Mainos

Joulukinkku

  • 201 719
  • 888

Konrad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vittu minä sen saatanan kinkun kyllä paistan 80-asteeseen, menköön vaikka juhannukseen sitten.

Perkele.

Upeeta duunia! Olisiko ensi kertalaiselle antaa mitään vinkkejä ? Huomenna olisi tarkoitus kinkku käydä vielä kaupasta hakemassa ja laittaa uuniin. Mitä kannattaa ottaa ? Kaikki muut vinkit ovat myös tervetulleita.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Upeeta duunia! Olisiko ensi kertalaiselle antaa mitään vinkkejä ? Huomenna olisi tarkoitus kinkku käydä vielä kaupasta hakemassa ja laittaa uuniin. Mitä kannattaa ottaa ? Kaikki muut vinkit ovat myös tervetulleita.

Riittävästi viskiä tai konjakkia ja siihen väliin esim. glögiä. Mutta ei liikaa, se on saatanan tarkkaa hommaa nimittäin pysyä yhtä aikaa sekä riittävän juovukkeessa valvoakseen läpi yön, mutta myös riittävän älyissään vahtiakseen itse kinkunpaistoa.

Saatana kolmesta asteesta enää kiinni, kyllä minä tuon perhanan lihanpalan vielä nujerran, vaikka se hanttiin paneekin.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Sitkeässä ovat, nuo puuttuvat kolme astetta. Mittarit eivät ole hievahtaneetkaan yli puoleen tuntiin.

Mutta kyllä minä ne sieltä vielä kaivan, koska se palkitsee lihan mureudella, jota ei muuten voi saavuttaa. Niin, uunin lämpötilana 120 astetta.

Kinkunpaiston aloitan 250 asteesta. Oikeasti, 15 min. tulikuumassa uunissa saa pinnat kiinni ja pitää mehut sisällä.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Enää kaksi astetta. Kyllä se taipuu...

Muistakaa hyvät ihmiset, että viimeiset asteet ovat kinkunpaistossa ne tärkeimmät. Niistä ei kannata tinkiä.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
...ja vituiks. Ei ole tanskalaisesta sähköuunista suomalaista joulukinkkua paistamaan. Saatananperkele. Kaiken piti olla kohillaan, mutta ei.

Saatte olla varmoja, että ensi vuonna joulukinkku paistuu luomutulella. Paikasta ei tosin ole vielä varmuutta.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Karhubasket KEspoo sekä Crocodiles
...ja vituiks. Ei ole tanskalaisesta sähköuunista suomalaista joulukinkkua paistamaan. Saatananperkele. Kaiken piti olla kohillaan, mutta ei.

Saatte olla varmoja, että ensi vuonna joulukinkku paistuu luomutulella. Paikasta ei tosin ole vielä varmuutta.

Ehkä tanskalainen uuni käy pelkästään tanskalainen kinkun paistoon? No mikä meni pieleen?

Itsellä kinkku livahtaa uuniin illalla noin klo 22
 

Masentaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Samaten täällä noissa ajoissa.

Ensimmäinen 45-60min 200 astetta ja sitten 100 astetta ja tunti per kilo. Aina on onnistunut ja kertaakaan en oo mittareilla kattonnu, enkä kato nyttenkään.

Tässä toimintamallissa lienee melko ratkaisevaa se, että mikä kinkun sisälämpötila on kun sen lykkää muhimaan. Pitäisi olla mahdollisimman lähellä huoneenlämpöä.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Karhubasket KEspoo sekä Crocodiles
Tässä toimintamallissa lienee melko ratkaisevaa se, että mikä kinkun sisälämpötila on kun sen lykkää muhimaan. Pitäisi olla mahdollisimman lähellä huoneenlämpöä.

Niin ja siksi allekirjoittanu ei ainakaan uskalla luottaa tuohon metodiin vaan vahtaan alkuun tunnin välein mittaria sitten aletaan tihentämään tahtia 30 min tarkastelu väliin...voi sitä upeaa tuoksua joka kodin valtaa aamuyöntunteina kun upea kinkun tuoksu leviää...ihan vesi herahtaa kielelle jo pelkästä ajatuksesta.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Upeeta duunia! Olisiko ensi kertalaiselle antaa mitään vinkkejä ? Huomenna olisi tarkoitus kinkku käydä vielä kaupasta hakemassa ja laittaa uuniin. Mitä kannattaa ottaa ? Kaikki muut vinkit ovat myös tervetulleita.
Älä kattele ollenkaankaan pakastealtaaseen päin, jos aiot jouluna mureaa kinkkua syödä. Jääkaapissa sulaminen kestää useamman päivän ja liian nopeasti huoneen lämmössä sulatettu lykkää nesteet pihalle. Tuoresuolattuakaan ei kannata jääkaappiin enää laittaa. Parhaaseen lopputulokseen pääsee, kun lämpötila paiston alkaessa lähellä huoneenlämpöä.

Paisto-ohjeita on sitten yhtäpaljon kuin paistajiakin. Itse laittelen huoneenlämpöisen (sisälämpö väh +10) uunipellille paistopussiin nahkapuoli ylöspäin. Mittari paksuimpaan kohtaan ja sika tunniksi vajaa parisataa-asteiseen uuniin. Uunin lämpö lasketaan 120 asteseen ja paistellaan tunti kiloa kohti. Sisälämpö sitten halutun kypsyyden ja mureuden mukaan. Ohjeita löytyy monia ja hyvään lopputulokseen pääsee tavalla, jos toisella. Muutama sudenkuoppa kannattaa toki välttää. Ei kinkkua uuniin liian kylmänä. Ei tökitä sitä paiston aikana millään teräaseilla sun muilla. Lopuksi vielä annetaan levätä rauhassa paiston jälkeen.
 

Masentaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
VINKKI! Laittakaa kinkku ritilälle ja alle syvä uunipelti. Vaatii jatkuvaa seurantaa, kun nestettä ja rasvaa lähtee kuitenkin valumaan. Vanhoille konkareille tuttua huttua, mutta ensikertalainen saattaa järkyttyä irronneen nesteen määrästä.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Karhubasket KEspoo sekä Crocodiles
Itsellä ollut pakastekinkku sulamassa jääkaapissa to lähtien, kohta otan huoneen lämpöön että ehtii temperoitua ja ilta kymmenen uuniin :)
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
VINKKI! Laittakaa kinkku ritilälle ja alle syvä uunipelti.
Ja sille uunipellille vettä. Voi tulla muuten aikamoinen käry.

Noin 7 kiloinen tuoresuolattu meni uuniin hetki sitten. 175 asteessa ensin 45 min, ja sen jälkeen tiputan asteet 115. Kun paistomittari näyttää reilua 80 astetta, otetaan kinkku uunista pois. Jouluoluetkin ovat kylmenemässä, joten hieno ilta tulossa.

On muuten ollut välillä ne viimeiset asteet tiukassa, kuen Freddielleä viime yönä. Saattaa mennä parikin tuntia niissä viidessä viimeisessä asteessa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Otin 8 kilon pakastekinkun jääkaappiin lauantaiaamulla, eilen illalla nosti sen huoneenlämpöön. Nyt kinkkupussiin (2 kpl), kiertoilmauuniin 90 asteeseen ja odottelua n. 12 tuntia, sisälämpötila 75 astetta.
 

mekabyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmajoki HT, sympatiat Kärpille
Uunissa on 7kg kinkku jonka otin torstaina sulamaan. Kinkkupussia käytän kun se helpottaa liemen talteenottoa. Tuohon pannulla kuumennettuun liemeen sitten kastellaan näkkileipää kun alkaa tekemään suolukkaa mieli.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola, Lipiäinen ja Ässien sylkykupit.
Otin 8 kilon pakastekinkun jääkaappiin lauantaiaamulla, eilen illalla nosti sen huoneenlämpöön. Nyt kinkkupussiin (2 kpl), kiertoilmauuniin 90 asteeseen ja odottelua n. 12 tuntia, sisälämpötila 75 astetta.

Jos sulla on digitaalinen paistomittari, niin mitä näyttää sisälämpötilaksi? Mulla on kaksi 3 kilon kinkkua joista toinen oli lauantai aamusta jääkaapissa 5-6 asteessa sulamassa ja tunti sitten nostin pöydälle. Sisälämpö 2 astetta ja uuniin menee kun ylittää 10. Toinen paistetaan sitten vaikka aattoiltana kun emäntä on töissä. :)
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos sulla on digitaalinen paistomittari, niin mitä näyttää sisälämpötilaksi? Mulla on kaksi 3 kilon kinkkua joista toinen oli lauantai aamusta jääkaapissa 5-6 asteessa sulamassa ja tunti sitten nostin pöydälle. Sisälämpö 2 astetta ja uuniin menee kun ylittää 10. Toinen paistetaan sitten vaikka aattoiltana kun emäntä on töissä. :)

Uunin lämpömittari ei näytä alle 30 asteen, joten en tiedä tarkkaa lämpötilaa. Näin olen kinkun aina sulattanut ja hyvää on tullut, ei se niin tarkkaa ole.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola, Lipiäinen ja Ässien sylkykupit.
Uunin lämpömittari ei näytä alle 30 asteen, joten en tiedä tarkkaa lämpötilaa. Näin olen kinkun aina sulattanut ja hyvää on tullut, ei se niin tarkkaa ole.

Ei ei en missään nimessä kritisoinut. Ajattelin mielenkiinnosta miten ison kinkun sisälämpö seilaa kahden päivä sulatuksella kun on ollut yön pöydällä. Asteen noussut vajaassa kahdessa tunnissa nyt pikkukinkulla pöydällä. 2->3
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei ei en missään nimessä kritisoinut. Ajattelin mielenkiinnosta miten ison kinkun sisälämpö seilaa kahden päivä sulatuksella kun on ollut yön pöydällä. Asteen noussut vajaassa kahdessa tunnissa nyt pikkukinkulla pöydällä. 2->3

En ottanut kritiikkinä, joulurauhaa... Kun eilen otin kinkun jääkaapista pinta oli pehmennyt, mutta oli selvästi vielä jäässä. On nyt ollut n. vuorokauden huoneenlämmössä ja väittäisin sisälämpötilan olevan aika lähellä huonelämpöä.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Kohta pitäisi heittää meidän perheen 5kg joulukinkku uuniin. Ei ostettu nyt isompaa kun kuitenkin sukuloidaan joten kinkkua tulee syötyä jouluna muuallakin.
 

pasil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Palvattu kasikiloinen haettu paikallisesta. Josko iltaan asti malttaisi maistelun kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös