Joukkueen rakennus kaudelle 2022–2023

  • 667 720
  • 5 116

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tästä oli aiemmin jo ainakin itselläni haaveilua ja muistaakseni Jokerifani otti kantaa asiaan. Meinasi et kovin on vaikeuksissa viivalla kiekon toimituksessa maalille, eikä se jäätävä haupitsikaan osu maalipuiden väliin kuin harvakseltaan. Jäi kaivelee, et olisiko nyt siltikään ihan mittatilausmies kuitenkaan.
Tarvittais kyllä joku joka näyttää Heimosalmelle miten se kiekko toimitetaan sieltä viivasta maalille asti. Eli ei Grantille jos vedot on kun Ville Lajusella.
 

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Heitellääs nyt sit jotain fantasiarosteria maustettuna huhuilla, mitä nyt on. Ja toki heitetään nimiä sekaan kun osa siitä tykkää niin paljon.

"Kasper Björkvist" - "Otto Somppi" - "Libor Hudacek"
Joensuu - Barach - Erholtz
Talaja - JMJ - Ruuttu
Aaltonen - Appelgren - Viitala

Määttä - "Petr Zamorsky"
Sevänen - "Ben Finkelstein"
"Keegan Kanzig" - Heimosalmi

"Julius Hudacek"
Korhonen

Björkvist, vitutti aina kun pelasi vastaan. Ärsyttävä, tankkerimainen voimahyökkääjä.
Somppi, voisi jopa olla erittäin kova haku. Sentterinelikko voisi ensimmäisen kolmen kohdalla olla aika tasainen.

Zamorsky, Kerttulalle tuttu kaveri ja ihan ok tehot SHLssä. Tai hyvät, kun miettii niin Meyer ja Wännström tullessaan teki SHLssä yhden pisteen enemmän.

Finkelstein, dominoi ECHL:ssä kovemmin kun Lancaster. 36 peliä 62 pistettä, varmasti ottajia muuallakin.

Kanzig, tarviiko edes mitään sanoa. Kaksimetrinen, 112 kiloinen jässikkä. Päättynyt kausi JMJn kanssa samassa seurassa, JMJ voisi kysästä tulisiko tuomaan sitä hulluutta tänne Poriin, vihdoin.

Hudacekit ovat tämän slovakkihuhun takia rosterissa, eiköhän Libor olisi ainakin helvetin kova hankinta tähän Liigaan. Mikäli Hudacekit tulisi Poriin niin kai se olisi vähän pakko ostaa ainakin J.Hudacekin paita.
 

ElMaccone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa, sympatiat HIFK ja Chigaco
Tuo Zamorsky ollut Kerttulan kanssa samaan aikaan Örebrössä, joten siksi tuossa. Olisiko hänessä ainesta toiseksi kiekolliseksi pakiksi. Yksi ECHL-arpa jonka haluaisin Ässissä nähdä, Ben Finkelstein. Toivottavasti Arponen on käynyt tilastoja läpi :)
Itseasiassa hän pelaa ensikauden suomessa
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Itsellä odotuksena on se, että tämä parin kauden katastrofi saadaan päätökseen ja ensikaudella Porissa pelataan pudotuspelejä. Toivottavasti joukkue saadaan siihen malliin, että se on realistista.

Alku on ainakin lupaava ja varsinkin jos Kärki, Salminen, Lindsten, Lukka ja Andersson saadaan vaihdettua kentällä paremmin toimiviin yksilöihin. Maalivahtihankinta/nat ovat toki äärimmäisen tärkeät, siinä pitää onnistua.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Se negatiivisuus syntyy jälkikäteen siitä, kun ei omat epärealistiset odotukset toteudu.

Ei mullakaan ihan selvää käsitystä ole, että ketä on tutkalla tai miten pelaajamarkkinat muotoutuu aikana jälkeen KHL:n.

Mutta vaikkapa ilmoille heitetty Hudacek. 2020-21 38 pisteen KHL-kausi, 2021-22 väläytteli useamman seurasiirron kaudella maalintekoa Luganossa, pikavisiitti KHL-Minskiin, Slovakian olympiajoukkueessa niin tuota...

mikäpä ettei. Mutta kottikärryllisen riihikuivaa vaatii, olettaisin.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Juuri tuollainen laadukas kolmikko tulisi saada
Joo, siis koko pointtini oli nyt se, että nyt kun pelaajia on 26 kappaletta, mutta yli puolet heistä ovat täysi minimipalkkalaisia (mitä kirjoitin aamulla toiseen ketjuun), niin nyt pitää hakea isolla kunnianhimolla kunnollisia vahvistuksia vaikka nyt pakistoon. Viime kausi kaatui yhtenä isona tekijänä nimenomaan täysin luokattomaan pakistoon..

Alku on ainakin lupaava ja varsinkin jos Kärki, Salminen, Lindsten, Lukka ja Andersson saadaan vaihdettua kentällä paremmin toimiviin yksilöihin. Maalivahtihankinta/nat ovat toki äärimmäisen tärkeät, siinä pitää onnistua.
Tosiaan se rahapuoli on jo moneen kertaan käsitelty. Nyt poistuu isomman sopimuksen omaavista esimerkiksi Kärki, Salminen, Lindsten, Killinen, Moutrey, Lukka, Andersson ja molemmat veskat. Tällä hetkellä näiden yhdeksän pelaajan (jotka vapauttavat yhteensä varmaan miljoonan) tilalle on hankittu vasta Järvinen, Joensuu ja Talaja. Osittain heidän korvaajinaan ovat puoli-ilmaiset junnut.. lisäksi pelaajabudjetti kasvaa 300k. Käytössä olevasta rahasta ei ole puolen tusinan kunnollisen vahvistuksen hankkiminen kiinni..

En sitä sano, toki tiedän että noista heittelemistäni pakeista Kaski ja Grant käytännössä sulkevat toisensa pois. Pointti oli vain, että nyt pitää kunnianhimoisesti hakea oikeita vahvistuksia viimeisille paikoille. Alku on tosiaan lupaava, kun on pantu kaikki turhakkeet ja välimallin jätkät täysin armotta pellolle, ovat sitten sopimuksessa tai eivät..
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.




Tuli tästä mieleen, ja onhan kilpailutilannetta sivuttu Ässäosiossakin, että mitä todennäköisesti taso Liigassa hienokseltaan nousee ja kilpailu kiristyy vähän jokaisessa kerroksessa.

Ja hyvä niin. Kovatasoinen ja monenkirjava Liiga on Suomikiekon ja kuluttajan etu. Ei tee toki Ässien näkökulmasta nousua kärkikahinoihin yhtään helpommaksi, mutta ei sen helppoa kuulu ollakaan.

Sekä Ässät että sarja ottanut omaan makuun nyt askelia oikeaan suuntaan. Jännä nähdä seuraavat kausi ja kaksi, sekä kiekon kuluttajana että Patasydämenä.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Tällä on isompi vaikutus kotimaisien pelaajien hankinnassa. Ulkomaalaisissa ei niinkään, kunhan rooli ja tilipussi on kunnossa.
Kyllä ulkomaalaisiakin kiinnostaa millaiseen "menestyjään" pääsee/joutuu pelaamaan. Tässä Brady Austinin emännän haastattelussa esimerkki.

 

Mankka82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Edmonton Oilers
Tuskinpa Savinainen tulee, suora lainaus alla Vellun haastattelusta Ilta-Sanomissa.

"Savinaisella oli alun perin sopimus vain keväästä. Vellu haluaisi jatkaa Tapparassa myös ensi kaudella.

– Miksi haluaisin mihinkään muualle? Täällä on loistava valmennus, mahtavat pelikaverit – ja mikä tärkeintä – Suomen paras jääkiekkojoukkue, Savinainen heitti pallon Leinosen suuntaan."
 

Mankka82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Edmonton Oilers
Niinkin luotettava lähde kuin suomikiekko tiesi kertoa että Wännström on saanut tarjouksen Suomesta, joukkuuesta ei puhuttu mitään.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos nämä sopimusten purut pitää paikkansa niin ainakin itselle vahvistuu käsitys siitä että omille nuorille tehdään vahvempi polku.

Edelleen olen siinä käsityksessä että hyökkäykseen tulee yksi kova nimi, puolustukseen kaksi kovaa nimeä ja ykkösmolari. Täsmä aseena hyökkäys kaipaa lisäksi av:n erikoismiestä, mutta muutoin isoilta linjoilta joukkue olisi valmis.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Hyvä, että tälle hommalle tuli nyt selvyys jo tässä vaiheessa vuotta. Varsinkin Anderssonin sopimuksen purku oli välttämätön ja toivottavasti tilalle löydetään paremmin puolustava pakki. 20 pinnaa ei todellakaan ollut huono suoritus mutta puolustuspelaaminen ei ollut sellaisella tasolla mitä olisi tarvittu, jotta ensi kaudella omaa päätyä saadaan tiivistettyä. Eriksson olisi varmaan voinut roikkua mukana mutta 60 pelin pelipaikkaa ei olisi pystytty antamaan niin parempi päästää menemään.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ässät
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös