Juice Leskinen

  • 143 844
  • 470

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Olen katsellut jokusen kerran Youtubesta Juicen "Outoon valoon". Tietääkö kukaan palstan Juice-fanaatikoista miksi Jari Yliaho lauloi tuon biisin, tai ainakin tuolla taltioinnilla laulaa.

Jonkun legendan mukaan Juice ei päässyt riittävän ylös tuossa piisissä. Oli studiosessioiden aikana viimeisempia piisjeä mitä äänitettiin ja Juicelle mennyt ääni Norjaan. Tiedä sitä sitten varmaksi.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sitä pitäisi aina ihmisen tajuta laittaa kaikki toiveensa ihan viralliselle paperille ahneiden perillisten varalle... Juicehan itse toivoi että hänen kirjastonsa lahjoitettaisiin kuoleman jälkeen Viola-kodille mutta perilliset tahtovat nyt kuulemma laittaa tuon kirjaston lihoiksi. Eipähän asia tietysti minulle kuulu mutta...
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Nyt se kirjasto ilmeisesti on kaupattu, Iltalehden mukaan Reino & Aino Kotikenkä Oy sen lunasti ja lahjoitti sinne Viola-kotiin minne Juice itsekin sitä aikanaan kaavaili. Ohessa vielä linkkiä uutiseen.
 

bus81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt se kirjasto ilmeisesti on kaupattu, Iltalehden mukaan Reino & Aino Kotikenkä Oy sen lunasti ja lahjoitti sinne Viola-kotiin minne Juice itsekin sitä aikanaan kaavaili. Ohessa vielä linkkiä uutiseen.

Loistava Win-Win veto Reino ja Aino Kotikenkä Oy:ltä. Perikunta sai ahnehtimansa fyrkat ja Juicen tahtoa kunnioitettiin, kiitos.

Tv. Reiskamies jo toisessa polvessa ;)
 

Seppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät
Oli kyllä niin hieno teko kenkätehtaalta, että pakko tollaiset rumat pikku töppöset on ostaa... vaikka sitten jollekkin joululahjaksi.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Oli kyllä niin hieno teko kenkätehtaalta, että pakko tollaiset rumat pikku töppöset on ostaa... vaikka sitten jollekkin joululahjaksi.

Äläs nyt rumiksi hauku! Komeat kuin mitkä, ja mukavaakin mukavammat. Melkein pitäisi kolmannet ostaa vielä tämän ansiosta. Voi taas ylpeänä vippailla Reinot jalassa... Hieno teko kenkätehtaalta, kirjat päätyivät sinne minne mestari itse halusi niiden päätyvän.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Nostetaas ylös tämä hienolle miehelle omistettu ketju. Katselin tuossa äsken "Klassikoiden ilta" dvd:tä ja naureskelin vedet silmissä maestron sanailuille. Kertakaikkisen hieno runoilija ja esiintyjä, joka ei koskaan jättänyt yleisöään kylmäksi. Osasi kyllä olla vittumainenkin, jos sitä ensin oltiin hänelle.
Sivuun kirjoittaneella oli kunnia työskennellä vuosituhannen alussa sanataiteilijan kanssa, ja tuosta jäi monia hyviä muistoja.
 

hemppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Laitetaanpa tännekin juttu, joka kuvaa hyvin Juicen huumorintajua ja oman työn arvostusta:

"Pomon (Bruce Springsteen) musiikkia ei ole ylettömästi käännetty suomen kielelle, mutta kaikki muistanevat Pate Mustajärven Born to Run -tulkinnan Synnyimme lähtemään. Sanoittaja Juice Leskinen kertoi, että luvan saaminen käännökseen oli työn takana. Springsteen halusi nähdä käännöksen ensin ja jotta hän jotain siitä ymmärtäisi, Leskisen piti kääntää suomennoksensa Brucelle englanniksi. Tällöin hän luonnollisesti lähetti alkuperäisen tekstin, sillä sanoitus on hyvin tarkka käännös. Springsteen oli tyytyväinen ja lupa heltisi."

Lähde: Aamulehti
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Tuosta Wagnerin viestistä tulee mieleen yksi tapaus, joka kuvastaa sitä, miten paljon Juice arvosti myös muiden työtä.
Yö-yhtyeen Olli Lindholm vieraili Juicen luona mukanaan valmis idea tekstiksi, jonka hän pyysi Juicen jäsentelemään ja riimittämään oikeaan muotoon. Juice teki työtä käskettyä, ja tekstin valmistuttua Olli kysyi, laitetaanko sanoittajaksi teostotietoihin Lindholm-Leskinen, vai pelkkä Leskinen, johon Juice vastasi, että laitetaan vaan pelkkä Lindholm. Juice perusteli asian jotakuinkin seuraavin sanoin.
"Jos mä ostan muurarille tiilet ja kurat ja teen piirustukset ja se muurari tulee ja muuraa sen takan, niin eihän se saatana muurarin takka ole, vaan minun".
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Tää on kyllä sitä Juicea. Hieno mies. Hieno Taiteilija. Ja oman alansa Nero.

Juuri sitä sanataiteilija Leskinen oli, Nero.
Myös tälläinen juttu on jäänyt mieleen, taisi olla Tampereen Kukkaisrock tapahtuma paikkana. Joka tapauksessa "Vaita, aivan hiljaa"-levy oli juuri tullut ulos ja Juice oli Ari Kankaanpään kanssa esiintymässä. Juice lauloi muutaman hitaan biisiin uudelta levyltä ja eturivissä ollut teinijoukko alkoi viheltää ja buuata. Leskinen veti "Voi, jospa jostain"-biisin loppuun, katsoi viheltelijöitä ja kysyi: "Hei ääliöt, osaatteko te hiihtää?" Saatuaan myöntävää mölinää vastaukseksi, Juice tokaisi, "no, suksikaa sitten v#ttuun täältä!"
 

Blasph

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Juicen vaiheeseen jäänyt elämäkerta -Siinäpä tärkeimmät- sisältää useita Juicemaisia oivalluksia ja naljailuja. Jo alussa taitaa seistä jotenkin että, "Olen tavallinen suomalainen mies. Olen 165 cm pitkä, painooni nähden siis 20 cm liian lyhyt."
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pauli Matti Juhani Leskisen syntymästä on tänään 60-vuotta.

Musiikki ja tekstit elävät, vaikka taiteilijan maallinen taival päättyi reilut kolme vuotta sitten.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Nostellaanpas tätä ketjua ylös koska miehestä on hiljan kirjoitettu kirja. Antti Heikkinen, tekijä, on nilsiäläinen toimittaja ja kirjailija. Hän voitti esikoisromaanillaan "Pihkatappi" sekä Kalevi Jäntin palkinnon että Savonia-palkinnon. Tätä teosta varten Heikkinen on haastatellut kymmeniä Leskisen sukulaisia, ystäviä ja työtovereita, penkonut valtaisan määrän erilaisia arkistoja sekä lukenut ja kuunnellut Juice Leskisen tuotantoa, niin tuttua kuin tuntemattomampaa.
Teos sisältää ainutlaatuista kuvamateriaalia sekä Juice Leskisen kirjoittamia kirjeitä ja runoja, joita ei ole aiemmin julkaistu.

"Juice Leskinen oli hankala, rikkonainen, yksinäinen, itsepäinen ja henkilökohtaisten ongelmiensa kanssa taisteleva nero, josta pursunnut lämpö, ystävällisyys, auttavaisuus sekä rakastamisen halu hakevat vertaistaan. Lisäksi Leskinen oli lyyrikko, joka onnistui yhdistämään töissään ainutlaatuisella tavalla suomalaisen kulttuurihistorian, rock'n'rollin ja oman risaisen elämänsä. Risainen elämä- Juice Leskinen 1950-2006-teoksessa Juice Leskistä tarkastellaan monipuolisesti ja syvällisesti sekä ihmisenä että taiteilijana. Antti Heikkinen kohtelee suomirokin persoonallista suurmiestä niin kuin asiaan kuuluu: kunnioittaen mutta kumartelematta, lämmöllä, rakkaudella ja Juicellekin tutulla savolaisella räähkyydellä."

Voin suositella kirjaa kaikille vilpittömästi. Maalaa kuvaa 70- ja 80-lukujen Tampereesta ja tamperelaisista muusikoista ja paljosta muusta.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En ole vielä kyseistä opusta hankkinut mutta suunnitelmissa kyllä on. Viimeistään joulun ajan pitkän vapaan ajankuluksii tuo pitää hankkia.

Kirjasta on julkaistu otteita Ilta-Sanomien nettisivuilla, eikä niiden juttujen perusteella kirjassa ole minulle juurikaan uutta tietoa. Olen lukenut Juicesta tehtyjä kirjoja, kuten Reijo Korpeisen "Ekkös sää Juice oo", Reijo Ikävalkon "Juicen äeti, Eini Kuikka", Juicen omaelämänkerran "Siinäpä tärkeimmät" ja Santtu Luodon ja Mikko Montosen "Juice", sekä paljon Leskisen kolumneja ensin Ilta-Sanomista 80-luvulla ja myöhemmin samalla vuosikymmenellä Hymystä ja sen perusteella tulin tuohon päätelmään että juurikaan uutta kirja ei tarjoa. Toki kirjassa on tietääkseni 450 sivua joten kai tuohon uuttakin asiaa mahtuu.

Kyllä kirja ostaa pitää senkin takia että jonkinlainen Juicen fani olen koko pitkän ikäni ollut.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Kahlasin tämän ketjun kaikki viestit läpi mutta kukaan ei ole maininnut Napoleonin mopoa.
http://www.youtube.com/watch?v=k203ZygK0NU

Aivan huikeaa verbaalista tykitystä. Samalle pohjalle on tehty myös Einarin polkupyörä, Tarzanin kalsarit ja Vaimoni on Frankenstein ainakin. Napo on minusta Juicen huumoribiiseistä ehdoton ykkönen. Olin hieman toisella kymmenellä kun tuo ilmestyi ja jaksaa naurattaa edelleen. Vakavammista biiseistä omia suosikkejani ovat Per Vers, runoilija, Outoon valoon, Myrkytyksen oireet, Viidestoista yö nyt ainakin.

Sellainen lisäys vielä että joku on tehnyt todellisen kulttuuriteon ja ladannut tuubiin Rinteen Otavalankadun kämpillä tehdyt demot. Huikeeta settiä.
 
Viimeksi muokattu:

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Sain juuri lahjaksi tuon Heikkisen kirjoittaman elämänkerran. Eiköhän tuo tule tässä loppuvuoden aikana luettua. Harras olo tuli jo siitä, kun kirjaa selailin, joten odotettavissa lienee tunteikkaita lukuhetkiä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Pitää jossain vaiheessa kyllä itsekin lukaista tuo kirja, koska Juice Leskinen on yksi meikäläisen suosikkeja kotimaisista artisteista. Paljon on tullut kuunneltua ja ihan mahtavaa tuotantoa siellä on niin paljon että ei meinaa laskuissa pysyä.

Leskisen kuolemasta tulee muuten maanantaina kuluneeksi kahdeksan vuotta. Kyseinen marraskuun 24. päivä on ollut myös Freddie Mercuryn ja entisen KISS-rumpalin Eric Carrin kuolinpäivä (kuolivat muuten vielä samana vuonnakin). Lisäksi tuona päivänä kuoli vuosi sitten Matti Ranin ja vuonna 1963 eräs Lee Harvey Oswald sai luodista ja menehtyi.

Melkoisia merkkihenkilöitä päättänyt päivänsä tuolla päivämäärällä. Itselle kyllä ehkä eniten väristyksiä aiheuttaa nimenomaan se että Mercuryn ja Juicen kuolemat osuvat samalle päivämäärälle, koska molemmat ovat itselleni tärkeitä artisteja. Varmasti monelle muullekin.
 

The M

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös