaikeanoloista kait pitaisi olla.
   
 18. Uncle Leo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat altavastaajille
  Lainaus:
  Joku taisi sanoa sille että änäripelaajat on parempia kuin liigapelaajat, suuttuuhan semmosesta.
   
  Lert tykkää tästä.
 19. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Jukan focus näyttää olevan menneessä, pitäisikö keskittyä tulevaan? Voittomaalit, joita on edeltänyt jäähyn arvoinen rike ovat nyt tasan 1-1.
   
 20. Käyttäjänimetön Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Olen aika varma, että Jalosen kommentit on sanottu - ei menneisyyden - vaan tulevien pelien ja tuomarointien takia.
   
 21. k0l1kk0 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Jos Jalosen motivaatiota on uskominen, "itkeminen" ei johdu varsinaisesti siitä että tuomarit tekee virheitä, vaan pelaajien turvallisuuden sekä IIHF:n munattomuuden vuoksi, minkä ymmärrän täysin.

  Toki olisi pikku hiljaa hyvä siirtyä eteenpäin.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 22. Veli Kaleva Jäsen

  Mitä tuo Jalonen piipittää? Häpeällistä. Milloin Leijonien päävalmentajista tuli tällaisia hiirulaisia?

  If you can't stand the heat get out of the kitchen, sanon minä!
   
 23. yaremchuk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo,Josh Green,Malte Strömwall, Suvi Teräsniska
  Lainaus:
  Uskomaton kommentti. Jalonen nostaa kissan pöydälle ja sanoo niinkun asia on ja onneksi sanoo. Mikä tässä on mielestäsi hiirulaismaista? Mielestäni asia on juuri päinvastoin. Päävalmentaja haluaa asialle julkisuutta ja suojella pelaajiaan, leijonan teko, ei hiiren.
   
  Alamummo, Ostoskassi & Klausuuli tykkäävät tästä.
 24. Oskar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
  Itsekkään en näe mitään väärää jos Jalonen sanoo suoraan asiat, eikä pasko housuun niin kuin tuomarit tai kurinpitoelimet. Olisi outoa olla täysin tuppisuuna.
   
 25. Makopide Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, (sympat Anaheim Ducks) Karsinnat takasin
  Jalonen puhuu asiaa. Ei sentään paskonut housuunsa kuten muutama muu teki.