wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Flyers, Chelsea
Sopparitilanne(31.01.2019):

MV:

-

P:
Laaksonen
Laitamäki
Parikka
Vainio
Matinpalo
Salmela

H:
Antonen
Haapanen
Ikonen
Lepaus
Mieho
Ruotsalainen
Savilahti
Suomi
Vainionpää
Nalli
Rautiainen
 
Viimeksi muokattu:
- Premium grain -

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Matinpalolla on optio kahdesta seuraavasta kaudesta
 
IIHF Power Ranking 17.5 - 16. Kazakhstan: “Love in an elevator/Livin’ it up when I’m goin’ down”

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves uutisoi tänään, että Salmelalle on tehty vuoden jatko ja Matinpalon kaksi optiovuotta on otettu käyttöön. Oletettavasti hyviä sopimuksia, sillä palkat tuskin ovat kovin korkeita ja toisaalta kumpikin on osoittanut pärjäävänsä liigatasolla. Ehkä kuitenkin iloisimpana uutisena tuli se tieto, että Ikoselle on tehty kolmivuotinen sopimus. Hänellä oli jo valmiiksi ensi kauden kattanut sopimus, mutta nyt siis kaksi vuotta siihen verraten vielä lisää. Palkka varmasti nousee, mutta on sen kyllä ansainnutkin. Voi tosin hyvin olla, ettei pelaa koko sopimustaan Ilveksessä, vaan jossain vaiheessa isommat kaukalot kutsuvat, vai oikeastaan kapeammistako pitäisi puhua.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toisella palstalla olen pitkään kirjoittanut siitä, että Ikoselle pitäisi sorvata niin pitkä jatkosopimus kuin vain mahdollista. En heti muista, että junnuistamme olisi noussut yhtä kokonaisvaltaista hyökääjää kuin Ikonen on.

Tässähän alkaa kauden 2020-21 joukkuekin hahmottumaan hyvää vauhtia. Menee jo liian kauas tulevaisuuteen, mutta siihen joukkueeseen Mattilan veljekset olisivat sopivat lisäpalaset.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Onhan tämä huikeeta, että toimisto pystyy pitämään nämä läpimurtopelaajat. Sama asia tulee joka kerta yllätyksenä, kun näitä julkistetaan. Jos tuota tulevaa rosteria katsoo, niin jokainen noista pelaajista on sellainen jonka haluan Ilveksessä jatkavan. Toki Lepaus ja Antonen ovat hiipuneet, mutta uskon että hekin pelin taas löytävät. Oli miten oli, ilolla tervehdn edelleen uutta Ilvestä. Vaikka joukkueen peli tällä hetkellä kaukalossa on ailahtelevaa, niin kyllä tämä laiva tässä kääntyy koko ajan kohti päämäärää. Tosiasia on, että vaikka tämän kauden suhteen kävisi miten, niin Ilves taistelee tällä hetkellä kuudennesta sijasta siinä missä kuka tahansa muukin keskikastissa. Eteenpäin on siis menty, ja mennään edelleen.

Hyviä soppareita jälleen kerran!
 
7.2.2017 Uusi Ilves

Manazeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Jalon mukaan jatkosopimuksia tulee vielä yhden käden sormilla laskettava määrä. Liuksiala, Peltola, Rautiainen ja mahdollisesti Helenius, olisiko tossa ne todennäköisimmät. Tietysti Parikalle voisi solmia vielä pidemmän jatkosopimuksen. Tammista on viety huhuissa muualle, joten loput jäljelle jäävät ovat melkoisia turhakkeita, jotka eivät toivottavasti Ilveksessä enää jatka.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Tykkään Tammisesta, mutta ihan hyvä että jatkaa muualle. Nyt on Vainionpää, Mieho ja Ruotsalainen kiinnitettynä, joten joku Tammista kovempi pitäisi saada mukaan.
 
7.2.2017 Uusi Ilves

Since 1931

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves,Liverpool,sympatiat HIFK (Kom Igen Ilves)
Tykkään Tammisesta, mutta ihan hyvä että jatkaa muualle. Nyt on Vainionpää, Mieho ja Ruotsalainen kiinnitettynä, joten joku Tammista kovempi pitäisi saada mukaan.
Eiköhän siellä ole joku sentteri kassakaapissa.
 
harvinaist et 2 perinteisintä urheiluseuraa kohtaa samana päivänä samas kaupungis futikses ja lätkäs. #ilves #hifk - Teemu Ramstedt (13.08.2016)

Manazeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Mielestäni Turo Asplund olisi kuin lääkärin määräämää lääkettä Ilveksen kakkosketjun sentteriksi ensi kaudeksi. Kokenut tasonsa todistanut liigasentteri, jolta tiedetään tasan tarkkaan mitä saadaan.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Liuksiala, Peltola, Rautiainen ja mahdollisesti Helenius, olisiko tossa ne todennäköisimmät.
Rautiaisella on jo sopimus ensi kaudeksi. Muuten varmaan kokolailla tuossa ne, joiden kanssa neuvotellaan. Mahdollisesti Flood myös.
Mielestäni Turo Asplund olisi kuin lääkärin määräämää lääkettä Ilveksen kakkosketjun sentteriksi ensi kaudeksi. Kokenut tasonsa todistanut liigasentteri, jolta tiedetään tasan tarkkaan mitä saadaan.
Yksi merkittävä miinus, ja se on kyllä aika iso, on Asplundin nopeus, tai siis sen puute. Aloittajana olisi hyvä, ja pisteitäkin kertynyt viime kausina ihan kohtalaisesti.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Rautiaisella on jo sopimus ensi kaudeksi. Muuten varmaan kokolailla tuossa ne, joiden kanssa neuvotellaan. Mahdollisesti Flood myös.
Periaatteessa Jalon kommentti voisi tarkoittaa myös sopimusten pidennyksiä á la Ikonen. Rautiaisen lisäksi Parikka voisi olla tällainen. Pidän silti itsekin todennäköisempänä, että joku(nen) uusi jatko sieltä vielä tulee. Liuksiala/Peltola/Flood/Helenius varmaan ne todennäköisimmät.
 
On vain yksi... #41

Yksi seura, Tampereella, se on Ilves ainiaan.

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kylen linjoilla ollaan. Kyllä tänäänkin puolustaminen oman maalin edessä oli erittäin löysää. Sieltä ne hakattiin maalin edestä ohjureilla parista metristä sisään melkein kaikki maalit. Salmela kaatuili, Laaksonen hukkasi kiekkoja, kaikki antoivat heikkoja purkuja ja kaupan päälle pari erää hävittiin kaksinkamppailut omissa. Yksi hyvin puolustava peruspakki olisi kova sana.

Erittäin tärkeät kaksi pinnaa silti. Mutta ei tuo puolustaminen saisi olla tällä tasolla tässä vaiheessa kautta.
 

Surmanajaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Dogi ja Peltola ainoat joille iskisin sopimuksen pöytään. Turrea en toisi takaisin, onhan sillä toki kilometrejä takana, mutta ei tuo luistin oikein näytä sarvipäissä kulkevan Ipan pelitavan edellyttämällä tavalla, pykälää kovempaa kakkos sentteriä odottelen kassakaapista löytyvän. Puolustukseen tarvitaan toinen Laaksosen tapainen virtuoosi. Uhkana toki on että Oskari otetaan jo pikkukaukaloon opettelemaan, jolloin tarvitaan kaksi kiekollista huippu osaajaa. Huipputason laituria myös hieman kaipailen. Runko on kivasti kasassa muutamalla oikealla palasella lopputulos on resursseihin suhteutettuna timanttia ja voidaan jo ihan vakavasti puhua taistelusta kuuden joukkoon.
 

Kyle

Jäsen
Eiköhän tässä jouduta varautumaan siihen, että Arttu ei täällä enää ensi kaudella pelaa. Kaksi sentteriä ulkopuolelta siis.
Tilanne pitkälti verrannollinen viime kauden Eemeli Suomen kanssa, varaamaton, pienikokoinen hyökkääjä joka on debytoinut maajoukkueessa. Artun pistekeskiarvo on reilusti alle yhden, vaikka Ruotsalaisen tasoa ei pelkästään pisteillä mitatakkaan niin en itse usko että rapakon takana nähdään hirveästi potentiaalia 173cm hyökkääjälle muutakuin hyökkäyssuuntaan.

Oliko myös että "herrasmies-sopimuksen" mukaan pelaajat pelaavat korkeintaan kaksi EHT turnausta ja ne on nyt Ruotsalaisella takana. Seuraava potentiaalinen maajoukkue-edustus olisi mm-kisat mutta sinne saattaa olla tulossa pelkästään NHL:stä Barkovin ja Ahon tasoista seppää. Tämä tietysti Ilveksen etu jos kansainvälisiä näytönpaikkoja tulee mahdollisimman vähän.

Millainen peikko KHL sitten on? Itsellä ei ihan tarkkaa kuvaa ole paljonko sopimuksen alaisia pelaajia siirtyy KHL:ään mutta jokatapauksessa suomessa sopimuksissa ei taida enään olla pelaajalle varsinaista KHL-pykälää. Ylipäätänsä sopimuspelaajan siirtyminen khlään pitäisi olla seuralle (Ilvekselle) mahdollisuus, ei peikko. Itse luotan että Jalo ja kumppanit osaavat rahastaa jos 3-vuotisen sopimuksen omaava ykkössentteri myydään Venäjälle. Siitä pitäisi velottaa vähintään hyökkäystrion verran euroja, kahden vuoden sopimuksella. Kuitenkin jos meinaa olla 1- tai 2-sentteri KHL:ssä niin pitää olla dominoiva pelaaja Liigassa ja sitä Ruotsalainen ei vielä ole. Vastaavasti en usko että KHL:ään siirrytään potentiaalin takia vaan sinne palkataan valmiita pelaajia kärkiketjuihin, monesti suoraan mm-kisoista.

Kyllä lähtökohta pitäisi olla että sopimuksen omaavat pelaajat pelaavat sopimuskautensa Ilveksessä nyt kun näitä kovia sopimuksia saadaan. Jos Ilves meinaa pärjätä tulevaisuudessa niin joukkueessa pitää olla valmiita EHT:n tason pelaajia, kuten kaikissa muissakin isoissa Liiga-seuroissa. Myös kannattajien kannattaa alkaa vaatia tätä, eikä pitää itsestään selvyytenä tapauksia esim J. Rask, Hintz, Keränen, Vittasmäki... Jossa breikanneet pelaajat automaattisesti vaihtoi seuraa, pahimmassa tapauksessa kilpailijoihin.

Oskari Laaksonen on poikkeus koska on Buffalon varaus ja kuuluu organisaation prospect pooliin ja P-Amerikkalaiseen kulttuuriin vain kuuluu että omien varausten potentiaali mitataan loppuun asti ja Laaksonenkin halutaan 100% varmuudella kokeilemaan pieneen kaukaloon jo ensi syksynä. Se on sitten Buffalon, eikä Ilveksen päätettävissä missä Oskarin halutaan pelaavan ensi kaudella.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos Liuksialan kanssa tehdään jatkosopimus (kuten toivon), on ensi kauden laituripaikoista täytetty "kaikki". Nämä ovat lisäksi sellaisia, joiden paikka on liigassa, eikä junioreissa. Senttereitä on jo nyt kolme. Eipä tuohon nippuun siis kovin suurta muutosta ole luvassa, mutta toisaalta jo yhdellä laadukkaalla sentterillä ja laiturivahvistuksella olisi hyökkäys erittäin kilpailukykyinen.

Pakiston puolella on sopimuksia kuudella. Näistäkin liigatasoa on vähintään viisi. Kaksi laadukasta pakkia tarvitaan kuitenkin.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Flyers, Chelsea
Jep, myös Savilahti on nyt pelannut hyvin. Uskon hänen kohdallssn hyvään kevääseen.
No jaa, Savilahti on juuri ja juuri alkanut mahtua kokoonpanoon(reilusti alle 10 min peliaikaa keskimäärin), kun loukkaantumisia on tullut. Ja meno on kyllä niin kankeaa, että ei meinaa ehtiä minnekään. JYPiä vastaan kuorma oli toisessa matsissa heti aivan liian suuri, kun peliminuutit nousi lähelle 11 minuuttia.

Esimerkiksi Erik Ahopelto oli heti debyytissään paljon vakuuttavampi kuin Savilahti kertaakaan tällä kaudella. Ahopelto voitti aloituksistaan 4/7 ja liike oli mainiota, vaikka kokoa on yhtä paljon kuin Savilahdella. Ahopelto on pelitapaan paljon paremmin sopiva pelaaja.
 
- Premium grain -

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Savilahden suurin ongelma on juurikin tuo liike. Viime peleissä on ottanut aloituksia hyvin ja puolustussuuntaan pelaa aivan ok, mutta onhan tuo liike kankeaa. Ei ehdi kunnolla karvaamaan, eikä rakentamaan peliä. Näyttää myös hiipuvan ottelun edetessä. Olisko kuntopohja vaan liian huono. Paljon pitää parantaa ollakseen jatkossa muutakin kuin rotaatiopelaaja. Siis tilanteessa, jossa sentteriosastolle on muutakin tarjontaa kuin Koovee. Kädet kyllä toimivat, kun paikan saa. Kyllähän Eero pelata osaa, mutta on vaan tällä hetkellä auttamattoman hidas.

Ahopeltoa pitää kyllä katsella pari peliä, että saa jotain käsitystä. Mutta hyvä debyytti. Jyp oli eilen jopa huono mittari, koska koko jengi jäi telineisiin.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nostellaas vähän tätäkin. Ilmeisesti Robert Leinoa pidetään varmana sentterivahvistuksena, mutta tässä lähiaikoina kahdestakin toisistaan erillisestä Tapparalähteestä mulle on vakuuteltu, että Aleksi Elorinteen kevään muuttomatka on noin 30 metriä. Maalivahtipuolelle on ainakin tuolla liigapuolen huhuketjussa pyörinyt Jokerijunnu Eetu Mäkiniemi. Keitäs muita mahdollisia voisi olla? Jossain on ainakin vilahdellut Mikko Kuukan nimi ja sitten tietenkin tämä jokakeväinen "can't eat no fat"-hemmo.
 
Uusi Ilves, 7.2.2017
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy